darchangel Deco strapless nude 30GG 13.06.12, 18:11 Kupowany na wymiary 68/100, teraz w biuście mam trochę mniej, ale stanik nadal leży dobrze - wcześniej był lekko za mały na większą pierś. Zwykłe Deco plunge pasowało w rozmiarze 30GG (teraz nie pasuje w ogóle, bo zaczęło na mnie dziwnie leżeć ;)) Obwód ciasny, stabilny, mogę biegać, skakać, tańczyć, stać na głowie - piersi tkwią na swoim miejscu. Co prawda miski na dole lekko się załamują, ale spod bluzki/sukienki tego nie widać. Generalnie wygląda ok i nie widać go pod ubraniami, nie przebija spod jasnych. Zapina się trochę trudno, bo w tym rozmiarze aż na 4 haftki, chociaż myślę, że takie szerokie zapięcie (i obwód) mają wpływ na stabilność. Generalnie nie mam większych zastrzeżeń, w porównaniu do innych straplessów, jakie miałam, ten jest zdecydowanie najlepszy. Właśnie oszczędzam na czarny ;) Odpowiedz Link
rockiemar Freya - w jaki rozmiar celować (nowsze kolekcje)? 12.08.12, 19:59 W necie widziałam sporo Frey w sensownych cenach, niestety biustonosze w sklepach stacjonarnych w cenie powyżej 200zł mnie skutecznie odstraszają... Udało mi się przymierzyć tylko Brooke 65E - zdecydowanie za mała i za luźna oraz Lacey 65E - dobra w miskach i w obwodzie. Wymiary 91//66 (luźno 70), zwykle noszę ścisłe 30F. W jaki rozmiar celować z modeli: Piper longline Martha plunge/half cup Patsy plunge/half cup Carys plunge/longline Teagan plunge/half cup Lyla Trudie Sophia Roxanne Nina Erina half cup Odpowiedz Link
justinehh Freya Carys 32g 12.08.12, 20:56 Materiał miły w dotyku, sam stanik po prostu przeuroczy, dość nisko zabudowany, ale podtrzymanie jest średnie, bardzo rozstawia na boki. I do tego na dole miska się łamała, kształt nie wiadomo jaki. Mierzyłam też longline, 34ff było lużnawe w obwodzie ( próba podskokowa niezbyt udana) miska przyduża, 32g niby miskowo i obwodowo dobre, ale po paru ruchach ramionami i podskokach miałam wrażenie, jakby biust chciał zwiać z misek. Ale zaokrągla naprawdę ładnie. Odpowiedz Link
ptasia Lyla hazelnut 30f, Ellie 30e 17.09.12, 14:14 niedawne nabytki, z których jestem zadowolona: 1. Ellie balkonetka, 30e. Rozmiar to wynik recenzji Bravissimo, w których przewijały się info o dużych miskach. No i owszem, imho zdecydowanie dużomiskowa. Obwód normalny, nie rozciągliwiec jak Nieve. Kształt niestety ciut rakietowy, ale akceptowalnie. B. wygodny i ładniejszy na żywo niż na fotach. 2. Lyla orzechowa 30f. Rozmiarowo porównywalna do Eleanor białej 30f (do czerwonej teraz nie porównam, bo mi się cała rozciągnęła :/; innych mgiełek Freyowych w tej chwili nie mam, ale np. wiem, że w Arabelli midnight w tej chwili też potrzebuję 30f). Kolor dość chłodny, wpadający trochę w szary - jak w kakao na mleku. B. ładne ramiączka. Całość w klimacie retro bielizny. Kształt - noski, takie jak lubię, okrągło-zadarte. B. wygodny, łaziłam w nim nawet kilka h po górach. Czekam na szorty z Bravissimo, bo ciućmowato nie kupiłam od razu. Odpowiedz Link
yaga7 Freya Marina i Piper 02.10.12, 10:18 Marina half cup - obwód, miski standardowe. Mam wrażenie, że albo krój poprawili od czasu Summer i Moneta (bo to były ostatnie halfy w tym kroju, które mierzyłam), albo mnie się coś odmieniło. W każdym razie jeżeli komuś leżą takie halfy, polecam, stanik śliczny, moje kolorki :) Marina balkonetka - moim zdaniem wypada na wielkomiskową. Wzięłam 34GG, bo niektóre frejki mam 34GG i są dobre, ale ta jest sporo za duża. Będę próbować z 32GG, bo 34G z kolei może nie leżeć (mój biust lubi krój G+ we frejowych balkonetkach). Miska jest nierozciągliwa, materiałowa, podobna do Ediny w wersji balkonetkowej (która w sumie też moim zdaniem wypada wielkomiskowo, bo 32H było za duże, a z kolei w innych frejowych balkonetkach 32GG jest za małe). Piper longline - rozmiarowo podobny do innych frejowych longlajnów, moim zdaniem można w ciemno brać swój longlajnowy rozmiar. Odpowiedz Link
ptasia Re: Freya Marina i Piper 02.10.12, 10:21 > Marina balkonetka - moim zdaniem wypada na wielkomiskową. To by potwierdzało to, co mi powiedzieli na stronie FB Frei UK, gdy pytałam, czy Marina będzie podobna do Nieve pod wzgl. kroju itd. Nieve jest imho dużomiskowa, ale lubię jak na mnie leży, poza tym, że obwód ma hiper luźny. Jak obwód w tej Marinie? W normie? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Freya Marina i Piper 02.10.12, 10:27 Moim zdaniem obwód w normie, ale ja mam dużą tolerancję i przykładowo Nieve nie jest dla mnie hiper luźna. Dużo łatwiej jest mi ocenić to, czy stanik ma ciasny obwód, niż że ma luźny, nie wiem dlaczego. Natomiast jeżeli się okaże, że to 32GG będzie dobre, to będzie to też potwierdzeniem, że obwód jest jednak luźniejszy, bo nie wszystkie frejowe 32 są na mnie dobre, wolę 34. Odpowiedz Link
ptasia Re: Freya Marina i Piper 02.10.12, 10:38 Ale Nieve też masz balkonetkę, bo to mam na myśli, nie longline? Daj znać, czy to 32gg Ci będzie pasić, bo jak tak, to może bym musiała mieć 28''... Odpowiedz Link
yaga7 Re: Freya Marina i Piper 02.10.12, 10:43 "Mam" to za dużo powiedziane - mam 34FF, które już jest od dawna za małe, ale obwodowo faktycznie luźnawe. Natomiast skoro Nieve, Edina i Marina to klony, to faktycznie balkonetki mogą być luźnawe, bo Edina w 32 była OK (tylko miskowo spora, ale nie chciało mi się wymieniać). Natomiast longlajny mam w 36, hehe. Aha, no i nie wiem, czy nie ma różnicy obwodowej przy przeskoku z G na G+, bo mam też takie frejki, które w 34G mają obwód taki sam jak 32GG, czyli jakby celowo robili G+ luźniejsze niż G. Odpowiedz Link
ptasia Re: Freya Marina i Piper 02.10.12, 10:48 Ja mam Nieve 28f, i obwód ma jak nie najściślejsza 30''. Normalnie celuję w 30f, ze wskazaniem ostatnio na takie pełne/większe 30f. To Nieve jest na styk na większej, w górce może i ciut za małe, ale w 28ff bym się utopiła. Edina jest klonem ewidentnym, z tego co słyszałam, włącznie z obwodem - wygląda na to, że nie tylko w G+ (które słyszałam, że często są luźniejsze). Dobra, i tak będę czekać na jakieś przeceny ;), zobaczę, jak to wtedy będzie u mnie wyglądać. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Freya Marina - aktualizacja 23.10.12, 12:37 32GG z Mariny balkonetkowej pasuje, czyli jest raczej luźna i wielkomiskowa. Muszę przyznać, że dobrze zbiera z boków, wydaje mi się, że lepiej niż miękkie frejki o innych fasonach. Odpowiedz Link
yaga7 Freya lounge - rozmiarówka 02.10.12, 10:32 Znalazłam tabelkę rozmiarówkową, może się komuś przyda: sophisticatedpair.com/blog/wp-content/uploads/2012/09/Size_Chart.jpg Odpowiedz Link
mokta sadie - ktokolwiek widział ktokolwiek wie 17.10.12, 11:54 poszukuję info o miskach i obwodzie. Czy ktoś posiada ten model lub mierzył?? Odpowiedz Link
yaga7 Re: sadie - ktokolwiek widział ktokolwiek wie 17.10.12, 11:58 Ja mam (34GG). Moim zdaniem w tym rozmiarze wypada na ciasną i raczej normalnomiskową, nie wiem, jak z rozmiarami poniżej G, bo nie mierzyłam. Odpowiedz Link
mokta Brooke 30F 65F miękka, nie half cup 20.10.12, 20:52 W końcu zamiast Sadie mam Brooke balcony (powtarzam miękka a nie half cup) ale niestety sporo przytyłam więc jest za mała. Kupiona w sumie z impulsu. Jednakże dla osób poszukujących info o niej wstawiam kilka pomiarów mojej nowej nieużywanej 30F 65F i kilka słów: obwód w spoczynku 61cm naciagam do 75cm (wydaje się porządny i nie ciągliwy) głębokość miseczki 24cm szerokość fiszbiny z kanalikiem 15cm Wizualnie stanik jest prześliczny, hafty delikatnie. Niestety ramiączka optycznie "pogrubia" falbanka po ich wewnętrznej stronie. Nie mogę powiedzieć nic więcej bo obecne się w nią nie mieszczę ale jestem na drodze :) Odpowiedz Link
veev Freya Lounge - macałam, mierzyłam... 25.10.12, 23:28 ...nie kupiłam. Wszystko, co było do obejrzenia i obmacania w Debenhamsie, czyli serię Gracie: czarna koszulka na ramiączkach i czarna koszulka z długim rękawem (na nią szczególnie liczyłam, bo myślałam, że się sprawdzi jako zimowa piżama), poza tym do kompletu spodnie i jeszcze koszulka typu baby doll. Rozczarował mnie zwłaszcza "hidden support", bo w praktyce sprowadzał się do "no support" (wewnątrz jest wszyta po prostu jeszcze jedna warstwa z elastycznej dzianiny, z gumką pod biustem). W normalnym dość obcisłym topie uzyskuję praktycznie ten sam efekt smutnych cycków - tyle że sensowny top da się upolować za parę funtów, nie trzeba koniecznie dawać prawie 30. Materiał miły w dotyku, wyglądał dość porządnie, choć mógłby być grubszy - ale spodziewałam się znacznie więcej, czegoś bardziej w rodzaju piżamowych topów Bravissimo (w nich hidden support faktycznie supportuje, choć też nie jest konstrukcyjnie idealny). Ogólnie - rzecz nie dla mnie i chyba również nie dla większości bardziej biuściastych. Szkoda. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Freya Lounge - macałam, mierzyłam... 26.10.12, 06:46 Ale może to też zależy od biustu i osobniczych wymagań. Bo dla mnie jest różnica między "no support" w zwykłej piźamce czy tiszercie, a supportem we frejowych topach, oczywiście na korzyść Freyi. Co oczywiście nie znaczy, że wielbię całość Freyi Lounge ;) Bravissimowych topów nie lubię, bo dla mnie po pierwsze są za krótkie (a koszulki nocne za długie to kompletnie nie mój styl), a po drugie ten support jest właśnie zbyt pancerny. Odpowiedz Link
sbarazzina Freya Martha 22.01.13, 14:50 Bardzo mi się spodobał ten stanik i postanowiłam, że nie spocznę dopóki nie dorwę stanika w motylki :) Mam taką wizję, że latem będę go zakładac pod białą, dużą, cienka koszulę i nosic ją rozchłestaną :) Do rzeczy, miski i obwód standardowe, mam rozmiar 32DD jak w większości innych staników. Fiszbiny o dziwo nawet wygodne, nie dźgają mnie w mostek, chociaż po całym dniu zostawiaja ślady. Szerokość odpowiednia - 14cm. Szorty w rozmiarze S(10) pasuja na moje 95cm w biodrach. --- Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary: tnij.org/staniki01 Odpowiedz Link
sbarazzina Freya Teagan 22.01.13, 14:56 Ten mam również w rozmiarze 32DD, miseczki ma ciut większe i obwód trochę dłuższy w spoczynku (ok 1.5 cm) niż Martha. Szerokość fiszbiny także 14 cm. Równie wygodny i przyjemny w użytkowaniu jak Martha. --- Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary: tnij.org/staniki01 Odpowiedz Link
inez69 Lauren Balconette Lupin 30GG 24.02.13, 14:14 Słabo zbiera i podtrzymuje, ale jest bardzo wygodny i z niedoboru staników często go noszę. Obwód w normie, 65 cm, za szeroki jak na ten rozmiar, zapięcie 3x3 wygląda co najmniej dziwnie. Szelki (28mm), bo ramiączkami ich nie można nazwać, wpijają mi się w pachy od przodu, są szerokie i za sztywne. Latem na pewno nie pozwolę im się wychylić spod żadnej bluzki. Najbardziej niestety lubię go za kolor. Moje wymiary około 74/98 cm. Odpowiedz Link
inez69 Edina Balconette 30GG 24.02.13, 14:16 Obwód teoretycznie 65-ka, ma 70 cm, do tego zapięcie 3x3. Ramiączka z pętelkami - 28 mm. Miseczki za małe co najmniej o rozmiar, dodatkowo koronkę podszyto nieelastyczną taśma, więc wbijałaby się pewnie nawet w dobrym rozmiarze. Materiał sztuczny, nieprzyjemny. Żałuję, bo wzór mnie zachwycił i marzyłam o tym modelu, a jestem bardzo rozczarowana. Moje wymiary około 74/98 cm. Odpowiedz Link
inez69 Pixie Balconette 30GG 24.02.13, 14:17 Wzór, który w katalogu wygląda słodko, w olbrzymim rozmiarze GG, traci cały swój urok. Za dużo tego granatu, całości zrobiła się tak ciężka i smutna jak profil biustu. Plus za ramiączka-guma obszyta materiałem jak w m.in. w Nadinie. Obwód ścisły (62 cm) w odczuciu o wiele przyjemniejszy niż np. Crystal. Zapięcie 2x3 idealnie dostosowane do rozmiaru stanika. Moje wymiary około 74/98 cm. Odpowiedz Link
inez69 Crystal 30GG 24.02.13, 14:18 Jestem wielką fanką Deco, więc musiałam mieć i Crystal. Miseczki identyczne jak u siostry, obwód ścisły, około 65 cm. Plus i minus za ramiączka-są dużo ładniejsze i wyglądają na trwalsze, niż w Deco, w których popruły mi się na całej długości, ale jednocześnie są zbyt rozciągliwe i biust skacze podczas chodzenia. Niestety jest mocno na styk, więc noszę go tylko z obcisłymi podkoszulkami, które pomagają trzymać piersi na miejscu. Moje wymiary około 74/98 cm. Odpowiedz Link
irenka65f deco a deco honey 15.03.13, 19:10 Czy deco honey jakoś różni się od deco? Chcę zamówić deco honey bo baaardzo podoba mi się i fioletowy i czerwony. Nie mam deco, ale kiedyś mierzyłam czerwone (malinowe) - było dobre w rozmiarze 30F. Czy w honey też celować taki rozmiar? A doły? Też takie wielkie jak inne freyowe? Mam 102 w biodrach, to mam zamawiać M czy jeszcze S? Odpowiedz Link
boziaj Re: deco a deco honey 02.05.13, 12:41 nie wiem, czy jeszcze szukasz opinii? na dniach powinnam dostać honey firecracker, więc będę mogła porównać do nude (obie w rozmiarze 30E) na balkonetce znalazłam (po tym jak juz zamówiłam ;)) info, że ten kolor wypada nieco mniejszy, choć patrząc po wrzutkach chyba nie na każdym, jak sprawdzę na sobie to napiszę Odpowiedz Link
boziaj Re: deco a deco honey 16.05.13, 23:01 na moim biuście wypadają podobnie, czerwona deco honey jest troszkę mniejsza niż cielista deco, ale nie na tyle, żeby brać inny rozmiar kolor firecracker cudny, intensywnie koralowy Odpowiedz Link
azymut17 Deco Charm 30E 26.09.13, 16:16 Wyciągam stary wątek, jakoś wątki marek słabo przędą. Mierzyłam dzisiaj w Peachfield Deco Charm. O rany! O rany rany! :-) Wow po prostu. Dużomiskowy, jak inne Deca. Obwód jednak ścisły jak na nich, po zdjęciu zapięłam moja starutką Arabelkę 28F na drugie haftki zamiast pierwszych, a i tak było luźniej. Efekt robi niesamowity, jakos kiedyś Deco na mnie nie leżało, mam porównanie tylko z Ashlee. Ona z kolei spłaszczała mnie przeokrutnie, wyglądałam, jakbym się zderzyła ze ścianą. Srebrne Deco robi mi zaś i biust pod brodą, krechę i piękny profil. Cudo, nie stanik. Odpowiedz Link
tatakine Marvel Nude 29.12.13, 19:48 Zachwycona czarna Marvel postanowilam zamowic wersje nude. Poki co nie znalazlam 32F, natomiast zastanawia mnie co innego. Natknelam sie juz na trzy rozne wersje tego stanika. I tak: 1. caly bezowy, koronka w tym samym kolorze na figleaves: www.figleaves.com/uk/product/FRA-AA1501/Freya-Marvel-Underwired-Side-Panel-Bra/?size=&colour=Nude 2. bezowy, z jasna (kremowa/biala) koronka na brastopie: www.brastop.com/freya-marvel-uw-side-panel-bra-nude?r=search 3. jak pkt 2 i dodatkowo wzor w jasniejsze babelki, takie jak w czarnej wersji, np tutaj: www.brasandhoney.com/freya-bra/freya-marvel-nude/ Czy ktoras z Was posiada lub ogladala ten stanik i moze napisac jak wyglada w rzeczywistosci? Odpowiedz Link
ochanomizu Re: Marvel Nude 29.12.13, 20:43 Ptysiowa w wątku o Marvel chyba odpowiedziała na Twoje pytania forum.gazeta.pl/forum/w,32203,148027569,148625006,Re_Nowy_kroj_Freyi_Marvel_co_to_jest_.html?wv.x=2 Odpowiedz Link
tatakine Re: Marvel Nude 30.12.13, 10:14 ochanomizu napisała: > Ptysiowa w wątku o Marvel chyba odpowiedziała na Twoje pytania o, dzieki! Zupelnie umknelo mi ze byla tam mowa o wersji nude, mimo ze watek czytalam. To jeszcze tylko zapytam czy ktosia wie jaki kolor ma siateczka naszyta na miseczki - bezowy jak reszta stanika czy kontrastowy jasny/kremowy? Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Marvel Nude 30.12.13, 20:37 Troszkę jaśniejszy niż miseczki, ale nie tak kontrastowy jak na zdjęciu brastopowym (na którym widzę prawie białą koronkę). Coś pomiędzy (bo koronka nie jest w kolorze miseczek jak na zdjęciu Figleaves). W każdym razie ładnie to się razem zgrywa i ten jasny pasek siateczki nie jest na tyle jasny, żeby na przykład przebijać spod jasnych bluzek. Chociaż przyznam, że bąbelków mi trochę szkoda:) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Marvel Nude 31.12.13, 11:56 > rzebijać spod jasnych bluzek. Chociaż przyznam, że bąbelków mi trochę szkoda:) Mi też szkoda bąbelków :) Koronka jest kremowa, nie odznacza się pod białą bluzką. Bardzo mi Marvel pasuje, mam czarny i beżowy, chociaż myślę właśnie o przefarbowaniu beżowego, bo ja praktycznie wcale nie noszę jasnych ubrań, a pod jakieś ewentualne pojedyńcze bluzki mam Panache Jasmine pudrową :) A taki np. fuksjowy Marvel wyglądałby obłędnie :) ----------------------------------- Zapraszamy na jesienne kolekcje w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Marvel Nude 31.12.13, 12:21 Ja wybrałam cielisty trochę z braku laku, bo czarnych i ciemnych staników mam już dużo. Też noszę prawie same ciemne rzeczy, a pod te kilka jasnych już mam jeden (Parfait Jeanie). Ale uznałam, że miękki stanik o takim kroju, zwłaszcza nieprzezroczysty, jest na tyle ciekawy, że warto się skusić:) Ale rzeczywiście fajnie by było, gdyby pojawiały się inne wersje kolorystyczne, i to raczej jednokolorowe (ewentualnie z jaśniejszymi bąbelkami), a nie takie jak wersja na lato 2014 (wybitnie mi nie pasuje ta biel z niebieskim i turkusem). Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Marvel Nude 31.12.13, 13:01 ano właśnie, mnie też ta zapowiadana wiosenna wersja zupełnie nie leży. Szkoda fajnego fasonu na taki kolor :) Jakieś jednolite nasycone kolory byłyby super. Ale jak się nie ma co się lubi to ... trzeba sobie zrobić :D Chyba zakupię barwnik do bielizny i przetestuję ;) ------------------------------------- Zapraszamy na jesienne kolekcje w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
lufka_zubrowka Totally Tartan longline 65E, figi S 06.01.14, 16:44 To mój pierwszy longline i wrażenia mam bardzo dobre - mocne podtrzymanie (w każdym razie przy moim średnim biuście się sprawdza), ponadto wydaje mi się, że trochę zmusza do wyprostowania pleców ;) tego że jest longlajnem pod bluzką nie widać, natomiast szwy na miskach nieco się odznaczają (mnie to nie przeszkadza, ale warto mieć to na uwadze). Estetycznie również bardzo mi odpowiada - jest cały "dżinsowy", w przeciwieństwie do innych staników z tej linii. Trochę szkoda, że majtki też nie są takie - "dżinsowy" materiał jest tylko na pasku na górze, całe majtki są w kratę tak jak plunge. Normalnie noszę M, tutaj rozmiarówka jest typowo brytyjska, stąd S. Podsumowując, chętnie kupiłabym sobie jeszcze jakiegoś longline od freyi, niestety dostępne i najbliższe zapowiedziane propozycje nie odpowiadają mi estetycznie (zasłonkowa krata hopscotch, blade kwiaty na flourish...) czekam na kolekcję jesień 2014 ;) Odpowiedz Link
neiti89 Freya Patsy Coral longline 20.05.14, 20:07 Czas najwyższy napisać kilka słów o moim pierwszym longlinie, czyli koralowej Patsy. Spotkałyśmy się podczas obmierzania wszystkiego-co-nowe w jednym z lokalnych przybytków. Patsy sprawiła na mnie wrażenie... mdłej :P Jej koralowatość jest w moim odczuciu mocno sprana, do tego dochodzą jasne kropki, które tylko potęgują ten efekt. A jestem osobą uwielbiającą wszelką pstrokaciznę, więc stanik, który na starcie wygląda jak po miljonowym praniu niespecjalnie do mnie przemówił. Ale trzeba przecież obadać nabiustnie, toteż obadałam. I wpadłam w absolutny zachwyt :) Obwód - polecono mi 30, które naszam całkiem często, jeżeli biorę inny rozmiar to raczej mniejszy, ale ultra sympatyczna (i rzecz jasna kompetentna) ekspedientka doradziła, że jak longline to lepiej troszkę większy. Zgadzam się, 30 leży naprawdę dobrze - mimo, że tuż po założeniu mam wrażenie luzu, to w miarę upływu czasu stanik wydaje się ścieśniać i leży idealnie przy ciele, nie wżerając się w żadnym miejscu. Przylega świetnie, nie ma mowy o żadnym wędrowaniu na trasie góra-dół czy też obwodnicy lewo-prawo, nie dusi, a jest przyjemny. ALE! Ze względu na swoją longlineowatość oraz mój niezwykle niestatyczny tryb życia, co rusz podwija mi się te wydłużone kilka centymetrów, a nie jest specjalnie komfortowym poprawianie tego co chwila (często jedynie mam wrażenie, że się dół obwodu harmonijkuje, sprawdzam, a tu wszystko ładnie). Nie wiem, czy to wynika ogólnie z samego longline'a czy też z tego, że nie mogę usiedzieć na miejscu dłużej niż kwadrans, niemniej jest to upierdaśne. Miski - czyli to, co wywołało u mnie największy zachwyt :) Robią mi rewelacyjny dekolt, profil mam po prostu idealny. Świetnie zbierają, trzymają, nie puszczają, zaokrąglają i ogólnie cuda działają :) Mierzyłam FF i F (na około 89cm w biuście na stojąco), zdecydowałam się na mniejszą. Nie, żeby FF leżało źle, ale F jest po prostu bajeczne, na mnie szyte i ogólnie cudowne ;) Dolinka jest, dwie kule są - michy na medal :) Ramiączka - na początku ucieszyłam się, że takie szerokie to fajnie, wygodne. Niestety odczuwam trochę, że mnie drapią... Nie są najdelikatniejsze. Zwłaszcza, gdy prowadzi się trochę bardziej kończyno-machający tryb życia ;) Ogólnie - nie uważam Patsy za cud designu, ale moje piersi są w niej naprawdę szczęśliwe :) Jak tylko w końcu zmobilizuję się, żeby sięgnąć po aparat to obfocę i wrzucę do Galerii :) Odpowiedz Link
neiti89 Re: FREYA - 9 14.08.14, 23:21 Przeklejam, przeklejam i ponawiam sugestię, by przypiąć na górze listy tematów najaktualniejsze wersje dla najbardziej znanych marek (Panache, Freya, Cleo, Ewa Michalak, Dalia, Comexim może?) tak jak temat z nowościami i wyprzedażami. Byłyby ultra-wygodniej trafić na najnowsze recenzje. Do kupienia Deco zabieram się jak sójka za swoje zamorskie wojaże. Nowe propozycje chyba jednak trafiły, bo chociaż nie było mojego idealnego rozmiaru, to sklep, który odwiedziłam postara się sprowadzić mi właściwy ;) Oba mierzone w 30F. Oba prześliczne, każdy na inny sposób ;) Charm Pink jest bardzo... elegancki, z wyższej półki. Delikatnie połyskujący materiał misek, ciemniejsza koronka... Zdecydowanie wersja fuksjowa podoba mi się bardziej, niż srebrna (która przecież też nie była zła :). Z kolei panterka w Rebelu... Uwiodła mnie ;) Po prostu jest genialna, bardzo wyraźna, żywa, do tego kokardki przy ramiączkach :) Dla mnie rewelacja :) Obwód zaskakująco luźny. 30 to mój normalny rozmiar, czasami jedynie sięgam po 28, tutaj to konieczne. Zapinany na 2 haftki, 3 stopnie regulacji. Ramiączka.... Rany, jakie one są szerokie. Toporne wręcz. Nie do końca mi pasują do wersji Charm Pink, są trochę zbyt przytłaczające dla wyglądających na tak delikatne misek. W Rebelu ramiączka nie są cieliste, lecz złotawe, co dodaje tej wersji Deco dodatkowego uroku :) Tutaj też ich szerokość nie razi mnie tak bardzo. Miski idealne. W obu wersjach wypadają tak samo (czy to reguła? czytałam w galerii, że były różnice, wpisy mają jednak parę lat ;), ciekawi mnie czy obecnie Deco jest bardziej przewidywalne). Kształt jest świetny, dolinka urocza :) W porównaniu do mojego dyżurnego pladża tutaj jest po prostu raj ;) Idealne stopienie piersi z miską, żadnej fałdki, żadnego odznaczania się pod ubraniem. Doskonałość, ot co. Zachorowałam na Deco ;) Odpowiedz Link