ptasia Sunflower i Babydoll sky 36 b/bb 24.08.10, 11:57 Sunflower zdecydowanie jest radosny kolorystycznie :) Leży świetnie. Nie wiem, jak to się dzieje, ale wyszczupla, przylega, gdzie trzeba, nie oblepia, gdzie nie trzeba. W sumie jakoś na ciele układa się podobnie, co Polka dot 34 b/bb, czyli jest bdb. Baaardzo chętnie taki fason gładki, może z rękawem 3/4? Babydoll w sumie nic nowego dla mnie, bo mam fuksję - tu też część nabiustna obfita i rękawki się nieco zsuwają, ale mam nadzieję, że podobnie jak w fuksji, 'zbiegnie się' w praniu. Materiał wydaje mi się ciut bardziej mięsisty i grubszy niż w fuksji. Odpowiedz Link
boziaj kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 26.08.10, 20:52 juz nie moge sie doczekac jesieni ;) Odpowiedz Link
ptasia Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 26.08.10, 21:24 hehe ;) ja się już pytałam i dostałam odp na Facebooku: "Granat- hit tego sezonu, fuksja, amarant, turkus, fiolety, kwiaty, paski a nawet zygzaki ;) no i czarny, zawsze jest czarny :)" czekać trzeba, a jestem ciekawa bardzo. Odpowiedz Link
maith Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 26.08.10, 21:47 Granat, cudoooownie :) Kinga no weź, nie bądź wiśnia i chociaż jakieś mocno najwstępniejsze i nawet niegwarantowane zapowiedzi pokaż :) Odpowiedz Link
azymut17 Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 26.08.10, 23:14 A ja będę jak zdarta płyta powtarzać: niebieski, niebieski, niebieeeski! Nie granat, morski, turkus czy inny błękit, ale czysty podstawowy kolor. Do tej pory w historii BiuBiu nie było _ani_jednego_ ciucha w tym kolorze... Odpowiedz Link
maith Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 27.08.10, 20:35 Ten kolor dla niektórych to jasny granat, dla niektórych już niebieski biubiu.pl/bluzki/z_dlugim_rekawem/bluzka_koszulowa_-_niebieska.html Swoją drogą jest nieźle, skoro robi nam się już dyskusja o odcieniach :) Szczególnie że już kilka odcieni z gatunku "od błękitu do granatu" się pojawiło. Oczywiście każdy kolejny będzie mile widziany. Najlepszy dowód, że nie da się już pokazać granatowych bluzek, bo wszystkie się najwyraźniej sprzedały. Odpowiedz Link
azymut17 Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 27.08.10, 20:56 Zamówiłam tę koszulę - dla mnie była szaroniebieska:-) (z przewaga szarości) więc ją odesłałam. Kolor na koszulę bardzo dobry, bo te biurowe powinny być spokojne. Ale coś bardziej casualowego (zna ktoś dobry polski odpowiednik?) może być soczystsze :-) Dla mnie ideałem koloru jest już linkowana sukienka: www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/yn05-details.aspx?ck=uxOsJVcILjCYvLGL6FLUg1HpiQMFXdHA Mój rozmiar oczywiście zniknął na początku wyprzedaży... Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 27.08.10, 23:55 Były już różne błękity, granat, niebieska koszula biubiu.pl/bluzki/z_dlugim_rekawem/bluzka_koszulowa_-_niebieska.html, która jest niebieska, bynajmniej nie szaro-niebieska. I nadal będą, ale w wersji spokojnej. Kolor sukienki, którą linkowałaś ja kojarzę jako błękit paryski, czyli bardzo ostry, intensywny kolor, naprawdę mało kto wygląda w nim dobrze. W latach 80 był bardzo modny, sama jako małolata go uwielbiałam. Niestety nie będę ryzykowała kolejnych nadwyżek magazynowych, bo mnie na to nie stać. Bravissimo też wyprzedaje, jak widać i to większość rozmiarów... Odpowiedz Link
maith Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 28.08.10, 00:21 Też mam tę koszulę. Jest niebieska ew. jasnogranatowa. Ale w życiu nie szara. Niebieska, tyle że nie jaskrawa. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 28.08.10, 00:38 Uff, a już myślałam, że mam patrzałki zepsute ;) Dobrze to określiłaś, kolor sukienki jest jaskrawy - to bardzo efektowny kolor, ale też bardzo wymagający, niestety... :( Odpowiedz Link
azymut17 Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 28.08.10, 07:49 Przypomina mi się sytuacja, kiedy z koleżanką spierałyśmy się o kolor stanika - dla mnie był zielony, a dla niej turkusowy :-) Co do koszuli - po zdjęciu w sklepie spodziewałam się innego odcienia, stąd moje rozczarowanie. Obecne zdjęcie dużo lepiej pokazuje kolor, ale zapamiętałam ją na żywo jako bardziej szarą. la_parisienne.biubiu napisała: > Były już różne błękity, granat, niebieska koszula Mnie właśnie chodzi o to, by było więcej niebieskich, a nie błękitów i granatów (nic nie poradzę na to, że w nich wyglądam nieciekawie). > Kolor sukienki, którą linkowałaś ja kojarzę jako błękit paryski, czyli bardzo ostry, intensywny kolor, naprawdę mało kto wygląda w nim dobrze. Rozumiem prawa ekonomii, nie będę więc nalegać. To może coś takiego? www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/ix05-details.aspx?ck=K%2f%2bibL3vZIE%3d Aczkolwiek to już dla mnie granat, ale nie taki ciemny jak w kusicielce, którą mam. A jak już tu jesteś Paryżanko, to czy mogę prosić o sprawdzenie skrzynki? Od kilku dni nie mam odpowiedzi na maila, już miałam dzwonić (od lipca czekam na fioletową tequilę). Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 28.08.10, 09:07 O, taki kolor tak, jak najbardziej, jest intensywny, ale nie jaskrawy, określiłabym go jako ciemny chaber (o ile mnie monitor nie myli)i uważam, że większa ilość biuściastej populacji mogła by się nim zainteresować :) Jest fioletowa tequila 34, być może nie ma jej w sklepie, ale w magazynie na pewno jest. Odpowiedz Link
azymut17 Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 29.08.10, 00:11 To pewnie ta, którą obiecywałaś odłożyć dla mnie :-) Dziękuję. Jak mogę ją nabyć? Odpowiedz Link
ptasia Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 28.08.10, 09:15 > > Kolor sukienki, którą linkowałaś ja kojarzę jako błękit paryski, czyli bardzo > ostry, intensywny kolor, naprawdę mało kto wygląda w nim dobrze. W latach 80 by > ł > bardzo modny, sama jako małolata go uwielbiałam. Niestety nie będę ryzykowała > kolejnych nadwyżek magazynowych, bo mnie na to nie stać. Bravissimo też > wyprzedaje, jak widać i to większość rozmiarów... no i ja nabyłam tą sukienkę i kolor jest faktycznie trudny. Ja to określam jako 'jaskrawy chabrowy', ale zapewne macie rację, że to błękit paryski ;) Zostawiłam ją, choć miałam wątpliwości (m.in. takie, że najmniejszy rozmiar Brav jest na mnie ciut przyduży...) Odpowiedz Link
boziaj Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 27.08.10, 14:59 "Granat- hit tego sezonu, fuksja, amarant, turkus, fiolety, kwiaty, paski a > nawet zygzaki ;) no i czarny, zawsze jest czarny :)" zapowiada sie fantastycznie :D Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 28.08.10, 00:41 Jeszcze Ci to wypomnę, zatęsknisz za latem, kiedy odejdzie na dobre ;) Ciuchy w dużej części uszyte, tylko zdjęcia u fotografa utknęły, wakacjuje się. Odpowiedz Link
maith Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 28.08.10, 12:30 la_parisienne.biubiu napisała: > Ciuchy w dużej części uszyte, tylko zdjęcia u fotografa utknęły, wakacjuje się. No bez jaj, niech odda cokolwiek. Nie musi ich tak dopieszczać, chcemy zobaczyć, co jest. Ciuchy już częściowo uszyte, a nam nic się nie da pokazać? :( No nie wiem, zwykłą małpką zrób chociaż tak leżące na stole może... Żeby dało się je do sprzedaży wrzucić, a zdjęcia na modelkach dorzuciłoby się potem... Odpowiedz Link
ganbaja Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 29.08.10, 09:09 A czy hit hitów, czyli kocio kocio będzie? Odpowiedz Link
maith Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 29.08.10, 12:21 Hitem hitów, to chyba była Kusicielka :) Oczywiście Kocio-kocio też bardzo fajna. Mam obie, obie w granacie i bardzo sobie chwalę. A w ogóle, absolutne must have biuściastej, to te koszule na guziki, nierozjeżdżające się na biuście. Ciekawe, czy będą jakieś nowe kolory, np. zielona czy liliowa... Kinga, powiedz coś więcej, albo coś już pokaż :) Ostatecznie zagroź fotografowi, że opublikujesz jego numer na Lobby ;))) Odpowiedz Link
krysanna Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 30.08.10, 10:33 O tak, liliowa, proszę..... Odpowiedz Link
zireael00 Re: kiedy zapowiedzi? kiedy nowosci? 30.08.10, 11:51 O tak, groźba bycia nękanym telefonami przed złaknione jesiennych Biubiowych smakołyków babeczki powinna mu przemówić do rozumu. :P Odpowiedz Link
maith Są pierwsze jesienne zapowiedzi :) 30.08.10, 13:52 Są pierwsze jesienne zapowiedzi :) biubiu.pl/nowosc.html Będzie Tequila długorękawna w 4 kolorach 3 nowych + czerń Ja na pewno zgarnę mój ukochany granat, jak tylko da się go kupić i może czarną od razu też... :) Odpowiedz Link
kasienka.body nowe tequile już są :) 30.08.10, 14:51 Chciałam właśnie zamówić granatową i fuksję - prześliczne są :) Ale mam jakieś problemy z zamówieniem :/ Odpowiedz Link
zireael00 Re: nowe tequile już są :) 30.08.10, 15:11 O rety, zakochałam się w fuksjowej. Czarna i granatowa wyglądają na zdjęciach prawie identycznie, może to z granatową trzeba by trochę rozjaśnić? Odpowiedz Link
moopie23 Re: nowe tequile już są :) 30.08.10, 15:29 i jak? udało Ci się złozyc zamówienie? Bo u mnie ciągle pojawia się komunikat "Brak możliwości dostarczenia przedmiotów o tej wadze do wybranego kraju" ;/;/ Tylko, że mieszkam w Polsce... Jeśli przez takie problemy ktoś mi wykupi Tequile to będę bardzo zła... Odpowiedz Link
kasienka.body Re: nowe tequile już są :) 30.08.10, 15:54 tak, teraz już wszystko ok - miałam taki sam błąd. Ponoć jest już naprawiony, spróbuj jeszcze raz. Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Są pierwsze jesienne zapowiedzi :) 30.08.10, 15:16 A będą Tequile i Kusicielki w 34? Odpowiedz Link
anika772 Re: Są pierwsze jesienne zapowiedzi :) 30.08.10, 15:25 Mam pytanie, właściwie upewnienie się- tkanina w tych długorękawnych jest grubsza niż w wersjach letnich? Odpowiedz Link
maith Na facebooku kolejne- normalnie ścigać ją trzeba;) 01.09.10, 02:02 W zapowiedziach nic, ale wyśledziłam nowe fotki wrzucone na Facebook. Ciekawe bolerka 2 nowe bluzki widać, z czego jedną tylko spod bolerka wystającą. Odpowiedz Link
kasiadj07 Nowość ZIG-ZAC w sklepie:) 01.09.10, 23:01 Nowa bluzeczka jest już w sklepie:), ale tylko do rozmiaru 44. Odpowiedz Link
aleksandralm Ultrafiolet 27.08.10, 11:14 Ultrafiolet 38b/bb na Effuniaku 70H: balkonetka.pl/katalog/bra/biubiu-ultrafiolet-38bbb#respond? c=82642 Odpowiedz Link
3_asiunia baby doll pink 27.08.10, 12:08 Chciałam zapytać czy będą jeszcze doszywane te bluzeczki, dokładnie rozmiar 38b/bb? Miałam na nią ochotę, ale kiedy mam wolne pieniążki już zniknęła :( Odpowiedz Link
akna Re: baby doll pink 27.08.10, 12:58 Z tego co wiem to nie. Kinga się skupiła teraz na jesiennej kolekcji. Odpowiedz Link
brzoza_101 zdjęcia - fiol.Tequila 38B/BB, 38BB/BBB i 40BB/BBB 27.08.10, 16:21 Wstawiłam na Balkonetkę moje zdjęcia we fioletowych Tequilach. balkonetka.pl/katalog/bra/biubiu-tequila-38-bbb-i-38-bbbbb-biust balkonetka.pl/katalog/bra/biubiu-tequila-40-bbbbb-biust Komentarze co do dopasowania były pod nimi bardzo różne. Odpowiedz Link
maith Re: zdjęcia - fiol.Tequila 38B/BB, 38BB/BBB i 40B 27.08.10, 19:19 38B/BB i 38BB/BBB są odwrotnie opisane. Bo na zdjęciu z lewej jest swobodne marszczenie, a z prawej już naciągnięte. A naciąga się, jak jest mniej miejsca na biust, a nie jak jest więcej :) I to 38 z większym miejscem na biust jest moim zdaniem najlepsze. Oczywiście gdybym nie widziała tamtych zdjęć, to pewnie nawet bym nie zauważyła, że w 40-tce masz trochę za dużo miejsca w części biustowej i w efekcie robi Ci się tam lekki luz pod piersią Jednocześnie w tym 38 z lewej wcale nie masz za ciasno, żebyś potrzebowała sobie poszerzać fragment poniżej biustu :) Odpowiedz Link
brzoza_101 Re: zdjęcia - fiol.Tequila 38B/BB, 38BB/BBB i 40B 28.08.10, 12:15 > 38B/BB i 38BB/BBB są odwrotnie opisane. Bo na zdjęciu z lewej jest > swobodne marszczenie, a z prawej już naciągnięte. > A naciąga się, jak jest mniej miejsca na biust, a nie jak jest więcej > :) Jak już wyjaśniałam w komentarzach pod zdjęciami, podpisy nie są pomylone. Na zdjęciu z prawej marszczenie nie jest naciągnięte, ono tak wygląda nawet jak koszulka nie była na mnie założona. Ten szew sprawiał wrażenie, jakby nie był do końca dobrze uszyty albo się to marszczenie po prostu popruło. Odpowiedz Link
aleksandralm nowa tequila - amarant i fuksja 31.08.10, 11:09 Jakie wogle sa te nowe kolory tequili? Bo na zdjeciach sa bardzo do siebie podobne. Kingo, czy zaakceptujesz PayPal? Bo wyprztykalam sie prawie z calej kasy z polskiego konta.... Odpowiedz Link
akna Re: nowa tequila - amarant i fuksja 31.08.10, 15:53 Olu -jest paypal, tylko Kinga ma problemy ze zintegrowaniem, ale można nim płacić,w uzasadnionych przypadkach. Wystarczy w uwagach dopisać, że się chce paypalem- dostaniesz wtedy żądanie zapłaty z paypala na maila. Odpowiedz Link
kryklu Czarna Tequila 44B/BB z długimi rękawami 02.09.10, 19:24 Dzisiaj mi kurier przyniósł :))) Krój taki jak letnich wersji, materiał równie cienki. Rękawy na moje krótkie łapki (162 wzrostu) dosyć długie, zasłaniają mi całe dłonie aż do nasady palców. Całość dosyć powściągliwa, przepastny dekolt wydaje się wręcz nieprzyzwoity ;) Odpowiedz Link
kryklu Czarna Polka 42B/BB wersja przedłużona 02.09.10, 19:33 Rękawki luźniejsze niż w Polce w kropki (dlatego ona już nie moja). Pięknie podkreśla biust i talię, tuszuje biodra, zupełnie ukrywa masywne uda i nieciekawe nogi, a że długaśna bardzo, wyszczupla mnie niesamowicie :))))) Dziękuję Ci Kingo kochana za indywidualne potraktowanie i perfekcję pod każdym względem :* Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Czarna Polka 42B/BB wersja przedłużona 02.09.10, 22:25 Kryklu, a tequila 44 to nie za duża na Cię??? Jakoś tak kojarzyłam Cię z 42..... Bo jak za duża, to oddaj koniecznie! Odpowiedz Link
kryklu Re: Czarna Polka 42B/BB wersja przedłużona 03.09.10, 09:04 Nie oddam!!! :) Ja rzeczywiście od pasa w górę jestem wąska, ale za to bardzo otłuszczona, ostatnio jakby bardziej... O ile letnie bluzki (biubiowe rzecz jasna, innych nie noszę) wolę bliżej ciała, to te nie letnie wolę ciut luźniejsze 44, a starsze mam nawet 46. Nie da się niestety cały czas chodzić z wciągniętym brzuchem. Odpowiedz Link
kasiadj07 Ciemne Tequile 46 - będą jeszcze? 02.09.10, 23:01 Za późno się zabrałam za zamówienie i ciemnych Tequil 46BB/BBB już nie ma. Czy będą w krótkim czasie? Złożyłam zamówienie i nie wiem, czy czekać na nie, żeby przyszły jedną paczką, czy domówić później. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Ciemne Tequile 46 - będą jeszcze? 02.09.10, 23:50 Z długim rękawem? Będą, jasne, że tak, już się szyje nowa partia granatowych, pozostałych jak braknie, też doszyjemy. Odpowiedz Link
sylwia-osama brak przesyłki :( 03.09.10, 08:57 Piszę tutaj bo już poważnie się martwię o przesyłkę :( Kingo pisałas, że wysłane wszystko ale cały czas do mnie nie dochodzi, mam nadzieje, że poczta nie pożarła moich bluzek :((( Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: brak przesyłki :( 06.09.10, 18:42 up podnosze bo nadal nie dostałam żadnej odpowiedzi :( czy mogę prosić o informację kiedy paczka została wysłana? ewentualnie numer nadania? jak mi poczta ukradła bluzki to chyba zrobię tam rozpierduchę! :/// Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: brak przesyłki :( 09.09.10, 07:42 Jeszcze raz podnosze i czekam niecierpliwie na wieści. Odpowiedz Link
kotwtrampkach polka - bluzeczka? 03.09.10, 09:03 mierzę właśnie czarną polkę - jest przepiękna. To chyba model kusicielki z krótkim rękawem? Jak dla mnie "góra" jest cudna, uroku dodaje ta siateczkowa wstawka materiału wokół dekoltu - czy będą takie bluzeczki ..? please... ;-) sukienka jest na mnie taka sobie - ja po prostu źle się czuję w takim materiale w sukience - nie potrafię pod nią założyć paska, majtek, rajstop - wszystko mi się wydaje widać i odstawać :-) taka fobia.. (ale proszę o wyrozumiałość, sukienki zakładam może od 2-3 lat:) ) Odpowiedz Link
slotna 38 BB/BBB tulipan, koszula, do dzinow, cabernet 03.09.10, 12:32 Odeslalam do sklepu zielono mi 38 BB/BBB, bo chociaz pasowala, nie wygladalam w niej dobrze - jakos poszerzala mi ramiona. Odeslalam rowniez Cabernet morski 40 BB/BBB - zamowilam ten rozmiar, poniewaz rowniez marszczone i w zalozeniu obcisle na brzuchu kocio-kocio 38 BB/BBB jest na mnie stanowczo za male wszedzie, zarowno w talii jak i w biuscie i ramionach. A tutaj niespodzianka - talia spoko, natomiast w biuscie zmiescily by mi sie jeszcze dwie piersi :D Bardzo zalowalam, bo bluzka piekna i w moim kolorze. Zostawilam: Zielony tulipan wersja wydluzona 38 BB/BBB - nieco przymaly w biuscie, ale nie widac tego specjalnie, natomiast wszedzie indziej idealny i wygladam w nim bosko. Jestem niska co prawda, ale niemal nigdy nie nosilam sukienek, wiec dlugosc mnie zachwycila. Cos pieknego. Material bardzo przyjemny w dotyku, slicznie sie uklada. Przerazil mnie nieelastyczny pasek pod biustem, balam sie, ze sie nie wbije przez niego, ale jakos sie udaje, a efekt jest naprawde mrrrau :) Dekolt jest moim zdaniem maly, golego biustu nie widac prawie wcale, za to ksztalt baaardzo wyraznie. Uwaga, sukienka niesamowicie farbuje! Koszula biala 38 BB/BBB - na brzuchu troche odstaje, ale ja tak wole. Natomiast w biuscie cos dziwnego - zaszewki na dole za luzne, a na gorze ciasno. Obawiam sie, ze rozmiar mniejszy w biuscie na gorze juz by mi strzelal. Pewnie sobie przesadnie unosze i bez stanika byloby idealnie ;) Oczywiscie i tak jest dziesiec razy lepsza od wszystkich koszul, jakie mialam, wiec zostawilam. Nie podobaja mi sie za to guziki i kolnierz, ale to juz detale. Do dzinow 2 38 BB/BBB - identyczna rozmiarowo jak do dzinow, nie ma irytujacych dyndolow przy rekawach, natomiast nie bardzo mi sie podoba kolor i wzor. Na zdjeciach modelka miala jakies korale, ktore troche sie zlewaly z wzorzysta bluzka i w ogole wydaje mi sie, ze inaczej te kolory wygladaja. Ale w sumie nie jest zle, poza tym uszyta bardzo fajnie, podoba mi sie ten kroj i na pewno bede w niej chodzic. Odpowiedz Link
ptasia Re: 38 BB/BBB tulipan, koszula, do dzinow, cabern 03.09.10, 13:11 Natomiast > w biuscie cos > dziwnego - zaszewki na dole za luzne, a na gorze ciasno. Obawiam sie, ze rozmia > r mniejszy w biuscie > na gorze juz by mi strzelal. Pewnie sobie przesadnie unosze i bez stanika bylob > y idealnie ;) Ja mam coś podobnego w swojej koszuli, Kinga pisała, że to niby miejsce na ciut większy biust niż mój, mi się jednak wydaje, że to kwestia jednak tego, na jakiej on jest wysokości + wzrost - jestem dość niska, biust mam dość wysoko, szczególnie w biustonoszu, gdyby było go więcej, to owszem, saute byłby niżej, ale saute w tej koszuli chodzić nie planuję ;) Odpowiedz Link
slotna Re: 38 BB/BBB tulipan, koszula, do dzinow, cabern 03.09.10, 13:20 Mnie tez sie nie wydaje, tak jak mowie, gora jest ciasnawo, poza tym sprawdzilam, ze kiedy przesune material troche w gore, pasuje. Materialu jest dobra ilosc, tylko nie w tym miejscu co trzeba :) Rowniez jestem niska i najwyrazniej nosze biust pod broda. Chociaz z drugiej strony w rozmiar mniejszej moze po prostu nie ma tego dodatkowego luzu na dole, a gora jest taka sama? Wtedy by mi pasowalo, bo troche przyciasne moze byc, a nawet powinno ;) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu koszule - profil 06.09.10, 11:14 Nawiązując do rozmowy o koszulach - koszule maja wysoko wyprofilowany biust, kobiety 'nieuświadomione" czy tez uświadomione przez brafitterki z firmy na T ;) nie mogą sobie u mnie dobrać bluzki koszulowej, bo mają biust za nisko w stosunku do tej wysokości biustu, jaką robię. Wzrost też dużo robi, bo proporcje i wysokość biustu się zmieniają. Spotkałam też z klientki w Effuniaku, które biust miały wyżej niż ten wyprofilowany w koszuli i stwierdziłam, że jak tak dalej pójdzie i Ewa zawojuje świat, to trza mi będzie wyżej umieszczać miejsce na biust :D A że zwojuje, to nie mam wątpliwości, ostatnio napisała do mnie amerykanka, kiedy zapytałam rozmiar ang. biustonosza, to ta mi zasunęła effuniakową rozmiarówką :D Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: koszule - profil 09.09.10, 08:36 la_parisienne.biubiu napisała: > Spotkałam też z klientki w Effuniaku, które biust miały wyżej niż ten wyprofilo > wany w koszuli Chyba nie zupełnie chodzi o effuniaki, (chociaż faktycznie sobie nieźle radzą z podnoszeniem) - miałam problem z noszeniem bravissimowych bluzek w polce, fantasie (jak była odrobinę bułkująca, bo potem, już nie), polyannie.. Mogłam je nosić do tanga plunge-a (bo dwójka ze wszystkiego wystawała :) ) i stwierdziłam, że jak tak dalej pójdzie i Ewa zawojuje świat, t > o trza mi będzie wyżej umieszczać miejsce na biust :D > A że zwojuje, to nie mam wątpliwości, ostatnio napisała do mnie amerykanka, kie > dy zapytałam rozmiar ang. biustonosza, to ta mi zasunęła effuniakową rozmiarówk > ą :D :):):):) Odpowiedz Link
magda2em 38BB/BBB tequilla czarna i fuksja z długim rękawem 04.09.10, 15:25 Mają cienki materiał, taki jak w letnich, dzięki czemu będą się rewelacyjnie układać pod żakietem/cienkim sweterkiem. Długaśne rękawy, takie jak lubię. Układają się tak jak te z krótkim rękawem, czyli rewelacyjnie, chociaż mam wrażenie, że w porównaniu z fioletową tequillą w tym samym rozmiarze dekolt jest sporo mniejszy (a szkoda). Fuksja jest mocno zgaszonym, ciemnym różem, zahaczającym nawet już o fiolet, zdjęcie sklepowe oddaje moim zdaniem kolor bardzo dobrze. Amarantu nie widziałam i nie będę próbować, zostawię wielbicielkom ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: 38BB/BBB tequilla czarna i fuksja z długim rę 04.09.10, 17:03 A są dłuższe niż te krótkorękawkowe? Mnie czarna z krótkim rękawem bardzo się rozciągnęła, natomiast fioletowa nie, więc się zastanawiam, z jakiego materiału są te z długim rękawem. Bo nie chciałabym, żeby się rozciągnęły. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: 38BB/BBB tequilla czarna i fuksja z długim rę 04.09.10, 17:05 te są z takiego materiału jak ta fioletowa, nie powinny sie rozciągnąć jak czarna. Odpowiedz Link
yaga7 Re: 38BB/BBB tequilla czarna i fuksja z długim rę 04.09.10, 18:05 Dzięki za info. No to wobec tego sobie zamówię. Odpowiedz Link
swierszczowa1 tequilla fuksja, zig-zag, Baby doll pink, Etno 05.09.10, 17:21 34bb/bbb tequilla fuksja tequille z krótkim rękawem jakoś na mnie nie leżały, natomiast te fuksja z długim układa się dużo lepiej. Zdaje mi się czy są trochę inaczej uszyte? Bluzeczka jest bardzo prosta i skromna ale pełna wdzieku. Chcę zamówić też granatową, tylko czekam na bolerka żeby nie płacić dwa razy za przesyłkę. Paryżanko warto czekać czy lepiej zamawiać zanim wykupią? Zig- zag 36bb/bbb Zig- zag ma świetne wzorki. Uwielbiam intensywne kolory i wzory. Czuję się w niej doskonale. Bardzo fajnie podkreśla biust. Zaszewki są zrobione jakoś inaczej niż w kociach i cześć biustowa układa się jeszcze lepiej. Tylko dekolt mógłby być choć troszkę większy, bo nie ma go wcale. Baby doll pink 36bb/bbb Kocham, kocham, kocham i za nic nie oddam. Uwielbiam ten kolor i fason. Chętnie kupię tak skrojone koszulki z długim rękawem. Fajne by były z jakiegoś grubszego sztywnego materiału. Etno 36bb/bbb Kolory nie moje, ale bardzo fajnie uszyta więc zostawiłam. Mimo iż jestem wysoka (170) i mam stosunkowo nisko osadzony biust, dekolt sięga mi aż do granicy stanika (effuniaka). Mnie to nie przeszkadza :D. Bardzo fajnie zasłania brzuszek nie pogrubiając. Chętnie kupię więcej bluzek z takimi dołami. Czekam teraz na kolejne bluzki z długim rękawem (mam nadzieje na więcej intensywnych kolorków), na bolerka i na coś grubszego na zimne dni (sweterki, żakiecik)i. Kompletnie nie mam się w co ubrać jak pogoda jest taka jak dzisiaj. A nie myślałaś Kingo o pupiastych spódnicach ołówkowych? Chciałabym taką do tequilli ale wszystkie dostępne w sklepach są bardzo mało pupiaste. A będą w tym roku jakieś jesienne płaszczyki? Bo nie wiem czy mierzyć w sklepach czy szkoda czasu i nerwów? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu płaszczyki 05.09.10, 20:45 Płaszczyki w październiku dopiero, ale będą, pokażę niebawem. Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: płaszczyki 05.09.10, 23:12 ech, ja się zastanawiam, czy jest szansa na poszerzenie rozmiarówki o "P, PP, PPP" ? - są tacy, co pupę mają i tacy co nic a nic.. I o ile da się siedzieć na takiej płaskiej, to sukienki/płaszcze lubią sprawiać w tym miejscu problemy (krój szlafrokowy może się znudzić niestety :) ) Odpowiedz Link
clarisse P, PP, PPP... a mnie się marzy BBBB 06.09.10, 12:42 kotwtrampkach napisała: > ech, ja się zastanawiam, czy jest szansa na poszerzenie rozmiarówki o "P, PP, > PPP" No ja bym się na takie małe P nawet pisała... ;) ...ale na razie ogarnęło mnie głębokie poczucie nieszczęścia, bo Kinga właśnie mi powiedziała, że w kopertówkach będą (albo są już) zmniejszone części nabiustne... bo BB/BBB za duże były... A dla mnie te kopertówki co dotąd miałam były jak marzenie, i Kocio-kocio, i zwłaszcza przekapitalne Zielono mi... Za to w tych niekopertowych bluzeczkach miałam jakby ciut za mało na biust i wychodziło mi, że bardziej by pasowalo BBB/BBBB. <idzie smucić się do kącika> Odpowiedz Link
varietta_m Re: płaszczyki 06.09.10, 12:13 o jaciejacie! :D to w takim razie będę wyczekiwać - w październiku akurat będę miała prezent na urodziny ;) i zdążę przed wyjazdem w listopadzie. Byłoby świetnie :D a na razie polatam jeszcze w tym co mam ;) Odpowiedz Link
confused.girl materiały 06.09.10, 13:14 A zdradzisz z jakich materiałów będą szyte płaszcze;)? Flausz wełniany, loden, a może jakieś mieszanki z poliestrem? I podszewki będą poliestrowe czy z acetatu? Odpowiedz Link
kamamil Re: płaszczyki 21.09.10, 18:52 Bardzo uprzejmie proszę o jak najszybsze pokazanie zapowiedzi płaszczyków :) Powód jest prozaiczny - jestem przez kilka dni w UK, i mam pod nosem Bravissimo. Jakby się miały okazać nie dla mnie (oby nie!) to mam możliwość kupienia wyprzedażowych tutaj. Odpowiedz Link
wolffie Tequilla fuksja z długim rękawem 22.09.10, 22:14 Mnie kolor właśnie bardzo zaskoczył i trochę rozczarował. Jest bardzo ładny, nasycony ale... na monitorze wypadał ciepło-zgaszony i wyglądał jak mój ukochany odcień, w rzeczywistości jest zimny i intensywny, wpada trochę w fiolet. Mi to średnio pasuje w dzień, za to w sztucznym świetle niejarzeniowym jest jak jagodowe lody i może być. Zdecydowałam się zostawić głównie ze względu na fenomenalne dopasowanie i podkreślenie figury - pod tym względem jest boska. Ma idealny dekolt i długość. Minusem może być jednolita szerokość rękawów - nie zwężają się - w związku z czym opinają mi się na górze, a od łokcia dyndają - co imho niekorzystnie podkreśla grubsze ramiona. Materiał - no niestety znowu ta cieniuteńka wiskoza. Mam wrażenie, że jeszcze cieńsza niż w poprzednich modelach. Najcieńsza ze wszystkich biubluzeczek jakie mam. Może to i dobre pod marynarki itd, ale w sumie nie po to te bluzeczki są tak fajnie dopasowane, żeby je chować pod czymś. Dla mnie ten materiał jest lichy i stanowi największą wadę BiuBiu. Zaznaczę od razu, że nie jestem przeciwniczką wiskozy - wręcz przeciwnie, jestem jej fanką, ale tylko w takim wydaniu jaką mam w bluzkach z Lee, a nawet chociażby Next'a. Solidna, mięsista i niepodkreślająca fałdek. Zresztą bawełniana czarna tequilla z krótkim rękawem też była pod względem materiału katastrofalna. Najgorsza bawełna jaką w życiu widziałam, jakości supermarketowej - odesłałam. Nie dziwią mnie narzekania na rozciąganie się tej bluzki. Dlaczego takie rewelacyjne ciuchy są szyte ze słabych materiałów? Szkoda. Ja bym chętnie zapłaciła więcej za lepszą jakość. I myślę, że nie tylko ja. Wzięłam do porównania rozmiary 40 B/BB i 42 B/BB. Zostawiłam większą. Inne rzeczy, które mam w 40 B/BB- zielony tulipan, mojito (tylko mierzyłam - było dobre i świetnie leżało, ale wyglądałam trupio), fru fru, czarne kocio z szarfą, czarna tequila z krótkim rękawem 40 b/bb była za mała. 42 B/BB - mam kocio fioletowe i czerwone z szarfami oraz hiszpankę 44 B/BB - eminencję i dwie sukienki empirki (bo szerokie biodra) (oraz brązową bluzkę empire, ale jest za duża) I z tych wszystkich rzeczy jeśli chodzi o jakość materiału podoba mi się jedynie hiszpanka :( a jeśli chodzi o dopasowanie - wszystkie. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Tequilla fuksja z długim rękawem 23.09.10, 05:52 Co do jakości - zgadzam się. Grubszy materiał jest w granatowej tequili - taki sam jak w granatowych tunikach. Szkoda, że czarne tequile nie są z takiego materiału jak czarne kocia. Albo jak ta druga (bądź pierwsza) wersja Polki. Z takie grubszego i bardziej mięsistego. A co do rękawków - nie zgadzam się :) Dla mnie mogłyby być nawet ciut rozszerzane dołem, a na pewno nie zwężane, bo to moim zdaniem dopiero podkreśla grubsze ramiona, przynajmniej u mnie. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Tequilla fuksja z długim rękawem 23.09.10, 10:06 Zgadzam się, że wiskoza jest coraz cieńsza i coraz droższa równocześnie, producent utrzymuje, że gramatura jest zawsze ta sama, a ja widzę co kroję. Czasem są różnice w grubości, w szerokości, pomiędzy belkami. Dlatego zaczęłam szukać innych producentów. Niestety, nie da się kupić 5metrów na próbę, trzeba od razu 100m i modlić się, aby to nie było dziadostwo. I nie chodzi o samą grubość, tylko ogólnie - o jakość. Wpadka z bawełną w lecie tak mnie wystraszyła, że boję się jej teraz kupować. A kupowałam ją w hurtowni bieliźnianej, w której zaopatrują się najwięksi polscy producenci - namacalnie wydawała się ekstra. Taki to żywot Francka Buły...trza sobie dać spokój z dzianinami, skupić się na tkaninie. Odpowiedz Link
roza_am OT - zamówienia hurtowe 23.09.10, 15:52 > Niestety, nie da się kupić 5metrów na próbę, trzeba od razu 100m i modlić się, > aby to nie było dziadostwo. Effuniak też często o takim zjawisku pisze. A dla mnie ono jest wbrew logice. Przecież to podzespoły służą dziełu finalnemu, a nie odwrotnie. Ty tworzysz dzieło, zatem to Ty decydujesz ile i czego ma ci dostarczyć wykonawca podzespołów. Skąd się bierze to odwrócenie ról? I czy nie dałoby się jakoś przywrócić logicznego porządku rzeczy? * Oczywiście nie namawiam Ciebie, Kingo, ani Ewy do jakiejś bezsensownej walki z wiatrakami. Po prostu lobbowanie jest wszechogarniające ;) i dlatego zastanawiam się czy jest jakaś szansa uzdrowienia i tego segmentu rynkowego. Odpowiedz Link
wolffie Re: OT - zamówienia hurtowe 23.09.10, 17:28 roza_am napisała: > Skąd się bierze to odwrócenie ról? I czy nie dałoby się jakoś przywrócić logicz > nego porządku rzeczy? > > * Oczywiście nie namawiam Ciebie, Kingo, ani Ewy do jakiejś bezsensownej walki > z wiatrakami. Po prostu lobbowanie jest wszechogarniające ;) i dlatego zastanaw > iam się czy jest jakaś szansa uzdrowienia i tego segmentu rynkowego. No właśnie, może szukać dostawców za granicą? Tak jak ze stanikami gdy nie było ich w Polsce? 100metrów i modlitwa? Nie no, przedsiębiorcy nie mają łatwego życia. Ja i tak BiuBiu nie porzucę zupełnie, ale rozglądam się za innym rzeczami, a tak może w ogóle bym się nie rozglądała. Odpowiedz Link
maith Re: OT - zamówienia hurtowe 25.09.10, 14:50 roza_am napisała: > Skąd się bierze to odwrócenie ról? I czy nie dałoby się jakoś przywrócić logicz > nego porządku rzeczy? Wydaje mi się, że wiem, skąd może wynikać ten problem. 1) Nie przypuszczam, żeby wielu producentów tak jak Kinga i Ewa oglądało każdy półprodukt dokładnie i świadomie. Wniosek - większość i tak nie wie, co dostaje, więc nigdy nie zweryfikuje informacji o niby prawdziwej gramaturze. 2) Producenci zwykle nie mają realnego kontaktu ze swoimi klientami. Kindze czy Ewie napiszemy od razu o każdym drobiazgu, a czy do C&A, czy innej Zary mamy zwyczaj pisywać? Wiedzielibyśmy do kogo? Wierzylibyśmy, że to dotrze do realnej osoby zainteresowanej dbaniem o jakość? Czy raczej do kogoś, czyją rolą jest grzecznie spławiać klientów? Wniosek: jak już sami nie zauważą, to klienci też im nie powiedzą, a jak powiedzą, to zostaną zignorowani. 3) Jak już jest dobra firma, to nikt nie będzie jej promował. Żeby nie przekazać informacji o dobrej fabryce konkurencji. 4) Na to nakłada się szukanie przez większość (firmy szyjące na ilość) jak najtańszych źródeł surowców. To powoduje, że nawet dobre wcześniej fabryki zaczynają kręcić i pogarszać jakość. Oczywiście to ostatnie powinno zachęcać fabryki do zapewniania dobrej jakości tym firmom, którym na niej zależy, bo inaczej stracą nie tylko tych klientów, którzy przerzucą się na materiały niewiadomego pochodzenia byle jak najtańsze. Ale stracą też takich klientów jak BiuBiu, któremu zależy na jakości i wcześniej było zadowolone, a teraz widzi, co zawalili. Problem jest taki, że im większe i silniejsze będą firmy, które mają prawdziwy kontakt z klientkami i świadomych właścicieli potrafiących ocenić materiał, tym łatwiej będą mogły huknąć i zażądać tego, co zamówiły. Bo będą mogły robić ogromne zamówienia, co się i fabryce opłaci. Tylko że, rośnięcie w siłę dobrych firm blokują same fabryki, narażając je na problemy z ich własnymi materiałami. A dla tych fabryk dobre firmy, potrafiące docenić produkt to podstawa. Bo konkurencji cenowej z trzecim światem taka fabryka nie wytrzyma. Zatem podstawą jej przeżycia są jak najsilniejsze i jak najlepsze polskie/europejskie firmy. A co do szukania za granicą. Oczywiście można, tylko prościej by było dogadać się na miejscu z polską fabryką, o której już wiemy, że potrafi. Tylko szkoda, że woli kręcić. Bo co dotrze z fabryki np. czeskiej to też do końca nie wiadomo. Ale oczywiście wiedząc już jak zawala polska fabryka X i polska fabryka Y można wypróbować też np. czeską fabrykę Z i zobaczyć, co z tego wyjdzie... Tak to sobie wyobrażam... Odpowiedz Link
wolffie Re: OT - zamówienia hurtowe 27.09.10, 13:55 Zaczęłam temat jakości materiałów z przekonaniem, że to jest łatwiutka część do naprawienia. Myślałam, że to szycie dobrze dopasowanych ubrań w kilkunastu rozmiarach zamiast 5, stanowi główny trudny do pokonania problem, a reszta to pestka. Wyraźnie widzę, że się myliłam. Odpowiedz Link
roza_am Re: OT - zamówienia hurtowe 27.09.10, 14:26 Drogą dedukcji wychodzi mi coś takiego: - producenci materiałów czy innych podzespołów nie dbają o ich jakość, bo firmy zamawiające tego od nich nie wymagają, - zleceniodawcy nie wymagają, bo i tak mają zbyt, - maja zbyt, bo klienci, czyli my, są niewymagający. Czyli co może zrobić zwykły klient, aby włożyć swoją cegiełkę do uzdrowienia tego rynku? Wymagać (wszędzie) towarów dobrej jakości i głosować za nimi portfelem. > 3) Jak już jest dobra firma, to nikt nie będzie jej promował. Żeby nie przekaza > ć informacji o dobrej fabryce konkurencji. Masz na myśli trzymanie w tajemnicy dobrego dostawcy materiałów/półproduktów? Tylko, że w zdrowym systemie, to taki porządny podwykonawca powinien sam siebie reklamować, jako jakościowo lepszego od innych. Odpowiedz Link
maith Re: OT - zamówienia hurtowe 27.09.10, 18:10 roza_am napisała: > Drogą dedukcji wychodzi mi coś takiego: > - producenci materiałów czy innych podzespołów nie dbają o ich jakość, bo firmy > zamawiające tego od nich nie wymagają, > - zleceniodawcy nie wymagają, bo i tak mają zbyt, > - maja zbyt, bo klienci, czyli my, są niewymagający. Dokładnie tak. Tylko jeden drobny szczegół. Nie MY, bo my wymagamy. Niestety nas jest mniej niż klientów kupujących w kiepskich firmach. I to trzeba zmienić. Gdyby ludzie działali z sensem, to BiuBiu miałoby więcej klientek niż sieciówki sprzedające często totalne badziewie, o złej konstrukcji i z materiałów niewiadomego pochodzenia. A jakby miało tak dużą sprzedaż, to miałoby też o wiele większą siłę przebicia w fabrykach. Ludzi trzeba oduczyć kupowania metki a nauczyć kupowania ubrań. Trzeba im pokazać możliwości. Jak przy stanikach. Firmy zaczęły się zmieniać dopiero, kiedy klientki zaczęły masowo sprowadzać staniki takie, jakich potrzebowały. > Tylko, że w zdrowym systemie, to taki porządny podwykonawca powinien sam siebie > reklamować, jako jakościowo lepszego od innych. Owszem. Ale mamy system, w którym idioci kupują metki zamiast ubrań. Zatem nastawione na idiotów firmy, wiedząc dla kogo produkują, schodzą jak najniżej z kosztami, bo ich klienci są za głupi, żeby to sprawdzić. I w tym systemie jakość to nie argument. Cena to argument. Tylko że ceną oni nigdy nie przebiją trzeciego świata. Dlatego w ich interesie jest utrzymać klientów dbających o jakość. Niestety te fabryki nie wiedzą, że jest moda na jakość, bo chyba... jeszcze jej nie wypromowałyśmy :) Dlatego proponuję zacząć lobbować. Lobby odzieżowe już mamy :) Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: OT - zamówienia hurtowe 27.09.10, 21:09 maith napisała: > Niestety te fabryki nie wiedzą, że j > est moda na jakość, bo chyba... jeszcze jej nie wypromowałyśmy :) > > Dlatego proponuję zacząć lobbować. Lobby odzieżowe już mamy :) ojej, to trudne... wszędobylska "taniosć" wyparła jakość do "lepszych" (czyt. droższych) sklepów.. Jest tak strasznie dużo mitów o ciuchach i ich jakości, że nawet nie wiem, z której strony to ugryźć. dla przykładu: kupiłam dziecku tanie buty, balerinki, przecenione, 30zł, coccodrillo. po dwukrotnym założeniu okazało się, że materiał z okolic palców i boków butów z szaro-srebrnego wytarł się na szaro-czarny. zareklamowałam, dostałam na wymianę inne, stało się tak samo. Pani w sklepie z dziecięcą szczerością opowiedziała mi, ze dostali je już przecenione, że sprzedała kilkanaście par, że nikt nie zwracał. no i tu pytanie: dlaczego? bo przecenionych nie wypada? bo nikt nie trzyma paragonów za "tańsze" rzeczy? Nie było możliwości nie zauważyć ani uznać, że to nie wygląda źle. poproszę o wsparcie w nowym lobbingu:):):) Odpowiedz Link
ptasia Re: Tequilla fuksja z długim rękawem 23.09.10, 16:35 jeśli chodzi o jakość: mam 8 ciuchów BiuBiu, 3 zeszłoroczne modele, reszta nowsze. Imho te nowsze są lepszej jakości, ani do bawełny w Babydollach, ani do wiskozy w Polka Dot/Sunflower nie mogę się przyczepić. Z tych starszych najsłabiej wypada brązowa bluzka Empire, najlepiej sukienka Lazur - więc imho zdecydowanie widać tendencję na plus :) I błagam aby nie rezygnować ani z bawełny, ani z elastycznych tkanin, bo z tkaniny wszystkiego się nie uszyje - a przynajmniej ciuchów na co dzień nie. Odpowiedz Link
varietta_m Nadchodząca kolekcja 05.09.10, 09:40 Czy w tej kolekcji pojawią się może płaszczyki/kurteczki/żakiety? Wiem, że temat się przewija od czasu do czasu. Może na ten sezon już się uda? Nie ukrywam, że bardzo potrzebowałabym czegokolwiek z w/w i będę musiała coś kupić na nieuchronnie zbliżającą się jesień, ale jeśli miałabym wybór - wiedziałabym, że się pojawią, to wolałabym poczekać na BiuBiu :) Jeśli nie da rady, to niestety będę musiała ruszyć na poszukiwania w sklepy, co nie bardzo mi się uśmiecha pamiętając ostatnie poszukiwania zimowego płaszcza... :/ Odpowiedz Link
nomina Re: Nadchodząca kolekcja 05.09.10, 14:17 Varietta, ja też bym chętnie poparadowała w BiuBiu, ale gdyby Kindze nie udało się z cięższą konfekcją w tym sezonie, to dzielę się moim patentem. Dwa lata temu w Safari kupiłam zimowy płaszcz, który mi sklep za 10 zł skrócił na dole i w rękawach i poszerzył w biuście (nie wiem, czy tak jest w każdym modelu, ale w dwóch, które mierzyłam, były na tyle duże "zakładki", że było z czego popuszczać). W ten sposób mam prawie probiuściasty płaszcz :). Odpowiedz Link
schaetzchen czarna polka i zielony tulipan 05.09.10, 15:59 Obie sukienki cudne. Nie trafiłam z rozmiarem - jednak przeszacowałam swój obwód biustu ;) - czekam na wymianę na b/bb. Z tulipana z bólem serca musiałam zrezygnować - niestety, nie wyglądam dobrze w tym kolorze, a i krój góry wydaje mi się bardziej korzystny dla jabłek, niż gruszek do których się zaliczam. Nie zmienia to faktu, że sukienka śliczna i bardzo starannie uszyta (jak wszystko z tego sklepu). Zamiast tulpka zamówiłam polkę w kropki - ale czekam na przesyłkę, więc jeszcze jej nie opiszę. Zaś polka noir :) - nie sądziłam, że mogę tak ładnie wyglądać w sukience (niech żyje skromność). Generalnie rzecz ujmując: nogi, dół, to nie jest moja najmocniejsza strona - w tej sukience to jednak góra przykuwa uwagę, fason jest bardzo dziewczęcy, lekki. Teraz czekam na ten mniejszy rozmiar - na dole ma nie mieć tasiemki w groszki, tylko czarną koronkę. Odpowiedz Link
ciri1971 Tequila czarna i granatowa 38b/bb. 06.09.10, 14:57 Kocham Tequile, więc musiałam je mieć:) Wydaje mi się , że leżą nawet lepiej niż letnie, chociaż myślałam, że to niemozliwe:). Na moje 159 cm rękawy są milutko długie, w biuscie leżą idealnie, cudeńka po prostu. Granatowa świetnie pasuje do Arabelki midnight:) Odpowiedz Link
meg_ee Lobbuje za dluzszymi bluzkami 07.09.10, 21:22 Przegladam ostatnio nowosci BiuBiu i wszystkie tequile maja dlugosc ok 61cm. Kurcze, se mysle, ladne sa ale niestety dla mnie za krotkie :( Mam 180cm, do tego moj tulow jest dosc dlugi, formalnie nosze rozmiar 40, jednak czesto w sklepie biore 42 bo 40 jest dla mnie za krotka. Moja szafa jest pelna nienoszonych za krotkich bluzek. Teraz i tak jest lepiej bo moda nastala na dlugie ciuchy ale jeszcze niedawno to non stop latalam z golym brzuchem. Z BiuBiu mam Power Flowera i Vichy Baby Doll zielona i obie te bluzki sa na styk choc maja 65cm dl. Kingo, czy nie daloby sie wprowadzic opcji zeby samemu sobie wydluzyc bluzke? Cos na ksztalt jak to bylo zrobione w Etno z ramiaczkami? Zeby te wyzsze osoby mogly sobie same latwo w domu wydluzyc bluzke o te 3-5cm? Bylabym normalnie przeszczesliwa :) Dla mnie idealem sa bluzki o dl. co najmniej 68cm. Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Lobbuje za dluzszymi bluzkami 08.09.10, 09:59 Dla mnie wystrczyłoby 65cm :) Więc też optuję za możliwością "wydłużania". Tequile strasznie mi się podobają, pięknie leżą, ale cóż z tego skoro odsłaniają mi brzuch (gdyby jeszcze było co odsłaniać :/). Odpowiedz Link
varietta_m Re: Lobbuje za dluzszymi bluzkami 08.09.10, 11:24 Ogólnie to ja chyba lobowałaym za zróżnicowaniem pod względem wzrostu. Był (czy jest) pomysł, żeby jakoś tam tuszować asymetrię, ale ja sama nigdy nie zwracałam na to uwagi pomimo znacznej różnicy (zwykle stanik mam na jedną pierś już za mały, a na drugą jeszcze za duży). Wydaje mi się, że bardziej widoczna jest właśnie długość (rękawów, całości, wysokości "zawieszenia" biustu). To chyba wyszło w Cabernetach opadających z ramion. Ze swoim 156cm i raczej wyżej zawieszonym biustem (do tego same ramiona też mam raczej okrągło-opadające), musiałam jednak wymyślić system trzymający rękawki na swoim miejscu. Fajnie byłoby wprowadzić na stałe rozróżnienie, choć wiem, że to pewnie dużo roboty z rozmiarówką. Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Lobbuje za dluzszymi bluzkami 08.09.10, 13:43 Ja malutka, wiec bym wolala krotsze ciuchy :) Moze jak kinga podbije swiat, to zdecyduje sie poszerzyc rozmiarowke uwzgledniajac rowniez wzrost :D <marzy> I wcale nie jest tak, ze niska osoba moze sobie skrocic. Pewnie moze sobie skrocic, ale nie polega ono na obcieciu dolu, bo zazwyczaj talia u mnie wypada na biodrach, wiec trzeba ta talie podniesc, czyli de facto zmienic konstrukcje. Zrobilam to i w szarej eminencji i w martini, ale jednak wolalabym kupic sukienke przeznaczona dla niskiej osoby i idealnie dopasowana bez zadnych przerobek :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Lobbuje za dluzszymi bluzkami 08.09.10, 13:54 Ale przynajmniej możesz zmienić te ciuchy (oczywiście wiadomo, że to drogo już wypada). A jak jest za krótki ciuch, to już nic się z tym nie da zrobić, bo przecież nie będę sobie doszywać falbanek ;) No i cały czas się zastanawiam czy kupować te długorękawkowe tequile czy nie. Bo obawiam się, że będą za krótkie :( Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Lobbuje za dluzszymi bluzkami 08.09.10, 14:26 Yaga - my mamy chyba podobny wzrost - mam długorękawkowe tequile i są ok - mam wrażenie, że są dłuższe od tych letnich, nic mi się nie podwija, mam rozmiar 40B/BB, 1,72 m wzrostu. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Lobbuje za dluzszymi bluzkami 08.09.10, 14:58 To mamy taki sam wzrost :) Hmm, no to chyba zaryzykuję i kupię. Odpowiedz Link
nomina OT: Chwalę się :) 08.09.10, 15:03 Wybaczcie OT: z podwójną przyjemnością (bo rzecz dotyczy i mnie) donoszę, że artykuł w październikowych Dobrych Radach, w którym jestem jedną z bohaterek, został okraszony zdjęciem w BiuBiowej bluzce - Do dżinów (świetnie komponuje się z barokowym wnętrzem sali Nehringa IFP UWr - ale czy BiuBiu komponuje się z czymś źle ;)?). Wprawdzie największy atut Biubluzki - dekolt - został przysłonięty książką, a podpis, jak to podpisy, o wykorzystaniu BiuBiu do stylizacji jest małą czcionką - ale zawsze kolejna wiadomość o mojej ulubionej projektantce poszła w szeroki świat :). Dodatkowo mogłam wystąpić w "książkolczykach" wykonanych przez inną naszą Lobbystkę, Biedronę (właścicielkę Artlantydy), co też poczytuję sobie za zaszczyt :). Odpowiedz Link
beniutka_bo nowe zapowiedzi na FB 09.09.10, 11:50 www.facebook.com/photo.php?pid=5078470&fbid=432101098462&id=279220768462 tylko jakoś modelka wygląda aż sztucznie- czyżby za dużo PS albo temu podobnego wynalazku? Odpowiedz Link
nomina Re: nowe zapowiedzi na FB 09.09.10, 17:27 Och, to też moje. A jest szansa na czekoladowy brąz w miejsce czarnego i więcej kremowego, pisakowego, cappucino, orzechowego w tych paskach? Odpowiedz Link
indigo-rose 34! 09.09.10, 13:52 Rozmiar 34 zaginął tymczasowo czy całkiem wypadł z zimowej kolekcji? Odpowiedz Link
nomina Zic-Zac 36BB/BBB 09.09.10, 17:30 Przyszedł do mnie Zygzaczek. Niskie ukłony wobec Kingi, bo zamówiłam przedwczoraj wieczorem, wczoraj wysyłka, dziś jest - spodziewałam się przesyłki dopiero koło poniedziałku! Bluzeczka, standardowo, piękna. Jak dla mnie mogłyby być dłuższe rękawy, ale to akurat moje kaprysy, a nie wada :). Wielokolorowe, ale jednak utrzymane w jednolitej stylistyce zygzaczki skutecznie odwracają wzrok od mankamentów brzucha i bioder :). Ciekawi mnie tylko jedna rzecz: te zaszewki na biuście to w celach pragmatycznych czy li jedynie estetycznych? Odpowiedz Link
indigo-rose Re: 34! 12.09.10, 22:52 Miło, ale mnie by bardziej interesowała na przykład granatowa. Albo koralowe Delgado. Albo... nie wiem, ale fajnie by było mieć wybór po wzorze, a nie tylko po rozmiarze ;) Odpowiedz Link
kasiadj07 Tequila fuksja 46bb/bbb za duża 10.09.10, 18:23 Kupiłam tequilę fuksja z długim rękawem i liliową z krótkim oraz baby doll vichy pistacja - wszystkie w moim stałym rozmiarze 46 BB/BBB. Liliowa i babydolka leżą idealnie, są identyczne rozmiarowo do flower power. Natomiast fuksjowa tequila jest sporo za luźna. W talii jest na szerokość jak moja ulubiona Do dzinów, ale w przeciwieństwie do tej ostatniej wisi w biuście, dekolt nie leży dobrze, a rękawki są za szerokie (bo że za długie - taka jej uroda) i wiszą smętnie. Wygląda więc o rozmiar za dużą. Dobrze, że kupiłam ją razem z liliową, bo wiem, jak powinna leżeć. Gdyby nie to, to pewnie stwierdziłabym, że to nie dla mnie fason. Kończąc te moje wywody mam pytanie, czy wszystkie tequilki z długim rękawem wypadają rozmiarowo tak samo, czy trafił mi się źle opisany egzemplarz, czy to ten kolor tak ma? Tak czy inaczej wymieniam na mniejszą, ale chętna jestem ogromnie również na inne kolory, a tych w rozmiarze 44 jest w sklepie pod dostatkiem:) Odpowiedz Link
nomina Delgado - rozmiary BBB? 12.09.10, 21:15 Czy Delgado (mnie interesuje Zabajone) będzie też w rozmiarach BB/BBB? Czy może krój jest taki, że należy brać B/BB? Bluzeczki wyglądają pięknie, Gray Flower też. Czy ta ostatnia będzie też w innych wersjach kolorystycznych? Odpowiedz Link
slotna Re: Delgado - rozmiary BBB? 12.09.10, 22:01 Wlasnie, jak z rozmiarem? Jak pisalam, wiekszosc BB/BBB jest na mnie dobra/ ciasnawa a tylko cabernet BB/BBB byl za duzy w biuscie - jesli z delgado jest podobnie, to kupie B/BB natychmiast, jesli nie - zadam stanowczo uzupelnienia rozmiarowki! Mam wielkie, szerokie bary i ta bluzka jest DLA MNIE I-DE-AL-NA!!! Musze ja miec, w obu wersjach, koniecznie! Bo umre! :D Odpowiedz Link
nomina Re: Delgado - rozmiary BBB? 12.09.10, 22:45 A jak ja mam wąskie ramiona (i generalnie wszystko ze mnie spada), to źle będę wyglądała w Delgado? Podoba mi się ta bluzka. Ja mam standardowe 30H - ciekawe, czy wejdę w B/BB? Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Delgado - rozmiary BBB? 13.09.10, 07:56 A ja proszę, błagam o delgado zabajone w 48 bb/bbb :))))))))))) jest przemniamniuśne ;) Odpowiedz Link
slotna Re: Delgado - rozmiary BBB? 14.09.10, 20:34 To jak bedzie BB/BBB, nie bedzie? Wbije sie w B/BB? A jak Grey Flower, podobny rozmiarowo do Do dzinow? Chce juz kupic, noooo! :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Delgado - rozmiary BBB? 14.09.10, 21:05 Oczywiście, że będzie BB/BBB, szara jest identyczna jak do dżinów. W Delgado rozmiar B/BB wejść powinnaś do miseczki GG/H. Odpowiedz Link
slotna Re: Delgado - rozmiary BBB? 15.09.10, 01:24 > Oczywiście, że będzie BB/BBB, szara jest identyczna jak do dżinów. Dziekuje, tak sie domyslalam, zatem biore szara koniecznie. > W Delgado rozmiar B/BB wejść powinnaś do miseczki GG/H. Nie wiem jak z miseczka, bo z brytyjczykow juz wszystkich wyroslam - effuniaki mam w H. Niby kopertowe sa wieksze (tak wywnioskowalam z dyskusji), ale w kocio-kocio 38 BB/BBB ciasnota, cabernet owszem, 40 BB/BBB byl w biuscie dwa razy za duzy. Czy one sa w talii jak do dzinow albo tequila czarna z krotkim rekawem (imo luzne) czy jak cabernet/kocio (ciasne)? Jesli ciasne, wzielabym 40 i wtedy B/BB powinno dac rade (chyba?). Aha, dodam, ze zielony tulipan 38 BB/BBB jest na moim biuscie na styk. Dopytuje sie tak, bo ode mnie przesylka ubezpieczona to od 10 euro w gore, wiec wolalabym tym razem trafic z rozmiarem. Odpowiedz Link
bergamotkak Re: Delgado - rozmiary BBB? 15.09.10, 08:10 a skad jestes? ja tez zagraniczna, moze kiedys sie zdecydujemy na wspolne zakupy ;) ja ze slonecznych wloch Odpowiedz Link
slotna Re: Delgado - rozmiary BBB? 15.09.10, 11:38 > ja ze slonecznych wloch A ja z deszczowej Irlandii. Zakupy zagraniczne wspolnie mozemy robic na zasadzie: ja tobie staniki typu "wysylka tylko do UK i ROI", ty mnie kielbaski figowe ;)) Odpowiedz Link
bergamotkak Re: Delgado - rozmiary BBB? 15.09.10, 13:06 a to pech... mhhh kielbaski figowe - nie slyszalam za parmezanem szaleja ale figi... nie jest latwo robic zakupy na odleglosc Odpowiedz Link
slotna Re: Delgado - rozmiary BBB? 15.09.10, 13:23 > nie jest latwo robic zakupy na odleglosc Odpowiedz Link
ankh_morkpork Delgado - rozmiary BBB będą czy nie? 15.09.10, 09:00 > W Delgado rozmiar B/BB wejść powinnaś do miseczki GG/H. Ja mam 32J. Do dżinów noszę 42BB/BBB. Więc będą Delgado w BB/BBB? Jeśli tak, to kiedy? Bo mi się podoba, ja chcę sobie taką kupić :( Odpowiedz Link
clarisse Jeszcze raz: Delgado - rozmiary BBB będą? :) 16.09.10, 15:27 Dopisuję się do pytania od Delgado BB/BBB ^^ Bo ja też z J+ i informacja o tym, że B/BB mieści do H to dla mnie za mało. A z tego co widziałam to w postach o temacie "Delgado rozmiary BBB" jest tylko informacja że będzie Flower Power BB/BBB... a o Delgado nie ma słowa ^^ Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Jeszcze raz: Delgado - rozmiary BBB będą? :) 16.09.10, 19:24 Clarisse - będzie BB/BBB. Informacja n.t. tequili- dostaję wiele pytań, więc odpowiem zbiorczo - czarna, granat i fuksja będą są bieżąco doszywane, jeśli brakuje, to tylko chwilowo. Jutro znów nowa dostawa fuksji, łącznie z r. 34 Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Bra Boutique, Dopasowana, KAROline i BiuBiu 16.09.10, 19:53 Z największa przyjemnością chciałam ogłosić, że Sklepy Bra Boutique w Toruniu, Dopasowana w Warszawie i KAROline w Zielonej Górze mają w swojej ofercie ubrania BiuBiu. Bardzo serdecznie zapraszam w imieniu własnym i dziewczyn prowadzących te fantastyczne salony! Mam nadzieję, że współpraca będzie owocna a klientki zadowolone z zakupów stacjonarnych. Sklepy wymieniłam w kolejności alfabetycznej - żeby było sprawiedliwie. Odpowiedz Link
clarisse Dzięki 17.09.10, 02:36 a_parisienne.biubiu napisała: > Clarisse - będzie BB/BBB. Dzięki :) Rozwiałaś właśnie moją jesienną melancholię :D To ja sobie idę cierpliwie poczekać ^^ Odpowiedz Link
izas55 Re: Tequila fuksja 46bb/bbb za duża 13.09.10, 10:44 Zwykle tez noszę 46BB/BBB. Czarna jest już mniejsza (tak akurat), ale amarant tez wyszedł duży w biuście. jeżeli chodzi o granatową to nie wiem bo nie mam. Może to kwestia dzianiny? Kinga wspominała coś o jakimś nowym dostawcy Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Tequila fuksja 46bb/bbb za duża 13.09.10, 11:58 Dzięki na podpowiedź:) Zamówiłam w rezultacie fuksję mniejszą a granatową standardową i zobaczę jak wyjdzie. Najwyżej odeślę z tą za dużą fuksjową. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Tequila fuksja,i granat, gray flower 46bb/bbb 16.09.10, 21:02 Przyszło moje zamówienie:) Fuksja w rozmiarze 44BB/BBB, ponieważ standardowa okazała się za duża, Tequila granatowa i Grey flower 46BB/BBB. Wszystkie trzy bluzki są identycznej wielkości, leżą doskonale:) Fuksjowa z cieńszej wiskozy, granatowa z grubszej, mięsistej, każda na swój sposób urocza. Dekolty trochę dla mnie za szerokie, żeby nosić swobodnie do pracy, choć stanik nie wystaje, będę je nosić z czymś na wierzch (bolerka?:). Grey flower mogłaby być dla mnie trochę krótsza, ale ja mam tylko 165cm wzrostu, leży identycznie jak Power flower w tym rozmiarze. Czarna taśma z figlarnym wiązaniem pod biustem podkreśla u mnie najwęższe miejsce, rękawki za łokieć, tak jak lubię:) Jestem ogólnie bardzo zadowolona. Teraz mam w planie jeszcze Delgado i pozostaje czekać na obiecane sweterki, bo tych mi obecnie najbardziej brakuje. Odpowiedz Link
brzoza_101 Grey Flower (zdjęcia), Zabajone i Tequila z dł.ręk 12.09.10, 21:46 Miałam okazję poprzymierzać nowości stacjonarnie w Bra-Dreams na warszawskiej Woli. Kupiłam Grey Flower 40B/BB. Zdjęcia i szczegóły w katalogu Balkonetki balkonetka.pl/katalog/bra/biubiu-grey-flower-biust Mierzyłam też Delgado Koral. Rozmiar 38B/BB był dobry, ale wzór nie przypadł mi do gustu. Większy biust niż mój 32F też by się tam bez problemu zmieścił. Tequila z długimi rękawami w rozmiarze 40B/BB leżała najlepiej. Dość szeroki dekolt, ramiączka od biustonosza na granicy wystawania, ale rękawy dużo za długie. Wyższe osoby to na pewno ucieszy. Fuksjowa Tequila jest uszyta z cieńszego materiału niż ta granatowa. Jeśli miałabym wybierać, to wolałabym ten z granatowej. Moje obecne wymiary: -biust 96cm, -talia 72cm, -brzuch 83cm, -biodra 100cm, -wzrost 163cm. Odpowiedz Link
brzoza_101 Grey Flower (zdjęcia), Delgado i Tequila z dł. ręk 12.09.10, 21:48 Pomyliłam nazwę bluzki w tytule poprzedniego postu. Odpowiedz Link
slotna Grey Flower a Do dzinow - jak sie maja do siebie? 12.09.10, 22:03 Do dzinow poki co lezy na mnie najlepiej (chociaz wole porzadne dekolty), w obu wersjach, w rozmiarze 38 BB/BBB - czy grey flower wypada podobnie? Bo na razie to byla ruletka rozmiarowa... Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Grey Flower a Do dzinow - jak sie maja do sie 16.09.10, 21:29 W moim rozmiarze (46BB/BBB) Grey flower jest trochę ściślejsza niż Do dzinów - w biuście jest taka sama, ale dół bardziej przylega (identycznie jak Power flower). Odpowiedz Link
slotna Re: Grey Flower a Do dzinow - jak sie maja do sie 17.09.10, 00:43 > W moim rozmiarze (46BB/BBB) Grey flower jest trochę ściślejsza niż Do dzinów - > w biuście jest taka sama, ale dół bardziej przylega (identycznie jak Power flow > er). Ooo, ciekawe czy w 38 tez tak bedzie, bo jesli, to niedobrze. Do dzinow sa idealne, bo na styk :) Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Grey Flower (zdjęcia), Zabajone i Tequila z d 12.09.10, 22:15 Fuksjowa Tequila jest uszyta z cieńszego ma > teriału niż ta granatowa. Jeśli miałabym wybierać, to wolałabym ten z granatowe > j. Brzozo, a czy mierzyłaś może obie Tequile, czy rozmiarowo wypadają identycznie? Pytam, bo przyszła do mnie fuksjowa i jest za luźna, nie wiem więc, czy inne wychodzą podobnie, czy to tylko ten kolor. Odpowiedz Link
anulla1974 A 34? 13.09.10, 11:30 Będzie coś oprócz amarantowej Tequili? Bo mi sie marzy granatowa... Odpowiedz Link
indigo-rose Re: A 34? 13.09.10, 17:41 Lobbujmy razem! Granatowa Tequila, Delgado i Grey Flower powinny być w 34 :D Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: A 34? 13.09.10, 18:18 Ależ nie musicie lobbować, było i będzie. Sprawdzałam- oprócz granatu były wszystkie kolory tequili w 34, jeśli wyszły- tak jak i inne będą doszyte, na prawdę :) Delgado i Gray Flower będzie takoż - tego ostatniego tylko kilka sztuk, bo to wersja limitowana i wzór nie będzie w tej kolorystyce powtórzony. Odpowiedz Link
ankh_morkpork A Delgado BB/BBB będzie? 13.09.10, 19:32 Bo na razie do wyboru są tylko rozmiary z B/BB. A ja mam "Do dżinów 2" w 42BB/BBB. Czy Delgado coral też mam wziąć w tym rozmiarze? Odpowiedz Link
normalna_ja BiuBiu a kobieta 50 z brzuszkiem 14.09.10, 13:49 Dziewczyny, a może sama Kinga pomoże :) - jak ubrania BiuBiu prezentują się na tęższych kobietach ze sporym brzuszkiem, który jest mało jędrny i trudny do opanowania? Czy kobieta z rozmiarem 80JJ/85HH ma szansę na BiuBiu? Zmieści się w 48? Ale w tym rozmiarze widzę tylko Sun Flower... Będzie większy wybór? Np. wśród płaszczy? Bo nie ukrywam, że taki płaszcz to byłoby TO :) Odpowiedz Link
felisdomestica Re: BiuBiu a kobieta 50 z brzuszkiem 14.09.10, 16:03 na podstawie własnych doświadczeń stwierdzam, że ubrania BIUbiu nie są przyjazne dla wystających brzuchów. Są zbyt opięte. Odpowiedz Link
akj77 Re: BiuBiu a kobieta 50 z brzuszkiem 14.09.10, 17:42 Chyba że modele z marszczeniami na brzuchu, te mają szanse (np. Cabernet, byle nie za mały). Fuego zapowiadało się nieźle pod tym względem, ale niestety nie weszło do produkcji :-( Odpowiedz Link
nomina Re: BiuBiu a kobieta 50 z brzuszkiem 14.09.10, 18:03 Ja wprawdzie nie 50+, ale z brzuszkiem okresowo bardziej wiotkim :). Na mnie sprawdzał się Flower Power, Mrrau, Cabernet. Nieźle wygląda też Do dżinów i Zic-Zac. Zwłaszcza ten ostatni jest ciekawy, bo kilkuodcieniowe zygzaczki dają optyczne złudzenie "pracowania" materiału (takiego jakby lania się), co maskuje brzuch, mimo że sam krój jako taki maskujący nie jest. Odpowiedz Link
malinowo_kalinowa materiały - sugestia 14.09.10, 18:29 Lobbuję o większy wybór biubiu z mniej opinających materiałów, bo czarna tequila z krótkim rękawem to niestety nieliczny bawełniany wyjątek... Z radością powitała bym nie wiskozowe sukienki i bluzki o wiele łaskawsze dla wszelkiego typu oponek. Odpowiedz Link
malinowo_kalinowa Re: materiały - sugestia 14.09.10, 18:33 malinowo_kalinowa napisała: Przepraszam, za literówkę > Lobbuję o większy wybór biubiu z mniej opinających materiałów, czarna tequila > z krótkim rękawem to niestety nieliczny bawełniany wyjątek... Z radością powitałabym nie >wiskozowe sukienki i bluzki o wiele łaskawsze dla wszelkiego typu > oponek. Odpowiedz Link
aankaa Re: BiuBiu a kobieta 50 z brzuszkiem 21.09.10, 19:56 po dzisiejszych zakupach :) - zic-zac + korygujące majtasy wygląda rewelacyjnie. Jeśli nie ułoży się go "na płask" tylko lekko podciągnie/zmarszczy wzorek tak się mieni, że oponka nie ma szansy się ujawnić :)) Odpowiedz Link
aankaa białogłowa 50+ dekolty 14.09.10, 19:11 kupiłam polkę dot, baby doll i wszystko pięknie :) brzuch potraktowany modelującą bielizną został utrzymany w ryzach ale problemem (dla mnie) jest głębokość dekoltów :( Niestety, ta część mojego jestestwa jest dość płaska/szczupła (?), sponiewierana spaniem na naleśnik (dla mających "inną" wyobraźnię - śpię na boku mając ramiona maksymalnie zbliżone do siebie) i efekt jest łatwy do przewidzenia - mam więcej zmarszczek na dekolcie niż na twarzy... czy przewidziane są modele bardziej zabudowane ? Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: białogłowa 50+ dekolty 16.09.10, 21:32 Bardziej zabudowane są dekolty w biubluzeczkach Do dzinów i w nowej Grey flower. Jak dla mnie są takie akuratne:) Odpowiedz Link
aankaa Re: białogłowa 50+ dekolty 21.09.10, 20:03 grey flower już moje !! rzeczywiście, dekolt dużo płytszy w zic-zac - szybka przymiarka i efekt zupełnie inny: kilka cm nad dekoltem zbliżone do siebie (szew na długości 1-2 mm) i utworzyła się fajna łezka, która skróciła dekolt (raczej przeznaczony na model plunge) i schował się wysokofiżbinowy pancernik Odpowiedz Link
yaga7 Tequile długorękawkowe i Grey Flower 15.09.10, 10:27 Wszystko 42B/BB. Rozmiarowo pasuje. Ale granatowa tequila jest dłuższa, ma dłuższe rękawki i dla mnie lepszy materiał, bo ciut grubszy. Czarna ma cieńszy materiał, ciut krótsza jest i inaczej się dołem układa. Mam wrażenie, że to jest dokładnie ten sam materiał, co w letniej czarnej tequili i dlatego rozciągnie się tak, jak letnia. Więc pewnie będę odsyłać, bo letnia leży mi w szafie i w ogóle jej nie noszę. Grey Flower rozmiarowo pasi. Ale też mam ale. Ten czarny pas materiału optycznie zwęża mi część podbiustową i w związku z tym nie mam talii. No i nie wygląda to fajnie. Odpowiedz Link
kasienka.body Grey Flower 40B/BB 15.09.10, 13:26 Jeszcze nie mierzyłam, bo dopiero przyszła, ale pewnie będzie ok - wszystkie biu ciuszki mam w rozmiarze 40B/BB i są ok. Bluzeczka jest prześliczna! Bardzo lubię takie połączenia kolorystyczne, a do tego jeszcze wzór w kwiaty - bosko! Nie pogardziłabym taką sukienką :) Odpowiedz Link
aankaa Re: Grey Flower 40B/BB 21.09.10, 20:10 Bluzeczka jest prześliczna! Bardzo lubię takie połączenia kolorystyczne, a do tego jeszcze wzór w kwiaty - bosko! Nie pogardziłabym taką sukienką :) === mierząc nowy nabytek podciągnęłam cienką dzianinową spódniczkę pod samą szarfę - wygląda rewelacyjnie ! Podobnie wyglądało delgado. Gdyby móc kupić spódnicę z tego materiału. A może Kinga pokusiłaby się o uszycie takowych... Odpowiedz Link