Dodaj do ulubionych

Sklepy DOPASOWANA

28.09.11, 19:28
Wątek przeznaczony do komentowania oferty i jakości obsługi sklepów firmowych DOPASOWANA (sklepu stacjonarnego w Warszawie oraz sklepu internetowego).

Tu zamieszczamy komentarze i pytania dotyczące OBSŁUGI, CZASU DOSTAWY,
procedury składania zamówień, sposobów płatności, zwrotów, wysokości cen,
zmian na stronie internetowej, promocji cenowych, preferowanych szerokości
ramiączek;) itp.
Komentarze dotyczące konkretnego sklepu wpisujemy pod odpowiednią gałęzią drzewka, odpowiadając na pierwszy post. Znajdują się tam także linki do poprzednich wątków.

UWAGA! NIE omawiamy w tym wątku KONKRETNYCH MODELI STANIKÓW!
Obserwuj wątek
    • sylwiastka SKLEP INTERNETOWY 28.09.11, 19:35
      Wątek przeznaczony do komentowania sklepu internetowego DOPASOWANA.PL
      www.dopasowana.pl/
      regulamin sklepu: www.dopasowana.pl/Regulamin-cterms-pol-1.html

Wątki archiwalne:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,82541216,0,nowy_sklep_z_bielizna_www_dopasowana_pl.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,89099833,89099833,DOPASOWANA_2.html
      Aby zachować strukturę drzewka umieść komentarz odpowiadając na TEN post.
      • paula.anna Re: SKLEP INTERNETOWY 20.11.11, 13:18
        Dokonałam pierwszego zakupu i jestem bardzo zadowolona!
        Wczoraj zamówienie i wpłata, dziś paczka w domu :). (Tzn nie dziś, ale w ciągu 24h. Po prostu cuda, biorąc pod uwagę, że dostarczała poczta polska ;))
        Więc na razie obsługa i organizacja na 6.
        Niestety stanik nie pasuje, więc zobaczę jak jest ze zwrotami, wymianami itp. Ale spodziewam się najlepszego.
      • wujka Re: SKLEP INTERNETOWY 19.04.12, 12:33
        W sklepie robiłam zakupy nie jeden raz. Warto dodać, że mają dobry program lojalnościowy i przy każdych kolejnych zakupach zwiększa się rabat. Darmowa przesyłka przy zamówieniu za minimum 200 zł (wydaje mi się, że wcześniej była to niższa kwota).
        Szybka wysyłka, nawet w dniu zamówienia. Nie zdarzyło mi się też ani razu, żebym zamówiła jakiś produkt, a później okazałoby się, że nie ma tego już na stanie, bo np. zostało sprzedane w sklepie stacjonarnym. A to niestety zdarza się innym sklepom prowadzącym równocześnie sprzedaż internetową i tradycyjną. Zwrot pieniędzy już nie tak ekspresowy, chyba zawsze był dokonywany 7. dnia roboczego.
        Ogólnie sklep przyjemny w obsłudze. Tylko często produkty prezentowane są bez żadnych zdjęć czy opisów, sama marka i model. Szukam wtedy przez google jak ten biustonosz wygląda. Zdarzyło mi się trafić przez to do innego sklepu i tam kupić, bo oprócz zdjęcia czy opisu, cena była niższa.
        Kiedyś Dopasowana dawała chyba 30 dni na zwrot, ale zmieniono to na ustawowe 10 dni. Ceny też nie są już tak korzystne jak kiedyś (w porównaniu do innych sklepów).

Ale na pewno warty jest polecenia.
    • sylwiastka SKLEP STACJONARNY W WARSZAWIE 28.09.11, 19:44
      Wątek przeznaczony do komentowania sklepu stacjonarnego DOPASOWANA w WARSZAWIE

Al.Waszyngtona 122 (Praga Południe).

Poniedziałek - piątek
      11.00-19.00
      Sobota
      11.00-17.00
      Szczegóły dojazdu: www.dopasowana.pl/contact.php

Tel.514826328tel, 0224035871
      GG:15642235
      E-mail: sklep@dopasowana.pl

Na miejscu oferta jest dokładnie taka sama jak na stronie: www.dopasowana.pl/

Archiwalny wątek sklepu: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,100145305,,Dopasowana_stacjonarnie_w_Warszawie.html?s=0

Aby zachować strukturę drzewka umieść komentarz odpowiadając na TEN post.
    • kika2705 ja nie polecam 19.04.12, 20:31
      i nie jestem zadowolona

na Gruponie kupiłam bon za 100zł (kosztował 50zł) do wykorzystania w sklepie. Umówiłam się, poszłam i wyszłam zadowolona z biustonoszem za 115zł, czyli jeszcze dopłaciłam 15zł - ale w końcu jestem 50zł do przodu...

Nieopatrznie w internecie sprawdziłam, czy są inne kolory tego biustonosza i ze zdziwieniem zobaczyłam, że ten model przeciętnie kosztuje w innych sklepach ok 60 zł... i prawie usłyszałam, jak "milutka pani sprzedawczyni zachwalająca właśnie ten biustonosz" śmieje się z kolejnej frajerki, która nie dość, że nic nie zyskała, to jeszcze dopłaciła...

poza tym, wybór w sklepie internetowym dość ograniczony, a ten biustonosz był jedynym, który pasował mi rozmiarowo

rozumiem, że sklep w związku z gruponem musi wyjść na swoje i podnosi ceny i daje do sprzedaży to, co mu nie zeszło, tylko że u kupujących duży niesmak pozostaje, a na pewno niechęć do sklepu...
      • anka-ania Re: ja nie polecam 19.04.12, 20:50
        kika2705 napisała:

> Nieopatrznie w internecie sprawdziłam, czy są inne kolory tego biustonosza i ze
        > zdziwieniem zobaczyłam, że ten model przeciętnie kosztuje w innych sklepach ok
        > 60 zł...

Jaki to biustonosz, którego producenta? 60 zł za stanik w szerokiej rozmiarówce to niezła okazja. Podzielisz się informacją?
        • kika2705 Re: ja nie polecam 19.04.12, 21:45
          firma gorsenia, biustonosz gardenia np. tu:
          bieliznawysylkowa.pl/p/74/19753/gorsenia-36486-gardenia-biustonosze-dla-niej.html
          • milstar Re: ja nie polecam 20.04.12, 02:21
            Przejrzałam ofertę tego sklepu. Ceny są w nim podejrzanie niskie, np. ceny halek mewa i staników Ava niższe niż w internetowych sklepach firmowych. Szczerze mówiąc bałabym się tam kupować.
      • roza_am Re: ja nie polecam 19.04.12, 23:25
        > Nieopatrznie w internecie sprawdziłam, czy są inne kolory tego biustonosza i ze
        > zdziwieniem zobaczyłam, że ten model przeciętnie kosztuje w innych sklepach ok
        > 60 zł

A jak wyglądają ceny w innych sklepach stacjonarnych? Bo chyba lepiej porównywać ze sobą sklepy tego samego typu.

... i prawie usłyszałam, jak "milutka pani sprzedawczyni zachwalająca wła
        > śnie ten biustonosz" śmieje się z kolejnej frajerki, która nie dość, że nic nie
        > zyskała, to jeszcze dopłaciła...

OK, rozumiem, że poczułaś się jak frajerka i faktycznie jest to nieprzyjemna sytuacja. Ale wycieczka osobista pod adresem sprzedawczyni to jednak imho krok za daleko. Nie wiesz co ta osoba sobie o Tobie pomyślała i czy w ogóle coś. Tymczasem przypisujesz jej złośliwe intencje i słowa, nie mając do tego żadnych podstaw ani dowodów. To jest niefajne. (Szczególnie jeśli byłaby to szeregowa sprzedawczyni, która nie odpowiada za politykę cenową danego sklepu.)
      • monika_dopasowana Re: ja nie polecam 25.04.12, 12:40
        Droga kika2705 bardzo nam przykro, że odniosłaś takie wrażenie. Nie sprzedajemy osobom z kuponami bielizny, która nam się nie sprzedała oraz nie zawyżamy cen specjalnie na potrzeby kuponu, bo to w naszych oczach mija się z celem.

Uwaga odnośnie ekspedientki...nie wiem sama jak na to zareagować, bo ani ja jako właścicielka ani żadna z moich pracownic tak nie myśli. My szanujemy każdą Klientkę i staramy się każdemu poświęcić dużo czasu i zaoferować to co najlepsze, ale dobrze skoro odniosłaś takie wrażenie porozmawiam z dziewczynami i przekaże im Twoje odczucia.

Gratuluję natomiast umiejętności czytania w myślach.

Monika Jaworska
    • monika_dopasowana weekend majowy 25.04.12, 12:41
      30 kwietnia oraz 2 maja zarówno Salon stacjonarny jak i sklep internetowy nie będą pracowały. Zapraszamy do soboty 28 kwietnia a później od 4 maja.

Życzymy wszystkim spokojnego słonecznego wypoczynku.

Zespół Dopasowanej.
    • maggar Re: Sklepy DOPASOWANA 27.04.12, 22:05
      Zastanawiałam się, czy pisać, ale jednak się odezwę. Też byłam w dopasowanej z grouponem. To była moja pierwsza wizyta u braffiterki i być może zbyt wiele oczekiwałam, ale jestem trochę rozczarowana. Wcześniej przeczytałam i wysłuchałam wiele opinii. Dowiedziałam się, że braffiterka tłumaczy i/lub pokazuje na co zwracać uwagę, skąd ściągać piersi (jestem w sile wieku), jak porządnie zakładać stanik, jak ustawić długość ramiączek itp. Wyczytałam też, że w sklepie jest olbrzymi wybór.
      Informacji „jak zakładać” uzyskałam niewiele. Więcej skorzystałam słysząc rady udzielane innym klientkom niż na skierowanych bezpośrednio do mnie. Być może trafiłam na niezbyt dobrą (doświadczoną?) sprzedawczynię. Wybór staników też pozostawiał wiele do życzenia. Np., cytat, może niedosłowny: jasnych (białe, ecru) teraz jest niewiele, bo sezon i szybko się sprzedają. Nie sprawdzałam i nie porównywałam cen w Internecie i innych sklepach, więc na ten temat się nie wypowiem. Prawdę mówiąc byłam przygotowana na wyższe kwoty i większe zakupy, ale po pierwsze nie było wyboru, a po drugie nie miałam aż tyle czasu. Fakt, że były to ostatnie dni na wykorzystanie kuponu i przez to dużo klientek. Niestety większość czasu zmarnowałam, czekając aż sprzedawczyni ponownie do mnie podejdzie. Co nieco kupiłam, ale nie jestem w pełni zadowolona.
      Być może w okresach „poza grouponowych” dopasowana jest super, ale ja się zraziłam. I tu prośba do was – polećcie sklep z doświadczoną braffiterką, która poświęci mi więcej uwagi, pomoże w wyborze rozmiaru, douczy i pomoże wybrać. Najchętniej Ursynów lub Żoliborz. Z góry dzięki!
      • ammeux Re: Sklepy DOPASOWANA 05.06.12, 12:25
        Niestety muszę podpisać się pod maggar.
        Nie usłyszałam ani jednej rady, jak układać, ściągać piersi. Jak dobierać biustonosz.
        Poza tym pani ekspedientka, poleciła mi biustonosz na bardzo wąskich ramiączkach, którego nie mogę używać. Tak mi się wpija w ciało, że mam sine ślady po całym dniu noszenia. Od doświadczonych ekspedientek oczekiwałam czegoś więcej.
        110 zł poszło do śmieci.
        Jestem rozczarowana.
        • monika_dopasowana do ammeux 05.06.12, 13:12
          ammeux napisała:

> Niestety muszę podpisać się pod maggar.
          > Nie usłyszałam ani jednej rady, jak układać, ściągać piersi. Jak dobierać biust
          > onosz.
          > Poza tym pani ekspedientka, poleciła mi biustonosz na bardzo wąskich ramiączkac
          > h, którego nie mogę używać. Tak mi się wpija w ciało, że mam sine ślady po cały
          > m dniu noszenia. Od doświadczonych ekspedientek oczekiwałam czegoś więcej.
          > 110 zł poszło do śmieci.
          > Jestem rozczarowana.

Ramiączka w każdym modelu dostosowane są do rozmiaru. Zastanawiam się z czego może wynikać wpijanie się ramiączek w Pani przypadku. Zawsze staramy się zaproponować kilka modeli tak aby Klientka wybrała najlepszy dla siebie. Nigdy nie wybieramy za nią. Jeżeli miała Pani wątpliwości dotyczące ramiączek należało o tym od razu nam powiedzieć.

Gdyby zdecydowała się Pani na zakupy u nas ponownie otrzyma Pani specjalny rabat w ramach zadośćuczynienia i niezadowolenia z poprzednich zakupów.

Ze swojej strony mogę tylko obiecać, że z jeszcze większą uwagą będziemy tłumaczyć Klientkom wszystkie szczegóły dotyczące dopasowania biustonosz i poprawiania piersi.

Pozdrawiam
          Monika Jaworska
      • monika_dopasowana Re: Sklepy DOPASOWANA 05.06.12, 13:06
        maggar napisała:

> Zastanawiałam się, czy pisać, ale jednak się odezwę. Też byłam w dopasowanej z
        > grouponem. To była moja pierwsza wizyta u braffiterki i być może zbyt wiele ocz
        > ekiwałam, ale jestem trochę rozczarowana. Wcześniej przeczytałam i wysłuchałam
        > wiele opinii. Dowiedziałam się, że braffiterka tłumaczy i/lub pokazuje na co zw
        > racać uwagę, skąd ściągać piersi (jestem w sile wieku), jak porządnie zakładać
        > stanik, jak ustawić długość ramiączek itp. Wyczytałam też, że w sklepie jest ol
        > brzymi wybór.
        > Informacji „jak zakładać” uzyskałam niewiele. Więcej skorzystałam s
        > łysząc rady udzielane innym klientkom niż na skierowanych bezpośrednio do mnie.
        > Być może trafiłam na niezbyt dobrą (doświadczoną?) sprzedawczynię. Wybór stan
        > ików też pozostawiał wiele do życzenia. Np., cytat, może niedosłowny: jasnych (
        > białe, ecru) teraz jest niewiele, bo sezon i szybko się sprzedają. Nie sprawdza
        > łam i nie porównywałam cen w Internecie i innych sklepach, więc na ten temat si
        > ę nie wypowiem. Prawdę mówiąc byłam przygotowana na wyższe kwoty i większe zaku
        > py, ale po pierwsze nie było wyboru, a po drugie nie miałam aż tyle czasu. Fakt
        > , że były to ostatnie dni na wykorzystanie kuponu i przez to dużo klientek. Nie
        > stety większość czasu zmarnowałam, czekając aż sprzedawczyni ponownie do mnie p
        > odejdzie. Co nieco kupiłam, ale nie jestem w pełni zadowolona.
        > Być może w okresach „poza grouponowych” dopasowana jest super, ale
        > ja się zraziłam. I tu prośba do was – polećcie sklep z doświadczoną braff
        > iterką, która poświęci mi więcej uwagi, pomoże w wyborze rozmiaru, douczy i pom
        > oże wybrać. Najchętniej Ursynów lub Żoliborz. Z góry dzięki!

maggar napisała:

> Zastanawiałam się, czy pisać, ale jednak się odezwę. Też byłam w dopasowanej z
        > grouponem. To była moja pierwsza wizyta u braffiterki i być może zbyt wiele ocz
        > ekiwałam, ale jestem trochę rozczarowana. Wcześniej przeczytałam i wysłuchałam
        > wiele opinii. Dowiedziałam się, że braffiterka tłumaczy i/lub pokazuje na co zw
        > racać uwagę, skąd ściągać piersi (jestem w sile wieku), jak porządnie zakładać
        > stanik, jak ustawić długość ramiączek itp. Wyczytałam też, że w sklepie jest ol
        > brzymi wybór.
        > Informacji „jak zakładać” uzyskałam niewiele. Więcej skorzystałam s
        > łysząc rady udzielane innym klientkom niż na skierowanych bezpośrednio do mnie.
        > Być może trafiłam na niezbyt dobrą (doświadczoną?) sprzedawczynię. Wybór stan
        > ików też pozostawiał wiele do życzenia. Np., cytat, może niedosłowny: jasnych (
        > białe, ecru) teraz jest niewiele, bo sezon i szybko się sprzedają. Nie sprawdza
        > łam i nie porównywałam cen w Internecie i innych sklepach, więc na ten temat si
        > ę nie wypowiem. Prawdę mówiąc byłam przygotowana na wyższe kwoty i większe zaku
        > py, ale po pierwsze nie było wyboru, a po drugie nie miałam aż tyle czasu. Fakt
        > , że były to ostatnie dni na wykorzystanie kuponu i przez to dużo klientek. Nie
        > stety większość czasu zmarnowałam, czekając aż sprzedawczyni ponownie do mnie p
        > odejdzie. Co nieco kupiłam, ale nie jestem w pełni zadowolona.
        > Być może w okresach „poza grouponowych” dopasowana jest super, ale
        > ja się zraziłam. I tu prośba do was – polećcie sklep z doświadczoną braff
        > iterką, która poświęci mi więcej uwagi, pomoże w wyborze rozmiaru, douczy i pom
        > oże wybrać. Najchętniej Ursynów lub Żoliborz. Z góry dzięki!

Witam serdecznie,

bardzo mi przykro, że była Pani rozczarowana z realizacji kuponu. Niestety, ale ostatniego dnia było bardzo dużo osób, które postanowiły zrealizować kupon właśnie tego dnia pomimo tego, że na jego realizację było aż 4 miesiące. Starałyśmy się bardzo aby każda osoba była zadowolona z naszej obsługi, ale jak widać w 100% nam się to nie udało. To co mogę zaproponować w takiej sytuacji to ponowną wizytę u nas już na spokojnie bez żadnych zobowiązań oczywiście do zakupów. Postaramy się aby wyszła Pani z większą dawką wiedzy.

W sytuacji gdyby zdecydowała się Pani na wizytę proszę o kontakt na adres sklep@dopasowana.pl abyśmy mogły orientacyjnie umówić się na dzień spotkania.

Pozdrawiam serdecznie
        Monika Jaworska

• tomb_raider Re: Sklepy DOPASOWANA- czy wciąż taki dobry? 08.09.12, 14:14
      Mam pytanie- czy inne użytkowniczki też mają poczucie że jakość się obniżyła w sklepie stacjonarnym?
      Dopasowana na mapie biuściastych jest jednym z polecanych sklepów; ze względu na czas pracy (sklepu i mój) zbieram się tam jak sójka za morze- ale ponieważ totalnie nie radzę sobie z doborem właściwego rozmiaru, jeśli tam nie dają porad, to może jakieś inne miejsce?

Jednym słowem, poszukuję zadowolonych konsumentek sklepu i potwierdzenia, czy warto ryzykować? :)
      • beata-1978 Re: Sklepy DOPASOWANA- czy wciąż taki dobry? 08.09.12, 15:59
        Z Dopasowanej zazwyczaj korzystam jako sklepu internetowego, ale korzystając z wizyty w Warszawie wybrałam się do sklepu. Panie były bardzo kompetentne (obsługiwały mnie w pewnym momencie dwie), pomagały w zakładaniu, wygarnianiu (radzę sobie z tym bez problemu, ale akurat miałam kontuzję ramienia). Znosiły moje marudzenia, że nic nie pasuje bez mrugnięcia okiem i ciągle donosiły nowe staniki. Obok były obsługiwane 2 młode dziewczyny i sprzedająca bardzo dokładnie tłumaczyła im jak zakładać stanik i wygarniać itp Z czystym sumieniem mogę polecić, zwłaszcza, że kilka godzin później byłam w LiParie w Złotych Tarasach i tu nie byłam zadowolona.
        • tomb_raider Re: Sklepy DOPASOWANA- czy wciąż taki dobry? 08.09.12, 17:42
          Beato, dzięki za informację- bo już zaczynałam wątpić w swoją decyzję :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka