Dodaj do ulubionych

BiuBiu - 6 - kolekcje biustoprzyjazne

• slotna Re: BiuBiu - 6 - kolekcje biustoprzyjazne 05.07.10, 14:02
      Zalozylam wczoraj do dzinow po raz pierwszy i zauwazylam cos dziwnego w pasku podbiustnym, wyglada jak zaszyta taka papierowa naklejka z cena (?). Nie wiem, co z tym zrobic, czy w praniu mi sie to nie rozfafluni?
      • akna Re: BiuBiu - 6 - kolekcje biustoprzyjazne 05.07.10, 14:56
        To ją odklej :) Mogła się z rozmiarem taka zaplątać używana w szyciu.
        • slotna Re: BiuBiu - 6 - kolekcje biustoprzyjazne 05.07.10, 15:49
          Heh, rozumiem, ze przeoczylas slowo "zaszyta", ale naprawde sadzilas, ze ktos moze pytac o rade, co zrobic naklejka, ktora zwyczajnie da sie odkleic? :D
          • slotna Re: BiuBiu - 6 - kolekcje biustoprzyjazne 07.07.10, 22:12
            Ha, widze, ze nikt nie trafil na papierek w bluzce, ale to nic - wypiore (no w koncu musze) i zobaczymy co bedzie. Moze sie rozpusci ;)
    • viv78 Cabernet morski 38b/bb 05.07.10, 17:57
      Dostałam dzisiaj. Jest prześliczny!
      Najlepszym podsumowaniem tej bluzeczki jest wypowiedź mojego
      małżonka (zwykle niezbyt skłonnego do komplementowania):
      "rzeczywiście wyglądasz w tym jak BIUSTWO" :D
      No i uzyskałam mężowskie błogosławieństwo na dalsze zakupy w
      BiuBiu :D
      Dzięki Kinguś!
    • ptysiowa_7 Tequila 34b/bb 05.07.10, 20:14
      Jestem z niej bardzo zadowolona. Mięciutki materiał jakby w dziurki,
      dobrze podkreśla biust (65DD/60E), dekolt średniej wielkości. Kolor
      fioletowy, świetny dla blondynek. Rękawki na szczęście bez gumki.
      Mierzyłam też czarną w tym samym rozmiarze i była za mała, piła w
      pachy, a po kilku ruchach część na biust lądowała nad biustem. W
      fioletowej też troszkę wjeżdża, ale nie tak jak w czarnej.
      Poprosiłabym o taką też z długim rękawem na jesień, i w kolorach:
      kobalcie, szmaragdzie, szarości.
    • temperka Zielona laguna 40b/bb 05.07.10, 23:17
      Jest rewelacyjna :)
      Bardzo fajna tkanina - mięciutka, przyjemna w dotyku.
      Dekolt w sam raz.
      40 b/bb to mój standardowy rozmiar w biubiu.
      Na biust w rozmiarze 30g / 32f/ff, talię ok 83 jest ok :)

Kingo kochana czy przewidujesz ten krój w kolekcji jesiennej
      z długim lub 3/4 rękawkiem.
      Marzy mi się taka grafitowa :)
      • la_parisienne.biubiu zamówienia z cabernetami 06.07.10, 00:55
        Piszę tutaj, bo wiem, że wiele klientek czyta wątek, a nie jestem w stanie
        napisać osobno do każdego zamówienia wiadomości z informacją o tym, że
        zamówienia z cabernetami, które powinny być już wysłane, zostaną nadane jutro
        rano, z powodów technicznych, za utrudnienia i opóźnienia bardzo przepraszam :)
        • yaga7 Re: zamówienia z cabernetami 06.07.10, 06:20
          A czy mogę liczyć na pomoc rozmiarową i odpowiedź na pytania, które zadałam w
          mailu? :) Bo nie wiem, czy czekać, czy wpłacać :)
          • yaga7 Nadal dzielnie czekam na odpowiedź :) n/t 06.07.10, 21:50

• nomina Re: zamówienia z cabernetami 06.07.10, 06:44
          Czy to dotyczy również tych z końca czerwca, które mają już status wysłane ;)?
          • aleksandra_b Re: zamówienia z cabernetami 06.07.10, 07:38
            Ja składałam zamówienie 23. czerwca, było wysłane 28. i już je dawno otrzymałam. Wydaje mi się, że jeśli jeszcze swojego nie masz, to mogło gdzieś na poczcie przepaść (tak mi się zdarzyło z pierwszym zamówieniem z BiuBiu).
            • nomina Re: zamówienia z cabernetami 06.07.10, 09:18
              Tfu, wypluj te słowa, kobieto :)!
    • chocochoco Vanity size biała koszula 38B 06.07.10, 13:49
      Niestety nie jestem z niej zadowolona, okropny w dotyku materiał, coś jakby
      kresz, czy coś w tym stylu, chropowaty mimo niby dużej zawartości bawełny
      "sztuczny" w dotyku i potliwy. Tylko na biuście leży ok, w ramionach wisi, w
      pasie wisi, rękawy za długie, ale za to na biodrach już się zapiera, więc bluzka
      nie nadaje się za bardzo dla kogoś, kto ma szersze biodra i węższą talię. Inne
      guziki niż na zdjęciu, na zdjęciu, są ładne okrągłe i białe, a w rzeczywistości
      szaro-perłowe kwadratowe, co mi kompletnie nie odpowiada. Niestety nie mam czasu
      już jej odesłać, bo mam w sobotę obronę, a i tak leży trochę lepiej niż bluzki z
      normalnych sklepów, chociaż niestety nie będę się w niej czuła dobrze, ale co
      mam poradzić :(. Reasumując spodziewałam się więcej i mocno się zawiodłam, to
      były moje ostatnie zakupy w BiuBiu, bo bluzka nie jest warta swojej ceny i na
      pewno nie założę jej nigdy więcej. Dobrze, że na wydziale mam klimatyzację, bo
      inaczej chybabym się ugotowała i to dosłownie ;-/.
      • bebe.lapin Re: Vanity size biała koszula 38B 06.07.10, 13:54
        nie jestes troche niesprawiedliwa? bluzka jest z wczesno-wiosennej kolekcji, o
        ile nie zimowej, temperatury byly wtedy nieco inne niz teraz. Skoro nie lezy, to
        mozesz odeslac i dostaniesz zwrot pieniedzy, nikt nie przystawia Ci pistoletu do
        glowy i nie kaze jej zatrzymac.
        Zawsze mozesz poszukac w innych sklepach.
      • ewik-mysza Re: Vanity size biała koszula 38B 06.07.10, 14:28
        wiesz, nie każdy model jest odpowiedni dla każdego typu figury,
        dziewczyny gdzieś pisały w wątku wcześniej, że te modele są dość wąskie w biodrach.

Sama piszesz, że leży i tak lepiej od "sklepowych".
        Więc nie za bardzo rozumiem twoją aż taką krytykę. Masz możliwość odesłania i
        zwrotu pieniędzy, ale nie chcesz z niej skorzystać - twój wybór.

Akurat mi materiał z białych bluzek dużo bardziej odpowiada niż z kolorowych bo
        ładniej się układa i jest delikatniejszy. Ale co gust to gust :)
      • akna Re: Vanity size biała koszula 38B 06.07.10, 14:46
        Masz źle dobrany rozmiar. Jeśli bluzka jest Ci za duża w talii to powinnaś była
        wziąć 36BB. Rozmiary BB i BBB są z gładkiej bawełny.
      • wielebnna Re: Vanity size biała koszula 38B 06.07.10, 15:53
        mam białą vanity i wrażenie, że czytam o jakimś innym produkcie, bo mojej nic
        takiego zarzucić nie mogę
      • rosallia Re: Vanity size biała koszula 38B 06.07.10, 16:56
        Oj to dużo tracisz skoro rezygnujesz z zakupów w BiuBiu... A może rzeczywiście
        zły rozmiar dobrałaś?
      • la_parisienne.biubiu Re: Vanity size biała koszula 38B 07.07.10, 08:23
        Chocochoco- tak jak już dziewczyny napisały - jeśli bluzka jest zbyt obszerna w
        ramionach i talii, należałoby spróbować mniejszego rozmiaru, z większą ilością
        literek Beee. Bluzka ma nazwę vanity fair z konkretnego powodu, w opisie
        zaznaczam, że rozmiarówka w koszulach jest zawyżona. Ponadto rozmiary BB i BBB
        białych koszul, są szyte z gładkiej bawełny, która moim zdaniem jest
        sztywniejsza i gorzej się układa, ale nie neguję niechęci do sztucznych dodatków
        i braku gładkości :)
        Gdybyś się z tym problemem zwróciła do mnie - na pewno stanęłabym na głowie,
        żeby Ci dosłać inne rozmiary przed egzaminem - nie takie rzeczy robiłam. Ale
        skoro wolisz się żalić na forum i masz pretensje do garbatego, że ma dzieci
        proste - to odeślij bluzkę, dostaniesz zwrot pieniędzy i po sprawie :)

Przewidywalnego zestawu pytań i przyjaznej komisji życzę :)
    • zireael00 Re: BiuBiu - 6 - kolekcje biustoprzyjazne 06.07.10, 18:51
      Obiecałam, że powychwalam Polkę i oto słowa dotrzymuję.
      Wzięłam taki rozmiar, jak elastyczne bluzki: 38B/BB (Szarą mam 40BB, a Vanity 38BB), na wymiary 100 w biuście, 75 w talii i 105 w najbardziej rozłożystym miejscu bioder, ale to w przypadku Polki ma niewielkie znaczenie.
      Obawiałam się, że będzie za duża w biuście - nie jest.
      Obawiałam się, że podkreśli fałdki na brzuchu, tudzież opnie się haniebnie na pupie - nie zrobiła tego.
      Obawiałam się, że zrobi mi baleroniki na ramionach, jak, niestety, krótkorękawkowa Kusicielka - nie zrobiła.
      Jest urocza, zwiewna, mogłaby być bardziej dopasowana w talii, ale opływowość jest na tyle sprytna i delikatna, że nie pogrubia, więc wybaczam. Dekolt nie za duży, więc na spotkaniu rodzinnym żadna nobliwa ciocia nie dostanie palpitacji. ; ) Mogłaby być trochę krótsza - u mnie, z 169 cm wzrostu i dość długimi nogami, sięga kawałeczek za kolano. I pochwała na koniec - odcięcie pod biustem trwa dzielnie pod nim, nie włazi na biust.
      Ogółem: jestem zadowolona, że hej. A Paryżanka cały czas mi nie wierzy, jak jej mówię, że jest fantastycznie nadzwyczajna. :(
    • jana111 Zielona Laguna-długosc 07.07.10, 19:30
      Poszłam dziś kupic skoro jest w Krakowie-i zonk. Czemu te piękne
      bluzeczki są takie długaśne?? Ja mam 170, więc żaden ze mnie
      krasnoludek, a bluzka jest na mnie dobre 10 cm za długa. Dokładnie
      nie przeanalizowałam, bo wpadłam z dwójką dzieci i musiałam miec
      oczy dookoła głowy a w planach tylko wpasc, kontrolnie przymierzyc i
      wypasc- ale zdaje się bluzeczka kończyła się poniżej wypukłosci
      bioder.
      • kryklu Re: Zielona Laguna-długosc 08.07.10, 09:28
        Może mierzyłaś bluzkę w za dużym rozmiarze i naciągnęłaś ją? One
        mają 62cm długości, to dużo? Na moje 162 jest idealna.
        • ciri1971 Re: Zielona Laguna-długosc 08.07.10, 09:45
          Na mnie też laguna pasuje idealnie, mam 159 cm, bluzkę w rozmiarze 38.
          • iq133 Re: Zielona Laguna-długosc 08.07.10, 20:02
            "Zadługość" to nie tylko kwestia wzrostu, ale i proporcji sylwetki, czyli tego na jakich wysokościach rozlokowane są poszczególne obwody. Na forum rzadkością są opinie, że bluzki BiuBiu są za długie. Ja mam 1,62 i prawie wszystkie biubiowe bluzki muszę skracać, bo kończą mi się poniżej najszerszego miejsca w biodrach. Tak jest np. u osób, które najszersze miejsce mają na wysokości góry miednicy, a nie na dole pośladków, do tego mają jeszcze wcięcie w talii, a czasem i niewielkie nadmiary na brzuchu. Wtedy bluzka opina się na tym najszerszym miejscu, a poniżej zwisa, co czasem daje niepożądany efekt "podcinania" pod brzuchem i pod biodrami, a raczej pod "nawisami" nad nimi. Wtedy pozostaje skrócenie bluzki, żeby kończyła się w odpowiednim miejscu.
    • yaga7 Ultra Violet i Cabernety 08.07.10, 12:51
      Ultra Violet jest boski :) Ja chyba w sukienkach zacznę chodzić. Poproszę taką
      tylko czarną albo fioletową, krótszą, tak za kolanko i z jakieś sztywniejszego
      materiału. I z szarfą w talii ;) Biorę od razu :D

Fajna, zwiewna letnia sukienka - w sam raz na mój sierpniowy urlop. Spokojnie do
      niej pasują straplessy, nic nie wystaje. Kolorek pasuje do moich fioletowych
      pasek - super :)

Sukienka jest zrobiona z tego samego materiału, co rękawki jagodowego caberneta
      - zdziwiłam się ;)
      Wzięłam ją w standardowym biubiowym rozmiarze.
      Cabernety też przyszły, ale wzięłam mniejsze i chyba są za małe, więc mam
      dylemat, czy wymienić na większe, czy po prostu bardziej schudnąć ;) Ale równie
      dobrze mogę wymienić na większe, schudnąć i kupić nowe.... ;)))
    • wielebnna cabernety - jęcząco 09.07.10, 00:32
      42B/BB jagodowe i morskie będzie jeszcze?
      proszę proszę proszę :)
      • malgosia.w cabernety tył 09.07.10, 08:45
        Czy tył jest gładki czy też ma wycięcie w szpic w cabernetach?
        • akna Re: cabernety tył 09.07.10, 08:48
          Wycięcie w szpic. www.biubiu.pl/product.php?id_product=120 jak na zdjęciu
        • clarisse Re: cabernety tył 09.07.10, 08:50
          malgosia.w napisała:

> Czy tył jest gładki czy też ma wycięcie w szpic w cabernetach?

Tył ma wycięcie identyczne jak z przodu.
          • malgosia.w Re: cabernety tył 09.07.10, 09:23
            dzięki dziewczyny
    • indigo-rose Re: BiuBiu - 6 - kolekcje biustoprzyjazne 09.07.10, 12:09
      Kiedy będzie Etno? I czy żeby odebrać rzeczy w Katowicach też składa się
      normalne zamówienie i płaci przelewem, czy to się załatwia z Kingą jakoś inaczej?
      • akna Re: BiuBiu - 6 - kolekcje biustoprzyjazne 09.07.10, 15:00
        Etno na mały już jest uszyte, na duży ma być koło wtorku. Kinga chora, więc nie
        ma kto jej do sklepu tego włożyć.
        Można wcześniej zadzwonić i zarezerwować co się chce mierzyć, żeby było
        zablokowane w magazynie i nikt nie kupił, można zapłacić z góry- jak kto woli
      • ganbaja Cabernet morski kontra jagodowy 09.07.10, 20:22
        Oba zamówiłam w rozmiarze 42B/BB.
        Jagodowy jest ok, a morski o rozmiar albo i lepiej za duży :-(
        Martwi mnie to nietrzymanie rozmiaru.
        Do tego w morskim sznurki są wszyte na stałe w bluzkę i próbując je ściągnąć poprułam je :-(
        Jagodowy za to ma sznurki pierwsza klasa :)
    • rysia_zdzisia Cabernet- jaki rozmiar? 09.07.10, 23:13
      Chciałam zapytać czy na biust 30GG brać 36b/bb czy 36bb/bbb? Skoro w sukience
      lazur 36bb/bbb wyglądałam tak
      www.balkonetka.pl/static/uploads/katalog/7e476d6322bab1c5f4fba4db1828c60dprezentacja1_jpg_560x1000_q85.jpg
      czyli trochę się na biuście ciągnęło (żeby nie napisać trzeszczało) ale wiem, że
      to zupełnie inny materiał- przede wszystkim z dodatkiem lycry... ewentualnie
      postuluje o zaopatrzenie w ten modelem brafitterii :D
      • paulaalt Re: Cabernet- jaki rozmiar? 10.07.10, 11:58
        Ja noszę rozmiar 30hh, wzięłam cabernety 38 B/BB. 38 BB/BBB było zdecydowanie
        zbyt obszerne w biuście; tam naprawdę jest dużo miejsca :) - dekolt kopertowy, a
        materiał rozciągliwy.
        • ycik Re: Cabernet- jaki rozmiar? 10.07.10, 12:19
          Ja na 30gg też wzięłam 38B/BB. Jeśli chcesz 36 to nie jestem pewna z jaką ilością B, ale przy tak wyciętym dekolcie(jest naprawdę głęboki, z tyłu też) BB/BBB mogłoby się zsuwać w ruchu. Ale oczywiście najlepiej żeby się wypowiedziała Paryżanka, albo Biubianki, jak je ktoś tu ładnie nazwał :)
          • nomina Re: Cabernet- jaki rozmiar? 10.07.10, 14:41
            Ja na obecne standardowe 30H wzięłam Caberneta B/BB i w biuście jest ok. Mam
            Kocio B/BB i mi spada, odsłaniając dekolt zbyt mocno. Fakt, że ja mam wąskie
            ramiona, więc też nie ma gdzie się nadmiar materiału rozłożyć, ale myślę, że
            B/BB będzie dla Ciebie dobre.
            • rysia_zdzisia Re: Cabernet- jaki rozmiar? 11.07.10, 23:54
              Dzięki:)
    • sylwia-osama Cabarnet morski i jagodowy 11.07.10, 12:21
      Jestem posiadaczką Cabarnetów w kolorze morskim i jagodowym w rozmiarze
      48BB/BBB. Bluzeczki to takie moje cudeńka, wizualnie prześliczne, dopracowane,
      jednak jak przymierzyłam, to miałam kilka "ale" ;) tyle tylko, że dotyczyły
      mojej "figury" a nie bluzek ;p
      Bluzeczki mają bardzo duży dekolt z przodu (czasem wychyla mi się effuniak) i z
      tyłu. Przecudowne są te rękawki i nawet jak podniosę rękę to nie wychyla się
      stanik pod pacha, tak sa fajnie przemyślane. Bo w innych firmach z motylkowymi
      rękawami to zaraz pół stanika wyłazi po podniesieniu ręki :/
      Bardzo sprytne są sznureczki z boku, ja sobie ściągam je troszkę i na moje 178
      cm wzrostu bluzka NIE jest za krótka <juuuupiiii> :D
      W związku z dużymi dekoltami i opinaniem mojego niemałego przecież brzuszka,
      miałam obawy jak się będę w nich czuła...ALE wczoraj założyłam morską na
      spotkanie ze znajomymi i zrobiłam furorę ;)))
      Także mam nadzieję, że teraz trochę odważniej będę je ubierać ;)
      • sylwia-osama Re: Cabarnet morski i jagodowy 11.07.10, 12:23
        Zapomniałam dodać, iż odnoszę wrażenie, że jagodowa jest odrobinę mniejsza niż
        morska. Bardziej opinająca.
    • jehanette Bazówka BiuBiu? 12.07.10, 12:29
      Mam pytanie, czy BiuBiu przewiduje utworzenie jakiejś bazowej
      kolekcji, która byłaby regularnie doszywana, ew pojawiała się też w
      sezonowych kolorach? Pytam bo niektóre nowe modele, np. Tequila czy
      BabyDoll są moim zdaniem świetne jako bluzki "do wszystkiego" i
      chętnie bym je wszystkie przygarnęła, a tak na raz to nie mam
      możliwości finansowych :> I teraz drżę ze strachu kiedy się
      skończą...
      • rosallia Re: Bazówka BiuBiu?- jestem za! 12.07.10, 22:08
        Jestem za! Ja Biubiu odkryłam bardzo niedawno. Ale z tego co przeglądam net, to
        bardzo fajne bluzeczki/ sukienki były już szyte. Szkoda, że już są niedostępne..
        I zgadzam się, że bluzeczki baby doll bardzo udane! I przydałyby się takie np
        czarne i ciemny fiolet/ granat. Bardzo fajnie wygląda sukienka Sangria i Martini
        Dry chociaż ja wolałabym jednolite, bo bardziej uniwersalne by były. Ale nie
        narzekam i tak to co jest dostępne bardzo mnie cieszy! :)
    • akna Świętujemy 200 fanów BiuBiu na Facebook. 12.07.10, 14:17
      Z tej okazji przygotowałyśmy dla Was rabat 7.12% ważny do 13 lipca do godziny
      12.00 w naszym sklepie.
      Po zrobieniu zakupów i przejściu do Koszyka (Podsumowanie zakupów) - pod listą
      produktów znajdziecie pole KOD RABATOWY. Wpiszcie kod: DWIEŚCIE, a następnie
      kliknijcie Dodaj. W podsumowaniu Koszyka ... zostanie uwzględniony 7,12 % rabat.
    • bileterka Cabernet, mojito i laguna. 12.07.10, 16:10
      Zacznę od niemiłego zgrzytu. Poczta Polska przeszła samą siebie. Priorytetową przesyłkę wysłaną 6 lipca dostarczyła mi 9 lipca. Byłam okropnie na nich zła.

Dla siebie zakupiłam cabernet jagodowy i mojito, dla Mamy lagunę.
      Mama laguną zachwycona (ja też). Na dobrą sprawę nie mierzyłam rodzicielki (która nosi od 42 do 46) tylko kupiłam Jej od razu 46B/BB. Bluzeczka jest idealna i co najważniejsze dla Mamy – dekolt marzenie, nie za duży, nie za mały.

Wszystkie bluzeczki z Biubiu mam rozmiaru 42 i takie wzięłam cabernet i mojito.

Do mojito przerobiłam szybko fantasie cally. Ale coś było nie tak. Za bardzo mi się rozchodziło na piersiach. Po powrocie z miasta stwierdziłam, że faktycznie bluzeczka ma bardzo dużo miejsca na biust i trzeba będzie trochę zszyć. Nieco później przyszła bratowa (nieuświadomiona małobiuściasta) i powiedziała, że wygląda to fatalnie (zazgrzytałam zębami) i powiedziała, że mi za bardzo biust wisi. Złapała halterka na szyi i podniosła. Tego samego wieczoru pocięłam jeszcze raz szelki stanika i przyszyłam o wiele bardziej skrócone. Na drugi dzień podziękowałam bratowej, ponieważ nic nie trzeba przy bluzce robić. Wystarczyło pokombinować z biustem za pomocą stanika. Bluzeczka jest wg mnie rewelacyjna. Piorę i zakładam. Aż szkoda, że nie mogę zabrać jej do pracy.

Cabernet jagodowy jest też idealny. Przeżyłam w nim imprezową niedzielę i nic mi się nie zsuwało, nic mi się nie odchylało, nic nie odstawało ściągnięte boczki maskowały brzuszek. Arabella cassis 30gg idealnie się pod niego nadaje. Oczywiście pluję sobie w brodę, że trzeba było sobie wziąć jeszcze morskiego. Jestem jednak cierpliwa. Dodam, że skusił mnie jedynie kolor. Dotychczas nie nosiłam bluzek z kopertowymi dekoltami, ponieważ uważałam, że mój biust brzydko wygląda, że dekolt się bardzo rozchyla i w ogóle to nie dla mnie. Pewnie tak było, ale przed erą uświadomienia i noszenia dobrych rozmiarowo biustonoszy.
      • akj77 Re: Cabernet, mojito i laguna. 12.07.10, 16:28
        > Zacznę od niemiłego zgrzytu. Poczta Polska przeszła samą siebie. Priorytetową p
        > rzesyłkę wysłaną 6 lipca dostarczyła mi 9 lipca. Byłam okropnie na nich zła.

Na pewno chodzi Ci o przesyłkę, która szła trzy dni? Nie pomyliłaś dat? Gdyby
        moje przesyłki szły trzy dni, byłabym szczęśliwa.
        Moja przesyłka priorytetowa z cabernetem, który miał być na wymianę, wysłana 30
        czerwca, po tygodniu jeszcze nie doszła do BiuBiu, więc na razie nie mam ani
        bluzki, ani kasy. I zaczynam mieć złe przeczucia.
        • bileterka Re: Cabernet, mojito i laguna. 12.07.10, 16:40
          Dotychczas miałam tak, że jak wysyłka była np we wtorek, to czasem miałam już w środę, a już na pewno w czwartek. Pewnie się przyzwyczaiłam do dobrego i stąd marudzę.
          Może się też złoszczę na wyrost, ale jest to również wyraz niepokoju, ponieważ parę lat temu w bydgoskiej rozdzielni przesyłek strasznie kradli i bałam się, że jest znowu "powtórka z rozrywki".
    • anulla1974 Laguna i Tequila 34 B/BB 13.07.10, 08:43
      Przyszły wczoraj. Obie śliczne. Tequila czarna, bo się nie mogłam
      doczekać na fioletową. Laguna ma mniejszy dekolt niż Tequila, jest
      też luźniejsza. Tequila z materiału sztywniejszego, większy dekolt,
      ale nic nie wystaje.
      Dla porównania - mierzyłam też Baby doll Vichy sky i sky i były za
      duże w biuście. Mniejsza była Vichy sky i jeszcze by uszła, ale sky
      już zdecydowanie za duża. A Cabernet morski spadał ze mnie.
    • sybilla777 Etno już jest w sprzedaży:) 14.07.10, 12:22
      Muszę dopytać, bo już nie mogę się doczekać czy i kiedy pojawi się wersja
      sukienki i Mojito na ramiączkach?
      • indigo-rose Re: Etno już jest w sprzedaży:) 14.07.10, 14:07
        ... i nie ma 34. Już czy jeszcze?
        • akna Re: Etno już jest w sprzedaży:) 14.07.10, 14:21
          jeszcze;-)
          • akna Re: Etno już jest w sprzedaży:) 14.07.10, 14:28
            Ale juz jest od 34 do 44 B/BB
            • indigo-rose Re: Etno już jest w sprzedaży:) 14.07.10, 14:32
              O, już jest :)) zaklepuję.
            • slotna Re: Etno już jest w sprzedaży:) 15.07.10, 10:51
              A bedzie BB/BBB? Bo czekam na te bluzke i czekam, jak sie okaze, ze
              tylko mniejsza wersja, to zgrrrroza! ;)
      • kryklu Re: Etno już jest w sprzedaży:) 15.07.10, 10:22
        Sukienka Ultra Violet z ramiączkam jest już uszyta, tylko nie
        obfocona, więc nie ma jej w sklepie. Ja kupiłam w sklepie halterka,
        ustalając listownie, że zależy mi na wersji ramiączkowej. I już jest
        w drodze do mnie :)
        Mojito, z ramiączkami nie będzie, o czym napisała już Akna.
      • asfo Re: Etno już jest w sprzedaży:) 15.07.10, 11:20
        Nie ma 46.
        Jestem poważnie zawiedziona.

Co prawda Cabernet 46 jest dość luźny i pewnie wlazłabym w 44, ale z kolei 46
        baby doll wypada w sam raz.

Jak wygląda kwestia rozciągliwości etno?
        • akna Re: Etno już jest w sprzedaży:) 15.07.10, 11:42
          Jest rozciągliwa i wyszła całkiem duża. Więc próbuj 44

Niestety nie udało się zdobyć więcej dzianiny we wzorze do Etno, więc będzie
          tylko to,co jest aktualnie w sklepie. Na bb/bbb były po 2 sztuki w sklepie-
          zostały jeszcze pojedyncze rozmiary.
          • asfo Re: Etno już jest w sprzedaży:) 15.07.10, 22:54
            No tak, nie ma czasu na myślenie, trzeba brać co rzucili. ;-)
            Najwyżej poczeka aż bardziej schudnę. ;->
          • slotna Re: Etno już jest w sprzedaży:) 15.07.10, 23:59
            Jak sprawdzalam ostatnio, nie bylo wcale. Moglabym ostatecznie
            probowac 36, ale raczej watpliwe czy sie wbije, kocio-kocio 38 mnie
            cisnie (do dzinow za to jest git i w 36 bym pewnie weszla). No
            rozczarowana jestem strasznie, bo bardzo czekalam na te bluzke. Sie
            okazuje, ze nie mam nic na ramiaczkach :/
            • lori_anna Re: Etno już jest w sprzedaży:) 16.07.10, 10:28
              :( buuu czaiłam się na tę bluzke już od miesiąca i najwidoczniej
              przejdzie mi koło nosa :(
              rozmiaru 38bb/bbb już nie ma :(((
    • niebieskookie Mohito - stacjonarnie w Warszawie? 14.07.10, 12:55
      Czy Mohito jest gdzieś w sklepie stacjonarnym w Warszawie?

Szybka decyzja o wyjeździe nie pozwala mi zamówić w sklepie internetowym, czego
      bardzo żałuję :(
      • la_parisienne.biubiu Re: Mohito - stacjonarnie w Warszawie? 14.07.10, 13:54
        Mojito zamówił sklep Bra-Dreams na Woli - jutro, najpóźniej pojutrze Mojito
        będzie w Warszawie.
        • niebieskookie Re: Mohito - stacjonarnie w Warszawie? 14.07.10, 14:02
          Dziękuję za odpowiedź.

Wyjeżdżam jutro rano, ale nic straconego - po powrocie z przyjemnością zamówię na kolejny wyjazd :) Czy są planowane inne wersje kolorystyczne? Coś z niebieskim lub czerwonym?
        • bra-dreamerka Re: Mohito - stacjonarnie w Warszawie? 18.07.10, 23:22
          Witam,

Zapraszam do Salonu. jest już Mojito, Etno oraz sukienki; Sangria,
          Martini. Z poprzedniej dostawy są bluzki z krótkimi rekawami.
          Pozdrawiam
          bra-dreamerka
    • meg_ee mojito w wersji na ramiaczka 14.07.10, 15:00
      chcialabym sie zapytac czy jest planowana i kiedy by ewentualnie
      byla dostepna wersja mojito ale nie halterneck tylko normalnie na
      ramiaczka?

jesli nie, to czy ktoras forumka (badz p.Kinga) maglaby sie
      podzielic ze mna swoim zdaniem czy jak kupie Mojito halternecka to
      da rade go przerobic na wersje ramiaczkowa tak zeby to jakos
      wygladalo? czy raczej nie polecacie?
      moze ktoras z was sobie przerobila w domu?

Z gory dziekuje
      • winter76 Re: mojito w wersji na ramiaczka 14.07.10, 17:17
        I ja też czekam cierpliwie na taką wersję :)
        • akna mojito w wersji na ramiaczka nie będzie 15.07.10, 09:56
          Tylko halterek
          • sybilla777 Re: mojito w wersji na ramiaczka nie będzie 15.07.10, 12:32
            To też dla mnie kiepska wiadomość, bo szalenie mi się ta bluzeczka podoba i
            czekałam na opcję z ramiączkami:((
            A czy pojawi się sukienka na ramiączkach?
            • sybilla777 Re: mojito w wersji na ramiaczka nie będzie 15.07.10, 12:35
              Oki, doczytałam już niżej, że sukienka będzie, uff kamień z serca:))
          • winter76 Re: mojito w wersji na ramiaczka nie będzie 15.07.10, 20:12
            Jestem zrozpaczona :( więc z tego smutku zamówiłam Etno ;)
            • la_parisienne.biubiu Etno i sukienki na ramiączkach 15.07.10, 20:23
              Ramiączka są wszyte w taki sposób, żeby można je było ewentualnie łatwo wypruć i
              przyszyć na odpowiednią długość. To taka uwaga gdyby niższym osobom coś nie
              bardzo leżało, lub wysokim ciągnęło.
              • kate2501 Re: Etno i sukienki na ramiączkach 15.07.10, 21:39
                la_parisienne.biubiu napisała:

> Ramiączka są wszyte w taki sposób, żeby można je było ewentualnie
                łatwo wypruć
                > i
                > przyszyć na odpowiednią długość. To taka uwaga gdyby niższym osobom
                coś nie
                > bardzo leżało, lub wysokim ciągnęło.
                >
                Bardzo fajny pomysł ;)
    • jelonek_k Pytanie o ostatnią letnią propozycję 15.07.10, 20:26
      Kiedy można się spodziewać sukienki - ostatniej propozycji na lato?
      Można prosić o jakiś pobieżny opis dot. kolorystyki, wzoru, fasonu?
      • akna Re: Pytanie o ostatnią letnią propozycję 15.07.10, 20:50
        Nie będzie już nic nowego. Jedynie będzie doszyta polka dot.
    • kasiamat00 Cabernet czerwień i fiolet 38B/BB, Tequila 38B/BB 16.07.10, 08:17
      Znowu będę największą marudą w wątku, bywa.

Trzecie podejście do BiuBiu, no i niestety ostatnie. Trzy bluzki niby w tym
      samym rozmiarze, a Tequila mocno na styk ze wskazaniem na za mały, fioletowy
      Cabernet idealny rozmiarowo, czerwony dużo za duży w biuście. Po przyjrzeniu się
      - marszczenie materiału na biuście w czerwonym i fioletowym znajduje się w
      zupełnie innym miejscu, różnica to nie jest cm, ale z pięć. Fotki z dokumentacją
      będą dzisiaj wieczorem lub jutro. Do tego okazało się, że fioletowy ma niewszyte
      troczki po jednej stronie! Wystarczyło dwukrotnie spróbować je ściągnąć i wyszły
      całkiem. Nie, nie są urwane, umiem rozpoznać oderwany kawałek materiału.

Ogólnie projekty bardzo ładne (poza materiałem, który moim zdaniem jest
      absurdalny na lato), kontrola jakości leży. Po przygodach z rozmiarami koszul i
      żakietem, który był w zupełnie innym kolorze niż Szara Eminencja (żakiet
      mierzony w sklepie w Bielsku, sukienka kupowana kiedyś na warszawskim zlocie)
      chyba odpuszczę sobie BiuBiu na jakiś czas, a na pewno odpuszczę sobie kupowanie
      go przez Internet.
      • akna Re: Cabernet czerwień i fiolet 38B/BB, Tequila 38 16.07.10, 08:55
        > Ogólnie projekty bardzo ładne (poza materiałem, który moim zdaniem jest
        > absurdalny na lato), kontrola jakości leży. Po przygodach z rozmiarami koszul i
        > żakietem, który był w zupełnie innym kolorze niż Szara Eminencja (żakiet
        > mierzony w sklepie w Bielsku, sukienka kupowana kiedyś na warszawskim zlocie)
        > chyba odpuszczę sobie BiuBiu na jakiś czas, a na pewno odpuszczę sobie kupowani
        > e
        > go przez Internet.
        Nigdy nie było powiedziane ani nigdzie napisane, że żakiet jest w tym samym
        kolorze co Szara Eminencja... Żakiet jest czarny, a sukienka grafitowa.
      • ewik-mysza Re: Cabernet czerwień i fiolet 38B/BB, Tequila 38 16.07.10, 08:59
        akurat z narzekaniem na inny kolor żakietu i szarej eminencji to chyba
        przesadziłaś. NIGDZIE nie jest napisane, że jest to komplet, modele pochodzą z
        różnych kolekcji. Na sklepie stoi napisane - żakiet - czarny, szara eminencja
        (wskazówką może być nazwa) ma napisane że grafitowa.
      • kasiamat00 Re: Cabernet czerwień i fiolet 38B/BB, Tequila 38 17.07.10, 18:46
        Obiecane fotki:
        porównanie:
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2342363,2,3,porownanie.html
        czerwona:
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2342361,2,1,czerwona.html
        fioletowa:
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2342362,2,2,fioletowa.html
        Zwracam uwagę na miejsce marszczenia lewej części - w fioletowej jest wszyte pod
        zakładką, w czerwonej przed nią. W efekcie bluzki zupełnie inaczej leżą. Rozmiar
        obu to 38B/BB
    • sybilla777 Czy będzie jeszcze Mojito w rozm.38B/BB? PILNE 16.07.10, 10:54

• azymut17 brak odpowiedzi na maila 16.07.10, 11:19
      Paryżanko, wysłałam maila we wtorek 13 z pytaniem o dostępność umówionej tequili fioletowej (pisałam z konta na onecie). Niestety odpowiedzi jeszcze nie dostałam. Czy możesz zerknąć proszę na maile w swojej skrzynce?
    • dorotaifilip a mi sie marzą korale 16.07.10, 11:44
      Tak sobie myśle,że kiedyś to Paryżanka mogłaby dodatkowo sprzedawać
      korale,naszykniki, dodatki do tych biu-bluzeczek. Niektóre na
      zdjeciach tak mi się podobają,że hej.
      dorota
      • asfo Re: a mi sie marzą korale 16.07.10, 12:15
        Właśnie sobie wyprodukowałam naszyjnik z zielonych, niebieskich i fioletowych
        koralików idealnie pasujący co morskiego caberneta. ;-) Chyba zrobię mu fotkę. ;-)
        • asfo Re: a mi sie marzą korale 16.07.10, 12:40
          druciki.blogspot.com/2010/07/morski.html - no i zrobiłam fotkę,
          przepraszam za szumy na zdjęciu oraz niedorobioną szatę graficzną. Myślicie że
          pasuje?
      • azymut17 Re: a mi sie marzą korale 16.07.10, 12:22
        Słusznie prawisz, ja do tej pory mam i noszę koraliki, które dołączano do pierwszych bluzeczek :-)
      • aleksandralm Re: a mi sie marzą korale 16.07.10, 12:42
        A ja sobie zroblilam taki zestaw do Caberneta...
        yfrog.com/j2p7160109j
        • indigo-rose Re: a mi sie marzą korale 19.07.10, 00:23
          A ja te na dole luinloth.deviantart.com/gallery/#/d290v4k noszę do
          Lazura. W rzeczywistości są trochę jaśniejsze ;)
          (a zrobiłam je w zeszłym roku pod turkusową Sodę)
    • akna Koniec wątku- przekroczył 500 postów 16.07.10, 13:06
      Zapraszam do wypowiadania się tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,114243484,114243484,BiuBiu_7_kolekcje_biustoprzyjazne.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka