Dodaj do ulubionych

BiuBiu - 9 - kolekcje biustoprzyjazne

• kryklu Vanity fair 44B fioletowa 22.02.11, 16:45
      Jestem zachwycona.
      Mam wcześniejszą Vanity size bordową 42B, która leży przyzwoicie, jeśli nie zapinam dolnego guzika. Fioletowa Vanity size 44B była dobra tylko w biodrach, wszędzie wyżej za szeroka.
      Vanity fair to krój dla mnie - szerokobiodrzastej. Leży jak druga skóra. A baskinka? Nie ma żadnej baskinki. Po raz pierwszy w życiu mam bluzkę koszulową dopasowaną w talii i biuscie i nie za wąską w biodrach :)))
      Nie mogę się doczekać, kiedy pojawią się w sklepie foty innych bluzek, bo nie wiem na jaki kolor jeszcze się zdecydować.
      • bra-dreamerka Re: Vanity fair 44B fioletowa 22.02.11, 22:27
        Oj, jest dużo kolorów; błękitna, czerwona, granatowa i czarna.
        Wszystkie leżą tak samo= ŚWIETNIE.
        Dorota
        Bra-Dreams
        • kryklu Re: Vanity fair 44B fioletowa 22.02.11, 23:23
          bra-dreamerka napisała:

> Oj, jest dużo kolorów; błękitna, czerwona, granatowa i czarna.
          > Wszystkie leżą tak samo= ŚWIETNIE.

No ja myślę, że świetnie :)
          Chciałabym zobaczyć te kolory w miarę realne, a nie zrobione komputerowo.
    • magda2em Vanity fair czerwona i czarna 40 BBB 23.02.11, 20:39
      Kingo, jesteś borem zielonym i szumisz listeczkami, te koszule są absolutnie piękne i cudowne!

Najpierw o kolorach: czerń piękna, prawdziwie czarna, czerwień też ładna, soczysta, wyrazista. Wdziałam też granat i błękit - ten pierwszy też śliczny, głęboki, błękit bardzo jasny, ale też ładny - aż zaczęłam żałować, że to nie są zupełnie moje kolory... Mam zamiar przetestować na sobie jeszcze fioletową i fuksję, ciekawa jestem, jak w nich będę wyglądać.

Czarna wydaje się odrobinkę mniejsza niż czerwona, była ciut bardziej na mnie opięta w talii, w dotyku miałam wrażenie, że są to odrobinę inne materiały, mimo że skład z metki jest taki sam.

Jako posiadaczka różnicy talia-biust i talia-biodra w wymiarze około 25 centymetrów stwierdzam, że te koszule na tego typu figurze leżą perfekcyjnie. Bardzo podoba mi się to silniejsze wybranie koszuli w talii, koszula wygląda jakby była na mnie szyta. Podoba mi się też to, że jest nieco dłuższa niż poprzednie koszule. Nie zaobserwowałam efektu "baskinki", tam gdzie koszula się zaczyna rozszerzać w dół, u mnie akurat zaczynają się biodra, więc leży po prostu idealnie.

Leży na mnie o wiele lepiej niż Vanity size, które w biodrach poniżej ostatniego guzika zaczynały się "rozchodzić", w tych nowych nie ma takiego efektu.

Zdjęcia dorzucę jutro, jak będę miała szansę zrobić je w dziennym świetle.

Kingo, jesteś mistrzynią :)
      • magda2em Re: Vanity fair czerwona i czarna 40 BBB 23.02.11, 20:45
        Ach, zapomniałam dodać: aktualne wymiary - ok. 104-78 (przed jedzeniem, trochę więcej po jedzeniu) - 108. Rozmiar stanika: brytyjskie 32G, u Effuniak 75FF.

Koszule są w talii tak naprawdę trochę na styk, jak przymierzałam drugi raz po obiedzie już nie leżały tak pięknie idealnie jak mi żołądek nieco spuchł, ale że kupowałam je między innymi z myślą o noszeniu ich również pod gorset, to wybrałam taki a nie inny rozmiar. Stare Vanity size bordowe w 42 BB jest na mnie w tej chwili mocno luźne i pod gorset zupełnie się już nie nadaje, tylko do noszenia samodzielnego.
      • magda2em Vanity fair czerwona i czarna 40 BBB - zdjęcia 24.02.11, 09:49
        Czerwona Vanity Fair
        Czewona Vanity Fair
        Mam wrażenie, że czerwona wychodzi na zdjęciach nieco bardziej różowa, niż w rzeczywistości. Wybaczcie miny - poranna głópafka ;)
        I zapomniałam jeszcze dodać wcześniej - guziki są absolutnie czaderskie :D
        • magda2em Drugi link oczywiście do zdjęcia czarnej koszuli 24.02.11, 09:50
          nie czerwonej, plasiam!
          • akna Re: Drugi link oczywiście do zdjęcia czarnej kosz 24.02.11, 09:53
            Wrzucaj na fejsa.
            Aż brakuje mi lubię to ;-) leży wspaniale.
            • magda2em Re: Drugi link oczywiście do zdjęcia czarnej kosz 24.02.11, 11:28
              <i>akna napisała:

> Wrzucaj na fejsa.
              > Aż brakuje mi lubię to ;-) leży wspaniale.</i>

Się robi ;) I dzięki :)
        • genepi Re: Vanity fair czerwona i czarna 40 BBB - zdjęci 24.02.11, 11:18
          No tak - jakby szyte na Ciebie na zamówienie! Świetnie Ci szczególnie w tej czerwonej.
          • edzia100 Vanity fair - kiedy 38BBB w sklepach? 25.02.11, 15:58
            czy już wiadomo, kiedy będzie można kupić nowe koszule w rozm. 38BBB w sklepach stacjonarnych? a szczególnie w Bra-Dreams?
            • bra-dreamerka Re: Vanity fair - kiedy 38BBB w sklepach? 25.02.11, 21:42
              Witam,
              Już dojechały BBB czerwone i błękitne.
              Pozdrawiam i zapraszam.
              Dorota
    • thorgalla Fuego 25.02.11, 17:34
      Są? Będą? Kiedy?
      W czerwcu w Polsce będę i bardzo chciałabym kupić tę bluzkę (albo więcej,jeżeli będą też inne kolory,zwłaszcza fiolet i zieleń,które są prawdopodobnie w planie)
      • nomina Re: Fuego 25.02.11, 19:13
        Fiolet i zieleń - już pożądam obu!
        • berkano8 Re: Fuego 25.02.11, 20:45
          tak się zastanawiam,jaki rozmiar nowych koszul mam kupić?Ciepłofioletową madison mam 44bb z leciutkim luzem w biodrach,w 46 się utopiłam.Myślę jednak nad koszulami 46 bb ze względu na ewentualne odkształcenia w praniu ...
    • ewik-mysza Zielone Fuego w sklepie 01.03.11, 19:28
      • nomina Paryżanko, mail nie działa! 02.03.11, 00:50
        Kingo, wysłałam Ci jeszcze raz mail z danymi na oba adresy i gmailowy odbił z adnotacją, iż "doesn't work" :(.
      • kryklu Re: Zielone Fuego w sklepie 02.03.11, 09:02
        Kingo masz wiele talentów, również do znajdowania pięknych modelek :)
        A Fuego zapowiada się świetnie.
        • smitte Zdjęcia koszul w sklepie 03.03.11, 17:51
          Bardzo fajne zdjęcia, piękne modelki. Widać także, zwłaszcza na głównym zdjęciu czarnej koszuli, że jednak na rozmiar bioder trzeba zwrócić uwagę. Nawiasem mówiąc, może warto by było zrobić jakąś tabelkę z wymiarami bioder też? W końcu nie samym biustem człowiek żyje, a przydałoby się również w przypadku dopasowanych sukienek.
          Pani Kingo, czy mogłabym prosić o odpowiedź na maila, please, please;)))))?
          • kasiadj07 Re: Zdjęcia koszul w sklepie 03.03.11, 19:00
            > Bardzo fajne zdjęcia, piękne modelki. Widać także, zwłaszcza na głównym zdjęciu
            > czarnej koszuli, że jednak na rozmiar bioder trzeba zwrócić uwagę. Nawiasem mó
            > wiąc, może warto by było zrobić jakąś tabelkę z wymiarami bioder też? W końcu n
            > ie samym biustem człowiek żyje, a przydałoby się również w przypadku dopasowany
            > ch sukienek.

Też właśnie zauważyłam nowe zdjęcia. I moim zdaniem teraz zdecydowanie widać różnice w kroju i widać, że są dużo luźniejsze w biodrach. Na mnie niestety za luźne. Doszłam do wniosku, że po prostu jestem za gruba, bo jak bym była szczuplejsza w pasie, to rozmiar mniejsza byłaby w biodrach ok:(
            Dziś noszę od rana pierwszy raz nową jasnoniebieską koszulę i niestety nie jestem z niej zbytnio zadowolona (ale dziś mam doła, więc nie będę obiektywna). Pogniotła mi się już w szafie, od rana wyglądała średnio. Niestety dla mnie nadaje się tylko pod żakiet, w przeciwieństwie do rewelacyjnej fioletowej.
            Przy okazji, czy mi się wydaje po zdjęciach, czy granatowa jest z takiej samej tkaniny co fioletowa? A jeśli nie ona, to czy którakolwiek jest? Bo z takiej świetnej, niegniotącej tkaniny kupiłabym wszystkie kolory:)
      • caitlin82 Kiedy fioletowe Fuego? 03.03.11, 20:18
        Jak w temacie, kiedy będzie dostępne fioletowe Fuego?
    • besame.mucho Inez! 03.03.11, 22:40
      BiuBiu gratulujemy nowej modelki :)). Inez, wyglądasz pięknie. Bardzo mi się podoba strona główna sklepu, gdzie widać i Inez i Ewik. Super wyglądacie i aż bym coś chętnie kupiła, jak Was widzę!
      • inez69 Re: Inez! 05.03.11, 13:31
        Dziękuję:)
        Besame kupuj kochaniutka, kupuj;)
    • ptasia Fuego zielone 34 b/bb 05.03.11, 10:50
      przyjechało błyskawicznie. Bardzo, bardzo mi się podoba. Materiał ładny, chyba podobny jak w granatowej Tequili, ładniejszy niż w Tequili fuksjowej. Akcent z wstążką b. fajny. Plunge idealnie się chowa, podobnie Freyowy plunge-balkonik (Eleanor).
      Rozmiar wzięłam ten sam, co ostatnio inne bluzki dzianinowe BiuBiu. Efektu ciąży osobiście nie widzę.
      • ciociazlarada Re: Fuego zielone 34 b/bb 07.03.11, 17:02
        Ptasiu, coś tak kojarzę, że masz rozmiar stanika zbliżony do mojego (30E?). Czy to ono Fuego ma duży dekolt? Jest worksafe? Tequilki na przykład bardzo lubię i super mi pasują, ale nie noszę ich do pracy, bo mam pół biustu na wierzchu. Masz może porównanie z tequilami?
        • ptasia Re: Fuego zielone 34 b/bb 07.03.11, 18:43
          Tak, 30e w dużomiseczkowych/halfach, 30f w balkonikach itd. Ostatnio może mi się coś przytyło, bo część tych dużomiseczkowych 30e jest przymała (np. biała Eleanor zdecydowanie ;(), ale z grubsza tak to wygląda.
          Co do worksafe - zależy pewnie, jaki się ma work ;D Dekolt jest, ale z odpowiednim stanikiem nic nie wyłazi, poza tym - przynajmniej u mnie - nic nie odstaje, nawet pochylanie się jest całkiem bezpieczne. W Tequili (mam fuksję 34 b/bb) ja mam taki problem, że dekolt nawet nie jest głęboki, ale szeroki, i zjeżdża mi co nieco z ramion (Babydoll podobnie), więc często jakaś bielizna wystaje. No i tak, większy kłopot z dobraniem stanika (najlepiej leży coś w stylu Mai Masquerade, lub inny half). Osobiście bardziej jestem zadowolona z Fuego, niż z Tequili (jeśli można tak porównywać).
          A zresztą, nie wiem, czy korzystasz z Facebooka, ale dodałam foto do albumu fanów:
          www.facebook.com/photo.php?fbid=169034416478969&set=o.279220768462&theater
          • ciociazlarada Re: Fuego zielone 34 b/bb 08.03.11, 10:24
            Dzięki. Rewelacyjnie wyglądasz! To ja mam trochę mniejszy biust, bo u mnie większość staników to 30E, duże Effuniaki zaczęłam kupować 65DD i to był strzał w 10.
            Kolor jest prześliczny, na Twoich zdjęciach wygląda na zielony-zielony, w sklepie u Paryżanki bardziej na turkusowy. Kusi mnie bardzo, trochę się boję tego dekoltu - niewiele mnie uspokoiłaś - w pracy niby nie mam dress code, po prostu nikt nie chodzi z dużymi dekoltami, więc jakiś niepisany jest.
            • ptasia Re: Fuego zielone 34 b/bb 08.03.11, 10:40
              Tak, kolor jest zdecydowanie zielony, nie turkusowy, ale naprawdę ładny odcień.
              Effuniaki mam w tej chwili dwa, w tym miękkiego Krokodyla 70dd, w 65 bym się nie wbiła, więc minimalna różnica jest.
              Wiesz, nie da się ukryć, że dekolt jest, ale zarazem dla mnie jest bardziej bezpieczny od szerokiego, jak w np. Tequili, przede wszystkim nic mi nie odstaje. Ja bym może po namyśle do pracy założyła, ale np. coś dała na szyję - biżuterię czy apaszkę. Chodziłam na lekcje (tj. je prowadzić :) w Biu Biu Empire, która ma dekolt podobny, jak nie ciut głębszy, i nosiłam korale pod kolor. Było moim zdaniem ok.
              • indigo-rose Re: Fuego zielone 34 b/bb 09.03.11, 15:34
                A jak zamawiałaś, zadziałał Ci może któryś kod?
                • ptasia Re: Fuego zielone 34 b/bb 09.03.11, 15:59
                  LB: daje 5%
                  • indigo-rose Re: Fuego zielone 34 b/bb 09.03.11, 16:16
                    Dzięki.
                    • la_parisienne.biubiu Re: Fuego zielone 34 b/bb 09.03.11, 21:41
                      Tak, zdjęcia są prześwietlone, kolory w rzeczywistości nie są takie wściekłe, fuksja jest stonowana, fiolet ciemniejszy i łagodniejszy, czerwień piękna i czerwona, fuego ciemno-zielone, nie turkusowe....sukienka w kwiaty też na zdjęciu jest jakaś dziwna, wcale nie jak freyowa summer- a kolory ma identyczne na żywo....będziemy jeszcze poprawiać kolory.

Rabat działa LB i FB.

Na FB są nowe zdjęcia zapowiedzi, jednak ja - ignorant informatyczny nie wiem jak tworzyć linki, aby były ogólnodostępne, gdyby nie działały, czy może ktoś pomóc?

www.facebook.com/album.php?aid=281402&id=279220768462
                      www.facebook.com/BiuBiu.eu?ref=mf#!/album.php?aid=281807&id=279220768462
                      • aankaa Re: Fuego zielone 34 b/bb 09.03.11, 21:46
                        Tak, zdjęcia są prześwietlone, kolory w rzeczywistości nie są takie wściekłe, fuksja jest stonowana, fiolet ciemniejszy i łagodniejszy, czerwień piękna i czerwona, fuego ciemno-zielone, nie turkusowe....sukienka w kwiaty też na zdjęciu jest jakaś dziwna, wcale nie jak freyowa summer- a kolory ma identyczne na żywo....będziemy jeszcze poprawiać kolory.
                        ===
                        Paryżanko, proponuję szybko zagonić (kogo ?) do poprawy. Nie każda kobiałka czyta LB i po obejrzeniu strony może się zniechęcić do zakupów :)
              • ciociazlarada Re: Fuego zielone 34 b/bb 10.03.11, 21:40
                Zdecydowałam się w końcu, pod Twoim wpływem:) Przyjeżdża do mnie rodzina na weekend, więc namówiłam mamę, żeby zrobiła dla mnie zakupy w Biubiu.
                • indigo-rose Re: Fuego zielone 34 b/bb 12.03.11, 00:31
                  Przyszło mi! Leży cudnie. Mogłoby być trochę węższe w talii, ale materiał jest z tych "lejących się", więc nie musi :)
      • anulla1974 Re: Fuego zielone 34 b/bb 25.03.11, 09:32
        Mam :) Cudny kolor, taki bardziej zielony niż niebieski. Fason luźnawy ale efektu ciąży nie robi. Materiał miękki, przyjemny. Czekam na upały :)
    • kryklu Czy będą doszywane brakujące rozmiary Vanity fair 05.03.11, 11:42
      fuksja? Zależałoby mi na rozmiarze 44B :) ...
      • la_parisienne.biubiu Re: Czy będą doszywane brakujące rozmiary Vanity 10.03.11, 22:03
        Kryklu- na razie nie będą niestety doszywane, bo trzeba gonić wiosnę i lato :)
        • kryklu Re: Czy będą doszywane brakujące rozmiary Vanity 10.03.11, 23:20
          Poczekam do jesieni :)
          I już się cieszę na niespodzianki :)))
    • inez69 Nowe/stare Polki w sklepie 07.03.11, 16:38
      Zielona, czerwona i czarna polka dot juz w sklepie:
      www.biubiu.pl/sukienki.html
      • jul-kaa Re: Nowe/stare Polki w sklepie 08.03.11, 21:56
        Mam pytanie odnośnie do czerwonej Poli dot: czy rozmiar 46BB był i się zmył, czy nie było i jeszcze będzie?
        -
    • magda2em Nowe zdjęcia 07.03.11, 19:48
      Mam wrażenie, że fotograf poszalał trochę z fotoszopem, albo dał za dużo światła - widziałam koszulę fioletową, mam własną czerwoną, widziałam też obie nowe polki dot - czerwoną i zieloną - i mam wrażenie, że zdjęcia są prześwietlone i nie oddają wiernie kolorów, jakby były za jasne albo za ostre. Zielona polka dot jest nieco ciemniejsza w rzeczywistości niż wyszła na zdjęciu, fioletowa koszula też nie jest aż tak żarówiasta, podobnie czerwona koszula. Mam nadzieję, że nie okaże się jak do mnie fuksjowa koszula dotrze, że to jest taka żarówka rozświetlająca trzy czwarte pokoju, jak to wygląda na zdjęciu ;) Ktoś ma może fuksjową koszulę już z nowej serii i może powiedzieć, jak się jej kolor ma do zdjęcia sklepowego?

Zdjęcia oglądałam na monitorze dla grafików, więc ustawionym na tyle wiarygodnie, na ile się da.
      • kasiadj07 Re: Nowe zdjęcia 07.03.11, 20:04
        > Mam wrażenie, że fotograf poszalał trochę z fotoszopem, albo dał za dużo światł
        > a - widziałam koszulę fioletową, mam własną czerwoną, widziałam też obie nowe p
        > olki dot - czerwoną i zieloną - i mam wrażenie, że zdjęcia są prześwietlone i n
        > ie oddają wiernie kolorów, jakby były za jasne albo za ostre. Zielona polka dot
        > jest nieco ciemniejsza w rzeczywistości niż wyszła na zdjęciu, fioletowa koszu
        > la też nie jest aż tak żarówiasta, podobnie czerwona koszula. Mam nadzieję, że
        > nie okaże się jak do mnie fuksjowa koszula dotrze, że to jest taka żarówka rozś
        > wietlająca trzy czwarte pokoju, jak to wygląda na zdjęciu ;) Ktoś ma może fuksj
        > ową koszulę już z nowej serii i może powiedzieć, jak się jej kolor ma do zdjęci
        > a sklepowego?
        >
        > Zdjęcia oglądałam na monitorze dla grafików, więc ustawionym na tyle wiarygodni
        > e, na ile się da.

Też odniosłam podobne wrażenie. Z nowych koszul mam tylko fioletową i ona jest zdecydowanie ciemniejsza i mniej żarówiasta, niż na zdjęciach, jakby to były zupełnie inne ubrania. Miałam chęć na malinową, ale zdjęcie mnie niestety odstrasza.

• yaga7 Re: Nowe zdjęcia 07.03.11, 20:11
          Ja co prawda nie widziałam żadnych nowych ciuchów na oczy, ale pierwsza myśl, która mi przyszła do głowy po zobaczeniu nowych fot i kolorów, była - o rany, ale ostre kolory ;)
          Dobrze wiedzieć, że na żywo są bardziej stonowane.
      • inez69 Re: Nowe zdjęcia 07.03.11, 20:49
        Mam fioletową i fuksjową koszulę, rzeczywiście kolory są soczyste i pięknie się prezentują, ale nie aż tak intensywnie jak na zdjęciach. W studiu było duuużo lamp, więc to pewnie dlatego:) Nie przerażajcie się, nie są jaskrawe.
    • fanaberia.fanaberia Lobbowanie rękawkowe 09.03.11, 14:19
      Przyszło dziś zielone fuego. Bardzo fajna bluzka, na pewno się z nią polubię. Z trzech noszonych przeze mnie rozmiarów dzianinowych (44bb/bbb, 44b/bb, 42bb/bbb) wzięłam 42bb/bbb, które leży znakomicie. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko dłuższego rękawa.
      Jaka jest szansa, że pojawią się bluzki z rękawem takim jak w grey flower? Baaardzo chciałabym fuego z rękawem około tej długości. Może nie tylko ja?
      • aleksandra_b Re: Lobbowanie rękawkowe 09.03.11, 14:46
        Popieram dłuższe rękawki. :) I w bluzkach i w sukienkach (taka polka byłaby dla mnie idealna z dłuższymi rękawkami).
      • yaga7 Re: Lobbowanie rękawkowe 09.03.11, 14:50
        Dzięki za info rozmiarowe. Bo ja noszę BiuBiu 40/42, wzięłam 40 i myślę, że wobec tego powinno pasować.

Co do rękawków, to na pewno powinna być różnorodność, więc też jestem za!
      • la_parisienne.biubiu Re: Lobbowanie rękawkowe 10.03.11, 21:47
        Fanaberia.fanaberia - nie tylko Ty, dlatego pojawią się też bluzki a) z dłuższym rękawem b) z innymi dekoltami c) .... dopiero się rozkręcam po lekkim przestoju spowodowanym czynnikami niezależnymi ode mnie.

Julkaa - nie było 46 zielonego ani czerwonego, ponieważ nikt by go nie kupił, albo oddał po zakupie... w ogóle tych sukienek uszyłam bardzo mikrą ilość - tak na próbę na razie.
        • fanaberia.fanaberia Re: Lobbowanie rękawkowe 10.03.11, 22:33
          > Fanaberia.fanaberia - nie tylko Ty, dlatego pojawią się też bluzki a) z dłuższy
          > m rękawem b) z innymi dekoltami c) .... dopiero się rozkręcam po lekkim przesto
          > ju spowodowanym czynnikami niezależnymi ode mnie.

Jupi! Czekam niecierpliwie. I mocno trzymam kciuki, żeby czynniki bezpowrotnie odpłynęły w siną dal.
          Dekoltowo jestem znacznie mniej wybredna, chociaż pierwsze udane kopertowe w moim życiu były dopiero z BiuBiu. Ale rękawy lubię albo od łokcia w dół, albo wcale. Z tego powodu mam tylko jedną krótkorękawkową tequilę i pewnie poprzestanę na jednym fuego. Tę długość bez zastrzeżeń akceptuję tylko w kociu, ale w kociu to ja wszystko akceptuję bez zastrzeżeń. (Tak, to początek lobbingu kociowego. Bo też chyba nie ja jedna jestem za kontynuacją :))
        • jul-kaa Pytania 11.03.11, 23:55
          Szkoda czerwonej, ale wierzę, ze wiesz lepiej :)

Wklejam jeszcze tu moje pytania:
          Chciałabym zamówić czarną Polkę w rozmiarze 46BB/BBB. Czy będzie jeszcze w sklepie?

I inne pytanie: Jeśli Polka Dot 46BB/BBB jest na mnie dobra, a Tulipany w tym samym rozmiarze są sporo za duże w biuście, to jakie powinnam brać Fuego (czerń i fiolet)?
          Dziękuję :)
          • la_parisienne.biubiu Re: Pytania 12.03.11, 09:29
            Jaulkaa, czarna będzie, jak najbardziej, a czerwona, wiesz jak jest...no nie dla nas, niestety :(

Fuego jest "normalne" ja bym wzięła 46.
            • jul-kaa Re: Pytania 12.03.11, 10:17
              Dziękuję za odpowiedz :)
              Może wywal więc ze strony czerwonej Polki info, że jest szyta do rozmiaru 46 :))
              Jeszcze mi powiedz proszę, kiedy (mniej więcej) będzie czarna Polka, bo czekam ze złożeniem całego zamówienia.
              Ale Fuego mam brać BB/BBB czy B/BB (ze względu na to, że Tulipany są za duże w biuście)?
              • la_parisienne.biubiu Re: Pytania 12.03.11, 10:29
                Ups, przepraszam, pewnie skopiowane z czarnej polki, już poprawiłam, dziękuję za info.
                Nie wiem jaki teraz nosisz rozmiar, jeśli HH lub J to proponowałabym BB/BBB, jeśli do H - B/BB.
                Czarna polka będzie w kwietniu, ma być też w kwiatuszki - czekam na nowe wzory dzianin, jeśli przyjdą takie śliczne , jak mam na próbce, to będzie do 46.
                • mirka.zdzirka Re: Pytania 17.03.11, 12:01
                  A czy ta czarna Polka będzie Polką zwykłą, czy dot? Nie znoszę groszków i kropek i jestem ciekawa, czy będzie jakaś sukienka bez tego typu wzorków.

> Czarna polka będzie w kwietniu, ma być też w kwiatuszki - czekam na nowe wzory
                  > dzianin, jeśli przyjdą takie śliczne , jak mam na próbce, to będzie do 46.
                • jul-kaa Re: Pytania 14.04.11, 12:44
                  Czy potwierdza się informacja, że Polki będą w kwietniu? I czy nowa dzianina w kwiatuszki jest tak śliczna, że będzie kwiatuszkowe 46? :)
                  Jejku, nie mogę się doczekać!
          • rosallia Re: Pytania- summer city 12.03.11, 09:54
            W jakiej cenie będzie ta sukienka? I jakie jeszcze kolorki będą?? :)
          • moniiiq Re: Pytania 16.03.11, 20:47
            Julkaa a możesz zdradzić na jakie wymiary - w biuście i nie tylko pasuje ci polka? Bo ja się od dłuższego czasu czaję na biubiu jak ekshibicjonista w krzakach, ale obawiam się, że się nie zmieszczę...
    • balbina11 Re: BiuBiu - 9 - polka czerwona 10.03.11, 11:37
      Dzisiaj dostałam. Jest fantastyczna, kolor mniej agresywny niż na zdjęciach. Pięknie się układa. Będzie trzeba poćwiczyć brzuszek, bo jest w tym miejscu "okrutna", ale jest dobrą motywacją. Mam rozmiar 36 b/bb i dla mnie jest ok (171 cm, w tali 73 cm)
      • felisdomestica Re: BiuBiu - 9 - polka czerwona 10.03.11, 12:40
        hmmm...no to pieknie się układa, czy raczej podkreśla wystający brzuch? Proszę o jednoznaczną opinię :-). Motywujących ciuchów mam w szafie wystarczająco dużo :-).
      • 3_asiunia balbina, 10.03.11, 13:35
        a mogę spytać dokąd Ci sięga? Bo obawiam się, żeby nie była za krótka :(
        • balbina11 Re: balbina, 10.03.11, 14:24
          Sięga mi do połowy kolana, a jeśli chodzi o układanie to pięknie podkreśla moją wystającą pupę, i jest bezlitosna dla fałdek, ale jestem w okresie przygotowań letnich i tych nie będzie ;-)
      • joan-nako Re: BiuBiu - 9 - polka czerwona 10.03.11, 20:11
        Ja też dostałam dzisiaj przesyłkę, i miedzy innymi czerwoną polkę. Niestety, zupełnie nie dla mnie. Bezlitosna dla wystajacego brzuszka, i niestety za długa. No ale jak się ma 150 cm, to każda sukienka jest za długa. Ale do pasa, tzn. strefa biustu układa się super.
    • yaga7 Kocio - problem 12.03.11, 09:55
      Mam trzy kocia - czarne, śliwkowe i fioletowe. I w tym fioletowym wyszły mi dwie dziurki - na szwie podbiustowym, w marszczeniu. W żadnych innych kociach tego problemu nie zaobserwowałam, ani w tunikach, które były wcześniej, a również mają taki dekolt. I tak się zastanawiam, czy u którejś z Was też coś takiego wyszło (wtedy może był to problem z materiałem / szyciem itp) czy jednak to przypadek jednostkowy?
      • la_parisienne.biubiu Re: Kocio 12.03.11, 10:09
        Przyślij, to przeszyjemy, nie wiem jak długo używasz tego kocia, ale może "poszły" w związku z naturalnym zużyciem?
        • yaga7 Re: Kocio 12.03.11, 11:10
          Najbardziej zużywane przeze mnie jest czarne, więc gdyby to było w czarnym, to bym się nie zdziwiła. Albo w tunikach, które mam już hoho. Ale w tym fioletowym nie chodzę tak często.

Tak się zastanawiam, może powinna wziąć BB/BBB z następnych kociów (będą??), bo może po prostu materiał na biuście był za bardzo napięty i dlatego to poszło? Tuniki mam w BB/BBB właśnie i lepiej leżą biustowo.

I w sumie tak sobie myślę, że jak się to przeszyje, to ta część biustowa jeszcze się zmniejszy i wtedy część biustowa na pewno będzie za mała i zrobi się z tego 42B bez BB :)
          • la_parisienne.biubiu Re: Kocio 12.03.11, 12:04
            To zależy czy oczko małe, czy duże, może nie zmniejszy się aż tak, może przesunę na boki marszczenie i odsłonię więcej dekoltu, to mniej będzie się naprężało? Tak mogły "pójść" jeśli dzianina jest naciągnięta.
    • aleksandra_b Płaszczyki 12.03.11, 10:58
      Będą wiosenne tej wiosny? : )
      • la_parisienne.biubiu Re: Płaszczyki 12.03.11, 12:02
        Aleksandro - nie, ze względów finansowych nie będzie :(
    • la_parisienne.biubiu Kolejna sukienka w zapowiedziach. 13.03.11, 16:45
      Manhattan - zdjęcie jak zwykle nie oddaje jej uroku i kształtu, sukienka jest ołówkowa, mocno dopasowana zaszewkami, u góry gorset z 4 części i szerokie ramiączka, materiał to bawełna o satynowym splocie, z dodatkiem lycry, w malutkie prostokąciki w kolorach białym i różnych odcieniach szarości na czarnym tle, które im są wyżej, tym jest ich mniej.
      Dostępna będzie w kwietniu, a zdjęcia koniecznie musimy powtórzyć, tym razem nie robione od dołu, bo wygląda na zabudowaną, a taka nie jest, ładnie eksponuje biust i podkreśla to co najlepsze.

www.facebook.com/album.php?id=279220768462&aid=145965#!/photo.php?fbid=10150117731338463&set=a.295676063462.145965.279220768462&theater
      • ciociazlarada Padłam rażona. Dzieło sztuki! 13.03.11, 18:55
        Sukienka jest przepiękna. Chcem!
        Mam nadzieję, że B będzie wystarczająco małobiuściaste:) bo jeśli chodzi o pupiastość, to wygląda lepiej niż OK.
        Kingo, marudzę o proste płatności dla zagramaniczniaków! Bo póki co, to własna matka mi szmugluje Fuego od Ciebie w przyszły weekend:)
        • la_parisienne.biubiu Paypal 13.03.11, 19:05
          Ciociu ;) - wystarczy wpisać w uwagach, że chcesz Paypalem płacić.
          Już miałam wszystko z przelewami 24 załatwione, ale zmieniliśmy konto w banku i nawet pisałam do pana w tej sprawie, ale może już tam nei pracuje, bo nie odpowiedział, a ja w nawale codziennych spraw zapomniałam. Dzięki za przypomnienie - zaraz napiszę do nich na jakiś kontaktowy mail.
          • ciociazlarada Re: Paypal 13.03.11, 19:41
            Super wiadomość, dziękuję!
        • viv78 Zapowiadane sukienki są przepiękne! 15.03.11, 22:02
          Chciałam powiedzieć tylko, że działalność BiuBiu jest pożyteczna w wielu dziedzinach. Mnie na przykład skłoniła do ćwiczeń mięśni brzucha :) Niestety mam figurę hmm... chyba cegły :) Ramiona jakby ciut szersze od bioder, raczej szerokie plecy (w obwodzie pod biustem już na gołych żebrach jest nie mniej niż 75), obwód bioder i biustu identyczny coś koło 95-98. No ale w miejscu gdzie przeważnie kobiety mają talię ja mam w najlepszym razie 85cm :( A Manhattan muuuuusi być mój! Ta czerwona zresztą też, no i ta w kwiaty ale bez kwiatów... Ech...
          No nic - do kwietnia jest jeszcze trochę czasu. To ja lecę ćwiczyć... :)
          • la_parisienne.biubiu Re: Zapowiadane sukienki są przepiękne! 16.03.11, 18:18

> Chciałam powiedzieć tylko, że działalność BiuBiu jest pożyteczna w wielu dziedz
            > inach. Mnie na przykład skłoniła do ćwiczeń mięśni brzucha :)

Mięśnie brzucha to mnie rozbolały jak to czytałam - ze śmiechu - dzięki za rozjaśnienie pochmurnego dnia :)

Summer city gładkie będzie z..... delikatnego, lekko gniecionego lnu w kolorze, który jest hitem sezonu, czyli??? Kto pierwszy, do godziny 19 zgadnie - dostanie prezent-niespodziankę, lub rabat na summer city w kolorze.......???
            • morning_lullaby Re: Zapowiadane sukienki są przepiękne! 16.03.11, 18:28
              ja słyszałam, że hitem ma być oranż :D
              • morning_lullaby Re: Zapowiadane sukienki są przepiękne! 16.03.11, 18:32
                oranż i fuksja

komp mnie wyprzedził, dlaczego tu nie ma edycji postów ;(
            • anka-ania żółty? n/t 16.03.11, 18:40
              • anka-ania aaaa i jeszcze różowy ;) n/t 16.03.11, 18:45
            • kasienka.body bladoniebieski? 16.03.11, 18:47
              To musi być taki kolor - bardzo dużo go ostatnio - taki rozbielony turkus/błękit :D
            • la_parisienne.biubiu INDYGO :) 16.03.11, 19:06
              Nikt nie odgadł, no jakie z Was fashinistki ;) rozumiem, że nie śledzicie pokazów w Mediolanie, ale żeby nie wiedzieć, ze hitem są wszystkie odcienie niebieskiego, a indygo to w ogóle ach-ach hicior? Najbliżej była Kasieńka, która dostaje medal fashionistki roku :D
              • morning_lullaby Re: INDYGO :) 16.03.11, 19:14
                no to zbankrutuję, a mama mnie rozstrzela za ilość sukienek... ;)
              • kasienka.body Re: INDYGO :) 16.03.11, 19:18
                ha, byłam blisko :D
                • la_parisienne.biubiu Re: INDYGO :) 16.03.11, 19:26
                  3 po 19 zgadła na FB Sylwia - zaliczyłam jej te 3 minuty, bo zgadła podwójnie, nie tylko kolor nowej summer, ale także czerwień, która jest mocno zaakcentowana w tym sezonie :)
              • genepi Ale kiedy? kiedy? 16.03.11, 19:44
                kiedy?
                nie mogę się już doczekać zwłaszcza na summer in the city (nie mogę się powstrzymać żeby cockera nie śpiewać przy tej okazji) - to wymarzony fason dla figury lizaka zwanego również "komoda z wysuniętą górną szufladą".
                I manhattan musi być mój, i czerwona.
                tylko kiedy?
                • la_parisienne.biubiu Re: Ale kiedy? kiedy? 16.03.11, 20:11
                  Red town i stone town jako pierwsze, potem manhattan, potem summer in the city, wszystkie powinny być w kwietniu. Potem dopiero zaatakuję Was bluzeczkami ;D
                  • vikili Re: Ale kiedy? kiedy? 17.03.11, 09:17
                    A ja mam pytanie odnośnie bluzeczek.
                    Czy Cabernet ma jakieś "zapięcie" (zatrzask) kopertowego dekoltu z przodu i z tyłu?
                    vikili
                    • akna Re: Ale kiedy? kiedy? 17.03.11, 09:35
                      Trzyma się bez zatrzasków.
      • maith Re: Kolejna sukienka w zapowiedziach. 24.03.11, 00:10
        Wygląda cudnie :)
        Na marginesie, ktoś tam na tym FB najwyraźniej ubzdurał sobie, że duży biust implikuje jakieś określone ramiona. I nie bardzo łapie różnicę między jabłkiem a klepsydrą ;)
        Jak dobrze, że mnie tam nie ma, jeszcze zaczęłabym jej tam coś odpowiadać, a po co.
        • inez69 Re: Kolejna sukienka w zapowiedziach. 24.03.11, 01:37
          Maith, bo wiesz, TP może wkańczać ;)
    • victoria1985 Fuego zielone i biskup44bb/bbb u mnie robi "ciążę" 15.03.11, 13:02
      dostałam dziś moje zamówienie i jestem zrozpaczona w obu wyglądam jak bym była w ciąży ;( góra się ładnie dopasowuje ale to co się dzieje pod biustem to jest jakiś masakryczny wór na kartofle
      I nie wiem czy dać sobie z nimi spokój i zwrócić bo we wszystkich rozmiarach tak będę wyglądać czy wymienić na 42 bb/bbb . Czy któraś też tak miała ?
      • kasiadj07 Re: Fuego zielone i biskup44bb/bbb u mnie robi "c 15.03.11, 14:04
        Fuego jeszcze nie mam, bo biję się z myślami, czy wypróbować, czy nie. Ale z innych moich doświadczeń wynika, że jak ktoś ma wystający brzuch poniżej pępka, to takie bluzeczki ładnie leżą. Ale jak ma fałdkę tuż pod biustem, jak ja, to taka bluzka robi właśnie efekt ciąży, bo bluzka się wznosi na fałdce i nie widać naturalnego wcięcia w talii. Dlatego nie kupiłam Octobera, mimo, że uwielbiam takie kolory. I coś mi mówi, że zmniejszenie rozmiaru tu nie pomoże. Ale te bluzki są tak piękne, że jak tylko będę miała okazję, to przymierzę.
        • kasiadj07 Re: Fuego zielone i biskup44bb/bbb u mnie robi "c 15.03.11, 14:05
          Acha, jeszcze jedno, rozmiar 42 będzie mniejszy w biuście.
          • beata-1978 Re: Fuego zielone i biskup44bb/bbb u mnie robi "c 15.03.11, 16:42
            Nie strasz mnie, bo właśnie czekam na swoje 40b/bb. Jutro - pojutrze powinnam je mieć więc opiszę.
            • victoria1985 Re: Fuego zielone i biskup44bb/bbb u mnie robi "c 15.03.11, 17:33
              W galerii są zdjęcia 38BB/BBB użytkowniczki rudaa26
      • ganbaja Re: Fuego 15.03.11, 17:19
        Przyszły. Czarne i granatowe.
        Boszzzz, coś absolutnie wspaniałego!
        Jedyna rzecz jaka mogłaby być inna to rękawy. Lekko luźniejsze i dłuższe.
        Ale tak w ogóle to dekolt powala na kolana i efekty ciąży brak :-)
        Kocham Biu Biu!
    • yaga7 FUEGO JEST BOSKIE!!! 16.03.11, 11:37
      Od razu wzięłam 3, a co ;))

Wzięłam 40BB/BBB - kocia mam 42B/BB, ale jednak powinnam mieć większą część biustową, bo mam długi tułów, plecy i muszę mieć miejsce z przodu. October i November mam własnie 40BB/BBB i pasują. To tak, jakby któraś się zastanawiała nad rozmiarem.

Efektu ciąży nie robią, aczkolwiek faktycznie bluzka jest luźniejsza dołem, podobnie jak October. Świetnie podkreśla biust, odcięcie wypada w dobrym miejscu, nie mam - jak na razie ;))) - absolutnie żadnych zastrzeżeń. Luby jak zobaczył, oniemiał ;)))

A może by zrobić taką samą bluzkę, ale z długimi rękawami? :)
      • indigo-rose Re: FUEGO JEST BOSKIE!!! 16.03.11, 16:21
        yaga7 napisała:

> A może by zrobić taką samą bluzkę, ale z długimi rękawami? :)

Zdecydowanie :D
        • beata-1978 Re: FUEGO JEST BOSKIE!!! 16.03.11, 19:34
          Wrr... moje czeka na poczcie - zamknęli mi przed nosem. Odbiorę dopiero jutro :(
        • thorrey Re: FUEGO JEST BOSKIE!!! 16.03.11, 21:57
          indigo-rose napisała:

> yaga7 napisała:
          >
          > > A może by zrobić taką samą bluzkę, ale z długimi rękawami? :)
          >
          > Zdecydowanie :D

Też się podpisuję wszystkimi kończynami. W ogóle to była pierwsza moja myśl jak zobaczyłam zdjęcia Fuego - wersję z długim rękawem kupiłabym natychmiast we wszystkich dostępnych kolorach !
          • beata-1978 Re: FUEGO JEST BOSKIE!!! 17.03.11, 16:17
            Dołączam do klubu chwalących Fuego. Jest cudne i leży jak marzenie. Efektu ciąży brak. Wzięłam swój normalny rozmiar czyli 40b/bb. Jedyna rzecz któa mnie leciutko irytuje to ta listwa dekoltowa. Nie lubię takich niepodszytych, bo zwsze mam wrażenie, że będą się rozłazić. Ale pożyjemy - zobaczymy.
      • dorotaifilip Re: FUEGO 42bb/bbb, October 42bb/bbb 24.03.11, 10:48
        Yaga7 - Ty jesteś boska!
        Dzięki Twojemu opisowi zaryzykowałam rozmiar mniej, niż do tej pory w biubiu i udało mi się wcelować i odkryć to co Paryżanka mi cały czas sugerowała, że noszę za duży rozmiar biu-bluzeczek. Dzięki.
        Na około 105-106 cm w biustonoszu (effuniaki 80ff lub 75gg), oponkę-około-taliową 88cm i 108 cm w biodrach rozmiar niebieskiego Fuego 42bb/bbb sprawdza sie znakomicie. Przy okazji - kolor jest BOSKI, taki ciemny niebieski z odrobiną fioletu. Dla lubiących zimne kolory super. Do mojej bladej cery i czarnych włosów kolor fantastyczny.

October 42bb/bbbteż jest ok, choć muszę mieć bardziej płaski brzuch, czyli przed okresem, kiedy mnie wybrzusza mam efekt ciąży. Kolory jednak zdecydowanie nie dla Pań Zim. Na stronie wydawał mi sie z przewagą fioletów, które uwielbiam. Sama bluzka ma duzo beżowego i brązowego o ciepłym odcieniu tuż przy dekolcie. Odcień szarego, to taki stalowy, w którym dobrze według mnie kobietom farbujacym sie na rudo. Bluzkę zostawiam, będę ja miała do takich jednych fioletowych kolczyków.
        dorota
        • yaga7 Re: FUEGO 42bb/bbb, October 42bb/bbb 24.03.11, 11:15
          :D

Ciekawe, że ja na całkiem podobne wymiary Fuego i October mam w 40BB/BBB. Czary, czy co.

Natomiast wg mnie October pasuje do zimnych typów urody - bo mi on pasuje, a w chłodnych kolorach wyglądam znacznie, znacznie lepiej niż w ciepłych.
          • dorotaifilip yaga7 24.03.11, 11:51
            Z powodu podobnych wymiarów lubię czytać Twoje posty. Noszę też 32GG frejowe :)
            Różnimy się pewnie tym co dzieje sie dookoła talii - ja mam otoczkę z tłuszczu z powodu 10 kilogramów nadwagi.

October z tym stalowym szarym to pasi mojej koleżance kolorystycznie - ona się na rudo farbuje, ale według mnie jes Latem (czyli chłodne odcienie jej służą) z włosami tzw. mysimi (taki popielaty odcień włosów, blond fryzjerski - co to na czarno się kobiety farbują i ładnie też wyglądają). Te beżyki - to blondynki w nich ładnie wygladają.
            Ja czekam na zapowiadany na LB przez Paryżankę kobalt, który jest moim kolorem.
            dorota
            • yaga7 Re: yaga7 24.03.11, 13:46
              No wiesz, ja też mam otoczkę ;)) Tylko może nie konkretnie w talii, a w okolicy oponki w dolnej części brzucha, hehe. No i nadwagę też, a jakże.

Może po prostu wolę bardziej obcisłe ciuchy :))

A kobaltowy to już zupełnie nie dla mnie. Ale zapowiedzi też jestem ciekawa.
        • akj77 Re: FUEGO 42bb/bbb, October 42bb/bbb 25.03.11, 15:10
          dorotaifilip napisała:

> Yaga7 - Ty jesteś boska!
          > Dzięki Twojemu opisowi zaryzykowałam rozmiar mniej, niż do tej pory w biubiu i
          > udało mi się wcelować i odkryć to co Paryżanka mi cały czas sugerowała, że nosz
          > ę za duży rozmiar biu-bluzeczek. Dzięki.
          > Na około 105-106 cm w biustonoszu (effuniaki 80ff lub 75gg), oponkę-około-talio
          > wą 88cm i 108 cm w biodrach rozmiar niebieskiego Fuego 42bb/bbb sprawdza sie zn
          > akomicie.

Hym. Ja mam właściwie takie same wymiary, może troszkę więcej w biuście (w życiu bym w 32gg nie weszła). I byłam przekonana, że moim rozmiarem BiuBiu jest 44bb, ale już dwa razy mi się zdarzyło wziąć coś w 42 (cabernet, vanity size), bo 44 było za duże... A ile masz wzrostu?

Przy okazji - kolor jest BOSKI, taki ciemny niebieski z odrobiną fiol
          > etu. Dla lubiących zimne kolory super. Do mojej bladej cery i czarnych włosów
          > kolor fantastyczny.
          >
          > October 42bb/bbbteż jest ok, choć muszę mieć bardziej płaski brzuch, czyli prze
          > d okresem, kiedy mnie wybrzusza mam efekt ciąży. Kolory jednak zdecydowanie nie
          > dla Pań Zim. Na stronie wydawał mi sie z przewagą fioletów, które uwielbiam.
          > Sama bluzka ma duzo beżowego i brązowego o ciepłym odcieniu tuż przy dekolcie.
          > Odcień szarego, to taki stalowy, w którym dobrze według mnie kobietom farbujacy
          > m sie na rudo. Bluzkę zostawiam, będę ja miała do takich jednych fioletowych ko
          > lczyków.
          > dorota
          • dorotaifilip akj77 25.03.11, 22:04
            Hej!
            Tylko 168 cm i tak zwany krótki stan, czyli mam wysoko wcięcie w pasie i wąskie ramiona i plecy w porównaniu z dołem.
            Tu nie o wzrost chodzi może ale w ogóle o proporcje ciała.

Dziś po całodziennym chodzeniu w October'ze wierzę nawet, że weszłabym w 40bb/bbb, tylko cały czas musiałabym wciągać moją oponkę na brzuchu.
            dorota
    • morning_lullaby Re: BiuBiu - 9 - kolekcje biustoprzyjazne 16.03.11, 18:34
      czy czerwone polki będą jeszcze doszywane? przez brak środków przegapiłam swój rozmiar :(
      ... a może by tak granatową polkę? :]
      • morning_lullaby czerwona polka dot 17.03.11, 11:29
        nie zmieniłam tytułu wcześniej, więc się powtórzę - czy czerwone polki dot będą jeszcze doszywane? :)
    • beata-1978 Vanity Fair 42b fioletowe 17.03.11, 16:23
      Przyszło dzisiaj razem z Fuego. Wcześniej próbowałam, tej koszuli w rozmiarze 40bb i 42bb, ale obie nie pasowały (pierwsza za ciasna, druga za luźna w biuście). Ta również nie leży idealnie ale zostaje. Jest troszkę luźnawa (schudłam od mierzenia poprzednich koszul), ale nie na tyle żeby brać rozmiar 40, bo napewno byłoby za ciasne. Zdecydowanie za luźne jest w biuście :) (hehe wreszcie jakaś koszlua jest za duża w biuście). Ale sprawdziłam, że jeśli przesunę guziki (sztuk 2) o jakieś 1,5cm to będzie pasować idealnie. Nadal jestem pod wrażeniem materiału - w życiu nie miałam tak delikatnej i mięciutkiej koszuli (a mam/miałam 4 inne z BiuBiu). Jak ją wypiorę to sprawdzę teorię i niegnieceniu się.
    • nomina Paryżanko, pilnie proszę Cię o kontakt! 22.03.11, 23:15
      Kingo, nie mam ciągle odpowiedzi na mój kolejny mail, mam wrażenie, że moja poczta nie dochodzi do Ciebie. Napisz, proszę, pilnie, czy dostałaś moją prośbę o zmianę danych? Za kilkanaście dni Autorium przestanie działać, a z powodu akcji na STOFF-ie muszę mieć pewność, że wszystkie kody partnerów działają poprawnie. Chyba że rezygnujesz, to też proszę Cię o kontakt :).
      • akna Re: Paryżanko, pilnie proszę Cię o kontakt! 23.03.11, 10:31
        Przekazuję :) Kinga używa jedynie gmaila. Nic od Ciebie nie dostała.
        • nomina Re: Paryżanko, pilnie proszę Cię o kontakt! 24.03.11, 11:00
          Akna, ale to już druga próba wysyłki na gmail tego samego. Skoro nie dochodzi regularnie, to jak mogę się skontaktować?
          • akna Re: Paryżanko, pilnie proszę Cię o kontakt! 24.03.11, 11:24
            To może Ty jej wyślij maila z innego adresu. Jakaś przyczyna musi być, że nie dochodzą- dostajesz zwrotki?
            • ptasia Re: Paryżanko, pilnie proszę Cię o kontakt! 24.03.11, 12:21
              ja mam wrażenie, że to może być kwestia gmail, bo ja też mam problemy. Tj. Kinga coś do mnie wysłała, i nie doszło, teraz ja wysłałam z 2 adresów i nie wiem, czy doszło... a że do niej ostatnio nie dochodziło, ktoś na FB też pisał.
            • nomina Re: Paryżanko, pilnie proszę Cię o kontakt! 24.03.11, 13:37
              Raz dostałam zwrotkę, raz nie. Trudno wyrokować.

Spróbuję z innego adresu, na innym serwerze.
              • la_parisienne.biubiu Nomino 24.03.11, 14:19
                Ostatniego maila od Ciebie mam z grudnia, dziś o 12.22 z gmaila wysłałam maila, nic mi nie odrzuciło, więc powinno być u Ciebie, a jak nie, to nie mam pomysłu dlaczego?
                • rudaa26 Paryżanko ja tez mam prośbę:-) 24.03.11, 15:37
                  Czy mogłabyś zerknąć na moje zdjecia w galerii w bluzeczkach FUEGO? I ocenić czy faktycznie sa na mnie za duze? Bo takie komentarze pojawiły sie po tym jak Yaga7 wrzuciła swoje zdjecia. Będę wdzięczna
                • nomina Re: Nomino 24.03.11, 16:09
                  OK, dzisiejszego dostałam, tylko na stare konto. Najwyraźniej nie dochodzą tylko w drugą stronę, ale z historii naszej korespondencji wynika, że wybiórczo. Nie mam pojęcia, o co chodzi :(.
    • dorotaifilip Vanity Fair granatowe 44b 24.03.11, 11:04
      Kolor - cieny granat z odrobiną stalowego połysku, może ten połysk zniknie po praniu. Zimny odcień, niebieski marynarski?
      Rozmiar, na moje 105-106 w biustonoszu ( effuniaki 75GG/80ff), oponkę brzuszną 86-91 cm i 108 cm w biodrach, porównywalny do vanity size 44b (biały, śliwkowy). Wyglądam jak modelka z rudymi włosami, czyli z małą baskinką. Sama bluzka ładnie kryje mi oponkę i w tym rozmiarze nadaje się na dni wybrzuszajace mnie lub na "po objedzeniu". U mnie nie sprawdziła się zasada, że musze brać tabelkowy rozmiar, albo raczej muszę brać rozmiar obwodu tuż pod biustem a nie w otłuszczonej talii.
      Nastepne wypóbuję w rozmiarze 42bb.
      Bardzo lubię te koszule.
      dorota
    • margo13ak Polka Dot Zielona i Czerwona 42B/BB 24.03.11, 13:35
      Wrrrrrrrrrrrrrrr.....!
      Przyszły. Trochę bałam się kolorów, ale bardzo mi się podobają. Czerwień jest wyrazista, nie ma na szczęście nic wspólnego z koralowym, zielony jest lekko zgaszonym, zdecydowanym zielonym trawiastym ;). Koroneczka wykończeń jest lekko połyskująca - bardzo ładnie to wygląda. Rozmiar dobierałam na podstawie Polki Czarnej, którą mam 42B/BB i jest niemal idealna, chociaż dość obcisła. A tu figa z makiem :(.... Obie są zdecydowanie luźniejsze, zielona bardziej, wyglądam w niej jak cegła :((( nie mam w nich prawie talii - dół obciąga wcięcie w sukience. Na plecach worek.... ech, znowu nie trafiłam :( Czerwona jeszcze by uszła, ale zielona po prostu wisi... a przy tym mam wrażenie, że biust mi się ledwo mieści, jakby miejsca było ciut mało. Chyba wymienię na mniejsze, mam nadzieję, że będzie lepiej - bo być może to jedyne sukienki BiuBiu z letnich, jakie mają szansę pasować - reszta zapowiedzi jest szyta podobnie do Szarej Eminencji, czyli - nie dla mnie, krótkonóżkiej szerokobiodrzastej :( nie te proporcje... Może chociaż City Summer...
      Sukienki mierzone na 102 w biuście (Effuniaki 70G/GG), 86 w talii i 108 w biodrach.
      • margo13ak Polka Dot Zielona i Czerwona 42B/BB - złe metki 30.03.11, 15:06
        Po konsultacji z Kingą - najprawdopodobniej moje egzemplarze mają omyłkowo wszyte metki - czyli sukienki NIE wychodzą większe, niż tabelka, to w moim wypadku błąd szwalni... :(

Czekam na wymianę, bo MUSZĘ je mieć - zwłaszcza czerwona jest śliczna :)))
    • kotwtrampkach sklepowo - fasonowo 29.03.11, 23:15
      czytam informacje o róznych fasonach sukienek - że lepsze są dla dziewczyn z biodrami, że ukryją brzuszek, zamaskują boczki, że będzie leżała przy płaskim podbiuściu super lub zrobi sztuczna ciążę..
      A nie dałoby się tych informacji zamieścić na stronie sklepu? Tam gdzie opis modelu..? informacje są porozrzucane w różnych wątkach na LB, w galerii, na fb, pewnie na nk też :)

Mogłaby być tylko mała wzmianka zaszyfrowana: (...)na kobiece kształty - pokaże Twoją talię (i wiadomo, ze będzie dobra na różnicę talia-biodra 30cm) albo: wydobędzie Twoją talię (dla osób "równo przyciętych") albo: nie musisz jej zmieniać po sutym obiedzie (rozszyfrujemy: nie podkreśla wystającego brzuszka) :)
      • inez69 Re: sklepowo - fasonowo 29.03.11, 23:40
        Ja nie Kinga, ale napiszę o swoich odczuciach-głupio czułabym się gdybym czytała w sklepie opis sukienki, w którym zaznaczono, że na moją figurę nie będzie pasowała. Inna sprawa to taka, że te same ciuchy na dwóch kobietach, o zbliżonych wymiarach wyglądają różnie. Zobacz ile sprzecznych opini jest o Fuego. Wiem, że internetowy zakup odzieży bywa trudny, ale jak umiesz okreslić swój typ figury, to znajdziesz w internecie mnóstwo rad co zakladać na siebie, żeby podkreślić jej atuty.
        Na ostaniej sesji zdjęciowej (foty będą za tydzień) wszystkie ciuchy były pokazane na mnie i na Ewik-Myszce, czyli na dwóch różnych typach urody, figurach, biuściastości i wzroście, więc wybór powienien być ułatwiony.
        • yaga7 Re: sklepowo - fasonowo 30.03.11, 07:09
          Dla mnie też takie informacje byłyby w sumie utrudnieniem, bo założę się, że pewnych ciuchów bym nie kupiła, bo bym stwierdziła, że to nie dla mnie. A w rzeczywistości mogłoby się okazać, że by mi pasowały.
          • kotwtrampkach Re: sklepowo - fasonowo 05.04.11, 21:46
            hmmm..
            sukienki biubiu częściej pasują na dziewczyny, które posiadają większą równicę biodra/talia (co do biustu są trzy możliwości i to jest bardzo ok;-) ) - ja już kilka razy mierzyłam rzeczy, które łopoczą mi w okolicy bioder, odstają albo-dzianinowe-mają dłuższe boki (które powinny opierać się na biodrach - u mnie smętnie zwisają..).
            Obie modelki mają piękne, wąskie talie - ja nie mogę się taką poszczycić więc zdjęcia mi niewiele podpowiadają :)
            MOże faktycznie wystarczyłyby mi wymiary sukienek w biodrach.. Ale też pamiętam wpisy dziewczyn, dla których ciasne bywały rękawy - więc ten wymiar też by się przydał. I w ramionach ? tego nie jestem pewna, zazwyczaj mi odstają rzeczy, które mają za mało miejsca na biust, nie powinno się tak dziać w biubiowych ;-)
            • genepi Re: sklepowo - fasonowo 05.04.11, 22:04
              Paryżanka zdecydowanie powinna przemyśleć swoje stoisko w każdym sklepie jakiejś sieci np. HM albo jeszcze lepiej w każdej biedronce i kerfurze - żeby było blisko przymierzyć :-))
              Też mam wąskie biodra i tylko 13 cm różnicy miedzy talią a biodrami, więc do madissonów nawet się nie przymierzałam, ale planuję kupno Red Town i wizytę u krawcowej. Kociewtrampkach, dla nas idealne będzie summer in the city.
              • kotwtrampkach Re: sklepowo - fasonowo 09.04.11, 09:58
                genepi napisał:

> Też mam wąskie biodra i tylko 13 cm różnicy (...) planuję kupno Red Town i wizytę u kra
                > wcowej.
                JAk planuję przeróbki krawieckie, to kupuję na wyprzedażach sukienki za 40-80zł - (sknerą jestem straszną) - nigdy nie mam pewności, ze wyjdą jak powinny..

Kociewtrampkach, dla nas idealne będzie summer in the city.
                chyba nie mój fason.. Ja dopiero uczę się nosić coś innego niż spodnie, nie mogę przesadzać z taką iloscią kobiecości w jednym ciuchu :D
            • slotna Re: sklepowo - fasonowo 06.04.11, 11:18
              > dzianinowe-mają dłuższe boki (które powinny opierać się na biodrach - u mnie sm
              > ętnie zwisają..).

!!! Wiecie, ze ja caly czas bylam przekonana, ze cos zle zrobilam z moim tulipanem i rozciagnelam ja w praniu albo przy suszeniu - tylko zastanawialo mnie, dlaczego tak symetrycznie...
              • kotwtrampkach Re: sklepowo - fasonowo 09.04.11, 09:30
                ja bym na to sama nie wpadła - to Kinga wyjaśniła, dlaczego "zielono mi" wygląda na mnie nieciekawie :-) i ciągle nie mam zielonego ciucha..
    • irenka65f wymiary sukienek 30.03.11, 00:04
      Czy na stronie sklepu mogłyby przy kolejnych modelach pojawiać się wymiary (talia, biodra i odległość od szczytu biustu do talii) bo bez tego bardzo trudno kupuje się przez internet. Prawdę mówiąc kilkakrotne odsyłanie sangrii, której w końcu i tak nie udało mi się dopasować, zniechęciło mnie do takich zakupów, ale ta kwiecista i ta szara lniana jest taka piękna, że bardzo je chcę.
      • kryklu Re: wymiary sukienek 30.03.11, 09:33
        irenka65f napisała:
        > Czy na stronie sklepu mogłyby przy kolejnych modelach pojawiać się wymiary (tal
        > ia, biodra i odległość od szczytu biustu do talii) bo bez tego bardzo trudno ku
        > puje się przez internet.

Brak informacji w sklepie internetowym o szerokości w biodrach, zwłaszcza w przypadku sukienki z nierozciągliwej tkaniny to rzecz zdumiewająca. Przecież da się to zrobić, kiedyś Kinga podała takie wymiary na LB, dlaczego nie może w sklepie, standardowo, a nie na skutek próśb? Już nawet nie chodzi o krój, typ figury, tylko o podanie jednego wymiaru. Bez takiej informacji nawet nie przymierzam się do zakupów. I wolę na stronie sklepu znaleźć informację, że konkretna sukienka nie jest dla mnie, niż dowiedzieć się tego dopiero po rozpakowaniu paczki.
    • akna Stone Town i Red Town 30.03.11, 11:47
      Już dostępne. Można zamawiać. B dostępne od ręki - pozostałe rozmiary będą wysyłane lada dzień. Biodra na szybko zmierzone, 36- 2x50cm, 38-2x52, 40-2x54, 42 2x57, 44- 2x 60, 46 2x64cm
      • genepi Re: Stone Town i Red Town 30.03.11, 11:57
        Świetnie, będzie się w co odziać na święta, koszyczek pod kolor Red Town przyozdobię w tym roku ;-)
        Czy będą dostępne w Bra Dreams albo gdzieś w Warszawie?
        • akna Re: Stone Town i Red Town 30.03.11, 12:20
          Mają być dostępne w Bra Dreams
      • rosallia A sukienka Indygo? 30.03.11, 12:10
        Czy sukienka w kroju Summer City, ale kolor Indygo będzie dostępna przed świętami?
        • akna Re: A sukienka Indygo? 30.03.11, 12:26
          Powinna się pojawić w sklepie BiuBiu
      • kasica_k Re: Stone Town i Red Town 31.03.11, 05:13
        A będą kiedyś mniej biodrzaste sukienki? :) Bo brać na 120 w biodrach, jak mam 100, to raczej mały sens... No chyba, że pani se zwęzi ;)
        • ptasia Re: Stone Town i Red Town 31.03.11, 08:30
          Kasico, ale on chyba są ciut rozszerzane dołem, nie takie obcisłe jak Madisony? Tak przyn. mi się wydaje...
        • kryklu Re: Stone Town i Red Town 31.03.11, 10:25
          kasica_k napisała:

> A będą kiedyś mniej biodrzaste sukienki? :) Bo brać na 120 w biodrach, jak mam
          > 100, to raczej mały sens... No chyba, że pani se zwęzi ;)

I jak tu dogodzić wszystkim - dla mnie one są za mało biodrzaste. Pani se poszerzy? ;)
          • kasica_k Re: Stone Town i Red Town 31.03.11, 14:00
            Fakt, zwęzić jednak łatwiej...
            • kotwtrampkach Re: Stone Town i Red Town 05.04.11, 21:54
              ale czasem efekt zwężania wcale nie jest interesujący ;-)
              trzy sukienki zwęziłam, a czwarta - koszmarek ...
      • sybilla777 Baaardzo biodrzaste 01.04.11, 21:09
        ale wszystkim nie dogodzi.
        Ja mam 92 cm w biodrach, a biust 65HH, więc wygląda na to, że nijak się nie załapię...
    • orange_juce jaki rozmar koszuli 31.03.11, 09:54
      mam koszule vanity fair 40b, i jest dobra w biuście ale troche za duza a w tali i teraz nie wiem czy brać 38bb czy 38b.
      Doradzcie coś.
      • kryklu Re: jaki rozmar koszuli 31.03.11, 10:30
        Jeśli 40b jest naprawdę dobra w biuście to 38b będzie w tym miejscu za ciasna. Weź 38bb.
        A porównywałaś swój rozmiar w biuście z tabelami rozmiarowymi w sklepie? Vanity fair są bardzo tabelkowe, no może poza czerwoną.
        • orange_juce Re: jaki rozmar koszuli 31.03.11, 10:44
          w biuscie mam jakies 98, wiec z 40 wychodzi b z 38 bb.
          z tabelki w tali wychodzi mi 40 ale jest zdecydowanie za luźna.
          wiec bede probowała z 38bb.
        • kasica_k Re: jaki rozmar koszuli 31.03.11, 14:03
          A czy ta tabelkowość dotyczy również talii? Bo ja się z kolei boję, że mi się brzuch nie zmieści, a w większej z kolei utopią się ramiona etc.
          • kryklu Re: jaki rozmar koszuli 31.03.11, 14:20
            kasica_k napisała:

> A czy ta tabelkowość dotyczy również talii? Bo ja się z kolei boję, że mi się b
            > rzuch nie zmieści, a w większej z kolei utopią się ramiona etc.

Spokojnie, według tabelki i rozmiaru mojej "talii" powinnam brać 48, a jednak 44 jest idealny. A poza tym Ty masz wąskie biodra, a koszule VS są szerokie na dole, więc tym bardziej powinnaś brać mniejszy rozmiar cyferkowy a większy literkowy. Tabelkę warto brać pod uwagę przede wszystkim przy dobieraniu rozmiaru w biuście.
            • kasica_k Re: jaki rozmar koszuli 01.04.11, 14:42
              Dzięki, jeszcze tylko się upewnię, że miałaś na myśli VF, nie VS? VS mam własnie 44 i brzuch mi się mieści :) Gdyby w VF miało być tak samo, to spoko.
              • kryklu Re: jaki rozmar koszuli 01.04.11, 23:33
                VS mam tylko bordową w rozmiarze 42B. Metodą przykładania porównałam jej szerokość w talii z tymi VF, które mam:
                czarna i fioletowa VF 44B jest węższa w talii od VS o ok. 2cm
                fuksja VF 44B jest węższa od VS o 1cm
                czerwona VF 42B (czerwone trzeba brać mniejsze o 1 rozmiar niż inne VF) jest węższa o 0.5 cm od bordowej VS.
                To są wymiary na płasko czyli w sumie x 2.

VF są bardziej wcięte w talii, a szersze w biodrach niż VS. W centymetrach nieduża różnica, ale wyraźnie inaczej się układają.
                • kasica_k Re: jaki rozmar koszuli 04.04.11, 14:39
                  Dzięki za pomiary. Czyli jednak będę musiała powiększyć rozmiar w stosunku do VS, a w biodrach będzie powiewało...
                  • clarisse A ja się bałam powiewania 04.04.11, 18:11
                    ... ale nie jest aż takie tragiczne.
                    Tzn. owszem powiewa mi w biodrach, ale powiew nie ma u mnie konsekwencji estetycznych.
                    Co mnie zresztą zadziwiło :)
                    Za to owszem, poprzednie koszule z mniejszym powiewem nosiłam 40bbb - te nowe wychodzą mi 42bbb. Tzn. podobno 40bbb też na mnie dobrze leży, ale jakoś lepiej czułam się w luźniejszej, wcięcie jest stanowczo mocniejsze niż dawniej.
                    • kasica_k Ja poproszę stary krój... 05.04.11, 17:38
                      Mierzyłam w Bra Dreams - ten sam rozmiar cyfrowy co przy VS jest za bardzo opięty w pasie w VF. A gdy wezmę większy, to powiewać pewnie będzie nie tylko w biodrach (pół biedy), ale i w okolicy ramion. Podsumowując: VS był dla mnie dużo lepszy, VF nie wiem, czy będę w stanie dopasować. Będę musiała dalej żyć bez koszul?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka