Gość: ziom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 13:34 Nie bardzo rozumiem, Dylewicz jest 2 razy lepszy od Witki, mam nadzieje ze trener Katzurin wie co robi. Do boju Polacy !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arbiter Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dylew... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 13:35 Chyba Katzurin popełnił duży błąd jak można zostawić Roberta "nie dotykajcie mnie pod koszem" Witkę a wywalic Dylewicza który walczy na desce i tez swoje punkty dorzuci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opo Re: Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 13:48 powiem szczerze ze sie tego nie spodziewalem.. szcegolnie ze podczas meczow springowych dylewicz dostawal zdecydowanie wiecej minut gry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dyl IP: 193.27.220.* 27.08.09, 15:06 A w ilu meczach się pokazał z dobrej strony dostając sporo minut? 1? 2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 78 Re: Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dyl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 13:47 nie wiem co w skladzie robia tacy grajkowie jak Chylinski i Kitzinger ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibuc Re: Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dyl IP: 80.68.236.* 27.08.09, 13:53 A jakie masz propozycje na pozycje 2-3? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donn Re: Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 14:25 choćby Kikowski, któremu Katzurin nie dał szansy w sparingach, ja jeszcze się zastanawiam czemu Szubarga jest pierwszym rozgrywającym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lary Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dylew... IP: 85.128.102.* 27.08.09, 13:52 Dylewicz jest lepszy w ataku. Jesli jednak chodzi o obrone, Witka go przewyzsza. I pewnie o to chodzilo. Pozyjemy, zobaczymy czy byl to dobry wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin dobry żart IP: *.chello.pl 27.08.09, 14:35 Witka w obronie to pierdoła jakich mało, jedyne co próbuje robić, to ustawiać się na ofensy, co z resztą też średnio mu wychodzi. Dylewicz jest lepszy w każdym elemencie gry, poza tym jest wszechstronniejszy. Na przykład wiele osób twierdzi, że Witka świetnie rzuca za 3, podczas gdy w zeszłym sezonie mieli z Dylewiczem identyczny wskaźnik celności zza łuku (po 37%), a sezon wcześniej to Dylewicz był lepszy (50% wobec 42%). Zabranie Witki kosztem Dyla to skandal, kompletnie nieuzasadniona decyzja. Jedyny argument, jaki przemawia za Witką, to fakt, że będzie to piąty wysoki (chociaż dla mnie Dylewicz powinien być pierwszym zmiennikiem Lampego, a Szewczyk Gortata, Wójcik jako piąty wysoki) i będzie grał góra parę minut w meczu, co Dylewiczowi niezbyt służy, podczas gdy Witka jest przyzwyczajony do takiej gry pod Filipowskim w pucharach, gdzie nie chronił go wymóg posiadania Polaka na parkiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.jester nie skorzystanie z najlepszego strzelca - Kikowski IP: *.cht-bng-014.adsl.virginmedia.net 27.08.09, 13:56 -ego - mam nadzieję że Katzurin ma dobre powody i wie co robi. Ciekawe kto ma w tej drużynie rzucać za 3, chyba środkowi Szewczyk i Lampe. To samo z Dylewiczem - przy naszym zestawie podkoszowych graczy wszechstronny Dylewicz wydaje się lepszym wyborem niż Witka. Oby Katzurin pokazał że się mylę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Czy to prawda, że Witka ma korzenie żydowskie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 14:07 Jeśli tak, to czy miało to wpływ na nominacje Katzurina? PS. Tak wiem, pytam o Żydów, więc jestem antysemitą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das Re: Czy to prawda, że Witka ma korzenie żydowskie IP: 89.72.32.* 27.08.09, 14:11 Brzmi to jak zarzut szczerze mowiac. ale nawet jestli ma takie korzenie to watpie ze mialo to jakis wplyw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominiczek Re: Czy to prawda, że Witka ma korzenie żydowskie IP: *.chello.pl 27.08.09, 14:17 czy to prawda że masz korzenie rosyjsko-cygańskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Robert, tylko odpowiedz, nie ściemniaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 14:33 i nie odwracaj kota ogonem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darrio Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dylew... IP: 80.54.62.* 27.08.09, 14:15 No to bedzie się działo, myślę, że jest szansa na historyczny sukces. A tutaj Terminarz ME Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiaskowyNygr Re: Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dyl IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 14:33 Do tej pory zachowywałem względny spokój tłumacząc sobie sparingi eksperymentami i sprawdzaniem różnych wariantów. Ale teraz to mnie kolo normalnie wqrwił. W tym szaleństwie chyba nie ma żadnej metody a jest sporo chaosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dylew... IP: *.xdsl.centertel.pl 27.08.09, 14:44 Jakie są dowody że Witka jest Żydem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuanda Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dylew... IP: 78.8.136.* 27.08.09, 14:55 szczerze mówiąc jestem w sporym szoku bo dla mnie ten gość, w czysto koszykarskich umiejętnościach ustępuje tylko Lampemu... Przy nadmiarze fizoli i przepychowców podkoszowych zastanawiam się czy naszej drużyny narodowej stać na to żeby rezygnować z takiego koszykarza jakim jest Dylewicz... dwie rzeczy przychodzą mi na myśl, żeby to zrozumieć: pierwsza, że Katzurin to trener, który kiedyś z przeciętnej drużyny Izraela wycisnął na podobnej imprezie więcej niż ktokolwiek się spodziewał więc trzeba mu zaufać i druga ta mówiąca o nieco lepszym bronieniu w wykonaniu Witki...ale jakoś obie wydają mi się nieco zbyt naciągane. Dylewicz to po prostu jeden z najlepszych polskich koszykarzy i do tego doświadczony przy większości innych więc ta wiadomość rodzi mnóstwo wątpliwości. Znając charakterek Katzurina może tam powstała jakaś "różnica zdań"... Oby to wszystko dało jakiś efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrow Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dylew... IP: *.lodz.mm.pl 27.08.09, 15:20 dziwne , bo Dylewicz w kadrze Kutzurina prezentował sie o niebo lepiej, na pewno jest waleczniejszy i wszechstronniejszy i bardziej doświadczony od statycznego Witki . To przeciez on często na swoich barkach był główną siłą druzyny z sopotu na europejskich parkietach , więc czeemu do cholery !!! 1 piatka i rezerwowa wg mnie Gortat - Lampe (Szewczyk) Lampe - Wójcik Ignerski- Roszyk Logan - Kitzinger Szubarga - Koszarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dyl IP: 194.156.44.* 27.08.09, 16:27 tak naprawde to jest malo istotne kogo wywalil, bo ci panowie i tak sie nie lapali do podstawowej rotacji 7-8 zawodnikow. ale podyskutowac mozna. przed zebraniem tej kadry spodziewalem sie ze dylu bedzie jednym z podstawowych jej graczy, biorac pod uwage jego skocznosc i wszechstronnosc. niestety zawiodl mnie podczas sparingow, nic nie wnosil, ok, mial niezlych konkurentow lampe, szewczyka czy wojcika, ale bardzo od nich odstawal. nawet wojcik ze swoim wiekiem w ataku byl duzo bardziej pozyteczny. uwazam ze gdyby w meczu za faule wylecieli (albo kontuzje) np lampe i szewcu, lepszy bylby dylu niz witka jako zmiennik, ale i tak mowimy o 5 opcji podkoszowej. dylu mnie zawiodl ze odstawal od szewca czy wojcika. a witka czy jak mu tam i tak nie bedzie gral. moze wiec trener go po prostu bardziej lubil ;-). co do kikowskiego to tez wszystko jedno czy on czy chylinski czy kitzinger. wszyscy to zmiennicy. trzeba miec nadzieje ze igner, roszyk i przede wszystkim logan beda zdrowi i w formie. wspomniani wyzej to poziom naszej ligi a nie eurobasketu i oby nie musieli na boisko wychodzic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_dla_dyla Re: Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dyl IP: *.as.kn.pl 27.08.09, 16:40 Brawo! Pierwsza rozsądna wypowiedź. Dylewicz prezentował się po prostu słabo, nawet bardzo - nieprzemyślane rzuty, gra jakby od niechcenia, nie dziwię się, że wyleciał. Koledzy wyżej są takimi specjalistami, że sami poprowadzili by kadrę do sukcesów - cóż droga wolna, proszę kandydować na stanowisko trenera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dyl IP: 217.79.147.* 27.08.09, 17:23 prezentował sie kiepsko bo dostawał mało minut a do tego przy kazdym błedzie dostawał zjebki od trenera... jak Logan czy Szubarga zrobi cos glupiego to zero odzewu ze strony trenera a Dylu czy Koszar od razu ława... Kikowski to jedynie jako turysta z reprezantacja sobie pojechal... i dobrze, przynajmniej chlopaki w nowych klubach dobrze przygotuja sie do sezonu a nie nerwy na kadrze tracic beda bo trener nie daje im grac... psychika tez jest wazna w sporcie a nie tylko celne rzuty... byl kiedys dobry zawodnik Adrian Małecki i co? dupa, nie poradzil sobie z psycha...zreszta kilku takich bylo... skoro taki Szubarga jest super fajny to czemu w sezonie nie jest taka gwiazda? zobaczymy jak bedzie teraz... ma przewage psychiczna bo trener mu ufa i mysle,ze takiemu zawodnikowi duzo lepiej sie gra na parkiecie... Logan nie ma nic do stracenia a wiec on to juz zupelnie bez stresowo gra. Wojcik to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistor Kiko najbardziej w plecy IP: *.tkk.pl 27.08.09, 18:50 .....nawet szansy mu nie dał !!! Racja, że na pewno zyskał na dobrych treningach.....ale zaloze sie ze nie w takim rozumieniu pojechal chlopak na kadre !! Pojechal z nim po bandzie !!! Trzymal do samego konca jak jakas zapchajdziure... skandalem jest chocby niegospodarnosc bo zaloze sie ze szkolenia wyjazdy kosztowaly nie malo wiec hcocby z tego wzgledu trener powinien pokazac polakom po co w ogole nasze pieniadze zostaly wydane na tego gracza ??!! Kikowski jako turysta tam nie pojechal i kazdy kibic i komentator to potwierdzi, nie pojechal tam tez tylko sie "podszkolic" ....chlopak chcial grac, pokazac sie....a ten bencwal wyrolowal go bez mydla i kase zmarnotrawil!!! A Kikowski przeciez szkolenia i zwiedzanie z kadra ma w nosie..... jak chcial pozwiedzac i potrenowac to sam we wlasnym zakresie o to zadbal - szacun Kiko !!! Szkoda mi Cie chlopie..... mam nadzieje ze jeszcze ktos kiedys glosno za to trenera rozliczy !! Hanba !! Dylu drugi przegrany .... nie martwcie sie chlopaki kibice widza i doceniaja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Kiko do domu IP: *.tkk.pl 27.08.09, 19:25 wracaj !!! Na plazy grzeje, woda ciepla.....choc se chlopak odpocznij i sie nie przejmuj....jeszcze sie ciul bedzie z tego tlumaaczyc...my kibice kotwicy sobie zapamientamy Jak ja kocham Kotwice.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre 2008 Eurobasket 2009. Znamy skład Polaków. Bez Dylew... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 20:14 wie ktoś może czy w necie będzie polska hiszpania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivan Witka to cipka IP: 92.5.81.* 29.08.09, 00:13 O zasadniczej różnicy między nimi: Dylu ma jaja, a Witka to cipka...i wszystko jasne! Odpowiedz Link Zgłoś