zygmunt_m 09.10.03, 17:14 Gdzie sie w Bytomiu znajdowal? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tw53 Re: Drzezgowiec 09.10.03, 20:12 zygmunt_m napisał: > Gdzie sie w Bytomiu znajdowal? Hehehe...Ja mieszkam na Drzezgowcu, ale obawiam się ze niewielu ludzi wie, że tak kiedyś nazywano to miejsce. Miechowice, ul. Stolarzowicka,okolice "Panoramy" Pozdr. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Drzezgowiec 10.10.03, 08:27 Wciep bych tymat tyn we fraszki Dyć napisz coś wiyncyj z łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
tw53 Re: Drzezgowiec 11.10.03, 15:24 broneknotgeld napisał: > Wciep bych tymat tyn we fraszki > Dyć napisz coś wiyncyj z łaski. Podaję za wysmienitym znawcą historii Miechowic- panem Józefem Bonczolem "Drzezgowiec- nazwa pochodzi od nazwiska wlasciciela okolicznych pol- Drzezgi". Pozdr. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
tajk Re: Drzezgowiec 11.10.03, 18:33 tw53 napisał: > "Drzezgowiec- nazwa pochodzi od nazwiska wlasciciela okolicznych pol- > Drzezgi". Ja też mieszkam na polu! Kleinfeld się nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
tw53 Re: Drzezgowiec 12.10.03, 20:06 tajk napisał: > tw53 napisał: > > > "Drzezgowiec- nazwa pochodzi od nazwiska wlasciciela okolicznych pol- > > Drzezgi". > > Ja też mieszkam na polu! Kleinfeld się nazywa. Ciekawe ilu mieszkańców Bytomia wię, skad wzięła sie ta nazwa, i czy wiedzą gdzie jest Grossfeld Odpowiedz Link Zgłoś
tajk Re: Drzezgowiec 12.10.03, 22:19 tw53 napisał: > Ciekawe ilu mieszkańców Bytomia wię, skad wzięła sie ta nazwa, i czy wiedzą > gdzie jest Grossfeld Pewnie niewielu. Ja właściwie też nie jestem pewien. Chodziło pola uprawne, czy coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt_m Re: Drzezgowiec 10.10.03, 12:01 Hehe, to byla podpucha! Wiedzialem, ze mieszkasz na Drzezgowcu,w koncu w Miechowicach niewiele jest osób tak znanych jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
tw53 Re: Drzezgowiec 10.10.03, 21:55 zygmunt_m napisał: > Hehe, to byla podpucha! > Wiedzialem, ze mieszkasz na Drzezgowcu,w koncu w Miechowicach niewiele jest > osób tak znanych jak Ty. Obawiam się, ze mylisz mnie z kimś...Nie rozchodzi się Tobie o pana Kłosa przypadkiem? Nie jestem nikim znanym, a do tego mam dopiero 33 lata.. Pozdr. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt_m Re: Do Mariusza S. 14.10.03, 12:05 Jestes zbyt skromny mój drogi Mariuszu, jestes jednym z bardziej znanych miechowiczan? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
tw53 Re: Do Mariusza S. 14.10.03, 13:38 zygmunt_m napisał: > Jestes zbyt skromny mój drogi Mariuszu, jestes jednym z bardziej znanych > miechowiczan? Toś mi zabił teraz ćwieka...Czyżbyśmy się znali??? Pozdr. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś