st-efa Jestem antytalent w praniu biubiu :( 10.06.10, 11:19 Stwierdzam, że chyba po prostu nie umiem prać ciuszków biubiu. Czy piorę ręcznie czy też w pralce, w siateczczkach na delikatnym programie, to i tak moje bluzeczki wyglądają strasznie. Wszystkie kusicielki, kocio-kocio, adriatyk, koral i tequile (liliowa i śliwkowa) mi sie pomechaciły (chyba dobrze nazywam te kuleczki na materiale). Natomiast tequila czarna się nie mechaci ale ta robi mi się szersza i coraz krótsza - już ledwie zakrywa mi pasek od spodni. Jestem lekko załamana i prosiłabym Was o jakieś porady jak tego uniknąć. Zamówiłam kolejne bluzeczki i chciałabym je nosić trochę dłużej. Odpowiedz Link
niebieskookie Re: Jestem antytalent w praniu biubiu :( 10.06.10, 11:31 Wg mnie porządne pranie ręczne niszczy ubrania - zdecydowanie wolę wrzucić je do pralki (jeśli to konieczne na pranie delikatne lub ręczne). Niestety część starszych pralek niszczy ubrania, czasem warto rozważyć kupno nowej. Moje najstarsze ubrania Biubiu mają rok, chodzę w nich często w ciepłe dni. Nie straciły ani fasonu, ani koloru, ani się nie zmechaciły. Zazwyczaj piorę w dobrej pralce na programie dla ubrań syntetycznych (60 stopni), czasem dla delikatnych (40 stopni). Nie wrzucałam ich do poprzednio używanej pralki, bo niszczyła większość ciuchów. Odpowiedz Link
st-efa Re: Jestem antytalent w praniu biubiu :( 10.06.10, 11:39 W sierpniu 2009 roku kupiłam nowiutką pralkę Whirlpool więc to chyba nie tu leży problem. No chyba, że obecne pralki jakoś szybciej się starzeją. Odpowiedz Link
sharteel Re: Jestem antytalent w praniu biubiu :( 10.06.10, 16:42 Zastanawiam się, czy na przykład detergent używany do prania może mieć tu jakiś wpływ. I jeszcze przychodzi mi do głowy temperatura prania (40 stopni to max), ewentualnie intensywność wirowania. Ale piszesz, że używasz delikatnego programu. Odpowiedz Link
akna Re: Jestem antytalent w praniu biubiu :( 10.06.10, 17:12 Ja piorę biubiu z całą resztą prania, w 40 stopniach na 1200 obrotów, normalnym programem, używając persila+lenora. Strzepuję je i lekko naciągam przed wieszaniem i tyle, nawet ich nie prasuję (poza koszulą, ale to akurat inna bajka). Nie zauważyłam, żeby BiuBiu się mechaciły bardziej niż inne rzeczy. Taki urok jest dzianin. Ale wolę dzianiny niż poliestry. Chodzę w nich w zasadzie na okrągło. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Dzianina 11.06.10, 00:25 Czy jest dzianina, która po pewnym czasie się nie zmechaci? Chyba tylko 100% poliester długo nie, ale on również tak. Im krótsze włókna przędzy, z której jest wykonana dzianina - tym szybsze mechacenie. Teoretycznie bawełna powinna się szybciej zmechacić i niż wiskoza, bo bawełniane włókna są krótkie, wiskoza ma długie, gładkie włókna. Co do jakości wyrobów BiuBiu - życzyłabym sobie, aby wyroby kupowane w popularnych sieciówkach były TYLKO takiej jakości, nic więcej. Nie tylko podejście do biznesu, ale także świadomość tego, że spora cześć moich klientek to forumowiczki - każdy model będzie przewałkowany od szwu do szwu ;) nie pozwala mi iść na kompromisy. Ale nie jestem w stanie przewidzieć, że np. bawełna na czarne tequile zacznie się tak kurczyć, poszerzając jednocześnie O_O Wydaje mi się, że pomogło by naciąganie po praniu - opisywane kiedyś by Teresa104. Od tej pory będę do bawełny z lycrą podchodziła jak do jeża. Dodam, że sama noszę wszystko co uszyję, z tych samych materiałów, piorę na 40st., strzepuję, wieszam, jeśli to wiskoza- nie prasuję. Nie pieszczę, nie cuduję - po wielu praniach, powieszone przy wyrobach z c&a moje wyglądają jak nowe. Od strony technicznej, jak już się chwalić to na całego - pralkę mam nową, Siemensa, przerzuciłam się z persila na E - więc nie jakiś super delikatny detergent ;) Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: Dzianina 11.06.10, 09:21 "Nie tylko podejście do biznesu, ale także świadomość tego, że spora cześć moich klientek to forumowiczki - każdy model będzie przewałkowany od szwu do szwu ;) nie pozwala mi iść na kompromisy." Haha, Paryżanko, za taką informację zwrotną firmy płacą ciężką kasę, a Ty masz ją za free ;))) Odpowiedz Link
st-efa Re: Dzianina 11.06.10, 09:57 Oczywiście zgadzam się co do tego, że wszystko z biegiem czasu się mechaci. Z porad wynika, że nie zostaje mi nic innego jak kupienie golarki do ubrań i normalne pranie w pralce bez szczególnego cudowania :) Tequili czarnej trochę szkoda, bo uwielbiam czerń. Spróbuję ja po praniu powyciągać. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Jestem antytalent w praniu biubiu :( 10.06.10, 11:38 Moja czarna tequila też się robi coraz szersza i krótsza :( A kupiłam sobie od razu drugą na zapas, więc nie wiem, co zrobię. Pewnie dam obie do zwężenia. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Jestem antytalent w praniu biubiu :( 10.06.10, 11:45 aaa, czyli to nie moja wina (i recznego prania oraz wykrecania), ze czarna tequila rozciagnela mi sie na dole? z fioletowa troche mniejszy problem, bo i material jest leciutko inny. Odpowiedz Link
paulaalt Re: Jestem antytalent w praniu biubiu :( 10.06.10, 12:06 Kupiłam 2 tequile - fioletową i żółtą. Na początku założyłam 2,3 razy fioletową (na parę godzin) i rozciągnęła się znacznie, mimo że wtedy jeszcze w ogóle nie była prana :/ Porównałam ją z żółtą - nienoszoną - i nie mogłam uwierzyć, że bluzka tak szybko może się zniekształcić. Po praniu nie wróciła "do formy". Niesety jakość ubrań BiuBiu pozostawia jeszcze wiele do życzenia. Kupiłam już 6 bluzek i za każdym razem jestem po niedługim czasie trochę rozczarowana... Na zmechacenia - "kulki" polecam golarkę do tkanin :) Ubrania naprawdę odzyskuja dawny wygląd :) Odpowiedz Link
st-efa Re: Jestem antytalent w praniu biubiu :( 10.06.10, 12:11 yaga7 napisała: > Moja czarna tequila też się robi coraz szersza i krótsza :( > > A kupiłam sobie od razu drugą na zapas, więc nie wiem, co zrobię. > Pewnie dam obie do zwężenia. Też miałam ochotę zamówić drugą czarną tequilę na zapas, ale teraz to już chyba sobie odpuszczę. Odpowiedz Link
ptasia Re: Jestem antytalent w praniu biubiu :( 10.06.10, 14:05 no nie wiem... faktem jest, że mam BiuBiu od niedawna, sztuk 4, i prałam jak na razie najczęściej Empire (dzianina, w programie na jedwab - 30 st. C) i Vichy (bawełna, normalny program na 40 st.) i nie zauważyłam, by coś im się stało. Vichy od początku było za luźne + mi się schudło, ale sama bluzka się nie zmieniła. Empire być może zacznie się w przyszłości mechacić, ale wszystkie dzianinowe rzeczy, które miałam, tak się zachowywały po jakimś czasie. Ogólnie moje wrażenia materiałowe były do tej pory pozytywne, szczeg. w przypadku Lazura. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Jestem antytalent w praniu biubiu :( 10.06.10, 14:11 ja tez nie zauwazylam dotychczas problemow, co najwyzej troche sie mechacily, ale tequile sie po prostu rozciagaja. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Jestem antytalent w praniu biubiu :( 10.06.10, 14:30 Dokładnie. Moje kocia czy tuniki się ciut zmechacily, ale rozmiarowo dalej są ok, nic się nie rozciągnęły. Natomiast tequila ma inny materiał i to pewnie dlatego :( W fioletowej chodzę rzadko, więc jeszcze jest w dobrym stanie,ale czarną eksploatowałam mocno - ale niestety już nie bardzo nadaje, bo mi odstaje w talii :( I co ciekawe, pasek pod biustem w czarnej tequili coraz bardziej mi włazi na biust. Jak bluzka była nowa, było ok, teraz już nie bardzo - jest za wysoko. Szkoda, że nie można przewidzieć, jak się dane materiały będą zachowywać :( Odpowiedz Link
aleksandralm Dekolt w Campari 10.06.10, 11:34 Z tgo co widze na zdjeciu to nalezy do tych mniejszych... i takie wiadomo ze tez sa potrzebne... tylko nie mnie:( w zwiazku z tym, czy w przypadku zamowienia daloby sie w tej jednej bluzce wychapac troche wiekszy szpic? Jak dla mnie dobre 5-6cm wiecej... Odpowiedz Link
niebieskookie Baby doll pistacja 36BB/BBB 10.06.10, 12:11 Słodka, urocza, dziewczęca (i ja w niej też tak wyglądam). Sięga parę centymetrów za pasek od spodni :) Mój biust w rozmiarze 30G spokojnie się w niej mieści, myślę, że mógłby nawet być większy i biuzeczka byłaby dobra. Odrobinę poszerza mi ramiona (mam wąskie), dzięki czemu biodra wydają się mniejsze i sylwetka wydaje szczuplejsza. Przy dekolcie czasem wystaje odrobinę Eleanor Pistacjowa (ma strasznie szerokie ramiączka), ale jest praktycznie niezauważalna. Odpowiedz Link
ptasia Re: Baby doll pistacja 36BB/BBB 10.06.10, 12:59 a mogę się spytać, ile masz w talii? waham się rozmiarowo... Odpowiedz Link
niebieskookie Re: Baby doll pistacja 38BB/BBB 10.06.10, 14:20 No tak, mój błąd akurat z Baby doll mam 38BB/BBB. Nie mierzyłam się bardzo dawno, ostatnio parę miesięcy temu i chyba było 76 cm (ale pewna nie jestem). Mogę tylko porównać, że kocia, tequile, koszule są dobre w 36. Odpowiedz Link
teresa104 Czy modelka Biubiu postanowiła zniknąć? 10.06.10, 16:00 Wchodzę na stronę po długiej nieobecności, a tam modelka połowicznie zanihilowana. Jak to tak? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Czy modelka Biubiu postanowiła zniknąć? 11.06.10, 00:30 Nie, modelka jest nadal tak urocza jak była miesiąc temu, to pan fotograf na moja prośbę ja wyszczuplił ;) co opisywałam wcześniej, jeśli pogoda dopisze , w niedzielę udamy się w teren z nowymi sukienkami i bluzeczkami na ramiączkach - tam już cudów techniki nie wykorzystamy, bo ja się na kremie p.s. nie znam, z resztą tym razem bardzo zwróciłam uwagę na dopasowanie, nie będzie za dużych obwodów, powiewających na wietrze ;) Odpowiedz Link
krysanna Żakiety 11.06.10, 08:51 Czy jest szansa na obiecywane kiedyś letnie żakiety? Super byłoby, gdyby były dopasowane do sukienek, choć niekoniecznie w komplecie. Czasami i w lecie trzeba być elegancką, a jest nieco chłodniej. Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: Żakiety 11.06.10, 22:37 ja próbowałam dręczyć Kingę pomysłami na proste, najprostsze, bezpodszewkowe, jednokolorowe chociaż - ale bezskutecznie dotąd.. Odpowiedz Link
apsik10 A mi troche smutno... 11.06.10, 08:59 Prosilam przez formularz kontaktowy o wycene przesylki do Belgii i nie dostalam odpowiedzi:-( Tym czasem bluzeczki baby doll paisley juz nie mozna zamowic:-( Odpowiedz Link
anka-ania Re: A mi troche smutno... 11.06.10, 10:45 Ja dostałam Mailer-Daemona z adresu Kingi na vp.pl przy dopisywaniu uwagi do ostatniego zamówienia. Pisz na biubiu.pl@gmail.com Z tego adresu Kinga na pewno odpowie, a i ty od razu dostaniesz informację, że mail dotarł. Odpowiedz Link
myff Tequila liliowa 36b/bb- recenzja;) 11.06.10, 16:05 Przepraszam brak polskich znakow, to nie moje nieobycie, tylko kwestia klawiatury;/ Moja baradzo, bardzo skromna kolekcja ubran Biubiu wzbogacila sie o kolejny element , tym razem jest to liliowa tequila. Mam nadzieje, nabyc jeszcze dwie bluzki baby doll- strasznie mi sie podoba paisley i sky. tequila jest chyba najlepiej dopasowanym ubraniem w mojej szafie, zwlaszcza jesli idzie o dopasowanie do mojego biustu;) Lezy doskonale na moim 90cm wi linia ciecia pokrywa sie dokladnie z linia fiszbin stanika. super dekolt, nie za duzy, nie za maly. Pewnie 38b/bb nie obciskalo by tak mojhego brzuszka, ale nie wiem czy na biuscie tez by lezalo tak dobrze, moze jesli nie schudne jeszcze bardziej za szybko sprobuje z baby doll. Generalnie wszystko mi sie podoba w tej bluzce, kolor jest nieco intensywniejszy niz na zdjeciu, dlugosc jest w sam raz- mimo, ze jestem raczej niska, to mnie nie skraca, a mysle, ze nawet optycznie wydluza. Uwielbiam material z ktorego wykonane sa elastyczne biubiu, taki miekki, jednoczesnie nie ma w sobie za duzo szczutcznosci i cudownie dopasowany do sylwetki. Dla mnie bomba. piec gwiazdek! Aha, 36b/bb wzielam na ~90cm w biuscie- przez wiekszosc miesiaca mam 89, w koncowej fazie cyklu, zwlaszcza w czasie okresu nieco mi sie powieksza o jakies 1.5cm- i jakies 72-73cm w talii. Raczej 72. Mysle ze dopasowujac jednak do talii lepiej wziac 38. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
beata-1978 Kingo pytanie 11.06.10, 18:42 Pytałam już wcześniej na forum, wysłałam maila do sklepu, ale nie dostałam odpowiedzi, a pilnie mi na niej zależy. Czy jest przewidywany termin pojawienia się Cabernet w sklepie?? Bo zrobiłam zamówienie na paisley i sky, ale jeszcze nie płaciłam, bo chciałabym żeby przyszły w paczce razem z cabernetem. Ale jeśli przewidywany termin jest odległy, to opłacę zamówienie a caberneta zamówię później. Odpowiedz Link
beniutka_bo a inne kolorki Cabernet- kiedy? podpinam się :) 11.06.10, 18:52 jak wyżej :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Kingo pytanie 11.06.10, 18:53 Beatko, ja odpisywałam na Twojego maila, czy możesz poszukać w spamie? Odpowiedź brzmiała, że cabernety powinny być w 3 wersjach kolorystycznych (czerwień, morski i fiolet) za tydzień, czyli około 21 czerwca. Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Kingo pytanie 11.06.10, 19:03 Kingo ziękuję za szybką odpowiedź. Nie mam w spamie :( zawsze sprawdzam, bo tam różności przychodzą. Czy moje zamówienie wytrzyma jeszcze tydzień bez opłaty w oczekiwaniu na cabernety, bo już wiem, że zamówię 2? Czy może opłacić, ale sklep wstrzyma wysyłkę?? Poradż Kingo co robić :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Kingo pytanie 11.06.10, 19:07 Wytrzyma, wytrzyma, mam całą listę oczekujących ;) Odpowiedz Link
anuula12 Re: Kingo pytanie 11.06.10, 19:20 Szkoda ;( A kiedy będą letnie bluzeczki? Tzn. nie z krótkim? Helterki, na ramiączka? Bo dzisiaj przeszłam się po sklepach w celu kompletowania wakacyjnej garderoby i doszłam do wniosku, że tylko Biubiu, nic innego się nie nadaje ;) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Kingo pytanie 11.06.10, 19:29 Też za jakiś tydzień- półtora halterkowe bluzeczki i sukienki, oraz koszulki na ramiączkach (ale nie cieniutkich, takich solidnych, co to nie pogrubiają swoją makaronowatością niezbyt szczupłych ramion i zakrywają szelki pancerniaków. Dyg, dyg - dzięki za miłe słowa :) Uff, jak gorąco, zawaliłam sprawę z tymi halterkami, już by się przydały. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Kingo pytanie 11.06.10, 19:56 o jejku jejku, czuję, ze pojdę z torbami ;) a mozna niesmialo spytac o kolory sukienek? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Kingo pytanie 11.06.10, 20:54 kwiaty w różnych odcieniach fioletów na białym i czerwienie na białym Odpowiedz Link
anika772 Re: Kingo pytanie 11.06.10, 22:18 Mam pytanie o sukienki- czy to będzie bawełna, czy to coś przemiłego i elastycznego jak w Paisley (którą dziś dostałam i jest świetna:-)? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Kingo pytanie 11.06.10, 22:39 Pisleye są wykonane z modalu - faktycznie jest przemięciusi, sukienki będą nie tak mięciusie, ale też przyjemne w dotyku, i wygodne w użytkowaniu - wiskoza w dobrym gatunku. Odpowiedz Link
zireael00 Re: Kingo pytanie 12.06.10, 01:06 Kingo wspaniała, a sukieneczki czarne w groszki? Będą? Prawda, że będą? *oczka Kota w butach ze 'Shreka'* Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Kingo pytanie 12.06.10, 09:32 Sukienki w groszki już są uszyte, czekają na fotkę, jest ich niewiele. Uszyłam na próbę, po kilka sztuk z rozmiaru, no i jak wyszły fajne sukienki, to akurat i groszki "wyszły" u producenta. Ale jak się będą podobały, to zamówię jeszcze i doszyjemy. Odpowiedz Link
ptasia Re: Kingo pytanie 12.06.10, 11:59 o Bosz. Mało ich?! A kiedy się w sklepie pojawią, tak mniej więcej? Też za ok. tygodnia? Odpowiedz Link
sharteel koszulki na ramiączkach 22.06.10, 16:48 Ach jak ja czekam niecierpliwie na te koszulki ;-) .... Zwłaszcza że ramiączka mają być solidne :-) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: koszulki na ramiączkach 22.06.10, 16:56 Koszulki się już szyją- pierwsze będa halterki w paseczki, zaraz po nich pójdą ramiączkowe, kobiety nadgodziny trzaskają, żeby naszyć jak najszybciej :) Nawet część sukienusiów uszyły na szelkach, grochy uszyte - tylko zdjęć brak :( Z Cabernetów nie ma jeszcze dziś 36, 38 i 46 na duży biust, oraz 48. Czerwone będą jutro jagodowe po niedzieli, bo brakło jagody :( Odpowiedz Link
sharteel Re: koszulki na ramiączkach 22.06.10, 17:20 Tak podejrzewałam, że będę mieć wyrzuty sumienia z powodu mojej niecierpliwości ;-) Jesteście fantastyczne. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: koszulki na ramiączkach 22.06.10, 17:34 A tam zaraz wyrzuty - im więcej nadgodzin- tym dłuższe wakacje ;) Odpowiedz Link
jehanette Re: koszulki na ramiączkach 24.06.10, 21:12 o matko bosko, to straszne... właśnie idzie zamówienie na trzy bluzki (laguna wymiata!!!) a tu mają być halternecki!!! i to w paski!!!! ratunku!!! (albo dużooooo pieniędzy!) Odpowiedz Link
beniutka_bo anuula 11.06.10, 19:42 Widzę,ze doszłyśmy do takich samych wniosków- moje kolejne podejście do zakupu letniej sukienki zakończyło się tak samo,jak poprzednie, poddaję się chyba- jak to jest, że w ciucholandzie czasami za 1zł mogę kupić kieckę,jak na miarę szytą? Zresztą- podsumowanie dzisiejszych "zakupów" widać w mojej sygnaturce:] Odpowiedz Link
anuula12 Od teraz... 11.06.10, 21:01 ...to nie mój biust jest za duży dla sieciówkowych ciuchów, tylko brzuch za płaski i talia za wąska! Uwielbiam to porównanie ;) * Sukienki w fioletowe kwiaty *patrzy wzrokiem pełnym uwielbienia* Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu odpowiedź na jeszcze jedno pytanie 11.06.10, 19:00 Pytałyście o letnie żakiety i bluzki koszulowe z krótkim. Niestety, nie dam rady :( musiałabym mieć kopię zapasową ;) albo przynajmniej kogoś , kto po ludzku sklep poprowadzi, bez pomyłek....skąd się bierze dobrego pracownika? Odpowiedz Link
beata-1978 Re: odpowiedź na jeszcze jedno pytanie 11.06.10, 19:18 Gdybym nadal mieszkała na Śląsku, to bym się zgłosiła do pomocy ;) dla samej przyjemności obcowania z Twoimi cudeńkami. A tak 600km dalej mogę tylko powspierać Cię duchowo. Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: odpowiedź na jeszcze jedno pytanie 11.06.10, 22:40 ;-) też byłabym chętna i tez za daleko. Może konkurs trzeba by ogłosić, komisyjnie przesłuchać kandydatki, sprawdzić referencje i już :):):) Tutaj wszyscy pomogą mozemy zrobić głosowanie, hihi Odpowiedz Link
krysanna Re: odpowiedź na jeszcze jedno pytanie 15.06.10, 08:53 Oj, szkoda żakiecików, szkoda... Od kiedy kupiłam sobie żakiet Lobby - z pewnymi obawami, bo nie lubię czarnego - jestem gorącą fanką nie tylko bluzek Biubiu, ale i żakietów. Ale jeśli firma miałaby się rozpaść z powodu funduszy zamrożonych w niesprzedanych żakietach, to zaczekam do przyszłego roku. Choć mam wrażeni, że żarówno żakieciki, jak i bluzeczki koszulowe sprzedałyby się nieźle. W końcu prawie każda z nas potrzebuje coś bardziej oficjalnego, niż nawet najładniejsza podkoszulka. Odpowiedz Link
ptasia Re: odpowiedź na jeszcze jedno pytanie 15.06.10, 14:26 Choć mam wrażeni, że żarówno żakieciki, jak i bluzeczki > koszulowe sprzedałyby się nieźle. W końcu prawie każda z nas > potrzebuje coś bardziej oficjalnego, niż nawet najładniejsza > podkoszulka. oczywiście - co osoba, to gust, mogę być niereprezentatywna, ale zaprotestuję, że "każda", bo akurat ja nie potrzebuję zupełnie takich ubrań. Na marynarki vel żakiety mam alergię, zakładam może raz do roku, jak zachce mi się iść np. do teatru w kiecce bez rękawów. Jest to żakiet z własnego ślubu, sprzed 5 lat, i przy takim użytkowaniu starczy mi na jeszcze długi czas. A bluzki koszulowe z krótkim bardziej oficjalne (typu te BiuBiu koszule z długim) kojarzą mi się niestety albo urzędniczo, albo z maturą/egzaminem na studia lub studiach, a te koszmarki szczęśliwie mam dawno za sobą :) Do pracy noszę, co chcę (w granicach rozsądku), a jak się chcę/muszę odstawić, zakładam sukienkę. Odpowiedz Link
roza_am Re: odpowiedź na jeszcze jedno pytanie 15.06.10, 14:33 >> ... W końcu prawie każda z nas ... > ... ale zaprotestuję, że "każda",... Cóż, "prawie" robi wielką różnicę ;P Odpowiedz Link
ptasia Re: odpowiedź na jeszcze jedno pytanie 15.06.10, 14:44 > >> ... W końcu prawie każda z nas ... > > > ... ale zaprotestuję, że "każda",... > > > Cóż, "prawie" robi wielką różnicę ;P > Touche, czyli punkt dla Ciebie :) Odpowiedz Link
kasiadj07 Martini dry46BB, Zielono m 44B/BB, Campari 46B/BB 12.06.10, 01:00 Przyszły dziś paczki z moich dwóch ulubionych sklepów - pełnia szczęścia normalnie:) Bluzeczki zimowe noszę w rozmiarze 46B/BB lub BB/BBB (to BB jest takie akurat:) Martini leży idealnie, identycznie jak Sangria w tym samym rozmiarze. Bałam się, że będzie za ciasna, bo Kinga pisała, że ta satyna jest mniej elastyczna, ale nie ma problemu. Jestem nimi obiema po prostu zachwycona. Przydałby się do tego żakiecik, ale sklepowe bolerko również może być (jak jest takie bardziej wycięte z przodu, znaczy tego przodu mało zachodzi na biust, to nawet standardowe rozmiarówki mogą pasować na większe biusty). Ja wyprodukowałam własnoręcznie z beżowej satyny bawełnianej, pasuje idealnie do Sangrii, ale do Martini lepsze byłoby białe lub czarne. Zielono mi! również świetnie leży w rozmiarze 44B/BB, choć troszkę odstaje w pasie z tyłu. Ogólnie jest luźniejsza od Czerwonego Tulipana w rozm. 46B/BB i mieści większy biust. Na mnie leży bardzo dobrze. Campari to była moja wielka nadzieja, wzięłam największy dostępny rozmiar. Niestety, musi wrócić do sklepu. Ramiona i biust mieszczą się bez problemu, ale w pasie jest bardzo ciasna (ściślejsza od Power Flower w tym samym rozmiarze, ale w biodrach sporo luźniejsza). Bardzo żałuję, ale dla mnie jest masakrycznie obcisła. Szkoda, bo fason bardzo ciekawy, a kolor piękny. Pociesza mnie jedynie to, że będą Cabernety, wymienię ją więc na którąś z nich. Odpowiedz Link
myff Ktoś pytał o kapelusz przy baby doll? 12.06.10, 14:32 Gdzieś przy okazji baby doll czytałam, że któraś forumka pytała o taki kapelusz jak ma Modelka. Otóż, dziś przechodziłam przez H&M i takie widziałam. Identyczne. Tylko cena mnie nie zachęca, bo za sztukę chcą 40 złotych! w każdym razie należy ich szukać w H&M:) Pozdrawiam Odpowiedz Link
nomina Camembert :) 12.06.10, 15:06 A ja się ciągle mylę i zamiast mówić Cabernet w pierwszym odruchu mówię Camembert :). I nie wiem czemu podświadomość płata mi takiego figla :). Odpowiedz Link
bileterka Re: Camembert :) 13.06.10, 11:38 Nie tylko Tobie ;) Oczekuję na baby doll pink i warczę na pocztę polską, ponieważ nie chciało im się dostarczyć bluzeczki w sobotę. Natomiast w ub miesiącu zakupiłam błękitną vichy i strasznie do dziś żałuję, że nie wzięłam obu kolorów. Przy moim biuście 70FF/G wzięłam 42B/BB (tak samo jak koszulowe oraz sun flower) i w biuście idealna, pod biustem lekko luźna, ale nie wygląda na za dużą i przede wszystkim maskuje to co trzeba. Odpowiedz Link
indigo-rose rezerwacja? 13.06.10, 13:14 Czy da się jakoś zarezerwować bluzkę? Dzisiaj, po chyba dwóch miesiącach doszłam do wniosku, że to chyba na mnie czeka ostatni Lazur, zamówiłam... i nie mogę zapłacić, bo bank do wieczora nie działa. No i mam teraz schizę, że bluzka dostępna, ktoś zamówi, zapłaci i będzie po ptokach :| Odpowiedz Link
helejabea Re: rezerwacja? 13.06.10, 13:28 Hej, po prostu wrzuć bluzkę do koszyka i potwierdź chęć zakupu. Natomiast przelew możesz zrobić jutro rano. Odpowiedz Link
indigo-rose Re: rezerwacja? 13.06.10, 13:30 Wrzuciłam, już mi przyszedł mail z potwierdzeniem i z danymi do przelewu :) tylko spanikowałam na widok tego, że dalej się wyświetla "dostępny". Odpowiedz Link
akna Re: rezerwacja? 13.06.10, 13:39 Bo kto powiedział, że to ma być ostatnia sztuka? :) Poza tym przelewy w weekendy dochodzą tylko w ramach tego samego banku. Z innych banków wyjdą rano i pewnie południowym eliksirem zostaną dopiero zaksięgowane. Odpowiedz Link
indigo-rose Re: rezerwacja? 13.06.10, 13:48 Bo... został tylko skrajny rozmiar, a kiedy zobaczyłam ilość: 1 to nie wpadłam na to, że to zamawiana ilość, tylko dostępna ;) Taka natura panikary. Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Bawełniana baby doll - pranie? 14.06.10, 15:08 Czy któraś z Was już prała gładką baby doll? Moje dotarły dzisiaj i są baaaardzo obszerne w biuście. Wzięłam swój rozmiar kusicielkowy, tj. 44BB/BBB, i chyba niestety przedobrzyłam. Mniejsze "be" pewnie by wystarczyło i wymieniłabym albo chociaż porównała, ale 44B/BB już nie ma. Rozstać się z nimi bardzo nie chcę, bo śliczne, ale gdyby miały się rozciągać w praniu, to będę musiała. Słoniocy! Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Bawełniana baby doll - pranie? 14.06.10, 15:27 jeszcze swojej nie prałam niestety więc nie wiem, ale moja też jest trochę za duża w biuście :( No, ale mniejszych nie ma, bo mam B/BB. Jak podciągnę część biustową odrobinę w górę to jest ok, ale wolałabym większy dekolt ;) Odpowiedz Link
niebieskookie Re: Bawełniana baby doll - pranie? 14.06.10, 16:59 Mi się nie rozciągnęła (cały czas na programie pranie ręczne lub delikatne), ale jak się okazało mam chyba najmniej problemów z praniem. Dekolt odpowiednio układam na sobie, miło chociaż raz mieć troszkę luzu w biuście :) Odpowiedz Link
bileterka Re: Bawełniana baby doll - pranie? 14.06.10, 18:43 Faktycznie, ja mam 42B/BB to w porównaniu z np. sun flower w tym samym rozmiarze też mam więcej luzu w biuście. Przyszła dopiero dziś, ale nie zamierzam jej oddać. Martwi mnie tylko, że pogoda nie zachęca do jej noszenia, tak więc i prania póki co nie będzie. Odpowiedz Link
sianula Re: Bawełniana baby doll - pranie? 15.06.10, 10:17 Mam zupełnie takie samo odczucie w stosunku do baby doll kontra flower power. I też nie oddam baby doll :) Odpowiedz Link
femalespirit Re: Bawełniana baby doll - pranie? 24.06.10, 11:34 Spokojnie, mi sie tez wydawala ciut przyduza w biuscie, wzielam BB/BBB jak zwykle, ale po kilku praniach sie dopasowala. Teraz idealna. Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: Bawełniana baby doll - pranie? 24.06.10, 17:07 Wielkie dzięki wszystkim za pocieszające informacje :) Zatem bluzki zostają ze mną, super! Odpowiedz Link
akna Dostawa baby doll sky i paisley 15.06.10, 13:38 dołożono do sklepu Baby Doll Sky oraz Paisley 34 i 46 Odpowiedz Link
estreno Re: Dostawa baby doll sky i paisley 15.06.10, 14:12 A czy beda jeszcze 40 z baby doll paisley? Odpowiedz Link
akna Re: Dostawa baby doll sky i paisley 15.06.10, 15:02 Nie będzie 40, chyba, że ze zwrotów się jakaś trafi. Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Dostawa baby doll sky i paisley 15.06.10, 16:29 Mam zamówioną paisley 40 i 42, bo nie wiem któa będzie najlepiej pasować. Jeśli 40 będzie za mała to mogę Ci ja sprzedać. Podeślij mi przypominajkę na maila, bo moja skleroza jest ekh... ogromna :) mail tamlin3@wp.pl Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Tequila czarna i fiolet 34b/bb 15.06.10, 13:45 Kiedy pojawią się w sklepie Tequile czarne i fioletowe w rozmiarze 34b/bb? Odpowiedz Link
akna Re: Tequila czarna i fiolet 34b/bb 15.06.10, 13:48 Powinny pojawić się pod koniec tygodnia. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Tequila czarna i fiolet 34b/bb 16.06.10, 16:54 akna napisała: > Powinny pojawić się pod koniec tygodnia. Super - ja już 2 tygodnie temu o nie pytałam, miały być szyte i nie mogę się doczekać. Codziennie sprawdzam stronę, czy już przyszły, a wyświetlają mi się same anty-małobiuściaste baby-dollki ;-) Odpowiedz Link
indigo-rose Lazur 34 b/bb 16.06.10, 17:27 Przyszedł i jest śliczny :) Wprawdzie ogarnęła mnie chwila grozy, kiedy przeciskałam biust przez listwę w talii, ale w ostateczności udało mi się zmieścić i okazuje się, że w talii jest jak najbardziej ok, biust też - chociaż na mega styk, a ja się martwiłam, że będzie powiewać ;) Odpowiedz Link
ciociazlarada Tequila czarna 36B/BB 16.06.10, 20:20 Z braku laku lepszy kit, więc nie czekałam na swój rozmiar 34 i wzięłam 36. Strzał w 10! Pasuje jak ulał, na biuście nic nie odstaje, śliczna bluzka. Dekolt spory, ale raczej szerszy niż głębszy. Materiał super miły, mam nadzieję, że nic się jej nie stanie w praniu, bo będzie czego żałować. Odpowiedz Link
ciociazlarada Sun Flower 34B/BB 16.06.10, 20:33 Jak widać, napadłam na BiuBiu:) Oba "flowery" to moi absolutni faworyci, ta bluzka wygląda na mnie jak namalowana:) Mieści idealnie biust 65E, nic się nie marszczy, dekolt taki akurat do pracy. Paryżanko, więcej takich poproszę:) Odpowiedz Link
ciociazlarada Baby doll niebieska krateczka 34B/BB 16.06.10, 20:38 Mniej rozciągliwa niż pozostałe BiuBiu, po porządnym obiedzie trochę opina mi brzuszek:) Dekolt na gumce, wygląda na mały, po założeniu robi się spory. Niestety również na plecach, a tego akurat unikam. Na biuście (65E)leży bardzo dobrze. Obawiałam się trochę rękawów z gumką, niepotrzebnie, bo nigdzie się nie wrzynają. Bardzo dziewczęca:) Odpowiedz Link
ciociazlarada Sukienka Zielono mi! 34B/BB 16.06.10, 20:43 Krój taki jak Zielony Tulipan, reklamować chyba nie trzeba:) Odcienie zielonego raczej zimne, ale nie podkreśla specjalnie bladej cery. Na moje 160 cm oczywiście za długa, ale niewiele: sięga za kolano, pięć centymetrów mniej byłoby idealnie. Będę kombinować ze skracaniem. Odpowiedz Link
akna Cabernet i Cabernet jagodowy już są! 22.06.10, 13:48 www.biubiu.pl/product.php?id_product=118 www.biubiu.pl/product.php?id_product=119 Rozmiary będą pojawiać się sukcesywnie. Uwaga bluzki będą dostępne od 34 do rozmiaru 48. Wkrótce też wersja morsko-zielona Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Cabernet i Cabernet jagodowy już są! 22.06.10, 13:54 A jak wypadają rozmiarowo w biuście? Czy BB/BBB jest tak duże jak ostatnie sukienki, czy raczej jak bluzki z ubiegłego lata? Odpowiedz Link
akna Re: Cabernet i Cabernet jagodowy już są! 22.06.10, 14:02 Jak z bluzki z ubiegłego lata Odpowiedz Link
magda2em Re: Cabernet i Cabernet jagodowy już są! 22.06.10, 14:47 A Rozmiar 38BB/BBB już zniknął, czy go jeszcze nie było...? Odpowiedz Link
magda2em Re: Cabernet i Cabernet jagodowy już są! 22.06.10, 15:16 Dziękuję za odpowiedź *czatuje nadal* Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Cabernet i Cabernet jagodowy już są! 22.06.10, 20:03 Tadam!!! zamówiłam, zapłaciłam i czekam na moje nowe bluzeczki (sztuk 5). Nie wiem jeszcze jak wytłumaczę się swojemu M, zwłaszcza,że metkę BiuBiu i biuściasty krój rozpoznaje bezbłędnie i nie wcisnę mu kitu, że to kupione w ciucholandzie za 2zł :D Odpowiedz Link
maith Re: Cabernet i Cabernet jagodowy już są! 23.06.10, 13:30 Ten Cabernet morski ma tak cudowne połączenie materiałów... Czemu mi jest źle w morskim, no czemu, jak akurat ta wersja kolorystyczna jest taka wysmakowana, buuu A generalnie wygląda, że Cabernety mają doskonałe rękawki, jak chce się ukryć pulchniejsze ramiona. Bardzo to lekko wszystko wygląda. Ale czemuż no czemuż morski to nie mój kolor... Naprawdę rzadko tak tego żałuję... Odpowiedz Link
izas55 Re: Cabernet i Cabernet jagodowy już są! 23.06.10, 15:06 No najwyraźniej czeka mnie bankructwo totalne tego lata ;-) Morski PIĘKNY i jagodowy też Odpowiedz Link
anka-ania Cabernet - jak wypada w porównaniu z Baby doll? 22.06.10, 15:19 Mogę prosić o radę czy Cabernet brać w tym samym rozmiarze co Baby doll paisley albo pink? Czy różne kolory Cabernet wypadają tak samo? Dopytuję nauczona doświadczeniem. ;) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Cabernet - jak wypada w porównaniu z Baby dol 22.06.10, 17:12 W tym co baby doll paisley. Odpowiedz Link
aleksandralm Re: Cabernet - wlasnie sobie zamowilam 22.06.10, 22:19 jw juz przecie codziennie zagladalam na strone czy jest... a kiedy bedzie ten morski? Odpowiedz Link
sianula Re: Cabernet - w porównaniu z Flower Power 23.06.10, 07:44 Bo mam flowera 42 b/bb i chyba powinnam mieć bb/bbb, bo pasek mi w górę podjeżdża - jak brać camemberta? Odpowiedz Link
akna Re: Cabernet - w porównaniu z Flower Power 23.06.10, 10:28 Nie wiem jaką miskę nosisz, ale mają więcej miejsca na biust niż Flowery, więc B/BB powinny być ok. Odpowiedz Link
sylwia-osama Pytanie 23.06.10, 07:55 Czy Cabarnety w rozmiarze 48 (jagódka i morski) będą "mniej-więcej" w tym samym czasie dostępne? Czy w tym czasie pojawi się też coś innego do rozmiarów 48? Chciałabym zrobić jedno zamówienie na jak największą ilośc ciuszków ;D Będę dźwięczna za odpowiedź :) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Pytanie 23.06.10, 12:20 akna napisała: > 48 jagódka i morski po niedzieli się pojawią. > Dziękuję za odpowiedź. A czy w najbliższym czasie inne ciuszki w rozmiarze 48 są w planach? Czy na razie liczyć tylko na cabarnety (swoją droga pięknie ta bluzka się prezentuje, chciałabym żeby na moich gabarytach też wyglądała nieźle, no ale zobaczym, na razie oczekuję) :D Odpowiedz Link
sylwia-osama ponawiam pytanie :) 25.06.10, 07:46 Ponawiam zapytanko, czy w czasie pojawienia się cabarnetów w rozmiarze 48 jest szansa na inne ciuszki w tym rozmiarze? Czy na razie tylko Cabarnety? Muszę sobie zaplanować prezent urodzinowy ;D Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: ponawiam pytanie :) 25.06.10, 17:53 OK, dziękuję :) To na urodzinki planuję Cabarnety,a resztę później ;D Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu odpowiedzi: 26.06.10, 16:03 Turkus jest bardziej zielony, taki morski, niż niebieski, raczej ciepły odcień. Sylwia - laguna będzie też w r. 48 w poniedziałek. Polka dot będzie szyta we wszystkich rozmiarach jeszcze, taka sama będzie też gładka czarna z koronkami. Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: odpowiedzi: 27.06.10, 10:51 la_parisienne.biubiu napisała: > > Sylwia - laguna będzie też w r. 48 w poniedziałek. > Dziękuję Kingo za odpoweidź :) A czy wiadomo już jaka będzie długość tej bluzki w rozmiarze 48? Odpowiedz Link
wielebnna cabernet a tequila? 23.06.10, 20:31 czy jak tequila dobra jest 42BB/BBB to czy cabrent 44B/BB bedzie za duży czy dobry? dziś przyszły tequilw a wczoraj zamówiłam caberneta 44 bo 42 BB/BBB nie było ale chyba anuluje zamówienie i poczekam? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: cabernet a tequila? 27.06.10, 22:25 Jeśli tequila jest dobra w rozmiarze 42 BB/BBB, to cabernet będzie dobry w rozmiarze 42 a ilość literek zależy od wielkości biustu - w tequilach bb/bbb można brać już od miski z okolic ang. G , w cabernecie BB/BBB zalecane jest od J/K ew. obfitego HH. Odpowiedz Link
wielebnna Re: cabernet a tequila? 28.06.10, 00:24 dziękuję znaczy zamówienie trzeba anulować Odpowiedz Link
akna I kolejna nowość - urocza sukienka Polka Dot 23.06.10, 13:01 www.biubiu.pl/product.php?id_product=121 Urocza, kobieca sukienka w białe groszki, wykończona kontrastową koronką. Długość : rozmiar 34 - 90cm, rozmiary 36-46 - 103cm Skład: 95% wiskoza, 5% elastan Odpowiedz Link
beniutka_bo SUPER_-będą inne kolory? 23.06.10, 13:08 bo jak już oddam tę magisterkę,to coś za to muszę sobie kupić:) Odpowiedz Link
magda2em Re: I kolejna nowość - urocza sukienka Polka Dot 23.06.10, 13:29 A można liczyć na krótszą wersję tej sukienki również w rozmiarze 38? Niekoniecznie w tym wzorze/kolorze, ale tak na przyszłość w ogóle, nie tylko 34-ki potrzebują krótszych sukienek ^^' Odpowiedz Link
ewelina_1 Re: I kolejna nowość - urocza sukienka Polka Dot 23.06.10, 13:39 akna napisała: > Długość : rozmiar 34 - 90cm, rozmiary 36-46 - 103cm czy faktycznie pomiędzy rozmiarem 34 a 36 jest 13cm różnicy czy to tylko pomyłka? Odpowiedz Link
maja285 jak wypada rozmiarówka?? urocza sukienka Polka Dot 23.06.10, 13:58 najlepiej w porónaniu z Fan Fan Tulipan Odpowiedz Link
akna Re: jak wypada rozmiarówka?? urocza sukienka Polk 23.06.10, 16:52 wszystko jest według tabeli robione , wychodzi standardowo, czyli patrzeć na biust, nie na talię Odpowiedz Link
ciociazlarada Ja skladam zazalenie:)! 23.06.10, 14:08 Wlasnie wczoraj zamowilam oba Cabernety, a tu taka niespodzianka! I dlugosc 90 w moim rozmiarze! Palce lizac:) Kingo, Kingo dobra pani, zacznij przyjmowac PayPala albo karty kredytowe, bo ja juz w ogole zlotowek polskich nie posiadam:( Odpowiedz Link
akna Re: Ja skladam zazalenie:)! 23.06.10, 17:15 Kinga paypala posiada, ale jest problem z podpięciem go pod stary sklep. Odpowiedz Link
ptasia Re: Ja skladam zazalenie:)! 23.06.10, 19:42 zdegustowana tym, że Paisleye mi uciekły, zamówiłam ostatnią 34 b/bb - jeśli będzie za mała, mam nadzieję, że będzie 36 na wymianę. Ale mam nadzieję, że nie będzie za mała, m.in. dlatego, że 90 cm długości bardziej mi odpowiada, niż 103... No i na deser do tego babydollowa pistacja - ciekawa jestem :) Odpowiedz Link
bileterka Polka Dot - uzupełnienie rozmiarówki 25.06.10, 10:55 Czy sukienki będą doszywane? Chodzi mi głównie o rozmiary 42B/BB i 44B/BB. Odpowiedz Link
winter76 Baby Doll paisley 23.06.10, 18:23 Może przeoczyłam gdzieś informację,ale czy jeszcze będą dostępne?Najlepiej w rozmiarze 38 :) Odpowiedz Link
kryklu Re: Baby Doll paisley 23.06.10, 19:23 Niestety, Paryżanka załapała się na końcówkę tego materiału. Więcej tych bluzeczek nie będzie, chyba że ze zwrotów. Odpowiedz Link
ciociazlarada Paryżanko, hop, hop! 23.06.10, 21:21 Pytam zupełnie serio. Ta sukienka w kropki w odpowiedniej długości spadła mi jak z nieba, za tydzień mam służbowy wyjazd i akurat bym miała w czym do ludzi... Zamówiłam Cabernety, wiem że są w przygotowaniu więc może jeszcze mogłabym kieckę dorzucić, ale na sukienkę ani na dodatkowy koszt przesyłki (w końcu ekstra sukienka swoje waży) nie mam najnormalniej w świecie funduszy polskich! Dałoby radę Paypalem jakoś to załatwić, proszę? Odpowiedz Link
aleksandralm Re: Paryżanko, hop, hop! 24.06.10, 12:40 To ja sie podlacze do zapytania. Ci prawda jeszcze troche funduszy polskich posiadam, ale juz nieduzo... Jak wszystkie te nowe ciuszki sie pokaza to moze sie okazac ze fundusze sie rozpelzly:( I tez w takim przypadku zainteresowana bylabym PayPalem, ewentualnie mozliwoscia zaplacenia moja zagramaniczna karta kredytowa... Moze ktos by chcial jakas bizu...?/mr green/ Odpowiedz Link
rosallia cabernet morski jakie rozmiary będą dostępne? 24.06.10, 00:41 Pytam, bo w moim rozmiarze 38bb/bbb w tej chwili żadne cabernety nie są dostępne, nie były też dostępne bluzeczki baby doll paisley na które bardzo miałam ochotę.. Teraz upatrzyłam tego caberneta i chciałam się dowiedzieć czy będzie w tym rozmiarze, bo nie wiem czy już opłacać zamówione inne bluzeczki, czy czekać. Odpowiedz Link
rosallia Re: cabernet morski jakie rozmiary będą dostępne 24.06.10, 16:45 Ponawiam pytanie, czy będzie cabernet morski w rozmiarze 38bb/bbb gdyż pojawiła się laguna i nie wiem czy ją kupić, czy czekać na upragnionego caberneta. Ale caberneta bym wolała.. ale jak go nie będzie w moim rozmiarze, to zadowolę się laguną. Bo kolorki cudowne! Odpowiedz Link
akna Re: cabernet morski jakie rozmiary będą dostępne 24.06.10, 17:19 Będą po weekendzie. Odpowiedz Link
akna Dla fanek turkusów i zieleni Laguna 24.06.10, 10:20 www.biubiu.pl/product.php?id_product=122 Odpowiedz Link
temperka Re: Dla fanek turkusów i zieleni Laguna 24.06.10, 10:44 No śliczna jest :) Czy tył bluzki jest z gładkiego materiału? Odpowiedz Link
akna Re: Dla fanek turkusów i zieleni Laguna 24.06.10, 10:54 Nie, tył Laguny jest we wzorki. Odpowiedz Link
aleksandralm Dla fanek turkusów i zieleni Laguna - rozmiar 24.06.10, 12:42 a jak rozmiarowka laguny - czy bardziej rozciagliwa czy mniej? wystarczy 38BB/BBB czy trzeba 40BB/BBB jak rozowym babydoll? Odpowiedz Link
akna Re: Dla fanek turkusów i zieleni Laguna - rozmiar 24.06.10, 13:00 Są z dodatkiem lycry, więc rozciągliwe. Wystarczy 38 Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Dla fanek turkusów i zieleni Laguna - rozmiar 24.06.10, 13:16 no dobra, na pas 67cm i stanik rozmiar 60h/65gg wystarczy 34b/bb :D? Bo widzę,że rozwiązał się mój dylemat z tym samym fasonem w dwóch kolorach :) Bo i cabernet mi się podoba,to będzie jagodowy :D Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Dla fanek turkusów i zieleni Laguna 24.06.10, 14:02 I tak oto widmo bankructwa zapukało do mych drzwi. Pójdę z torbami, ale za to w jakich ciuchach:) Odpowiedz Link