Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Śląsk Wrocław pozdrawia Lecha!

IP: 10.0.3.* / *.yuma.pl 08.08.01, 09:34
    Zapraszamy na Puchar Ligi. A za rok już pewnie spotkamy się w pierwszej lidze.

Fajną macie frekwencję. U nas wszystko popsuła koszykówka, żużel i teraz
    jeszcze na piłkę ręczną zaczyna przychodzić po 3000 ludzi ale damy radę!

Pozdrowienia z Wrocławia!
    Obserwuj wątek
      • Gość: KIBIC Re: Śląsk Wrocław pozdrawia Lecha! IP: 10.0.3.* / *.yuma.pl 08.08.01, 10:21
        Tak sobie myślę czy jest możliwe złagodzenie nienawiści między kibicymi Śląska
        i Lecha. Z bluzganiem w czasie meczy dać sobie spokój bo to dziecinada a
        ograniczyć się tylko do sparingów miedzy tymi co muszą coś sobie udowodnić dla
        polepszenia nastroju.
        Kibice lubią być honorowi a co to za honor naubliżac komuś za wysokim
        ogrodzeniem? To by było dobre chociaż mało prawdopodbne. Jak się Wam wydaje?
        • Gość: canemuto Re: Śląsk Wrocław pozdrawia Lecha! IP: *.icpnet.pl 08.08.01, 11:13
          Gość portalu: KIBIC napisał(a):

> Tak sobie myślę czy jest możliwe złagodzenie nienawiści między kibicymi Śląska
          > i Lecha. Z bluzganiem w czasie meczy dać sobie spokój bo to dziecinada a
          > ograniczyć się tylko do sparingów miedzy tymi co muszą coś sobie udowodnić dla
          > polepszenia nastroju.
          > Kibice lubią być honorowi a co to za honor naubliżac komuś za wysokim
          > ogrodzeniem? To by było dobre chociaż mało prawdopodbne. Jak się Wam wydaje?

z tym ublizaniem... nie sadze, aby dalo sie to tak szybko "wyplenic", po prostu
          ludzie (ja tez!) maja to we krwi. co do "ustalania" pewnych rzeczy miedzy soba
          ("sparingi kibicow") - faktycznie tak bedzie lepiej, choc i tak tego nie
          popieram. to jest bandytyzm, przypominam sobie historie z zasztyletowaniem
          kibica - pogoni??? - przez kiboli cracovi (???) i napisie na plocie (to byl chyba
          mecz reprezentacji) cracovia-pogon 1:0 (przepraszam kibicow zainteresowanych
          druzyn, jesli pomylilem jakies fakty - chodzi o samo zjawisko). ja osobiscie nic
          do ciebie ani do kiboli slaska nie mam, jak dla mnie mozesz przyjsc na stadion
          lecha i nie musi ciebie chronic policja. ale nie moge odpowiadac za wszystkich. w
          kazdym razie pozdrawiam:) i mam nadzieje, ze spuscimy wam (przynajmniej w
          poznaniu) srogie baty (pilkarsko, oczywiscie:) i to lech awansuje do nastepnej
          rundy pucharu ligi!!! pozdro:)
          • Gość: Lechol Re: Śląsk Wrocław pozdrawia Lecha! IP: *.jmpolska.com 08.08.01, 11:33
            Wygramy wygramy k..we pokonamy !!!
            Kolejorz w następnej rundzie !!! a w Poznaniu bedzie gorąco !!!,teraz bedzie 1:1
            ale na Bułgarskiej będzie święto Lecha !!!
            • Gość: misza Re: Śląsk Wrocław pozdrawia Lecha! IP: *.elite.com.pl 08.08.01, 13:12
              A mi się trochę marzy: I liga z porządnymim zespołami, na które będzie
              przychodzić po 10-15 tys ludzi, bez ciągłego (do znudzenia) wykrzykiwania Legia
              kurwa, Śląsk chuje Lech kurwy z krainy kwitnącej bulwy, ale skupienie się na
              tworzeniu widowiska. Pamiętam mecze z Pogonią:kilkuset kibiców ze
              Szczecina,flagi, race, doping cały mecz. Z drugiej strony prawie 10 tys naszych
              kibiców (na Pogoń zawsze przychodziło sporo ludzi)też nie ustępowało gościom.
              To było to.Też były teksty na śledzi, ale bez przesady. Poprawę zaobserwowałem
              już na PL z Jagą. O dziwo, gdy zaczynały się przyśpiewki na Legię (!!!????)
              wielu kibiców było przeciwnych (jesteście na Kolejorzu, olać K...Ę i nie
              śpiewać, dopingujmy Lecha). Chyba tak powinno być. Może na Śląsku też skupimy
              się na tworzeniu widowiska a nie wyzywaniu sie od chuji jak małe dzieci?
              Wiem,że teraz się naraziłem wielu ludziom, ale nie miejcie mi tego za złe. Zbyt
              dużo oglądam Bundesligi, gdzie całe rodziny z małymi dziećmi w barwach
              klubowych zasiadają na trybunach. Nikt się nie boi, choć tam też nie ma
              świętoszków.....
      • Gość: misza Re: Śląsk Wrocław pozdrawia Lecha! IP: *.elite.com.pl 08.08.01, 15:15
        Ciesz się bo w Poznaniu tylko Lech został na jakim-takim poziomie,choć też nie
        w I lidze.Takie miasto bez sportu drużynowego w I lidze. Wstyd. Ale może coś
        się zmieni.
        • Gość: sam Re: Śląsk Wrocław pozdrawia Lecha! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 19:09
          MACIE RACJE . OSTATNIO BYŁEM Z SYNEM NA MECZU Z JAGA (SYN MA 5 LAT) I NAUCZYŁ
          SIE PRZYSPIEWKI ; CAŁA POLSKA JEBIE SLASKA . MIAŁEM MASE PYTAŃ DLACZEGO SIE TAK
          BRZYDKO MÓWI NA MECZU.DLATEGO SADZE IZ W MOMENCIE KIEDY SKOŃCZYŁOBY SIE Z
          CHAMSKIMI PRZYSPIEWKAMI NA PEWNO PRZYBYŁO MAM DUŻO KIBICÓW .
          SAM
      • Gość: Camara Re: Do Kibica Slaska Wroclaw IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 13:54
        Kibic, jesli byles na meczu z Lechem, a sadze, ze tak, to pewnie zauwazyles, iz
        praktycznie ani razu nie bluzgalismy na Slask. Byl tylko doping Lecha. Niestety
        nie zauwazylem tego ze strony Wrocka. No, ale coz, czas pokaze.
        • Gość: KIBIC Re: Do Kibica Slaska Wroclaw IP: 213.25.69.* 09.08.01, 15:02
          Tak zauważyłam. Zawsze się znajdą jakieś gnoje co tylko mogą komuś bluzganiem
          dokopać bo wyskoczyć na sparing się boją. Wydaje mi się że trzeba takich
          lekceważyć bo są mało warci.
          Pozdrawiam!
          • Gość: Sergio Re: Do Kibica Slaska Wroclaw IP: 212.126.22.* 09.08.01, 18:45
            Ja na mecze przychodzę żeby obejrzeć grę, bramki, dobrą organizację gry. Głośno
            dopinguję, ponieważ to pomaga mojej drużynie, podbudowuje ją. Natomiast
            osobiście nic nie mam do żadnej innej drużyny, a szczególnie do ich kibiców.
            Cztery lata spędziłem we Wrocławiu w szkole oficerskiej i kiedyś jako
            podchorąży, w 1990 roku, wraz z całą kompanią pojechaliśmy na stadion Śląska
            pomóc pilnować porządku podczas ligowego meczu z... Lechem. Posadzili nas przy
            sektorze gości, do kibiców Kolejorza miałem raptem przez płot. Bardzo dziwnie
            się czułem. Teraz mieszkam znów w Poznaniu i siadam wyłącznie pośród kibiców
            mojego klubu. Te wędrówki jednego mnie nauczyły, gdzie indziej są tacy sami
            kibole jak u nas, gdzie niegdzie przychodzi ich mniej gdzie indziej zaś więcej.
            Poza tym nie ma specjalnych różnic.
            KIBIC, wpadaj do nas na forum, jest już z nami Ces z Jagi. Typujemy wyniki,
            rozmawiamy o piłce. Jeśli masz ochotę spotykać się z nami na forum to nie ma
            sprawy. K... ch... i inne takie pozostawmy innym, którzy tego potrzebują.
            • Gość: kolej Re: Do Kibica Slaska Wroclaw IP: 10.1.131.* 09.08.01, 19:28
              Sergio, Canemuto, Misza - jestem z Wami, mądrze piszecie, ja też czasem się wstydzę siedzieć z siostrzeńcem
              na jednym sektorze z pijanymi gośćmi co tylko bluzgają. Ale obawiam się, że wciąż jesteśmy w mniejszości. Choć
              nie tu, na necie...
              • Gość: SALOG Re: Do Kibica Slaska Wroclaw IP: 195.216.103.* 09.08.01, 21:02
                Bardzo Wam za dziękuję za te wypowiedzi. Staram się zabierac na mecz moich
                dwóch synów choć są jeszcz naprawdę mali (4 i 6 lat) ale mam czasami dość
                tłumaczenia im dlaczego część ludzi na meczu zajmue się ubliżaniem innym. Piłka
                nożna to emocje, ele ludzie musza je kontrolować.
                Cholernie się cieszę, że tak tu wiele stonowanych wypowiedzi
                WIELKIE DZIĘKI!
                • Gość: misza Re: Do Kibica Slaska Wroclaw IP: *.elite.com.pl 10.08.01, 12:44
                  Jest jeszcze jeden pozytywny aspekt. Bardzo duży wpływ na organizację dopingu
                  mają władze klubu. Zarząd, który chce utrzymać dobre stosunki z władzami miasta
                  na pewno zrobi dużo, aby ludzie skandujący nazwiska prezydentów miasta, za
                  chwile nie bluzgali na lewo i prawo jak żule. Może to trochę pomoże. Wprawdzie
                  nie mam dzieci, ale marzy mi się,abym kiedyś mógł iść na mecz z moim synem (?)
                  i nie musiał się wstydzić. Wielu z moich znajomych ma podobne problemy jak Wy.
                  Mją dzieci właśnie w wieku 5-8 lat i bardzo chcieliby zabrać ich na mecz, ale
                  się boją. Dla takiego dzieciaka to niesamowita frajda, ale zbyt wiele może się
                  nasłuchać.
                  • Gość: Student Re: Do Kibica Slaska Wroclaw IP: *.aktivist.pl 10.08.01, 13:15
                    Już czas się za to zabrać. To, że nie mamy dymów na stadionie to dobrze, ale
                    nie można spocząć na laurach. Teraz trzeba zacząć skończyć z wulgaryzmem. Niech
                    na stadionie będzie słychać tylko doping pozytywny. Co mnie obchodzą inne
                    zespoły ?? Przecież przychodzę na Lecha a nie na Śląsk, Wisłę czy Ruch. A już
                    bluzgi na każdym meczu na Legię to szczyt głupoty.
                    Myśle, że to nie jest takie trudne. Wystarczy, aby kierujący dopingiem nie
                    intonowali takich chamskich przyśpiewek i zjawisko ograniczymy do marginesu.
                    • camara Re: Do Kibica Slaska Wroclaw 10.08.01, 13:39
                      Student!
                      Kierujacy dopingiem z młyna od baaaardzo dlugiego czasu nie intonuje
                      przyspiewek na inne kluby.....a juz szczegolnie na Legie. Piosenki
                      o "przyjacolce" niestety samoistnie powstaja na innych sektorach, rowniez nad
                      czym ubolewam na mojej ulubionej piatce. No i zupelnie nietrafny byl juz
                      przyklad chorzowskiego Ruchu. To tak swoja droga.
                      • Gość: Student Re: Do Kibica Slaska Wroclaw IP: *.aktivist.pl 10.08.01, 13:49
                        Nie mam na myśli tylko młyna (ale przecież z młyna słychać teksty: "wygramy,
                        wyramy, wygrmy, k.... pokonamy". To nie bluzgi ? ). Chodzi mi również o innych
                        np Żarówę na "piątce".
                        Jeśli oni nie zaczynają bluzgów to reszta rzadko sama coś z siebie wydobdzie.
                        Chyba, że sędzia się "nie popisze" to bluzgi murowane... Kultura osobista ludzi
                        na stadionie pozostawia baaaaardzo dużo do życzenia i tego niestety nie da się
                        łatwo zmienić.
                        Z pozytywów: jest i tak dużo lepiej niż np. 5-10 lat temu. Oby tak dalej.

No i nie świecę o co Ci chodzi z tym Ruchem.

Pzdr
                        • Gość: Ring Re: Do Kibica Slaska Wroclaw IP: *.unregistered.formus.pl 22.08.01, 18:03
                          moim zdaniem Żarówa jest w porządku. popatrz na cały sektor- on intonuje ale
                          chca tego wszyscy. Poza tym nie jest głupi chłopak, bo pare inteligentnych
                          rzeczy też zaintonuje zawsze. Pozdrawiam.
                      • Gość: canemuto mea culpa, mea maxima culpa... IP: *.icpnet.pl 10.08.01, 13:51
                        tak sobie pomyslalem... mowimy o bluzgach intonowanych przez kociol albo inna
                        grupe. a przeciez mi samemu zdarzalo sie (chociazby na meczu z jaga) jechac,
                        czy to z sedzia, czy to z zawodnikami czy kibicami druzyny przeciwnej (to juz
                        nie na jadze, tam chyba nikogo z bialego nie bylo)... teraz troche mi glupio,
                        ale obiecuje sie poprawic (choc i tak nadal najwiecej dostaje sie naszym
                        zawodnikom:). faktycznie - odp....my sie od innych druzyn, zajmijmy sie
                        dopingowaniem swojej!!! pozdro.
                    • Gość: KIBIC Re: Do Kibica Slaska Wroclaw IP: 213.25.69.* 10.08.01, 14:18
                      Pamietam że jak byłem mały i krzyczałem jakieś obelgi na kogoś to tylko dlatego
                      że inni krzyczeli. Jak miałem 10 lat to Poznaniaka najwyżej w telewizji
                      widziałem lub na meczu przez płot a mimo to go nie lubiłem. Ciekawe za co? On
                      też mnie chyba nie lubił bo też mnie obrażał i tyle o sobie wiedzielismy. Teraz
                      sobie z Wami gadam przez internet i jest ok! Może po prostu trzeba z sobą
                      wiecej rozmawiać i wyjaśnić co nas gryzie. Zawsze będą jakieś nieporozumienia i
                      mozna je rozwiazywac jak kto tylko chce. Jak dla kogoś jedynym argumentem są
                      pięści to niech to załatwi pięściami ale tylko z osobą która też tego chce bo
                      kopanie kogoś kto leży na ziemi jest bez sensu bo ten ktoś też bedzie kiedyś
                      kopał i to pewnie niewinną osobę. Dobrymi momentami do rozmów (nie na pięści)
                      są mecze reprezentacji wiec dobrze byłoby powrócic do układu z przed paru lat.
                      Jak sobie z kimś pogadam a póżniej go spotkam na meczu ligowym to już chyba
                      trudno bedzie mi na niego reke podnieść.
                      Wiec gadajmy jak najwiecej o tym co nam na sercu leży to pewnie bedzie lepiej.
                      Pozdrowienia z Wrocławia!
                      • Gość: guerra Re: Do Kibica Slaska Wroclaw IP: *.icpnet.pl 23.08.01, 12:06
                        Dumałem nad tym nie raz i nieczego nie wydumałem:(((((((
                        z jednej strony mam wielu znajomych w rózżnych klubach - wspaniałych kolegów, z
                        którymi utrzymuję stały kontakt(odwiedzamy się regularnie na meczach - jezdzimy
                        razem na repre) mimo tego, iż kibicują Pogoni,Legii,GKSowi,Widzewowi etc.
                        Naprawdę dogadujemy się rewelacyjnie i nie ma żadnych problemów.
                        Z drugiej jest coś takiego jak emocje - pewien uzus stadionowy, gdzie czasem
                        stadion reaguje jak wulkan i nie da się tego powstrzymać. I ja też wstaję i "rę
                        ryja" MKS to... CWKS tamto....Takich zachowań nie da się wyplenić. Bo football
                        to nie olf czy szachy to sport emocji, które sprawiają, iż czasem bezmyślnie
                        krzyczymy , obrażamy etc. pozdro
                        • Gość: canemuto Re: Do Kibica Slaska Wroclaw IP: *.icpnet.pl 23.08.01, 12:50
                          fuck... niestety, swieta racja. nie mam nic do zadnego kibica slaska, face-to-
                          face nic bym mu nie zrobil, ale na stadionie... po prostu nie moge nad tym
                          zapanowac i pienie sie jak wariat;))) (hehehe). a mialem sie poprawic...
                          • Gość: KIBIC Re: Do Kibica Slaska Wroclaw IP: 213.25.69.* 23.08.01, 13:57
                            To prawda że zawsze sie znajdzie jakiś Wrocławiak który w przypływie emocji
                            zwiazanych z meczem wyzwie jakiegoś Poznańskiego piłkarza. W tym momencie
                            Poznański kibic sobie pomysli co ten pajac obraża moich piłkarzy i dojdzie do
                            zgrzytu miedzy dwoma osobami. A póżniej włączają sie koledzy jednych i drugich
                            no bo przecież ktos bije naszego ziomala! No i jest tak jak jest obecnie.
                            Trudna sprawa ale chyba faktycznie nie do rozwiazania.
                            Mimo wszystko musimy zachowac jakis umiar wiec pozdrawiam Was i życzę szybkiego
                            powrotu do pierwszej ligi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka