Dodaj do ulubionych

kostium kapielowy (bikini) BLAGAM pomozcie!!!

29.12.11, 00:30
Dziewczyny bardzo licze na wasza pomoc!!!

Za 3 tygodnie lece na egzotyczne wakacje z potenjalnym materialem na chlopaka i potrzebuje bikini. Wlasnie przymierzylam moj stary kostium FREYA VODKATINI COCOA BALCONY BIKINI 32H i srednio to wyglada i napewno w tym kostiumie ciezko bedzie cos zdzialac :( Miski ostaja i nie leza tak super (moze dlatego ze kostium sie rozciagnal). Wiem, ze ten model ma raczej spore miski i dlatego nie wiem w jaki rozmiar powinnam celowac z innych modeli?

Mieszkam zagranica i na miejscu nie ma szans zebym cos znalazla wiec pozostaja mi zagraniczne sklepy internetowe (a mam tylko niecale 3 tygodnie)

Staniki w ktorych najlepiej leza mi piersi (w odpowiedniej kolejnosci) to Panache cleo (ale ten specjalny model czarny z rozowymi kwiatkami: przesylam link ponizej) rozmiar 65 hh, krisline fortuna 70 J, panache sienna 65hh, dalia 65 k. Jestem waskofiszbinowa i miski musza byc ciete pionowo, a nie poziomo.

Moje wymiary pod biustem 76-77, w biuscie w najlepszym staniki okolo 98-99, bez stanika w zwisie prostopadle do podlogi okolo 110. 170 cm wzrostu i ok 64-65 kg (Mam zamiar troche jeszcze schudnac przed tym wyjazdem)

Mozecie mi polecic w co moge celowac z jakiego modelu jaki rozmiar?? Mysle, ze bede musiala zamowic kilka rozmiarow zeby miec gwaracje ze cos wybiore. Jesli przyjada wam do glowy jakies rodzaje stanikow kt moglby byc dla mnie dobre to tez piszcie (musze uzupelnic tez zapasy biustonoszy).

Co jest szansa ze ta Freya Eden Balcony Bikini 30 H moglaby byc dla mnie ok? Wie ktos moze czy jest bardzo ciasna w obwodzie i czy ma duze miski? Bo boje sie ze moze byc za mala, ale jesli chodzi o kostium to chyba lepiej zeby byl mniejszy niz za duzy, co?
www.ebay.co.uk/itm/NEW-Season-2011-Freya-Eden-Balcony-Bikini-Top-ONLY-/360372653286?pt=UK_Women_s_Swimwear&var=&hash=item92afef5f82#ht_2256wt_1144
Bede wam niezmiernie wdzieczna za wszelka pomoc!!!!!

Pozdrawiam serdczenie,

link do panacze cleo w kt najlepiej wygldaja moje piersi: http://www.google.com/imgres?q=panache+cleo&um=1&hl=en&client=safari&sa=N&rls=en&biw=1440&bih=696&tbm=isch&tbnid=kYBijk4wclfOaM:&imgrefurl=http://mambra.blip.pl/archive/11/2010&docid=f9WwfTwebWKf1M&imgurl=http://static0.blip.pl/user_generated/update_pictures/1450249.jpg&w=300&h=400&ei=nKH7ToPtAcyXOvKykZ8B&zoom=1&iact=rc&dur=484&sig=103675290159679647960&page=1&tbnh=154&tbnw=111&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:15,s:0&tx=51&ty=125
Obserwuj wątek
    • clarisse Re: kostium kapielowy (bikini) BLAGAM pomozcie!!! 29.12.11, 11:56
      Niestety nie umiem doradzić jaki konkretnie model i rozmiar będzie dla Ciebie dobry - ale jeśli sprawa jest bardzo ważna a masz wystarczającą ilość gotówki do zamrożenia na jakiś, to może najlepiej byłoby kupić więcej niż jeden stanik - niepasujące odeślesz, zostawisz ten najlepszy. Idealnie byłoby pewnie porównać dwa różne fasony w kilku okolicznych rozmiarach, no ale to już jest bardzo konkretne obciążenie finansowe, więc może wystarczy wziąć jeden wybrany model w 2 sąsiadujących rozmiarach.
      • pernille1 Re: kostium kapielowy BLAGAM/rozm. ok 65-70 h-hh 29.12.11, 17:37
        Dzieki Clarissa!!!
        Dziewczyny naprawde zadna nie jest w stanie cos doradzic?
        Moge zamowic wiecej rozmiarow, ale trzeba mniej wiecej wiedziec w co celowac...

Bede bardzo wdzieczna za wszelkie podpowiedzi.
        • madzioreck Re: kostium kapielowy BLAGAM/rozm. ok 65-70 h-hh 29.12.11, 23:02
          Obawiam się, że ciężko tu pomóc na odległość, ponieważ porównania modeli niewiele dają. Widzę, jak czesto w jednym modelu klientce pasuje ten sam rozmiar, co mnie (65G), a w innym ja mam 70E, a klientka 70FF... także naprawdę trudno doradzić, bo rozmiar ostateczny danego modelu wynika nie tylko z różnicy obwodów, ale też często z kształtu miseczek w ścisłej relacji z kształtem biustu.
    • genepi Re: kostium kapielowy (bikini) BLAGAM pomozcie!!! 29.12.11, 18:00
      A może zmierz się starannie i wpisz w kalkulator na stronie Ewy Michalak, są dostępne 2 kostiumy www.ewa-michalak.pl/pol_m_Kostiumy-kapielowe_Gory-131.html,
      I jeszcze w części wyprzedażowej można coś znaleźć: www.ewa-michalak.pl/pol_m_KONCOWKI-KOLEKCJI_Biustonosze-135.html

Wydaje mi się że jeśli wystąpisz się w dziewczynie Tarzana to raczej ten chłopak będzie pisał na forach i fejsie co ma zrobić żeby odpędzić tabuny mężczyzn od dziewczyny która mu się podoba ;-)
      • pernille1 Re: kostium kapielowy (bikini) BLAGAM pomozcie!!! 29.12.11, 18:04
        Niestety z bielizny Ewy wylewaja mi sie piersi. Nawet kiedys mialam odniej stanik z dodatkowymi przeszyciami i nie pomoglo :(((

hahah gratuluje komentarza! :) usmialam sie bardzo :)

Ale licze ze ktos jeszcze cos doradzi.
    • melissadessous Re: kostium kapielowy (bikini) BLAGAM pomozcie!!! 29.12.11, 19:06
      Witaj Permille 1, w ofercie posiadamy stroje kąpielowe. Jesteśmy otwarci na potrzeby klientek. Realizujemy również indywidualne zamówienia, zapraszamy www.melissa.com.pl
    • pernille1 Fullfielled Rosie - czy ktos cos wie o tym modelu? 02.01.12, 20:32
      Czy ktos cos wie tym kostiumie??? czy ma waski czy szeroki obwod i jakie ma miski??

Tak jak juz pisalam moj stary kostium to FREYA VODKATINI COCOA BALCONY BIKINI 32H, ale troche mi miski odstaja. Wiem, ze ten model ma raczej spore miski i dlatego nie wiem w jaki rozmiar powinnam celowac z tego fullfilled Rosie??

Staniki w ktorych najlepiej leza mi piersi (w odpowiedniej kolejnosci) to Panache cleo (ale ten specjalny model czarny z rozowymi kwiatkami: przesylam link ponizej) rozmiar 65 hh, krisline fortuna 70 J, panache sienna 65hh, dalia 65 k. Jestem waskofiszbinowa i miski musza byc ciete pionowo, a nie poziomo.

Moje wymiary pod biustem 76-77, w biuscie w najlepszym staniki okolo 98-99, bez stanika w zwisie prostopadle do podlogi okolo 110. 170 cm wzrostu i ok 64-65 kg

bede wdzieczna za wszelkie porady
      • kk345 Re: Fullfielled Rosie - czy ktos cos wie o tym mo 02.01.12, 22:46
        Wiem, ze nie o to pytasz, ale czy naprawdę Twoja Freya nie da rady ? Vodkatini to moim zdaniem jeden z bardziej seksownych kostiumów, facetom kojarzy się z dziewczyna Bonda, a założę się, że przeciętny facet nie ma pojęcia, jak powinna leżeć dobrze dobrana miseczka;) Ja stawiałabym na Vodkatini, nawet niedopasowaną:) ten jeden raz biust przeżyje...
        • pernille1 Re: Fullfielled Rosie - czy ktos cos wie o tym mo 03.01.12, 23:12
          Dziekuje za porade :)

Oczywiscie stara freyje tez ze soba zabiore, ale na ostatnich wakcjach odbil mi sie na niej rozowy lakier do paznokci... i dlatego chcialam cos nowego.

Moze ktos cos wie o tym fullfielled bo nie wiem czy w 65hh, 65 h, 70h czy 70 gg celowac, a 4 kostiumy zamawiac to troche srednio, bo boje sie ze jeszcze nie dotra przed moim wyjazdem i nie dam rady ich zwrocic...

• kk345 Re: Fullfielled Rosie - czy ktos cos wie o tym mo 03.01.12, 23:16
            Osobiście kostiumy kąpielowe dobieram luźniejsze w obwodzie, niż staniki- plaża wybacza brak idealnego podtrzymania biustu, ale nie wybacza wałeczków pod zbyt ciasnym obwodem. To jest oczywiście moje własne zdanie i całkiem możliwe, ze nie jest zgodne z duchem Lobby:)

A, na dziewczynie Bonda żaden facet nie zauważy śladów różowego lakieru do paznokci, bo będzie się gapił zupełnie gdzie indziej:)
          • joannaorz Re: Fullfielled Rosie - czy ktos cos wie o tym mo 04.01.12, 15:05
            Według mnie i tabelki masz rozmiar 70 FF,ewentualnie 75 E.Jest jedna zasada jak się zmniejsza obwód to należy również zwiększyć miskę.
            Stroje kąpielowe dostępne są w tym rozmiarze bez problemu np:

www.malou.pl/stroje-plazowe-coco-de-ville-stroj-kapielowy-freya-biustonosz--o_l_86_1513.html
            www.malou.pl/stroje-plazowe-eden-stroj-kapielowy-freya-biustonosz--o_l_86_1494.html
            www.malou.pl/stroje-plazowe-pier-stroj-kapielowy-freya-biustonosz--o_l_86_1506.html

i są dostępne od ręki nie musisz czekać tydzień:)
            powodzenia życzę
            • roza_am Re: Fullfielled Rosie - czy ktos cos wie o tym mo 04.01.12, 15:32
              > Według mnie i tabelki masz rozmiar 70 FF,ewentualnie 75 E.

A obwód w biuście w pochyleniu wzięłaś pod uwagę? Sądzisz, że pernille dotychczas nosiła staniki aż tak bardzo za duże w miskach? Na jakiej podstawie to przypuszczenie?

Jest jedna zasada jak
              > się zmniejsza obwód to należy również zwiększyć miskę.

Z której wypowiedzi pernille wnioskujesz, że ona tej zasady nie zna? Moim zdaniem jak najbardziej udowodniła, że ją zna.

Jeśli jesteś brafitterką/właścicielką sklepu to nie najlepsze świadectwo sobie wystawiasz.
              • pernille1 rozo a moze ty doradzisz w co celowac? 04.01.12, 19:47
                Rozo ja dzis chce zamowic cos z fullfilled tylko teraz to juz zglupialam i nie wiem czy zamowic 65hh (taki nosze stanik z panache lizze i jest on perfekcyjnie dopasowany i jest slisly w obwodzie) czy np 70 GG tak zeby w obwodzie bylo luzniej ale zeby miski nie byly za duze. Bo tak jak pisalam w 70 h z freyi vodkatini miski moglyby byc ciut mniejsze. Moj biust jest troche obwisly, ale i tez pomimo wszystko ciezki. Wymiary tak jak w wczesniejszym poscie.
                Co radzisz??
                Bede bardzo wdzieczna za porade.
                • roza_am Re: rozo a moze ty doradzisz w co celowac? 04.01.12, 20:45
                  :-) Czuję ciężar odpowiedzialności. Mam nadzieję, że nie traktujesz moich słów jak wyroczni, bo ani wszystkich stanikowych mądrości nie zjadłam, ani moje doświadczenia czy priorytety nie muszą wcale być Twoimi.

Generalnie, gdybym miała jakąś sensowną poradę, już dawno bym napisała. Ale akurat ani tej firmy nie znam, ani w ogóle nie mam własnego doświadczenia z biuściastymi strojami kąpielowymi. Mogę się tylko opierać na teorii, opiniach innych forumek czy różnych gdybaniach.

Dla samej siebie robiłabym pewnie tak:
                  - skoro nie znam danej marki, celowałabym raczej w większy obwód, coby miska była mniejsza, a tym samym fiszbiny niższe/węższe (ale nie wiem, na ile ten aspekt jest akurat dla Ciebie ważny),
                  - ew. spróbowałabym się skontaktować z Brastopem i uzyskać od nich jakieś informacje o danych modelach,
                  - sprawdziłabym, czy nie ma czegoś ciekawego w ofercie Bravissimo Exclussive albo Comeximu czyli firm, po których spodziewałabym się korzystniejszych dla wąskofiszbinowców krojów.

Jeszcze przychodzą mi do głowy takie kwestie:
                  - ile masz czasu na odesłanie nietrafionych zakupów? Może zdążysz to zrobić już po powrocie z wakacji?
                  - gdzie mieszkasz? Może masz jakieś dodatkowe opcje zakupowe, których tu nie bierzemy pod uwagę?
                  • pernille1 Re: rozo a moze ty doradzisz w co celowac? 04.01.12, 21:29
                    Dziekuje bardzo Rozo! To chyba zamowie 32gg...

Jak nie przyjdzie na czas to nie dam rady zwrocic, bo jade na 17 dni do Brazylii. To maja byc wakacje zycia dlatego fajnie byloby miec dobry kostium :)

Mieszkam w Danii, a tutaj jednak ciezko cos na miejscu znalesc... normalnie to zawsze w Polsce mierze i kupuje w sklepach, ale jak jesli chodzi o kostiumy to nawet i w polsce ciezko je znalesc w moim rozmiarze...

• kk345 OT, Brazylia:) 04.01.12, 21:35
                      Woooow, Brazylia:)) no, kochana, na Brazylię to sugeruję mikroskopijne stringi i brak góry- dopasujesz się do lokalnych piękności, a kandydat będzie wniebowzięty:))) No i zniknie problem rozmiaru miseczki i ścisłości obwodu;)
                      • pernille1 Re: OT, Brazylia:) 04.01.12, 21:46
                        hahaha oj to chyba nie jest rozwiazanie na moje gabaryty :D i chyba to bedzie jednak kumpleski wyjazd.... ale napewno bedzie to niesamowita przygoda :)
                    • roza_am Re: rozo a moze ty doradzisz w co celowac? 04.01.12, 21:55
                      Ale może jednak zmieścisz się w miesiącu na odsyłkę? Tudzież spróbuj ponegocjować z Brastopem. Zdaje się, że są elastyczni i przychylni wobec potrzeb klientek (niech mnie ktoś prędko poprawi jeśli coś mylę i nie mam racji).

W Danii masz bonusowo chyba tylko Change, ale oni słyną z fajnej oferty na małe, a nie duże biusty :(

Brazylii zazdraszczam i życzę niezapomnianych wrażeń :)))
                      • pernille1 Re: rozo a moze ty doradzisz w co celowac? 04.01.12, 22:03
                        Dziekuje bardzo Rozo! Co do Brazyli to mamy poki co super plan i wybieramy sie tez na brazylijskie wesele :)))

Ja bede zamawiac z ebaya bo umowilam sie ze sprzdawca ze wysle mi to juz jutro jak dzis dokonam zakupu wiec jesli poczata nie nawali to moze i nawet dam rade zworocic.

I tak sie teraz zastanawiam czy zamowic 32 gg czy jeszcze i 30hh czy juz sama nie wiem jaki rozmiar.... (?)

• pernille1 Normalnie mam zawsze 65hh wiec jak 70 FF? 04.01.12, 15:33
              witaj joanno,

Ale ja staniki dobierane w sklepie mam w rozmiarze 65hh, a moja freye ma w rozmiarze 70h wiec myslisz ze sa jakiekolwiek szanse ze sie zmieszcze w 70 ff? kiedys mialam zwykly stanik freyi w rozmiarze 70 g i byl totalnie za maly...
        • madzioreck OT lakier 04.01.12, 12:23
          Tu zapytaj, co z tym zrobic :)
          forum.gazeta.pl/forum/f,49213,Wystarczajaco_Dobra_Pani_Domu.html
          • pernille1 dzieki madzioreck! 04.01.12, 15:41
      • pernille1 nadal nikt nic nie wie o tym fullfilled Rosie??? 04.01.12, 15:35
        > Czy ktos cos wie tym kostiumie??? czy ma waski czy szeroki obwod i jakie ma mis
        > ki??
        >
        > Tak jak juz pisalam moj stary kostium to FREYA VODKATINI COCOA BALCONY BIKINI 3
        > 2H, ale troche mi miski odstaja. Wiem, ze ten model ma raczej spore miski i dla
        > tego nie wiem w jaki rozmiar powinnam celowac z tego fullfilled Rosie??
        >
        > Staniki w ktorych najlepiej leza mi piersi (w odpowiedniej kolejnosci) to Panac
        > he cleo (ale ten specjalny model czarny z rozowymi kwiatkami: przesylam link po
        > nizej) rozmiar 65 hh, krisline fortuna 70 J, panache sienna 65hh, dalia 65 k. J
        > estem waskofiszbinowa i miski musza byc ciete pionowo, a nie poziomo.
        >
        > Moje wymiary pod biustem 76-77, w biuscie w najlepszym staniki okolo 98-99, bez
        > stanika w zwisie prostopadle do podlogi okolo 110. 170 cm wzrostu i ok 64-65 k
        > g
        >
        > bede wdzieczna za wszelkie porady
        • clarisse Pernille, po prostu musisz zaryzykować 04.01.12, 16:49
          Nie ma sensu powtarzać tego samego pytania przez tydzień, po prostu wygląda na to, że nikt nie zna tego modelu, skoro piszesz kilka razy w dwóch wątkach i cisza. Musisz się na coś zdecydować - pamiętaj, zawsze możesz odesłać.
          • clarisse I kciuki, żeby pasował n/t 04.01.12, 16:50

• joannaorz Re: kostium kapielowy (bikini) BLAGAM pomozcie!!! 04.01.12, 15:12
      A tu masz jeszcze jeden na tej samej bazie co twój stary:
      www.malou.pl/freya--magic---stroj-kapielowy-freya--biustonosz--o_l_609.html
      :)
      mam nadzieję że pomogłam
      • kk345 Re: kostium kapielowy (bikini) BLAGAM pomozcie!!! 04.01.12, 19:58
        joanno, a przeczytałaś pytanie PRZED udzieleniem odpowiedzi? Dziewczyna szuka 65HH lub 70GG, w podlinkowanym przez Ciebie modelu nie ma tych rozmiarów, dodatkowo pisze, ze szuka w sklepach zagranicznych, a Ty linkujesz jej polski...
        • joannaorz Re: kostium kapielowy (bikini) BLAGAM pomozcie!!! 04.01.12, 20:35
          Oczywiście kk345 możesz się ze mną nie zgadzać:) Podlinkowałam Freyę bo o takich kostiumach między innymi mowa.A według rozmiarów brytyjskich z tabeli i wymiarów zainteresowanej wychodzi właśnie taki rozmiar.Tabelka np tu:dobrana.iai-shop.com/Tabela-rozmiarow-cinfo-pol-5.html
          A co do wysyłki to nie jesteśmy krajem trzeciego świata i wydaje mi się że sklepy już wysyłki zagraniczne traktują normalnie.
          • kk345 Re: kostium kapielowy (bikini) BLAGAM pomozcie!!! 04.01.12, 21:19
            OK, w takim razie pozostaje dziewczynie zaryzykować opóźnienia wysyłki z Polski za granicę (notabene na stronie Twojego sklepu nie ma ani słowa o możliwości i cenie wysyłki za granicę), a jak już paczka dotrze, to wbić się w 70FF- nie ma, ze boli, tabelki nie kłamią...

Jeżeli zajmujesz się brafittingiem na podstawie internetowych tabelek, bez praktyki, to życzę powodzenia. A reklamowanie swojego sklepu jest na tym forum objęte pewnymi zasadami, kryptoreklama nie ma tu racji bytu- załóż sobie nick z nazwą sklepu, przedstaw się w wątku sklepowym i podaj link do swojego sklepu, dodając podstawowe informacje o firmie, oraz ofertę.
            • pernille1 Re: kostium kapielowy (bikini) BLAGAM pomozcie!!! 04.01.12, 21:32
              kk334 dobrze ze trzymasz reke na pulsie tego co sie dzieje na tym forum!!! Dzieki!
              Bo to przeciez jakies niedorzecznosci...
              • kk345 Re: kostium kapielowy (bikini) BLAGAM pomozcie!!! 04.01.12, 21:36
                Hehehe, mów mi Strażniku Teksasu:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka