mib8 29.10.06, 20:21 czy ktos wie gdzie warto isc na chinskie jedzenie i zjesc dobre i nie drogie danie? Najlepiej w Tychach lub okolicach i co warto zamowic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kulturkampf Re: restauracja orientalna 29.10.06, 21:08 w Tychach znam trzy miejśca z orientem. "Than Bien" na ul. Budowlanych, "Zielony smok" w budynku "Centrum Balbina" i trzeci jest w Hotelu Tychy - nie znam jej nazwy, ale brzmienie kojarzy mi się z problemami żołądkowymi :-). Generalnie preferuję jadać na Budowlanych, jedzenie jest tam dobre i tanie, a wystrój w klimacie tandety "made in china", potem w hierarchii mam Hotel Tychy - mają sake. "Zielonego smoka" nie polecam, jedzenie tam oddaje charakter nazwy budynku - wiesz ... chcieliby dobrze, ale nie wychodzi - ponieważ mam wrażenie, że są niedookreśleni, za bardzo skupiają się na czołobitnej obsłudze klienta. Jeśli chodzi o kwestię zamówienia to nie doradzę, bo to rzecz gustu, apetytu i finansów. Wszędzie masz rybę, mięso(drób, wołowinę, wieprza, kaczkę) i wega. Takie są moje wrażenia - oczywiście subiektywne. Odpowiedz Link Zgłoś
matams Re: restauracja orientalna 30.10.06, 12:28 ja sam znam tez tylko te trzy miejsca. W hotelu jest hoang ho (chyba). Jest chodzi o kolejsnosc to tak jak poprzednik. Na balbinie dosc elegancki wystroj, na budowlanych tandetny, ale oddajacy realnie chinska rzeczywistosc. W hotelu taki "nijaki". Jesli chodzi o zamawianie. Jesli idziesz pierwszy raz zamow cos, co przynajmniej dla zolodka brzmi znajomo. Pozniej mozna zamawiac orientalne dania. Nie wybieraj sie z dziewczyna na cos, czego wczesniej nie jadles! i nie wciskaj jej czegos, co nie wiesz czym jest. Nawet jak brzmi smakowicie Moj kumpel zaprosil pewna panne do smoka. Pewien dobry kolega polecil cos, co napewno zapamieta on i jego pratnerka (do dzis pamietam jak mu to mowil - zapamietasz potrawe na dlugo; nazwy nie pamietam). Niestrawnosc i bole przypomnialy mu i jego partnerce ostatni wieczor juz nastepnego dnia i nie daly zapomniejc przez kolejne dwa. Ona o nim zapomniala. Szkoda bo fajna byla... Odpowiedz Link Zgłoś
baszalotta Re: restauracja orientalna 31.10.06, 02:00 mib8, a czy musi być zaraz chińskie? nie wymyślaj i pierożki sobie zjedz... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś