Dodaj do ulubionych

EFFUNIAK - 12

15.03.11, 15:09
Slowa wyjanienia za poprzednim watkiem.
Kolejny wątek poświęcony stanikom firmy EFFUNIAK -
zapraszamy do:
- opisywania konkretnych modeli,
- wymiany doświadczeń z ich użytkowania,
- uwag na temat kroju, układania się itp. używanych staników.

W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWE MODELU - bez względu
na to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś,
który dopiero planujemy kupić.

Stare wątki przekroczyły 500 postów - prosimy o NIE PISANIE W STARYCH
WĄTKACH, gdyż powoduje to problemy techniczne.

UWAGA!!!
Zaznaczam też, że wszelkie posty, które nie będą spełniały wymogów
opisanych w początkowych zdaniach TEGO postu, będą wycinane
bez uprzedniego ostrzeżenia i bez słowa wyjaśnienia.
Obserwuj wątek
    • elle_b Halfek - jaki rozmiar? 15.03.11, 22:26
      Napisałam w poprzednim ale że został zamknięty to kopiuję tutaj.

Dziewczyny proszę o pomoc w doborze rozmiaru. To mój pierwszy halfcup i pierwsze takie problemy z effuniakiem. Początkowo myślałam że jest po prostu za mały (wzięłam miskę mniej niż dotychczas (bo ostatnio schudłam 4kg) i dla porównania wcześniejszy rozmiar). Mój standardowy dotychczas rozmiar 70FF ładnie przylega i obejmuje piersi ale koronka na obu piersiach u góry odstaje i piersi nie tworzą okrągłych kul ale jakby takie zadarte noski coś jak w fantasie, natomiast w mniejszym 70F piersi są super zebranie i wypchnięte do przodu, tworzą super kule, koronka odstaje minimalnie na mniejszej piersi, na większej bardzo ładnie przylega, nic się nie wbija ale mostek odstaje jakieś pół cm.
      Efekt jest super, ale wydaje mi się trochę za mały, może dlatego że nigdy nie miałam hlafa i efekt odsłonięcia piersi przerósł moje oczekiwania a może przez ten odstający mostek. Proszę o pomoc.
      • alexis-z HM SZARAK 17.03.11, 10:21
        Wczoraj go dostałam, i stwierdziłam, że piszę go tutaj bo jest mało informacji o szaraku. Widziałam informacje tylko o 70g i 65dd więc tym razem 65f. A nóż komuś się przyda.
        Stanik jest wygodny bardzo ładnie wykonany. Najpiękniejszy jest obwód i te tłoczenia na nim. Dla mnie cały stanik taki by mógł być jaki jest obwód. Miski czarne z pięknymi naszytymi kwiatkami. Moim zdaniem stanik jest czarno srebrny. Ramiączka też bardzo ładnie wykonane.
        Wymiary obwód w spoczynku 57cm po rozciągnięciu 71cm. Wysokość mostka 9cm, i szerokość 1,5cm. Ramiączka 2cm. Boczki obwodu wysokie, ładnie trzymają ciałko. Bałam się, że miski z jednym cięciem będą na mnie źle leżeć a tu wręcz padłam jak zobaczyłam piękny kształt biustu w tym staniku. Half-cup nadaje się dla stożków, nic się nie wrzyna. Zapomniałam ja potrzebuję wąski motek tu jest dobry i fiszbiny też wąskie muszę mieć te tutaj mają U 14cm UU 29cm. gł miski 24-25cm. Mam nadzieje, że komuś przydadzą się te wymiary w podjęciu decyzji jaki brać rozmiar stanika. Po to napisałam tu te wymiary, bo jak ja szukałam dla siebie, to akurat nikt nie napisał z mego przedziału rozmiarówki. Zapomniałam moje wymiary obwód 67 luźno 70cm a biust na stojąco 90cm
      • elle_b Re: Halfek - jaki rozmiar? 17.03.11, 10:30
        Żadnej sugestii? Zgodzić się na odstawiania mostka? Gdzieś czytałam że to nie zawsze objaw zamałości tylko niektóre staniki tak mają, a może chcę go mieć tak bardzo bo jest śliczny, czy któraś z Was zaobserwowała to w swoim halfie?
        • alexis-z Re: Halfek - jaki rozmiar? 17.03.11, 10:47
          Pani Ewa chyba mówiła, że mostek może odstawać w straplessie. Mi czasem odstaje jak jest za szeroki mostek, i piersi nie mieszczą się więc jest wypychany ale miska jest dobra. Z mojego doświadczenia jest wtedy nie wygodnie, może wystąpić zaczerwienienie.
        • effuniak Re: Halfek - jaki rozmiar? 17.03.11, 13:37
          Jeśli odstaje Ci tylko 0,5 cm to nie masz sie czym przejmować
          Zdecydowanie nie jest to wada
          Czasem takie niewielkie odstawanie jest spowodowane budową anatomiczną mostka
          Jeśli stanik nie robi buł to nie bierz większego bo i po co ?
          W takim staniku biust ma być wyeksponowany a nie schowany
          :)
          • elle_b Re: Halfek - jaki rozmiar? 17.03.11, 15:38
            Nie robi buł :) a piersi eksponuje jak żaden inny, w pierwszej chwili byłam przekonana że jest za mały (oba rozmiary) bo nigdy nie miałam halfa a po doświadczeniach z balkonetkami byłam przyzwyczajona że staniki sięgają mi prawie do obojczyków ;) a tu proszę pół piersi na wierzchu. Dziękuję za sugestię :)
      • kryklu Re: Halfek - jaki rozmiar? 17.03.11, 11:18
        A mogłabyś się obfocić w tym staniku (przód o profil) i wysłać swoję zdjęcia do zamkniętej galerii lub do katalogu Balkonetki? Widząc jak to wygląda, łatwiej byłoby doradzić. No i w oba te miejsca zagląda Ewa Michalak, jest duże prawdopodobieństwo, że sama by Ci doradziła.
        • elle_b Re: Halfek - jaki rozmiar? 17.03.11, 15:40
          Myślałam o tym ale jakoś ciągle mam obawy przed "wysyłaniem moich piersi w cyberprzestrzeń", mój mąż powtarza że są tylko dla Jego widoku :) Myślę że jednak zostawię ten mniejszy, dziękuję za pomoc :)
    • asfo Re: EFFUNIAK - 12 17.03.11, 10:08
      Jest szansa na jakieś kostiumy kąpielowe przed sezonem? Jak myślę o gatkach z Panache za 120 zł to boli mnie kieszeń. ;->
      • agata_peachfield Re: EFFUNIAK - 12 17.03.11, 11:59
        Ojej, a gdzie kupujesz te gatki Panache po 120 zł? Przecież w poprzednim sezonie kosztowały 69-89 zł, a w tym sezonie ceny raczej nie wzrosną aż tak drastycznie:)
        • asfo Re: EFFUNIAK - 12 17.03.11, 13:16
          W peachfield?
          Na przykład:

www.peachfield.pl/model/287
          www.peachfield.pl/model/237
          Zresztą 70 - 90 zł za majtki to też za dużo. Nie mów mi, że uszycie majtek zajmuje minimum 4 godziny pracy i wymaga użycia superspecjalnych materiałów.

Jak sprawdzam rozmiar góry 75G, to najtańsze majtki są po 90.

• effuniak Asfo 17.03.11, 13:38
            :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
          • eponak Re: EFFUNIAK - 12 17.03.11, 13:50
            Miało wyjść śmiesznie? To przecież majtki od strojów Freyi, a pytanie było o gatki od Panache, które faktycznie 100 zł nie przekraczają, a moje ulubione sorrento jest na poziomie 60 zł.

Insza inszość, że ceny majtek to skandal - tak samo niestety u Ewy Michalak. Myślałam czy nie kupić motylkowego stanika, ale cena szortów plus ich brzydota mnie zniechęcają. Chyba, że one wyglądają o niebo lepiej na żywym modelu :/ Stanik jest piękny, boski i cudny, ale szorty kompletnie do niego nie pasują. Gdyby one w większości były z tej samej koronki, z której zrobiony jest stanik, to cena byłaby w porządku, ale tam tej koronki jest dosłownie kawałek, a do niego doszyty jest brzydki materiał :/
            • effuniak Eponak 17.03.11, 14:02
              Gdyby szorty były z tej koronki to byś ich na tyłek nie wciągnęła bo to haft stabilony
              I nie kosztowałyby 49zł tylko 99zł
            • asfo Re: EFFUNIAK - 12 17.03.11, 15:48
              Mnie tam zajedno czy to Freya czy insza linia, potrzebny mi na maj kostium kąpielowy, a jak patrze na ceny owych majtek to wychodzi, że kostium będzie kosztował prawie tyle, co pół owych zagranicznych wakacji. W dodatku założę to-to 4 razy, po czym się okaże, że schudłam jeszcze 5 kg i trzeba nowy. ;->

Nie widzę różnicy między poszczególnymi markami, po za tym, że niektóre są reklamowane jako bardziej eleganckie. Na kostiumach kąpielowych i tak nie ma żadnych koronek i inszych wymyślności. Kawałek elastycznej szmatki w cenie jeansów jakoś do mnie nie przemawia. ;->

Effuniakowe majtki może nie są super tanie, ale i tak wypadają 50% taniej.
              • azymut17 Re: EFFUNIAK - 12 17.03.11, 16:11
                asfo napisała:

> Mnie tam zajedno czy to Freya czy insza linia,

To po co piszesz że Panache? Podajesz przez to nieprawdziwe informacje, które mogą mącić w głowach nowym forumkom (lub osobom mniej zorientowanym w rynku).

> a jak patrze na ceny owych majtek to wychodzi, że kostium będzie kosztow
                > ał prawie tyle, co pół owych zagranicznych wakacji.
                Komplet Genevy w cenie regularnej kosztuje 238. Gdzie znalazłaś wczasy za 476 zł? Chętnie się dowiem, bo ja płacę z reguły 5 razy więcej i chętnie zaoszczędzę :-)

A tak ogólnie to zrobił się straszny offtop zaśmiecający wątek...
                • asfo Re: EFFUNIAK - 12 17.03.11, 16:25
                  Bo ja też jestem niezorientowana na rynku i nie odróżniam jednego od drugiego. Przyznaję się. Ale gatki od Genevy też są drogie - 79 zł.
          • agata_peachfield Re: EFFUNIAK - 12 17.03.11, 15:42
            No nie. To akurat nie Panache, tylko Freya i Fantasie. A mowa była o majtkach Panache.
            A propos cen majtek, nie mówię nic takiego.
      • azymut17 Re: EFFUNIAK - 12 17.03.11, 15:18
        asfo napisała:

> Jest szansa na jakieś kostiumy kąpielowe przed sezonem? Jak myślę o gatkach z P
        > anache za 120 zł to boli mnie kieszeń. ;->

Jak już żartujemy, to się dołączę - jak ja pomyślę o tym, że musiałabym u Effuniaka kupić majtki za 200 zł to też mnie kieszeń boli i wybieram tańsze Frejki ;-)
    • ciociazlarada HM Granatowy Motyl 17.03.11, 13:39
      Dostalam maila, zobaczylam, nabylam. Jesli bedzie tak fantastyczny jak Szarak to chyba sie bez reszty uzaleznie:)
      • effuniak Re: HM Granatowy Motyl 17.03.11, 13:43
        Proponuję zacząć odwyk
        ;DD
      • kwiatek04 Re: HM Granatowy Motyl 17.03.11, 13:45
        O jakim ty modelu mowisz? Moze jakies zdjecie? :D
        • ciociazlarada Funkiel nowka rzucili na sklep;) 17.03.11, 13:51
          zajrzyj sobie!
        • martulka_s Re: HM Granatowy Motyl 17.03.11, 13:52
          kwiatku, są zdjęcia na stronie sklepu
      • magda2em Re: HM Granatowy Motyl 18.03.11, 09:38
        Jaki ten stanik ma właściwie kolor? Od frontu wygląda na prawie czarny z jasnofioletowymi dodatkami, z boku wygląda na fioletowy z nutką granatu... Jakieś wskazówki może?

Jaka jest wysokość mostka w porównaniu z Chabrem i Perełką?
      • maafii Re: HM Granatowy Motyl- a większe rozmiary??? 18.03.11, 10:50
        Cudny stanik! (przynajmniej na zdjęciu)!!! A jakie są szanse, że powstanie takowy w większych gabarytach? Z piankowych effuniaków ma 70H, tu rozmiarówka kończy się na G, a też by mi się taki miękki marzył...! Pani Ewo, pokażą się takie?
        • nati_88 Re: HM Granatowy Motyl- a większe rozmiary??? 18.03.11, 14:53
          Też się podpinam pod pytanie, tylko chodzi mi głównie o większe obwody ;-)
          Pani Ewo, jest szansa na coś miękkiego w 95F w niedalekiej przyszłości? Nie chcę już nosić nic innego niż Effuniaka a przydałby się jakiś ładny miękusek do dekoltów;-)
          • izas55 Re: HM Granatowy Motyl- a większe rozmiary??? 18.03.11, 15:52
            Czy informacja o szyciu na zamówienie duży obwód/duża miska dotyczy miękkich halfcupów?
            • kryklu Re: HM Granatowy Motyl- a większe rozmiary??? 18.03.11, 17:00
              izas55 napisała:

> Czy informacja o szyciu na zamówienie duży obwód/duża miska dotyczy miękkich ha
              > lfcupów?

Ja nie Ewa, ale o ile wiem, w miękkich halfach konstrukcyjnie nie została przekroczona granica wielkości misek: 70G, 75FF, 80F, 85E itd.
              Mam wrażenie, że większe miski (w przyszłości) będą miały krój balkonetek lub fullcupów.
              • akj77 Re: HM Granatowy Motyl- a większe rozmiary??? 18.03.11, 17:14
                kryklu napisała:
                > Ja nie Ewa, ale o ile wiem, w miękkich halfach konstrukcyjnie nie została przek
                > roczona granica wielkości misek: 70G, 75FF, 80F, 85E itd.
                > Mam wrażenie, że większe miski (w przyszłości) będą miały krój balkonetek lub f
                > ullcupów.

Też mam takie wrażenie. Na balkonetce pojawiły się dwa takie prototypowe staniki - miękkie o balkonetkowo/fullcupowym (ja nie odróżniam) kroju.
                • kryklu Poszerzenie rozmiarówki miękkich halfów :))) 19.03.11, 11:31
                  Na forum Balkonetki Effuniak wspomniała o poszerzeniu rozmiarówki HM w ciągu 2 tygodni.
                  • yaga7 Re: Poszerzenie rozmiarówki miękkich halfów :))) 21.03.11, 16:21
                    Byłoby super :)

Bo jestem raptem miska czy dwie od granicy rozmiarówki i strasznie mnie to wkurza. No i może miękkie effuniaki będą na mnie lepiej leżeć niż sztywniaki.
                • maith Ktoś rzuci linkiem do tych prototypów? 22.03.11, 20:56
                  Nie widzę ani tych prototypów, ani żadnych wątków sklepowych...
    • kasikk68 zapowiedzi 17.03.11, 15:27
      Pani Ewo!
      czy nie można wypuścić tak jak wszystkie inne marki zapowiedzi kolekcji? chociaż kolory, typy?
      Juz któryś raz z kolei przytrafia mi się ta sama historia s - zamówiłam szaraka, idzie do mnie własnie(musiałam czekać dłużej bo nie było rozmiaru w sklepie) chodź nie powalił mnie na kolana, ale zamówiłam ponieważ potrzebuję miękusa - ale jak dziś zobaczyłam dziś nowego halfa to myślałam że ze złości się ugryzę -nie powiem już gdzie;/ gdybym wiedziała że będzie jakiś następny poczekałabym te kilka dni.
      myślę że jest wiele kobiet które wahają się i pomogła by im podjąć decyzję inf czy dany stanik będzie np w innym kolorze w niedługim czasie.
      • i-w-ona Popieram 17.03.11, 15:51
        Dołączam się do prośby. Sama czekam z zakupem Effuniaka, choć kasę mam już odłożoną, bo wiem, że niedługo może pojawić się coś nowego i nie chcę wtedy żałować pochopnego zakupu. Gdybym wiedziała co i kiedy mniej więcej się pojawi, to już planowałabym co będzie moje. Albo gdybym wiedziała, że wszystkie nowości pojawią się w określonym terminie, to przynajmniej wiedziałabym jak długo czekać. A tak, nie wiem nic i nijak nie potrafię przewidzieć co i kiedy jeszcze będzie, więc kasa leży i czeka. Tylko boję się, żeby mi się nie rozeszła zanim będę się mogła zdecydować. Ja w tej sytuacji tracę świetny stanik, a firma zarobek.
        • bluemacia Re: Popieram 18.03.11, 08:12
          Wydaje mi się, że to nie jest możliwe. :) Przynajmniej na tym etapie rozwoju firmy.
          Po pierwsze sklep się mocno rozmija z obietnicami jeśli chodzi o terminy (czekam na majtki do perełki - miały być kilka tygodni temu w sklepie:))
          Po drugie Ewa często zmienia wizje co do ostatecznego wyglądu staników - co widać czasem po zdjęciach - co innego w prototypie a co innego w produkcji (wykończenia, ozdoby).
          Po trzecie - to chyba nie jest w interesie producenta. :) Nie wiedząc co bedzie jeszcze, jest szansa, że kupimy kolejne, bo będzie to kolejny must to have, a tak może zakupy byłyby zbyt racjonalnie robione. ;)
          Więc wszelkie obietnice i ich potem niedotrzymywanie wywoływałyby kolejne afery. :)
          • effuniak majtek do perełek nie będzie ! 18.03.11, 08:37
            Zwykłe beżowe majtki można kupić w sieciówkach po mniej niż 10zł
            Nie jestem w stanie zaproponować nawet zbliżonej ceny
            • bluemacia Re: majtek do perełek nie będzie ! 18.03.11, 08:51
              Szkoda, że nie bedzie majtek do perełek, ale trudno.
              • magda2em Re: majtek do perełek nie będzie ! 18.03.11, 09:34
                Też żałuję, że nie będzie dołów do Perełek, beżowe majtki z sieciówki to nie jest to samo, co figi do kompletu, z chociaż elementem wzoru z samego stanika :(
            • kryklu Re: majtek do perełek nie będzie ! 18.03.11, 10:58
              effuniak napisała:

> Zwykłe beżowe majtki można kupić w sieciówkach po mniej niż 10zł
              > Nie jestem w stanie zaproponować nawet zbliżonej ceny

Dobrze wiedzieć :(
              W takim razie nie będę kupować beżowych effuniaków. Wolę effugacie od jakichkolwiek innych.
            • kasiadj07 Re: majtek do perełek nie będzie ! 18.03.11, 12:27
              Ewo, to mnie zasmuciłaś:( Staniki kupuję tylko u Ciebie, po sieciówkach nie chodzę i nie mam zamiaru wybierać się tam jedynie po gatki za dychę, w marketach bywam tylko na działach z żywnością, normalnie przyjdzie bez majtek chodzić:(
              A może by tak chociaż opcja na zamówienie?
              • akj77 Re: majtek do perełek nie będzie ! 18.03.11, 13:48
                A dla mnie majtki nie są priorytetem.
                I tak mam dużo więcej majtek niż staników (głównie czarne gacie i w tej chwili ani jednego czarnego stanika ;-) ) więc majtki do kompletu w sensownej cenie to dla mnie miły dodatek, ale komplet i tak zakładam tylko czasami.
                Wolałabym większą rozmiarówkę miękkich staników niż pełny wybór beżowych gatek ;-)
                • kryklu Re: majtek do perełek nie będzie ! 18.03.11, 16:52
                  akj77 napisała:
                  > A dla mnie majtki nie są priorytetem.
                  > Wolałabym większą rozmiarówkę miękkich staników niż pełny wybór beżowych gatek
                  > ;-)

No jasne że staniki są ważniejsze niż majtki.
                  Cierpliwości, miękkie effuniaki w dużych rozmiarach już się rodzą :)
            • kasia_j Re: majtek do perełek nie będzie ! bardzo źle:( 20.03.11, 14:55
              Bardzo szkoda, że nie będzie. Nie mam czasu biegać po sklepach i dopasowywać kolorystycznie majtek do góry. Do tej pory nie dobrałam sobie majtek do kilku biustonoszy, więc ich nie noszę.

Myślę, że powinna być dostępna opcja na zamówienie, część znas chętnie kupi majtki do cielaków za więcej niż 10 PLN.
              • bluemacia Re: majtek do perełek nie będzie ! bardzo źle:( 21.03.11, 09:22
                Też kupuje jedynie w kompletach bieliznę. :)
                Dlatego mam taką strategię, że zamawiam tylko jeśli komplet jest dostępny, bo różnie to potem bywa.
                Trudno poczekam na inne jasne, któe będą miały doły.
                • 3_asiunia Re: majtek do perełek nie będzie ! bardzo źle:( 21.03.11, 15:48
                  Przecież figi i stringi do toffika są- to te same, co do straplesa toffi, bo to ten sam kolor i materiał.
                  • magda2em Re: majtek do perełek nie będzie ! bardzo źle:( 21.03.11, 16:05
                    Ale do Perełek już dołów brak.
            • pinupgirl_dg A jednak :D 24.04.11, 14:30
              Chyba nie zdradzę żadnego sekretu, Effuniak napisała na balkonetce, że majtki do perełki się pojawią, widać je też na nowych zdjęciach perełki w sklepie :).
          • effuniak Święte słowa ! 18.03.11, 08:42
            wszelkie obietnice i ich potem niedotrzymywanie wywoływałyby kolejne afery !!!

A jak slusznie zauważyła Bluemacia - póki Wam nie pokażę modelu to jeszcze mogę go zmieniać nawet jeśli jest już wykończony i gotowy do zapakowania
            A nie mam najmniejszej ochoty na tłumaczenia typu: czemu jest kokarka a nie guzik
            ;)
            • effuniak w interesie producenta czy też nie ? 18.03.11, 08:48
              Ano ...kij ma dwa końce
              Jak nie wiecie co będzie to szukacie w innych firmach i czasem gdy kolory są podobne (a w danym sezonie WSZYSKIE firmy mają podobną kolorystykę) kupicie w innej firmie
              Więc ani tak ani siak nie jest do końca dobre !

Ale jak już będą zdjęcia na modelkach - pokażę kolekcję
              :)
              • i-w-ona Re: w interesie producenta czy też nie ? 18.03.11, 10:08
                Dokładnie. Wiem, bluemacia miała trochę racji, ale gdyby to tak bardzo szkodziło interesom firm, to czy inne firmy podawałyby swoje zapowiedzi? I to z takim wyprzedzeniem? Przecież znamy już przyszłe kolekcje jesienne.

Ja bym afery nie robiła z tego, że mam kokardkę zamiast guzika, ale wiem, że się zdarzały różne podobne. Smutno by mi było, że mój upatrzony model nie zostanie jednak wprowadzony, ale też bym to zrozumiała - wiem, że Effuniak to (jeszcze ;)) nie taki gigant jak np. Panache i ma inne możliwości.

Nie mówię, że chcę nawet widzieć zdjęcia tych planowanych modeli. Informacja typu: "planuję oliwkowego miękkiego halfa w kwietniu - na 90% uda mi się go wprowadzić, również w kwietniu na pewno pojawi się żółty HP, chciałabym też wypuścić tęczowego CH na początku maja, ale to jeszcze nie pewniak - będzie na 50%, za miesiąc będę wiedziała na pewno co z nim" wystarczyłaby mi w zupełności. Ewentualnie bliższe określenie koloru dominującego (jasny/ciemny beż itp.), na dodatki mogę czekać do samego pojawienia się stanika.

Ja akurat jestem z tych, przez które firma być może traci - podczas oczekiwania na Effuniaki kupiłam już 2 inne staniki i upatrzyłam jeszcze jeden. Nie mówię, że nie kupiłabym ich, gdybym wiedziała jakie będą Effuniaki, ale możliwe, że jednak z któregoś bym zrezygnowała na rzecz Effuniaczka. A nawet jeśli pojawi się taki "must have" to nie wyciągnę sobie kasy, bo wydałam i nie mam skąd wziąć. Studiuję - nie zarabiam.
                • maith Dokładnie - tu nie chodzi o gwarantowane informacj 23.03.11, 23:14
                  Dział na Twojej stronie może się nazywać nawet "Niepewne plany". I pod każdą taką prawie zapowiedzią mieć zaznaczone wyraźnie, że niczego nie gwarantujesz, ale jak wszystko dobrze pójdzie, to np. w maju-czerwcu zamierzasz coś takiego wprowadzić do sprzedaży.

Twoje staniki i tak kupuje się przede wszystkim dla świetnej konstrukcji i rozmiarówki.
                  A konkurencja może Ci z fotki ściągnąć tylko design.
                  To przecież wiedząc, że będzie Effuniak w podobnym stylu i ludzie o tym wiedzą, raczej strzeliłaby sobie w stopę.
                  • maith Re: Dokładnie - tu nie chodzi o gwarantowane info 24.03.11, 21:26
                    Z klientkami też myślę, że tak jest opłacalniej.
                    Dziewczyna, która świadomie kupi stanik, który podoba jej się nie tylko z konstrukcji, ale też z koloru, będzie o wiele częściej polecała firmę.

Nawet już na etapie oczekiwania przynajmniej część poinformuje otoczenie, że nie, nie kupi czegoś tam u konkurencji, bo wygląda, że w tym kolorze będzie Effuniak. I wtedy pojawia się efekt "A co to są te Effuniaki, bo wszyscy o nich mówią?"
                  • kryklu Re: Dokładnie - tu nie chodzi o gwarantowane info 25.03.11, 08:25
                    Popieram.
              • alexis-z Re: w interesie producenta czy też nie ? 18.03.11, 14:10
                Przepraszam, że mój post poprzedni jest nie na tym miejscu gdzie trzeba. Effuniak, chyba troszkę ma rację.
        • alexis-z Re: Popieram 18.03.11, 14:07
          Moim zdaniem zapowiedzi powinny być, choćby typu mamy teraz wiosnę i np teraz na stronie by pojawiła się informacja, że np na lato będzie cielisty miękki half, jakiś kolor plung, nie trzeba zdjęć ale tylko takie krótkie orientacyjne informacje. Najważniejsze, powinno być napisane, że na początku czerwca lub innego miesiąca będzie taki a taki model.
          Zalety dziewczyny mogły by uzbierać sobie pieniądze, więc zapewne więcej by zaszło.
          A ja była bym w siódmym niebie gdyby było jeszcze zdjęcie.
      • kryklu Są zapowiedzi 19.03.11, 11:34
        kasikk68 napisała:

> Pani Ewo!
        > czy nie można wypuścić tak jak wszystkie inne marki zapowiedzi kolekcji? chocia
        > ż kolory, typy?

Właśnie takie zapowiedzi zamieściła Effuniak na forum Balkonetki.
        • inez69 Re: Są zapowiedzi 19.03.11, 12:56
          W takiem razie poprosimy o zapowiedzi też na Lobby.
          • kryklu Re: Są zapowiedzi 19.03.11, 13:52
            inez69 napisała:

> W takiem razie poprosimy o zapowiedzi też na Lobby.

Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że Effuniak lepiej czuję się na Balkonetce niż na LB. Hmmm...
            A informacja o poszerzeniu rozmiarówki HM nie wzbudziła na Balkonetce żadnego odzewu. Nic dziwnego, zainteresowane tematem są na LB...
        • kasikk68 Re: Są zapowiedzi 19.03.11, 14:39
          szczerze mówiąc częściej "jestem" na balkonetce i tam także żadnych zapowiedzi nie widziałam wiec nie wiem o czym mówisz
          • effuniak ogłoszenia "duszpasterskie " ;) 19.03.11, 14:47
            Zdradzę Wam zapowiedzi na najbliższą przyszłość :
            Biąly HM - Stokrotka - moim zdaniem ... zresztą, nie będę wypowiadać swojego zdania bo jestem absolutnie nieobiektywa w tej materii. Rozumiecie, to tak jakby moje ukochane, nowo narodzone dzieci ;)

CH Lilia - taki... taki po prostu biały z miskami pokrytymi połyskliwą dzianiną iiiiiiiiiiiii......... i z wymienialnymi ramiączkami- 3 komplety: szelki, zwykłe i na szyję , oraaaaaaaaaaaaaz....z wyjmowanymi wkładkami do korekty asymetrii ...

Onyksa już widziałyście więc nie będę się rozpisywać

Miętus.... CH Miętus to absolutnie wiosenny model.... połączenie miętowej,żakardowej dzianiny z malinowymi akcentami....

HM Melon - miekki z zaje... koronki w kolorze dojrzałego melona połączony z wanilią i ozdobiony kokardkami z ... chwościkami !!!

Połyskliwy komplet ślubny w skład którego wejdzie strapless, figi+ stringi i pas do pończoch

Szfirowy komplet - niespodzianka ;)

I niesamowity fiolet - jasny, czysty ale inny odcień niż to co bylo w poprzednim roku ....

I... i jeszcze poszerzenie rozmiarówki HM

poza tym
            więcej grzechów nie pamiętam na tę wiosnę

:DDDD
            • ankh_morkpork Re: ogłoszenia "duszpasterskie " ;) 19.03.11, 21:44
              Mięta, szafiry, fiolety... Brzmi super :-)
              Mam nadzieję, że załapię się na jakieś nowości z moim przedziałem rozmiarowym - aktualnie wychodzi mi z kalkulatora 80H/J... :-)
              • pierwszalitera Re: ogłoszenia "duszpasterskie " ;) 20.03.11, 01:06
                ankh_morkpork napisała:

> Mięta, szafiry, fiolety... Brzmi super :-)

Klapa. :-/ Takie kolory zakładam, gdy chcę kogoś przekonać, że jestem poważnie chora. Dla kobiet z ciepłym odcieniem cery znowu nic. :-(
            • polta Re: ogłoszenia "duszpasterskie " ;) 19.03.11, 22:31
              Poszerzenie rozmiarówki :D:D
            • sylwia-osama Re: ogłoszenia "duszpasterskie " ;) 20.03.11, 09:47
              Ewo kochana,
              a czy wśród tych obiecujących nowości znajdzie się coś dla J+ biustów i 80+ obwodów???
              Szczególnie ciekawie brzmi biustonosz z wyjmowanymi wkładkami, myślę, że super by się sprawdził przy moim asymetrycznym biuście :D

Daj nadzieję ;)
              • kate2501 Re: ogłoszenia "duszpasterskie " ;) 20.03.11, 19:44
                sylwia-osama napisała:

> Ewo kochana,
                > a czy wśród tych obiecujących nowości znajdzie się coś dla J+ biustów i 80+ obw
                > odów???
                > Szczególnie ciekawie brzmi biustonosz z wyjmowanymi wkładkami, myślę, że super
                > by się sprawdził przy moim asymetrycznym biuście :D
                >
                > Daj nadzieję ;)
                Ja też czekam na promyk nadziei ;
                • effuniak Re: ogłoszenia "duszpasterskie " ;) 20.03.11, 21:59
                  Oczywiście, że tak :)
            • aleksandralm Re: ogłoszenia "duszpasterskie " ;) 20.03.11, 12:55
              Mrrrr, brzmi smakowicie:)
            • zmijunia.lbn Melon 22.03.11, 14:05
              effuniak napisała:

> HM Melon - miekki z zaje... koronki w kolorze dojrzałego melona połączony z wan
              > ilią i ozdobiony kokardkami z ... chwościkami !!!

A jaki kolor ma dojrzały melon? ;)
              • effuniak Re: Melon 22.03.11, 14:13
                kup i sprawdź
                ;)
                • anuula12 Re: Melon 22.03.11, 19:49
                  RGB: 244,234,191 - to moja definicja dojrzałego melona :)
                  Kiedy będzie można effuniakowego melona spróbować? ślinka mi cieknie...:)
            • maith Re: ogłoszenia "duszpasterskie " ;) 22.03.11, 20:46
              Hmm, brzmi naprawdę super :)
              Model z wymiennymi 3 opcjami ramiączek - to przełom
              Wkładki do asymetrii (szczególnie przy większych piersiach) - też przełom

Ale mnie i tak najbardziej interesuje, czy dotrą do mnie rozmiarówką koronkowe halfy :))
              Szczególnie że i Stokrotka i Melon sugerują coś, co może mi się bardzo spodobać.
              • pinupgirl_dg Re: ogłoszenia "duszpasterskie " ;) 23.03.11, 22:43
                > Hmm, brzmi naprawdę super :)
                > Model z wymiennymi 3 opcjami ramiączek - to przełom
                > Wkładki do asymetrii (szczególnie przy większych piersiach) - też przełom
                >
                > Ale mnie i tak najbardziej interesuje, czy dotrą do mnie rozmiarówką koronkowe
                > halfy :))
                > Szczególnie że i Stokrotka i Melon sugerują coś, co może mi się bardzo spodobać
                > .

Ja też napalam się na stokrotkę, ale chyba nic z tego nie będzie, bo kiepsko się dogaduję z halfami :). Za to mam nadzieję, że wymienne ramiączka się przyjmą (albo jakaś opcja wyboru szerokości w stanikach na zamówienie?), bo wąskie ramiączka to, wg mnie jedyny minus Effuniaków, kocham Freyowe szelki. Jako obdarzona sporą asymetrią, cieszę się też na wieść o planowanych wkładkach :). Przyłączam się do liczących o nowe plunge, ten krój, w przeciwieństwie do halfów, leży na mnie genialnie.
                • malinowo_kalinowa Planowane plunge?! 23.03.11, 23:17
                  Ja również podpisuję, się pod zapotrzebowaniem na nowe plunge, leżą najlepiej i są niezastąpione! Czy nowa kolekcja je przewiduje?!
                  • ola.biustyl Re: Planowane plunge?! 23.03.11, 23:39
                    Podpinam się z pytaniem/postulatem o plunge. W Rzeszowie zapotrzebowanie na białe;)
                    • lenuuusia Re: Planowane plunge?! 25.03.11, 19:59
                      również zgłaszam zapotrzebowanie:)
            • kotwtrampkach Re: ogłoszenia "duszpasterskie " ;) 22.03.11, 21:18
              ale dużo różności.. będzie jak na samym początku - nie wiadomo za co łapać :):)
            • ozanja Widziałam Mietusa i Melona :-D 26.03.11, 22:48
              Juhuu!
              O ile jakoś nie skakałam z radości na ogłoszeniach duszpasterskich, to na żywo (te dwa przynajmniej) są śliczne! Miętus (przyznaję bez bicia, że w pierwszym momencie na ogłoszeniach pomyślałam pomyślałam "bleeee,zielony...") ach i och cudny w moim ukochanym fasonie CH, a ta satyna tak ślicznie połyskująca, a jednocześnie nie nachalna... Melon mniej mnie zachwyca po Mietusku, ale tez ładny (tylko czy koronka na miskach się nie rozciągnie???), a kolor dojrzałego melona galia (mniam!).
              Jedno mnie martwi - w Melonie w pi razy oko moim rozmiarze (nie mierzyłam, nie śmiałam!) fiszbiny wąskie okrutnie (Miętus podziwiany tylko z daleka, bo rozmiar większy i fiszbiny lepsze, tylko że to już nie mój rozmiar... buuu...).\
              Nic to, może jakoś to będzie... Na razie mam plan A - żeby się zmieścić w większy rozmiar/szersze fiszbiny - przytyć w 2 tygodnie i to wyłącznie w biuście (hi, hi, moje marzenie od dawien-dawna, ale za to jaka teraz motywacja! :-) oraz plan B - żeby się zmieścić w wąskie fiszbiny - operacja zwężenia biustu... (znalazłam lukę na rynku! Będę dzwonić po klinikach z zapytaniem "Czy przeszyje mi Pan/Pani biust na rozmiar Effuniaka???" już widzę ten popłoch... i uzupełnianie oferty :-D)
              Na razie czekam z niecierpliwością na Effuniak w Katowicach :-)
              Pozdrawiam Was serdecznie,
              Ania
              • i-w-ona Re: Widziałam Mietusa i Melona :-D 27.03.11, 00:27
                Gdzie miałaś taką okazję?
          • kryklu Re: Są zapowiedzi 19.03.11, 15:12
            kasikk68 napisała:

> szczerze mówiąc częściej "jestem" na balkonetce i tam także żadnych zapowiedzi
            > nie widziałam wiec nie wiem o czym mówisz

Zamieszczone już i tutaj przez Effuniak zapowiedzi nowości są przekopiowane z wątku "sklepowego" na forum Balkonetki. Dla ułatwienia: teraz to jest przedostatnia strona wątku :)
            • mania_aniam Re: Są zapowiedzi 20.03.11, 12:16
              Pani Ewo, a czy jakies plunge sa przewidziane?
            • lenuuusia stroje kąpielowe 20.03.11, 19:11
              Czy jest szansa ze mniej więcej do maja pojawią się stroje kąpielowe? :)
    • anka_z_lasu czy węższy mostek w miękkich halfach? 23.03.11, 23:35
      Mierzyłam dotychczas "Miłość" i mostek niestety był za szeroki :(
      Jeśli jakaś dobra dusza wie, czy kolejne modele różnią się nieco szerokością mostka czy też bazują na tym samym kroju - będę wdzięczna za informacje.
      • maith Re: czy węższy mostek w miękkich halfach? 24.03.11, 00:24
        No, szczególnie w tych większych rozmiarach byłby chyba chętniej mile widziany :)
      • kryklu Re: czy węższy mostek w miękkich halfach? 25.03.11, 08:23
        anka_z_lasu napisała:
        > Mierzyłam dotychczas "Miłość" i mostek niestety był za szeroki :(
        > Jeśli jakaś dobra dusza wie, czy kolejne modele różnią się nieco szerokością mo
        > stka czy też bazują na tym samym kroju - będę wdzięczna za informacje.

Moim zdaniem wszystkie kolejne miękkie halfy mają identyczny mostek. Na dole łuki fiszbin oddalają się od siebie, ale na górze fiszniny się stykają, tutaj mostek nie może być węższy. Myślę, że problemem jest tutaj wysokość mostka, zwłaszcza dla osób, które polubiły plunge.
        • kwiatek04 Re: czy węższy mostek w miękkich halfach? 25.03.11, 09:17
          Kryklu: w moim szmaragdzie fiszbiny sie nie stykaja :( Chcialabym, zeby pojawily sie miekkie staniki troche nizszym mostkiem, np. taki o kroju chabra. Da sie?
          • kryklu Re: czy węższy mostek w miękkich halfach? 25.03.11, 09:43
            Aż poszłam obejrzeć mojego szmaragda. Kanaliki fiszbin są na górze zeszyte razem, bliżej już być nie mogą. Fakt, że stykają się tylko punktowo i niżej od razu zaczynają się od siebie oddalać.
            Ponieważ szmaragd 75FF jest na mnie luźnawy, postanowiłam w ramach eksperymentu zwęzić mostek, tak żeby fiszbiny w tym miejscu biegły maksymalnie blisko siebie. Efekt? Stanik się zupełnie zdefasonował. Szybciutko wróciłam do stanu wyjściowego.
            Taki zabieg świetnie sprawdzał się przy brytyjczykach. Effuniaki takich przeróbek nie tolerują. Myślę, że mają perfekcyjną konstrukcję i tyle.
            • kwiatek04 Re: czy węższy mostek w miękkich halfach? 25.03.11, 14:48
              No widzisz, a u mnie te kanaliki nie sa razem zeszyte :( a bardzo bym chciala, mam go w rozm. 85E.
              • kryklu Re: czy węższy mostek w miękkich halfach? 25.03.11, 14:52
                kwiatek04 napisała:
                > No widzisz, a u mnie te kanaliki nie sa razem zeszyte :( a bardzo bym chciala,
                > mam go w rozm. 85E.

W takim razie Ty to zrób :)
            • kotwtrampkach Re: czy węższy mostek w miękkich halfach? 25.03.11, 16:01
              kryklu napisała:

> Ponieważ szmaragd 75FF jest na mnie luźnawy, postanowiłam w ramach eksperymentu
              > zwęzić mostek, tak żeby fiszbiny w tym miejscu biegły maksymalnie blisko siebi
              > e. Efekt? Stanik się zupełnie zdefasonował. Szybciutko wróciłam do stanu wyjści
              > owego.

robiłam takie cuda z muchomorkiem - to z pierwszej plunge-owej, bawełnianej serii effuniaków. Fajnie leżał, fasonu nie stracił, zwiększyła sie trochę pojemnosć miseczek - mnie słuzyło. W plunge-ach późniejszych już to nie przeszło :)
    • koza-1985 retro 65JJ 24.03.11, 23:20
      jestem pod ogromnym wrażeniem. stanika i tempa produkcji i wysyłki.
      w sobotę zapytałam o możliwość zamówienia, dziś już stanik jest u mnie.
      co do samego staniora to nie wymaga noszenia przedłużki, a 65JJ beżowy wciąż
      po 3 miesiącach wymaga, innych różnic nie widzę, trochę załuję że bez majtek zamówiłam
    • ciociazlarada HM Granatowy Motyl 70D 26.03.11, 13:44
      Przyszedł już jakiś czas temu, ale nie miałam czasu podzielić się wrażeniami.
      Zresztą, obraziłam się na Effuniak. Motyl jest jeszcze lepszy, ładniejszy, porządniejszy i lepiej wykonany niż Szarak czy Chaber, więc teraz poprzeczka dla wszystkich moich staników jest tak wysoko, że będę chyba chodzić bez:-)))

Co tu dużo mówić, naprawdę polecam. Kolor jest trudny do opisania, na pograniczu fioletu i granatu, raczej ciepły, niż zimny odcień. Boczki są zrobione z niewiemczego, ale tkanina jest mocna, gruba, gładka, niebieska, ale lekko przebłyskuje zgaszony fiolet. Coś jak satyna, tylko lepsza. Po raz pierwszy nie mam żadnych zastrzeżeń do ramiączek, regulowane na całej długości, z mocnej i niezbyt gumowej taśmy. Po prostu takie jak trzeba:) Kanaliki fiszbin na końcu mostka zachodzą na siebie, więc jest tak wąski, jak potrzebuję. Miski takie jak w innych HM, pojemne, żadna koronka mi nie odstaje. Co do ścisłości ciężko mi się wypowiadać Chabra i Szaraka mam 65, ten jest jest 70 i naturalnie luźniejszy, ale trzyma się na mur beton.
      Szorty mam tradycyjnie 38. Mają dość pokaźne nogawki, tj. nie są wycięte od dołu.

Ogólnie, jeśli mieścicie się w rozmiarówce, polecam, komplet jest świetny. Pasuje mi na 67/89, wielkość miski można trochę podregulować ramiączkiem (oczywiście w rozsądnych granicach:))
      • indigo-rose Re: HM Granatowy Motyl 70D 28.03.11, 16:25
        Jednak nie na mnie miękkie halfy :( Najwyraźniej twierdzenie, że biustom małym i niepełnym od góry służą otwarte fasony nie zawsze się sprawdza.
        Wybrałam się do LadyBra, wprawdzie Motyli nie było, ale mierzyłam Szmaragd i Panterkę i krótko mówiąc, żaden stanik nie dał rady wypchać mojego biustu do góry, przez co na dole piersi się rozpychały, a na górze powiewało nawet w przymałym. To już lepiej było w piankowych, wprawdzie potrzebne mi miseczkę mniej niż w plunge, ale przynajmniej są bardziej "domknięte" od góry. Zostałam z dylematem, czy czekać na dostawę 60-tek, czy na pojawienie się innych wzorów.
        Za to mama wyszła z perełkowym plungem i wygląda naprawdę świetnie :)
        • kryklu Re: HM Granatowy Motyl 70D 28.03.11, 18:50
          indigo-rose napisała:

> Jednak nie na mnie miękkie halfy :(

Powinnaś zmierzyć motyla albo szaraka. One mają inny krój - mniejsza tendencja do powiewania na górze i spłaszczania piersi od dołu.
          • effuniak Swięte słowa - Kryklu :) 28.03.11, 19:56

• ciociazlarada @indigo-rose 28.03.11, 21:01
          Szarak i Motyl są naprawdę trochę inaczej skrojone. Jeśli Cię to pocieszy, to mam Krokodyla (ta seria co Szmaragd) i wyglądam jak ofiara, a w Motylu i Szaraku praktycznie chodzę na zmianę, bo są rewelacyjne.
          • gruby_elf Re: @indigo-rose 28.03.11, 21:09
            Ja też jestem z tych za szarakami-motylami. W zeszłym tygodniu mierzyłam Miłość i Szaraka... i kupiłam Szaraka - zdecydowanie lepiej współpracowaliśmy :)
          • indigo-rose Re: @indigo-rose 28.03.11, 23:26
            To może rzeczywiście poczekam, aż przyjadą nowe halfy. Razem z nimi pewnie przyjadą też sztywne halfy, więc jak nie jedno, to drugie kupię :)
    • anial_ek effuniaki LOVE 28.03.11, 13:22
      z powodu dosc drastycznej zmiany wymiarow musialam sie obkupic, bo zupelnie nie mialam w czym chodzic. po wtepnych testach na kupionej stacjonarnie czarnej panterce (o ktorej musze powiedziec, ze wciaz wyglada swietnie, mimo ze przez prawie 2 miesiace nosilam ja praktycznie codziennie) stwierdzilam, ze innych stanikow niz effuniaki juz nie kupie. zamowilam: CH Perelka 65F, HP Czarny 70E, Strapless Toffi 70E i Kostium w grochy 70E/38. ( na wymiary 69/93)
      CH to zdecydownie moj kroj i na pewno jeszcze taki kupie, Perelka jest przewygodna i sliczna, zdjecia na stronie wcale nie oddaja jej uroku, jesli ktos sie waha to odsylam na Balkonetke.
      Czarny HP na poczatku budzil watpliwosci (bo powinien byc 65F jak perelka, nie wiem skad te opinie o jego scislosci, ktorymi sie zasugerowalam) no i na mniejszej piersi miska troche odstaje, ale udalo mi sie to wykorygowac cieniutka wkladka i ramiaczkiem, a obwod na najciasniejsze haftce jest akurat, wiec mam tylko nadzieje, ze sie nie rozciagnie. Jesli bylby pokryty satyna bylby niesamowitym kusidelkiem, ale dzieki temu, ze to tylko gabka mozna czuc sie piekna kazdego dnia, nawet w zwyklym tiszercie ;)
      straplessa balam sie najbardziej, a okazal sie zupelnie niestraszny! nie tylko trzyma na mur (choc brak ramiaczek to dziwne uczucie...), ale tez super ksztaltuje i sam w sobie jest sliczny (to zasluga tej koronki). Miski sa cienkie, ale bardzo sztywne (mam porownanie tylko z Deco i to zupelnie inna historia) i mysle ze dzieki temu robia ten boski dekolt :) obwod ciasniejszy niz effuniakowy standard.
      no i KOSTIUM. ja z tych, ktore wcale go za dziecinny nie uwazaja, moze i zabawny , ale i tak bardzo mi sie podobal od samego poczatku. A na zywo podoba mi sie jeszcze bardziej (ach te zdjecia sklepowe...)! w pierwszym momencie troche obawialam sie o te cieniutkie i bardzo elastyczne ramiaczka (przynajmniej w tym rozmiarze), ale okazuje sie, ze sprawdzaja sie swietnie. dekolt zabojczy, jak to w plungach, stad pewnie tyle milych komentarzy - przetestowalam go juz na basenie:) no i do plywania sie raczej nie nadaje (chyba ze takiego baaardzo rekreacyjnego) ale do wygladania nadaje sie jak najbardziej, wiec na plaze super. obwod scisly.

• kryklu Figi do Szaraka 29.03.11, 19:52
      Przepiękne! Zawsze bardzo ceniłam majtki effuniakowe, ale te swoją urodą i precyzją wykonania, zaparły mi dech w piersiach. Kojarzą mi się z klasyczną elegancją Fantasie.
      Wierzyć się nie chce, że to te same majtki, które są na zdjęciach sklepowych...
    • kryklu HM Motyl 70G 29.03.11, 20:21
      Kapitalna kolorystyka: harmonijnie zestawione złamane, łagodne fiolety i fioletowo-stalowy granat. Lepiej byłoby, gdyby regulatory były w kolorze ramiączek, ale wiem, że to nie takie proste, czarne pasują do innych drobnych czarnych detali.
      Piękne w swej prostocie ramiączka, w idealnym stopniu (=niezbyt) rozciągliwe, bez tendencji do zwijania się, dosyć wygodne (ja tradycyjnie wolałabym szersze), krawędzie mają trochę zbyt twarde, ale da się wytrzymać.
      Obwód mini-minimalnie luźniejszy niż w Szaraku.
      Miseczki idealnie wyprofilowane.
      Bardzo wygodny.

Szorty śliczne, delikatne. Podobnie jak na staniku idealna symetria wzoru.
      Ponieważ mają szew z tyłu mogą wchodzić między pośladki.
      Jako że ja mam dużą różnicę między połączeniem bioder z udami a talią, szorty stopniowo przesuwają się ku górze, zamieniając się w szorto-stringi. Nie przeszkadza mi to bardzo, ale zastanawiam się, czy większy rozmiar nie byłby lepszy?
      Gdybym nie znała effugaci, nigdy nie kupiłabym tych szortów oglądając zdjęcia sklepowe. Ewo, litości, to się musi zmienić. Nie możesz liczyć tylko na okołolobbowe entuzjastki, musisz zdobywać nowe rynki! :)))

Zabijcie mnie, ale muszę to powiedzieć: bielizna Ewy Michalak jest bardzo tania w stosunku do jakości.
      • indigo-rose Re: HM Motyl 70G 29.03.11, 22:02
        kryklu napisała:

> Szorty śliczne, delikatne. Podobnie jak na staniku idealna symetria wzoru.
        > Ponieważ mają szew z tyłu mogą wchodzić między pośladki.
        > Jako że ja mam dużą różnicę między połączeniem bioder z udami a talią, szorty s
        > topniowo przesuwają się ku górze, zamieniając się w szorto-stringi.

Tym bardziej zaczynam na to chorować. Jak tylko przyuważę stacjonarnie, mierzę. Jeśli okażę się jednak niehalfowa, to się załamię :(
    • zmijunia.lbn Kostiumy kąpielowe 29.03.11, 22:20
      Nie będę pytać "czy", bo to chyba oczywiste ;) ale pewnie nie tylko mnie jedną męczy i dręczy pytanie "KIEDY"..
      Mogłabyś, Ewo nasza najdroższa, przybliżyć plany kostiumowe na zbliżające się lato? Nie mówię oczywiście o opisywaniu konkretnych modeli, bo niektóre się zapewne dopiero rodzą w Twojej głowie, ale tak ogólnie: kiedy? tylko bikini? jakie kroje? :)
    • i-w-ona NOWOŚĆ - CH Lilia 30.03.11, 11:35
      Właśnie pojawił się w sklepie. Piękny jest! - widziałam już na żywo. Szkoda, że białej bielizny nie noszę... ;)
      • gruby_elf Re: NOWOŚĆ - CH Lilia 30.03.11, 11:51
        ja też jestem stanikową rasistką... ale jakby tak dla ciemnej strony mocy zapowiedzianą czarną wersję Chabra (Onyyyyks?) też zrobić taką wypasioną z ramiączkami i wkładkami... ? :)
      • aleksandralm Re: NOWOŚĆ - CH Lilia 30.03.11, 12:45
        Newsletter swietny...:)))
      • kasia_j Re: NOWOŚĆ - CH Lilia 30.03.11, 13:02
        Ja poproszę dodatkowo o wersję czarną i cielistą + MAJTKI do kompletu i wszystkie inne biustonoszę wywalam do śmieci.
      • zazulla Re: NOWOŚĆ - CH Lilia 30.03.11, 13:16
        Czy jest możliwość uszycia indywidualnego rozmiaru na tej bazie?
        • effuniak Re: NOWOŚĆ - CH Lilia 30.03.11, 14:39
          Zazu a jaki chciałabys rozmiar ?
          • beata-1978 Re: NOWOŚĆ - CH Lilia 30.03.11, 14:55
            CHCĘ GO!!! Pragnę i pożądam! Ale w jaki rozmiar celować? Z Effuniaków mam same starocie :D bakłażana, chilli, kropka, panterkę w rozmiarze 70HH, dżinsowego 75H. Moje 70 pomimo dłuuugiego noszenia prawie nic się nie rozciągnęły, a mi niestety przybyło ciutkę kilogramów i o dziwo głównie poszły w obwód pod biustem, także wolałabym brać oczko więcej czyli pewnie 75, miski nadal pasują. Ewo help me, bo koniecznie MUSZĘ dziś zamówić bo mnie pokręci :D
            • effuniak Re: NOWOŚĆ - CH Lilia 30.03.11, 16:09
              Jek jeans 75 jest ok to nie bierz Lilii w obw 75 bo bedzie za luźny
              Wex 70H, bo krój CH ma podobno wieksze miski, choc ja tego nie zauważyłam :)
              • beata-1978 Re: NOWOŚĆ - CH Lilia 30.03.11, 17:55
                Dzięki Ewo, lecę zamawiać :)
          • zazulla pytanie już nieaktualne 08.04.11, 18:40
            Sorry, że dopiero teraz odpowiadam.

Szukałam w miarę gładkiego ivory/nude (ostatecznie biały) stanika pod jasną sukienkę, bo Alana odznaczała się. Po dokładniejszej przymiarce okazało się, że to marszcząca podszewka odznacza się a nie stanik. Poza tym, musiałby to być inny krój niż tutaj, mogłaby być zwykła balkonetka. A obecnego effuniakowego rozmiaru nie znam. Ale może przez najbliższe miesiące wprowadzisz coś ciekawego, co skusi mnie to przetestowania obecnych konstrukcji.
    • anetaw2 Lilia to jedyny model z odpinanymi ramiączkami? 30.03.11, 16:57
      effuniaku kofany czy te inne modele wiosenne które planujesz tez będa miały odpinane ramiączka?
      Czy tylko Lilia jest takim modelem?
      i jeszcze jedno w jakim tempie masz zamiar pokazywać te nowości w sklepie?
      • effuniak Onyks też z odpinanymi ramiączkam 30.03.11, 20:20
        i wkładkami do korekty asymetrii
        • effuniak Tempo wprowadzania = szycia 30.03.11, 20:22

• yaga7 Re: Onyks też z odpinanymi ramiączkam 30.03.11, 20:23
          A kiedy będzie? I czy będzie cały czarny czy z jakimiś wstawkami? :)
          • effuniak Re: Onyks też z odpinanymi ramiączkam 30.03.11, 20:28
            czarny/czarny
          • kryklu Re: Onyks też z odpinanymi ramiączkam 02.04.11, 00:44
            yaga7 napisała:
            > A kiedy będzie? I czy będzie cały czarny czy z jakimiś wstawkami? :)

Będzie taki:
            img690.imageshack.us/i/onyxa.jpg/
            • yaga7 Re: Onyks też z odpinanymi ramiączkam 02.04.11, 08:40
              Ooo, fajny, fajny.

To teraz mam nadzieję, że będzie leżeć na mnie lepiej niż usztywniane halfy, bo one niestety nie leżały.
              • anetaw2 Re: Onyks też z odpinanymi ramiączkam 04.04.11, 09:39
                fajny :)
                teraz pytanie kiedy?
                • snowflake86 Re: Onyks też z odpinanymi ramiączkam 05.04.11, 16:05
                  w kwietniu lub w maju. taka dostałam odpowiedź na maila ;)
            • maith Re: Onyks też z odpinanymi ramiączkam 04.04.11, 23:45
              Fajny, a te ramiączka są tak... niebieliźniane, już szczególnie w wersji czarnej, że widzę go w całej masie różnych stylizacji, gdzie mogą sobie spokojnie wystawać i tworzyć element zewnętrznego stroju.

Chociaż Lilia całościowo, jako stanik, podoba mi się bardziej.
    • beata-1978 CH Lilia 70H 04.04.11, 19:03
      Nareszcie dotarł do mnie. Obwód nieco luźniejszy niż w chilli, kropku, bakłażanie, ale trzyma dobrze; w 65 nigdy w zyciu bym się nie dopieła. Materiał na obwodzie jest w białe kropeczki, takie jak miały majtki w plisowańcu (ha mam komplet, bo majtki sobie zostawiłam kiedy sprzedawałam plisowańca). Wzięłam za podpowiedzią Ewy miskę mniej niż w moich standardowych effuniakach i pasuje idealnie. Wkładki wyciągnęłam, bo moja asymetria nie tak duża żeby koniecznie ją korygować (chociaż pewnie wieczorem włoże jedną wkładkę i zobaczę jak leży). Nie próbowałam jeszcze zmieniać ramiączek, na razie mam te szerokie. Ogólnie jestem zachwycona i na 100% zakupię onyxa. Przestaję już polować na masqueradki, bo one i tak na mnie nie leżą tak jak powinny. Effuniaki wygrały :)
      moje wymiary 73/106/(nie pamiętam w zwisie :D )
      • yaga7 Re: CH Lilia 70H 04.04.11, 20:12
        A w jakim rozmiarze nosisz na przykład Freye? O ile nosisz ofkors :)
        • beata-1978 Re: CH Lilia 70H 04.04.11, 22:10
          Polyannę mam w rozmiarze 32GG, Fauve Indię 34G (powinnam mieć 32 ale wiadomo...) - wiem, że posiadasz Indię więc podaje dla porównania. Oprócz tych dwóch noszę praktycznie same Effuniaki (70HH i 75H). Usztywniane zawsze potrzebuję rozmiar większe niż miękkie.
          • yaga7 Re: CH Lilia 70H 05.04.11, 12:38
            Dzięki!

Poly i Indię mam w tym samym rozmiarze, ale obwodowo są na mnie na pewno ciaśniejsze, więc effuniakowego Onyksa będę brać 75 (może 80 też??). Tylko się nad miską zastanawiam, bo widzę, że Ty w 75 też nosisz H a nie GG, jakby wypadało z przeliczenia. Hmmm. Myslałam, że może 75G byłoby na mnie dobre, ale po Twoim poście to już nie wiem, czy nie 75GG albo 75H ;)
            • beata-1978 Re: CH Lilia 70H 05.04.11, 18:08
              Ja mam trochę dziwny biust ;) więc nie do końca można się nim sugerować. 75H mam tylko jeansowego (bo był i jest pioruńsko ścisły), pozostałe 70HH. Nie bierz 80, bo napewno będzie za luźna, raczej 75. Jeśli chodzi o przeliczenia miski, to Ewa kiedyś pisała żeby u niej brać w większym obwodzie o 1 miskę mniej i tego się trzymałam i okazało się, że słusznie.
            • akj77 Re: CH Lilia 70H 08.04.11, 19:15
              yaga7 napisała:

> Dzięki!
              >
              > Poly i Indię mam w tym samym rozmiarze, ale obwodowo są na mnie na pewno ciaśni
              > ejsze, więc effuniakowego Onyksa będę brać 75 (może 80 też??). Tylko się nad mi
              > ską zastanawiam, bo widzę, że Ty w 75 też nosisz H a nie GG, jakby wypadało z p
              > rzeliczenia. Hmmm. Myslałam, że może 75G byłoby na mnie dobre, ale po Twoim poś
              > cie to już nie wiem, czy nie 75GG albo 75H ;)

Oj nie. Popatrz na moje ostatnie wrzutki do galerii. Masz mniejszy biust niż ja, a ja noszę HP 75GG (w obwodzie za ciasny, ale w misce dobry z tendencją do zadużości, jeśli już), i Chabra 75G (przerabiany z za luźnego 80FF). W 75H się utopisz, w 75GG raczej też. Onyks ma być z tego co pamiętam w kroju Chabra i jeśli będzie miał równie wielkie miski i luźny obwód, to na Ciebie pasowałoby jakieś 75FF albo 70G, tak na moje oko ;-)
    • pinupgirl_dg tebela szerokości fiszbin 04.04.11, 22:35
      Nie wiem, czy powinnam o to pytać tutaj, w sklepowym, czy na maila. Czy jest możliwy opis szerokości fiszbin w danym modelu? Mam problem z dopasowaniem halfów, a chodzę koło nich już od jakiegoś czasu i jestem bardzo napalona, zwłaszcza na Lilię, ale nie wiem, w co celować. Do tej pory brałam chyba za dużą miskę (odstawała zarówno w miękkich halfkach (szmaragd), jak i w CH i HP), ale boję się, że w mniejszym rozmiarze halfy będą miały zbyt wąskie fiszbiny. Chciałabym wiedzieć, ile by taka różnica wynosiła (konkretnie między 70DD i 75D a 75C lub 70D), żeby zmniejszyć ryzyko odsyłania. Nie wiem, czy odpowiadające sobie miski, czyli np. 75C i 70D mają te same fiszbiny, czy kombinacje z obwodem coś by pomogły? Słyszałam, że w mniejszych rozmiarach podobno szerokość fiszbin się nie zmienia, tylko głębokość miski, ale nie wiem, jakich rozmiarów dokładnie to dotyczy.
      • effuniak Re: tebela szerokości fiszbin 05.04.11, 05:39
        Czegoś takiego zdecydowanie nie opracuję bo to tajemnica technologiczna firmy
        Powiem tylko, że różnice między sąsiadującymi rozmiarami sa w zasadzie niezauważalne dla przeciętnej użytkowiczki ;)
        • pinupgirl_dg Re: tebela szerokości fiszbin 05.04.11, 12:27
          > Powiem tylko, że różnice między sąsiadującymi rozmiarami są w zasadzie
          > niezauważalne dla przeciętnej użytkowniczki ;)

Ok, rozumiem.
          Skoro tak, to chyba spróbuję :).
    • ciociazlarada Pruje mi się Chaberek - jak naprawić? 05.04.11, 14:12
      Mój Chaber, zaczął bardzo delikatnie pruć się koło zapięcia - na szwie dolnej gumki obwodu. Czy mogę to naprawić zwykłą nicią, czy może one są jakieś hiper plastic-fantastic elastyczne, bo nie posiadam takich? Najnormalniejsza czarna nitka da radę?
      • effuniak Re: Pruje mi się Chaberek - jak naprawić? 05.04.11, 14:26
        Normalna da radę, ale może lepiej odesłać do naprawy do mnie
        • ciociazlarada Re: Pruje mi się Chaberek - jak naprawić? 05.04.11, 14:36
          Bez przesady, to jest malutki ubytek, brakuje dwóch "ząbków" zygzaka:). Jeśli mogę to złapać normalną nitką, to sobie bez problemu naprawię. Stanik nie stracił ani na urodzie, ani na jakości żeby to "reklamować". Mam taką budowę, że dolny pasek obwodu zawsze dostaje dużo bardziej w kość niż górny, do tego stopnia, że w rozciągliwszych stanikach często górny mi faluje i odstaje. Może tak wszyscy mają, może to tylko moja klata:)
          • pinupgirl_dg Re: Pruje mi się Chaberek - jak naprawić? 05.04.11, 16:28
            > Mam taką budowę, że dolny pasek obwodu zawsze dostaje dużo bardziej w kość niż górny,
            > do tego stopnia, że w rozciągliwszych stanikach często górny mi faluje i odstaje. Może tak
            > wszyscy mają, może to tylko moja klata:)

Nie wiem, czy wszyscy, ale ja też :). Nie wiem, czy to kwestia wysoko osadzonego biustu, czy faktu, że moja klata ma bardziej taki kształt: | |, a staniki często szyte są na taki: \ /. Mi góra raczej nie faluje, ale czasem mam wrażenie, że kiepsko trzyma, podczas gdy dół już się bardzo niekomfortowo wpija.
      • kryklu Re: Pruje mi się Chaberek - jak naprawić? 05.04.11, 16:43
        ciociazlarada napisała:
        Czy mogę to naprawić zwykłą nicią, czy może one są jakieś hiper pl
        > astic-fantastic elastyczne, bo nie posiadam takich?

Elastyczne nici możesz kupić za grosze w każdej pasmanterii. Przydają się przy naprawach czy korektach elastycznych ubrań. Warto je mieć w domu.
    • balbina11 Re: Granatowy motyl 05.04.11, 18:50
      Zaokrągliłam się, niechcący ;-) Biust też mi się zaokrąglił i potrzebowałam większego rozmiaru. Mam swoje 75F na sobie i jest piękny. Zaokrąglony, uniesiony. To mój pierwszy miękki stanik od Ewy i rozwiał wszystkie moje obawy. To też jest bielizna dla mnie. Ciągle patrzę w dół na idealne kule pod bluzką ;-) Kolor i faktura bardzo mi pasują.
    • mszn HP Puder - jak to jest z tym kolorem? 06.04.11, 10:49
      Bardzo potrzebuję jasnego stanika, już nawet nie musi być cielak, ale żeby był jasny, a po tym, jak zobaczyłam swój biust w czarnym HP, to jakoś nie mam ochoty na inne staniki. Myślałam, że Puder się nada, ale doszły mnie słuchy, że zapięcie i tylna część ramiączek (czy w ogóle cały tył?) są w innym kolorze niż reszta stanika, i że wygląda to paskudnie. Na stronie sklepu oczywiście nie ma o tym ani informacji, ani zdjęcia, a zdjęcia balkonetkowe też nie wyjaśniły sprawy. Dziewczyny wspominają o jakiejś różnicy, ale dalej nie wiem, jak bardzo to się odznacza. Czy widać to zapięcie spod jasnych bluzek, no i czy rzeczywiście jest takie paskudne?
      • snowflake86 Re: HP Puder - jak to jest z tym kolorem? 06.04.11, 11:20
        Zapięcie i tylna część ramiączek (ta regulowana) są rzeczywiście w innym kolorze. O ile cały stanik ma kolor pudrowo-różowy (ciepły odcień), to te elementy są po prostu bladoróżowe (zimny odcień). Moim zdaniem nie wygląda to paskudnie i nie widać tego pod białymi bluzkami (nie bardziej niż cały stanik).
        Kolor zapięcia jest zbliżony do tła, na którym są piersi w logo LOBBY - przynajmniej na moim kompie ;)
      • ptysiowa_7 Re: HP Puder - jak to jest z tym kolorem? 06.04.11, 11:21
        Nie mierzyłam go pod białą bluzką, ale mogę powiedzieć, że tak, bardzo się odróżniają te dodatki od reszty. Poza tym stanik ma inny odcień niż na zdjęciach. Trudno mi dokładnie określić te kolory. Ogólnie rzecz biorąc, wydało mi się to strasznie tandetne, dlatego go odesłałam. Aha, poza tym był za duży w miseczce, a HP Czarny w tym samym rozmiarze jest dobry.
        • mszn Re: HP Puder - jak to jest z tym kolorem? 06.04.11, 14:14
          Dzięki za odpowiedzi.
          Teraz mam zagwozdkę podwójną, skoro one się jeszcze mają różnić rozmiarem, a ja chciałam radośnie zrobić spore zamówienie na stronie i wszystkie w tym samym rozmiarze. No nic, kombinuję dalej.
          W ogóle to bardzo dziwne dźwięki wydaje gąbka w tych stanikach. Wczoraj jak mi się po HP sukienka suwała, to jakby po styropianie jeździć. Brr.
          • pierwszalitera Re: HP Puder - jak to jest z tym kolorem? 06.04.11, 14:54
            mszn napisała:

> W ogóle to bardzo dziwne dźwięki wydaje gąbka w tych stanikach. Wczoraj jak mi
            > się po HP sukienka suwała, to jakby po styropianie jeździć. Brr.

A myślałaś o Perełce? Mam wprawdzie plunga, a nie CH, ale kolor jest jaśniutko beżowy, doskonały dla bardzo jasnej cery i jednolity na całym staniku. Ta faktura na koronce nie jest specjalnie widoczna pod obcisłym t-shirtem, a gąbka nie jest styropianowa.
            • indigo-rose Re: HP Puder - jak to jest z tym kolorem? 06.04.11, 19:01
              Popieram! Ja mam cielisty plunge, a moja mama plunge perełkę. Kolor jest podobny, chociaż w perełce troszkę bardziej porcelanowy, ale różnice estetyczne - niebo a ziemia. Perełka jest prześliczna.
              • pinupgirl_dg Re: HP Puder - jak to jest z tym kolorem? 06.04.11, 19:20
                Popieram, perełka jest śliczna, ale szkoda, że nie ma do niej majtek (jak i do puderka), chociaż na zamówienie, przez ten opalizujący materiał trudno do niej coś dobrać. Rozumiem, że nie majtek do cielaczka, ale szkoda, że nie ma do puderka i perełki.
                • mszn Re: HP Puder - jak to jest z tym kolorem? 06.04.11, 23:48
                  Mierzyłam halfową perełkę, nawet była dobra, ale pod białą bluzką był taki kalafior, że wiedziałam, że i tak bym nosiła pod kolorowe bluzki, więc równie dobrze mogłam wziąć czarny. Koronka faktycznie nie przebijała, ale szwy okrutnie, a ja naprawdę nie mam wielkich w tej kwestii wymagań.
                  Zresztą, nawet dobrze się stało, bo nie lubię kupować staników, które bardzo mi się nie podobają (a Perełka bardzo mi się nie podoba), tylko dlatego, że potrzebuję akurat cielaka/plandża/czegokolwiek innego.
                • ola.biustyl figi do puderka 07.04.11, 23:16
                  Do poderka kolorem idealnie pasują figi firmy Agio, model DM-650 :)
                  • pinupgirl_dg Re: figi do puderka 08.04.11, 18:10
                    Dobrze wiedzieć, bo bardzo chciałabym mieć komplet :).
                    Znalazłam je tylko w sensi:
                    www.e-sensi.pl/pl/dm-650-figi.html
                    domyślam się, że chodzi o kolor łososiowy?
                    • ola.biustyl Re: figi do puderka 08.04.11, 19:20
                      Tak sądzę. Widziałam je w 2 kolorach: złamanej bieli i pudrowym różu. Może napisz do tego sklepu z pytaniem o kolor?
                      • pinupgirl_dg Re: figi do puderka 08.04.11, 19:58
                        Według sklepu są dwa kolory - łososiowy i ecri, pewnie o ten łososiowy chodzi, na moje niefachowe oko łososiowy jest zbliżony do pudrowego różu :).
                        Jak zamówię puderka, pewnie wybiorę się z nim na wycieczkę po sklepach, bo 43zł + 10 zł przesyłki to sporo, ale jeśli nic nie znajdę, to pewnie spróbuję. Szkoda, że nie majtek do puderka i perełki, chociaż na zamówienie.
                        • ola.biustyl Re: figi do puderka 08.04.11, 20:26
                          Ja mam te pudrowe w sklepie (taniej, ale nie pamiętam po ile), ale L'ki tylko, jakbyś chciała to pisz na mail.
                          • pinupgirl_dg Re: figi do puderka 08.04.11, 21:20
                            Z reguły noszę L-ki, więc powinny być dobre. Zamówię puderka w poniedziałek, jak przyjdzie to się odezwę, jeśli nie znajdę nic innego :).
        • snowflake86 Re: HP Puder - jak to jest z tym kolorem? 07.04.11, 09:45
          mój puder też jest trochę większy w misce (porównuję z fuksją), ale raczej nie na tyle, żeby brać rozmiar mniejszy, tylko bardziej skrócić ramiączka (w których swoją drogą muszę unieruchomić regulatory, bo ramiączka są śliskie i te się zsuwają).
          • schaetzchen Re: HP Puder - jak to jest z tym kolorem? 15.04.11, 08:03
            A mnie z kolei to łączenie kolorów nie przeszkadza :)
            Nastaw się jeszcze na to, że materiał z przedniej części stanika ma inną strukturę niż obwód z tyłu - z przodu jest miększy i milszy, z tyłu bardziej siateczkowaty.
            Kolor stanika jest rzeczywiście inny niż na sklepowym zdjęciu (a może to mój monitor jest źle ustawiony) - w realu jest bardziej różowy, ale to nadal blady róż, dobry pod jasne bluzki.

Od wczoraj jestem posiadaczką HP pudrowego (75gg) i CH perełki (75g), potrzebowałam KONIECZNIE jasnych staników, więc kupiłam oba. To moje pierwsze effuniaki. Mam już pewne obserwacje, ale z pisaniem opinii poczekam aż staniki lepiej poznam/dłużej ponoszę. Na razie powiem tyle, że są przewygodne.
            • mszn Przyszedł Puder i do mnie 15.04.11, 09:57
              Razem z całym pudłem innych, ale o nich napiszę porządnie w drzewku. To prosiaczkowe zapięcie nie zrobiło na mnie aż tak złego wrażenia, dużo mniej podoba mi się białe wykończenie obwodu, które naprawdę pasuje jak pięść do nosa. Ale w samych miskach zakochałam się zanim jeszcze wyjęłam stanik z pudełka - kolor jest przepiękny, koronka jakaś taka mięciutka, i nie błyszczy się tak plastikowo jak czarny. Zostaje na pewno, w tym samym rozmiarze co czarny, miska mniej = sutki już całkiem na wierzchu.
    • maafii CH a HP - różnice? 06.04.11, 16:54
      Witam,
      mam pytanie: czy są jakieś różnice w kroju, a jeśli tak, to jakie, między CH a HP? stoję przed zakupem nowego stanika, koniecznie jasnego, no i zastanawiam się między CH Perełka a HP Puder. HP mam czarny, acz Perełka bardziej mi się podoba z materiału. Możecie mi coś podpowiedzieć? Będę wdzięczna, pozdrawiam.
      • nastarcie Re: CH a HP - różnice? 06.04.11, 18:34
        HP bardziej przykleja biust do klatki,a CH wyciąga do przodu.W CH mam większy biust i "lepszy" dekolt niż w HP.
        Mam 80D

• wolffie Re: CH a HP - różnice? 06.04.11, 19:14
          nastarcie napisała:

> HP bardziej przykleja biust do klatki,a CH wyciąga do przodu.W CH mam większy
          > biust i "lepszy" dekolt niż w HP.
          > Mam 80D

Inny jest stosunek szerokości fiszbin do głębokości miski. CH ma miski głębsze. HP płytsze. Efekt nabiustny opisała świetnie nastarcie.
          Ale np na biust stożkowy HP pasuje lepiej (przyklejenie do klatki wcale nie spłaszcza jakimś dziwnym sposobem), a CH tak sobie albo wcale.
    • je-dna.taka rozmiar - straplessy 06.04.11, 17:36
      Uświadomiona jestem od stosunkowo niedawna, a pilnie potrzebuję straplessa pod suknię ślubną. Na moje wyjątkowo ściśliwe 67 pod i 89-91 w biuście effuniakowy kalkulatorek zaproponował mi 65 DD. Zamówiłam to nieszczęsne 65 DD, i 65 E dla porównania. Przy mierzeniu oba okazały się za ciasne w obwodzie (dopiąć się jakoś dałam radę, ale oddychać w tym już nie) i za małe w misce nawet przed wygarnięciem. Po wygarnięciu, większy rozmiar nawet brodawek do końca nie zakrywał...
      Dla porównania, moim jedynym dobrym obecnie stanikiem jest arabelka freyi 60 F, noszona obowiązkowo z przedłużką. Biust mam raczej jędrny, ciąży ani karmienia jeszcze nie przeżywał :)
      Czy ktoś z podobnych okolic rozmiarowych mógłby pomóc? Stacjonarnie effuniaczków niet, a boję się że koszty przesyłki w tą i z powrotem niedługo będą wyższe niż sam koszt stanika...
      • nivaliss Re: rozmiar - straplessy 06.04.11, 18:02
        na bardzo podobne wymiary (66 ciasno pod, 89-92 w biuście) mam straplessa Toffi w rozmiarze 70e, myślę że możesz próbować tego rozmiaru:)
        • anial_ek Re: rozmiar - straplessy 06.04.11, 22:39
          ja na scisliwe 68/93 (srednio jedrne) mam straplessa Toffi 70E i pasuje jak ulal :)
    • pinupgirl_dg Halfek Krokodyl 70D 06.04.11, 19:31
      Mierzony w sklepie. Po nieudanej przygodzie z 70DD (odstawał) i pocieszających słowach Ewy, że różnice w szerokości fiszbin w sąsiadujących rozmiarach nie są duże, pobiegłam do najbliższego stacjonarnego sprawdzić, jak leży na mnie rozmiar mniejszy. I leży całkiem nieźle, widać potrzebuję miskę mniej, niż wychodzi z kalkulatora, we wszystkich krojach. Fiszbiny są idealne, przy mniejszej misce przestały się wbijać pod pachą i na mostku, nic nie odstaje, obwód 70 na 70 pod biustem dobry. Przyczepiłam się jednak do kształtu - kanciasty, ale tylko na większej piersi (na którą jest trochę przymały, ale przy asymetrii trzeba szukać kompromisów), efekt zderzenia ze ścianą. Ostatecznie nie kupiłam, ostatnio moje oczekiwania wobec staników wzrosły, widać na moją asymetrię lepiej trzymać się sprawdzonego kroju plunge, chociaż może jeszcze spróbuję zrobić podejście do nowych miękkich halfów albo jeszcze raz do CH i HP.
      • kryklu Re: Halfek Krokodyl 70D 08.04.11, 00:49
        Pinupgirl, koniecznie przymierz któryś z nowszych HM, one już nie mają tendencji do nadawania piersiom kanciastego kształtu.
        • pinupgirl_dg Re: Halfek Krokodyl 70D 08.04.11, 17:58
          Pewnie, chętnie wypróbuję :). Tylko czekam na trochę bardziej stonowane, np. na stokrotkę. Chociaż obawiam się, że jedno-dwu rozmiarowa asymetria to za duże wyzwanie, ale zawsze warto spróbować :).
    • zero_sum Re: EFFUNIAK - 12 07.04.11, 23:42
      Effuniaku kochany!

Marzę nieustannie o pasie do pończoch Twojej produkcji, do kompletu do bielizny przez Ciebie produkowanej. Takiego z 6 podwiązkami, z metalowymi żabkami. Pasującego na przykład do Halfka albo innego czarnego stanika...

Jestem przeszczęśliwą "nosicielką" kompletów przez Ciebie zaprojektowanych, jednak brakuje mi fajnego, wygodnego pasa, który nie psułby wyglądu delikatnej bielizny, nie odstawał zbytnio wyglądem i materiałem od delikatnych koronek wykorzystanych w effuniakowych stanikach.

Ratunku!
      Spełń marzenia moje!
      • kryklu Re: EFFUNIAK - 12 08.04.11, 00:36
        zero_sum napisała:

> Effuniaku kochany!
        >
        > Marzę nieustannie o pasie do pończoch Twojej produkcji, do kompletu do bielizny
        > przez Ciebie produkowanej. Takiego z 6 podwiązkami, z metalowymi żabkami. Pasu
        > jącego na przykład do Halfka albo innego czarnego stanika...

A co sądzisz o takich pasach do pończoch?
        www.noszebiustonosze.pl/search
        • kryklu Re: EFFUNIAK - 12 08.04.11, 00:42
          Bez sensu ten link.
          To może inaczej:
          noszebiustonosze.blox.pl/2011/02/Znowuz-ponczoszki-moja-droga.html#ListaKomentarzy
          • zero_sum Re: EFFUNIAK - 12 08.04.11, 13:29
            Ładne te pasy, ale jednak to nie to samo, co pas do kompletu.
            Dlatego liczę, że Effuniak wprowadzi porządne pasy do sprzedaży.
            • ciociazlarada Z pasami jest problem 08.04.11, 14:57
              może według mnie tylko, że do kompletu to znaczy do kompletu + że nie pasują do innego kompletu. A ja chcę jak najbardziej uniwersalne. Jeśli nosisz pasy i pończochy na codzień, tak jak ja, to szukasz takich, które pasują Ci do jak największej ilości staników i gatek. Mam w szafie kilka fikuśnych, ale ostatecznie najbardziej "zdzieram" czarny, czarny z białym i czarny z czerwonym. Marzy mi się czarny z niebieskim, do Chaberka:) Mam np. pas, który pasuje idealnie do czarnej Freyi Darcey. No i wielka szkoda, bo Darcey mi się znudziła:(, pas leży odłogiem. Podczas gdy taka zbroja Rago www.timea.cz/fotky10518/fotos/_vyr_313bokovy-korzet-rago-1357-se-6-podvazky-1.jpg nadaje się do każdego stanika czarnego, czerwonego i czarno-czerwonego.
    • anial_ek CH - jeden kroj? 08.04.11, 00:34
      mam nadzieje, ze to nie jest glupie pytanie :) chodzi mi o kroj CH - czy perelka/toffi to to samo co lilia/onyks? na stronie oba nazywaja sie CH, ale czesto pojawia sie tez okreslenie "kroj chabra". widze roznice w ramiaczkach i innych detalach, ale czy ktos moglby mnie oswiecic, czy sa i jesli tak, to jakie sa inne (konstrukcyjne?) roznice? pogubilam sie troche...
      • kryklu Re: CH - jeden kroj? 08.04.11, 00:52
        Konstrukcję chyba mają taką samą, a różnią się właśnie detalami.
      • azymut17 Re: CH - jeden kroj? 08.04.11, 12:09
        Jak mnie uczono: nie ma głupich pytań, są jedynie głupie odpowiedzi ;-)
        Wydaje mi się, że wszystkie kroje na bazie Chabra mają określenie CH (czyli Chaber), HP to half piankowy o trochę innej konstrukcji (Chaber był pierwszy, dlatego ma jeszcze ten skrót, ale teraz powinien mieć CH :-)).
    • ochanomizu Motyl 65DD 08.04.11, 08:42
      Moje wymiary to pod biustem 65/70 (ciasno/luźno), 87 w biuście. Motyl 65DD jest minimalnie przyduży, ale rozmiar mniejszy miał za wąskie fiszbiny i minimalnie za małą miskę. Za to był niżej zabudowany :(
      Z plusów:
      - śliczne, koronkowe cacko;
      - staranne wykonanie;
      - fajny, pracujący obwód.
      Minusem (małym) jest IMO nie do końca zgrany kolorystycznie obwód i zapięcie. No i szerokość ramiączek, która prawie dorównuje Fauvom i Frejom w tym rozmiarze.

Minusem (wielkim) jest fakt, że ramiączka są bardzo sztywne, twarde i mają wyjątkowo ostre brzegi i sprawiają dyskomfort. Tak ostrych i nieprzyjemnych ramiączek nie mają nawet halfy Ewy Bien, które do tej pory miały w moim osobistym rankingu pierwsze miejsce w kategorii koszmarnych ramiączek. Niestety udało się to stwierdzić dopiero po kilku godzinach noszenia.

Mam nadzieję, że następne halfy będą miały ramiączka bliższe szarakowi czy onlyherowemu motylkowi, bo na następny stanik z tak koszmarnymi, obcierającymi ramiączkami się nie skuszę.
      • ciociazlarada Re: Motyl 65DD 08.04.11, 09:40
        No popatrz, a ja te ramiączka bardzo pochwaliłam i mam nadzieję, że te z Szaraka już nie wrócą:) Miękkie, ładne, a przede wszystkim _stabilne_
        • ochanomizu Re: Motyl 65DD 09.04.11, 08:49
          Ramiączka z krawędzią jak papier ścierny miękkie? Nie uwierzę, chyba, ze różne egzemplarze motyla miały różne ramiączka ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka