Dodaj do ulubionych

www.biubiu.pl - 2

• clarisse Zamowienie 252 i 307 15.10.10, 13:59
      Wysłałam dziś dwa maile w sprawie tych zamówień - na jeden otrzymałam potwierdzenie, że został odebrany, a na drugi nie. Więc na wszelki wypadek piszę tu, przy okazji uporządkuję ten bałagan.

252 (ZigZac 40BB/BBB) było zamówione w połowie września bez płatności za wysyłkę, bo miało poczekać z zapłatą i wysyłką na Delgado. Ponieważ czas mijał a Delgado nie było, z końcu zapłaciłam (przelew 29.09). Na stronie figuruje ciągle jako nieopłacone. Czy płatność dotarła?

307 (Delgado zabaione 40BB/BBB) było zamówione 1 października (piątek) i opłacone. Wiem że przelew dotarł, bo 4.10 dostałam maila z informacją, że 307 jest w realizacji. I figuruje jako opłacone.

Jakoś tak byłam przekonana, że oba zamówienia razem zostały do mnie wysłane i że to poczta coś kwasi. Ale widzę, że 252 ciągle "nieopłacone" a co do 307 też nie dostałam informacji o wysyłce... I teraz nie wiem, wysłane jest a ja guptak skasowałam maila? Czy nie wysłane bo płatność za 252 nie dotarła i czekasz aż dotrze?

W mailu z dziś (tym drugim, który nie wiem czy doszedł) na biubiu.pl małpa gmail.com załączyłam potwierdzenia obu płatności. Czy mogłabyś proszę Kingo sprawdzić, co tam się takiego porobiło?

Ja tak tęsknię za tymi bluzkami... i już nie wiem, może dopłacić do kuriera jeśli faktycznie nie wyszły... codziennie pytam męża o listonosza, czy był, a one tam gdzieś na półkach jeszcze gniją pewnie :(
      • clarisse Zamowienie 252 i 307 - wyjaśnione :) 15.10.10, 14:41
        Dzięki, uff :)
    • zireael00 Re: Rozliczenie wymiany 07.11.10, 15:26
      Kobiety drogie, mam problem.
      Wymieniłam w BiuBiu sukienkę na bluzkę, w wyniku czego powstała finansowa "górka", która miała być przelana na moje konto.
      Jakoś w okolicach dotarcia bluzki nastąpiła awaria w ING, w którym Paryżanka ma konto i rozliczenie nie mogło być wykonane od razu. Wkrótce minie miesiąc od chwili dotarcia do mnie Tequili, a zarazem miesiąc od ostatniej wiadomości od Kingi. Nie ma odpowiedzi na maile i wiadomości na GG, przelewu również. Jestem, przyznaję, bardzo zdezorientowana, bo przy poprzedniej wymianie wszystko poszło gładko i szybko.
      Czy sklep realizuje na bieżąco zamówienia?
      Są tu dziewczyny w podobnej sytuacji? Naprawdę nie wiem, co o tym myśleć, dotychczas nie miałam najmniejszych obiekcji co do działania sklepu.
      • zireael00 Re: Rozliczenie wymiany - podnoszę 09.11.10, 20:03
        Podnoszę wątek, bo naprawdę bardzo mi zależy na odpowiedzi.
        Kinga wciąż się nie odzywa, czekam na moje pieniądze i nie wiem, co począć.
        Czy żadna z forumek nie robiła ostatnio zakupów w BiuBiu i nie wie, jak się przedstawia sytuacja w sklepie?
        • aleksandra_b Re: Rozliczenie wymiany - podnoszę 09.11.10, 20:44
          Ja kupowałam w piątek. Korespondencja odbywała się bez problemu w piątek i w sobotę. Dzisiaj paczka została do mnie wysłana. A piszesz na gmaila, prawda?
          • zireael00 Re: Rozliczenie wymiany - podnoszę 09.11.10, 21:19
            Tak, piszę na Gmaila (i jeszcze na GG), dostałam tylko automatyczną odpowiedź (28 października).
    • zazulla kontakt ze sklepem? 18.11.10, 19:19
      Zostałam poproszona przez koleżanki o złożenie zamówienie w biubiu.pl. Na FB zapytałam o dostępny rozmiar October, okazało się, że jest jeszcze 42B/BB ale nie ma go dostępnego w sklepie. Czy BiuBiu mogłoby dodać ten rozmiar w sklepie, żebym mogła złożyć zamówienie? Na FB już nie było odzewu.
    • wielebnna newsletter 14.12.10, 00:11
      mam nieaktywne linki w mailu
    • anka-ania nie działa strona sklepu 14.12.10, 14:24
      Rano działała (fioletowa Madison 38BB na moich oczach się sprzedała! ;)), a teraz w ogóle nie chce się otworzyć.
    • dorotaifilip kontakt mailowy 20.12.10, 08:19
      Napiszcie mi jak najłatwiej dostać odpowiedż mailową od Paryżanki?
      Napisałam do niej ze strony sklepu. Mail został wysłany i teraz zastanawiam się, czy dostanę odpowiedź, czy P. Kinga przeczyta go.
      Jakie są wasze doświadczenia?
      dorota
      • anka-ania Re: kontakt mailowy 20.12.10, 13:27
        Ja zawsze piszę na Biubiu.pl[at]gmail.com
      • dorotaifilip Re: kontakt mailowy jest szybki 20.12.10, 15:12
        Moje niepokoje były nieuzasadnione. Kontakt szybki - już dostałam odpowiedź. Przy okazji pozdrawiam Światecznie Paryżankę!!!
        dorota
        • berkano8 Re: kontakt mailowy jest szybki 05.01.11, 15:32
          bardzo proszę o odpowiedź na maila, pisałam przez Formularz kontaktowy na stronie sklepu
          • la_parisienne.biubiu Re: kontakt mailowy jest szybki 05.01.11, 18:13
            Berkano, nie dostałam żadnego maila :( czy mogłabyś go wysłać na adres biubiu.pl (at) gmail.com?
    • boziaj aaa zły nr rachunku? 05.01.11, 20:47
      wróciła mi kasa na konto z adnotacją, ze błedny nr rachunku :(
      o co chodzi?
      • boziaj gapa ze mnie 05.01.11, 21:07
        juz znalazłam odpowiedz :)
        wplacilam robiac ponownie przelew sprzed jakiegos czasu, nie zauwazylam, ze w mailu jest podane nowe konto
    • beata-1978 jak zwykle super!!! 05.01.11, 21:34
      Kingo nie wiem jaki cyrograf podpisałaś z pocztą polską, ale przesyłki od Ciebie docierają lotem błyskawicy. Wczoraj dostałam maila o wysyłce, a dzisiaj o 14 przydreptał listonosz z paczką.
    • bebe.lapin Prosze o kontakt 11.04.11, 20:59
      moze byc na gazetowego.
      Pisalam na formularzu sklepowym, ale poniewaz nie dostalam potwierdzenia, podejrzewam, ze nic nie doszlo do sklepu.
      A zasadniczo chodzi mi o to, ze jesli kwota z czesci przelewu przeznaczonej na koszty wysylki jest niewystarczajaca, to prosze o info, zebym mogla szybko doplacic.
      • ewik-mysza Re: Prosze o kontakt 11.04.11, 21:36
        pisałaś do kingi na biubiu.pl(at)gmail.com?

nie zapominać o .pl w nazwie :)
        • bebe.lapin Re: Prosze o kontakt 11.04.11, 22:51
          pisalam z formularza na stronie, nie dostalam potwierdzenia z automatu, ale przed chwila czytalam odpowiedz, wiec wszystko ok jesli chodzi o kontakt:)
    • sbarazzina Re: www.biubiu.pl - 2 29.04.11, 19:15
      Powtorze pytanie z maila, bo zalezy mi na szybkiej odpowiedzi.

Przed chwila zarejestrowalam na biubiu.pl. Mieszkam za granica,
      wiec taki tez podalam adres przy wypelnianiu formularza. Od tej pory 'czesc
      sklepu' wyswietla mi sie po angielsku oraz ceny sa w Euro. Chcialabym
      zlozyc zamowienie i zaplacic przelewem w PLN-ach (z polskiego konta). Jak
      to zrobic??

• clarisse Paryżanko, czy doszły moje maile? 20.05.11, 11:52
      ... z przedwczoraj i z dziś?
      Przepraszam za raban, ale nie dostałam zwrotki standardowej, że "państwa mail do nas dotarł" :)
    • clarisse Chciałam podziękować... 27.05.11, 09:47
      ... za świętą cierpliwość dla klientki.
      Aż mi głupio, że tak namieszałam.
      Proszę o niewpisywanie na czarną listę jeszcze :)
    • zazulla zdjęcia produktów 12.07.11, 00:36
      Mam nadzieję, że przeróbki Mojito niedługo zostaną zastąpione prawdziwymi fotkami, bo aż głupio komuś polecać sklep a potem czytać, że niepoważnie traktuje się klientów przedstawiając produkt narysowany w paincie :/ To już chyba lepiej zostawić oryginalny kolor a w rogu narysować kwadrat z kolorem właściwym.
      • ja_joanna Re: zdjęcia produktów 12.07.11, 13:18
        Pozwolę sobie odpowiedzieć: podobno zdjęcia w paincie były tymczasowe z powodu urlopu modelek, tymczasem nowe zdjęcia są juz zrobione, widziałam na inez69 na jej facebookowym profilu, więc pewnie niedługo pojawią się też w sklepie.
        Ja też na początku jak zobaczyłam te "zdjęcia" to się zastanawiałam, czy dobrze widzę (bo myślałam, że kolor się zlewa, bo coś nie tak z moim ustawieniem monitora :D), no ale na szczęście to stan tylko przejściowy. A z tego, co słyszałam, to Mojito są świetne...
        • zazulla Re: zdjęcia produktów 12.07.11, 15:52
          No miałam taką nadzieję, że tymczasowe :)

Podesłałam link do facebookowych wczoraj i od razu znalazła się chętna do kupna, wcześniej zdjęcie tylko wyśmiano. Więc jak widać, można stracić wielu klientów w ten sposób.
          • la_parisienne.biubiu Re: zdjęcia produktów 12.07.11, 15:57
            Wiem, że można, zdjęcia pomalowane były żenujące, mnie też było wstyd, niestety tak się złożyło, że nie było chwilowo innej możliwości, dzięki za polecenie :)
            • akj77 Re: zdjęcia produktów 12.07.11, 17:53
              Na przyszłość jednak lepiej by było dać zdjęcie produktu w innym kolorze i kwadracik koloru rzeczywistego w rogu oraz wyraźnie zaznaczony kolor w opisie - sklepy z bielizną czasem stosują takie rozwiązanie, na przykład tutaj:
              bradea.pl/na_plaze/kostium_panache_sorrento_czarny_top
              Ja również spotkałam się z opinią, że te zdjęcia to wstyd dla sklepu. A jest mi przykro, kiedy ludzie takie rzeczy mówią o moim ulubionym sklepie :-)
      • roza_am nowe zdjęcia już w sklepie - n/t 12.07.11, 13:28

• beatea007 dotpay 17.07.11, 12:16
      Kliknęłam i teraz nie wiem, co robić. Myślałam, że przekieruje mnie na mTransfer, będę się logować do banku i wprowadzać hasło,... a tu nic! Podałam tylko imię i nazwisko, a oni mi piszą, że dokonałam płatności. (??)
      No i teraz zgłupiałam. Coś powinnam chyba jeszcze zrobić, ale nie znalazłam informacji, co.
      Ktoś wie, jak to działa?
      • la_parisienne.biubiu Re: dotpay 18.07.11, 12:13
        Witaj, Zamieniałam ostatnio przelewy na dotpaya i chyba coś źle zrobiłam, właśnie próbuję dociec, co zepsułam, niestety tamta płatność nie została zrealizowana.
        • beatea007 Re: dotpay 18.07.11, 15:36
          Dziękuję za odpowiedź. Już myślałam, że to tylko ja (ćwok) nie umiem tego obsłużyć, bo mąż mój zapewnił mnie, że wiele razy płacił przez dotpay i to bardzo proste.
          Na stronie sklepu rzeczywiście nadal nie opłacone i ciągle mnie przekierowywało na transakcję testową, czy coś.
          Nic to. Rozumiem, że problem jest w trakcie rozwiązywania. Będę próbować dalej, aż system pozwoli mi wybrać mój bank i dokonać autentycznej zapłaty.:)
          • beatea007 Re: dotpay 19.07.11, 14:35
            Zapłaciłam zwykłym przelewem. Nie chciałam dłużej czekać.
            Mam nadzieję, że do piątku do mnie dojdzie... mimo, że będzie szło pocztą.
    • zmijunia.lbn Newsletter 20.07.11, 23:40
      Kingo kochana, do czego właściwie ma służyć newsletter? Byłam przekonana, że do informowania klientek o nowościach, ale o zdecydowanej większości nowych ciuchów nie jestem informowana..
    • mszn Macie kontakt ze sklepem? 21.07.11, 13:53
      Pisałam maila w poniedziałek, dostałam automatyczną odpowiedź i cisza. Napisałam dzisiaj, nie dostałam nawet tego automatu. Kinga ostatnio bywała na forum, więc to raczej nie urlop czy coś, może te moje maile gdzieś się zgubiły?
      • sharteel Re: Macie kontakt ze sklepem? 21.07.11, 14:50
        @ Mszn

No więc ja pisałam maila tydzień temu, z analogicznym rezultatem. Zakładam, że mój mail się zgubił w wyniku jakiegoś problemu technicznego.
        • nomina @Paryżanka - rabat a DotPay 23.07.11, 00:19
          Kinguś, zamówiłam bluzki (wrócił "mój" rozmiar różyczkowego Portlandu, to się nawet nie zastanawiałam), naliczyłam sobie rabat partnerski, ale DotPay ma sztywną kwotę i nie mogę jej zmodyfikować. Jak ją zmienić?
    • sybilla777 Wymiana = masakra 25.08.11, 11:55
      W dniu 5 sierpnia 2011r. odesłałam do sklepu poleconym priorytetem Waikiki na wymianę i dokonałam zakupu internetowego sukienki na wymianę.
      W zeszłym tygodniu pisałam do sklepu z prośbą o jakąś informację. Pytałam czy może mam zapłacić za wysyłkę przy wymianie, bo jakoś nigdzie nie doszukałam się informacji w tej sprawie, ale nikt mi nie odpisał.
      Wczoraj rano powieliłam maila z zapytaniem co z moją sukienką, ale do chwili obecnej nie mam żadnej odpowiedzi.
      Gdybym otrzymała jakąkolwiek informację to wiedziałabym z czym jest problem, mam dopłacić, wyprzedano sukienki czy cokolwiek. Chciałam w tej sukience jeszcze pochodzić tego lata, ale okazuje się to już coraz mniej prawdopodobne skoro 'proces wymiany' trwa już 3 tygodnie i nie wiadomo ile jeszcze potrwa, bo moje maile pozostają bez odpowiedzi...
    • sbarazzina Problem z kontaktem 25.08.11, 14:07
      26.07 wysłałam do wymiany 2 sukienki oraz maila z informacją o wysyłce. Chciałam oprócz wymiany zrobić też nowe zamówienie, w związku z tym miałam też kilka innych pytań.

Na początku sierpnia wysłałam kolejnego maila z pytaniem czy moja przesyłka i poprzedni mail doszedł. Nie dostałam od sklepu żadnej odpowiedzi. Na każdego mojego maila dostałam tylko odpowiedź z automatu.

W zeszłym tygodniu napisałam też na firmowe gg (wcześniej kontaktowałam się w ten sposób z Kingą), ale też nie dostałam żadnej odpowiedzi.

Nie mam ani sukienek, nie dostałam zwrotu pieniędzy, ani żadnej informacji co się dzieje.

Jestem rozżalona i zawiedziona funkcjonowaniem sklepu (a raczej kontaktem z nim). To zamówienie ciągnie się od kwietnia, bo czekałam kilka tygodni na powrót Manhattanu do sklepu, w końcu zdecydowałam się na wysyłkę bez niego. Później okazało się, że odłożona została nie ta koszula co trzeba (planowałam ubrać ją na obronę), a tej co trzeba już nie było. Trudno, zdarza się. Chciałam wystąpić w Stone Town, ale wymiana do tej pory jeszcze do mnie nie doszła. Ani Summerka w której chciałam pokazać się już na nieformalnej imprezie.

To jest moje pierwsze zamówienie w BiuBiu (wcześniej kupowałam w Onlyher) i raczej chyba ostatnie. 4 miesiące na realizację jednego zamówienia (nawet z 1 wymianą) to zdecydowanie za dużo nawet jak na moją cierpliwość.

I nawet mogę zrozumieć takie przesunięcia, w końcu sama chciałam czekać na Manhattana, a później wymieniać, ale wkurza mnie brak kontaktu i wyjaśnienia co się dzieje.
      I nie pomoże tu złote serce i uprzejmość Kingi ani moja dla niej sympatia. Sklep działa nieprofesjonalnie i bardzo chciałabym, żeby w końcu zaczął nim zarządzać profesjonalny menedżer.
      • sbarazzina Re: Problem z kontaktem 31.08.11, 19:51
        Dostałam zwrot pieniędzy na konto, ale nadal zero kontaktu. Ani pół maila z wyjaśnieniem, mimo tego że wcześniej kontakt był miły i sprawny. Jestem naprawdę rozczarowana. Co z tego że sklep jest sympatyczny, wychodzi naprzeciw oczekiwaniom klientek, skoro przez miesiąc nie można doprosić się odpowiedzi na maila?
        • la_parisienne.biubiu Re: Problem z kontaktem 31.08.11, 23:27
          Sbrazzino, zapomniałaś dodać, że sama zgodziłaś się czekać na realizację zamówienia, w międzyczasie zmieniałam i edytowałam je na Twoją prośbę, jedną sukienkę sama z własnej woli zaproponowałam Ci w bardzo atrakcyjnej cenie.
          Zamówienie było zablokowane w magazynie, a płaciłaś dopiero przed wysyłką.
          Zgodziłam się przy wymianie skrócić stan w sukience, ale sierpień jest okresem urlopowym w mojej firmie i zanim przesyłka dotarła do nas, szwaczki poszły na urlop, o czym poinformowałam. Mnie też ktoś zastępuje i ta osoba robi wymiany zgodnie z regulaminem i terminowo. Gdyby była to standardowa wymiana - przeprowadzona byłaby sprawnie. Niestety zgodziłam się na poprawki sukienki i oto są skutki - zamiast zadowolonej klientki, jest niezadowolona.
          Formularz zwrotu/wymiany ma rubryczkę, w którą wpisuje się nr zamówienia, złożonego na wymianę. Jest to jasno opisane w regulaminie. Nie złożyłaś takiego zamówienia, nie wpłaciłaś różnicy, wpisałaś w tym miejscu swoje życzenia i na tym koniec. Skutek był taki, że to co sobie zażyczyłaś- w międzyczasie kupił ktoś inny. Otrzymałaś zwrot pieniędzy, a skoro prowadzisz korespondencję via forum, nie czuję się zobowiązana powtarzać się w mailu.
          • sbarazzina Re: Problem z kontaktem 01.09.11, 09:58
            la_parisienne.biubiu napisała:

> Sbrazzino, zapomniałaś dodać, że sama zgodziłaś się czekać na realizację zamówi
            > enia, w międzyczasie zmieniałam i edytowałam je na Twoją prośbę, jedną sukienkę
            > sama z własnej woli zaproponowałam Ci w bardzo atrakcyjnej cenie.

Nie zapomniałam dodać. Cytat z mojego postu z 25.08:

I nawet mogę zrozumieć takie przesunięcia, w końcu sama chciałam czekać na Manhattana, a później wymieniać, ale wkurza mnie brak kontaktu i wyjaśnienia co się dzieje.

> Zamówienie było zablokowane w magazynie, a płaciłaś dopiero przed wysyłką.

Na Twoją własną prośbę. Pytałam czy mam zapłacić od razu czy dopiero jak pojawi się Manhatan, wybrałaś drugą opcję.

> Formularz zwrotu/wymiany ma rubryczkę, w którą wpisuje się nr zamówienia, złożo
            > nego na wymianę. Jest to jasno opisane w regulaminie. Nie złożyłaś takiego zamó
            > wienia, nie wpłaciłaś różnicy, wpisałaś w tym miejscu swoje życzenia i na tym k
            > oniec.

Owszem, bo rozmiar na który chciałam wymienić nie był dostępny w sklepie i napisałaś w mailu, że sprawdzisz, czy jeszcze gdzieś jest. Jak miałam zrobić zamówienie. O to wszystko pytałam w mailu z 26.07, ale nigdy nie dostałam odpowiedzi.

> Zgodziłam się przy wymianie skrócić stan w sukience, ale sierpień jest okresem
            > urlopowym w mojej firmie i zanim przesyłka dotarła do nas, szwaczki poszły na u
            > rlop, o czym poinformowałam.

Od czasu mojego maila z 26.07 nie dostałam od Ciebie żadnego maila, a więc o niczym nie zostałam poinformowana. Nie zmienia to faktu, że Indygo wysłałam własnie do poprawki, a nie do zwrotu!

Otrzymałaś zwrot pieniędzy, a skoro prowadzisz korespondencję via forum, ni
            > e czuję się zobowiązana powtarzać się w mailu.

Nie prowadzę korespondencji na forum. Post na forum napisałam po miesiącu ciszy z Twojej strony! W tym czasie napisałam 2 maile, wiadomość na gg, ale skoro nie otrzymałam odpowiedzi napisałam na forum i jak widać poskutkowało.

W wątku o jakości miałaś pretensje do forumek, że traktują Twoją firmę inaczej niż Bravissimo. Bravissimo nigdy nie napisałoby mi, że nie czuje się zobowiązane do odpowiedzi na maila, bez względu na to co napisałabym na forum...

Kontakt mailowy to podstawa funkcjonowania sklepu internetowego, czy się mylę?
            • la_parisienne.biubiu Re: Problem z kontaktem 01.09.11, 15:58
              Nie, nie mylisz się, podstawą są maile i telefony, ale ponieważ nasza wcześniejsza korespondencja przebiegała via GG, wysłałam informację tą samą drogą. Jeśli ja piszę, że przerobioną sukienkę możesz dostać dopiero pod koniec sierpnia, a po jakimś czasie czytam, że realizacja zamówienia trwa 4 miesiące i obsługa w sklepie jest beznadziejna, to moim zdaniem mam powód do irytacji.
              Bravissimo nie dopasowuje odzieży do klientek, więc nie ma takich problemów. Moje niniejszym też się skończyły, koniec z indywidualnym podejściem. Zwrot za indygo już otrzymałaś.
              • sbarazzina Re: Problem z kontaktem 02.09.11, 10:10
                Ja niestety nie dostałam żadnej wiadomości od Ciebie na gg. Ostatnia wiadomość od Ciebie to mail z 25.07. Może trzeba było się upewnić, że taka informacja do mnie dotarła albo chociaż odpisać na maila, w którym zadałam kilka pytań.
                Mi tam specjalnie nie zależy na indywidualnym podejściu do klienta. Zdecydowanie wolę profesjonalne podejście, wtedy wiem czego się spodziewać.
              • butters77 Re: Problem z kontaktem 02.09.11, 22:43
                Kingo, nie wnikając w tę konkretną sytuację, napiszę tylko, że odpowiedź na maila - choćby lakoniczna - jest bardzo ważna w sprzedaży internetowej. To zrozumiałe, że masz na głowie wiele spraw, to oczywiste, że indywidualne poprawki są świetną, niespotykaną na rynku usługą :-) - ale brak kontaktu budzi niepokój u klientki, i to też jest zrozumiałe.

Sama po sobie wiem, że znacznie szybciej przywiązuję się do sklepów, które odpisują mi na każdego maila - choćby krótko. Wtedy czuję się bezpieczniej i z większym spokojem (i rozkoszą wydawania pieniędzy :-) dokonuję kolejnych zamówień. Pozdrawiam!
    • mszn Znowu jęczę z zagranicy - PayPal? 27.09.11, 19:41
      Nie mieszkam w Polsce, wykonywanie przelewów złotówkowych jest dla mnie dużym problemem. Odkąd sklep ma wersję angielską, przelicza ceny na euro i można płacić przelewem SEPA - super. Przy zakupach naiwnie nic nie przeliczałam, kiedy przyszedł rachunek, poczułam się lekko zrobiona w konia - sklep przelicza złotówki na euro według własnego, zupełnie od czapy przelicznika - 3,50zł za 1 euro. W dniu, w którym robiłam przelew, Alior kupował euro po 4 zł, więc de facto zapłaciłam jakieś 20 zł więcej niż gdybym płaciła w złotówkach.

Rozumiem, że sklep nie będzie przecież uaktualniał kursu euro codziennie, ale czy nie można by wprowadzić PayPala jako opcji zapłaty? Mam wtedy pewność, że kurs nie jest wzięty z kosmosu, ale JAKOŚ ma się do aktualnych kursów (tak, wiem, PayPal też potrafi nieźle zedrzeć, ale, na zeusa, nie na 50-70 groszy! - w tej chwili BiuBiu mówi 3,50 zł, a Alior - 4,20).
      • la_parisienne.biubiu Re: Znowu jęczę z zagranicy - PayPal? 27.09.11, 20:14
        Mszn - Paypal był jako jedna z opcji w PayPal, ale po kilku wpadkach pt: naliczenie 49 zł zamiast 49$ i moich tłumaczeniach klientom zza granicy, że to błąd DotPay, wyłączyłam w ogóle PayPala. Najchętniej bym z niego nie korzystała, bo ma wysokie opłaty a kurs kilkadziesiąt groszy niższy.
        Jednak ponieważ są klientki, które chcą z niego korzystać - wystarczy, że wpiszą w uwagach i dostaną płatność PayPal na maila.

Oficjalny kurs podawany na stronie banków nie jest kursem, po którym ja mam przewalutowywaną wpłatę na konto, uwierz mi, chciałabym dostać 4,20 za EUR.

Przelicznik walut w moim sklepie nie będzie aktualizowany, jest ustawiony na takim poziomie, aby minimalizował ryzyko wahnięcia kursu, prowizje bankowe, paypalowe i inne.

----------
        ubieramy na biustwo
        • mszn Re: Znowu jęczę z zagranicy - PayPal? 28.09.11, 10:01
          Dziękuję za odpowiedź. Coraz częściej widzę, że różne sklepy wycofują się z PayPala, naprawdę szkoda, że rozwiązanie tak dobre dla klientów najwyraźniej zostało całkiem skopane od strony sprzedającego.
          • nomina Re: Znowu jęczę z zagranicy - PayPal? 14.12.11, 16:43
            A karta kredytowa? Mszn, nie masz możliwości zapłacenia kartą? Na mojej płatności walutowe przeliczane są nieco realniej.
    • ruda.ja zbliżenia zdjęć 28.09.11, 08:24
      Bardzo, bardzo tego pragnę, pewnie wszystkim się marzy. Bez różnicy czy osobne okienko czy podgląd przesuwany. Chyba nie jest to trudne technicznie, bo się nie znam?
    • kotwtrampkach opis sukienek 14.12.11, 08:36
      brakuje mi opisu lub zdjęcia, jak sukienka wygląda z tyłu. A dokładniej, czy ma rozcięcie, zakładkę, marszczenie.
      i jeszcze co do podszewki - jeżeli nie ma w opisie składu podszewki, tzn, że jej nie ma, prawda? :)
      • genepi Re: opis sukienek 14.12.11, 09:01
        Z podszewką tak jest, np Ponti nie ma podszewki, a Paris ma, więc jest info w opisie sukienki. No i te nowe z reguły mają małe rozcięcia z tyłu żeby było łatwiej chodzić. Najlepsze rozwiązanie ma Madison bo w pęknięciu są jeszcze małe zakładki, takie jak na rękawkach.
    • ciociazlarada Adres wysylki 16.12.11, 15:25
      Zlozylam zamowienie, klikam na koszyk, a tam "oplac" i szluss. Zanim zdazylam zmienic dane do wysylki, to juz dostalam potwierdzenie, ze zamowienie idzie do Danii. Zmienilam adres w danych, poniewaz chcialabym, aby bylo wyslane do Polski.

Nie wiem Paryzanko ile masz klientek, ktore maja kilka roznych adresow wysylki, jesli jestem jedna jedyna to sie zamykam i bede pamietac, zeby za kazdym razem zmieniac dane osobowe zanim zloze zamowienie. Ale dobrze byloby moc spojrzec, skontrolowac i wybrac gdzie przesylka powedruje PRZED nacisnieciem przycisku "oplac".
      • la_parisienne.biubiu Re: Adres wysylki 16.12.11, 16:08
        Wiele mam takich klientek, ale niestety taki jest ten sklep :( nowy cały czas się buduje.
        Podaj adresso wysyłkosso na maila proszę.
        • ciociazlarada Re: Adres wysylki 16.12.11, 16:33
          Dobrze, pewnie, dziękuję! To będzie do sąsiedniej wsi wysyłka;) - odebrałabym osobiście, ale przyjeżdżam na same Święta.
    • thorgalla zagraniczna płatność 22.12.11, 11:01
      Przeczytałam wątek ale,że było wiele zmian to się zgubiłam.
      Jaka jest obecnie możliwość zapłaty z zagranicy?
      Karta kredytowa,przelew,coś innego?
      Mam też możliwość płacenia mTransferem (choć de facto konto nie jest moje) w złotówkach.
      Tyle,że przy zagranicznym adresie ceny są w euro.
      Najmniej skomplikowana opcja?
    • kryklu Re: www.biubiu.pl - 2 23.12.11, 08:32
      Dotarła wczoraj do mnie przesyłka, która spokojnie mogła zostać wysłana dopiero po świętach. Dostarczona przez firmę kurierską, żeby było szybciej, chociaż zapłaciłam za pocztę...
      O pozostałych aspektach działania sklepu już nawet nie piszę. No ideał po prostu, ideał!

A mój mąż wykazał się dobrym refleksem: wyrwał mi pakunek, zanim zdążyłam zajrzeć do środka. Do upragnionych ciuszków dorwę się dopiero pod choinką :)
    • marikooo przesyłka z prędkością światła 23.12.11, 08:52
      Zamówienie złożyłam wieczorem 19., a już 22. wczesnym popołudniem dostałam informację, że przesyłka czeka w paczkomacie.
      Dziękuję! :)
      • rudaa26 Nowy sklep a stare zamówienia? 02.05.12, 14:36
        Otrzymałam wiadomość, ze w nowym sklepie nie będzie historii wcześniejszych zamówień. Już prawie zbliżyłam się do kwoty zamówień opiewającej na wartość 1000 zł, a z tego co pamiętam p. Kinga obiecywała 10 % rabat dla tych klientek.
        Czy to aby jeszcze aktualne? A jeśli tak, to jak to będzie policzone?
        • kasienka.body Re: Nowy sklep a stare zamówienia? 02.05.12, 14:55
          Kinga chyba pisała, że stare zamówienia zostały skopiowane i są do wglądu, więc podejrzewam, że nie będzie problemu aby je zsumować :)
          • rudaa26 Re: Nowy sklep a stare zamówienia? 02.05.12, 15:07
            Hmm, to ja chyba coś innego przeczytałam, a może źle coś pokojarzyłam. W mailu ze sklepu było napisane, że do godziny 12 dnia 30.04 istnieje możliwość wglądu i skopiowania swoich zamówień. Później nie będzie to możliwe. Niestety skasowałam tą wiadomość.
            • snowflake86 Re: Nowy sklep a stare zamówienia? 02.05.12, 15:59
              "Do 14 maja zostaną przeniesione konta, jednak nie będzie przeniesiona
              historia zamówień. Jeśli chcą mieć Państwo wgląd w swoje poprzednie zamówienia,
              radzimy skopiować je dzisiaj."

U mnie sklep nie działał już o jakiejś 9. czy 10. ;)
              • biubiu Re: Nowy sklep a stare zamówienia? 02.05.12, 17:06
                Posiadam całą historię zamówień - w tej chwili jeszcze mam dostęp do starego panelu, więc mogę filtrować po nazwisku. Później, niestety już tylko po numerze zamówienia.
                Wszystkie osoby, które nie zdążyły skopiować swojej historii zamówień (ja również zostałam zaskoczona przedwczesnym zamknięciem sklepu) proszę o maila, najlepiej z tytułem HISTORIA - będzie się wyróżniało, a ja utworzę sobie folder w poczcie, żeby w razie nawału zapytań nie utonąć i na bieżąco będę przesyłała. W historii nie ma ujętych zwrotów i wymian.

Przy rejestracji w nowym sklepie będę ręcznie dodawała rabaty.

Przy zakupach powyżej 1tys. jest przyznawany rabat stały 7%, potem każdy tysiąc o 1%, aż do 10%.
                • rudaa26 Re: Nowy sklep a stare zamówienia? 02.05.12, 17:21
                  "Wszystkie osoby, które nie zdążyły skopiować swojej historii zamówień (ja równi
                  > eż zostałam zaskoczona przedwczesnym zamknięciem sklepu) proszę o maila, najlep
                  > iej z tytułem HISTORIA - będzie się wyróżniało, a ja utworzę sobie folder w poc
                  > zcie, żeby w razie nawału zapytań nie utonąć i na bieżąco będę przesyłała"

Tzn. samemu trzeba sobie będzie pilnować kiedy przekroczy się próg 1000 zł i więcej?
                  Już piszę maila:)
                  • biubiu Re: Nowy sklep a stare zamówienia? 02.05.12, 17:50
                    W nowym sklepie jest już utworzona formuła, która będzie liczyła zamówienia i rabaty. Nie wiem tylko co ze zwrotami, bo to kolejny sklep, gdzie nikt nie pomyślał o tym, że ludzie zwracają zamówienia....
                • dorotaifilip Rabaty 03.05.12, 10:29
                  A to tysiąc złotych w ciągu roku trzeba wydać, za jednym zamówieniem, od początku działania sklepu?
                  Bo mi się wydaje, że już dawno wydałam ponad tysiąc złotych na biu-ubrania w ciągu 2010 roku a rabatu za to nie miałam, pomimo zwrotów. Miałam inny rabat 5%.
                  pozdrawiam
                  Dorota
        • yaga7 Re: Nowy sklep a stare zamówienia? 03.05.12, 23:21
          Jest sklep :))

I od razu chcę nowe bluzki. I tak, nie mogę się zalogować na stare konto - bo pewnie nie zostało przeniesione. Czy mam się na nowo zarejestrować i po prostu mailem poprosić o ten rabat za stare zamówienia?
          • biubiu Re: Nowy sklep a stare zamówienia? 03.05.12, 23:41
            Yaga, jeśli chcesz złożyć zamówienie przed przeniesieniem całej bazy, to załóż nowe konto - ręcznie dodam Twój rabat, historię wyślę na maila, a w ogóle to na 1 zamówienie przy wpisaniu hasła WELCOME też jest 10% rabat powitalny.
            • smitte Nowy sklep 04.05.12, 09:39
              Hmmm, no piękne wszystko, ale:
              -nie ma wyszukiwania po rozmiarach.
              -nie ma guzika "Nowości", lubiłam sobie kliknąć i od razu było widać, czy jest coś nowego.
              -w mojej Mozilli tekst zachodzi na zdjęcia, w Safari jest ok.
              -a nie mogłoby być linka do bloga?
              Generalnie popieram, tak sobie tylko marudzę.
              • biubiu Re: Nowy sklep 04.05.12, 10:15
                Dziękujemy za uwagi!
                Cały czas działamy, sklep testujemy od kilku miesięcy i nadal nas coś zaskakuje.
                Wyszukiwarka po rozmiarach będzie zrobiona później, grafika jest robiona przeze mnie, więc proszę o wyrozumiałość - jest tymczasowa, dopóki nie dogadam się z grafikiem.
                Nowości - będą jeszcze dziś, na razie jest taka opcja jak szukaj po nazwie, cenie, najnowszych i ikonki do zmiany układu wyświetlania strony.
                Zdjęcia wydają się małe, ale oprócz podglądu zooma w okienku- po kliknięciu pokazuje się duże zdjęcie.
              • winter76 Re: Nowy sklep 05.05.12, 08:37
                O właśnie, też lubiłam dział Nowości :)
                • aggie_01 Re: Nowy sklep 05.05.12, 09:28
                  Też mi się podoba nowy sklep.
                  Oprócz nowości i wyszukiwania po rozmiarze
                  myślę, że przydałaby się informacja, który rozmiar będzie dostępny.
                  Oczywiście nie uwzględni się zwrotów, ale dla wielu klientek bardzo przydatna
                  była by informacja, że pojawi się nowy rozmiar w danym modelu.
                  Często na lobby przewijały się pytania "a 34 czy 46 będzie?", pewnie też trochę
                  maili z takim pytaniem dostajecie.
                  Na pewno klientkom byłoby wygodniej i Wam chyba też...
                  A i przy zapowiedziach też myślę, że warto podawać planowany zakres rozmiarów.
                  Gratuluję nowego sklepu i pozdrawiam!
              • kis-moho Re: Nowy sklep 06.05.12, 10:52
                Też mi brakuje wyszukiwania po rozmiarach, poza tym bardzo ładnie i przejrzyście.
                Mam jeszcze jedną uwagę: przy zamówieniu (tym razem do Polski) chciałam sprawdzić, ile by wynosiło do Austrii - ale była tylko Australia :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka