gadet 18.10.09, 14:44 Witam szanowne forumowiczki :) Jestem tu calkiem new :) i mam prosbe. Jaka jest roznica miedzy tymi wymienionymi j.w. Poniewaz juz sie pogubilam :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czerwona_pomadka Re: balkonetki, bardotki, maskaradki 18.10.09, 16:54 1. Balkonetka - to fason stanika, który ma mniej zabudowane miseczki niż full-cup (zakrywający całą pierś), klasyczna balkonetka jest cięta na trzy części, i najczęsciej jest to stanik soft-miękki. Przykłady : bradea.pl/zdjecia/6.jpg www.dopasowana.pl/data/gfx/pictures/large/3/7/673_2.jpg Balkonetka to również nazwa biustoprzyjaznego portalu :) www.balkonetka.pl 2. Bardotka to taki typ biustonosza, którego miseczki tworzą właściwie poziomą linię - o taki : www.smartbay.pl/images/products/50,11883,542151.jpg 3. Maskaradki - to zdrobniałe określenie na cieszące się dużą popularnością wśród forumowiczek biustonosze linii Masquerade - tutaj do pooglądania www.dopasowana.pl/firm-pol-1216850231-Panache-Masquerade.html Odpowiedz Link
gadet Re: balkonetki, bardotki, maskaradki 18.10.09, 17:42 dziekuje za odpowiedz :) maskaradki maja wlasnie taki prosty kroj czyli jak dobrze rozumiem sa po prostu bardotkami. Odpowiedz Link
panistrusia Re: balkonetki, bardotki, maskaradki 18.10.09, 17:46 Są najróżniejsze fasony biustonoszy firmy Masquerade. "Maskaradki' to po prostu forumowy slang. Odpowiedz Link
azymut17 ad. bardotek 19.10.09, 00:09 Drobna korekta - wg znanych mi źródeł bardotka to biustonosz z odpinanymi ramiączkami, który można nosić właśnie bez ramiączek. Pozioma linia dekoltu to jedynie pochodna tej funkcji. Odpowiedz Link