Dodaj do ulubionych

EFFUNIAK - 11

• monissska w sklepie pojawiła się miękka panterka;) n/t 01.12.10, 21:32

• kryklu Re: w sklepie pojawiła się miękka panterka;) n/t 02.12.10, 10:13
        To dopiero jest czujność :D
        Dzięki tej informacji zamówiłam tę panterkę, zanim dostałam informację ze sklepu.
        • monissska Re: w sklepie pojawiła się miękka panterka;) n/t 02.12.10, 13:42
          bo sama na niego polowałam...sasasasa :D w końcu trzeba mieć przedświąteczny prezent;)
    • slotna Re: EFFUNIAK - 11 01.12.10, 22:24
      Turkusowy HP 75 GG - jak dla mnie to balkonetka, nie half, bardzo zaluje, bo uwielbiam normalny kroj half-cupow. Jest bardziej zabudowany pod pachami niz plunge, na granicy wygodnosci, ale ciagle ok. Niestety piersi nadal mi sie stykaja przesadnie, tyle ze teraz wyzej, bo i mostek wyzszy. Wyprobuje jeszcze wiekszy rozmiar (mam hustawke ostatnio), ale generalnie nie jestem zachwycona: nie zbiera tak dobrze jak plunge, do tego pianka na bokach sie wybrzusza. Wydaje mi sie, ze jest po prostu za cienka i przydalby sie jeszcze jeden szew na tej przestrzeni od strony pachy. Z przodu biust wydaje sie wiekszy, a z profilu mniejszy niz w plunge (sprawdzilam z bluzkami). Bardzo ladne, gladkie ramiaczka, szkoda, ze maja petelki, ale generalnie najlepsze ze wszystkich effuniakowych jakie mam.

Czarny 85F - pisze w imieniu mamy. Mniejszy niz plunge, F jest idealne, wszystko ok, pasuje, podnosi i daje swietny ksztalt. Mama twierdzi, ze effuniaki sa w tym momencie jej najwygodniejszymi stanikami; sama stwierdzam, ze wyglada w nich najlepiej.
    • nomina MOTYLEK - recenzja i pytanie do Ewy 01.12.10, 23:19
      Od soboty jestem posiadaczką Motylka. Model piękny, motylki tak słodkie, że nawet nie przeszkadza mi ich pudrowy róż :). Rozmiar dobierała mi Ewa, razem z jury złożonego z ekipy OnlyHer orzekła, iż jest dobry (w misce takoż). Mogłam brać węższy obwód, ale ja ostatnio jestem hiperwrażliwa i hiperpuchnąca, więc wolalam szerszy z możliwością regulacji przepinania w obie strony. Wizualnie, również nabiustnie, staniczek cudny.

Z rzeczy dyskomfortowych: koronka dla mnie trochę zbyt drapie, zwłaszcza okolice brodawek i zwłaszcza szew, oba końce fiszbin mnie masakrują (masakrę podpachową zgłaszałam już przy Bakłażanie i mam wrażenie, że w zeszłorocznych modelach one nie były takie twarde), mostek dla mnie za szeroki i te końce fiszbin robią mi ślady na biuście (tam, gdzie łączy się ze skórą klatki piersiowej).

Generalnie na plus, zwłaszcza za to, że to pierwszy G+, który jest niepancernym sutkozasłaniaczem, za miękki half, bo lubię ten krój, no i za motylki.

Ale mam jeden problem i pytanie do Ewy jednocześnie: Ewuś, sama widziałaś, że miska była ok. Założyłam stanik dopiero wczoraj, ale nie zmieniłam wielkości biustu. Tymczasem mam teraz coś takiego: w misce, zaraz za fiszbiną robi mi się taka wystająca część biustu, jakby wypychał miskę, tuż za za tym biust się robi wklęsły, jakby mi tam tkanki zabrakło ;) (gdyby był w tym miejscu szew, wyglądałoby to, jakby mi odcinał kawałek piersi), a potem prawie aż do brodawki biust nie jest od strony zewnętrznej zaokrąglony (jak w Kaśce na przykład), tylko trochę spłaszczony. Od wewnętrznej lepiej. Ogólnie efekt kojarzy mi się trochę z wyglądem tradycyjnego smoczka na butelkę :). Przepinałam obwód - nie widzę specjalnej różnicy. Myślałam, że miska za duża może jednak, bo były za dnia momenty, że mi koronka trochę odstawała, ale są równie liczne, jak nie liczniejsze, chwile, kiedy jest idealnie wypełniona i mniejsza miska spowodowałaby bułkę górną, tudzież nawet wypadanie brodawki. Porządnie wygarniam, aż po łopatki niemal, więc to też nie jest kwestia tego niedopatrzenia.

Nie mogę zrobić zdjęcia, bo to załamanie wymaga specjalnego ustawienia, którego nie dam rady sama zachować, a i sama czerń stanika trudniej wyłapuje na fotce niuanse.
      Ewo, jakiż to mechanizm zachodzi w tym dziwnym procesie?
      • effuniak Re: MOTYLEK - recenzja i pytanie do Ewy 02.12.10, 07:34
        Nomino nie rozumiem procesu jaki opisujesz - przepraszam ale nie rozumiem
        W momencie przymierzania nic takiego sie nie działo a przecież spedziłyśmy w przymierzalnie kawałek czasu i gdyby cos takiego sie działo to z pewnoscia obie byśmy to zauważyły zwłaszcza, że i test bluzki był i skłony ...
        Dlatego nie wiem co sie stało i nie umiem Ci odpowiedzieć :(
        • nomina Re: MOTYLEK - recenzja i pytanie do Ewy 02.12.10, 11:27
          Ewa, nie umiem tego lepiej opisać :(. Wiem, że było ok, dlatego zastanawiam się, czemu teraz tak dziwnie biust mi się układa :). Ani wtedy, ani teraz nie byłam na przedmiesiączkowej górce, biust mi nie schudł. Mam nadzieję, że muszę się po prostu dopasować do modelu, bo na razie wygląda to trochę pociesznie. To mój pierwszy half miękusek, w usztywnianych nie widać układania się biustu, więc nie umiem ocenić. Fakt, że pod ubraniem w zasadzie nie widać, więc się nie martwię, ale zastanawiam się, czy ja coś robię źle, czy też mogę zrobić coś inaczej, żeby się lepiej układało, czy po prostu mój biust z gatunku bardziej wiotkich musi się "umościć" w nowym kroju.

Kryklu, a może Ty umiesz to lepiej opisać? I jak Twoje odczucia - biust się dopasuje z czasem?
          • kryklu Re: MOTYLEK - recenzja i pytanie do Ewy 02.12.10, 11:36
            > Kryklu, a może Ty umiesz to lepiej opisać? I jak Twoje odczucia - biust się dop
            > asuje z czasem?

Nomino, ja się nie przejmuję takimi detalami i już. Stanik jest wygodny, ładnie wygląda na mnie, dobrze wygląda pod bluzkami. Jestem przeszczęśliwa, że załapałam się w rozmiarówkę. Wypatruję następnych.
      • kryklu Re: MOTYLEK - recenzja i pytanie do Ewy 02.12.10, 10:10
        A ja chyba wiem o co Ci chodzi. Mam tak samo w krokodylku i szmaragdzie. Raz bardziej, raz mniej, w zależności jak mi się piersi ułożą. Zupełnie tego pod ubraniami nie widać, więc się nie przejmuję. Na podstawie zdjęć doszłam do wniosku, że to problem raczej większych biustów.
      • pierwszalitera Re: MOTYLEK - recenzja i pytanie do Ewy 02.12.10, 13:43
        nomina napisał(a):

Tymczasem mam teraz coś takiego: w misce, zaraz za fiszbiną robi mi się ta
        > ka wystająca część biustu, jakby wypychał miskę, tuż za za tym biust się robi w
        > klęsły, jakby mi tam tkanki zabrakło ;) (gdyby był w tym miejscu szew, wyglądał
        > oby to, jakby mi odcinał kawałek piersi), a potem prawie aż do brodawki biust n
        > ie jest od strony zewnętrznej zaokrąglony (jak w Kaśce na przykład), tylko troc
        > hę spłaszczony. Od wewnętrznej lepiej.

Ja trochę wiem, o co chodzi, ale ja mam spore doświadczenie z miękkimi haf cupami. Po raz pierwszy zauważyłam coś takiego w moim pierwszym rozmiarowo uświadomionym half cupie firmy Chantelle. Ja określiłabym to jako deskę przyłożoną do zewnętrznej części biustu. Efekt powstaje moim zdaniem przy nadmiernym podciąganiu ramiączek, kiedy chce się dopasować nieco za dużą miskę. Half cup jest bardzo wrażliwym krojem i pokazuje natychmiast kiedy, miseczki są na wyrost. W balkontece nadmiar materiału daje przesunąć się z dołu do góry, usztywniane staniki w ogóle są bezproblemowe, ale miękkie half cupy pokażą ci zaraz całą prawdę, bo muszą by idealnie dopasowane. Moim osobistym zdaniem, podpartym noszeniem Szmaragda, effuniakowe half cupy są za głębokie i za wysokie. Przy mierzeniu i pełnym wygarnięciu miska jest dobra, ale przy noszeniu biust w niej siada, bo ma za dużo miejsca na dole. Od razu zaczyna wtedy odstawać nieco szersza górna krawędź, czyli koronka. Miska wypełnia się znowu, gdy podciągnie się ramiączka, więc podciągnięcie mocniej ramiączek jest prawie automatyczne, gdy biust jest nieco lejący i od początku dopasowuje do stanika. A ta naprężona ramiączkowa linia tnie wtedy biust z boku robiąc ten dziwny, zniekształcony efekt. Effuniakowe half cupy są więc dla mnie bardzo dziwne, konstrukcyjnie są jak dla kropli, z dużą ilością biustu na dole, a przecież to raczej stożki chcą nosić tego typu half cupy. Dla stożków, takich jak ja, denerwujące, bo biust wygląda w nich nie jak w half cupie, a jak w balkonetce, bardzo wysoko ubrany. I half cupowy efekt jest też taki sobie. Ja mam w miarę mały, samonośny biust, więc podniesienie biustu jest w tym staniku dla mnie minimalne. Jak podciągnę fiszbiny pod biust, to materiał w dole miski dopasowuje się tylko do piersi, a od half cupa oczekuję raczej wypchnięcia. A u mnie wiele się nie wypycha, bo stanik nie miał nic do "zgarnięcia" na dole. Stanik w sumie leży poprawnie, noszę go prawie codziennie, by testować, ale nie dziwę się, że dziewczyny preferują effuniakowe sztywniaki. Efekt w plungu jest o niebo lepszy. Już nawet zastanawiałam się, czy nie spróbować mniejszej miski, ale najprawdopodobniej się nie zmieszczę, ta co mam, nie jest za duża, nie ma luzów i już teraz fiszbiny są na granicy do zbyt wąskich. Przypuszczam, że effuniak chciała zrobić miękkiego half cupa bardzo wyciągającego biust do przodu, bez typowego efektu spłaszczania i wylewania się, znaczy dała głęboką miskę, wąskie fiszbiny i wysokie zabudowanie, ale jakoś wyszło ciut za dużo dobrego. Przynajmniej dla mojego stożka. A może szerszy obwód z przeliczoną miską dałby mniejszą głębokość?
        • indigo-rose Re: MOTYLEK - recenzja i pytanie do Ewy 02.12.10, 19:25
          Hm, czyli kropla czułaby się w tym dobrze?
          No i właśnie w takich sytuacjach przydałoby mi się wiedzieć, jaki kształt ma mój biust. Nie mogę zdecydować między stożkiem a kroplą, a widzę że tutaj to jednak kluczowe.
        • nomina Re: MOTYLEK - recenzja i pytanie do Ewy 02.12.10, 20:02
          O, dzięki, Pierwszalitero! To by tłumaczyło, dlaczego przy długiej nawet przymiarce wszystko było ok, a przy noszeniu robi się taki śmieszny efekt. Czyli jednak próbować z miską oczko niżej? Tylko znowu jak nieco przestałam się mieścić w kaśce esmeraldce (powiększyłam się o jakiś centymentr), to te buły nad krawędzią miski były straszne. No i nie rozumiem jednego: ja jestem chyba kropla - lejący biust, pustoskórny u nasady (choć od czasu uświadomienia w lepszej o niebo kondycji), z dużą częścią na dole - więc niby u mnie powinno być ok? I ja mam tak osadzony biust, że zawsze muszę maksymalnie skracać ramiączka - nie wiem, czy to potwierdza, czy obala tezę :)? Szerszy obwód to chyba nie, bo już wzięłam celowo rozmiar szerzej (jak pisałam - ostatnio jestem bardziej wrażliwa i puchnąca, więc mam problem ze ściskaniem się).
    • ciociazlarada Szara Pantera na sniegu 02.12.10, 11:20
      Dostalam maila ze zdjeciem tego bardzo ladnego halfa i chcialam zapytac, czy obwod jest caly zrobiony z panterowego materialu (marzenia), czy tez moze ma czarny tyl. Podobne watpliwosci drecza mnie w sprawie majt - z czego uszyte jest siedzenie?
      • ciociazlarada tyl majt juz sobie znalazlam na zdjeciu nt/ 02.12.10, 11:24

• i-w-ona Konkurs na modelkę! 02.12.10, 21:35
      Weszłam przypadkiem po baardzo długim czasie, a tu proszę: ewamichalak.blogspot.com/search/label/konkurs

Wygląda na to, że wcale nie trzeba mieć doświadczenia w tym temacie, więc może warto wziąć udział? ;-)
    • naijalla jaki rozmiar czarnego HP? 03.12.10, 12:27
      Waham się między 75F i 75FF. W tym pierwszym rozmiarze mam groszka, zakupiłam go nieco ponad 2 miesiące temu i był w sam raz na większą pierś, na mniejszej minimalnie odstawał. Teraz na większej jest mini-buła przy porządnym wygarnięciu, za to na mniejszej jest w zasadzie OK. Kalkulator wylicza 75F przy 74-78/103, ale nie wiem, czy się nim sugerować, bo kiedy kupowałam groszkowego plunge, to podawał mi 75E przy 76-80/102, a wzięłam o miskę większy i dobrze zrobiłam.
      Jak widać, migracja ma się dobrze i podejrzewam, że to jeszcze nie koniec ;) Skłaniałabym się ku 75FF, ale pewności nie mam.
    • kryklu HM Szara Panterka 04.12.10, 15:06
      W rozmiarze 70G (usztywniane pasują mi 70GG).
      Krój i dopasowanie identyczne jak wcześniejszych czarnych z tej samej koronki. Tylko ramiączka inne - z dekoracyjnym szlaczkiem na środku, ładniejsze, ale dla mnie mniej wygodne niż we wcześniejszych halfach (gładkie z pętelkami na brzegach).
      Wzór panterkowy jest na całym obwodzie aż do zapięć.
      Przeźroczysty mostek wygląda uroczo.
      Piękny stanik.
      Czekam na następne miękkie :)
      • ciociazlarada Re: HM Szara Panterka 07.12.10, 16:47
        Kryklu, dziękuję Ci za odpowiedź na moje pytanie o materiał obwodu.
        Tym bardziej mnie kusi ten stanik, ale naprawdę nie wiem, jaki rozmiar mam brać. Kalkulator na stronie wylicza mi 65E już od dawna, ale zawsze brałam 70(D), nie lubię się dusić. Krokodyl mi niestety nie podszedł, dziwnie odstaje i ramiączka mam mocno za szeroko rozstawione, gryzą mi pachy. Domyślam się, że w kroju one są identyczne.
    • snowflake86 Re: EFFUNIAK - 11 06.12.10, 12:42
      Nie ma nic nowego na mikołajki? Łeeeee..
      A myślałam, że sobie zrobię prezent np. w postaci jasnego HP ;)
      Pani Ewo, będą takie jeszcze przed świętami?
      • pinupgirl_dg Re: EFFUNIAK - 11 06.12.10, 16:16
        Jak to nie ma :)? Jest mikołajkowy Słodziak :)

www.ewa-michalak.pl/product-pol-127-PL-Slodziak-.html
        www.ewa-michalak.pl/product-pol-128-HP-slodziak.html
        i plunge w kolorystyce HP dla większych biustów, jeśli dobrze widzę.
        • pinupgirl_dg i kolejna nowość :D 06.12.10, 16:37
          www.ewa-michalak.pl/product-pol-129-HP-puder.html - dla mnie cudo.
          • polta Ewo, a kiedy doły do kompletu? 06.12.10, 17:11

• kryklu Re: Ewo, a kiedy doły do kompletu? 07.12.10, 11:10
              No właśnie. Czy będą jakieś figi lub szorty? Ich brak powstrzymuje mnie przed zamawianiem nowych staników. Do stanika z czarnymi elementami bez problemu, chociaż niechętnie, mogę dopasować jakieś czarne majtki. Ale znaleźć majtki w identycznym pudrowym czy czerwonym odcieniu i na dodatek w moim "taaakim dużym" rozmiarze... To mnie przerasta.
              • effuniak Figi do HP fuksja i turkus - są :) 07.12.10, 16:12
                zapraszam :)))
                • kryklu Re: Figi do HP fuksja i turkus - są :) 07.12.10, 19:11
                  Zapowiadają się świetnie. Funkcjonalnie - wiadomo, no i estetycznie - takie retro, pasują do HP, które są też trochę retro. Na razie zamówiłam jedną parę na próbę, bo nie wiem czy trafię z rozmiarem.
                  Ale do pudrowego i słodziaka majtek ni ma :(
                  • kasiadj07 Re: Figi do HP fuksja i turkus - są :) 07.12.10, 20:42
                    No nie, same spełnione życzenia dzisiaj:) Ostatnio rozmyślałam o takich majtach i proszę:) Wyglądają podobnie do tych, które mam do kostiumu Pin-Up, jeśli to ten sam fason, to dla mnie super:) Z obecnych fig niestety większość jest dla mnie za niska, tylko te od panterki są wygodne, no i stringi oczywiście, ale tych w zimie raczej nie noszę. A takie wysokie gatki to jest to:) To jeszcze poprosimy inne kolory i puderek koniecznie!
        • jul-kaa Re: EFFUNIAK - 11 06.12.10, 22:54
          Mój mąż mówi, że Słodziak wygląda, jakby miał na wierzchu piankę :)
        • aleksandralm Nowosci 07.12.10, 03:01
          Nie zagladalam na strone do Ewy ze dwa dni, patrze teraz a tu tyyyyle nowosci...Az w glowie sie kreci... Cos bym kupila ale co? Czerwonych teoretycznie mam kilka i mimo ze slodziak jest slodziakiem to jednak nie powinnam... Moze by tak sobie plunga szmaragdowego... i tego puderka... Hmmm, <mysli intensywnie>
          No i musze uaktalnic znowu Soutienocracie - dopiero co wczoraj dodalam update o usztywnianych halfach(dopiero wczoraj dostalam poprawiny tekst), a tu juz trzeba byloby naskrobac nastepny...
          Tak swoja droga, to ciekawe ile tych nowych staniorkow zostanie po swietach...
          I oczywiscie znowu zaczynam miec zagwozdke co wziac do sklepu, juz wydawalo mi sie ze wymyslilam, a tu nowosci... I znowu kombinuje...<mysli jeszcze bardziej intensywnie>
    • akj77 Nowe PL w 75GG - jaka konstrukcja? 06.12.10, 16:48
      Czy te nowe plunge dla większych biustów (PL Słodziak itd.) są w rozmiarze 75GG inaczej skonstruowane niż np. Bakłażan? Jeśli tak, to na czym polega różnica i czy mogę się spodziewać lepszego trzymania biustu w ryzach na środku, ciut wyższego mostka?
      Szkoda, że nie ma 80G.
      • effuniak Re: Nowe PL w 75GG - jaka konstrukcja? 06.12.10, 17:00
        Identyczna jak w innych stanikach o kroju plunge
        • ma_go Re: Nowe PL w 75GG - jaka konstrukcja? 06.12.10, 17:40
          Effuniaku, czy puderek HP jest tak samo ścisły, jak fuksja i turkus?
        • mania_aniam Nowe PL 06.12.10, 18:01
          Ewo, a czy jest szansa na PL dla mniejszych biustow, w innym kolorze?
          Design mnie zachwycil, sliczny jest:)
      • maggianna Nowe modele 06.12.10, 21:00
        Zmartwilam sie bo cos Mikolaj dzis srednio laskawy - na miekkie cudne halfcupy mam za duzy obwod i za duza miske, na nowe modele plunga mam za maly biust ;-(( po raz pierwszy od mojego biusciastego uswiadomienia nie ma dla mnie rozmiaru u mojego ulubionego producenta. Ciesze sie przynajmniej jest HP Puder na "otarcie lez".
        No i mam problem z zamowieniem - zamowilam HP Fuksja i HP Turkus w moim standardowym rozmiarze 90F - Turkus jest idealny, Fuksja jest o rozmiar za duza w misce - jaki rozmiar HP Puder mam zamowic?
        • effuniak Maggianno 06.12.10, 22:21
          pisz maila ;)
          • clarisse Inne rozmiary 07.12.10, 10:44
            Pani Ewo - a może udałoby się w sklepie gdzieś w widocznym miejscu napisać, że na specjalne zamówienie sklep szyje niektóre rozmiary niedostępne na podanej przy biustonoszu liście rozmiarów, przy czym w takich przypadkach czas realizacji wynosi ..... , inne warunki: .... (nie są przyjmowane zwroty?), i należy zawsze upewnić się mailem, pisząc na adres ......, czy w danym modelu w ogóle konkretny rozmiar można uszyć.

Bo rozumiem, że istnieje taka możliwość? Jeśli tak, to klientki związane z LoBBy i czytające ten wątek prędzej czy później się zorientują. Ale zwykłe przypadkowe klientki, które trafią na effuniaki inną drogą, poprzestaną na spojrzeniu w tabelkę, potem na listę dostępnych rozmiarów i smutnym westchnięciu ;-)

Pozdrawiam
    • ptysiowa_7 Halfcup piankowy czarny 06.12.10, 23:15
      Zamówiłam mój standardowy effuniakowy rozmiar i pasuje - obwód i miska jak w plungach. Dobrze leży - w przeciwieństwie do halfcupa miękkiego i straplessa.
      Plusy:
      - genialny krój, podnoszący biust, formujący kule, ale nie spłaszczone, podobny efekt jak w halfupach Fauve i Freyi
      - design, prosty, elegancki, no i wreszcie cały czarny stanik, bardzo praktyczny
      - nie odznacza się pod bluzkami
      - wygodny, mostek wąski i niski
      Minusy:
      - materiały mogłyby być lepsze (satyna), no i te brzydkie szwy. Chciałabym, aby powstała droższa linia z lepszych materiałów, mogłabym zapłacić 160-180 zł za taki stanik
      - ramiączka, okropne, wrzynające się, robią czerwone ślady, ale na szczęście nie powodują bólu, tylko czasem dyskomfort, zwłaszcza jeśli poprzedniego dnia miałam na sobie Freyę.
      Ogólnie jestem zadowolona i na pewno kupię więcej staników w tym kroju, mam już kandydata - Puder:)
    • kasiadj07 Cudny prezent:) 07.12.10, 01:06
      Ewo, dzięki za cudny prezent na moje urodziny, właśnie sobie zamówiłam (nawet dwa:))), chociaż wybór nie był łatwy, bo chciałoby się kupić wszystkie:)

• nati_88 Plunge Amarant 95F 07.12.10, 18:36
      Udało mi się trafić z rozmiarem i powiem, że Effuniak to mój najwygodniejszy biustonosz. Wygoda jest dla mnie najważniejsza, bo w pracy bardzo dużo się ruszam. Moje pozostałe biustonosze a to dziabią mnie fiszbiną a to drapią ramiączkiem a Effuniak nie. Chodzę w nim prawie non stop i nie mam ochoty go zdejmować. No i wzorniczo- zdecydowanie mój faworyt.
      Po praniu się nie skurczył za to pianka zrobiła się jakby miększa ? A może to tylko takie wrażenie.

Najchętniej zamówiłabym sobie coś jeszcze (o ile jakościowo się nie zawiodę a jest jeszcze za wcześnie, żeby ją oceniać ;-)) ale kolejnego plunga nie chcę a Puderek to nie moje kolory- szkoda jasnego stanika pod ciemne ciuchy ;-) Może coś się pojawi jeszcze fajnego. Wiem jedno- nie chcę nosić już nic innego.
    • sekretariat_effuniak 11 grudnia w KRAKOWIE! 07.12.10, 23:52
      Wszystkie Krakowianki zapraszam w najbliższą sobotę do sklepu Brafitteria, gdzie będę przez cały dzień (od 10:00 do 16:00) pomagać Wam dopasować idealny biustonosz :)

Do zobaczenia!

Ewa Michalak
      • hermenegilda_k Re: 11 grudnia w KRAKOWIE! 08.12.10, 09:03
        czy będzie można przymierzyć jakieś effuniaki w rozmiarze 95F-FF, 90FF-G???
      • kotwtrampkach Re: 11 grudnia w KRAKOWIE! 08.12.10, 10:33
        a ok 90D-DD ? :) Wysłałbym mamę..
        Fajny prezent na mikołaja :D
        • effuniak Re: 11 grudnia w KRAKOWIE! 08.12.10, 10:56

wszystko zależy od tego jakie rozmiary bedzie miał sklep
          Ja nie biorę ze sobą żadnych rozmiarów

pytajcie w Brafitterii
      • yarshiva Re: 11 grudnia w KRAKOWIE! 08.12.10, 16:09
        Buu, a ja będę na uczelni :(
      • andziula_ania Re: 11 grudnia w KRAKOWIE! 09.12.10, 15:32
        A czy jest jakaś szansa na takie spotkanie w warszawie?????
        • effuniak Re: 11 grudnia w KRAKOWIE! 09.12.10, 15:59
          pytaj w sklepach , to one mnie zapraszają :)
    • snowflake86 HP - jak wypada rozmiarowo? 08.12.10, 20:37
      Ktoś mógłby mi napisać, jak wypada HP w porównaniu z plandżami? Najlepiej jak ktoś ma porównanie z plisowańcem/czarnym kropkiem/straplessem, bo takie mam, wszystkie w tym samym rozmiarze i nie wiem, czy z HP Pudrowego powinnam wziąć w standardowym, czy mniejszym/większym.
      Oczywiście pisałam do sklepu o konkretne wymiary i brak odzewu.. :/
      • kryklu Re: HP - jak wypada rozmiarowo? 08.12.10, 21:18
        Mój fuksjowy HP jest równie ścisły jak czarny plisowany w tym samym rozmiarze i porównywalny miseczkowo. Z pudrowym powinno być podobnie. Mam nadzieję, też się nad nim zastanawiam :)
        • snowflake86 Re: HP - jak wypada rozmiarowo? 08.12.10, 22:18
          Dzięki za odpowiedź.
          Kurczę, jak podobny do plisowańca, to coś czuję, że znowu wypadnę pomiędzy rozmiarami :(
      • akj77 Re: HP - jak wypada rozmiarowo? 09.12.10, 00:24
        Mam porównanie tylko z Bakłażanem, i oceniam obwód HP na pieruńsko ścisły (Fuksja 75GG, noszę z przedłużką). Poza tym miska wydaje mi się standardowa.
      • serpiente.emplumada Re: HP - jak wypada rozmiarowo? 09.12.10, 09:20
        Mogę porównać do plung'a Chilli, plunge'a cielistego i czarnego plisowanego: rozmiarowo wypada u mnie to tak samo (70F), jedynym problemem jej sam kształt misek, które minimalnie odstają u góry. Nie jest to na tyle duży problem, żeby go nie nosić, kwestia kilku milimetrów samej koronki, które nie przylegają idealnie do ciała.

Przyznam, że nie rozumiem, dlaczego niektóre uzytkowniczki mają takie problemy z różnicą ściśliwości obwodów - wszystkie moje Effuniaki sa w tym samym rozmiarze, różnic w ściśliwości nie dostrzegam żadnych.
        • balbina11 Re: HP - jak wypada rozmiarowo? 09.12.10, 11:39
          Mam pudrowego HP 75E, wreszcie jasny i nie biały ani cielisty. Kształt nadaje ładny, ale dla mnie jest strasznym ściśliwcem, a że jestem po operacji trochę mi to przeszkadza, będzie z przedłużką. 75E to mój standardowy rozmiar u Ewy, mam nadzieję, że się dostosuję.
        • snowflake86 Re: HP - jak wypada rozmiarowo? 28.12.10, 11:12
          Zdecydowałam się na mój standardowy rozmiar (65E) z HP Puderka i takiż zakupiłam.
          W kwestii obwodu - to moja pierwsza 65tka, która naprawdę rozciąga się do 70cm, bo pozostałe rozciągały się tylko do 68cm i od początku nosiłam je na najluźniejszej haftce (mam 63-67cm pod). Puderek musiałam od razu zapiąć na środkową.
          Jeśli chodzi o miseczki to wydają mi się większe niż w plandżach i, być może przez tę ich otwartość u góry, są trochę za duże, szczególnie na mniejszą pierś :(
          Pod obcisłą bluzką wyglądają dobrze, bo są dociśnięte do piersi, ale pod luźną, jak się troszkę zgarbię, to na mniejszej piersi miska odstaje o dobry 1cm :/
          No i nie wiem, czy nie lepszy byłby rozmiar mniejszy, w każdym razie nie sprawdzę, bo stanik potrzebowałam na święta i oderwałam już metkę..
          A tak pomijając kwestie rozmiarowe, to stanik jest świetny i robi piękny kształt kuleczek :)
      • maith Re: HP - jak wypada rozmiarowo? 09.12.10, 23:21
        Jeśli mowa o sztywnym HP, to mi wypadł dużomiskowo. W porównaniu do wszystkich plandży. Częściowo to może być moja wina, bo schudłam może też trochę w biuście... ale moje dotychczasowe staniki są albo ok, albo minimalnie większe, a tutaj wyszła normalnie różnica 1 miski... Ale i tak mąż, normalnie uwielbiający Effuniaka i effuniaki, tu dla odmiany zakazał mi kupowania takich pancerniaków... A ja muszę mieć czarny stanik :(
    • akj77 czy Chaberek jest tak ścisły jak Fuksja? 12.12.10, 14:28
      bo nie wiem, czy pasowałoby mi 75GG, czy 80G. Fuksję 75GG noszę z przedłużką.
      • aleksandralm Re: czy Chaberek jest tak ścisły jak Fuksja? 12.12.10, 16:52
        Tez bym miala podobne pytanie...
        Sliczny ten chaberek:) A jak go nathd pokazala na balkonetce... mmmmm.... mniamusny:)
        • nomina Re: czy Chaberek jest tak ścisły jak Fuksja? 12.12.10, 17:16
          Czy z tego wzoru będą inne kolory? Nie wiem, czy czekać, czy zamawiać chabra :).
      • clarisse a czy będą Chabry plunge? n/t 12.12.10, 18:30
        • maith Re: a czy będą Chabry plunge? 15.12.10, 00:05
          Po pierwsze - jaki fajny wzór, jakie ciekawe, choć szerokie, ramiączka :)
          Po drugie - jak to się ma do plundży i do halfów?
          Jest niższe niż halfy?

Chaber to obawiam się nie mój kolor, ale jeśli to by było niższe niż halfy, to pewnie się na jakiś pasujący do mnie kolor załapię. Koncepcja mi się podoba :)
          • effuniak Re: a czy będą Chabry plunge? 15.12.10, 08:10
            Nie będzie
            • maith A czy chaber to osobna konstrukcja? 15.12.10, 16:09
              Chodzi mi o jedno - czy to propozycja dla tych, dla których sztywne half-cupy są zbyt zabudowane?
              Bo widzę tam w opisie, że jest do głębokich i szerokich dekoltów.
              Czy dobrze myślę, że będzie z niego wystawało więcej biustu niż z HP?
              • akj77 Re: A czy chaber to osobna konstrukcja? 15.12.10, 16:32
                Też jestem ciekawa i mam nadzieję, że jeszcze w tym tygodniu będę mogła opisać, jak to wygląda ;)
                • kasica_k Re: A czy chaber to osobna konstrukcja? 15.12.10, 23:42
                  Nie mam porównania z innymi HP, ale wystaje sporo.
                  Najpierw wrzucam recenzję na bloga, a potem obfocę się w nim i w galerię wrzucę, to ocenicie.
                  • akj77 Re: A czy chaber to osobna konstrukcja? 17.12.10, 16:44
                    kasica_k napisała:

> Nie mam porównania z innymi HP, ale wystaje sporo.
                    > Najpierw wrzucam recenzję na bloga, a potem obfocę się w nim i w galerię wrzucę
                    > , to ocenicie.
                    >

Ja już mam porównanie, tralalala :) Więcej napiszę później, jak ponoszę stanik przez chwilę, ale już na pierwszy rzut oka po przyłożeniu staników do siebie widać, że Chaber ma bardziej poziomą linię - HP jest nieco bardziej zabudowany w okolicy ramiączek. Wysokość mostka podobna.
                    Porównywałam HP Fuksja 75GG z Chabrem 80G.
                    • akj77 Re: A czy chaber to osobna konstrukcja? 19.12.10, 15:44
                      akj77 napisała:

> kasica_k napisała:
                      >
                      > > Nie mam porównania z innymi HP, ale wystaje sporo.
                      > > Najpierw wrzucam recenzję na bloga, a potem obfocę się w nim i w galerię
                      > wrzucę
                      > > , to ocenicie.
                      > >
                      >
                      > Ja już mam porównanie, tralalala :) Więcej napiszę później, jak ponoszę stanik
                      > przez chwilę, ale już na pierwszy rzut oka po przyłożeniu staników do siebie wi
                      > dać, że Chaber ma bardziej poziomą linię - HP jest nieco bardziej zabudowany w
                      > okolicy ramiączek. Wysokość mostka podobna.
                      > Porównywałam HP Fuksja 75GG z Chabrem 80G.
                      >

Update po dokładnym zmierzeniu: konstrukcja jest troszkę inna. Chaber ma głębsze miski niż Fuksja i na mnie 80G jest za duże, wymieniam na 80FF i zobaczymy.
                      To nie znaczy, że jest dużo większy od Fuksji. Po prostu Fuksja ma bardziej płaskie miski i jak przyglądam się dokładnie, to jest dopasowana na styk w kierunku lekkich luzów przy ramiączkach (mam takowe w bardzo wielu stanikach), ale fason ma taki, że biust się dopasowuje. W Chaberka natomiast wpada. Co ciekawe, po założeniu i wygarnięciu jest idealnie - luzy ujawniają się po podniesieniu rąk do góry. Mierzenie wyglądało tak: bez bluzki ideał, jak na mnie szyty. Zakładam bluzkę - stanik odstaje tak, że pod bluzką widać. Poprawiam stanik, zakładam bluzkę, to samo... Dopiero po chwili załapałam, w czym rzecz - wystarczyło podnieść ręce do góry, a biust układał się w staniku po swojemu.

Mam nadzieję, że 80FF będzie dobre i nie postanowi mi się dla odmiany wbić w biust, bo stanik jest prześliczny i wygodny i bardzo bym chciała go mieć.
                      Obwód ścisły, 75 na pewno bym nie chciała, bo by mnie dusił jak Fuksja.
                    • akj77 HP 75GG a Chaber 80FF 29.12.10, 00:13
                      akj77 napisała:

> kasica_k napisała:
                      >
                      > > Nie mam porównania z innymi HP, ale wystaje sporo.
                      > > Najpierw wrzucam recenzję na bloga, a potem obfocę się w nim i w galerię
                      > wrzucę
                      > > , to ocenicie.
                      > >
                      >
                      > Ja już mam porównanie, tralalala :) Więcej napiszę później, jak ponoszę stanik
                      > przez chwilę, ale już na pierwszy rzut oka po przyłożeniu staników do siebie wi
                      > dać, że Chaber ma bardziej poziomą linię - HP jest nieco bardziej zabudowany w
                      > okolicy ramiączek. Wysokość mostka podobna.
                      > Porównywałam HP Fuksja 75GG z Chabrem 80G.
                      >

Update: Chaber 80G po pomachaniu rękami okazał się za duży, wymieniłam na 80FF, które jest dobre. Konstrukcja jest trochę inna niż HP: Chaber jest mniej zabudowany z boków (ale ma takiej samej wysokości mostek) i bardziej podaje biust do przodu. Inaczej mówiąc, w porównaniu z Chabrem HP lekko przypłaszcza - co w rozmiarze 75GG wcale nie musi być wadą, trzeba wiedzieć, pod co który stanik założyć :-) No i, jak widać na moim przykładzie, miska Chabra wychodzi nieco większa.
            • festung.breslau Re: a czy będą Chabry plunge? 16.12.10, 23:57
              Szkoda:((((((((((
    • andziula_ania chaberek zakończenie miski 12.12.10, 18:29
      Wolę kiedy usztywniany biustonosz na brzegu miski jest zakończony koronką (tak jak peirwsze w sklepie HP), chaberek ma lamówkę i zastanawiam się czy nie będzie to cięło piersi i czy nie będzie się odznaczało pod bluzką.

Czy może mi odpowiedzieć jakaś posiadaczka
      • yarshiva Re: chaberek zakończenie miski 15.12.10, 12:35
        Ja mierzyłam chaberka w Brafitterii, pod dopasowaną bluzką brzeg miski się raczej nie odznaczał - jeśli się bardzo wpatrywało, to owszem, delikatną granicę widać, ale trzeba się tego doszukiwać. Przynajmniej na niedużym (65D) biuście.
    • nessie-jp Pytanie do użytkowniczek 13.12.10, 18:10
      ... pudrowego i czerwonego z ostatnich nowocśi
      • effuniak Re: Pytanie do użytkowniczek 13.12.10, 21:43
        tak maja
        :)
    • festung.breslau Kiedy uzupełnienie rozmiarówki nowych plunge? 14.12.10, 22:23
      Pisałam w tej sprawie do sklepu, ale na razie nie dostałam odpowiedzi. Czy jest jakaś szansa na gładki, cały czerwony plunge?
      • effuniak Czerwony/czerwony 15.12.10, 08:09
        Na razie nie przewiduję

Lingerie is my life...
        "Mówiąc o mnie hejter daje mi fejm.."
        So, talk about Me...
        • festung.breslau Re: Czerwony/czerwony 16.12.10, 21:42
          O, to szkoda. Myślę, że gładkie, jednokolorowe plunge (i inne fasony również) cieszyłyby się sporym powodzeniem.

I jak będzie z tym uzupełnieniem rozmiarówki nowych plunge?:))))
    • silv_via HP Puder 15.12.10, 14:06
      Właśnie został przywieziony przez kuriera. Szybka wysyłka pomimo dostępności 7 dni. Stanik ma piękny kolor. Niestety marszczenie materiału na mostku jest jeszcze bardziej widoczne na żywo niż było na zdjęciach (na zdjęciach mi nie przeszkadzało, na ciele ma to znaczny wpływ na estetykę). Z drugiej strony materiał w prążki przepięknie wygląda na plecach- tam gdzie jest gładko rozprostowany- gdyby tak było z przodu byłoby idealnie. Ładnie wykończone pliskami ramiączka. Jest to mój pierwszy Effuniak, niestety będę musiała go zwrócić. Zasugerowałam się opiniami o ścisłości tej marki- z kalkulatora wyszło mi 70G (brytyjskie noszę 65G)- zapięłam się od razu na ostatnią haftkę, a miska jest za duża przynajmniej o rozmiar. Gdyby mi się bardzo spodobał chętnie bym do wymieniła na inny rozmiar, ale to marszczenie mi bardzo przeszkadza w jego odbiorze ;)
      • kryklu Kurier???? 15.12.10, 18:00
        silv_via napisała:
        > Właśnie został przywieziony przez kuriera.

effuniak 06.12.10
        "W związku z ciągłymi problemami z odbieraniem/dostarczaniem paczek przez firmę DPD zawieszam do odwałania wysyłki kurierem
        Zamówienia realizowane będą pocztą , listem priorytetowym"

Więc jak to jest? Decyzja nie została odwołana. Ja posłusznie złożyłam zamówienie z wysyłką pocztą i teraz czekam, zamiast cieszyć się nowym nabytkiem :(
        Czy można jednak zamawiać wysyłkę kurierem?
        • pineapplegirl Re: Kurier???? 15.12.10, 18:09
          Ja zamówiłam kurierem, ale tez czekam dziś cały dzień a kurier nie dojechał z Chaberkiem:(
          Nie ma więc reguły, trzeba być cierpliwym ;)
          • kryklu Re: Kurier???? 15.12.10, 18:17
            Na brak cierpliwości nie narzekam. Chodzi mi o czytelne zasady, z jakimi firmami przesyłkowymi sklep Ewy Michalak współpracuje. Teraz zupełnie się pogubiłam.
            • pineapplegirl Re: Kurier???? 15.12.10, 18:29
              Też na początku zaznaczyłam przesyłkę pocztową, ale skoro można było wybrać opcję kurier to zmieniałam. Gdyby kurierzy nie odbierali przesyłek, to pewnie byłoby wysłane pocztą. Zresztą w sklepie już nigdzie nie ma informacji, że nie wysyłają kurierem.
              • kryklu Re: Kurier???? 15.12.10, 18:49
                To już wiem wszystko i kończę marudzenie :)
                • aleksandralm Re: Kurier???? Chaber - focia 15.12.10, 23:09
                  Kryklu, ras ras, dawaj focie w Chaberku na Balkonetce.
                  • kryklu Re: Kurier???? Chaber - focia 16.12.10, 00:04
                    aleksandralm napisała:
                    > Kryklu, ras ras, dawaj focie w Chaberku na Balkonetce.

Nie drażnij. To Pineapplegirl dostała dzisiaj Chaberka. Ja czekam na fuksjowe majty, jak się upewnię co do rozmiaru, to zamówię Chaberka razem z figami. A na Balkonetce pokazać się wstyyydzę...
                    • aleksandralm Re: Kurier???? Chaber - focia 16.12.10, 12:16
                      ooops, wpisalam nie tu gdzie trzeba...
                      Nie wstydz sie:) Wiesz ze i na Lobby i na Balko wszystkie jestesmy baardzo tolerancyjne w stosunku do prawdziwych czy wyimaginowanych problemow z sylwetka...:) (Jesli to i to ci chodzi)
              • pineapplegirl Re: Kurier???? 15.12.10, 18:53
                Sprostowanie - a jednak kurier przyjechał :D Czyli, że pracują normalnie.
                A Chaber - rewelacja! Idę się podziwiać w lustrze ;p
                • effuniak Re: Kurier???? 15.12.10, 19:51
                  eee... tak .
                  ale nie odwołuję bo codziennie dzwonię do kuriera i czasem odbiera a czasem nie
                  Dziś dostałam kolejnego maila, że przepraszają za utrudnienia
                  Jesli by sie zdarzylo że dłużej niż dwa dni by nie odbierali to bym wysłała pocztą
                  I z powodu tej niepewności proszę o wpłacanie zgodnie z życzeniem czyli jak ktoś chce kurierem - to za kuriera a ja wyślę w miarę możliwosci czyli tak, jak będzie możliwe w danym momencie

Przepraszam za zamieszanie
                  Kryklu - wybacz, proszę
                  noooo... nie gniewaj się
                  • effuniak Re: Kurier???? 15.12.10, 19:54
                    znaczy w sensie , że paczki odbiera a nie telefon ode mnie ;DD
                  • kryklu Re: Kurier???? 15.12.10, 23:56
                    effuniak napisała:
                    > Przepraszam za zamieszanie
                    > Kryklu - wybacz, proszę
                    > noooo... nie gniewaj się

Och dołują mnie te krótkie dni i marudzę.
                    To ja przepraszam :)
                • aleksandralm chaber - dawaj focie 16.12.10, 12:17
                  Wczoraj wpisalam nie tam gdzie trzeba.
                  Ras ras dawaj focie na Balkonetce - trzeba pokazac:)
    • moon-land DPD - nigdy więcej 15.12.10, 21:39
      Przyrzekam dziś sobie, by nigdy więcej nie dać się skusić i nie wybrać opcji "kurier" na stronie Effuniaka.

Już drugi raz (a w kontekście wszystkich moich Effuniakowych zamówień to nie jest znowu tak mały procent) kurier mnie olał i choć Chabra miałam mieć dziś, paczka trafiła z powrotem do magazynu. Przynajmniej nie był tak bezczelnym kłamcą, jak poprzedni, który nie dowiózł mi Arbuza i wpisał, że adresat był nieobecny.

Dość mam tej firmy, wywołuje we mnie bardzo złe skojarzenia; dość mam dopasowywania dnia to potencjalnie mogącego pojawić się kuriera (dziś tak własnie zrobiłam, a właściwie rozbiłam plan dnia także mężowi :/); dość mam bucowatych chłopaczków w ich biurze obsługi klienta (akurat u mnie prawie zawsze było tak, że odbierające tel. panie były w miarę miłe i pomocne w przeciwieństwie do facetów). Zwłaszcza, że moja poczta mnie nigdy nie zawiodła.

Zdecydowanie wolę awizo od męczących umawiań się z jaśnie panem kurierem (kiedyś z rzadka zdarzało się, że kurier dzwonił rano i się orientacyjnie umawiał na godzinę; od dawna tego nie robi - może to zależy od miejscowości i w Wawie ma tyle paczek, że klientów traktuje per noga).
      • ma_go Re: DPD - nigdy więcej 15.12.10, 23:45
        To zależy od dzielnicy:)
        Pochwały dla pana dostarczajacego na Bielany!
        Zawsze dzwoni tuz przed 8, umawia się o godz. mi pasujacej.
        DPD przywozi mi też żarcie dla zwierzaków i soczewki.
        Nigdy nie było wpadki.

A effuniaki HP dla mnie genialne(mam turkusowy, fuksję i pudra).
        Przeszły test spania i czytania na leżąco w pozycjach akrobatycznych.
        No może puder ma ciut za wysoki obwód, ale musiałm go mieć, żeby pudrowy kropek miał towarzystwo:P
        • moon-land Re: DPD - nigdy więcej 16.12.10, 10:12
          No tak, w DPD w ogóle wszystko zależy od uprzejmości/nastroju/widzimisię konkretnej osoby.

Np.: w związku z tym, że do mnie zwykle kurier nie dzwoni, by się umówić, często to ja dzwonię na ich infolinię i próbuję się czegoś dowiedzieć. I zdarza się, że odbiera miła pani, która sama dzwoni do kuriera bądź daje mi do niego numer. Ale równie często odbiera (zwykle) arogancki pan, który stwierdza, że kurier nie ma obowiązku do mnie dzwonić, a on nie udostępnia do niego numeru. I cóż, wydaje mi sie, że formalnie on ma rację. Tj. usługa DPD w przypadku zakupów Effuniaków jest usługą dostawy "w ciągu 1 dnia" (bodajże do 20.00), bez specyfikacji godziny (wtedy byłoby wygodniej, ale zapewne też drożej).

Dlatego mnie nie dziwi fakt, na który zwracano uwagę już wcześniej: mianowicie, że okienko na stronie Effuniaka do wpisywania uwag dla kuriera nie działa. Nie może działać, bo to nie jest ta usługa (na godzinę/przedział godzinowy). I dlatego wolę dopłacić do Poczty Polskiej.
    • iczanka Halfek Szmaragd 16.12.10, 22:00
      Dzisiaj odebrany, w porównaniu z zdjęciem ładniejszy "na żywo" wstążka faktycznie szmaragdowa i znacznie wyraźniejsza. Co do obwodu to chyba jestem po środku rozmiarówki, 60 beżyk był przyciasny, halfek 65 idealny jest na środkowej haftce. Za to co robi z biustem powinno się ustanowić nową dziedzinę nobla:) Mostek jest w sam raz i nie robi mi krzywdy. Jedyne co trochę przeszkadza to ciut za szerokie rozstawienie ramiączek milimetr dalej było by bolesne.
      • aleksandralm Re: Halfek Szmaragd- Nobla dla Effuniak 17.12.10, 00:03
        Wiesz ze mi to tez chodzilo po glowie jak przymierzalam ostatnie modele stanikow...
      • grenlandia33 Re: Halfek Szmaragd 14.01.11, 08:45

A ja swojego halfka krokodyla musialam troche "poprawic". Po pierwszych zachwytach jakos nie bardzo lubilam go nosic. Bardzo odstawal mi na gorze-tak, ze bylo to widoczne przez ubranie. Miska mniej mialaby zdecydowanie za waskie fiszbiny.
        Porownalam z innymi halfami (Ewa Bien i Dalia) i Effuniakowy half siega duzo wyzej, jest bardziej zabudowany i u mnie nie ma szansy nie odstawac gora (bo w tym miejscu krzywizna piersi juz mocno ucieka w gore). Idealnie byloby po skroceniu o ten brzeg ze wstazka ale wtedy bardzo stracilby na urodzie, wiec po kilku eksperymentach zrobilam zaszewke na dole miseczki, podkladajac material pod fiszbine. Miska sie obnizyla, siega ciut nad krawedz otoczki sutka a efekt jest wreszcie zdecydowanie halfcupowy ;). Sa dwie piekne kuleczki nad brzegiem miski i nic sie nie odznacza pod ubraniem.
    • inez69 Majciochy do chabra 16.12.10, 22:33
      Komplet jest w moim ukochanym kolorze, więc i chocby full cup, to bym zamowiła;)

Effuniaku Drogi, wyświetla mi się, że na majtki w rozmiarze 40 trzeba czekać do 7 dni, tzn. że one już się szyją, czy dopiero będą? Nie wiem czy zamowić sam stanik czy z majtkami? Piękne są:)
      --
      Fotoblog: krisyl.ownlog.com
      Biuściasty Katalog Staników: kataloglb.blox.pl/html
      • polta Re: Majciochy do chabra 16.12.10, 22:54
        To ja się podłączę z własnym pytaniem. Czy są jakieś szanse na niższe figi lub stringi (w najbliższym czasie)? Kolor stanika przepiękny, tylko majtki nie w moim stylu.
    • moon-land A mój Chaber jednak do zwrotu. 16.12.10, 23:37
      Po kurierowych perypetiach w końcu dotarł.

I owszem, Chaber ma wiele istotnych zalet, przede wszystkim:

- ciekawa konstrukcja unosząco-jabłuszkująca, to się daje odczuć i zobaczyć
      - a to zapewne za sprawą nowego typu cięć, których ja jeszcze nie widziałam - nie tylko w Effuniakach, ale w ogóle
      - staranne wykonanie, dbałość o szczegóły

Ale:

- nie trafiłam w rozmiar, choć jest to mój standardowy rozmiar Effuniaków. Tym razem 70E jest za duży (a usztywniany Turkus jest ok; lekko za duży jest tylko miękki half w tym rozmiarze, ale akceptowalnie - a w chabrowym przypadku tak nie jest). Miski Chabra wydają mi się głębsze w porównaniu do Turkusa i w tym samym rozmiarze są bardziej zabudowane. O ile w przypadku Turkusa używam nazwy "halfcup", o tyle o Chabrze w tym samym rozmiarze na moim biuście bym tego nie powiedziała: usztywniana balkonetka jak nic (oczywiście zapewne w innym rozmiarze efekt byłby odmienny)

- obwód z kolei mógłby byc ciaśniejszy! A zawsze dotąd 70-ka Effuniaka mi wystarczała (i w innych modelach nadal wystarcza), więc się zdziwiłam tym mocno. Chabra odbieram jako bardziej rozciągliwego w porównaniu do Turkusa. Ewentualnie po raz pierwszy dotknęła mnie loteria rozmiarowa.

- no i ramiączka... Cóż, zdążyłam przeczytać tuż przed odbiorem przesyłki, że zostały one wydłużone we wszystkich egzemplarzach. I to sprawia, że nie czuję się do końca komfortowo: mam ochotę podciągnąć je bardziej, a tu nic z tego - koniec regulacji, wyżej już część ozdobna. Ta zmiana mi na dobre nie wyszła akurat i to przede wszystkim sprawia, że nie rozważam wymiany. Ale nie tylko to...

- i tu ostatni punkt. Otóż, w przeciwieństwie do większości chyba głosów, Chaber na żywo mniej mnie zachwyca, niż początkowo na stronie sklepu. Jednak nie do końca jestem przekonana do tego materiału + brokatu tu i ówdzie. Trochę za dużo świetlistości i "śliskości", przypominającej stroje kąpielowe.
    • czarnulka1-5 Kupić chaberka czy nie? 18.12.10, 22:16
      Od chwili kiedy go zobaczyłam - padłam z zachwytu. Od jakiegoś czasu już przyglądam się effuniakom ale jakoś nie mogę się zdecydować na zakup. Wszystko przez to że są usztywniane. Mam wrażenie że przy moich gabarytach (okolice 80FF) będzie widać tylko dwa wielkie balony z przodu, potem długo nic i dopiero ja. Nie wiem, może wydziwiam, w końcu to jeszcze nie jest jakoś monstrualnie wielki biust ale wydaje mi się że w miękkich stanikach jeszcze proporcje sylwetki są zachowane, a jak na te swoje "walory" dołożę jeszcze miski z gąbką to już będzie mnie z przodu za dużo. Jak myślicie? Jak grube są właściwie te miseczki?
      A tak na wypadek gdybym jednak zaryzykowała :-) to na 86/109 jaki byłby dobry?
      • kryklu Re: Kupić chaberka czy nie? 18.12.10, 23:36
        czarnulka1-5 napisała:
        > Od chwili kiedy go zobaczyłam - padłam z zachwytu.

To zrozumiałe :)

ale jakoś nie mogę się zdecydować na zakup. Wszystko przez
        > to że są usztywniane. Mam wrażenie że przy moich gabarytach (okolice 80FF) będz
        > ie widać tylko dwa wielkie balony z przodu, potem długo nic i dopiero ja. Nie w
        > iem, może wydziwiam, w końcu to jeszcze nie jest jakoś monstrualnie wielki bius
        > t ale wydaje mi się że w miękkich stanikach jeszcze proporcje sylwetki są zacho
        > wane, a jak na te swoje "walory" dołożę jeszcze miski z gąbką to już będzie mni
        > e z przodu za dużo. Jak myślicie? Jak grube są właściwie te miseczki?

Moim zdaniem effuniaki powiększają wizualnie biust (dla mnie to zaleta), ale nie wynika to z obecności gąbki (jest cieniutka) tylko z konstrukcji: te staniki mocno zbierają biust z boków ku przodowi i jednocześnie solidnie podnoszą w górę.
        To wszystko zwęża optycznie ramiona i wyszczupla talię.
        Wiesz, ja jestem dorodną kobitą i wolę (dzięki effuniakom) wyglądać jak seksowna babka przy kości, niż jak kloc z opadłym, przypłaszczonym biustem, maskującym talię.
      • kryklu Re: Kupić chaberka czy nie? 18.12.10, 23:48
        czarnulka1-5 napisała:
        > A tak na wypadek gdybym jednak zaryzykowała :-) to na 86/109 jaki byłby dobry?

Okolice 85E. Ale jeśli to Twój pierwszy effuniak, najlepiej byłoby dobrać rozmiar pod okiem doświadczonej braffiterki, w sklepie stacjonarnym sprzedającym te staniki.
        Jeśli nie masz takiej możliwości, zmierz się zgodnie ze wskazówkami na stronie sklepu i następnie skorzystaj z elektronicznego braffitera tamże. Pamiętaj jednak, że jest to tylko orientacyjna wskazówka. Twój rzeczywisty rozmiar, obwód i/lub wielkość miseczek mogą być mniejsze lub większe.
      • ariadna007 Re: Kupić chaberka czy nie? 18.12.10, 23:48
        no prosze Cie!
        ja mam effuniakowe 80K i to są JEDYNE staniki które na mnie paują
        grzeszysz dziewczyno tekstem z tymi balonami ;)
        ogólnie uważam, że z moim biustem effuniaki robią cuda
        a Ty rób jak uważasz :)
      • maith Re: Kupić chaberka czy nie? 19.12.10, 04:16
        czarnulka1-5 napisała:
        > to że są usztywniane. Mam wrażenie że przy moich gabarytach (okolice 80FF) będz
        > ie widać tylko dwa wielkie balony z przodu, potem długo nic i dopiero ja.

A Ty to chyba jeszcze nigdy nie widziałaś tej notki, skoro masz takie wyobrażenia ;)
        stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html
        Duży biust powiększają głównie źle dobrane staniki i to powiększają w taki niefajny sposób.

Druga rzecz, chyba jesteś tu nowa, bo inaczej nie używałabyś tu takich określeń, jak "wielkie balony".

Na 86 w życiu nie ryzykowałabym effuniakowego obwodu 80.
        Może 85 będzie ok.
        Ale tam się nie zamawia bez sprawdzenia wyniku w ich kalkulatorze, bo mają własną rozmiarówkę i do ich kalkulatora mierzy się biust trochę inaczej
        www.ewa-michalak.pl/Kalkulator-chelp-pol-10.html
        • czarnulka1-5 Re: Kupić chaberka czy nie? 19.12.10, 08:53
          Całkiem nowa może już nie jestem ale powiedzmy że stawiam "drugie kroki" :-) I naprawdę przysięgam!!!! że normalnie nigdy w życiu nie powiedziałabym o niczyim biuście per "balony" (tylko swój czasem - tak jak wczoraj - obrażam). Ale miałam ewidentnie zły dzień, po raz kolejny stwierdziłam że wszystkie koszulki kończą mi się na pępku a w rozpinane koszule się nie zapinam (efekt przejścia z 85D na 80FF). No i jeszcze jestem przed okresem więc nawet mój najwygodniejszy biustonosz przeszkadzał mi we wszystkich możliwych miejscach. To był po prostu taki dzień kiedy oddałabym wszystko żeby mieć miseczkę B :-(
          Ale dziś już wstałam prawą nogą :-) z najpiękniejszym na świecie biustem ;-) i bardzo Wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam cieplutko wszystkie pięknobiuściaste :-) :-) :-)
          • aleksandralm Re: Kupić chaberka czy nie? 19.12.10, 11:23
            Czarnulko, a ty o BiuBiu nie slyszalas? :) Kinga z BiuBiu szyja probiusciaste ubrania. Sa koszule, bluzki, sukienki, wszystko w bardzo dobrym gatunku z odpowiednia ilosc miejsca na biust wiec bluzki sie ladnie zapinaja wszedzie i nie musisz brac dwoch rozmiarow wiecej...
          • maith Re: Kupić chaberka czy nie? 19.12.10, 17:32
            czarnulka1-5 napisała:
            > po raz kolejny stwierdziłam że wszystkie koszulki końc
            > zą mi się na pępku a w rozpinane koszule się nie zapinam

Od dawna już nie pamiętam takich problemów, a mam biust większy od Twojego :)
            Bluzki uwzględniające wielkość biustu nie podjeżdżają do pępka, a rozpinane przepięknie się układają. I już :)
            Wystarczy zainteresować się firmami szyjącymi na różne wielkości biustu.
            BiuBiu (gdzie spokojnie Ci wystarczy ledwie BB) albo Bravissimo (gdzie równie spokojnie wystarczy wersja RC).
            biubiu.pl/
            www.bravissimo.com/products/clothing
            • czarnulka1-5 Re: Kupić chaberka czy nie? 19.12.10, 17:45
              Pierwsze koty za płoty; zmiany ostanikowania już dokonałam, teraz przyszedł czas na dalszą garderobę :-) Ale i tak serce mnie trochę boli jak patrzę na ukochane bluzeczki w które już nie wejdę. Tak już mam że przywiązuję się do ubrań.... :-)
              • ola.biustyl @czarnulka1-5 napisałam mail n/t 21.12.10, 22:45
                • czarnulka1-5 Re: @czarnulka1-5 napisałam mail n/t 22.12.10, 18:50
                  Ale do mnie maila? Bo ja nie mam na gazecie poczty a przynajmniej nic o tym nie wiem :-)
                  • ola.biustyl Re: @czarnulka1-5 napisałam mail n/t 22.12.10, 20:03
                    A no właśnie - mam info, że mail nie dotarł. Napiszę w wątku rzeszowskim, żeby tu już nie bałaganić ok? :)
      • maith Re: Kupić chaberka czy nie? 10.01.11, 21:08
        Akurat Chaberek ma konstrukcję powiększającą biust. W odróżnieniu od zwykłych HP.
        Zatem jeśli masz problem z odbiorem swojego biustu jako dużego, to lepiej weź zwykły HP.
        Mam tu na myśli Twoją psychikę, a nie sylwetkę :)
        • indigo-rose Re: Kupić chaberka czy nie? 13.01.11, 19:25
          A jest grubszy od np. plunge czy to tylko kwestia konstrukcji? No i interesuje mnie, czy on jest limitowany, czy może można zamówić rozmiar z kosmosu :D
          • akj77 Re: Kupić chaberka czy nie? 14.01.11, 19:15
            indigo-rose napisała:

> A jest grubszy od np. plunge czy to tylko kwestia konstrukcji?

Moim zdaniem pianka jest mniej więcej taka sama jak w plunge.
      • indigo-rose info o 60 23.01.11, 15:31
        Fajnie, że jest info o 60, bo to wyglądało tak jakby ich wcale nie było, no i że cena zostaje jak dawniej. Dałoby się jeszcze dopisać jakąś informację co do czasu oczekiwania na stanik?
    • kasikk68 jak wypada rozmiarowo HP Truskawki? 04.01.11, 16:40
      wyczytałam gdzieś że wypada na większy w stosunku do innych hp.
      czy ktoś go zamawiał? Trochę zmienił mi się rozmiar - noszę teraz plunge 70GG i nie wiem czy ryzykować 70G czy zamówić 70GG
      • akj77 Re: jak wypada rozmiarowo HP Truskawki? 04.01.11, 17:52
        > wyczytałam gdzieś że wypada na większy w stosunku do innych hp.

A i owszem, widziałam na zdjęciach jedne truskawki w rozmiarze 80GG i były sporo większe od innych HP w tym rozmiarze.
        Ale Chaber też wypada większy, więc zależy z czym porównujesz.
        • kasikk68 Re: jak wypada rozmiarowo HP Truskawki? 04.01.11, 18:26
          no to widziałam ten sam stanik i tak wyczytałam o wielkości, o chabrze tez czytałam że większy, zamówiłabym ale trzeba tydzień czekać;/
        • ania.biulandia Re: jak wypada rozmiarowo HP Truskawki? 04.01.11, 21:19
          Mam HP Turkus i HP Truskawki w tym samym rozmiarze 80G. Truskawki są większe około 1 rozmiar i mają szerszy obwód. Doskonale sprawdzają mi się na tydzień przed okresem kiedy piersi szaleją i rosną ;) Noszę wtedy tylko Truskawki, bo ze wszystkiego innego się wylewam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka