Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ważna propozycja !!!!

23.07.09, 08:41
    Witam, moja propozycja jest taka, żeby zwiększyć budźet do 30 mln. Motywuję tą prośbę tym, że ceny kluczowych zawodników znacząco poszły w górę i jeszcze trudniej ''skleić 11-stkę''. Np R.Lewandowski z 4,0 na 4,7, P.Brożek, którego cena utrzymuje się na 5,0 (wiecej i tak nie można), M.Guedes z 2,4 na 3,9 (to jakiś żart), Rzeźniczak z 2,5 na 3,2 (to też nieporozumienie, Chinyama z 4,8 na 4,9, I.Aztiz z 3,1 na 3,6, czy Rengifo z 3,9 na 4,6?? I teraz moje pytanie jak można stworzyć porządną 11-stke. Jeśli chcę kupowac graczy po okolo 1,8-2,2 mln i rezerwowi (nawet najtanski po 0,3) to wyjdzie mi około 25 mln !! Czyli oznaczo to, że kupno przynajmniej 1 może 2 dobrze punktujących graczy jest niemożliwe.Nie uważacie, zę to jest bez sensu. Tworzycie teraz osobną klasyfikacje na 10 lecie i nie bedzie mozna dokonywac w niej zmian ani kupowac nowych zawodnikow (to ma sens, nawet przy ograniczonym budzecie).Ale biorąc pod uwage zwyklą WL, czy nie można zrobić budzetu na około 30 mln zamiast 26 na starcie (wtedy dopuszczalna byłaby tylko 1 transza od sponsora i tylko 1 seria zmian w jednej rundzie - tzn 1 seria zmian na jesien i 1 na wiosne). Cena powinna odzwierciedlac umiejetnosci zawodnikow a nie zawsze tak jest !! Takiemu przeciętnemu playerowi jak ja ciezko jest znalezc optymalny skład nie majac chociażby jednego pewniaka do punktowania, a niewyobrazam sobie robienia skladu zjednym rengifo i pięcioma mlodziezowcami, ktorzy pewnie i tak nie zagraja (ale kosztuja 0,3 wiec starcza na wydatki budzetu). Wiem ze na pewno opcja z mniejsza iloscia transz oslabi wasz budzet , ale prosze o wzięcie tego pod uwage. Troche mnie ponosi kiedy ja z moja 1 druzyna (no moze trzema - na wiecej mnie nie stac jestem studentem, nie mam szans do wali choćby o miejsce w top15:):):)Musialem sie tym podzielic, ale nech marwi i kowall ie traktuja tego jako rządania szalonej reformy jakiegoś postrzelonego wizjonera (tylko jako wskazówki i spostrzeżenia żeby jesczcze bardziej uatrakcyjnic wasza gre :) PS JEST SZANSA NA START LIGI ANGIELSKIEJ, O KTÓRĄ WYPYTUJĘ OD 3 LAT :) JESLI NIE MA SPOSORA TO MOZE BYC CHOCIAŻ SPRÓBOWAC TAKA GRE W WERSJI BETA TZN PODOBNIE DO WL, ALE BEZ NAGROD, A GDYBY WYPALIŁO TO ZA ROK Z NAGRODAMI (Pewnie wiele osób mnie teraz nakrzyczy :P:P). Chodzi mi o fajna zabawe wiec za zwycięstwo nie musi być 40,000 zl a np 5 albo 10. I tak bym nie wygrał, ale samo uczestnictwo i chęć sprawdzenia się to już coś. Jeśli macie jakies ALE to piszcie - w wolnej chwili odpiszę. POZDRO DLA GRACZY I ORGANIZATORÓW :)
    Obserwuj wątek
      • marwi75 Re: Ważna propozycja !!!! 23.07.09, 09:13
        zawsze będą tacy co będą uważać że ceny są za niskie i tacy co uważają je za
        wysokie :)

nie sztuka jest stworzyć zespół złożony tylko z dobrych zawodników Wisły, Legii
        czy Lecha. Tych wszyscy znają. Spróbuj poszukać dobrych zawodników w innych
        drużynach, tych z dołu tabeli.

• mbalinski947 Re: Ważna propozycja !!!! 23.07.09, 09:39
        Marwi ma racje trzeba wyszukiwac talentow z dolu tabeli tak ja w tam tym sezonie
        mialem kamila wilczka za 03 mln i byl swietny. Jak by kazdy mial wystarczajoco
        duzo pieniendzy to by kupowal tylko i wylacznie zawodnikow z legi wisly czy lecha.
        Pozdr.
      • andre051189 Re: Ważna propozycja !!!! 23.07.09, 10:48
        Widzę, że źle się zrozumieliśmy. Nie chodzi mi, żeby tworzyć 11-stkę z samymi pewniakami i drogimi zawodnikami z Legii, Wisły i Lecha. Ale też nie ma w polskiej lidze jedenastu Wilczków :( A nawet jeśli są to i tak ne grają w ekstraklasie tylko np. w młodej ekstraklasie albo pucharze polski, a w tej gdze chodzi o zdobywanie punktów a nie wyszukiwanie talentów. Mówię o tym, że taki ''hurtownik'' zrobi sobie 50 drużyn i w kilku trafi swoich 'wilczków''. Wtedy może rozbudowywać drużynę znacznie szybciej niż ja. Chodzi mi o to, że idea tej gry powoli schodzi do lamusa. Też chciałbym zrobić sobie tylko jedenastkę na papierowym bloczku i cały sezon się emocjonować jakiego mam "nosa". Ponieważ gra stała się bardziej wirtualna to nawet lepiej, ale niepotrzebe są te transze od sponsora. Lepiej od razu dać 30 mln na transfery (to chyba rozsądna suma. A zmiany po każdej kolejce powodują tylko to, że hurtownucy tracą 10 drużyn i inwestuyją w reszte a ja jak zrobie zle transfery moge po prostu zakończyć grę. Daję przykład takiej jedenastki, która by była prawie najdroższa z możliwych:
        1Mucha 3,0
        2Arboleda 4,0
        3Astiz 3,6
        4Marcelo 3,9
        5Roger 3,8
        6Iwański 4,2
        7Stilic 4,5
        8Lato 3,7
        9Lewandowski 4,7
        10Brożek 5,0
        11Chinyama 4,9

B Przyrowski 2,5
        O Junior Diaz 3,0
        O Dickson Choto 3,5
        O Jodłowiec 3,4
        P Garguła 3,2
        P Peszko 2,9
        N Buguski 4,4

Całkowity kosz drużyny wynosi 62,2 mln lub cos kolo tego, a do gry dostajemy tylko 26 mln, wiec co by sie stalo gdybysmy mieli dodatkowe 4 mln (tylko to że zamiast A.Lenartowsiego, któeym załatał bym dziurę do pełnych 26 mln zagrałby R. Lewandowski, i byłby to jedyny zawodnik w moim teami'e, który kosztuje ponad 3,0 mln!!! Więc dlaczego robicie taką sensacje, ze zaraz będą same dream teamy. W zeszłym roku też miałem i Wilczka, Smektałę, Małeckiego i braci Gancarczyków, ale kilka razy zrobiłem złe transfery i około 20 koleki przestałem miec jakiekolwiek szanse na dogonienie czołówki. Więc sam już nie wiem. Po RAZ DRUGI ZWRACAM SIĘ Z ZAPYTANIEM CO Z PREMIER LEAGUE ?? POZDRAWIAM
        • marwi75 Re: Ważna propozycja !!!! 23.07.09, 10:57
          >Po RAZ DRUGI ZWRACAM SIĘ Z ZAPYTANIEM CO Z PREMIER LEAGUE ??

w tym sezonie na pewno nie będzie czegoś takiego nie będzie.
          to nie wynika tylko z kwestii finansowych ale również prawnych.
          • matusievicz do andre!!! 23.07.09, 12:09
            Jesli chcesz zagrac w premier league to polecam takie
            str.:www.cyki.com,magic11.com,www.oleole.com.www.fantasy.premierleague.com.
        • dziobak003 Re: Ważna propozycja !!!! 23.07.09, 12:16
          Im mniej kasy tym lepiej. Jeśli mądrze rozdysponujesz budżet to spokojnie
          starczy Ci na Lewandowskiego, a może nawet i dodatkowo Stilica zmieścisz. Nie
          można już na początku gry zbudować najlepszego składu, bo to byłoby bez sensu.
          Jest kilku bardzo obiecujących graczy, którzy nie kosztują nawet 2mln. Trzeba
          tylko trochę pogłówkować, poanalizować, a czasem zaryzykować i zaufać intuicji.
          Pozdrawiam.
          • andre051189 Re: Ważna propozycja !!!! 23.07.09, 15:23
            Już mam 5 zawodników kosztyjacych około 1,5 mln. ale nie wiem czy zagrają i u mnie nie mam pewności czy 1 z nich odbuduje formę dwoch innych leczyło kontuzje (nie wiem czy będą gotowi na 1 kolejkę). Jest ylko niewiadomych ... Jak zawsze :) POZDRO DLA WAS I UDANEJ ZABAWY ;]
            • swidur Re: Ważna propozycja !!!! 23.07.09, 19:09
              nie wydaje mi się, zeby ceny w porównaniu z poprzednimi edycjami
              wzrosły niewiadomo jak, bez problemu mozna zlozyc ciekawy zespól w
              oparciu o jednego lub 2 drogich zawodników
              • swidur Re: Ważna propozycja !!!! 23.07.09, 19:21
                rezerwowi 7*0,3=2,1mln a za 23,9mln można zlożyć bardzo ciekawa
                jedenastkę
                Moja rada na jednym loginie można założyć 5 druzyn wykup sobie
                pakiet za 20pln na kilka kolejek ci wystarczy jeśli dobrze
                pogłówkójesz na pewno uda ci sie po kiklu kolejkach miec jedna
                drużyne na tyle wysoko, ze bdzie ci sie chciało grać, a wtedy
                będziesz miał już budzetna poziomie 32mln.
                Podrawiam i powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka