Dodaj do ulubionych

biustonosz bez ramiączek

27.02.11, 13:52
Witam,
dopiero pół roku temu kupiłam sobie pierwszy stanik w prawdziwym rozmiarze. Teraz, gdy mierzę te stare, nie mogę zrozumieć, jak mogłam chodzić pół zycia w czymś tak niewygodnym ;) Jedyne, co mnie trochę odstręcza, to (poza ceną- ale za porządne rzeczy porządnie się płaci :)) fakt, że mało jest seksownych staników dla dużych biustów :/ Czemu większość jest zabudowana prawie pod szyję i ma tak szerokie ramiączka? Przejdę jednak do sedna- mój rozmiar do 65FF. Czy jest szansa, że znajdę gładki cielisty biustonosz z odpinanymi ramiączkami w tym rozmiarze? Bo ja już się załamałam... W porządnych sklepach z prawdziwymi rozmiarami są tylko cudaczne wzory, a w sieciówkach z klasycznymi wzorami (typu Intimissimi) są rozmiary, nad którymi nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać... Wiem, że stanik, którego potrzebuję, powinien być sztywny, a więc tym samym niedobry dla piersi, ale przecież nie muszę go nosić na co dzień, tylko do pewnych ubrań. W sklepach internetowych jeszcze nigdzie nie widziałam 65FF, jest tylko najwyżej 65F, czy to to samo? I czy w ogóle do takiego bezramiączkowego push-upa powinnam dobrać inny rozmiar? Może ktoś wie, gdzie w Warszawie można taką rzecz znaleźć i przymierzyć? Będę baaardzo wdzięczna za pomoc, bo potrzebuję takiego stanika na piątek i jestem skłonna w swej desperacji kupić zły rozmiar w sieciówce... :/
Obserwuj wątek
    • filimonka Re: biustonosz bez ramiączek 27.02.11, 14:13
      Wybaczcie, że sama się wypowiadam raz po raz, ale przeszperałam dobrze forum, a co za tym idzie linki do e-sklepów, w których trafia się i moje nieszczęsne 65FF ;) Moją uwagę przykuł model Freya deco strapless nude. To jest prawie dokładnie coś, czego szukam, ale zważywszy na cenę (200zł) boję sie go w ciemno zamawiać. Mam więc takie pytanie- czy ktoś zna sklep stacjonarny w Warszawie, w którym mogłabym znaleźć ten model? Wolałabym go bowiem przymierzyć i kupić "na żywo" :)
      • maheda Re: biustonosz bez ramiączek 27.02.11, 14:20
        Jak przeszperasz jeszcze trochę, to znajdziesz link do Biuściastej Mapy Świata: stanikowamapa.prv.pl
    • azymut17 Re: biustonosz bez ramiączek 27.02.11, 14:58
      filimonka napisała:
      > Przejdę jednak do sedna- mój rozmiar do 65FF. Czy jest szan
      > sa, że znajdę gładki cielisty biustonosz z odpinanymi ramiączkami w tym rozmiar
      > ze?
      Tak, np. Deco strapless (który już znalazłaś), Porcelanka:
      www.bravissimo.com/products/lingerie/strapless-bras/panache/plunge-bras/pnb9-details.aspx?colour=nude&ck=HKet0quRs6k%3d
      i Wonderbra:
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product=Wonderbra-D-G-Everyday-strapless-bra&product_id=WDG-9150&size=&colour=Black
      Adresy sklepów w Warszawie znajdziesz na linkowanej mapie, możesz podzwonić i popytać.

> Wiem, że s
      > tanik, którego potrzebuję, powinien być sztywny, a więc tym samym niedobry dla
      > piersi
      A to dlaczego? Pierwsze słyszę, niedobre są tylko wkładki puszapowe, staniki usztywniane można nosić na co dzień, a spać w koszulkach z wbudowanym usztywnieniem na biust. Skąd masz takie info?

> W
      > sklepach internetowych jeszcze nigdzie nie widziałam 65FF, jest tylko najwyżej
      > 65F, czy to to samo?
      Nie, 65FF jest o miskę większe od 65F, jeśli są to brytyjskie rozmiary. Polskie 65F może być mniejsze, w zależności od firmy (polskie firmy mają swoje własne rozmiarówki). A w polskich sklepach internetowych takie rozmiary są:
      peachfield.pl/model/144
      • filimonka Re: biustonosz bez ramiączek 27.02.11, 15:22
        Dziękuję za odpowiedzi :)
        Kiedyś pewna brafitterka powiedziała mi, że sztywne staniki są niedobre dla piersi, bo biust się musi do nich dopasować, a powinno być odwrotnie. Ale rzeczywiście mogło chodzić o pushupy, nie pamiętam dokładnie, więc możliwe, że coś przekręciłam. Jak już pisałam- jestem świeżynką w tematyce brafitterskiej ;)
        Spisałam sobie adresy 10 sklepów warszawskich, których asortyment najbardziej przypadł mi do gustu, i jutro będę jeździć.
    • kasienka.body Deco strapless 27.02.11, 15:25
      Miałam właśnie polecić freyę Deco strapless - gładki, cielisty i z odpinanymi ramiączkami. Z tym, że w tym modelu wybrałabym rozmiar miski o oczko mniejszy, bo ten model jest wielkomiskowy. Czyli powienien pasować 65F/30F.
      Jeśli nie znajdziesz stacjonarnie w Warszawie to u mnie jest jeszcze ten rozmiar - do piątku spokojnie powinien dotrzeć.

www.body.sklep.pl/product-pol-271-Freya-Deco-Strapless-Nude-Biustonosz.html
      • filimonka Re: Deco strapless 27.02.11, 15:42
        dziękuję, będę pamiętać :)
    • i-w-ona Re: biustonosz bez ramiączek 01.03.11, 20:48
      W Twoim rozmiarze jest mnóstwo pięknych, kuszących half-cupów, naprawdę :-)

A jeśli chodzi o strpalessy, to polecam Effuniaki (www.ewa-michalak.pl/cat-pol-1214553882-Biustonosze-Bez-ramiaczek.html) - trzymają na mur-beton i nadają bardzo ładny kształt. W ogóle polecam (i nie tylko ja, o czym świadczy zdobyty ostatnio przez firmę tytuł Stanikomarki) biustonosze tej firmy. Tylko w razie czego pamiętaj, że mają własną rozmiarówkę. Wiem, że można je znaleźć gdzieś stacjonarnie w Warszawie, ale ja nie z tych okolic, więc nie wiem gdzie.

Deco to też świetny stanik, sama nie posiadam, ale sporo dziewczyn chwaliło. Niestety, sporo droższy od Effuniaków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka