paula.anna 16.11.11, 08:49 Są gdzieś zebrane? Tzn można gdzieś w 1 miejscu sprawdzić, które wysyłają zamówienia za darmo? Nie zaglądając na każdą stronę internetową? Wiem na razie o Dopasowanej. A tyle jest tych sklepów... Podpowiecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yaga7 Re: Sklepy internetowe z darmową wysyłką? 16.11.11, 08:54 Chyba nie są nigdzie zebrane. Z polskich Bradea też ma darmową wysyłkę, jeżeli nie jest pobraniowa. Z angielskich sklepów Asos ma darmową wysyłkę i ma niektóre biuściaste modele, więc moim zdaniem warto zaglądać. Odpowiedz Link
inez69 Re: Sklepy internetowe z darmową wysyłką? 16.11.11, 18:41 Asos wysyła do Polski za darmo? Odpowiedz Link
azymut17 Re: Sklepy internetowe z darmową wysyłką? 17.11.11, 22:29 inez69 napisała: > Asos wysyła do Polski za darmo? Tak, niestety na poczcie okropnie kradną. Wiem od znajomych, że jednym przesyłka w ogóle nie doszła, a ktoś inny dostał paczkę otwartą - widać zawartość nie była warta kradzieży... Pewnie niedługo znowu znajdziemy się na czarnej liście (kilka lat temu Asos nie wysyłał do PL w żaden sposób). Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Sklepy internetowe z darmową wysyłką? 16.11.11, 09:19 Może chodzi Ci o Dzień Darmowej Dostawy? Odpowiedz Link
paula.anna Re: Sklepy internetowe z darmową wysyłką? 16.11.11, 09:51 Nie, chodzi o darmową wysyłkę w standardzie :) Niedawno przypadkiem w jakimś wątku wyczytałam, że Dopasowana to ma. Ale nie tylko. Odpowiedz Link
marcille www.bieliznakrakow.pl 16.11.11, 09:57 U nas wysyłka Pocztą Polską jest darmowa - zwykły polecony oraz polecony priorytet. Wysyłki za pobraniem i kurierskie płatne odpowiednio 16 i 25 zł. Zapraszam :) bieliznakrakow.pl/sklep/ Odpowiedz Link
iva.anka Re: Sklepy internetowe z darmową wysyłką? 16.11.11, 10:03 Darmową wysyłkę ma brafiteria.pl a także body.sklep.pl. Nie wkleję linku, bo piszę z komórki. To świetny pomysł aby zebrać informacje o takich sklepach w jednym miejscu. Odpowiedz Link
paula.anna Re: Sklepy internetowe z darmową wysyłką? 16.11.11, 10:17 Sklep Body akurat mam blisko :) Ostatnio często tam bywam. Ale nie zawsze akurat jest to, czego szukam na JUŻ Odpowiedz Link
kasienka.body BODY - darmowa wysyłka 16.11.11, 14:27 to ja tylko dodam linka i potwierdzam, ze w Body wysyłka listem poleconym jest darmowa :) Wysyłka paczką kosztuje 6 zł. body.sklep.pl/ Odpowiedz Link
stanikowa-alternatywa <a href="http://stanikowa-alternatywa.pl/" target="_blank" rel="no 16.11.11, 10:50 W Stanikowej Alternatywie wysyłka za pośrednictwem Poczty Polskiej jest gratis, również pobraniowa. Przesyłek kurierskich u nas nie ma. stanikowa-alternatywa.pl/ Odpowiedz Link
stanikowa-alternatywa Oooo rany..Ale tytuł wątku mi wyszedł :/.Przeprasz 16.11.11, 10:52 Odpowiedz Link
madziaost milla 16.11.11, 11:06 Witam, od dłuższego czasu mamy darmową wysyłkę na terenie kraju. sklep.milla.net.pl/Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link
madziaost poprawny link:) 16.11.11, 11:08 sklep.milla.net.pl/ Pozdrowienia mi się przykleiły, przepraszam:) Odpowiedz Link
brafiteria_zamosc www.brafiteria.pl " darmowa wysyłka" 16.11.11, 12:11 Witam, sklep BRAFITERIA również oferuje darmową wysyłkę za pośrednictwem poczty polskiej. www.brafiteria.pl/ Pozdrawiamy, Odpowiedz Link
dobrana doBRAna - Kraków / www.dobrana.pl 16.11.11, 12:13 W doBRAnej, od samego początku działalności, oferujemy darmową przesyłkę przy przedpłacie na konto. 31.11 w Dzień Darmowej Dostawy również przesyłki pobraniowe będą gratis :) dobrana.pl/Regulamin-cterms-pol-1.html Pozdrawiamy :) Odpowiedz Link
noszebiustonosze noszebiustonosze.pl 16.11.11, 13:38 W noszebiustonosze darmowa wysyłka pocztowa dla zakupów od 50zł (nie dotyczy pobrań i przesyłek zagranicznych). Bez rozczarowujących "haczyków" typu potrącenia kosztów wysyłki w przypadku zwrotu towaru zakupionego z darmową wysyłką, ponieważ jest to niestety niezgodne z przepisami (kiedyś popełniłam o tym notkę http://noszebiustonosze.blox.pl/2011/05/staniki-wysylam-czyli-ryzyko-biznesowe.html ) Odpowiedz Link
iva.anka Re: noszebiustonosze.pl 16.11.11, 15:48 noszebiustonosze napisała: > W noszebiustonosze darmowa wysyłka pocztowa dla zakupów od 50zł (nie dotyczy pobrań i przesyłek zagranicznych).> Na stronie sklepu nie mogę znaleźć takiej informacji. Widzę natomiast, że płacąc przelewem koszty wysyłki Pocztą Polską wynoszą: za 1 - 4 szt. 6,50zł, za 5 - 10 szt. 11zł, za 11 - 20 szt 13zł, za 31 - 50szt 20,50zł. Jeśli źle patrzę, proszę o sprostowanie. Odpowiedz Link
noszebiustonosze Re: noszebiustonosze.pl 16.11.11, 15:54 @iva.anka Poniżej specyfikacji kosztów (krajowych i zagranicznyc) znajduje się informacja: "Niezależnie od powyższych ustaleń - jeśli wartość zakupionych towarów jest równa lub wyższa niż 50 złotych a zamówienie zostało opłacone przelewem na konto sklepu - pocztowa przesyłka zakupów na terenie Polski odbywa się na koszt noszebiustonosze.pl" Odpowiedz Link
iva.anka Re: noszebiustonosze.pl 16.11.11, 16:05 Dzięki. Faktycznie nie doczytałam. I przepraszam za zamieszanie. Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty cenna informacja 17.11.11, 16:18 ...a ja wlasnie sie dowiedzialam, ze w przypadku zwrotu chocby czesci zamowionego towaru (ponad 300 zl - gratisowa wysylka) pewien sklep potraca mi zwracane kwoty o koszty wysylki - 17,22 zl. I najzabawniejsze kwestie - w sklepie nie ma cennika wysylek, koszt wysylki jest widoczny na etapie zamawiania, a ja zamawiajac za ponad 300 zl mialam w koszyku info "wysylka gratis", wiec nawet nie wiedzialam, ile normalna wysylka wynosi, a kolejna kwestia, ze ten sklep ma tylko ta jedna mozliwa opcje - 17,22 zl, nie ma innych tanszych wysylek (sprawdzilam teraz przechodzac kolejne etapy zamowienia na sume ponizej 300 zl). Paczke mam platna przy odbiorze i teraz zastanawiam sie, czy w ogole ja odebrac. Pomijam juz kwestie prawne, rozumiem, ze sklep musi za wysylki placic, ale 1. koszt wysylki jest wysoki (idzie Poczta Polska, nie kurierem), moglabym sie zgodzic na potracenie jakies normalnej kwoty, a nie zawyzonej 2. w przypadku zwroty calego zamowienia moge zrozumiec chcec odzyskania przez sklep pieniedzy za poniesione koszty wysylki, ale jesli zwracam czesc towaru, to sklep i tak zarobi na tym, co zostawiam. Szczerze mowiac wolalabym juz zaplacic za przesylke, zbey nie miec takich problemow, zamowilam w tym sklepie, bo jako jedyny mial wsyztskie 3 modele biustonoszy, ktore mnie interesowaly... Odpowiedz Link
mszn Re: cenna informacja 17.11.11, 16:51 Napisałaś do sklepu? Może być tak, że nie zdają sobie sprawy z tego, że postępują nielegalnie. Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty Re: cenna informacja 17.11.11, 17:06 Tak, wyslalam im dlugasnego maila. Zobaczymy... Sklep ma pare wad, min. problem z aktualizacja stanow magazynowych (po zlozeniu zamowienia na 6 produktow okazalo sie, ze 3 nie maja... - bylo to kilka dni temu, a one nadal sa w sklepie jako dostepne) no i te nieszczesne kwestie zwiazane z wysylka, ale poza tym obsluga na plus i tak samo oferta - niskie ceny polskich marek. Na pewno zostawilabym sobie 1 stanik, ktory mierzylam w sklepie stacjonarnym i mialam nadzieje, ze ktorys z rozmiarow spasuje mi z innej marki (reszta bylaby do zwrotu), ale za to przy kolejnych zakupach juz bede wiedziala w jakie rozmiary tych marek celowac i bede tam zamawiac. Teraz wszystko zalezy od nich. Odpowiedz Link
paula.anna Re: Sklepy internetowe z darmową wysyłką? 17.11.11, 09:41 Dziękuję za odpowiedzi! Wątek wrzucam do ulubionych, na wypadek problemów z pamięcią ;) Mam nadzieję, że nie tylko mi się przyda. Odpowiedz Link
marta.ebras Re: Sklepy internetowe z darmową wysyłką? 17.11.11, 13:54 ebras.pl też wysyła za darmo - listem poleconym priorytetowym :) przesyłki pobraniowe są płatne, kurier gratis jeśli zamówienie przekroczy 250 zł. Odpowiedz Link
desu_chelm www.bradesu.pl 17.11.11, 21:27 W www.bradesu.pl darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 100 zł bądź równowartości w euro, dotyczy zarówno wysyłek na terenie Polski, jak i na terenie Europy (zakupy zarówno w złotych, jak i w euro - wyboru waluty należy dokonać przed rozpoczęciem procesu zamawiania) Odpowiedz Link
desu_chelm zwrot - zwrot ceny za towar i za przesyłkę 17.11.11, 21:52 Powyżej został poruszony problem, iż jakiś sklep potrącił koszty dodatkowe. Sama prowadzę sklep www.bradesu.pl, nie jest doskonały, ale staramy się systematycznie poprawiać sklep. Chętnie tutaj informuję klienki, że według poniżej przeczytanej informacji, klientki w każdym sklepie internetowym mają prawo domagać się zwrotu nie tylko kwoty za towar, ale również za koszty przesyłki. Moim zdaniem, decyzja Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów podparta wyrokiem Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej warta jest rozpowszechniania (może nawet warto opisać to w oddzielnym wątku): reklamacjatowaru.pl/zwrot-towaru-zakupionego-przez-internet-kto-ponosi-koszty-przesylki/ Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty Re: zwrot - zwrot ceny za towar i za przesyłkę 17.11.11, 22:14 Ciezko uwierzyc, ze istnieje taki zapis, jest to bardzo krzywdzace dla sklepow, na szczescie dla nich nie jest stosowany. Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty Re: zwrot - zwrot ceny za towar i za przesyłkę 17.11.11, 22:28 Wczytalam sie dokladniej i mam wrazenie, ze w tym linku ktos podajac przyklady zle sobie zinterpretowal ten wyrok. Wydaje mi sie, ze chodzi tu o sytuacje, ktora opisalam - place za towar, wysylka jest darmowa. Zwracam towar, a sklep nie oddaje mi calosci kasy, tylko odejmuje sobie koszty wysylki, ktore poniosl (co ja mialam gratis). Gdyby to bylo jak w przykladzie "kupuje ksiazke za 40 zl, wysylka 10 zl, zwracam ksiazke i sklep oddaje mi 50 zl" to by bylo bez sensu i sklepy mialyby problem, zeby sie utrzymac (o zarabianiu juz nie wspomne). Z drugiej strony nie rozumiem, dlaczego Ty jako wlascicel sklepu chcesz upowszechniac niekorzystny dla Ciebie zapis? I jak to sie ma do zapisu w regulaminie w Twoim sklepie: W terminie 7 dni od sprawdzenia towaru Sklep zwraca Klientowi zapłaconą kwotę, pomniejszoną o koszty realizacji zamówienia. Klient powinien wskazać numer rachunku bankowego, na jaki ma zostać przelana zwracana kwota. Odpowiedz Link
desu_chelm Re: zwrot - zwrot ceny za towar i za przesyłkę 17.11.11, 23:44 Artykuł jest wprawdzie z sierpnia tego roku, ale natrafiłam na niego niedawno. Po jego lekutrze rozważamy zmiany w sklepie, bądź informacja, iż zwrot będzie dotyczył również kosztów przesyłki bądź wysyłka gratis. Człowiek, chce dobrze, a tu od razu atak. Ja wierzę w ludzi. Wierzę, że jeżeli ktoś dokonuje zakupu, a później zwrotu, to nie by zrobić sprzedającemu "na złość", ale miał szczery zamiar zakupu, a niestety produkt nie okazał się odpowiedni. Sprzedajemy poprzez sklep BRADESU i na naszej stronie i na allegro. Dotychczas mieliśmy 1 zwrot - bielizny korygującej. Mimo iż formalnie nie byliśmy zobowiązani, to dokonaliśmy zwrotu w dwóch przelewach: 1) kwoty za towar oraz za przesyłkę, 2) kosztów "odesłania" w kwocie opłaty pocztowej. Zapewne teraz jeszcze raz przeanalizujemy stanowisko. Czytając wcześniejsze wpisy, zastanawiam się, czy faktycznie nie będę zmuszona albo zrezygnować z takiej wiary w ludzi albo z prowadzenia sklepu. Nie rozumiem ataku także dlatego, że tutaj jest sporo sklepów, które mają darmową wysyłkę. Te sklepy ponoszą również koszty wysyłki, a w przypadku zwrotu towaru dokonują zwrotu całej kwoty. Te sklepy działają właśnie na takich zasadach. Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty Re: zwrot - zwrot ceny za towar i za przesyłkę 18.11.11, 00:08 Ja Cie nie atakuje, ja chcialam zrozumiec, czmeu chcesz sobie sama krzywde zrobic :P To bardzo dobrze, ze dbasz o klientow, jestem w szoku, ze sa ludzie, ktorzy tak mocno dbaja o zadowolenie klientow, a nie tylko zyski. Ale ja jako klient nie chcialabym Tobie jako sprzedajacemu robic krzywdy :P Nie ukrywam, ze koszty wysylki sa dla mnie w pewnym stopniu hamulcem w zakupach onlinowych ("teraz zaplace 12 zl za przesylke, jak nie bedzie pasowac, zaplace kolejne 12 zl za odeslanie, wiec bede 24 zl na minusie"), ale wydaje mi sie, ze nie kazdy sklep moze sobie pozwolic na takie szalenstwo. Ja cenie sklepy, ktore maja niskie koszty wysylki, jest to dla mnie uczciwe, sprawiedliwe i nie rujnuje ani mnie, ani sklepu. Ale ciesze sie, ze o ty napisalas, zapisze sobie Twoj sklep i mam nadzieje, ze zrobie zakupy. :) Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty Re: zwrot - zwrot ceny za towar i za przesyłkę 21.11.11, 13:03 Musze przyznać, że obsługa sklepu jest świetna. I nie wiem, jak udało się wysłać zamówienie, za który przelew zrobiłam w piątek wieczorem, że już dziś rano dotarło. :) Odpowiedz Link
paula.anna szybkie przesyłki 21.11.11, 13:10 Asiek, jakieś cuda się dzieją :) Ja w dopasowanej złożyłam zamówienie w środę czy czwartek a już następnego dnia rano miałam przesyłkę! Fakt, płacenie tym szybkim przelewem czy jak mu tam, na pewno pomaga, ale i tak jestem pod wrażeniem Odpowiedz Link