Dodaj do ulubionych

NAZELI www.nazeli.com.pl

11.04.11, 12:31
Firma "NAZELI" prowadzona jest przez doświadczoną projektankę
i specjalizuje się w projektowaniu i wykonywaniu bielizny we wszystkich rozmiarach
ale przede wszystkim dla Pań o dużych i b.dużych rozmarach biustu.
Obserwuj wątek
    • indigo-rose Parę uwag :) 11.04.11, 12:44
      1. Flashowe intro, którego się nie da pominąć. Powinien być jakiś sposób na obejście tego.
      2. Kolekcja we flashu bez opisów/możliwości kliknięcia i automatycznego przejścia na stronę produktu w sklepie.
      3. Powiedzcie grafikowi, żeby odpuścił retuszowanie modelki. To nie magazyn erotyczny, modelka nie musi być nieskazitelna, za to wszystkie chcemy widzieć, jak stanik leży.
      4. Tabelka, owszem, sięga do K i ma obwody co 5 cm, za to w sklepie asortyment kończy się na polskim 60F, wcale nie ma 65, a potem są obwody 70-80 z miseczkami do F - to gdzie są te "bardzo duże" biusty?
      • genepi Re: Parę uwag :) 11.04.11, 12:46
        A gdzie ta tabela rozmiarów? Ja na nią nie trafiłam.
        • indigo-rose Re: Parę uwag :) 11.04.11, 12:51
          Na tabelę można przejść chyba tylko ze sklepu nazeli.com.pl/sklep/cms.php?id_cms=9
          O, przepraszam, kończy się na M. Tylko, że to niewiele zmienia, bo asortyment sklepu w przypadku miękkich biustonoszy kończy się na dużo wcześniej.
          A, i jeszcze jedno: nie ma wyszukiwarki po rozmiarach!
          • genepi Re: Parę uwag :) 11.04.11, 12:59
            Jest ale trudno ją zauważyć - warto tabelę rozmiarów na bardziej eksponowane miejsce przenieść. Czy w przypadku rozmiaru 70L (wyliczonego przez tabelę) ramiączka są również tak wąskie a miseczka z cienkiego tiulu? Czy można prosić o zdjęcia modeli w większych rozmiarach, np. właśnie w rozmiarze 70L?
            • indigo-rose Re: Parę uwag :) 11.04.11, 13:03
              Genepi - już mogę Ci powiedzieć, że nie jest.
              To co pisałam o rozmiarówce kończącej się na F w przypadku 60, a wyżej nawet D, to dotyczyło tych zwiewnych softów właśnie. Później znalazłam większe rozmiary, ale w tych większych rozmiarach są już tylko semisofty, czyli zwiewnego tiulu już tam nie bardzo uświadczysz.
              • genepi Re: Parę uwag :) 11.04.11, 13:24
                Diamond Semi-Soft jest do L.
                • indigo-rose Re: Parę uwag :) 11.04.11, 13:39
                  A zdjęcie do niego nie przedstawia czasem softa?
                • nazeli Re: Parę uwag :) 11.04.11, 23:15
                  genepi napisał:

> Diamond Semi-Soft jest do L.
                  Jeżeli potrzebny większy rozmiar - proszę o kontakt
                  jestem gotowa wykonać każde zamówienie
                  Pozdrawiam serdecznie
                  NAZELI
            • nazeli Re: Parę uwag :) 11.04.11, 23:03
              Ramiączka są zróżnicowane - muszą spełniać swoje funkcje - aby komfort noszenia stanika była jak największy
              pozdrawiam
              NAZELI
              • kk345 Re: Parę uwag :) 11.04.11, 23:28
                Jak się ksztaltuje szerokość ramiączek w konkretnych rozmiarach? Czy masz jakiś spis ich szerokości?
    • genepi Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 11.04.11, 12:44
      Szkoda że nie ma nigdzie tabeli rozmiarów i informacji jaka to rozmiarówka, bo nie wiem jak celować i czy 65K nie będzie przypadkiem 65G. Czy jest opcja wyłączania języka angielskiego w sklepie? Poza tym uśmiechnęłam się czytając o projektantce, która uczyła się projektowania w Armenii pod okiem znanych projektantów, ale ja mało znam się na znanych armeńskich projektantach...
      • nazeli Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 12.04.11, 17:47
        Tabela rozmiarów jest na mojej stronie
        ucząc się projektowania nie ważne gdzie się ono odbywa - ważne pod czyim patronatem
        a lata doświadczenia - przynoszą efekty
        Pozdrawiam
        NAZELI
    • ania.kar Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 11.04.11, 12:51
      Czy masz jakieś doświadczenie z bielizną tej firmy? Czy trzymają się rozmiarówki, jakiej są jakości?
      Ich sklep internetowy:
      nazeli.com.pl/sklep/
      kompletnie nie zachęca do zrobienia tam zakupów. Część jest po polsku, część po angielsku, nie widzę kontaktu do firmy ani regulaminu.
      • ania.kar wywiad z projektantką 11.04.11, 13:39
        Najwidoczniej ktoś ze sklepu na bieżąco poprawia stronę, bo pokazała się już prawidłowa wersja sklepu, gdzie jest już wszystko po polsku. Można też znaleźć regulamin, adres, koszty wysyłki, tabelę rozmiarów. Ale w tej chwili znowu coś nie działa.

Przez Google znalazłam m.in. tę stronę z wywiadem z projektantką:
        www.bielizna.home.pl/index.php?mpa=500&id=231

i to, że można kupić tę bieliznę także w sklepie Intymna.pl
        www.intymna.pl/m563,1,0,,nazeli
        • genepi Re: wywiad z projektantką 11.04.11, 13:40
          Niezła różnica w cenach...
        • ania.kar niższe ceny w sklepie Intymna.pl 11.04.11, 13:44
          Nie dopisałam, że w Intymnej ceny tej bielizny są dużo niższe, np . model Tropica (zielony!!!) kosztuje 67,90 zł a nie ponad 100 zł
          nazeli.com.pl/sklep/product.php?id_product=16
          www.intymna.pl/m563,12,1,,tropica-biustonosz-push-up-tropica-figi-tropica-stringi
          • myff Re: niższe ceny w sklepie Intymna.pl 11.04.11, 18:43
            O, jaki on śliczny! Ale się nie mieszczę w rozmiarówce...
        • nazeli Re: wywiad z projektantką 11.04.11, 23:10
          Dziekuje za uwagi wszystkie informacjr przekazuję na bieżąco informatykowi
          Pozfrawiam serdecznie
          NAZELI
    • asiis plagiat? 11.04.11, 20:00
      czy tylko mi się wydaje, że opis jak dobrać rozmiar biustonosza: nazeli.com.pl/sklep/cms.php?id_cms=9 jest całkiem zerżnięty ze bloga b75? : b75.blox.pl/2008/01/Rozmiarologia-stosowana-czyli-mierzymy-sie.html ?
      chyba, że właścicielka bloga i sklepu to tak sama osoba...
      • nazeli Re: plagiat? 11.04.11, 22:59
        Dziękuję za cenną uwagę - przekazałam to informatykowi
        Pozdrawiam
        Nazeli
    • pitupitu10 Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 11.04.11, 21:52
      O ile wzornictwo mi się podoba, to wykonanie strony woła o pomstę do nieba. Nie wiem kto Państwu pstryka i obrabia zdjęcia, ale radzę tą osobę zwolnić, bo nawet taka ignorantka fotograficzna jak ja widzi, że są beznadziejne: strasznie jasne (prześwietlone?), skóra modelki wygląda jak manekin, głowa wygląda jak przyszyta z innego ciała, etc. Sklepu internetowego nie należy "wypuszczać" jeśli nie jest gotowy, bo dwie wersje językowe na raz, brak niektórych stron, brak PODSTAWOWEJ informacji którą jest regulamin zakupów i zwrotu, brak cennika dostawy etc. skutecznie zniechęci wiele osób do zakupu.

Na mnie osobiście zrobiliście Państwo bardzo złe wrażenie publikując taką wersję strony jaka jest. Skoro sknociliście wykonanie tak niezwykle ważnej sprawy (wykonanie strony firmy, która jest sklepem internetowym) to jaką mam gwarancję, że przy wykonywaniu zamówienia zachowacie się Państwo profesjonalnie i transakcja przebiegnie bez zakłóceń?
      • nazeli NAZELI www.nazeli.com.pl 11.04.11, 23:08
        dziękuje za uwagi - mimo że wiele nie ma pokrycia w rzeczywistości
        Pozdrawiam serdecznie
        NAZELI
        • kk345 Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 11.04.11, 23:27
          A które uwagi pitupitu nie mają pokrycia w rzeczywistości?
          Oczywiście nikt nie musi korzystać z opinii lobbystek, ale dotychczas właściciele sklepów internetowych zdawali sobie sprawę, że nasze uwagi mogą być bardzo pomocne- masz tu do czynienia z klientkami, ktore widziały i korzystały już z mnóstwa sklepów internetowych, warto więc wziąć te (darmowe i obiektywne) głosy do serca. Nie zaszkodzi, a może bardzo pomóc.

Warto też, byś odniosła się do poważnego zarzutu plagiatu- bo to chyba nie informatyk zajmuje się opisywaniem doboru rozmiaru???
          • ania.kar Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 12.04.11, 11:24
            kk345 napisała:

> A które uwagi pitupitu nie mają pokrycia w rzeczywistości?

Też mnie to zastanawia.
    • nazeli NAZELI 11.04.11, 22:57
      Dziękuję mojej sympatycznej klientce za umieszczenie informacji o mojej działalności.
      Właśnie moja firma została utworzona z myślą o kobietach mających problemy z doborem i zakupem odpowiedniego stanika.
      Pozdrawiam wszystkich - tych za i tych przeciw a za wszytkiew uwagi dziękuje
      NAZELI
      • genepi Re: NAZELI 12.04.11, 08:21
        Poprosimy o zdjęcia realne realnych biustonoszy w większych rozmiarach np. L w sklepie, w takim stanie jak wyglądają w rzeczywistości.
        Jeśli zamawiam w sklepie internetowym to chciałabym widzieć produkt jaki otrzymam. Nie wiem czy w rozmiarze L trochę większe ramiączka to większe o milimetr czy o 3 cm a to robi różnicę. Odsyłanie to dla mnie zbędne koszty i zmarnowany czas.
    • maith Re: NAZELI 11.04.11, 23:26
      Ale gdzie te duże i bardzo duże rozmiary?
      Jeśli firma się w nich specjalizuje, to powinno je być jakoś widać...
      Chętnie bym je zobaczyła (choćby wyszukiwarką po rozmiarach).

Ps. Widzimy, że pierwszy tekst to klasyczna "szeptanka".
      Naprawdę lepsze wrażenie zrobiłoby normalne, oficjalne przedstawienie się przez firmę, od razu.
      Na szczęście nas tu interesują staniki, a nie potknięcia marketingowe.
    • agafka88 Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 12.04.11, 00:22
      Czy są dostepne jakieś zdjęcia bez photoshopa? Staniki wygladaja ciekawie, tylko przydałyby się na prawdziwym biuście, bez poprawek.

Dobra wyszukiwarka po rozmairach to podstawa, jeżeli chce się dotrzeć do klientek kupujących przez internet.

Firmy na tym forum sa mile widziane, zachęcamy do zakładania firmowych wątków, podpisanych imieniem i nazwiskiem przez przedstawiciela firmy - ten wątek nie zaczął się zbyt fortunnie.

Witamy nową firmę na forum, mam nadzieję, że zostaniecie z nami na dłuzej.
    • diuszesa Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 12.04.11, 00:33
      Nazeli -
      to może jeszcze raz od pocżątku (w innym wątku) - imię, nazwisko, wyroby, rozmiarówka, opis dzialalności itp. Jasno i prosto, nie ma się czego bać. :-) Daj nam się poznać od dobrej strony. :-)
      • agafka88 Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 12.04.11, 00:37
        Dokładnie. Prosimy jeszcze raz i z wszelkimi detalami w pierwszym poście, oraz aktywnym linkiem. Również informacja o szyciu na wymiar w pierwszym poście się przyda. Zapaszamy :)
        • ania.kar Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 12.04.11, 11:33
          Dobrze by było napisać też w jaki sposób można kupić bieliznę stacjonarnie. Na stronie w dziale "O NAS" jest informacja "Bielizna NAZELI poprawi samopoczucie każdej kobiety. Przyjdź, sprawdź!!!", podany jest adres, ale nie widzę żadnych godzin otwarcia. Jeśli przed przyjściem trzeba się indywidualnie umawiać, to taka informacja powinna pojawić się na stronie.
          • nazeli Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 12.04.11, 17:31
            Witam serdecznie, Pani informacje są cenne jak i każde inne.
            na stronie internetowej jest adres telefon, można też skontaktować sie po przez pocztę
            Moja firma jest pracownią projektową szyjącą też bieliznę a jako sklep to zaczęła funkcjonować niedawno - oczywiście jako sklep internetowy.
            Jak Otworzę stacjonarny sklep to zapewne ta informacja się ukaże na mojej stronie
            Pozdrawiam
            NAZELI
      • nazeli Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 12.04.11, 17:41
        Wszystkie te informacje zawarte są na www.nazeli.com.pl
        Pozdrawiam
        NAZELI
    • mika_p Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 12.04.11, 01:32
      Cóż, sklep nie dla mnie - w softach nie ma żadnych 65-tek do wyboru.
      • nazeli Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 12.04.11, 17:39
        Witam wykonuję każdy rozmiar bielizny jeżeli takie realne zapotrzebowanie występuje
        Pozdrawiam
        NAZELI
        • turzyca Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 12.04.11, 18:03
          Problem w tym, ze jesli rozmiar jest dostepny na stronie sklepu czyli jest normalna oferta handlowa, to odnosza sie do niego zasady normalnej sprzedazy.
          Rzeczy robione na specjalne zamowienie sa spod tych zasad wylaczone. Np. nie mozna ich zwrocic. A to oznacza, ze jesli biustonosz nie bedzie nam z jakiegos subiektywnego powodu pasowal, to utopilysmy kase bezzwrotnie. Malo zachecajaca perspektywa.

A co do fotoszopa: nazeli.com.pl/sklep/product.php?id_product=25 co tej pani sie stalo, ze stracila brodawki piersiowe? Bo ja bym sie bala ze to od tego stanika. ;)
          • kotwtrampkach Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 12.04.11, 18:48
            turzyca napisała:

> A co do fotoszopa: rel="nofollow">nazeli.com.pl/sklep/product.php?id_product=25 co tej pani sie stalo, ze stracila brodawki piersiowe? Bo ja bym
            sie bala ze to od tego stanika. ;)

też na początku o tym pomyślałam, ale w opisie jest, ze stanik jest z satyny +tiulu a nie samego tiulu :):):)
          • 100krotna Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 12.04.11, 21:59
            Turzyco, z sutkami pewnie taka sama sytuacja jak u TEJ pani ;)
    • liveveb Re: NA**** www.na****.com.pl 12.04.11, 18:32
      Znani projektanci z Armenii brzmią dla mnie dokładnie tak samo jak pani Kazia z Pcimia Dolnego.
      Brak konkretów - nazwisk, nazw pracowni, firm etc. Nie musimy ich znać, ale od czego są google??
      Strona na fatalny layout, kolorystyka jak w sklepie budowlanym... Ale o gustach się nie dyskutuje.
      Podobno oferta jest dla dużych biustow - to ja mam chyba mega wielgachne, bo moje brytyjskie 30hh jest poza zasięgiem.
      Proponuję podpatrywać najlepszych - nawet niekoniecznie w PL....
      Podsumowując - naszymi wpisami poprawiamy Pani zupełnie za darmo - pozycję w wyszukiwarkach, a chyba nie warto.

• nazeli Re: NA**** www.na****.com.pl 12.04.11, 22:04
        Dziekuję za wyrażenie swoich poglądów
        a te 30HH nie jest poza moim zasięgiem
        jeżli chodzi o pozycję nie zależy mi aż tak bardzo Firma sama sie wypromuje
        Pozdrawiam

• 100krotna Re: NA**** www.na****.com.pl 12.04.11, 22:36
          nazeli napisała: > jeżli chodzi o pozycję nie zależy mi aż tak bardzo Firma sama sie wypromuje
          > Pozdrawiam

Moim zdaniem, żadna firma nie wypromuje się lekceważąc i zniechęcając potencjalnych klientów ;) No ale ja pracuję w handlu...
      • diuszesa Re: NA**** www.na****.com.pl 12.04.11, 22:08
        liveveb napisała:

> Podsumowując - naszymi wpisami poprawiamy Pani zupełnie za darmo - pozycję w wy
        > szukiwarkach, a chyba nie warto.

Dobrze, że napisałaś "chyba", bo przecież tak naprawdę jeszcze nie wiemy, czy na pewno nie warto. Mierzył ktoś te staniki? Jakoś nie zauważyłam wypowiedzi osób, które miały to na sobie.

Konstruktywna krytyka - owszem; co źle to źle - zabieranie się do reklamy na lobby od niewłaściwej strony, mało/brak ważnych informacji. To można, a nawet trzeba skrytykować. Ja nie jestem przeciwna krytycznym głosom, i też nie będę wychwalać pod niebiosa producenta tylko za to, że poszerzył zakres rozmiarów. Ale dlaczego od razu generalizować, że nie warto? Nie dyskwalifikujmy od razu produktów, których jeszcze nie znamy. Może akurat leżą dobrze? Ktoś już mierzył tę bieliznę? Chętnie dowiem się więcej, bo rozmiarówka, nie powiem, obiecująca, a i design nawet mi się podoba.
    • 100krotna założenie nowego wątku 12.04.11, 22:32
      Tak, jak dziewczyny wyżej napisały - Prosimy o ponowne założenie wątku producenckiego - z przedstawieniem się, opisem firmy, podstawowymi informacjami o ofercie, formie zamówień i ich realizacji.
      Informacji nigdy za wiele, odpowiedź "wszystko jest napisane na stronie" w wątku marketingowym jest delikatnie mówiąc, strzałem samemu sobie w kolano - łatwo o zniechęcenie klienta, zwłaszcza, że strona nie jest bardzo przejrzysta.
      Dobrze byłoby też wziąć pod uwagę rady dziewczyn co do strony internetowej, zdjęć asortymentu - i zarzutu plagiatu - nie jest wielkim problemem zredagować to po swojemu.
      Zresztą opis dobierania kłóci się z waszą tabelą rozmiarową (zaniżenie o 7 cm czy obwód "75" na 73 cm pod biustem?)

Realne zdjęcia biustonoszy, zwłaszcza w różnych przedziałach rozmiarowych - bardzo pomocne. Można zamieścić także na facebooku, tylko niech odnośnik znajdzie się na stronie, pod konkretnym modelem.
      Rozumiem, że firma jest raczkująca, wszystko będzie też poprawiane na bieżąco, życzę więc powodzenia i rozwoju - czy to we współpracy z lobby, czy bez naszej pomocy :)

I jeszcze uwaga do podstrony "o nas" strasznie sztucznie napisany teks, chyba lepiej byłoby napisać go z pierwszej osoby, opowiadając o sobie, prosto i sympatycznie.
      A jeśli chodzi o : "Oferta firmy NAZELI skierowana jest przede wszystkim do Pań które ze względu na nietypowe wymiary mają problemy z doborem odpowiedniej bielizny."
      My wcale nie mamy nietypowych wymiarów ;)
      Wszystkie wymiary są jak najbardziej typowe, to tylko producenci uparli się tego nie zauważać.
      Tyle ode mnie :)
      • 100krotna Re: założenie nowego wątku 12.04.11, 22:40
        I polecam, świeżutki, dzisiejszy wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,124214675,124214675,wizerunek_producentow_sprzedawcow_bielizny.html

My naprawdę jesteśmy świadomymi konsumentkami :)
    • monikakruk NAZELI 13.04.11, 12:12
      Witam wszystkich którzy zechcieli zabrać głos w sprawie firmy NAZELI
      Przeczytałam z uwagą wszystkie opinie, te krytyczne i te pozytywne.
      Ja osobiście poznałam Panią Nazik - i jestem niezmiernie zachwycona z tej znajomości
      od wielu tygodni noszę stanik wykonany wg mojego projektu. I ja mogłabym wiele pozytywów napisać, może niebawem to uczynię.
      Odnoszę wrażenie, że osoby piszące na tym forum to sami profesjonaliści w branży bieliźniarstwa fotografi, etc etc, więc zadaję pytanie?
      Czemu mając takie doświadczenie "nie stworzycie konkurencji" albo nie podejmiecie pracy jako doradcy dla firm bieliźniarskich. Chciałam to sprawdzić ale w żadnym wpisie nie znalażłam podpisu - a wasze loginy są mało znaczące - a także wiele "Loginów" jest tak
      mało komunikatywnych, że pozwolę sobie sądzić że w wielu przypadkach to są ukryci mężczyżni wypowiadający się w imieniu kobiet.
      Wcale mnie to nie dziwi bo w Niemczech gdzie mieszkam wielu mężczyzn odwiedza sklepy
      z bielizną - ale różne są ich upodobania
      Ja tu piszę jako osoba dla której Firma NAZELI wykonuję bieliznę - dla tzw. Biuściastych
      bo wiadomo obfity biust nieraz jest tak uciążliwy w życiu codziennym, a że jest to naszym
      walorem należy mu pomoc czymś co ma dużą wartość estetyczną i sprawia że samopoczucie kobiety jest wyśmienite. Dla tych które tego niedoceniają i nie przywiązują wagi polecam
      bieliznę "na wagę"
      Jeżeli kogoś uraziłam to jest mi przykro
      ale mimo wszystko Pozdrawiam wszystkich
      Monika Kruk Berlin
      • diuszesa Re: NAZELI 13.04.11, 13:02
        monikakruk napisała:

> Czemu mając takie doświadczenie "nie stworzycie konkurencji" albo nie podejmiec
        > ie pracy jako doradcy dla firm bieliźniarskich.

Na tym forum piszą nie tylko konsumentki i "zwykłe" użytkowniczki bielizny, ale i producentki (bądź osoby zatrudnione przez producentki), brafitterki (osoby fachowo zajmujące się doborem biustonosza) oraz właścicielki sklepów, gdzie profesjonalnie dobiera się biustonosz.

Chciałam to sprawdzić ale w żad
        > nym wpisie nie znalażłam podpisu - a wasze loginy są mało znaczące - a także wi
        > ele "Loginów" jest tak
        > mało komunikatywnych, że pozwolę sobie sądzić że w wielu przypadkach to są ukry
        > ci mężczyżni wypowiadający się w imieniu kobiet.

Monika, proszę Cię, nie bądź śmieszna... Po tym, co piszesz, widać, że nie czytałaś dokładnie tego forum. To jest ostatnie miejsce, gdzie podszywaliby się mężczyźni - Twoje stwierdzenie jest tak absurdalne, śmieszne i niemające zupełnie pokrycia w rzeczywistości, że aż ciężko znaleźć komentarz, który nie byłby pobłażliwym uśmiechem, prychnięciem (z opluciem monitora ;-) bądź machnięciem ręki.
        Gdybyś dłużej czytała to forum, to wiedziałabyś, że niektóre osoby (ja na przykład) mogą mieć dwa nicki - jeden jako osoba prywatna, drugi jako firma związana ze sprzedażą/produkcją/dobieraniem biustonoszy. Wiedziałabyś też, że nasze opnie (zebrane tu, bądź na stanikowych blogach użytkowniczek tego forum), były i są istotne dla firm bieliźniarskich nie tylko polskich, ale i zagranicznych. Wiedziałabyś, że to pod naszym wpływem rynek bielizny w Polsce się rozszerzył o "nietypowe" rozmiary - bo to my zaczęłyśmy się tego domagać w mailach do producentów, w sklepach, telewizji, radiu, publikacjach prasowych, a nawet w bezpośrednich rozmowach z polskimi producentami. My naprawdę jesteśmy świadomymi konsumentkami, więc jak piszesz o jakichś nic nie mówiących loginach i podszywających się mężczyznach, to aż śmiech człowieka bierze na myśl o Twojej ignorancji.

Nazeli, weź powiedz Monice, żeby nie robiła Ci niedźwiedziej przysługi ;-)

Idę zobaczyć do nowego wątku o Twojej bieliźnie - zobaczymy, czy wzięłaś sobie do serca nasze słowa, czy chcesz po swojemu dalej rąbać.
        • diuszesa Re: NAZELI 13.04.11, 13:48
          diuszesa napisała:
          >
          > Idę zobaczyć do nowego wątku o Twojej bieliźnie - zobaczymy, czy wzięłaś sobie
          > do serca nasze słowa, czy chcesz po swojemu dalej rąbać.

O, już widzę pocięty. No i dobrze, kolejny nic nie mówiący wątek.
          A ja dalej chcę się dowiedzieć więcej na temat Twoich staników.
          >
          >
          • genepi Re: NAZELI 13.04.11, 13:56
            A ja dalej chcę wiedzieć czy te w rozmiarach J+- oferowane w sklepie - mają wąskie ramiączka czy nie. A jeśli tak to chcę je zobaczyć na zdjęciu. Dla mnie to informacja decydująca o zakupie. Właścicielka firmy nawija o swoich biustonoszach i znanych projektantach już kolejny wątek i osnowę a ja nadal nic nie wiem. Czy mam to odebrać jako ignorowanie potencjalnego klienta?
            • anra_pl Re: NAZELI 13.04.11, 14:15
              Jeżeli są jakieś konkretne pytania do NAZELI wystarczy wysłać wiadomość mail bezpośrenio do FIRMY mail dostępny jest na stronie www.nazeli.com.pl z opcji sklepu
              Pozdrawiam
              Sorry że odpowiadam w imieniu Firmy NAZELI ale to ja jestem inicjatorką tego Forum za zgodą zainteresowanej
              Jeszcze jedno potencjalny klient może zarejestrować się w sklepie - nie uważam żeby to było aż tak skomplikowane
              • roza_am Re: NAZELI 13.04.11, 14:24
                To ja już nic nie rozumiem.
                Po co zakładasz jako konsumentka wątek o firmie X na forum konsumenckim, skoro nie chcesz się z innymi konsumentkami dzielić informacjami konsumenckimi o tej firmie?

Czyżby było coś nielegalnego w działalności firmy X?
              • genepi Re: NAZELI 13.04.11, 14:25
                Rejestracja wiąże się z pozostawieniem danych - strona nie jest wiarygodna dla mnie z powodu braku informacji o polityce prywantości. Nie każdy lubi występować pod trzema nickami. Niektórzy podają niefałszywe swoje dane i nie lubią zostawiać ich byle gdzie.
                I jeszcze jedno - potencjalnego klienta odstrasza protekcjonalny ton. Na amen.
              • diuszesa Re: NAZELI 13.04.11, 14:27
                anra_pl napisała:

> Sorry że odpowiadam w imieniu Firmy NAZELI ale to ja jestem inicjatorką tego Fo
                > rum za zgodą zainteresowanej

To jak już robisz za "rzecznika prasowego", to może napisz nam więcej na temat tego stanika (wg jakiej rozmiarówki szyty, jaka ściśliwośc, jak duże miseczki w stosunku do tabeli, skąd ta tabela itp., itd.) Bo rozmiar 85J to mi nic nie mówi - rózne firmy szyja róznie, i maja różne tabele.
                A jak nie chcesz lub nie możesz tego napisać, to powiedz Nazik, że my chcemy gadać z nią, a nie z Tobą ;-) Może się więcej wtedy dowiemy.
      • roza_am Re: NAZELI 13.04.11, 13:23
        Moniko, zachowujesz się jak gość, który na wstępie swojej pierwszej wizyty totalnie obraża gospodarzy, a potem próbuje im sprzedać zachwalany przez siebie produkt. Ani sobie, ani producentowi nie wystawiasz tym samym dobrego świadectwa, a chyba miałaś inny cel?

Zanim znowu powiesz coś równie absurdalnego i poniżej obowiązującego u nas poziomu, polecam zapoznanie się z Blogiem Lobby. Najlepiej zacząć od tej strony: lobby.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?506214
      • kk345 Re: NAZELI 13.04.11, 16:09
        O, ja pitolę...zatkało mnie:)
        Nie wiem, moze w Berlinie nie ma realnej konkurencji dla firmy Nazeli i jako jedyna na rynku nie musi zabiegac o klientki, starać się o dotarcie do nich i uważnie słuchac ich głosu, grzecznie dziękując za DARMOWE porady, mogące wypromować na rynku nieznaną dotąd markę. W Polsce jest już dziś trochę inaczej. Generalnie, gdybyś taki post zamieściła na tym forum parę lat temu, w okresie stanikowej posuchy, pewnie machnęłybyśmy ręką, ciesząc się, że jest co kupić i nie zwracając uwagi na protekcjonalny ton. Rynek- na szczęście dla klientek- mocno się rozrósł, pojawiło się wiele probiuściastych firm, traktujących nasze Lobby jako realną siłe doradczą i doceniających nasze opinie. Mamy spory wybór i w tej sytuacji trudno będzie nas namówić do korzystania z usług niezbyt przejrzystego sklepu, w którym brak sporej ilości podstawowych danych, a którego klientki (rzeczniczki)i w dodatku nas obrażają. Jeśli naprawdę jesteś klientką Nazeli, to przysłuż się jej firmie, opisując zakupione u niej staniki, dzieląc się z nami opinią na temat produktu- a nie naszej inteligencji...
      • turzyca O wiarygodnosci w internecie 13.04.11, 17:03
        Wada i zaleta internetu jest to, ze wiarygodnosci nie buduje sie tutaj imieniem i nazwiskiem. Buduje sie je wypowiedziami. Samo podanie imienia i nazwiska nie daje zadnej informacji o danej osobie, ale moze ona pod dowolnie wybranym nickiem zbudowac swoja wiarygodnosc. Bo jesli ktos opisze dokladnie 15 stanikow, bedzie umial porownac nowy zakup ze starym, bedzie umial udzielic informacji o szczegolach stanika, o tym, jak sie on nosi, to ja tej osobie wierze mimo, ze wystepuje w moim zyciu jako kombinacja liter. Ale za ta kombinacja liter kryje sie osoba, majaca okreslone doswiadczenie.
        A co mi mowi to, ze rozmawiam z Monika Kruk z Berlina? Czy mowi to cos o tym, jakie ta osoba ma doswiadczenie? Z jakimi stanikami porownuje swoje nowe nabytki? Czy piszac o staniku w superlatywach porownuje go do Doreen Triumpha, czy do Thalii od Rigbyego i Pellera? Czy piszac o podtrzymaniu porownuje do pancernika Tango czy do czegos w stylu Kalyani this flowery feeling.

No i koniec koncow: a skad ja mam wiedziec, ze Monika Kruk to tak naprawde nie jest Andrzej Sroka? Maila mozna zalozyc z dowolnym imieniem i nazwiskiem.
      • ederlezi1981 Re: NAZELI 13.04.11, 20:47
        Jasne, juz widzę, jak ukryci mężczyźni dyskutują o szerokości ramiączek, głębokości misek i kształtach biustu.
      • maith Szok 14.04.11, 00:10
        Moniko (bo przyjmuję, że ten post został jednak napisany przez jakąś przyjaciółkę właścicielki ze skłonnością do niedźwiedzich przysług, a nie przez nią samą.

1) Tekst o mężczyznach potwierdza wyraźnie, że nawet się nie zainteresowałaś, gdzie trafiłaś. Poczułaś się urażona tekstem o powiedzmy ulubionej firmie i strzeliłaś kulą w płot.

2)To jest forum KONSUMENCKIE.
        Mylisz role.
        Czy na forum o sprzęcie fotograficznym też będziesz pisała użytkownikom sprzętu, żeby sobie założyli firmę i konkurowali z producentami?
        Albo może zasugerujesz Federacji Konsumentów, żeby pozakładała sobie firmy z różnych branż? Sama zobacz, jakie to absurdalne.
        Zauważ, że przedstawiciele sklepów i producentów też mogą się tutaj wypowiadać, ale pod nickami pozwalającymi od razu rozpoznać, kogo reprezentują.

2) Dzięki zlotom, na których spotykamy się w różnych miastach, zamkniętym galeriom, gdzie dzielimy się tym, jak dane staniki leżą na realnych biustach itd. znamy się tu często nie tylko z nicków, ale też z twarzy, biustów, imion a czasem też z nazwisk, zawodów, zainteresowań itd.
        Także dlatego ciężko nas zmanipulować.

3) Obfity biust już nie musi być uciążliwy w życiu codziennym. Oczywiście jeśli nosi się naprawdę dobrany stanik - w prawidłowym rozmiarze, o cechach jak najlepiej dostosowanych do potrzeb konkretnego biustu. Na szczęście wybór marek i modeli, które warto wziąć pod uwagę już jest spory.
        Co nie zmienia faktu, że chętnie dowiemy się czegoś o kolejnej firmie. Jeśli tylko zamiast akcji reklamowej grubymi nićmi szytej dostaniemy konkretne informacje na temat samej bielizny.
    • roza_am Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 13.04.11, 13:42
      W dużym stopniu nie mamy już problemów ze znalezieniem odpowiedniego rozmiaru bielizny, ale do nasyconego rynku jeszcze bardzo daleko, zatem każda nowa firma jest mile widziana.

Oczekujemy jednak pełnego i w miarę dokładnego przedstawienia firmy, a nie tylko odsyłania ciągle do strony www. Co konkretnie chciałybyśmy wiedzieć:

- jaka jest oferta firmy - czy tylko szycie na zamówienie, czy także tradycyjna sprzedaż gotowych produktów?

- jaki jest zakres rozmiarowy (zakres misek i obwodów) oferowanych produktów? W jakiej rozmiarówce (polskiej, brytyjskiej, jeszcze innej)?

- jakie są produkowane fasony i modele (najlepiej z podaniem zakresu rozmiarowego i trybu szycia - masowy czy na indywidualne zamówienie)?

- gdzie można dokonywać zakupów i w jakiej formie (sprzedaż bezpośrednia czy internetowa)?

To takie podstawowe dane na początek.

PS. Zastanawiam się, czy problemy w komunikacji nie wynikają przypadkiem ze słabej znajomości języka polskiego przez Nazeli? Jeśli tak, to proszę śmiało powiedzieć, będziemy wiedziały na czym stoimy i poszukamy jakichś rozwiązań.
    • agafka88 Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 13.04.11, 13:45
      Tamten wątek poleciał. Jeżeli nie chcesz założyć wątku, który stwierdza podane przez nas kryteria, ten zostanie i każdy następny będzie cięty, chyba że ktoś przeczyta nasze uwagi i postanowi napisać wszystko jak trzeba. Tu dodatkowo info dla firm:

lobby.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?506221
      Porządny wątek producencki powinien zawierać:
      - Imię i nazwisko przedstawiciela firmy
      - Aktywny link do sklepu internetowego - dotychczasowe nie były aktywne, można to sobie przetestować na forum testowym: forum.gazeta.pl/forum/f,1,Testowe.html
      - Zakres rozmiarów, a jeżeli miseczki różnią się w poszególnych obwodach, miseczki w poszczególnych obwodach
      - Informacje na temat ściśliwości obwodów i rozmiarówki, jaką firma stosuje (polska czy brytyjska)
      - Gdzie można przymierzyć lub kupić te staniki stacjonarnie.
      - Informacje na temat szycia na zamówienie - warunki wymiany, czas realizacji zamówienia i inne.

Do tego można dorzucić krótki opis firmy i podstawowe informacje o ofercie.

Interesują nas fakty, a nie barwne opisy.

Propozycja założenia nowego wątku była krokiem w Waszą stronę, aby firma dostała świeży start. Nie chcecie, to nie, to była luźna propozycja.
      • ania.kar to jest forum a nie tablica z ogłoszeniami 13.04.11, 19:57
        Śledzę posty o tej firmie od samego początku jak się pojawiły, sama też zaproponowałam założenie nowego wątku, aby opisać w nim bieliznę (jako klientka) lub opisać firmę (jako producent):
        forum.gazeta.pl/forum/w,32203,124180893,124182744,Re_Pytanie.html?wv.x=2

Mam jednak wrażenie, że te wszystkie uwagi przez nas pisane są ignorowane. Mnie też się wydaje, że chyba nie za bardzo zorientowałyście się co to jest za miejsce. Poczytałyście cokolwiek na tym forum, żeby wiedzieć "o co tu chodzi"? To nie jest miejsce gdzie wkleja się reklamy. Ponownie przypominam, że to jest forum konsumenckie do wymiany opinii na temat bielizny. Wypowiadają się tu klientki, producenci, dystrybutorzy, brafitterki lub inne osoby z branży.
        Jeśli chciałyście tylko zareklamować firmę bez jakichkolwiek dodatkowych informacji, to mogłyście wykupić reklamę, która ukazywałaby się na górze tego forum. Niektóre firmy tak robią i nie udzielają się na forum.
        serwisy.gazeta.pl/linki/1,51561,1945011.html
        serwisy.gazeta.pl/linki/1,51561,1944129.html
        W tej chwili założyłyście kilka wątków reklamujących firmę, ale na żadne pytania nie chcecie odpowiadać. Ignorowanie pytań i wysyłanie kogoś, żeby sobie sprawdził na stronie, wysłał maila lub zarejestrował się w sklepie, jest po prostu w takiej sytuacji niegrzeczne.

Cieszymy się, jeżeli kolejny producent zagląda na to forum i naprawdę zależy nam na tym, żeby rynek się poszerzał i oferował jeszcze większy wybór, ale przecież nic na siłę. Jeśli nie chcecie się udzielać na forum, to nie musicie, ale nie dziwcie się takich reakcji, jak w tym wątku.
    • maith Czemu sama sobie szkodzisz? 13.04.11, 23:20
      1) Trafiłaś na największe polskie forum konsumenckie o bieliźnie, wokół którego ciągle powstają kolejne fora, blogi itd.

2) Obowiązują tu jasne zasady. Reklamy są kasowane. Za to porządne firmy, oferujące bieliznę w przyzwoitej rozmiarówce mogą mieć tu swoje wątki informacyjne.

3) Już ileś osób napisało wyraźnie, jakie informacje należy podać na początku takiego wątku.

4) My naprawdę nie nabieramy się tu na reklamowe teksty pisane przez pseudoklientki i to naprawdę jest najgłupszy możliwy pomysł "przedstawienia się" tutaj

5) Za to naprawdę interesujemy się bielizną w szerokiej rozmiarówce, dlatego naprawdę czekamy na sensowne informacje.

6) Dlatego przeczytaj na spokojnie, co dziewczyny sugerowały napisać, zakładając swój wątek.

7) I po prostu ZAŁÓŻ NOWY WĄTEK i ZAMIEŚĆ TAM TE PRZYDATNE INFORMACJE.

8) Tylko tyle. BEZ marketingu szeptanego, bo to forum jest na takie zabawy zbyt doświadczone.

9) A potem spokojnie odpowiedz na nasze pytania o konkrety.

10) Na marginesie zwróć uwagę, jak wiele firm zawiera nasz Spis Producentów i jak daleko sięga rozmiarówka wielu z nich.

11) Dzięki informacjom z forum nie mamy problemów z doborem odpowiedniej bielizny, ale chętnie dokładamy kolejne cegiełki.

12) To oznacza, że znamy sporo firm, dla których także rozmiary wykraczające poza Twoją tabelkę wcale nie są takie nietypowe.

13) Jednocześnie Twoja firma wstępnie wygląda na wartą uwagi, ale nie dajesz nam się poznać, chowając się za tekstami reklamowymi "zadowolonych klientek".

14) Na marginesie armeńscy projektanci mogą być też bardzo dobrzy. Skoro paru polskim "spece" z Paryża i Mediolanu mogliby najwyżej wymieniać igły w maszynie czy tam ostrzyć ołówki, to i armeńscy mogą być po prostu tylko nieznani. To żaden argument przeciw :)

15) To że dziewczyny podpowiadają, co warto zmienić w sklepie internetowym, to dlatego, że trafiłaś na przyjazne forum, gdzie konsumentki chętnie korzystające ze sklepów internetowych piszą o elementach istotnych z punktu widzenia kupujących.
    • agafka88 Re: NAZELI www.nazeli.com.pl 22.04.11, 02:57
      I jak, zamawiał ktoś te biustonosze? Widzę, że ceny znacząco pospadały, biustonosze kosztują 60-70zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka