Gość: embi IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 15.10.04, 09:34 Juz w przyszlym roku w Palacu Promnicow powstanie minibrowar. tychy.naszemiasto.pl/wydarzenia/410800.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: embi Minibrowar w Tychach IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 15.10.04, 09:36 Przepraszam, mialo byc minibrowar. Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Apropos 15.10.04, 10:07 Jak się wieczorem przejeżdża Katowicką koło browaru to miejsce dawnej kapliczki już pięknie oświetlone wewnątrz. Chyba tam jest to muzeum. Wygląda bardzo okazale. Muszę się przejść na jakieś zwiedzanie ( jak zawsze z degustacją) Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: Apropos 15.10.04, 11:14 Dzisiaj widziałam duży pionowy napis "muzeum". Podświetlone rzeczywiście nieźle wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bty Re: Apropos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 14:31 muzeum otworza 20.11.2004. to juz tylko 1 miesiac, licze ze browar sie postara i muzeum bedzie genialne! byłem na zwiedznaiu w ostatnia sobote. proponowalem Ci radex przez Ł.L ale sie nie skusiles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Apropos IP: *.chello.pl 15.10.04, 17:57 Zadna propozycja do mnie nie dotarla! Aczkolwiek mialem impreze firmową w TG więc i tak nie skusiłbym się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY Re: Apropos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:08 Gdzie byliscie w TG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Mninibrowar w Tychach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:11 Super sprawa, taki minibrowar. Coś takiego znajduje się w Warszawie, bodajże na Foksal. Lokal nazywa się SOMA. Jak byłem tam pod koniec 2001 roku, to ich piwo było mętne i niesmaczne (ale to chyba były ich początki). Rok temu jednak namówili mnie znajomi, aby tam wstąpić i pozytywnie się rozczarowałem - zupełnie inne piwko - teraz mogę polecić, jak ktoś będzie w W-wie. To chyba będzie pierwsze takie miejsce w naszym regionie (?) - no chyba, że o jakimś nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY Re: Mninibrowar w Tychach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:46 w krakowie jest w knapie o nazwie ck browar przy teatrze bagatela, blizej niz do warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Mninibrowar w Tychach 17.10.04, 18:45 no i terasz bedziemy mieli minibrowar u siebie zaraz 'za murem" browarów tyskich i tak o to historia browarnictwa zatoczyła koło, a tak dystansujac sie od koła to bardzo fajnei ze w tamim miejscu, takim obiekcie powstanie coś takeigo.. fajne jeszcze znalazłby sie inwestor nah hute Paprocką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY Re: Mninibrowar w Tychach IP: *.pl 31.10.04, 16:05 Zupełnie nie załapałem, że chodzi o pałacyk przy browarze, dopiero przed chwila znalazlem na stronie um info na ten temat i skojarzylem z tym watkiem. cały czas mylalem ze chodzi o Promnice Jezli to dojdzie do skutku bedzie super. Pałac wyremontowany, park zagospodarowany jeszcze ma powstac w tamtej okolicy cos a'la rosarium (jakos inaczej to sie nazywa, ale nie pamietam nazwy, zreszta zaden slownik jej nie zna), jako zaplecze gieldy kwaitowej tzn tak wyczytalem w strategii rozwoju Tychow Odpowiedz Link Zgłoś