Dodaj do ulubionych

EFFUNIAK - 12

• beata-1978 pojawiły się brakujące rozmiary Miętusa 26.04.11, 17:44
      z wyjątkiem mojego 70H :/ która mi wykupiła??
    • rockiemar kiedy...??? 26.04.11, 23:40
      Effuniaku, zlituj sie nad nami i napisz choc orientacyjnie, kiedy mozna sie spodziewac:

a) melona
      b) plunga toffika
      c) dolow do onyksa i perelki

Powyzsze pytania przewijaja sie od nie wiem ilu postow, na balkonetce byly tez juz walkowane od nie wiem ilu stron, a ty za kazdym razem unikasz odpowiedzi :/ Przeciez nikomu nie chodzi o dokladna godzine ich pojawienia sie na stronie sklepu, tylko o to czy zamawiac juz teraz, czy poczekac jeszcze miesiac, czy pol roku...
      • alexis-z Re: kiedy...??? 27.04.11, 11:54
        Waśnie namolne pytanie kiedy majtki do CH Lilia bo zachorowałam na nie jak ujrzałam na zdjęciu.
    • imp18 HP Czarny i CH Onyks 27.04.11, 18:25
      Czy długo jeszcze będą szyte ? przymierzam się do zakupu ale wolałabym blizej wakacji ...

Jeżeli takie informacje się pojawiły to przepraszam za dubla, ale ciężko mi tutaj coś znaleźć.
      • effuniak Re: HP Czarny i CH Onyks 27.04.11, 18:33
        weszly do bazówki

majtasy po dlugim weekendzie

stroje - zamówienia ruszą na początku maja

melon - czekam na kokardki, takie slodziaki z chwościkami , mniam !

teraz zaraz - PL Toffi i PL CIelak - gładkie z koronką jedynie na brzegu miski

Teraz zaraz - PL Violet - znaczy fioletowy

Stokrotka nie będzie miała rozszerzonej rozmiarówki bo ta koronka nie da rady z cięższymi miskami

• effuniak Re: HP Czarny i CH Onyks 27.04.11, 18:34
          koronka nie da rady z
          > cięższymi miskami - miało być piersiami rzecz jasna ;DDD
          • alexis-z Re: HP Czarny i CH Onyks 27.04.11, 18:47
            Dobrze wiedzieć, że fiolet jest PL a nie CH, dobrze, że nie zamawiałam PL perełki.
        • meredith0 Re: HP Czarny i CH Onyks 27.04.11, 19:58
          a ja cichutko marzę o Granatowym Motylu, ale w rozmiarze 90GG.... potrzebuję czegoś lżejszego na lato...

nie da się czasem? albo jakiś lżejszy model dla większych rozmiarów? :/
      • gruby_elf CH Onyks - luźny obwód? 29.04.11, 09:05
        Coś mi się obiło o uszy, że Onyks jest dość luźny... Nie wiem jednak na ile :) I czy już trzeba w jego przypadku zamawiać węższy obwód niż zwykle? U mnie byłby to bezzwrotny obwód 60, dlatego wolę się skonsultować :P
        Noszę zazwyczaj z effuniaków 65G (HM szarak, CH toffik, HM miłość), to powinnam tego Onyksa wziąć z obwodem 60? H? Niby mam aż 68cm pod biustem, ale moje żeberka okrywa mięciutka warstwa tłuszczyku, więc może dlatego jestem raczej z tych co się lubią ściskać :)
        • pineapplegirl Re: CH Onyks - luźny obwód? 29.04.11, 09:42
          Według mnie luźny.
          Noszę Chabra oraz Krokodyla w rozmiarze 75E i są idealne (na początku miałam nawet problemy z dopięciem). Wczoraj przyszedł do mnie zamówiony Onks i niestety jest za luźny, bez problemu zapięłam na najściślejsze haftki i nadal nie było stabilnie. Dziś go odesłałam i zamówiłam już 70F i zobaczymy.
          Może jednak ktoś inny tez porówna i się wypowie.
          • psuj-ka Re: CH Onyks - luźny obwód? 29.04.11, 12:06
            Potwierdzam luźność Onyksa - HP Turkus czy CH Miętus w tym samym rozmiarze są ciaśniejsze.
          • pineapplegirl Re: CH Onyks oraz Miętus 02.05.11, 16:20
            Właśnie przyszedł do mnie Onyks 70F i jest rewelacyjny! Teraz obwód jest doskonały (pod biustem mam 73cm), ścisły ale tez nie duszący (nie lubię się ściskać). Miski idealne. Dekolt oczywiście rewelacja.
            Wzięłam tez Miętuska w tym samym rozmiarze, obwód bardziej ścisły niż w Onyksie, ale miski chyba trochę większe, niestety na mniejszej piersi górą odstaje. Odsyłam, bo dla mnie miski są tak bardzo wycięte, że miska mniejsza już nic by nie zasłaniała ;)
            Szkoda, bo wizualnie jest przepiękny! Zielony to nie mój kolor, ale w tym wydaniu jest śliczny, to najładniejszy Effuniak jaki widziałam.
            • amused.to.death Re: CH Onyks oraz Miętus 02.05.11, 16:42
              Pineapplegirl, a ile masz w biuście? Bo mi wg kalkulatora na stronie też wyszło 70F, ale biorąc pod uwagę, że mam dwa effuniaki - jeden w rozmiarze 70E a drugi 70FF z czego ten drugi jest ciaśniejszy.... to chciałabym sobie porównać....
              • pineapplegirl Re: CH Onyks oraz Miętus 02.05.11, 17:00
                W biuście mam 95cm, ale w tzw. zwisie 101cm.
                Mnie kalkulator zawsze pokazuje 75E (luzno pod biustem mam 78cm, ciasno 73cm) i taki zawsze rozmiar u Effuniaka kupowałam. A teraz tak jak napisałam 70F jest dobre.
                Z doświadczenia wiem, że najlepiej jest kupić do porównania przynajmniej dwa sąsiednie rozmiary, bo jak widać niektóre modele (a raczej odczucie w nich) się różnią.
                • amused.to.death Re: CH Onyks oraz Miętus 03.05.11, 09:54
                  Dzięki za wyjaśnienia.
                  Ja chyba sobie w takim razie daruję.
                  Co prawda z effuniaków dwóch, które mam jestem zadowolona, ale pierwsze doświadczenia pokazały, że te rozmiary hmmm... trochę dziwne są w moim przypadku więc nie chcę się bawić w kilkukrotne odsyłanie, bo imo opłaty za wysyłkę są za wysokie - może jak kiedyś pojawią się w Poznaniu:)

> W biuście mam 95cm, ale w tzw. zwisie 101cm.
                  > Mnie kalkulator zawsze pokazuje 75E (luzno pod biustem mam 78cm, ciasno 73cm)

ja mam 98 (101)
                  i pod 73 (71)
        • akj77 Re: CH Onyks - luźny obwód? 29.04.11, 16:42
          gruby_elf napisała:

> Coś mi się obiło o uszy, że Onyks jest dość luźny... Nie wiem jednak na ile :)
          > I czy już trzeba w jego przypadku zamawiać węższy obwód niż zwykle? U mnie byłb
          > y to bezzwrotny obwód 60, dlatego wolę się skonsultować :P
          > Noszę zazwyczaj z effuniaków 65G (HM szarak, CH toffik, HM miłość), to powinnam
          > tego Onyksa wziąć z obwodem 60? H?

Jak 60, to GG - to jest taka sama miska, jak w 65G (a Onyks powinien teoretycznie wypadać tak samo jak CH toffik).
          Nie miałam Onyksa w rękach, więc nie odpowiem Ci na pytanie o obwód. Ale podobno zapięcie jest na cztery rzędy haftek, co daje sporą możliwość regulacji.
        • alexis-z Re: CH Onyks - luźny obwód? 29.04.11, 16:45
          Ja mam onyksa 65f i obwód w spoczynku ma 60cm, po rozciągnięciu 74-75cm , ja mam wymiary 67-68 luźno 70cm pod biustem i jest dobry, zapinam się najluźniej. Też mam HM Szarak i w tym samym rozmiarze 65f. Ja też lubię się ściskać ale raczej 60 była by mi za mała. Nie wiem czy ci to pomorze.
          • alexis-z Re: CH Onyks - luźny obwód? 29.04.11, 16:47
            Onyks w rozmiarze 65f ma zapięcie 3x2 jak inne nie wiem
        • gruby_elf Re: CH Onyks - luźny obwód? 29.04.11, 17:12
          dzięki dziewczyny za sugestie i relacje :)

ja ogolnie zaluje, ze nie ma czegos takiego jak obwod 63 - taki bylby dla mnie na pewno idealny ;)
    • serpiente.emplumada CH - jak się czujecie w tej misce? 28.04.11, 09:47
      Po wielu przebojach zdobyłam w końcu Effuniak w modelu CH w swoim rozmiarze. I jako że w zasadzie nie nosiłam nigdy sztywnych half-cupów (żadnego producenta), mam pytanie do bardziej doświadczonych uzytkowniczek - czy dla Was też na początku dyskomfortem była tak nisko kończąca się miska?
      To zapewne tez kwestia anatomiczna, ale dziwnie czuję się w staniku, który kończy się, jak sama nazwa wskazuje, w połowie piersi, dosłownie milimetry nad linią brodawek. A zarazem bardzo dobrze podtrzymuje biust od dołu!
      Od razu uprzedzam stwierdzenia, czy może przypadkiem nie zakupiłam za małego stanika: mostek lezy, jak należy, fuszbiby celują, gdzie mają celowac, "buły" robią się tylko przy maksymalnym wygięciu pleców w tył (w zasadzie tak być powinno przy wahaniu rozmiarów). Pod ubraniem leży super.
      Pierś nie wypada z half-cupa? ;)
      • magda2em Re: CH - jak się czujecie w tej misce? 28.04.11, 12:13
        Dyskomfortem - nie. Wręcz przeciwnie - dopiero w tym staniku i modelu czuję, że mój biust wygląda dokładnie tak, jak chcę, nie zakrywa mi 3/4 biustu i niczego nie masakruje, nie robi zmarszczek przypachowych na biuście (ach to posiadanie wysoko zawieszonego biustu do kompletu z niskim wzrostem) i tak dalej. Kocham ten krój, mój biust również :P
        • maafii Ewo, a miękki cielisty dla dużej miski...? 28.04.11, 12:32
          Czy jest szansa na jakiś miękki cielisty stanik w gabarycie 70H? lato nadciąga wielkimi krokami, mam sporo białych ciuchów, a chętnie bym przyjęła jakiś lżejszy stanik, nie koniecznie usztywniany... Pytam, bo jakby coś się miało pojawić, to poczekam, jak nie, będę szukać w innych markach :(
          A tak swoją drogą: spod białej bluzki mnie przebija toffik czy perełka? (toffik ma jaśniejsze wykończenie, a perełka jest fakturowana, widać to, czy nie...?) Bo effuniaki na razie mam czarne, więc nie wiem :)
          • pierwszalitera Re: Ewo, a miękki cielisty dla dużej miski...? 28.04.11, 13:06
            maafii napisała:

> A tak swoją drogą: spod białej bluzki mnie przebija toffik czy perełka? (toffik
            > ma jaśniejsze wykończenie, a perełka jest fakturowana, widać to, czy nie...?)

To zależy jak te białe bluzki nosisz. Bo mnie fakturowana Perełka nie przebija, ale ja nie mam w zwyczaju noszenia wężowych skórek zamiast ubrania górnego. ;-) A nawet spod takich bardziej dopasowanych bluzeczek z cienkiej wiskozy faktura mi nie przebija. Dobierz lepiej stanik do koloru cery, Perełka jest bardzo jaśniutka, dla mnie idealna, zlewa się prawie ze skórą. Gdybym założyła Toffika, to gwarantowanie przebijałby mi się jako ciemniejszy cień spod białej bluzki.
      • akj77 Re: CH - jak się czujecie w tej misce? 28.04.11, 12:31
        Patrzymy sobie co chwila dyskretnie w dekolt i podziwiamy ;-)
        Pierś nie wypada, przy górce robią się lekkie bułki (ale rozmiar większy był zdecydowanie za duży), natomiast czasem muszę Chaberka poprawiać - na tyle wyciąga on mój ciężki biust do przodu, że ten czasem przeważa mimo ścisłego po poprawce obwodu. Fizyka.
        • serpiente.emplumada Re: CH - jak się czujecie w tej misce? 28.04.11, 20:23
          No więc własnie, u mnie rozmiar większy był absolutnie NIE!!!, tj. odstawał, piersi były jakby zapadnięte do środka miski. Rozmiar mniejszy jest ok. Tyle tylko, że to jedyny mój stanik (noszę plunge'e Effuniak i Freyi), który ma ten kształt i kończy się nad brodawkami (boję się, że w cienkiej bluzce będzie widać, że coś "wychynęło").
          • pierwszalitera Re: CH - jak się czujecie w tej misce? 28.04.11, 23:04
            serpiente.emplumada napisała:

Tyle tylk
            > o, że to jedyny mój stanik (noszę plunge'e Effuniak i Freyi), który ma ten kszt
            > ałt i kończy się nad brodawkami (boję się, że w cienkiej bluzce będzie widać, ż
            > e coś "wychynęło").

Nie wiem jaki rozmiar nosisz, ale ja zakładam plunge Effuniaka (Chilli i Perełkę) i miękkiego half cupa Szmaragda (w 75DD) na zajęcia tańca orientalnego. Staniki są mega wycięte, troszkę przytyłam, więc miski nawet mocno na styk, half cup leży też na granicy brodawki, a że założyłam do niego raz też mega wycięty trykot, koleżanki naśmiewały się, że jeszcze chwila a biust mi wypadnie. Pochyliłam się więc prostopadle do podłogi i zrobiłam zarąbiste shimmy biustem (normalnie się tak nie robi), nic się w misce nawet o milimetr nie przesunęło. Dziewczyny otworzyły buzie i spytały tylko, czym przynitowałam biust. Więc tobie, przy codziennych ruchach nie powinno się też nic "wychynąć". ;-)
            • pierwszalitera Re: CH - jak się czujecie w tej misce? 28.04.11, 23:05
              Nie prostopadle, a równolegle do podłogi, oczywiście. ;-)
            • serpiente.emplumada :) 29.04.11, 08:36
              Nie wiem jaki rozmiar nosisz, ale ja zakładam plunge Effuniaka (Chilli i Perełk
              > ę) i miękkiego half cupa Szmaragda (w 75DD) na zajęcia tańca orientalnego.

Tak zwany środek tabelki, ale CH aż dwa razy odsyłałam, żeby wymieniać na mniejszy rozmiar. Kwestia różniby kroju, ale tez chyba schdnięcia, bo np. Chilli nagle się zrobił na mnie jakiś szmatławy.

Stan
              > iki są mega wycięte, troszkę przytyłam, więc miski nawet mocno na styk, half cu
              > p leży też na granicy brodawki, a że założyłam do niego raz też mega wycięty tr
              > ykot, koleżanki naśmiewały się, że jeszcze chwila a biust mi wypadnie. Pochyl
              > iłam się więc prostopadle do podłogi i zrobiłam zarąbiste shimmy biustem (norma
              > lnie się tak nie robi), nic się w misce nawet o milimetr nie przesunęło. Dziewc
              > zyny otworzyły buzie i spytały tylko, czym przynitowałam biust. Więc tobie, prz
              > y codziennych ruchach nie powinno się też nic "wychynąć"

Jak już założę swoją agencję reklamową, a Effuniak zdecyduje się na profesjonalną reklamę w mediach masowych, scenariusz filmiku reklamowego już mamy ;)

Mój CH ma dziś swój pierwszy dzień normalnego uzytkowania. Jest na granicy brodawki, a rozmiarowo także na styk. Zobaczymy...
    • benq0 HP czarny 28.04.11, 14:55
      mierzyłam hp czarnego w sklepie 70D, z plunge'ów noszę 75C i był za ciasny; na all pojawiła się oferta 75C więc się skusiłam :) no i jest lekko za duży; plunge mi się lekko zmniejszyły, dopasowały i pianka się miększa; czy jest na to samo szansa z hp? i powoli przymierzam się do puderka, czy ona ma też luźniejszy obwód?
      • snowflake86 Re: HP czarny 28.04.11, 15:35
        Jak go wypierzesz w bardzo ciepłej wodzie, to może się trochę skurczy ;)

Puder ma luźniejszy obwód od ciemniejszej trójcy HP.
    • justyna-8 Re: EFFUNIAK - 12 29.04.11, 09:41
      Może ktoś, np. Effuniak :) mnie oświeci jaki mam brać rozmiar w miękkich. Posiadam PL cielisty - 80G (fason nie dla mnie), HP puder - 75G (fenomenalny) i mierzyłam CH Toffik i dobry bedzie 75FF (fason też nie dla mnie). Teraz mam ochotę na szaraka lub motyla i zupełnie nie wiem w jaki rozmiar celować. No i jeszcze pytanie do jakiego modelu jest zbliżony krój miękkich?
      • kryklu Re: EFFUNIAK - 12 29.04.11, 10:12
        Mnie HM pasują w takim rozmiarze jak CH (70G, 75FF).
        Moim zdaniem HM mają taki krój jak HP, tylko mostek mają wyższy (ale wąziutki).
        Jeszcze jedno: nowsze miękkusy nadają piersiom ładniejszy kształt niż pierwsza trójca czarnych z kolorową wstążeczką.
        • justyna-8 Re: EFFUNIAK - 12 29.04.11, 12:36
          Czyli powinno na mnie pasować 75G skoro krój podobny do HP. Chyba wezmę dwa rozmiary i najwyżej odeślę jeden z nich. Jeżeli mostek wyższy to mi jeszcze bardziej odpowiada. Mam tzw. biust po przejściach i może stąd taka rozpiętość rozmiarów.
    • ptasia HM Motylek biały 70dd 02.05.11, 10:02
      wygrany na Stanikomanii z Onlyher :)) Tj. wygrany był Charnos, ale nie łapię się na rozmiarówkę, i zamieniłam na Motylka :)
      Rozmiarowo imho podobny do Szmaragda 70dd - większa na styk, na mniejszej luz, ale takie są uroki większej asymetrii i misek otwartych u góry. Kształt, jak to w Effuniakach, cała naprzód :) Obwód wydaje mi się ciut ściślejszy niż w CH Toffiku (w tym samym rozmiarze). Przy pierwszym noszeniu lekko gniotły mnie fiszbiny, ale do wytrzymania. Motylki jako dekoracja są urocze :)
      • serpiente.emplumada Re: HM Motylek biały 70dd 04.05.11, 07:12
        A jak z rozmiarem misek? Tzn. porównywalne do Toffika? Przede wszystkim - są może bardziej zabudowane u góry?
        • ptasia Re: HM Motylek biały 70dd 04.05.11, 15:33
          nie wiem, na ile można porównywać stanik miękki a usztywniany, ale mam ten sam rozmiar, co w Toffiku. Jeśli chodzi o zabudowanie - to half :D, zabudowany zdecydowanie nie jest. Patrząc od frontu miski układają się w niemal poziomą linię. Jest chyba identyczny z granatowym, który jest w sklepie.
          • serpiente.emplumada thx n/t 05.05.11, 17:49
    • ciociazlarada Mietus 65DD 02.05.11, 11:11
      Zarzekalam sie, ze nie kupie bez majtek, ale jednak nie wytrzymalam:)
      Naprawde ciezko jest mi cokolwiek powiedziec obiektywnie, stanik jest ladny, moze ociupine mniej "luksusowy" niz Chaber pod kazdym wzgledem, dekolt tez jest nieco mniej spektakularny niz w Chaberku. Calosc jednak przeslaniaja ramiaczka - FATALNE. Cienkie, bardzo, bardzo gumowe. Praktycznie nie moge ich wyregulowac, kiedy dlugosc jest komfortowa stanik zachowuje sie jak strapless (ktorym nie jest, wiec niemilosiernie odstaje i podskakuje), kiedy je podciagne tak, ze pelnia swoja role, wbijaja sie niemilosiernie w ramiona. Nie wiem, jak bardziej biusciaste dziewczyny sobie radza, bo moj biust sprezynuje az milo a ramiona bola. Naprawde nie wiem co napisac wiecej, dla mnie stanik po prostu zdyskwalifikowany. Czuje sie jakbym nosila biust na dwoch gumkach recepturkach.
      Obwod porownywalny z Chabrem i Perelka.
      • kasica_k Re: Mietus 65DD 02.05.11, 13:52
        ciociazlarada napisała:
        > Nie wiem, jak bardziej biu
        > sciaste dziewczyny sobie radza, bo moj biust sprezynuje az milo a ramiona bola.

Wcale sobie nie radzą, tj. odesłały z powrotem (85F).
        • ciociazlarada Re: Mietus 65DD 02.05.11, 14:10
          Kasico, mam stara i niepasujaca Freye Myrtle, nie uzywana ktora chcialam od dawna sprzedac, ale nie ma zainteresowania. Podmienie ramiaczka, sa rozowe. Gdyby nie to, tez bym odeslala.
          Jestem tez w stanie w tej chwili zrozumiec dziewczyny, ktorym metka przeszkadzala w mierzeniu, jesli to byl Mietus. Musialam ramiaczka podciagnac tak, ze regulator mam za szczytem ramienia, a moglabym nawet bardziej, bo ciagna sie jak guma do skakania. Normalnie w innych Effuniakach regulatory dochodza mi do polowy lopatek:(
        • kryklu Re: Mietus 65DD 02.05.11, 14:44
          kasica_k napisała:

> ciociazlarada napisała:
          > > Nie wiem, jak bardziej biu
          > > sciaste dziewczyny sobie radza, bo moj biust sprezynuje az milo a ramiona
          > bola.
          >
          > Wcale sobie nie radzą, tj. odesłały z powrotem (85F).
          >

Albo wymieniły ramiączka na porządne brytyjskie (malinowo-różowe, rozm. 75FF).
    • ciociazlarada CH Onyks 65E 02.05.11, 11:27
      Przyszedl razem z Mietusem. Bardzo starannie wykonany, choc tej mikrofibrze nie wroze dlugiego zycia, zaciagnelam ja troche przy wyciaganiu z kartonu. Obwod fantastyczny! Czytalam, ze luzniejszy, nie nazwalabym go luzniejszym, jest szerszy i pracuje na calej szerokosci - dobra wiadomosc dla prostoklatkowcow (|| dodaje tajemniczy znak klubowy:))
      Wkladki sa duze, na pewno spokojnie nadadza sie do redukcji asymetrii rzedu jednego rozmiaru. Miski jak w Chabrze, efekt podobny. Z wkladkami: uber Bawaria i "cyce jak donice", bez wkladek o dziwo tez pasuje, odrobine zaczyna odstawac brzeg po kilku minutach noszenia - znaczy bedzie jak znalazl na gorke rozmiarowa. Ogolnie polecam:)
      • ptasia Re: CH Onyks 65E 02.05.11, 12:15
        >Z wkladkami: uber Bawaria i
        > "cyce jak donice",

LOL :) A powiedz, wzięłaś miskę mniej niż miętusa na podstawie jakichś informacji, czy miałaś różne rozmiary do porównania, i zostawiłaś takie?
        • ciociazlarada Re: CH Onyks 65E 02.05.11, 12:32
          Nie nie, to nie tak. Wzielam celowo w Onyksie miske wiecej z powodu tych wkladek, w celach czysto marketingowego epatowania biustem:) Mam jeszcze Chabra i Perelke, oba 65DD. Ta ostatnia mierzylam stacjonarnie, rowniez w 65E. Wypadam dokladnie pomiedzy rozmiarami, tj. 65dd robi mini buly od strony pach, 65E odstaje jakies 2 mm od popiersia, wiec coz robic, biore mniejszy, lepiej miec faldke niz szukac cycka w czelusciach stanika z ekwipunkiem speleologicznym, prawda?
          Onyksa wzielam wiekszego w ciemno, opierajac sie na informacji o wkladkach i doswiadczeniach z mierzenia Perelki. Miskowo to CH sa wszystkie takie same, tylko roznie sie ukladaja - Perelka i Mietus sa raczej miekkie, nie daja takiego kipiacego efektu jak Chaber i Onyks.
          • ptasia Re: CH Onyks 65E 02.05.11, 12:42
            biore mniejszy, lepiej miec faldke ni
            > z szukac cycka w czelusciach stanika z ekwipunkiem speleologicznym, prawda?

kolejne boskie porównanie :) Hm... Coś czuję, że jeśli się zdecyduję kiedyś zamówić, skończy się to i tak wzięciem 70dd i 70e dla porównania. Ja asymetrię mam a i owszem, więc wkładka byłaby wykorzystywana w celach nie push-up, a korekty. Z tych co wymieniłaś mierzyłam tylko Perełkę, i wydawała mi się minimalnie mniejsza od Toffika (czyt. minimalnie za mała na większą 1/2), ale jakoś strasznie długo się nie wpatrywałam, bo i tak wzornictwo mi nie odpowiadało i od razu zdjęłam.
            • ciociazlarada Re: CH Onyks 65E 02.05.11, 13:24
              Tofika nie mialam, nie pasuje mi do mnie. Mam taki kolor skory, ze Perelka sie akurat zlewa. Ta nieco staroswiecka koronka tez mi sie bardzo spodobala.
    • czarnulka1-5 Toffik 85FF - potrzebna pomoc:-) 02.05.11, 16:43
      Zamówiłam swojego pierwszego Effuniaka :-) ale niestety nie trafiłam z rozmiarem. Na ciasno pod biustem 85 zamówiłam 85 i do kitu, za luźny. Mierzyłam kiedyś Cielaka 85FF i miska była na styk, a w Toffiku sama nie wiem. Niby wydaje mi się że jest dobra a za chwile że za duża i odstaje. Mostek odstaje tak z 1 cm od ciała, ale na pewno nie jest to efekt zamałości bo w G utopiłabym się całkowicie. Czy Toffik powinien trzymać na mur? Bo u mnie telepie się biust aż miło, wydaje mi się że to jest efekt "budyniu w miskach" (gdzieś o tym czytałam ale osobiście nie doświadczyłam wcześniej). Czy to znaczy że miska nie taka? Czy to kwestia za długich ramiączek? Wymieniłabym go bo podoba mi się, ale nie wiem czy brać 80FF czy 80G. Niestety nie mogę wrzucić zdjęć bo nie mam czym zrobić :-( ale może któraś z posiadaczek Toffika rzuci jakieś światło na mnie błądzącą w ciemnościach :-)
      • akj77 Re: Toffik 85FF - potrzebna pomoc:-) 02.05.11, 20:37

> Na ciasno pod biustem 85 zamówiłam 85 i do kitu, za luźny. Mierzyłam kiedyś
        > Cielaka 85FF i miska była na styk, a w Toffiku sama nie wiem. Niby wydaje mi si
        > ę że jest dobra a za chwile że za duża i odstaje. Mostek odstaje tak z 1 cm od
        > ciała, ale na pewno nie jest to efekt zamałości bo w G utopiłabym się całkowici
        > e. Czy Toffik powinien trzymać na mur? Bo u mnie telepie się biust aż miło, wyd
        > aje mi się że to jest efekt "budyniu w miskach" (gdzieś o tym czytałam ale osob
        > iście nie doświadczyłam wcześniej). Czy to znaczy że miska nie taka? Czy to kwe
        > stia za długich ramiączek? Wymieniłabym go bo podoba mi się, ale nie wiem czy b
        > rać 80FF czy 80G.

Na moje oko to jest za duza miska i powinnas sprobowac 80FF. Nie mam Toffika, ale mam Chabra, a to ten sam kroj, i mialam podobnie w 80G (z wyjatkiem odstajacego mostka, to mnie w Twoim opisie niepokoi) - wzielam 80FF, a nalezalo wziac 75G, bo obwod i tak trzeba bylo skrocic.
        To nie jest model, ktory bedzie trzymal na mur beton, ma prawo troche falowac u gory. Prawdziwy halfcup.
        • czarnulka1-5 Re: Toffik 85FF - potrzebna pomoc:-) 02.05.11, 21:09
          Kalkulator nastronie sklepu wylicza mi 85f więc w sumie zgadzałoby się że za duża micha, ale zasugerowałam się tym mierzonym kiedyś Cielakiem 85FF, który był na styk. Myślę że wymienię na 80FF i zobaczę jak będzie leżał, bo tak naprawdę to teoretycznie można rozważać bez końca a i tak trzeba sprawę zbadać namacalnie :-)
          • kasiadj07 Re: Toffik 85FF - potrzebna pomoc:-) 03.05.11, 14:41
            Z mojego doświadczenia wynika, że miski w modelach CH są o rozmiar większe od Cielaka. Plunge noszę w rozmiarze 80GG na styk, a CH pasują mi w 80G, a i tak mam odrobinę luzu w miskach.
            • serpiente.emplumada Re: Toffik 85FF - potrzebna pomoc:-) 04.05.11, 07:06
              Ja bym radziła nie sugerować się opiniami na forum ;) Np. mój Toffik ma dwa rozmiary mniej niż mój Cielisty (70dd vs. 70f); powiedziałabym, że owszem, trzyma na mur beton (poza tym, że miska kończy się, jak nazwa wskazuje, w połowie piersi, do czego muszę się jeszcze przyzwyczaić. Tzn. kiedy już dobrałam rozmiar, nic nie odstaje, nie podciągam ramiączek w nieskończoność, etc.
    • akj77 Czy będą jasne miękkusy w poszerzonej rozmiarówce? 04.05.11, 14:44
      Ewo,
      Potrzebuję stanika na lato pod jasne ciuchy (biały, różowy, pistacjowy, coś w tym rodzaju, ostatecznie jakiś ładny beż) w rozmiarze 75G. Fajnie, gdyby był on miękki. Czy w najbliższym czasie będą jakieś jasne miękkusy w rozmiarówce Motyla?
      • effuniak Re: Czy będą jasne miękkusy w poszerzonej rozmiar 05.05.11, 06:33
        tak, będą :)
    • psuj-ka Onyks - uwaga na luźny obwód! 05.05.11, 00:18
      Moje 70F pierwszy raz dzisiaj ubrane ma w spoczynku 68cm (sic!) i mocno się rozciąga.
    • pinupgirl_dg pojawiły się zdjęcia melona na fb 05.05.11, 12:10
      www.facebook.com/sklep.ewamichalak
      • pinupgirl_dg oraz w szufladzie :) 05.05.11, 12:13
        jeśli ktoś nie lubi fb:

ewamichalak.blogspot.com/
        bardzo mi się ten komplet podoba
        • pierwszalitera Re: oraz w szufladzie :) 05.05.11, 12:31
          Ojej, a ja myślałam, że on będzie miał w sobie coś żółtawego, a nie taki różowo-brzoskinowo- arbuzowy. Zupełnie się dla mnie nie nadaje. :-( Szkoda, to była moja ostatnia nadzieja, jedyny miękki stanik dla ciepłego odcienia karnacji w całej kolekcji.
          • ciociazlarada Re: oraz w szufladzie :) 05.05.11, 12:36
            Nie wiem czemu, ale też sobie go zupełnie inaczej wyobrażałam, bardziej coś w rodzaju siateczki z haftem, jak w Motylu i właśnie - żółty+pomarańczowy.
            Rzut oka na ramiączka również nie wróży zbyt dobrze:( nie mam tylu staników, których nie noszę, żeby poświęcać kolejny do przeszczepu.
            Zapewne go kupię mimo wszystko, bo wydaje się pasować odcieniem do jasnych, letnich pasów do pończoch.
        • mszn Re: oraz w szufladzie :) 05.05.11, 12:33
          W porównaniu do moich wyobrażeń o nich i do Motyla, to paskud z niego, ale i tak będzie mój - miękki prawie-cielak to skarb.

A ta modelka, co go pokazuje i kostiumy też, jest rewelacyjna! Można się zakochać od razu. :)
        • anuula12 Re: oraz w szufladzie :) 06.05.11, 08:33
          Melon jest super:)
          Wprawdzie wizualnie spodziewałam się czegoś innego, ciepło-zielonkawego raczej z siateczki niż koronki(ahh), natomiast ten jest bardzo praktyczny - po tych wszystkich kolorowych staniorach w szufladzie, jak przyszło co do czego, jak przyszło żeby założyć jasną, cienką, letnią bluzkę, to NIC NIE PASOWAŁO z kolorków ślicznych, takich, owakich....A melon będzie super, bo:
          +miękki, a to na lato lepiej(usztywniane w lato, eeeeeeeee....."biust się spoci" :D
          +cielakowaty, nie będzie kolorowo prześwitywał spod jasnych cienkich bluzek
          +ładnie powycinany pod pachami
          +ma cienkie ramiączka!, jk to Effu zwykle mają....
          +ma otwartą górę! nie będzie mi się wżynał
          +będzie wygodny...:)
          Poprzednie miękkie Effuniaki mi się nie podobały ani trochę(tak, mówię o motylu, szaraku itp.), natomiast ten jest super:)

I jeszcze pytanie: Jak wypada w porównaniu do szaraka czy motyla? Miseczkowo?Ściśłościowo?
          • kryklu Re: oraz w szufladzie :) 06.05.11, 09:47
            > +ma otwartą górę! nie będzie mi się wżynał

Effuniaki się nie wrzynają ;)

> +ma cienkie ramiączka!, jk to Effu zwykle mają....

A tak serio to właśnie tych ramiączek się boję. Mam nadzieję, że niepotrzebnie.
            • akj77 Re: oraz w szufladzie :) 06.05.11, 16:25
              kryklu napisała:

> > +ma cienkie ramiączka!, jk to Effu zwykle mają....
              >
              > A tak serio to właśnie tych ramiączek się boję. Mam nadzieję, że niepotrzebnie.

Ja tez! Bo zdecydowalam sie kupic melona i jak bedzie taki problem z ramiaczkami jak w mietusie, to mi bedzie bardzo smutno :-(
      • azymut17 Melon 05.05.11, 17:43
        Czy dobrze mi się wydaje, że on ma trochę inny krój niż dotychczasowe miękkie halfy? Bo na zdjęciach linia dekoltu jest bardziej ukośna niż prosta. Gdyby tak było, to pewnie zaczaiłabym się na Melona, bo Szarak i Krokodyl mordowały mnie fiszbinami na mostku.
      • bruxelka11 majtasy na płaską pupę 16.05.11, 23:35
        Nieco niestanikowo pytam, czy na płaską pupę, z wąskimi biodrami znajda się ożywiające i uwznioślające tą materię majtki? Bozia biustu nie poskąpiła, ale za to dół mikry dała. Zaczynam w desperacji myśleć o zakupie poduszkowców :)
        • mszn Re: majtasy na płaską pupę 17.05.11, 14:33
          A jakies cwiczenia nie pomagaja? Nie wiem, ile widocznej tkanki da sie zbudowac cwiczeniami, ale mysle sobie, ze skoro moja niemala pupa przy regularnym sporcie wyglada duuuuzo inaczej, to mniejsza tez by skorzystala.
          Zwykle majtki chyba moga tylko zbudowac jakis rodzaj iluzji optycznej, ale wtedy efekt jest tylko bez ubrania na wierzchu. Nie mowie nie, taki efekt tez sie przydaje.
          Aj, musze chyba dac szanse effumajtkom.
          • bruxelka11 Re: majtasy na płaską pupę 21.05.11, 21:08
            Ćwiczeniami się nie da nic wiecej poprawić. To genetyka. Moja mama ma taki sam "meski" prostokatny kształt. Potrzebna proteza z poduszka. Taki pupowy pusiapik ;) Albo mase falbanek z tyłu i na biodrach.
    • grecz kostiumy kąpielowe dostępne w sklepie :) 05.05.11, 15:53
      • magda2em Re: kostiumy kąpielowe dostępne w sklepie :) 05.05.11, 17:45
        A co z effugaciami do Onyksa?
        • kasiadj07 ja poproszę dla Dziewczyny Szreka 06.05.11, 00:53
          chłop tak mi kazał napisać, bo się nie poczuwa:)
          • effuniak Re: ja poproszę dla Dziewczyny Szreka 06.05.11, 06:38
            nie mam zielonego materiału
            może w przyszłym sezonie :)))
    • pierwszalitera Szarak a pierwsze miękkusy Krokodyl/Szmargad 05.05.11, 16:06
      Zawiedziona kolorem zapowiedzianego Melona zmuszona jestem zdecydować się na innego miękkiego half cupa. Czarnego Szamaragda już mam, biały stanik nie wchodzi w ogóle w grę, a Granatowy Motyl ma zbyt chłodne dla mnie kolory. Zostaje więc tylko Szarak. Czy ktoś ma może jednego z pierwszych miękkich half cupów (Krokodyl, Szmaragd, Miłość), nabył też Szaraka i mógłby napisać coś o różnicach albo podobieństwach obu modeli?
      • kasikk68 Re: Szarak a pierwsze miękkusy Krokodyl/Szmargad 05.05.11, 16:47
        nie wiem czy pomogę ale przymierzałam krokodyla kiedy się pojawiły (niestety był mi wtedy za mały i odesłałam) a szaraka użytkuję. Jeżeli chodzi o moje odczucia to szarak jest zdecydowanie delikatniejszy i łatwiejszy do dopasowania, profil tez moim zdaniem jest ładniejszy. Miski są trochę inaczej krojone, zebranie moim zdaniem lepsze w szaraku. o ile dobrze pamiętam to szarak wypada większy w misce, jest bardzo ścisły.
      • gruby_elf szarak vs miłość 05.05.11, 17:07
        moim zdaniem nie ma dużej różnicy, oba były podobnie ścisłe i dawały podobny efekt
        na mniejszej piersi (mam dużą asymetrię) powiewa mi koronka w obu tych stanikach, ale w miłości bardziej ;) koronka wypadała też niżej, prawie za nisko... :) więc wybrałam szaraka

• ciociazlarada Re: Szarak a pierwsze miękkusy Krokodyl/Szmargad 05.05.11, 17:24
        Mam Krokodyla i Szaraka.
        Szarak wydaje się być ociupinę płytszy od dołu, dopasowanie jest lepsze. Zbiera również lepiej. Najważniejszą różnicą jest to, że krawędź jest miękka, nie taka sztywna taśma jak w Krokodylu, więc można ją w dużym stopniu regulować ramiączkami. Szarak jest tak ścisły jak Kroko.
        Z moich pozostałych wrażeń - Szarak jest również lepiej wykonany, materiały są bardziej eleganckie. W Krokodylu bardzo mocno odstaje mi taśma u góry, w Szaraku i Motylu wcale, idealne dopasowanie. Szarak ma również węższy mostek na końcu kanaliki nachodzą na siebie.
    • yaga7 Krokodyl i Motyl 75G 06.05.11, 10:33
      Mimo problemów ze sklepową komunikacją kurier dotarł bez problemów. Uff :)

Kiedyś mierzyłam Krokodyla 75FF i był za mały o jedną lub dwie miski, więc wzięłam 75G i 75GG do porównania. Aha, kalkulator mi wypluwa rozmiar 80E.
      Okazało się, że 75GG w obu za duże, a 75G dobre. Obwód przyjemnie ciasny, ale nie za ciasny.

Motyl wg mnie ma ciut mniejszą miskę niż Krokodyl. W Krokodylu koronka górą trochę odstaje i spłaszcza, ale pod bluzką się układa i jest ok. Krokodyl lepiej podnosi niż Motyl - może dzięki temu, że ma obwód 3x3. Krokodyl w ogóle sprawia wrażenie bardziej pancernego niż Motyl, ale jest to pozytywne :) Motyl jest na granicy za małości, ale większy jest wybitnie za duży. W sumie zostawiam oba, bo takich jeszcze nie mam ;)) Aha, majtki wzięłam 42 na 107 w biodrach i są OK, aczkolwiek gumka w motylowych mogłaby być mniej ciasna. Z kolei większe byłyby na pewno za duże w pupie i nogawkach.
    • andziula_ania dziewczyna bonda i tarzana pytanie o inne 06.05.11, 12:38
      Czy tylko te stroje produkuje Effuniak w obecnym sezonie?
      Widze ze nastepny bedzie melon, a co z innymi modelami na plażę?
      • kryklu Re: dziewczyna bonda i tarzana pytanie o inne 06.05.11, 12:50
        Tak, tylko te.
      • effuniak Re: dziewczyna bonda i tarzana pytanie o inne 06.05.11, 16:16
        Innych nie bedzie
    • pinupgirl_dg kolejne zapowiedzi na sklepowym blogu n/t 10.05.11, 20:59

• boziaj Stokrotka - jaki obwód 11.05.11, 11:41
      dusiciel, średni czy luzak?
      plungi mam w obwodzie 70, tylko cielak był za ciasny i potrzebowałabym 75
      w co celować w stokrotce?
      • kryklu Re: Stokrotka - jaki obwód 11.05.11, 14:53
        Ścisła. Granatowego Motyla mam 70, Stokrotkę z tym samym obwidem muszę nosić z przedłużką. Plunge noszę 70.
        • nieco8 Re: Stokrotka - jaki obwód 17.05.11, 16:55
          Wydaje mi się, że środek stawki jeśli chodzi o Effuniaki. Mam porównanie z Beżykiem i ten to dusiciel, muszę nosić z przedłużką. Stokrotka daje radę bez przedłużki. Poza tym jest śliczna i ładnie kształtuje biust. Chciałabym mieć jeszcze stanik o tym kroju w jakimś jasnym pudrowym lub złotym kolorze...
    • grecz onyks-jaki obwód 11.05.11, 15:52
      Udawałam, że go nie widzę ale już nie mogę ;)
      Pod biustem mam ścisło 70cm. Z nowszych nabytków mam czarne HP i CH toffik - oba 70-ki - dobre, trzymają, zresztą jeden z nich był na moim biuście oceniany przez P.Ewę.
      Jaki obwód dla Onyksa? Czytałam, że ten stanik ma obwód luźniejszy? Bardzo? Pomóżcie :)
      • ja_joanna Re: onyks-jaki obwód 13.05.11, 01:23
        Wg agugabi podobno rozciągliwiec jak brytyjczyki mniej więcej – niemieckim forumkom agu polecała z Onyksa zawsze obwód ciaśniejszy niż inne staniki Ewy.
    • lenuuusia Strapless strój panterka 11.05.11, 22:20
      Dziewczyny, jak to jest ze straplessami... zastanawiam się nad czerwonym strojem w panterke, ale nie wiem jaki rozmiar najlepiej jeśli chodzi o ten krój... z reguły dobre mi są 70G effuniakowe oczywiście, choć teraz zaczynam przerzucac się na 65GG/może 65G bo mam wrażenie że niektóre moje 70G maja troche minimalnego luzu w misce a obwody zaczęły podjeżdżać i jest niewygodnie:( kalkulator wypluwa mi raz 65G/GG raz 70FF/G, wystarczy że zmienię w jakimś jednym okienku wymiar o 1cm i już inaczej... więc jestem aktualnie między rozmiarami:( co radzicie? nie lubie mieć akurat strojów ciasnych żeby mi nic nie wypływało ale z drugiej strony to strapless więc jakoś sie trzymać musi:)
      dodam jeszcze wymiary:) pod 67-68 w wyproście ok.95, w zwisie 102cm
      raczej jestem przekonana co do stroju jednak 70 tylko nie wiem czy 70FF czy 70G...

myślicie że dobrze by z tym straplessem wyglądał jakiś czarny dół? bo ta spódniczka nie dla mnie:(
      Przepraszam za zagmatwanie:)
      • anial_ek Re: Strapless strój panterka 12.05.11, 21:55
        nie wiem jak jest z kostiumem, ale ja toffika straplessa mam o oczko wiekszego niz reszte effuniakow (na 68/93 normalnie nosze 65F, a strapless 70E) to chyba nawet nie kwestia jego scislosci tylko sylikonu ktory jakos inaczej trzyma.
    • kasikk68 Nowa zapowiedź na fb - Koralik:) 13.05.11, 10:11
      • szolem-a onyks a miłość 14.05.11, 01:15
        Jest między nimi jakaś różnica w efekcie nabiustnym/wypadającym rozmiarze?
        Nie mam pojęcia co powinnam zamawiać z Onyks/miłości jeśli moje wymiary to 103 i 107 (zwis) przy 75 w obwodzie? Jest między tymi stanikami jakaś różnica miseczkowa/obwodowa? Nie wiem w co celować..
        • szolem-a Re: onyks a miłość 16.05.11, 20:13
          błagam o odpowiedź :>
        • kryklu Re: onyks a miłość 16.05.11, 21:52
          szolem-a napisała:
          > Jest między nimi jakaś różnica w efekcie nabiustnym/wypadającym rozmiarze?
          > Nie mam pojęcia co powinnam zamawiać z Onyks/miłości jeśli moje wymiary to 103
          > i 107 (zwis) przy 75 w obwodzie? Jest między tymi stanikami jakaś różnica misec
          > zkowa/obwodowa? Nie wiem w co celować..

Miłość 75FF (G?)
          Onyks 70G (GG?)
          Onyks ma podobno dosyć luźny jak na effuniaka obwód (mam podobnego Chabra).
          Jestem w zbliżonych okolicach rozmiarowych, dlatego odważyłam się doradzić :)
      • indigo-rose A w szufladzie jeszcze inne zapowiedzi :) n/t 14.05.11, 01:18
    • majo.lika Motyl i Onyx- pomóżcie z rozmiarem 14.05.11, 09:05
      Właśnie trzymam w ręku dwa NAJPIĘKNIEJSZE STANIKI ŚWIATA, które są za duże...Mam je w rozmiarze 80E, a potrzebuję o oczko mniejszą miskę i obwód, czy to będzie 75F??
      Jakieś zaćmienie umysłowe mam i nie umiem przeliczyć....
      a czemu w beżyku 80E jest moim piersiom dobrze a NAJPIĘKNIEJSZE STANIKI ŚWIATA:)) są za duże??
      • ochanomizu Re: Motyl i Onyx- pomóżcie z rozmiarem 14.05.11, 09:17
        Raczej 75E, bo miski w 75F oraz 80E są porównywalne.
    • wodadobra Re: Zdjęcia 14.05.11, 22:18
      Apeluję o przedstawianie zbliżeń materiału. Nie mam możliwości dotknięcia w sklepie effuniaków, a makro struktury/koloru/wzoru bardzo by się przydało.
    • silv_via PL Ptyś i PL/HP Garden 15.05.11, 12:13
      Kiedy będą dostępne w sklepie? Już nie mogę się doczekać, piękne są! :) A Effugacie do nich- marzenie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka