Dodaj do ulubionych

Panache za 400 złotych, Freya tańsza od Panache :)

07.04.10, 13:58
nie wiem, może to pasuje do wątku o głupich tekstach ale mnie cała rozmowa tak rozwaliła, że zakłądam nowy, w razie czego wywalcie to a wstawię gdzie trzeba:)
Zainspirowana stroną sklepu biulandia, gdzie znalazłam kilka modeli Ewy Bien w rozmiarze 65J zdecydowałam się na odwiedzenie sklepu firmowego u nas w Kutnie. Mają rekomendację Ewy Bien nawet na stronie firmowej.
Zapytałam grzecznie o katalogi, bo widziałam w necie że jakies modele są w 65J ale nie pamiętam jakie no i wolałabym zobaczyć na żywo i może zmierzyć. Panie zdziwione, sprawdziły sobie cennik jaki dostały od firmy i stwierdziły,że nie ma tam żadnego 65J, 65 są do H i tyle. Potem chya szefowa żaliła się że jakieś 65 sprowadizły, bo się panie domagały a potem leżą cały rok bo nit nie kupił. Stiwrdizłam, że mnie też 65H nie jest potrzebne. Oczywiście było zdizwienie i pytania jakie 65 noszę. POtem zdziwienie że nosze MIlenę. Na moją uwagę ze Milenę kupiłam bo była w rpzecenie a pozostałe to mam Panache usłyszałam... uwaga "przeciez Panache są po 400 zł" O mało się nie udławiłam. Powiedziałam pani, że nie wiem gdzie bo ja swoje kupowałam w Warszawie po 111, 128 coś kole tego. "to chyba po przecenie też" "mam tez jedną Freyę" "no Freya tańsza od Panache" Na moje duuuże zdziwienie pani stwierziła, że nie będzie ze mna polemizować bo sądzi że ma większe doświadczenie ode mnie.
No to teraz przyznać się kobiety któa puszcza Panache po 400 zeta????
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Panache za 400 złotych, Freya tańsza od Panac 07.04.10, 14:04
      > No to teraz przyznać się kobiety któa puszcza Panache po 400
      zeta????

Pierwsze skojarzenie? Staniczek z górnej półki, jego cena sklepowa
      280 zł (by pandy55 Allegro)...

Drugie-może w czteropaku były?:)
      • paskudek1 Re: Panache za 400 złotych, Freya tańsza od Panac 07.04.10, 14:06

> Drugie-może w czteropaku były?:)
        a możę, wiesz zatkało mnie ale i tak zdąłałam stiwerdzić że chyba gorsety ale i to nie tyle... ale pani stwierdziła że ona ma większe doświadczenie:)
        • kk345 Re: Panache za 400 złotych, Freya tańsza od Panac 07.04.10, 14:34
          No ba, doświadczenie rzecz bezcenna:))
      • imp18 Re: Panache za 400 złotych, Freya tańsza od Panac 07.04.10, 14:57
        Tak sie zastanawiałam nad tym, zawsze mnie trafia jak czytam jej opisy - ale przecież to wprowadzanie klienta w błąd ;| ciekawe czy nie podlega to pod jakieś naruszenie zasad :P
        • kk345 Re: Panache za 400 złotych, Freya tańsza od Panac 07.04.10, 15:22
          Nie, bo zawsze znajdziesz przecież jakiś bieliźniak, w którym będzie
          własnie taka cena :)
    • ania.biulandia paskudek 07.04.10, 15:14
      Trzeba było zamówić u mnie :) 65J mam i wcale bym się nie zdziwiła, ale Panache
      za 400zł wprawiło by mnie w stan permanentnego zdziwienia ;)
      • paskudek1 Re: paskudek 08.04.10, 09:49
        Aniu ja wiem, że ty masz to 6J bo własnie na tronie twojego sklepu to zobaczyłam. PO prostu naiwnie pomyślałam,że skoro mam sklep firmowy czy tam patronacki pod nosem, 10 minut na piechotę od domu to pójdę i zapytam. No to się dowiedziałam. Też mnie rewelacje pani w osłupienie wprawiły. No i oczywiście nieśmiertelny tekst że ona nie będzie ze mną polemizować bo jednak ma większe doświadczenie w tych sprawach.
        A i jeszcze mnie wypytywała jakie 65 noszę, na Milenę się ogromnie zdziwiła a po informacji że brytyjczyki pozostałe mam to stwierdziła że "no to jasne, te 65 są lepsze" Nie wiem czemu niby....
    • black-cat Re: Panache za 400 złotych, Freya tańsza od Panac 07.04.10, 18:51
      Ostatnio mówiła mi o tym koleżanka. Była w Peachfieldzie na Bruna,
      oglądała jakąś maskaradkę za coś koło 400 zł. Myślałam, że źle
      przeczytała cenę, ale być może nic jej się nie przywidziało.
      • anka-ania Re: Panache za 400 złotych, Freya tańsza od Panac 07.04.10, 19:19
        Może jej się z Fauve pomyliło? Ale i tu trochę do 400 zł brakuje (przynajmniej w
        Peachfield internetowym).
      • marysia_peachfield Re: Panache za 400 złotych, Freya tańsza od Panac 07.04.10, 20:08
        No i tak rodzi się plotka że do peachfield nie ma po co chodzić bo tam to tylko
        drożyzna:) zapraszam do zapoznania się z naszymi cenami w sklepie internetowym,
        nie różnią się one niczym od tych w sklepach stacjonarnych.
        www.peachfield.pl

Nasz najdroższy model to India Fauve, kosztuje 324 zł. Maskaradki z najnowszej
        kolekcji po 169 zł, a te z poprzednich sezonów 123zł i mniej.
        • black-cat Re: Panache za 400 złotych, Freya tańsza od Panac 08.04.10, 10:32
          Bardzo dziękuję za wyjaśnienie. Czyli miałam rację, mówiąc jej, że
          zapewne źle odczytała cenę:)
    • justinehh Re: Panache za 400 złotych, Freya tańsza od Panac 07.04.10, 20:33
      Albo ktoś ze zwykłego prowincjonalnego bieliźniaka stwierdził, że skoro
      angielskie, to musi być drogie i przywalił odpowiednią marżę...
    • nelyen Re: Panache za 400 złotych, Freya tańsza od Panac 07.04.10, 21:30
      no mi pani z nie prowincjonalnego bieliźniaka w centrum Gdyni zaśpiewała 290zł
      za czarną arablekę:D
      myślałam, że się przesłyszałam, ale nie...

więc różnie bywa z tymi cenami
      • paskudek1 Re: Panache za 400 złotych, Freya tańsza od Panac 08.04.10, 09:46
        ale Arabelka to jest Freya, jednak droższa od Panache imo że mi pani wciskała że tańsza. Kurcze tak mnie zatkało że zamiast ja wypytać twardo GDZIE ona takie ceny widziała to jej zaczęłam mówić za ile ja kupiłam staniki. Stwierdziła ze chyba z przeceny. Z ciekawoście przejrzałam wczoraj stronki sklepów w necie. NA LIParie znalazłam gorset Hestii za 389 zeta i to nyło najdroższe co znalazłam. A i jeszcze kostium kąpielowy Panache, chyba Sorrento, też ponad 300 za komplet. 400 żadne nie sięgnęło.
      • panistrusia Re: Panache za 400 złotych, Freya tańsza od Panac 08.04.10, 13:11
        Moja pani z bieliźniaka chciała za Arabelkę 90e. Na szczęście uparła
        się, że mi nie sprzeda za dużego stanika (czyli takiego, co to nie
        wypycha piersi pod brodę w postaci gustownych bułeczek) i nie musiałam
        się czuć jak uboga krewna a li tylko jak aseksualny freak;).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka