Dodaj do ulubionych

"Weekendowe" staniki

27.11.11, 17:50
Mam pytanie - czy wiecie może, która firma produkuje takie "weekendowe" czy "sportowe" staniki (aczkolwiek nie mam na myśli typowych staników do uprawiania sportu). Wszystkie modele, jakie widzę, to koronki, poliestry, sztywne materiały. Niestety, nie są one miłe dla skóry i nie wyobrażam sobie noszenia w weekend pod dres np. maskaradki. La senza ma fantastyczne modele - bawełniane, superwygodne, niestety klapa jest z rozmiarami. Ja potrzebuję 70F..
Obserwuj wątek
    • kryklu Re: "Weekendowe" staniki 27.11.11, 18:25
      Ja tam przez cały tydzień lubię wygodę, dlatego na okrągło noszę effuniaki (Ewa Michalak). Zdarza mi się nawet w nich spać. Usztywniane mają od strony ciała bawełnę, ale te nieusztywniane, syntetyczne są równie wygodne. A rozmiarówka, ho, ho.
    • kryklu Re: "Weekendowe" staniki 27.11.11, 18:27
      nie wyobrażam sobie noszenia w weekend p
      > od dres np. maskaradki.

A ja sobie wyobrażam :)
      Jest w tym przewrotny urok.
    • mszn Re: "Weekendowe" staniki 27.11.11, 19:13
      Nie mam staników "podomowych" i "wyjściowych", a chyba o taki podział Ci z grubsza chodzi. Wszystkie mają być jednakowo wygodne. Jedyna ewentualna różnica jest taka, że w dni "robocze" noszę czasem usztywniane staniki, a w dni "domowe" praktycznie nigdy tego nie robię, ale nie jest to kwestia wygody, tylko tego, że nie lubię gąbkowanych staników. Tym bardziej niepocieszona jestem faktem, że dla mojego biustu najzdrowiej jest, jeśli śpię w stanikach z jak najniższym mostkiem (bezfiszbinowce nie dla mnie), więc siłą rzeczy w usztywnianych, bo miękki plunge to stwór zagrożony wymarciem.

Jeśli szukasz miłych materiałów, to polecam niektóre Freye, np. Polyannę oraz całą rodzinę siostrzanych modeli takich jak Tigerlilly, Iona, Miranda (chociaż chyba po Mirandzie już takiego nie było). Materiał misek w nich to nie siateczka, tylko jakiś taki modal czy coś, bardzo miękkie i przyjemne w dotyku.

Zresztą rozmiar 70F w LaSenzie to chyba nie taki problem? Mają dużo modeli do G. Praktycznie wszystkie usztywniane staniki dowolnej firmy wyściełane są w środku czymś miłym, na Stanikomanii komentuje czasem dziewczyna, która pisze, że ma AZS i nosi tylko sztywniaki właśnie z tego powodu. No ale jeśli piszesz, że maskaradkowe miski są dla Ciebie niewygodne? Wydaje mi się, że niewiele więcej można znaleźć w kwestii "skóroprzyjazności" wnętrza misek.
      • dinka444 Re: "Weekendowe" staniki 27.11.11, 22:17
        Zgadzam się, każdy stanik powinien być wygodny, wręcz niewyczuwalny, jednak ja takiego jeszcze nie znalazłam wśród tych właściwych dla mnie rozmiarowo i który byłby jak "druga skóra".
        Z tych "wyjściowych" posiadam freyę deco i maskaradkę właśnie. owszem, dają idealne podparcie dla biustu ale z komfortem chodzenia już nie jest tak różowo. tzn, nie jest tak, że coś mnie notorycznie pije i uwiera, ale nie wyobrażam sobie włożenia takiego pancernika w sobotę i wylegiwania się w nim na kanapie..Dlatego szukam coś w typie la senzy - są tam modele w całości bawełniane, nawet ramiączka i pasek są obleczone bawełną, skóra absolutnie nie ma kontaktu z gumką, którą jest podszyty pasek od stanika, i która jest normalnie na zewnątrz! Nie ma żadnych szwów, przeszyć, łączeń itp.
        ps - czy mówimy o tej samej la senza, która jest w centrach handlowych? jeśli tak, to konieczne muszę się wybrać. z tego co widziałam, największe rozmiary to DD, przynajmniej większych "okazów" nie trzymają na półkach..
        ps2 - a jeśli chodzi o podział wyjściowe/domowe, to muszę Wam powiedzieć, ze to nie tylko kwestia wygody ale i psychologii. Ja taki podział mam z majtkami - raczej nie zakładam różowych bawełnianych gatek w kwiatki pod spodnie "biurowe", a z drugiej strony po domu, w dzień wolny, nie noszę koronek..
        Dzięki za wszystkie odpowiedzi!
        • kulka_kulkowa Re: "Weekendowe" staniki 28.11.11, 18:16
          dinka444 napisała:
          > ps - czy mówimy o tej samej la senza, która jest w centrach handlowych? jeśli t
          > ak, to konieczne muszę się wybrać. z tego co widziałam, największe rozmiary to
          > DD, przynajmniej większych "okazów" nie trzymają na półkach..

Niestety, pełna rozmiarówka jest tylko na rynek brytyjski. Można zamówić z ich strony internetowej: lasenza.co.uk/ albo spróbować coś znaleźć na brytyjskim ebayu (lub ew. na allegro, też się trafia).
          W sprawie dostępności pełnej rozmiarówki w innych krajach była niedawno wystosowana petycja, więcej informacji tu: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,129806811,,Petycja_do_LaSenzy.html?v=2
    • ptysiowa_7 Re: "Weekendowe" staniki 27.11.11, 19:25
      Nie mam staników weekendowych i wyjściowych, bo nigdy nie noszę niewygodnych staników. Jeśli coś drapie, jest niemiłe, wbija się, uwiera, od razu znika z mojej szuflady. Nie znoszę sztywnych materiałów, preferuję jedynie miękkie i miłe w dotyku. Jedyne ustępstwo - strapless, który jest mniej wygodny z racji silikonu na obwodzie. Zwłaszcza nie lubię się męczyć w niewygodnych i drapiących rzeczach w pracy, gdy nie chcę, żeby coś mnie dodatkowo rozpraszało i przeszkadzało.
      Jeśli lubisz bawełnę, to wszystkie usztywniane modele firmy Panache są nią wyściełane - Panache, Masquerade, Cleo. Sztywniaki Evedenu już nie, ale za to są ogólnie robione z bardziej miękkich i miłych w dotyku materiałów, więc brak wyściełania bawełną nie przeszkadza.
    • nathd Re: "Weekendowe" staniki 27.11.11, 20:10
      Bawełniana jest Sophie z Bestforma :) Z M&S też można coś znaleźć.
    • magda2em Re: "Weekendowe" staniki 27.11.11, 20:22
      W sumie to się chciałam podczepić do pytania, ale z nieco innym rozmiarem - okolice 34GG/H. Ostatnio AZS daje mi się solidnie we znaki i najchętniej nie zakładałabym żadnego stanika, ani w ogóle żadnych ubrań, tylko mi szkoda biustu i narażania go na grawitację. Marzy mi się coś, co będzie albo bawełniane, nie będzie miało koronek ani żadnych elementów z tak ostatnio popularnych siateczek.

Uwaga: to nie jest kwestia niewyczuwalności stanika czy niedziabania fiszbinami, chodzi o miękkość materiału. Przy takim zaostrzeniu mogę nie czuć, że coś jest niewygodne/drapiące, a po paru godzinach będę mieć skórę zdrapaną do krwi.
      • anna-pia Elomi? 27.11.11, 22:28
        Caitlyn bardzo sobie chwalę - dla mnie po 5 godzinach każdy stanik jest super, ale po 15 czy 20 już niekoniecznie, jak dotąd bez zarzutu sprawia się tylko Caitlyn, niezależnie od pory roku czy miesiąca.
        Obwód ma w normie z tendencją do ścisłego, miseczki duże (normalnie noszę 34G, tu mam 34FF).
    • kasienka.body Freya Retro? 28.11.11, 15:12
      Co jak co, ale Retro wygody nie można odmówić :) Jest z miękkiego materiału, leciutko tylko usztywniana (w zasadzie nie ma tam chyba pianki, tylko grubsza warstwa materiałów?), gładka i przyjemna w dotyku. Kojarzy mi się właśnie z takim codzienniakiem podomowym :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka