Dodaj do ulubionych

mobilna brafitterka

14.09.10, 14:08
Dziewczyny! Jest hit dla Warszawy!

Moja znajoma poznała cudowną brafitterkę! Dziewczyna po umówieniu telefonicznym przyjeżdża do Ciebie-mierzy, dobiera i przywozi Wam wymarzony stanik do domu lub w inne umówione miejsce.
Rewelacja!
Koleżanka właśnie od niej wróciła i z romiaru 85 C przeszła na 75 f! Efekt jest zdumiewający:)
Ceny są konkurencyjne-za stanik Dalii dała 140 (ten sam w Złotych tarasach kosztuje 180)
SZOK
Zainteresowanym z Warszawy służę mejlem.
Obserwuj wątek
    • beniutka_bo Re: mobilna brafitterka 14.09.10, 14:20
      faktycznie ,szał, 140zł za Dalię do ŁASKA ŻADNA- zwykle kosztują do 130zł. Chyba,że kobieta dolicza za dojazd,to zrozumiem. A porównywanie z cenami w ZT to przesada.
      Dlaczego?tam jest ustalona cena taka,ze stanik nie może kosztować poniżej 150zet-jakikolwiek poza przeceną- taki przewidziano target tego centrum handlowego i moim zdaniem sztucznie windują ceny.

Fajnie,że udało się skłonić koleżankę do zmiany rozmiaru.
    • the_mariska Re: mobilna brafitterka 14.09.10, 14:26
      Coś mi tu wygląda na reklamę.. ;) Nie prościej się od razu przedstawić? Wszystkie sklepy i producenci występują tutaj oficjalnie w swoim imieniu, szeptanek nie lubimy. Podstawowe pytanie: jakimi markami ta pani dysponuje, w jakiej rozmiarówce? Czy płaci się osobno za wizytę i osobno za stanik, czy na przykład przy zakupie usługa jest gratis? A gdyby nic się nie udało dobrać, to co wtedy?

W sumie w mniejszym mieście takie coś mogłoby być hitem, ale w Warszawie o bra-fitterkę naprawdę nietrudno ;) Zobacz, ile mamy sklepów oferujących bra-fitting za darmo w standardzie: maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=117696992044816211829.00045c1efb1b90e69aa60&ll=52.22107,20.9729&spn=0.193919,0.617294&z=11 Zresztą, objazdowy bra-fitting świadczy od dawna sklep MamBra ( mambra.pl/polec.php ), więc to też dla nas żadna nowość :)

Co do cen - akurat w Złotych Tarasach są one wyższe niż gdzie indziej i trudno się temu dziwić - lokal w takim miejscu swoje kosztuje. Ale już w mniejszych sklepach położonych w mniej atrakcyjnych lokalizacjach ceny są wszędzie na tym samym poziomie.

I jeszcze na koniec - dojazd do klientki tak naprawdę sprawdzi się głównie w przypadku kobiet karmiących, które nie mają czasu by pójść z małymi dziećmi na zakupy. Czy bra-fitterka dysponuje jakimiś stanikami do karmienia? W jakich rozmiarach?
      • 65f Re: mobilna brafitterka 14.09.10, 14:57
        nie jest to reklama !!!!!!!!! a raczej chęć pomocy obu stronom. Co do bra-fitterek w sklepach - dziękuję bardzo - z reguły jest to 1 pani na cały sklep i akurat to nie jest jej zmiana - doświadczyłam takiej sytuacji parę razy :( - albo bielizna jest bardzo droga - bądź płacisz extra za usługę.
        Nikogo na siłę do niczego się nie zmusza - znajoma skorzystała - a że ja często odwiedzam to forum - w nadziei, że znajdę coś dla siebie - polecony model, sklep, usługę - więc postanowiłam się podzielić taką wiadomością - Co do wyboru marek i usług - to jak ktoś chce mogę podać kontakt samej trudno coś powiedzieć (jak się sama z nią umówię podam coś więcej - a więc w przyszłym tygodniu ) wiem, że głównie polskie marki Konrad, Kris, Kinga, Dalia. U znajomej nic nie brała za "zdjęcie miary" pewnie w cenie stanika jest usługą. Poza tym jaka to przyjemność dowiedzieć jaki rozmiar ( tym bardziej, że różnią się u poszczególnych producentów) i nie skorzystać z doboru bielizny aby podkreślić swoje atuty.
        Tak swoją drogą straszne jest to, że mój wpis wywołał od razu jakieś ataki ;(
        • ptysiowa_7 Re: mobilna brafitterka 14.09.10, 15:28
          Jakie ataki? Po prostu dziewczyny pisały, że to nic specjalnego w mieście, w którym jest kilkanaście, a może i ze dwadzieścia (nie wiem, już nie nadążam) sklepów z darmowym brafittingiem i konkurencyjnymi cenami. Może napisz, w jakich sklepach byłaś, bo w tych, które ja znam, bielizna nie jest bardzo droga - w tej cenie, którą wymieniłaś, jest niezły wybór, a do tego nie słyszałam o sklepie, w którym płaci się ekstra za usługę brafittingu. Myślę, że w całym kraju takiego sklepu nie ma.
          Po prostu wydaje mi się, że aby poznać swój rozmiar i coś kupić lub nie, wystarczy wpaść do któregokolwiek ze sklepów z brafittingiem, spontanicznie, bez umawiania się.
        • akj77 Re: mobilna brafitterka 14.09.10, 15:28
          65f napisała:

> nie jest to reklama !!!!!!!!! a raczej chęć pomocy obu stronom. Co do bra-fitte
          > rek w sklepach - dziękuję bardzo - z reguły jest to 1 pani na cały sklep i akur
          > at to nie jest jej zmiana - doświadczyłam takiej sytuacji parę razy :( - albo b
          > ielizna jest bardzo droga - bądź płacisz extra za usługę.

A gdzie konkretnie płaci się extra za brafitting? W żadnym ze znanych mi warszawskich sklepów nie ma takiego zwyczaju.
        • the_mariska Re: mobilna brafitterka 14.09.10, 15:38
          65f napisała:

> nie jest to reklama !!!!!!!!! a raczej chęć pomocy obu stronom.
          Spokojnie, sama przyznaj, że gdy pojawia się na forum nowy nick i już w pierwszym poście chwali konkretny sklep lub firmę wygląda to trochę podejrzanie ;)

Co do bra-fitte
          > rek w sklepach - dziękuję bardzo - z reguły jest to 1 pani na cały sklep i akur
          > at to nie jest jej zmiana - doświadczyłam takiej sytuacji parę razy :( - albo b
          > ielizna jest bardzo droga - bądź płacisz extra za usługę
          Wygląda na to, że nie odwiedziłaś po prostu dobrego sklepu ;) Zdaję sobie sprawę, że bywają chamskie i niedoinformowane ekspedientki (mamy już trzeci wątek zbierający ich niemiłe teksty: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,89261267,89261267,Najglupsze_teksty_ekspedientek_cz_3.html ), jednak żadna z takich sytuacji nie przytrafiła mi się w żadnym ze sklepów polecanych przez Lobby (choć we wszystkich nie byłam, przyznaję). Za to pierwszy raz słyszę o dodatkowej płatności za bra-fitting, ten temat był już kiedyś dyskutowany na forum i wszystkie obecne tu sklepy uznały go za głupi. Mogłabyś powiedzieć, w jakim sklepie ci się to przytrafiło, żebyśmy przypadkiem się na to nie nadziały? :) Jeżeli ten sklep ma tutaj swój wątek, tym bardziej koniecznie tam to napisz.

> Nikogo na siłę do niczego się nie zmusza - znajoma skorzystała - a że ja częs
          > to odwiedzam to forum - w nadziei, że znajdę coś dla siebie - polecony model, s
          > klep, usługę - więc postanowiłam się podzielić taką wiadomością - Co do wyboru
          > marek i usług - to jak ktoś chce mogę podać kontakt samej trudno coś powiedzieć
          > (jak się sama z nią umówię podam coś więcej - a więc w przyszłym tygodniu ) wi
          > em, że głównie polskie marki Konrad, Kris, Kinga, Dalia. U znajomej nic nie bra
          > ła za "zdjęcie miary" pewnie w cenie stanika jest usługą. Poza tym jaka to przy
          > jemność dowiedzieć jaki rozmiar ( tym bardziej, że różnią się u poszczególnych
          > producentów) i nie skorzystać z doboru bielizny aby podkreślić swoje atuty.
          Ale naprawdę bywa tak, że nawet spośród oferty dużego sklepu nie udaje się klientce dobrać zupełnie nic. Zwłaszcza, że sporo z nas się nie łapie na rozmiarówkę polskich marek. I co wtedy?

> Tak swoją drogą straszne jest to, że mój wpis wywołał od razu jakieś ataki ;(
          Szkoda, że odebrałaś to jako atak, po prostu staram się wyciągnąć jak najwięcej informacji, które być może się komuś przydadzą.
    • roza_am Wątek do skasowania 14.09.10, 16:29
      Zero konkretów, mnóstwo emocji, a do tego prośba o mailowe kontaktowanie się z obcą na forum osobą.

Proponuję, aby autorka założyła wątek od nowa, z nazwą sklepu/firmy w tytule i opisem konkretów w pierwszym poście (oferowane marki, rozmiary, kontakt do tej bra-fitterki i inne niezbędne szczegóły).
      Skoro to ma być wątek pomocny dla obu stron, to takie konkrety są niezbędne.
      • turzyca Owszem, ale zostawie go jeszcze 14.09.10, 18:57
        Zeby autorka mogla odpowiedziec na zadane pytania.

Bo poza tym faktycznie sprawa niewyrazna, ten nick nie ma zadnej historii na jakimkolwiek forum gazety.
      • aankaa Re: Wątek do skasowania 14.09.10, 18:59
        bardziej przypomina to początki działalności typu Amway czy Oriflame - bo skąd pani po przymiarce na drugą wizytę weźmie tyle biustonoszy ? Nie raz zdarzyło mi się, że po podaniu konkretnego 75F dostałam do przymierzenia kilka modeli w _różnych_ rozmiarach. Nie mówiąc o kolorach / fasonach / wygodzie
        • nomina Re: Wątek do skasowania 14.09.10, 20:06
          Aanko, to, co piszesz, jest niesprawiedliwe wobec MLM typu Oriflame (Amwaya nie znam, nie wypowiadam się). To uczciwa i przyszłościowa forma dystrybucji, a że czasem kalają ją czarne owce, nie oznacza, że sama dziedzina jest nieetyczna.
          • aankaa Re: Wątek do skasowania 14.09.10, 22:01
            Nomina, nie oceniam MLM
            to było skojarzenie
            • nomina Re: Wątek do skasowania 14.09.10, 22:56
              OK, jestem trochę wyczulona, bo - nie wiedzieć czemu - ostatnio znowu nasilają się porównania MLM do piramidy. A w mojej branży te dystrybucje nastawione na brak pośredników i docieranie do klienta to przyszłość, więc z niepokojem obserwuję takie ruchy :).
      • agus2412 Re: Wątek do skasowania 14.09.10, 20:56
        A wiecie, kojarzy mi się temat, w którym ktoś pytał się nas, co myślimy o właśnie takim mobilnym brafittingu ale teraz za żadne skarby nie mogę go znaleźć.
        • the_mariska Re: Wątek do skasowania 14.09.10, 21:32
          Tu był wątek na temat mobilnej bra-fitterki, zwiedzającej z klientkami 'galerie handlowe': forum.gazeta.pl/forum/w,32203,86283181,86283181,Platny_bra_fitting_mam_mieszane_uczucia_.html - tyle, że wątek jest sprzed 2 lat, a od tamtego czasu oferta również i sklepów w galeriach znacznie się zmieniła :)

A tutaj dyskusja na temat płatnego bra-fittingu w sklepach (i nie tylko): forum.gazeta.pl/forum/w,32203,103445441,103445441,PRZYMIERZANIE_W_SKLEPACH_STACJONARNYCH_A_.html

Żeby nie było - wcale nie w mobilności bra-fitterki tutaj problem (przecież nasza słynna Maheda od dawna działa na tej zasadzie ;)) - raczej w tym, że pierwszy post nie zawierał praktycznie żadnych przydatnych informacji. Inna sprawa, że Maheda jedynie dobiera staniki, a nie je sprzedaje...
          • maheda Re: Wątek do skasowania 14.09.10, 21:42
            > Maheda jedynie dobiera staniki, a nie je sprzedaje...

Maheda jest jednak na znakomitej większości spotkań ze sklepami, więc owszem, istnieje możliwość kupna. Tyle, że nie od mahedy ;-)
            • 65f ... 14.09.10, 22:42
              W odpowiedzi na Wasze pytania.
              Nazwy sklepu nie podam gdyż nie jestem żadnym sklepem.
              Dziewczyna mierzy i przywozi kilka modeli (staniki to nie telewizory-można ich trochę przewieźć w samochodzie)
              Właśnie na tym polega atrakcyjność takiej oferty, że nie trzeba chodzić po sklepach a produkt przychodzi do Ciebie.
              Porównanie do Oriflame czy Amway-bez komentarza
              Fakt,że nick jest bez historii-no trudno, chciałam się podzielić taką nowiną to sobie założyłam konto.
              Co do braku fachowego brafittingu-np. sklep Palmers

Jakich konkretów oczekujecie?
              Ceny-pewnie uzależnione od modelu i firmy.
              Miejsce spotkania do indywidualnego ustalenia.
              Kontakt mogę podać do indywidualnej wiadomości ponieważ jest to osoba prywatna i nie sądzę, aby dobrym pomysłem było zamieszczanie maila na publicznym forum.
              • aankaa Re: ... 14.09.10, 22:46
                Kontakt mogę podać do indywidualnej wiadomości ponieważ jest to osoba prywatna i nie sądzę, aby dobrym pomysłem było zamieszczanie maila na publicznym forum.
                ===
                a dlaczego ta "osoba prywatna" nie zareklamuje się bezpośrednio ? Tym bardziej, że kontakt wyłącznie mailowy
              • roza_am Re: ... 14.09.10, 22:56
                > Kontakt mogę podać do indywidualnej wiadomości ponieważ jest to osoba prywatna
                > i nie sądzę, aby dobrym pomysłem było zamieszczanie maila na publicznym forum.

Ale przecież robi to zawodowo. Zatem nie podajesz jej maila prywatnego, tylko służbowy. Podobnie z nazwą firmy - musi ta osoba używać jakiejś nazwy lub firmować działalność swoim nazwiskiem.

> Jakich konkretów oczekujecie?
                Przede wszystkim oferowane marki, zakres rozmiarów, typy staników (np. czy są też karmniki).
              • maith Re: ... 14.09.10, 23:16
                65F - trafiłaś na forum konsumenckie, gdzie informacje na temat oferty bra-fitterek i sklepów z bra-fittingiem (dojeżdżających czy nie) podawane są otwartym tekstem.

Jako prawnik dodam tylko, że to stąpanie po śliskim gruncie. Osoba prywatna prowadząca sprzedaż staników powinna po prostu zarejestrować działalność gospodarczą. Wtedy nie będzie się musiała ukrywać przed urzędem skarbowym i będzie mogła się legalnie zareklamować.

Na marginesie porównywanie cen nielegalnego sklepu z cenami sklepu nie tylko legalnego, ale jeszcze płacącego za lokal w Złotych tarasach nie ma sensu.

Brak fachowego bra-fittingu w sklepie Palmers nie dziwi. Zupełnie jakbyś napisała na forum bibliofili, że w Warszawie nie ma przyzwoitej księgarni i za przykład podała kiosk Ruchu, gdzie było tylko 5 książek na krzyż :)

Piszesz, że często tu zaglądasz... Czy wyobrażasz sobie człowieka twierdzącego, że czyta forum miłośników książek, który nie zna żadnej księgarni ani biblioteki w swoim mieście (dobrze w nie wyposażonym) a za przykład miejsca, gdzie kupuje się książki podaje kiosk Ruchu? Bo to jest mniej więcej ten efekt...
                • zojka-zojka Re: ... 15.09.10, 08:44
                  Bardzo trafne i obrazowe porównanie Maith :)
                • tigga lobby to jest to :) 15.09.10, 09:19
                  własnie dzięki takim postom, lobby to miejsce, ktore lubię :)
                  konkretnie, bezlitośnie rzeczowo :D
                • butters77 Maith, w samo sedno :-) n/t 15.09.10, 17:07

• agus2412 Re: ... 15.09.10, 11:01
                "W odpowiedzi na Wasze pytania.
                > Nazwy sklepu nie podam gdyż nie jestem żadnym sklepem."

Zatem to jednak Ty?
    • agus2412 Re: mobilna brafitterka 15.09.10, 11:02
      To ja poproszę maila.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka