Dodaj do ulubionych

Adobe Illustrator..dodawanie stron??

06.12.10, 21:36
no kurde jak???

przez pomylke zrobilek projekt w illustratorze, zamiast indesigne..
w sumie mozna byl przeniesc..ale zaczalem glowkowac GDZIE sie dodaje kolejne strny?????
Tzn znalazlem sposob..ale bardzo na okraglo...
W Indesigne jets okienko i sie strny doadaje, przesowa, przenosi, przestwaia..a w illustratorze? jest cos takiego?

Obserwuj wątek
    • no-jak-nie Re: Adobe Illustrator..dodawanie stron?? 07.12.10, 01:01
      > przez pomylke zrobilek projekt w illustratorze, zamiast indesigne..
      > w sumie mozna byl przeniesc..ale zaczalem glowkowac GDZIE sie dodaje kolejne st
      > rny?????
      > Tzn znalazlem sposob..ale bardzo na okraglo...

Ja nigdy nie tworzyłam wielostronicowego dokumentu w ai zawsze robię to w indesignie szczerze mówiąc ale zaintrygowało mnie pytanie więc poszperałam i natknęłam się na coś takiego :-)
      www.sketchpad.net/multipage.htm
      Rozwiązałeś to w ten sam sposób?
      • camel_3d Re: Adobe Illustrator..dodawanie stron?? 07.12.10, 09:41
        nie nie...dokument na szczesci enie musial byc wielostrnicowy:) karta pocztowa..dwie strony:)
        No robi sie to za pomoca Artboard Tool.. SHift+O
        ale zajelo mi troche zeby to znalezc.. jezu..nigdy wiecje:))

• ichweissnichtwas Re: Adobe Illustrator..dodawanie stron?? 29.03.11, 08:52
        Illustrator nie obsługuje projektów wielostronnicowych. Ale jak zrobisz a AI, to po skrzywieniu możesz wrzucić sobie cały plik do ID jednym ruchem myszki.
    • onaanna Re: Adobe Illustrator..dodawanie stron?? 06.12.11, 22:56
      Jest opcja taka, że przy otwieraniu nowego dokumentu, wybierasz ilość stron. Niedogodność polega jedynie na tym, że musisz od razu wiedzieć ile będzie stron. Nie ma możliwości dodawania ich podczas pracy.. :) Ale opcja sama w sobie pracy na wielu stronach oczywiście jest możliwa w Illustratorze. :) Pozdrawiam!
      • www.adtwinzz.com Re: Adobe Illustrator..dodawanie stron?? 05.02.12, 11:47
        tak z innej beczki, macie jakiś fajny podręcznik do ilustratora?
    • grafikpomoc Re: Adobe Illustrator..dodawanie stron?? 05.10.15, 15:16
      może to pomoże:
      reklamaidruk.blogspot.com/2015/04/drukujesz-pierwszy-raz-plik-do-druku-od.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka