kotwtrampkach odnośnie przesyłki 26.11.09, 10:29 mam taką sprawę - czy gdybym chciała zamówić same majtki, to dałoby się obniżyć koszty przesyłki, czy będą takie same - 11zł..? bo majtki to się zmieszczą do cieniutkiej koperty bez bąbelków..? :-) przepraszam za ferment, ale święta teraz i te sprawy.. Odpowiedz Link
akj77 Re: odnośnie przesyłki 26.11.09, 13:03 kotwtrampkach napisała: > mam taką sprawę - czy gdybym chciała zamówić same majtki, to dałoby się obniżyć > koszty przesyłki, czy będą takie same - 11zł..? bo majtki to się zmieszczą do > cieniutkiej koperty bez bąbelków..? O, też się nad tym zastanawiałam. Bo jak się pojawią duże stringi do bakłażana, to co ja zrobię, będę się podczepiać do cudzego zamówienia? :) Odpowiedz Link
st-efa gdzie jest kurier :( 26.11.09, 14:29 Czekam na mojego pierwszego effuniaka. Sklep spisał się super, wszystko szybko i bez problemów. Tylko kuriera nadal nie ma, a ja o 15.30 zamykam firmę :(( Już mi się nawet pracować nie chce. Chyba się popłaczę... Odpowiedz Link
st-efa dojechał :)) 26.11.09, 15:31 Jejku dojechał!!! Bakłażan jest boski. Wstępna przymiarka w firmowej toaleci i jedno zdanie - jeszcze nigdy nie miałam takich cycków! Odpowiedz Link
magga77 jeszcze raz pytanie o rozmiar 26.11.09, 19:44 Czytając Wasze wypowiedzi na temat rozmiarów zgłupiałam. Z letniej kolekcji przymierzałam beżowe plunge rozmiar 70DD - miało za małe miski dla mnie. Potem wymieniałam na białe plunge 70E - to z kolei miało dobre miski dla mnie, ale obwód byl za ciasny. Moje wymiary to: - pod biustem 72 cm, na wdechu ok. 77 cm - w biuście w zwisie ok. 93 - 94 cm Biust jest lejący (po dawnym karmieniu dziecka), dodam, że jestem mało ściśliwa - dlatego wolę 75. Ula podpowiadała mi, aby wziąc 75DD, ale teraz mam wątpliwości ... Patrząc nawet na zdjęcia na Balkonetce dziewczyn w Efuniakach to dochodzę do wniosku, że utopię się w tym 75DD. Zastanawiam się nad Bakłażanowym plunge oraz turkusowym Mchem? Ale w jaki rozmiar celować? Z tego co tu wyczytałam i z obserwacji to wychodzi mi 75 D. Czy dobrze myślę? Proszę, podpowiedzcie mi. Odpowiedz Link
st-efa Re: dojechał :)) 01.12.09, 11:47 Teraz po kolei i na spokojnie. Przebieg realizacji zamówienia bezproblemowy, wszystko załatwione szybko, maile otrzymywane po każdym etapie realizacji zamówienia. Cały czas wiedziałam, co sie dzieje, a jest to według mnie dużym plusem dla sklepu. Strona sklepu przejrzysta i bardzo mi odpowiada wiazualnie. Polecam. Odpowiedz Link
cavova opakowanie przy wysyłce pocztą za granicę 30.11.09, 14:39 dostałam dzisiaj czerwonego mcha i szorty, niestety doszedł w dość mocno poturbowanym opakowaniu, zawiniętym następnie w folię. na szczęście bielizna na tym nie ucierpiała, ale w tym momencie boję się zamawiać cokolwiek. z tego co mi się wydaje, poczta hiszpańska działa w ten sposób, że kolejna paczka może dojść w podobnym stanie, bo jak wysyłałam paczkę i pytałam o możliwość wysłania paczki jako delikatnej, to dowiedziałam się, że nie ma takiej usługi i wszystko idzie razem, trzeba dobrze zabezpieczyć zawartość paczki. więc siłą rzeczy kartonowe opakowanie, poskładane tylko i oklejone taśmą, z częściowo pustą przestrzenią w środku ma spore szanse dotrzeć zgniecione przez inną paczkę :/ Odpowiedz Link
nientepaura halfcupy przed świętami? 30.11.09, 16:50 pytanie jak w temacie.Jest jakaś szansa,bo cały czas trzymam Mikołaja w niepewności;) Odpowiedz Link
beata-1978 kiedy pojawi się 80H i HH????????????????????????? 30.11.09, 18:13 Bardzo proszę chociaż o przybliżony termin, bo już naprawdę nie mam w czym chodzić - wyrosłam z wcześniejszych effuniaków :( Zastanawiam się nad zamówieniem 80J ale obawiam się, że będzie za duże a tylko to jest dostępne w moich okolicach rozmiarowych (obecnie noszę 75JJ z letniej kolekcji). Odpowiedz Link
kryklu Re: kiedy pojawi się 80H i HH???????????????????? 30.11.09, 18:24 Beato, wybacz, że się wtrącam, może Ci w tych letnich siedemdziesiątkach piątkach ciasno, jeśli nie to nie przechodź na obwód 80. Jesienne effuniaki wcale nie są ciaśniejsze od letnich. Mam wrażenie, że wręcz luźniejsze. Przy sporym biuście lepiej nie zawyżać obwodu. Odpowiedz Link
beata-1978 Re: kiedy pojawi się 80H i HH???????????????????? 30.11.09, 18:42 Kurczę, to ja już nic nie wiem :/ Naczytałam się, że jesienne są zdecydowanie bardziej ścisłe, więc stwierdziłam, że wezmę 80. No to teraz będę marudzić o 75J i JJ. Buuuuuu... kiedy w końcu się coś dla mnie pojawi :( Boję się, że za niedługo już zabraknie majtek, bo ja z tych szerokotyłkowych jestem, a rozmiaru 44 zostało już niewiele. Odpowiedz Link
kryklu Re: kiedy pojawi się 80H i HH???????????????????? 30.11.09, 19:23 > Kurczę, to ja już nic nie wiem :/ Naczytałam się, że jesienne są > zdecydowanie bardziej ścisłe, więc stwierdziłam, że wezmę 80. Ja zrobiłam tak samo. Niektóre letnie "75" noszę z przedłużką. pierwsze jesienne zamówiłam "80" i były stanowczo za luźne. Następne "75" są akurat, nieprzesadnie ścisłe (poza dżinsowym), w "70" też bym weszła. Letnie noszę 75GG/H, jesienne 75G, a więc mam mniejszy biust niż Ty. Nie zawyżaj obwodu dziewczyno :) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: kiedy pojawi się 80H i HH???????????????????? 30.11.09, 20:15 beata-1978 napisała: > Boję się, że za niedługo już zabraknie majtek, bo ja > z tych szerokotyłkowych jestem, a rozmiaru 44 zostało już niewiele. To zamów majtki i niech czekają w sklepie, aż się pojawi stanik :) Odpowiedz Link
kulki Raczej przed świętami nie będą w sprzedaży 01.12.09, 12:02 napisała Ewa tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,98547807,103751347,Halfcupy.html?wv.x=2 Odpowiedz Link
sylwia-osama duże rozmiary 02.12.09, 07:44 dostałam info na maila, że "duże rozmiary" z bakłażana i chilli są już dostępne. Przy obwodzie 85 miski kończą się na JJ. Potrzebuję 85KK. Mam zamawiać mailowo u Uli? Odpowiedz Link
velika zastrzeżenie 02.12.09, 18:09 Niestety mój pierwszy kontakt ze sklepem okazał się średnio udany- dostałam chili zamiast czerwonego mchu(rozmiar się zgadza). Wiem, że takie coś może się zdarzyć, ale pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją. Mam nadzieję, że zwrot i wymiana przebiegną szybko i pomyślnie, żeby zatrzeć pierwsze złe wrażenie... Odpowiedz Link
effuniak Re: zastrzeżenie 02.12.09, 21:29 czyli ktoś musiał dostać mech zamiast chilli .... wymiany i zwroty - zawsze bez problemu Przepraszamy za zamieszanie Odpowiedz Link
czerwona_pomadka a buuuu... (strapless) 03.12.09, 19:03 Pragnę, pożądam i przede wszystkim potrzebuje Effuniakowego straplessa. Buuu...wiecie, ile przez brak dobrego straplessa odpada mi bluzek, topów, koszulek...? zresztą zapewne nie tylko mi... Acha, i w żadnym wypadku nie chcę straplessów panaszowych i innych, które przypłaszczają z boku a z profilu robią płaskoklacie, a wszystkie które mierzyłam robią coś właśnie takiego. Chcę mieć takiego, robiącego dolinkę : balkonetka.pl/katalog/bra/effuniak-strapless ja wiem, że marudzę, wiem, że jest jakiś problem z tymi straplessami, ale wyżalić się musiałam :( przeszłam dziś sklepy w poszukiwaniu stroju na sylwestra i się załamałam, widziałam z 10 topów i kilka sukienek które bardzo mi się podobały, z czego większość wymaga tylko i wyłącznie dolinkującego straplessa. I znowu ta paskudna myśl w przymierzalni : "no tak, tylko skąd ja do cholery stanik do tego wytrzasnę?" ;( Odpowiedz Link
ocisza Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak powoli rusza :) 04.12.09, 08:42 Cała transakcja przebiegła bezproblemowo i po zaksięgowaniu zapłaty paczka pojawiła się błyskawicznie. Super! Odpowiedz Link
teresa104 Skonstatowałam, iż wypadłam z rozmiarówki! 04.12.09, 09:01 Czasem dla sportu zaglądam na stronę Ewy Michalak, żeby sprawdzić, czy zaproponowano inną formę dostarczania przesyłek i w ogóle, żeby sprawdzić. Widzę też na balkonetce i w opisach modeli w wątku, że dziewczyny raczej zaokrąglają obwody pod do góry, bo staniki są dość ścisłe. Skoro z kalkulatora wychodzi mi 75D z wymiarów 75 ciasno, 78 luźno, 97 zwis (swoją drogą ładnie powiedziane: "Ile masz w zwisie?", "W zwisie mam ...". Przeciwieństwo zwisu to ...stercz? "Mam setkę w sterczu") i nie chciałabym się narazić na ściskanie (umiem się rozdąć niemal do 90cm, a jako belferka pracująca bez mikrofonu muszę móc się rozdąć), powinnam brać 80C. A tu bach! Nie produkujom. Zatem ze swoim całkiem przeciętnym nawróceniowym rozmiarem 70E znalazłam się na marginesie społecznym. Odpowiedz Link
akj77 Re: Skonstatowałam, iż wypadłam z rozmiarówki! 04.12.09, 11:43 teresa104 napisała: > Widzę też na balkonetce i w opisach modeli w wątku, że dziewczyny > raczej zaokrąglają obwody pod do góry, bo staniki są dość ścisłe. > Skoro z kalkulatora wychodzi mi 75D z wymiarów 75 ciasno, 78 luźno, > 97 zwis (swoją drogą ładnie powiedziane: "Ile masz w zwisie?", "W > zwisie mam ...". Przeciwieństwo zwisu to ...stercz? "Mam setkę w > sterczu") i nie chciałabym się narazić na ściskanie (umiem się > rozdąć niemal do 90cm, a jako belferka pracująca bez mikrofonu muszę > móc się rozdąć), powinnam brać 80C. A tu bach! Nie produkujom. E tam, bez przesady z tą ściśliwością. Ja mam pod biustem 77-78 ścisło, 83-84 luźno, noszę Effuniaka bakłażana 75GG i wcale nie jest za ciasny. Myślę, że spokojnie możesz brać wyliczony rozmiar. Odpowiedz Link
estreno Re: Skonstatowałam, iż wypadłam z rozmiarówki! 04.12.09, 13:36 Hej, mam podobne wymiary (po nowym wymierzeniu 77 scislo, 84 luzno / w 107, w zwisie 111) i moj morski plunge 80FF jest delikatnie luzny w obwodzie, po dwoch dniach nosze go na drugiej haftce, ale w zasadzie powinnam sie przeniesc na te najscislejsza. Nastepny (mech czerwony) planuje 75 G, ale moze wziac tak jak Ty GG. Ile masz w zwisie? :) Odpowiedz Link
akj77 Re: Skonstatowałam, iż wypadłam z rozmiarówki! 04.12.09, 13:42 estreno napisała: > Hej, > > mam podobne wymiary (po nowym wymierzeniu 77 scislo, 84 luzno / w 107, w zwisie > 111) i moj morski plunge 80FF jest delikatnie luzny w obwodzie, po dwoch dniach > nosze go na drugiej haftce, ale w zasadzie powinnam sie przeniesc na te > najscislejsza. Nastepny (mech czerwony) planuje 75 G, ale moze wziac tak jak Ty > GG. Ile masz w zwisie? :) W zwisie mam nieco więcej, jakieś 114, więc jak ci wychodzi z kalkulatora 75G, to bierz G. No chyba że to 80FF jest za małe :-) Odpowiedz Link
estreno Re: Skonstatowałam, iż wypadłam z rozmiarówki! 04.12.09, 15:15 Dzieki :), 80FF w miskach jest ok. Odpowiedz Link
teresa104 Nie ma ryzyka dzikiego mięsa na plecu? 04.12.09, 16:11 Wydaje się jednak, że zaokrąglanie w dół w effuniakach jest rzadkością. W sumie niewiele kompresowalnego tłuszczu mam pod biustem (gromadzi się niżej) i dlatego dużo ścisnąć się nie dam. Ostatnio nadziałam się na billie'go, który według innych użytkowniczek jest "przyjemnie" ciasny. Ja mogłam w nim wytrzymać dopiero gdy mocno dziada porozciągałam kolanami. A kupiłam go na otarcie łez, kiedy okazało się, że firma Ewa Michalak z firmą Poczta Polska nie chce współpracować, by wysłać do mnie zakup. Cóż, łez było tylko więcej. Oraz potu i kwasu mlekowego w mięśniach ud. Odpowiedz Link
akj77 Re: Nie ma ryzyka dzikiego mięsa na plecu? 04.12.09, 17:17 Tereso, ale skoro masz 75 ciasno, to o żadnym zaokrąglaniu nie ma mowy. Ja pod biustem mam więcej i to ja zaokrąglam w dół, nie Ty :-) Mam zresztą niejasne wrażenie, tak po lekturze komentarzy na balkonetce i w innych miejscach, że to pierwsza partia bakłażanów była taka ścisła, a kolejne już normalnie. Ale to tylko moje przypuszczenie. Odpowiedz Link
akj77 Re: Nie ma ryzyka dzikiego mięsa na plecu? 04.12.09, 18:07 A w ogóle to 80C spokojnie mieści się w tabeli przewidywanych rozmiarów dla plunge'a. Może po prostu wyszły? Odpowiedz Link
teresa104 Oj, od kiedy uznałam, że lepsze byłoby 80C 04.12.09, 18:37 (a nie bylo to dziś rano) nie widziałam go w sklepie ani razu. Do wyboru osiemdziesiątki z mniejszą miską skłania mnie też to, że ponoć Effuniaki mają wąskie fiszbiny, a ja jestem wybitnie szerokofiszbinowa. Wnoszę, że w 80C miska będzie płytsza, a rozleglejsza. Dobra, nie ma co deliberować. Póki los na dłużej nie osadzi mnie w domu nie kupię nic u Ewy, bo nie mam możliwości czekania na kuriera. Dzisiaj to przerabiam i naprawdę dziękuję. Od trzeciej tyłka nie mogę ruszyć z domu bo kurierka z DPD się zpowiedziała i jak się zapowiedziała, tak nadal się zapowiada. Krew mnie zalewa, bo miałam tyle do załatwienia, a tu uziemiła mnie idiotyczna paczka z idiotycznymi książkami. Odpowiedz Link
aquira Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak powoli rusza :) 04.12.09, 12:21 Mam nadzieję, że wkrótce pojawi się "morski" w rozmiarze 70J... Zauważyłam, że jest bardzo mało egzemplarzy w tym kolorze, bo oberżynowy i chili bardzo szybko się rozeszły... Odpowiedz Link
aquira Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak powoli rusza :) 04.12.09, 12:22 w tym modelu, nie kolorze! ;) Odpowiedz Link
wronki12 Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak powoli rusza :) 05.12.09, 14:21 jestem bardzo zadowolona ze współpracy ze sklepem. wszystko szybko do mnie dotarło. poza jedną drobną pomyłką - w sumie dobrze na tym wyszłam - bo dostałam stringi zamiast fig, ale te są kapitalne. na pewno dokonam kolejnych zakupów u Was dziewczynki. wielkie dzięki. Odpowiedz Link
hermenegilda_k pouczające doświadczenie 08.12.09, 08:01 nie pisałam negaywnie o polityce "effuniakowej", listach kolejkowych, wywiązywaniu się z terminów itp. bo uznałam, że firma się ogarnie i zacznie działać profesjonalnie ale po kontakcie ze sklepem chyba eksploduję zamówiłam staniki, zapłaciłam, przesyłka doszła - wszystko świetnie schody zaczęły się przy wymianie - zachciało mi się stanika w rozmiarze, który chcwilowo "wyszedł", ale przecież to nie problem, skoro podobno brakujące rozmiary są doszywane na bieżąco. Kartkę z prośbą o wymianę włożyłam do pudełka, przesyłkę odesłalam. Napisalam maila z pytaniem, czy informacja na kartce + w mailu wystarczy do tego, żeby wymienić stanik i pytaniem, kiedy będzie dostępny stanik na wymianę. Odpowiedź - mam złożyć zamówienie przez sklep, rozmiar będzie w niedzielę. Świetnie. W niedzielę rozmiaru nie było. Mailuję dalej, dowiaduję się, że rozmiaru nie było ;/ Pytam, kiedy będzie, i czy sklep zarezerwuje mi stanik czy mam dalej polować nie-wiadomo-do-kiedy. Odpowiedź - tak mam polować, dalej nie dowiaduję się kiedy będzie dostawa rozmiaru i tutaj perełka - "Jestem teraz przez kilka dni w szpitalu i nie bardzo kontroluję wszystko, co dzieje się w sklepie." Ręce mi opadły i ogarnął mnie klimat iście kafkowski. Pomijam już fakt, że sklep odpowiada na maile raz dziennie, więc dowiedzenie się czegokolwiek zajmuje sporo czasu. Chociaż skoro sklep nie udziela żadnych wiążących informacji to nie ma właściwie większego znaczenia... Odpowiedz Link
akj77 Re: pouczające doświadczenie 08.12.09, 13:30 hermenegilda_k napisała: > i tutaj perełka - "Jestem teraz przez kilka dni w > szpitalu i nie bardzo kontroluję wszystko, co dzieje się w sklepie." > Ręce mi opadły i ogarnął mnie klimat iście kafkowski. > Pomijam już fakt, że sklep odpowiada na maile raz dziennie, więc > dowiedzenie się czegokolwiek zajmuje sporo czasu. Chociaż skoro > sklep nie udziela żadnych wiążących informacji to nie ma właściwie > większego znaczenia... No rzeczywiście, Ula powinna w te pędy ze szpitala lecieć realizować twoje zamówienie. Na pewno siedzi tam dla przyjemności albo specjalnie po to, żeby ciebie wkurzyć. Ręce opadają :-/ Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: pouczające doświadczenie 08.12.09, 14:09 nigdzie nie piszę, że domagam się zrealizowania zamówienia natychmiast od czwartku natomiast usiłuję się dowiedzieć, czy stanik zostanie zarezerwowany na wymianę, co jest jednak normalną praktyką sklepów internetowych ani w Body, ani w Dopasowanej, ani w Peachfield jakoś nie stanowi to problemu i szczerze mówiąc pisanie, że osoba prowadząca sklep nie bardzo kontroluje to, co się w nim dzieje jest dla mnie strzelaniem sobie w stopę, niezależnie od przyczyny, co nie zmienia faktu, że prywatnie prywatnej Uli bardzo współczuję sklep jest jednak firmą, a nie człowiekiem i kategoria współczucia nie ma zastosowania sytuacja wygląda tak, że nie bardzo wiem, jak mam zamówić na stronie sklepu stanik, którego nie ma, a który zostanie dopiero uszyty i jak miałabym to pogodzić z 10-dniowym terminem zwrotu, skoro nie wiem, kiedy zostanie uszyty? miał się pojawić w sklepie w niedzielę, ale pech chciał, że jednak się nie pojawił Odpowiedz Link
effuniak Hermenegilda_k 08.12.09, 22:22 Prosze napisz mi maila ze swoim nr konta i ilość staników które zwróciłas Jeszcze dzis lub jutro świtem zwróce Ci pieniadze ! Oczywiscie jeśli jeszcze dzis napiszesz do mnie I tytułem wyjasnienia mój sklep tak jak i moja firma jest prowadzony w nieco inny sposób niż funkcjonują jakies inne znane Wam przedsiębiorstwa Nie wyobrażam sobie bym mogła prowadzić firmę i jednocześnie wyzbyć sie "kategorii współczucia" Jeśli Ula nie odpowiada na maile zawsze możecie napisać do mnie - z tym, że ja odpowiadam tez tylko raz dziennie i to dla odmiany bladym świtem Podczas nieobecności Uli wysyłki realizuje osoba tymczasowo ją zastępująca i nie da rady ogarnąc wszystkiego jeśli nie bedzie miała jasnych, czytelnych zamówień Hermenegildo jeśli Ula napisała Ci o swoim pobycie w szpitalu (a nie jest to temat o którym gada z obcymi) to znaczy, że chyba niezbyt fajnie potoczyła sie Wasza korespondencja... Z przyjemnością zwróce Ci Twoje pieniadze ! Odpowiedz Link
effuniak Zamówienia 08.12.09, 22:46 Rozmiary staników o obwodach 60, 90, 95 i 95+ oraz rozmiary 65 z miskami ponad G prosze zamawiać bezposrednio u mnie na maila effuniak@gazeta.pl To samo sie tyczy majtek w rozmiarach ponad 44 i stringów ponad 42 Po uszyciu otrzymacie maila z info o wpłacie i następnego dnia po zaksiegowaniu wyślę zmówienie Dodam jeszcze, że będe zbierać takie zamówienia zawsze do wtorku rano by w czwartek wysłać a w piatek zamówienie bedzie u Was Czyli od wtorku do wtorku raniutko(~4,30) zbieram zamówienia Oczywiście jeśli zamówień bedzie baaaaardzo dużo to poinformuję mailem i przesuniętym terminie wysyłki by Odpowiedz Link
moniiiq Re: Zamówienia 09.12.09, 21:19 No i to jest konkretna informacja. Dziękuję. Mail właśnie się wysyła. Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: Hermenegilda_k 16.12.09, 12:19 Ewo, ani korespondencja z Ulą ani wypowiedź na forum nie dotyczyła zwrotu pieniędzy tylko wymiany na inny rozmiar widzę, że łatwiej próbować mnie obrazić niż odpisać rzeczowo na maile wysyłane na adresa sklep@ewa-michalak.pl naprawdę obojętny jest mi sposób prowadzenia sklepu, ale prawie dwa tygodnie czekam na wiadomość, czy dostanę stanik i majtki na wymianę, teraz zapewne dowiem się, że nie ;) gwoli ścisłości - sprawę opisałam również na kartce, którą dołączyłam do odesłanych staników co jeszcze według Ciebie powinnam była zrobić? Odpowiedz Link
kamamil Re: pouczające doświadczenie 08.12.09, 16:20 Mnie się wydaje, że Ula nie napisałaby tego każdej innej klientce. Jeśli napisała to, jak sądzę, dlatego, że jesteś forumką z LB. Inaczej napisałaby pewnie oficjalną informację, że jest na zwolnieniu i czas oczekiwania ma maile/wymianę wydłuży się przez to. Tworzymy chyba pewną społeczność, kontakty są mniej oficjalne, dzielimy się w końcu różnymi rzeczami ze sobą. Tak przynajmniej ja to rozumiem. Odpowiedz Link
tigga Re: pouczające doświadczenie 09.12.09, 11:27 Rozumiem Twoje rozgoryczenie, że nie wiesz jak rozwiązać spraw wymiany/rezerwacji stanika, ale cytowanie o czyimś pobycie w szpitalu, to trochę poniżej pasa :( Mam wrażenie, że obsługa effuniaka musi wyhodować sobie gruubą skórę... inaczej zwariują. Mimo wszystko, Tobie życzę happy endu w postaci odpowiedniego stanika, a Uli wszystkiego dobrego i dystansu :( Odpowiedz Link
wielebnna dobrze wiedzieć, że zwroty opóźnione będą 09.12.09, 23:01 bo zaczęłam się martwić, że to wina PP Odpowiedz Link
sybilla777 a u mnie znowu wszystko super:)) 10.12.09, 08:53 Wysłałam 2 grudnia (pocztą polską) zwrot z prośbą o wymianę, a już 7 grudnia miałam różnicę na koncie i kurier dostał przesyłkę z wymienioną rzeczą, więc wszystko profesjonalnie, szybko i bezproblemowo. Co prawda tym razem trafił mi się jakiś gapowaty kurier (ale to już nie wina sklepu), bo zamiast zadzwonić i ustalić odbiór to już 2 razy (2 dni) jeździ do mnie w południe jak nikogo nie ma w domu i zwraca przesyłkę jako niedostarczoną, co sprawdziłam w opcji "śledzenie przesyłki". W związku z tym zadzwoniłam do DPD i ustaliłam godziny, w których jestem w domu i dziś mam przesyłkę odebrać, więc zawsze w ten sposób można interweniować przy podnoszonych już przez kilka osób problemami z kurierami. Odpowiedz Link
daslicht Re: a u mnie znowu wszystko super:)) 12.12.09, 17:15 Niewątpliwa zaleta Poczty PL - jak nikogo nie ma, to zostawią awizo i sobie idziesz na pocztę jak wrócisz. Jak jest ktoś inny w domu, to ci odbierze. Kurier: dzwoni w piątek o 14 i pyta się kiedy ma przyjść. Po 16? Po 16 to on przyjeżdżać nie będzie! No to mówię, żeby zobaczył o 14, możliwe że ktoś w domu jest i niech mu zostawi. Tja. Akurat se zostawił. Strona DPD rzecze, że "Umówiony późniejszy termin doręczenia". Miło wiedzieć, ciekawe na kiedy. Jak na poniedziałek, to znowu sobie trafi. Kurier może nie znęca się nad przesyłką i można tę przesyłkę śledzić, ale ten sposób dostawy dobry jest dla firm, bloków z portierem i osób, które cały dzień siedzą w domu. Bo po 16 to kurier przyjeżdżać nie będzie, a odebrać w okienku sobie nie można. No to sobie będę wydzwaniać i prosić kuriera by łaskawie przyszedł - jak już musi w ten poniedziałek - to do godziny 9. Uwielbiam wydzwaniać :/ Odpowiedz Link
daslicht Re: a u mnie znowu wszystko super:)) 12.12.09, 17:32 I fajnie. Po 5 minutach wysłuchiwania kretyńskich melodyjek i "plisłej fodi opyrajta" rozmawiałam z paniusią z gatunku "ja nic nie wiem, proszę sobie dzwonić w poniedziałek rano i zapytac czy kurier może... a pani chce przesyłkę mieć w poniedziałek rano? Ja na to nic nie pomogę, może pani sobie podejść do Gdańska od 8 do 18!". O taaak, z Białegostoku. Ciężko korzystać z kuriera, jeśli nie jesteś firmą, nie mieszkasz w bloku z portierem i śmiesz być poza domem o 14. Odpowiedz Link
sybilla777 Re: a u mnie znowu wszystko super:)) 14.12.09, 09:31 Ostatnio wszystko dostarczają mi kurierzy, bo jest to preferowana forma dostawy także na Allegro i pierwszy raz miałam problem, mimo, że cały dzień nie ma nikogo w domu. Kurier zamiast zadzwonić, mimo, że mój tel. był podany w zleceniu, przyjeżdżał w południe i tak jak mówisz nawet nie zostawił kartki w drzwiach. Bez problemu dodzwoniłam się do działu obsługi klienta DPD i przekazałam, że jestem w domu dopiero wieczorem, więc pani trzymając mnie na linii zadzwoniła do kuriera i przekazała mi potem, że kurier przyjedzie następnego dnia w godz. 18-20. Odnotowano także w systemie, iż ustalono późniejszy termin dostawy podając konkretną datę i godzinę. Tak czy siak to dziwi mnie zachowanie niektórych kurierów, którzy jeżdżą bez sensu zamiast się umówić, a przecież płacą im wyłącznie za dostarczone przesyłki. Odpowiedz Link
daslicht Re: a u mnie znowu wszystko super:)) 14.12.09, 10:02 No to dziś dzwonię do DPD i się dowiaduję, że umawiałam się na poniedziałek po 15 O_o Ochrzaniłam pana, że po 15 tak, ale w piątek, a dziś chcę mieć paczkę do 11. Pan zadowolony nie był, zobaczymy. Kurza twarz, a jak listonosz nie trafi, to trzeba tylko podejść 200 metrów z awizem i już, żadnego wydzwaniania i wkurzania się :/ Odpowiedz Link
jul-kaa Re: a u mnie znowu wszystko super:)) 14.12.09, 10:30 A do mnie kurier zadzwonił, nie odebrałam więc przyjechał na własne ryzyko, ale zastał (ciężarną na zwolnieniu, nie było trudno), więc zastrzeżeń nie mam. No i ja z tych, które NIENAWIDZĄ poczty, więc kurier to zbawienie :) Odpowiedz Link
daslicht Re: a u mnie znowu wszystko super:)) 14.12.09, 13:22 Kurier znowu nie dostarczył, wydzwaniałam do centrali żeby mi to na jutro przywieźli i powiedziałam mamie, żeby była w domu. Może się uda :/ Odpowiedz Link
akj77 Re: a u mnie znowu wszystko super:)) 14.12.09, 18:18 taaa, kurierzy mają fajne pomysły, ja zamawiałam na uczelnię i kurier zostawił paczkę tam gdzie miał zostawić - w sekretariacie - bez żadnej informacji ani dokumentu, dla kogo ta paczka jest :-D Na szczęście ją odzyskałam... Odpowiedz Link
daslicht Re: a u mnie znowu wszystko super:)) 15.12.09, 21:44 Cały czas miałam nadzieję, że zawartość paczki wynagrodzi użeranie się z kurierem, no i na szczęście się nie zawiodłam. 75K leży świetnie, panaszki moga się schować ^^ tylko miska przymała, więc chyba niedługo powtórka z rozrywki. No ale warto, okolice K-plusowe to nie taka prosta sprawa i jak coś dobrze leży, to można nawet poużerać się ze wspaniałą alternatywą dla Poczty Polskiej ;) Odpowiedz Link
bluemacia Re: a u mnie znowu wszystko super:)) 14.12.09, 12:23 daslicht, może powinnaś zgłosić gdzieś w firmie tę sprawę. Korzystam regularnie z takiej formy wysyłki, przesyłki są dostarczane przez różne firmy kurierskie i jak do tej pory RAZ kurier zadzwonił spod domu, a w pozostałych przypadkach dzwonił i z reguły odbierałam w pracy (mimo podania adresy domowego - 7 km od miejsca pracy) lub zostawiał u sąsiadów. Odpowiedz Link
ziutka23 dot. kosztów wysyłki 09.12.09, 14:57 Może głupie pytanie, ale powiedzcie proszę, czy koszt wysyłki zmienia się w zależności od liczby zakupionych przedmiotów? Kupując stanik i figi płacę za jedną przesyłkę, czy muszę ponieść podwójne koszty? Pytam tu, bo Ula chyba nadal w szpitalu:( Pozdrawiam Odpowiedz Link
anka-ania Re: dot. kosztów wysyłki 09.12.09, 15:27 Nie, nie płacisz podwójnie. Koszty wysyłki masz szczegółowo opisane tutaj: www.ewa-michalak.pl/Regulamin-cterms-pol-1.html Odpowiedz Link
ziutka23 Re: dot. kosztów wysyłki 09.12.09, 15:34 dziękuję, czytałam, ale nie widzę, żeby Regulamin wprost o tym traktował:) dlatego pozwoliłam sobie na zadanie pytania na LB. W "Koszty przesyłki" podane są ceny odnośnie przesyłki właśnie, bez wskazania, czy przesyłką jest paczką z 1 czy 10 przedmiotami. Odpowiedz Link
anka-ania Re: dot. kosztów wysyłki 09.12.09, 15:44 IMO zapis w regulaminie należy właśnie rozumieć wprost. Inaczej stałoby tam, że wysyłka jednego przedmiotu kosztuje X, dwóch - Y, itd. Ale ta metoda jest stosowana raczej przez sprzedawców Allegro, a nie szanujące się sklepy, które raczej obniżają koszty wysyłki przy większym zamówieniu (vide Dopasowana, choć nie tylko), niż je podwyższają. I żeby nie było, że interpretuję, to nadmienię, że kupiłam u Effuniak 2 biustonosze i 2 pary szortów i zapłaciłam 11 zł za wysyłkę. ;) Odpowiedz Link
st-efa Re: wysyłka 09.12.09, 20:25 Chyba o moim zamówieniu zapomniano :( Raniutko dostałam maila, że wszystko przygotowane do wysyłki, ale maila o wysyłce już nie dostałam. Trochę mi smutno ale warto czekać :) Odpowiedz Link
st-efa Re: wysyłka 09.12.09, 22:23 A jednak nie zapomniano o mnie. Właśnie dostałam maila, że zamówienie wysłano. Dziękuję :)) Odpowiedz Link
anna-pia koszty wysyłyki - uściślenie 07.01.10, 10:13 anka-ania napisała: > IMO zapis w regulaminie należy właśnie rozumieć wprost. Inaczej stałoby tam, że > wysyłka jednego przedmiotu kosztuje X, dwóch - Y, itd. Ale ta metoda jest stos > owana raczej przez sprzedawców Allegro, a nie szanujące się sklepy, które racze > j obniżają koszty wysyłki przy większym zamówieniu (vide Dopasowana, choć nie t > ylko), niż je podwyższają. To jest praktyka przyjęta np. na e-bayu, w wielu sklepach brytyjskich też się z tym spotkałam, Amazon.co.uk też tak ma. Chcę coś, to płaczę i płacę :) Odpowiedz Link
indigo-rose coraz bliżej sylwester! 09.12.09, 22:24 Jest jakaś szansa, że straplessy zjawią się przed sylwestrem? :) Odpowiedz Link
estreno Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak powoli rusza :) 11.12.09, 22:11 Moj drugi zakup w sklepie, tym razem na adres firmowy - wszystko odbylo sie sprawnie, jak za pierwszym razem - przelew w sobote, przesylka dotarla juz w srode :) Odpowiedz Link
pieczyste rozczarowanie 21.12.09, 16:54 No i doczekałam się swojego pierwszego Effuniaka. Nie będę ukrywać, że jestem w tej chwili wściekła. Biustonosz przyszedł, jest śliczny i starannie wykonany. I to tyle, co mogę o nim powiedzieć. Czy wygodny?? Nie wiem. Czy dobrze leży?? Nie wiem. Czy ładnie zbiera?? Też nie wiem. Po prostu metka jest wszyta w ramiączko w taki sposób, że uniemożliwia regulację... Aby przymierzyć stanik, muszę odciąć metkę, co z kolei powoduje, że nie będę mogła go zwrócić gdyby ewentualnie nie leżał. Zaraz idę odesłać. Wyrzucone pieniądze za przesyłki towaru, którego nie przymierzę + stanie w przedświątecznych kolejkach na poczcie. Nie tego oczekiwałam. Odpowiedz Link
wolffie Re: rozczarowanie 21.12.09, 18:28 Może zamiast od razu odsyłać, to napisz do sklepu z wyjaśnieniem sytuacji i spytaj czy w razie niedopasowania będziesz mogła odesłać stanik z odciętą metką. Przy sprzedaży na blogu staniki w ogóle nie miały papierowych metek i warunkiem zwrotu było po prostu odesłanie nieużywanego stanika. Także nie desperuj, tylko pisz do Uli, wydaje mi się, że to nie będzie problem. Mi się też zdarzyło dostać z brytyjskiego sklepu internetowego rzecz z tak przyczepioną metką, że uniemożliwiała zmierzenie. Znając brytyjskie standardy nawet nie pytałam sklepu co by tu zrobić tylko odciełam metkę, przymierzyłam, akurat nie pasowało, odesłałam (oczywiście w stanie idealnym) i oczywiście bez najmniejszych problemów zwrot przyjęto. Odpowiedz Link
pieczyste Re: rozczarowanie 21.12.09, 18:53 Napisałam już do sklepu, niestety nie dostałam jeszcze odpowiedzi. Chciałam zadzwonić i wyjaśnić sytuację, ale okazało się to niemożliwe (albo ja jestem taka ciemna i numeru nie znalazłam). Odechciało mi się effuniaków póki co. Nic nie zrekompensuje mojego straconego czasu i nerwów (stanik był zamówiony do konkretnej sylwestrowej sukienki). Odpowiedz Link
polta Re: rozczarowanie 21.12.09, 19:05 Ewa kiedyś pisała, że na maile odpowiada rano. Teraz zapewne ma dodatkowo zamieszanie przedświąteczne. Poczekaj aż Ci odpisze. W końcu czas na zwrot jeszcze (chyba) masz ;) Zapewne sprawę da się rozwiązać jakoś polubownie :) Odpowiedz Link
effuniak Pieczyste 22.12.09, 05:00 odetnij metkę Jeśli stanik nie będzie miał śladów użytkowania- zapachu czy białawego nalotu wewnątrz - przyjmę Twój zwrot Odpowiedz Link
effuniak Mam prośbę 22.12.09, 05:42 wszystkie uwagi bądź zapytania kierujcie bezpośrednio do mnie na adres effuniak@gazeta.pl Nie mam możliwości czasowych przekopywać się przez dziesiątki maili z zapytaniami o produkty, rozmiary, nowości, podziękowania czy opowieści z historiami Waszego życia - tak tak, takie też są i to nader często I nie bierzcie tego jako lekceważenia tylko ja nie mam w pracowni internetu - celowo nie mam, bo zamiast wykonywać inne czynności siedziałabym non-stop przed komputerem a skutki tego byłyby opłakane ;) Dlatego odpowiadam na maile tylko raniutko bo jak wracam z pracowni to chciałabym choć godzinę pobyć z dziećmi i rodziną, a zdarza się, że córka niestety już śpi gdy wracam Tak więc nie sprawdzam poczty sklepowej - to robi Ula Ale teraz Ula będzie cyklicznie przebywać w szpitalu więc na wszystkie wątpliwości odpowiadam ja ale proszę, pytajcie tu lub piszcie bezpośrednio maile do mnie Nie chcę obarczać odpowiedzialnością za odpisywanie Wam osoby zastepującej Ulę w sklepie - zwyczajnie nie zna się na tym aż tak jak my i niechcący mogłaby namieszać a zamieszania to i tak mamy pod dostatkiem...zwłaszcza ja w tym celuję :)) Dlatego jeszcze raz proszę - pytajcie tu lub bezposrednio mnie na maila effuniak@gazeta.pl Dziękuję za wyrozumiałość Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam Ewa Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Mam prośbę 22.12.09, 09:29 Ewuniu, ale Ty na mejla wysłane na effuniak@gazeta.pl też nie odpisujesz... Odpowiedz Link
sybilla777 To wyjaśnia 22.12.09, 11:19 dlaczego moje maile kierowane do Uli z prośbą o szybką wysyłkę pozostają bez odpowiedzi. I nie będę miała staników na święta, chlip, chlip:(( Odpowiedz Link
kryklu A moje zamówienie??? 22.12.09, 13:20 Z 30. listopada. Miało być zrealizowane w ubiegłym tygodniu. To miał być prezent od mojego męża pod choinkę... Teraz już wiem, że nie będzie. Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Sybilla 22.12.09, 14:07 Tylko, że ja już w czwartek o świcie wyjeżdżam, więc zostaje tylko jutrzejszy dzień na dostarczenie. Szczegółowo opisałam w mailu do Uli informacje dla kuriera w jakich godzinach jestem w pracy, a kiedy w domu i dołączyłam potwierdzenie wpłaty, bo nie wiem czy już została zaksięgowana. Odpowiedz Link
effuniak Julka 22.12.09, 12:21 dziś idzie Twoje przesyłka - jutro masz ją już u siebie :) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Julka 23.12.09, 20:25 effuniak napisała: > dziś idzie Twoje przesyłka - jutro masz ją już u siebie > :) Nie mam, a już jest jutro :( Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Julka 24.12.09, 09:51 Mam, mam, mam! Przyszły majciochy :)) Dziękuję Ewuniu! Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Julka 24.12.09, 10:35 Szczęściara:)) Niektórym to dobrze, moja przesyłka dotrze niestety dopiero w przyszłym roku, cóż może uda mi się wypracować cnotę cierpliwości, którą póki co nie grzeszę;) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Julka 24.12.09, 11:53 sybilla-> przykro mi, że to nie Ciebie spotkała effuniakowa niespodzianka. Mam nadzieję, że jednak szybko dojdzie! Wesołych Świąt :) Odpowiedz Link
pieczyste Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak powoli rusza :) 25.12.09, 12:13 Ponieważ ze sklepu nie dostałam odpowiedzi, pytam Was dziewczyny, może któraś wie. Czy nie będzie problemów, jeżeli odeślę paczkę pocztą, a nie kurierem?? I dwa czy któraś ma formularz zwrotu, bo mi się wyświetla niezaufane połączenia i nie da się wejść:( Tak bym już chciała ten stanik odesłać i mieć święty spokój. Nigdy nie miałam jeszcze takich kłopotów przy zakupie bielizny przez internet. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak powoli rusza :) 25.12.09, 12:24 U mnie się otwiera bez problemu, jeśli u Ciebie nie chce się otworzyć to mogę go zapisać i Ci wysłać na maila (powiedz tylko czy na gazetowego czy jakiegoś innego) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak powoli rusza :) 25.12.09, 12:33 pieczyste napisała: > Ponieważ ze sklepu nie dostałam odpowiedzi, pytam Was dziewczyny, może któraś > wie. Czy nie będzie problemów, jeżeli odeślę paczkę pocztą, a nie kurierem?? Jeśli dobrze pamiętam, można wysyłać paczkę czym się chce. Ja odsyłałam pocztą. I z tego co pamiętam, nie wypełniałam formularze zwrotu. Odpowiedz Link
pieczyste Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak powoli rusza :) 25.12.09, 22:28 Już mi się udało dostać do formularza. Po prostu użyłam innej przeglądarki. I dziękuję za pomoc:) Odpowiedz Link
bluemacia Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak powoli rusza :) 28.12.09, 14:21 Cos pięknego pojawiło się w sklepie! Czy do tych czerwonych plisowanek będą też inne doły? Odpowiedz Link
inez69 Nowy plisowany karmin 28.12.09, 16:04 Gdy rano przeczytałam w e-mailu, że u Effuniak Mikołaj też był w te świeta, to o mało palpitacji serca nie dostałam. Myślałam, że to straplessy ... Ale ten nowy stanik też jest piękny:) Czekam, cierpliwie czekam... Odpowiedz Link
kulki Re: Nowy plisowany karmin 28.12.09, 20:41 ja też trzęsącymi się dłońmi wpisywałam adres sklepu - nareszcie obiecane poświąteczne half-cupy? niestety, tylko kolejny plunge :( -- Katalog Małobiuściastych Odpowiedz Link
effuniak Kuli 29.12.09, 07:41 Halfcupy będą w ograniczonej rozmiarówce czyli głównie dla bywalczyń sąsiedniego lobby i z pewnością mail z tą informacją będzie baaaaaardzo czytelnie napisany czyli informacja o modelu bedzie w nim zawarta :) Odpowiedz Link
kryklu Re: Kuli 29.12.09, 08:13 > Halfcupy będą w ograniczonej rozmiarówce czyli głównie dla bywalczyń sąsiednieg > o > lobby Czy zakres rozmiarowy halfcupów będzie zgodny z tabelką na tej stronie: lh4.ggpht.com/_LeTn3kxDCVo/ShsdK_8xdKI/AAAAAAAAA8E/rW- FwJb3T_8/s912/tabela%20dost.jpg ? Odpowiedz Link
kryklu Re: Kuli 29.12.09, 08:18 Och, link nie działa. Chodzi mi o stronę, na której były dwie tabelki, jedna z planowanymi effuniakowymi rozmiarami plunge, druga z rozmiarami halfcupów i straplessów. Było to zamieszczone bodajże w Szufladzie. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Kuli 29.12.09, 08:57 O właśnie, podłączam się do pytania. Bo w tabelce się mieszczę, więc na halfy liczyłam i chciałam się dowiedzieć, czy się nie przeliczyłam przypadkiem. Odpowiedz Link
effuniak Halfy 29.12.09, 09:16 lh4.ggpht.com/_LeTn3kxDCVo/ShsdK_8xdKI/AAAAAAAAA8E/rW-FwJb3T_8/s912/tabela%20dost.jpg Tak jak w tej tabelce podałyśmy - te rozmiary będą A inne, większe - być może Zależy od tego jak będą spełniać swoje funkcje(znaczy staniki) Np plungi już za chwilkę beda miały kolejne grupy rozmiarowe wynikajace z miski 70LL i 70M - jeszcze tylko ostatnia wysyłka do testerek i będzie Dodam tylko, że te rozmiary mają zmienioną konstrukcję ale o tym póki co - sza! Tak więc nie to, że na początku mamy "tylko" takie rozmiary halfcupów nie znaczy, że już nigdy ich nie będzie Ale to już pieśń przyszłości :)) Odpowiedz Link
effuniak Rety!!!! 29.12.09, 09:18 udało mi się wstawić aktywny link !?!?!?!?!!!!! no ! to ja już całkiem mądra komputerowo się robię ;DDDDD Odpowiedz Link
agata272 Tabelka 29.12.09, 09:17 Kurczę, a ja nie zapisałam sobie tej tabelki i teraz beznadzieja, bo nie pamiętam, czy przy nowych wymiar się mieszczę czy nie. Ewo, mogłabyś wrzucić tabelkę jeszcze raz? Tu lub na stronę sklepu. Odpowiedz Link
ganbaja Re: Kuli 29.12.09, 08:54 effuniak napisała: > Halfcupy będą w ograniczonej rozmiarówce czyli głównie dla bywalczyń sąsiednieg > o > lobby Buuu...to straszne :-( Odpowiedz Link
alitea Re: Nowy plisowany karmin 30.12.09, 13:01 Jeeeju, on jest śliczny, cały czerwony stanik marzy mi się od dawna. Namierzyłam się tych nowych plungy w kilku rozmiarach i mi żaden nie pasował ;( Może spróbuję jeszcze raz... Odpowiedz Link
st-efa Re: Nowy plisowany karmin 30.12.09, 13:58 Spróbuj jeszcze raz bo kolor jest cudowny. Od kiedy kurier mi go dzisiaj przyniósł cały czas na niego patrzę i mam "banana na paszczy" ;-))) Odpowiedz Link
berkano8 Re: Nowy plisowany karmin 30.12.09, 14:52 a jak jest z rozmiarem tego nowego modelu?bo mech musiałam brać mniejszy o rozmiar miseczki niż morski i bakłażan Odpowiedz Link
beniutka_bo DO GALERII Z NIM! 30.12.09, 14:55 a mogłabyś go obfocić i wstawić do balkonetkowej galerii? Bo nawet mi się podoba,ale obawiam się,czy nie za bardzo "bazarowy",a nigdzie nie ma fotek nie-producenckich;) Odpowiedz Link
st-efa Re: DO GALERII Z NIM! 30.12.09, 15:22 A mogę spróbować go obfocić, ale czy mi się uda oddać kolor wiernie to nie gwarantuję ;) I musicie mi kobietki napisać jak te fotki do galerii wysłać bo nie mam dostępu do niej :( Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: DO GALERII Z NIM! 30.12.09, 15:28 hmm- bo jest też galeria ogólnodostępna na balkonetce (blog Mauzonki zlinkowany na głównej stronie forum)- wymogów za bardzo nie ma. Za to galeria "zamknięta" to co innego- informacje o niej są w wątku przyklejonym na głównej stronie LB. Odpowiedz Link
st-efa Re: DO GALERII Z NIM! 30.12.09, 15:37 Jeden problem - na balkonetce trzeba stanik pokazać na sobie, a ja się niestety na to nie piszę :( Taka wstydliwa ze mnie kluska i nie lubię stresować innych widokiem mojego sadełka ;))) Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: DO GALERII Z NIM! 30.12.09, 16:03 ok,zapraszamy i zachęcamy do wysłania zdjęć do galerii o ograniczonym dostępie- informacje tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,91687524,91687524,Galeria_Stanikow_regulamin.html kilka postów tego wątku rozjaśni z pewnością wątpliwości :) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: DO GALERII Z NIM! 30.12.09, 16:34 st-efa napisała: > Jeden problem - na balkonetce trzeba stanik pokazać na sobie, a ja > się niestety na to nie piszę :( Taka wstydliwa ze mnie kluska i nie > lubię stresować innych widokiem mojego sadełka ;))) Dawaj do zamkniętej galerii :) Tam jest znacznie większy przegląd rozmaitych ciał i wszystkie sa piękne, Twoje też na pewno jest :) Odpowiedz Link
alitea Re: Nowy plisowany karmin 30.12.09, 15:06 To może zrobię wróżbę noworoczną i poczekam trochę, jak mi nikt nie wykupi mojego rozmiaru, to wezmę :) Odpowiedz Link
3_asiunia kolor karminu 30.12.09, 20:33 Czy ktoś, kto widział na żywo mógłby mi powiedzieć czy jest to ciepły czy zimny odcień czerwieni? Odpowiedz Link
kizombalover Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak powoli rusza :) 28.12.09, 15:05 Ewo, wysłałam maila z pytaniem do Uli, a potem doczytałam tutaj, że to chyba nie był dobry pomysł, więc kopiuję i kieruję do Ciebie pytanie: jaki właściwie jest ten kolor karminowy - czy bardzo jasny? Można prosić o zdjęcie koloru, jak wygląda w rzeczywistości? I czy te marszczenia będą bardzo się odznaczały pod bluzką? Może dałoby radę w galerii albo na balkonetce dać zdjęcie w bluzce? Takiego samego odstawania pod spodniami zresztą obawiam się w przypadku majtek falbankowych. Btw. w figach bakłażanowych musiałam odpruć guziczki, bo komicznie wyglądały na pupie w spodniach z materiału... Odpowiedz Link
effuniak Kizombalover 29.12.09, 07:36 kolor - jasna, czysta czerwień , w zasadzie taka sama jak w modelu Chilli tylko, że bez przytłumiających czarnych akcentów wydaje się być cieplejsza a odcieniu Marszczenia nie odznaczają się pod bluzką chyba, że założysz bluzkę z muślinu lub jedwabiu. Ale już pod satyną - nie widać - nosiłam w święta z satynowym topem w kolorze ciemno morskim - i nie odznaczał się stanik tylko kolor pięknie kontrastował i intrygował :) Z tym, że ten top nie był dopasowany Falbanki majtek - pod rajtkami i spódnicą - to wiadomo, że nie widoczne a pod spodniami atłasowymi - też nie było widać ale może być je widać pod cienkimi tkaninowymi spodniami z tym, że pod takimi spodniami to nawet widać motyw haftu na majtach czy kokardkę Jeśli chodzi o falbankę w staniku to nie jest bardziej widoczna niż koronka w Bakłażanie A wracając jeszcze do majtek to powiem Wam, że jak dla mnie to ta spódniczka z falbanki fajnie zakrywa pachwinki (których widoku nie bardzo u siebie lubię ;)) A guziczki na pupie pod cienkimi spodniami rzeczywiście musiały "ciekawie" wyglądać :)) Lingerie is my life... "Mówiąc o mnie hejter daje mi fejm.." So, talk about Me... Odpowiedz Link
kizombalover Effuniak 29.12.09, 12:27 Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Ula zresztą też mi odpisała :-)) Myślę, że porównanie koloru do modelu Chilli jest najbardziej miarodajne i wielu z nas więcej mówi niż "karmin" :-D. Odpowiedz Link
boziaj Re: Effuniak 29.12.09, 12:50 > Myślę, że porównanie koloru do modelu Chilli jest najbardziej > miarodajne i wielu z nas więcej mówi niż "karmin" :-D. popieram :) Odpowiedz Link
effuniak Kobietki 29.12.09, 22:05 Ale ten kolor jest mniej przytłumiony, czystszy i cieplejszy niż w Chilli bo w tamtym staniku pianka jest podklejona czarna bawełną od środka a w Plisowanym jest całość czerwona i dlatego kolor jest intensywniejszy Na stronie sklepu jest fotka oddająca prawdziwy kolor tego stanika :) Odpowiedz Link
catsumi Czy ramiaczka w 70GG są podszyte? 28.12.09, 19:23 Mam pytanie o ramiaczka - bo w stanikach starej konstrukcji niektóre były podszyte do połowy aksamitem i przez to mniej elastyczne a inne nie , mam pytanie jak to jest w tych nowych modelach? Chodzi mi o rozmiar 70GG. Bo chciałabym zamówić ale tylko taki z podszytymi ramiączkami. Głównie chodzi mi o nowy model karminowy oraz bakłażan :) Odpowiedz Link
effuniak Re: Czy ramiaczka w 70GG są podszyte? 29.12.09, 07:46 Nie, nie są podszyte To nie jest biust aż tak ciężki by ramiączka trzeba było stabilizować Oczywiście możesz sobie taki model zamówić ale bez możliwości zwrotu/wymiany i z dodatkową opłatą bo to jest już realizacja indywidualnego zamówienia Odpowiedz Link
daslicht Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak powoli rusza :) 29.12.09, 07:18 Mam nadzieję, że wysyłacie przesyłki w czasie przerwy święta - nowy rok. Już od 23. moja paczka ma status "gotowa do wysłania" i doczekać się nie mogę ^^ już się nawet psychicznie przygotowałam na naszego cudnego trójmiejskiego kuriera ^^ Odpowiedz Link
sigrun Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak powoli rusza :) 30.12.09, 16:01 Gratuluję sklepu! Na wstępie chciałabym zapytać czy i kiedy planujesz rozszerzyć ofertę o gorsety underbust i overbust. Obecnie w gorsetach stylowych (czytaj goth, victorian) jest straszna posucha jeśli chodzi o rozmiar 70E (w Twojej rozmiarówce 70DD). Już pomijam fakt, że jeśli nawet taki znajdę zwisa smętnie w pasie, czego raczej od gorsetu się nie powinno oczekiwać :-( W akcie ekstremalnej desperacji jestem gotowa zlecić wyrób takowego na zamówienie ;-) Pytanie numer dwa: czy planujesz komplety bardziej retro (lata '10 - '20 XXw.) w delikatnych pastelach? Mogą być nawet bullet bra + zabudowane majciochy a la lata '50, patrz Betty Page. Widziałam podobne u Freyi :-) Pozdrawiam Serdecznie :-) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ sigrun 30.12.09, 19:59 Odpowiem w skrócie w zastępstwie Ewy: Tak, planujemy gorsety wszelkich typów, jednak w dalszej niż bliższej przyszłości. Bullet bra - nie. Odpowiedz Link
daslicht Dlaczego NIE DOSTAJĘ paczki? 30.12.09, 19:57 DWUDZIESTEGO TRZECIEGO grudnia dostałam maila, że mój stanik jest już spakowany do pudełka, ma numer przesyłki i teraz tylko mam czekać aż pofrunie w świat. No i sobie czekam, czekam i się chyba nie doczekam. Mamy wieczór TRZYDZIESTEGO grudnia. To jest ta dostawa w 24 godziny?????? A samo zamówienie jest z data zamówienia: 2009-12-15 21:50:05 no ale niech będzie 20., bo jeszcze zwrot szedł. Już inne osoby zaczynają dostawać czerwone staniki, które weszły do sprzedaży po świętach (tylko na to czekałam). Przepraszam bardzo, co ja jestem, klient drugiej kategorii, którego można sobie olać????? Przypominam, że zapłaciłam za to wszystko, a nie jestem taka nadziana, żeby wyrzucić sobie w błoto 131 złotych. A myślałam, że jak składam zamówienie 10. grudnia, to przy takiej prędkości realizacji (do tej pory znakomitej) do świąt zdążę, nawet z ewentualną wymianą. Bo to prezent miał być, ale na Gwiazdkę, nie na Wielkanoc. A tu widzę, ze ktoś dostaje przesyłkę "bo to na prezent" (i ładnie), ktos inny już z nastepnego modelu, a ja sobie mogę czekać do wiecie-jakiej śmierci. Wczoraj się pytałam czy wysyłacie w przerwie święta-sylwester, no i się doczekałam odpowiedzi :/ i tylko czekałam aż ktoś już się pochwali stanikiem w kolorze czerwonym, karmin, amarant, a może jednak prawie jak karmazyn? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ Daslicht 30.12.09, 20:33 Daslicht, Po pierwsze ustalmy, że mówimy o zamówieniu na wymianę. Twój zwrot dotarł do nas w zeszłym tygodniu, niestety bez paragonu. W regulaminie jest napisane, że paragon jest warunkiem zaakceptowania przez nas produktów do zwrotu bądź wymiany. Niespełnienie przez Ciebie tego warunku opóźniło realizację wymiany. W regulaminie, który zaakceptowałaś, jest również napisane, że na realizację wymiany mamy 10 dni. Tak, jak klient ma 10 dni na odesłanie niepasującego produktu. Nie przekroczyłyśmy tego terminu. Po trzecie, codziennie, nawet w weekendy, odpisuję na maila. W razie wątpliwości proszę pisz do mnie na sklep@ewa-michalak.pl Na Lobby zaglądam tylko wyjątkowo. Pozdrawiam, Odpowiedz Link
daslicht Re: @ Daslicht 31.12.09, 00:28 Tak na logikę: najpierw powinno się pisać, że np. brakuje czegoś, a potem maile z serii "twoje zamówienie jest realizowane" i "twoje zamówienie jest spakowane, ma numer taki-i-taki, już go nie zmienisz, bo zaraz pójdzie". I potem czytam na forum, że wszyscy dostają paczki oprócz mnie, nawet ci, co kupili model, który wyszedł po świętach. Odpowiedz Link
kryklu Re: @ Daslicht 31.12.09, 12:06 Daslicht, jako że ja jestem w gorącej wodzie kąpana, nigdy nie bawiłam się w żadne wymiany. Jeśli mi coś nie pasowało, natychmiast kupowałam stanik w domniemanym dobrym rozmiarze, a niepasujący odsyłałam. Jeśli nie chcesz/nie możesz w taki sposób zamrażać kasy, musisz się liczyć z dłuższym czasem dostawy. Proste. Odpowiedz Link
kryklu Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak powoli rusza :) 31.12.09, 14:03 Sklep działa nienagannie. Prosta obsługa. Czytelne zasady. Dotrzymywanie terminów. Bardzo dobry kontakt. I tylko została mi gorycz, że tak się musiałam użerać, ciągle nie rozumiem dlaczego, o to żeby majtki w rozmiarze 46 i 48 można było normalnie kupić w sklepie. A w sprawie mojego zamówienia z 30 listopada (przez Sekretariat_effuniak) ciągle cisza... I nie potrafię zapomnieć, jak zostałam zrugana przez Effuniak za nadmierne (niepojęte, prawda?) zainteresowanie asortymentem sklepu... Czuję się niechcianą i nielubianą klientką. Ja, taka entuzjastka effuniaków. Dziwny jest ten świat. Odpowiedz Link
effuniak Kryklu kochana !!! 31.12.09, 16:17 Ale dzięki Tobie majtki w rozm 46 i 48 są szyte od razu :) Powiem wiecej - Ula nie chce wstawiać asortymentu do sklepu jak nie ma WSZYSTKICH rozmiarów majtek !!! niewaj sie więc na mnie bo normalnie majtkowa terrorystka z niej sie zrobiła A wszystko dzięki Tobie Nie gniewaj sie więc na mnie bo jednak na dobre się to wszystko obróciło Jak zresztą wszystkie takie potyczki... Odpowiedz Link
effuniak Ło matko!!! 31.12.09, 16:18 czwarte zdanie miałam wykasować bez sensu jest ta treść Odpowiedz Link
myszka.xww Re: Ło matko!!! 31.12.09, 16:40 no coz jesli JESLI mech stanikowy bedzie na mnie dobry to bede terroryzowac o gacie na mą dupę. I mam ciezka nadzieje, ze Ula bedzie terroryzowac wzgledem wszelakich gaci, o rozmiary do 50 nawet. A co. O. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Ło matko!!! 31.12.09, 17:09 Wiesz, nie mialam przyjemnosci z Toba ani z Twoim siedzieniem ;), ale dostalam gajciochy do baklazana w rozmiarze 48 i sa gigantyczne, a mnie krawcowa zawsze wyrokuje 130 w biodrach (choc jak ja sie mierze, to mam kilka centymetrow mniej:P), zas majty te moglabym wymieniac w sumie na 46, ale skoro nie spadaja jeszcze z tylka, to moga zostac (nie chce mi sie ich wymieniac :D) Odpowiedz Link
myszka.xww Re: Ło matko!!! podwojne! 31.12.09, 17:15 czuje sie pocieszona, ze byc moze zmieszcze swa rufe w 46 :D o ile mnie obwod nie skroci o cycki. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Ło matko!!! 31.12.09, 17:56 bebe.lapin napisała: > Wiesz, nie mialam przyjemnosci z Toba ani z Twoim siedzieniem ;), ale dostalam > gajciochy do baklazana w rozmiarze 48 i sa gigantyczne, a mnie krawcowa zawsze > wyrokuje 130 w biodrach (choc jak ja sie mierze, to mam kilka centymetrow > mniej:P), zas majty te moglabym wymieniac w sumie na 46, ale skoro nie spadaja > jeszcze z tylka, to moga zostac (nie chce mi sie ich wymieniac :D) Ja tez nie miałam przyjemności z Waszymi zadeczkami (szkoda!), ale potwierdzam, ze 46 jest spore - zwłaszcza to mszane. Odpowiedz Link
roza_am Re: Kryklu kochana !!! 31.12.09, 16:47 To może w takim razie uda się także wyprosić regularną, a nie tylko na bezpośrednie zamówienie, obecność w sklepie rozmiarów 65H+? Pliz, pliz. :))))) Odpowiedz Link
effuniak Roza_am 31.12.09, 17:48 Przepraszam, ale 65 ponad F potrzeba jak na lekarstwo ale akurat stanikowe zamówienia realizuję baaaardzo szybko Gorzej było z majtkami :) Odpowiedz Link
kryklu Effuniaku kochany :))) 31.12.09, 22:58 A gdzież ja bym się na Ciebie gniewać mogła? Toż ja już sobie życia bez Ciebie nie wyobrażam :) Pozdrowienia dla Terrorystki Majtkowej. Szczęśliwego nowego roku. Odpowiedz Link
skrzynka67 Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak powoli rusza :) 10.01.10, 13:37 kryklu napisała: > Sklep działa nienagannie. Prosta obsługa. Czytelne zasady. > Dotrzymywanie terminów. Potwierdzam. I dodam, że pierwszy raz mi się zdażyło, żeby tak idealnie biustonosz pasował po dobraniu tylko z wymiarów. I jest śliczny! Wielkie dzieki! ----------------- Ja mam szczęście do wszystkiego, do dobrego i do złego :)) ----------------- fotoforum.gazeta.pl/u/skrzynka67.html Odpowiedz Link
damawglanach duże obwody, małe miseczki ; - ) 31.12.09, 18:30 właśnie, jak w tytule. czy mogłabym się dowiedzieć, jak wyglądałby biustonosz w rozmiarze, dajmy na to, 95B? moja mama nosi normalnie 85D (tak, dobrze dobrane, takie biusty też - wbrew być może pozorom - istnieją. chociaż według wszelkich tabelek wypada rozmiar dużo większy. : >), toteż podejrzewam, że 95 z tak przeliczonymi miseczkami byłoby dobre. chciałabym się dowiedzieć, jak to się prezentuje... chciałabym Mamę takim uszczęśliwić, a ma ona dość sprecyzowane wymagania - nie chcę jednak nic narzucać projektantce. pozdrawiam! Odpowiedz Link
effuniak Damo 02.01.10, 10:35 a jak by miał wyglądać ? Normalnie ! przecież wiem, że takie biusty istnieją i mają całkiem dobrze :) Odpowiedz Link
damawglanach Re: Damo 02.01.10, 11:21 znaczy, głównie chodzi mi o to, jak szeroki jest obwód - na ile haftek? bo większość ma raczej hm, sznurek. a zabudowańce to przecież od ef, taki wielki biust, że potrzebuje takiego podtrzymania, że hoho. a chyba powinno być odwrotnie... ale podejrzewam, że Tobie nie muszę tego mówić. : - ) Odpowiedz Link
kjustynak Effuniaku najdroższy 09.01.10, 13:40 czy do końca stycznia pojawi się na stronie coś w rozmiarze 65HH, 65J? Potrzebne na gwałt ;/ Odpowiedz Link
roza_am Re: Effuniaku najdroższy 09.01.10, 13:57 Tu masz opisaną procedurę zakupu wspomnianych rozmiarów: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,102084812,104104366,Zamowienia.html?wv.x=2 Odpowiedz Link
jelonek_k Zapowiedzi 04.02.10, 20:36 Chciałabym zapytać o najbliższe zapowiedzi. Ewo, Ulu, mogłbyście uchylić rąbka tajemnicy i powiedzieć co będzie po białym effuniaku, w najbliższym czasie? Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: Zapowiedzi 04.02.10, 22:59 a nie cielak przypadkiem? :-) Po co to usłyszeć/przeczytać a potem czekać i tęsknić i czekać.. Myślę, że jak się firma rozkręci, będzie jak brytolach - kolekcje będą znane pół roku wcześniej ;-) Ale ile czasu budują swą markę takie panaszyska czy freye.. Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Zapowiedzi 04.02.10, 23:07 Ja to rozumiem, ale mam pragnienie effuniaka, i nie wiem czy brać to co jest, czy też czekać na coś innego, zwłaszcza jeśli byłaby nadzieja, że wcześniej niż później jakiś wiosenny promyk zawita do effuniaków (bo ja chcę wiosny! choćby stanikowej :D) Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Jelonek ciągnie za język ;-) 05.02.10, 10:41 A w jakie kolory się ubierze ta zima? ;-) Odpowiedz Link
polta Re: Jelonek ciągnie za język ;-) 05.02.10, 10:47 A październiku Ula w Szufladzie pisała: "z plungy będą jeszcze takie kolory: złotobrązowy, szary, chabrowy, srebrno-wiśniowy. Wszystko w połączeniu z czernią." Srebrny się pojawił, ale też plisowane, o których nie było mowy. I jeszcze: "wśród tych 5 halfcupów z aktualnej kolekcji będą następujące kolory: złoty+brąz+czerń, szary+czerń, niebieski+granatowy, czarny+złoty beż, chabrowy+czerń." Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Jelonek ciągnie za język ;-) 05.02.10, 16:59 i Ula gdzieś wspominała, że złotobrązowe wypadły z obu fasonów ;) Odpowiedz Link
effuniak Re: Jelonek ciągnie za język ;-) 06.02.10, 08:41 Ojjjj.... ciężko mówić z ciągniętym językiem :)))) Wolniutko zima ewoluuje w wiosnę .... Ale jeszcze czerń nadal króluje...z lekką nutką białej dekadencji;) Kilku wzorów nie bedzie bo miałam problem z mocami przerobowymi Wpadły plisowanki - co to ich miało nie być ... ...i może wiosną pojawią sie cielaczki.... a halfcupiki popychane przez straplessy już sie nie mogą doczekać rozkwitu.... Wiosna.... Wiosną wzory rosną...i te stateczne i dziewczęce a i frywolne też... Bo przecież wiosna to czas miłości, nie? :) Odpowiedz Link
izas55 Re: Zapowiedzi 05.02.10, 09:03 a czy jest może jakaś szansa na czarny pas do pończoch taki jak biały na zdjęciu w szufladzie? Odpowiedz Link
abw-online Re: Sklep Ewy Michalak - beżowy plunge 15.03.10, 07:27 Pojawiła się w sklepie limitowana edycja beżowego plunga. Jest inny niż ten prezentowany w dopasowanej (obszyty koronką), ale wg opisu miseczki są idealnie gładkie i iebędą odznaczać się nawet pod najbardziej obcisłymi bluzkami. Do biegu, START! (dla zainteresowanych ;)). Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Sklep Ewy Michalak - beżowy plunge 15.03.10, 11:04 Ale śliczności! :) A ja na przymusowej abstynencji zakupowej, buu ;( Odpowiedz Link
anna-na szok :D 15.03.10, 15:43 Dziewczyny, ten stanik jest dostępny pół dnia, a już brakuje połowy rozmiarów, co za szalony wyścig. No i nie ukrywam, że sie załapałam, z czego się ogromnie cieszę :) Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Sklep Ewy Michalak - beżowy plunge 15.03.10, 17:00 nie ma rozmiaru :( mam nadzieję, że to jaskółka wiosny i że już niedługo będzie nowa kolekcja, to sobie puderek sprawię! Odpowiedz Link
aleksandralm beżowy plunge- loo jezu, juz nie ma? 15.03.10, 18:09 looo jezusiczku, juz zescie tyle wykupily???<shock> Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: beżowy plunge- loo jezu, juz nie ma? 15.03.10, 18:19 "Leo, why?" a taki piekny byl, mialam nadzieje, ze poczeka do mojej wyplaty... buu ;( Odpowiedz Link
wolffie Re: beżowy plunge- loo jezu, juz nie ma? 15.03.10, 18:53 aleksandralm napisała: > looo jezusiczku, juz zescie tyle wykupily???<shock> Trudno chyba o lepszy argument za tym, że kobiety naprawdę pragną ślicznych, praktycznych beżyków. Prosimy o więcej. Dużo, dużo więcej. Odpowiedz Link
grecz plunge-beżyk 15.03.10, 22:07 Chyba pierwszy który mnie rzucił w 100% na kolana, i co? I limitowana kolekcja, rozmiarów brak...ech... Odpowiedz Link
yenna94 Re: Sklep Ewy Michalak - beżowy plunge 17.03.10, 09:01 Ja od razu jak zobaczyłam ten stanik to sobie go zamówiłam. Plus jeszcze chili. Miałam czekać na majtki do chili ale odpuściłam sobie narazie. Moje zakupy właśnie do mnie jadą a ja tak bardzo nie mogę sie doczekać że dziś w nocy mi się effuniaki śniły. A najlepsze że to sama Ewa przywiozła mi wielką paczkę staników i nawet jeden gorset -piękny fiolet. hehe widzisz Ewo co twoje cudeńka z nami robią. :D Odpowiedz Link