Dodaj do ulubionych

Mninibrowar w Tychach

IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 15.10.04, 09:34
Juz w przyszlym roku w Palacu Promnicow powstanie minibrowar.

tychy.naszemiasto.pl/wydarzenia/410800.html
Obserwuj wątek
    • Gość: embi Minibrowar w Tychach IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 15.10.04, 09:36
      Przepraszam, mialo byc minibrowar.
      • radexior Apropos 15.10.04, 10:07
        Jak się wieczorem przejeżdża Katowicką koło browaru to miejsce dawnej kapliczki już pięknie oświetlone wewnątrz. Chyba tam jest to muzeum. Wygląda bardzo okazale. Muszę się przejść na jakieś zwiedzanie ( jak zawsze z degustacją)
        • katek18 Re: Apropos 15.10.04, 11:14
          Dzisiaj widziałam duży pionowy napis "muzeum".
          Podświetlone rzeczywiście nieźle wygląda.
          • Gość: bty Re: Apropos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 14:31
            muzeum otworza 20.11.2004. to juz tylko 1 miesiac, licze ze browar sie postara
            i muzeum bedzie genialne! byłem na zwiedznaiu w ostatnia sobote. proponowalem
            Ci radex przez Ł.L ale sie nie skusiles.
            • Gość: Radex Re: Apropos IP: *.chello.pl 15.10.04, 17:57
              Zadna propozycja do mnie nie dotarla! Aczkolwiek mialem impreze firmową w TG
              więc i tak nie skusiłbym się :-)
              • Gość: BTY Re: Apropos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:08
                Gdzie byliscie w TG?
    • Gość: Darek Re: Mninibrowar w Tychach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:11
      Super sprawa, taki minibrowar. Coś takiego znajduje się w Warszawie, bodajże na
      Foksal. Lokal nazywa się SOMA. Jak byłem tam pod koniec 2001 roku, to ich piwo
      było mętne i niesmaczne (ale to chyba były ich początki). Rok temu jednak
      namówili mnie znajomi, aby tam wstąpić i pozytywnie się rozczarowałem -
      zupełnie inne piwko - teraz mogę polecić, jak ktoś będzie w W-wie.
      To chyba będzie pierwsze takie miejsce w naszym regionie (?) - no chyba, że o
      jakimś nie wiem.
      • Gość: BTY Re: Mninibrowar w Tychach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:46
        w krakowie jest w knapie o nazwie ck browar przy teatrze bagatela, blizej niz
        do warszawy
        • basturk Re: Mninibrowar w Tychach 17.10.04, 18:45
          no i terasz bedziemy mieli minibrowar u siebie zaraz 'za murem" browarów tyskich
          i tak o to historia browarnictwa zatoczyła koło,
          a tak dystansujac sie od koła to bardzo fajnei ze w tamim miejscu, takim
          obiekcie powstanie coś takeigo..
          fajne jeszcze znalazłby sie inwestor nah hute Paprocką
          • Gość: BTY Re: Mninibrowar w Tychach IP: *.pl 31.10.04, 16:05
            Zupełnie nie załapałem, że chodzi o pałacyk przy browarze, dopiero przed chwila
            znalazlem na stronie um info na ten temat i skojarzylem z tym watkiem. cały
            czas mylalem ze chodzi o Promnice

Jezli to dojdzie do skutku bedzie super. Pałac wyremontowany, park
            zagospodarowany jeszcze ma powstac w tamtej okolicy cos a'la rosarium (jakos
            inaczej to sie nazywa, ale nie pamietam nazwy, zreszta zaden slownik jej nie
            zna), jako zaplecze gieldy kwaitowej tzn tak wyczytalem w strategii rozwoju
            Tychow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka