Dodaj do ulubionych

Zamowienia zbiorowe?

18.03.12, 18:23
Tak sie zastanawiam, czy w dobie calkiem przyzwoitej ilosci sklepow stacjonarnych oferujacych rzeczywiste rozmiary bielizny, w dobie allegro, przepelnionego wszystkim, itd. Organizowane sa gdzies jeszcze zamowienia zbiorowe z UK? Rzadko co daje rade dopasc cos fajnego w Polsce, w dodatku ceny nowych kolekcji nie pozwalaja zbytnio poszalec, a jak juz znajduje swoj wymarzony model na promocji to rozmiarow niet. Wysylka z UK dla jednej osoby jest, no imho zabojcza, 10funtow za rejestrowana... (nierejestrowane do mnie nie docieraja zupelnie, jasne po 20 dniach roboczych wyslali mi po raz drugi, ale 1. czekac tyle i sie denerwowac 2. niewiadomo czy 2 raz tez brastop tak by zrobil 3. niewiadomo czy to co sobie upatrzylam by bylo). Gdzie moge znalezc jakies zbiorowe zamowienie, zeby sie podlaczyc? W ogole sa one jeszcze organizowane?
Obserwuj wątek
    • schistosoma Re: Zamowienia zbiorowe? 18.03.12, 19:08
      Tutaj to nie wiem, bo się mało udzielam, ale na Balkonetce dziewczyny co jakiś czas organizują. Ostatnio np. było właśnie z Brastopu i z Leia. Załóż wątek, może się ktoś chętny podłączy :)
      • beinea Re: Zamowienia zbiorowe? 18.03.12, 19:27
        schistosoma napisała:

> Załóż wątek, mo
        > że się ktoś chętny podłączy :)

Niestety moj staz na balkonetce wynosi doslownie 24h i jeden post, wlasnie z zamowieniem z brastopu zwiazany ;) Takze nie mam co liczyc ze ja moglabym to jakos zorganizowac, ze nowa w srodowisku ktos uzna za zaufana :)
        Wbija sie taka nowa na forum balkonetki, swoich zdjec w staniku pokazac nie chce, bo sie wstydzi tego ogromnego podbiuscia... renomy sobie nie wyrobi ;)
        Takze ja jako nowa raczej nie zorganizuje nic.
    • yaga7 Re: Zamowienia zbiorowe? 18.03.12, 19:28
      Tak, był nawet jakiś wątek dotyczacy wspólnych zakupów, ale jakoś nie potrafię go znaleźć.

Ale myślę, że jakbyś go nie znalazła, możesz założyć swój wątek, jeżeli wiesz, w jakim konkretnie sklepie chcesz coś kupić.
      • beinea Re: Zamowienia zbiorowe? 18.03.12, 19:39
        Ale tak bez posiadania 20 merytorycznych postow, oraz calego portfolio w galerii moge?
        • ankh_morkpork Re: Zamowienia zbiorowe? 18.03.12, 20:02
          Założyć wątek o grupowych zakupach w ...? Pewnie, że możesz. ;-)

Ale gwarancji na to, że ktoś się podłączy pod Twoje zakupy - nie masz.
          • beinea Re: Zamowienia zbiorowe? 18.03.12, 20:29
            Ale mam spora szanse ze ktos zaufany dla lobby stwierdzi ze "a co mi tam" i przejmie organizacje, albo ze wlasnie kogos zaufanego zainspirowalam, i wlasnie z wypiekami przeglada strone brastopu i chce cos zamowic i spytac sie czy ktos inny nie ma ochoty. Prawda? :)
            Gwarancji podlaczenia nikt nie ma ;)

Ja bym z wielka checia podniosla swoja renome, jednak ciagle sie krepuje przy 100 pod biustem pokazac swoje zdjecia... jeszcze brakuje zeby lobbystkom matryce popekaly ;P n merytorycznych postow tez nie umiem napisac, bo zapewne napisalabym to co juz zostalo napisane, wiec za merytoryczne ich uznac nie bedzie mozna. Bedac kompatybilna chwilowo tylko z jedna marka i nie bedac absolutnie kompatybilna z np. effuniakami, nie moge nawet zbytnio wyrazic swojej opini o jakims modelu, bo nie bedzie ona zbyt rzetelna, natomiast o kompatybilnej marce moglabym pisac peany. I znowuz merytoryke posta szlag strzelil ;)
            • sbarazzina Re: Zamowienia zbiorowe? 18.03.12, 20:41
              beinea napisała:

> Ja bym z wielka checia podniosla swoja renome, jednak ciagle sie krepuje przy 1
              > 00 pod biustem pokazac swoje zdjecia... jeszcze brakuje zeby lobbystkom matryce
              > popekaly ;P n merytorycznych postow tez nie umiem napisac, bo zapewne napisala
              > bym to co juz zostalo napisane, wiec za merytoryczne ich uznac nie bedzie mozna
              > . Bedac kompatybilna chwilowo tylko z jedna marka i nie bedac absolutnie kompat
              > ybilna z np. effuniakami, nie moge nawet zbytnio wyrazic swojej opini o jakims
              > modelu, bo nie bedzie ona zbyt rzetelna, natomiast o kompatybilnej marce moglab
              > ym pisac peany. I znowuz merytoryke posta szlag strzelil ;)

Moim zadniem niesłusznie zakłądasz, że Twoje posty zostaną ocenione jako niemerytoryczne.
              Opisz swoje doświadczenia ze wszystkimi markami/modelami z jakimi miałaś do czynienia. I te pozytywne i te negatywne.

Nie musisz się nam pokazywać na zdjęciach, Nie ma takiego obowiązku. Ale swoja drogą Twoje relacje będę bardzo cenne, bo z tych rejonów rozmiarowych nie ma za wiele opinii na forum.
              • beinea Re: Zamowienia zbiorowe? 21.03.12, 14:11
                Az mnie sbarazzino zainspirowalas do wyprobowania po raz kolejny innych marek niz kompatybilna by byly jakies opinie, co prawda bede wachac sie ciagle ze zdjeciami, ale... moze z czasem. Tylko poniewaz jestem mocno scisliwa, i obwod mam zanizony o 10, czasem i 15cm z kompatybilnej marki, to nie wiem czy zanizenie sie z panache (ariza) o 15cm bedzie dobrym pomyslem.
                Problem zamowienia mi sie rozwiazal, po prostu luby przekazal na szczytny cel ponad 500zl ;)
                I na bogow, naprawde potrzebuje pomocy, bo juz nie wiem co dodawac do koszyka :) Dwa modele z szuflady zdublowalam...
                • ania.biulandia Re: Zamowienia zbiorowe? 21.03.12, 14:32
                  A jaka marka jest z Tobą kompatybilna? Modele? Może to też akurat ściśliwce? :) Bo Ariza IMO raczej ścisła jest...
                  • beinea Re: Zamowienia zbiorowe? 21.03.12, 14:46
                    Wszelkie miekkie kaski 40G (mam na sobie angel teraz), sa takie ze pewniej bym sie czula gdyby byly scislejsze (ale wtedy metka by mnie baaardzo drapala). Z showgirlsow idealne jak szyte na mnie 38G, tylko ze na dzien dobry zapinam je na ostatnia haftke... Ale im sie oprzec nie da za nic w swiecie ;)
                    A no i wyszlo szydlo z worka... znaczy sie moj rozmiar...
                    • clarisse Re: Zamowienia zbiorowe? 21.03.12, 14:57
                      Jazda do wątku o Kaśkach!
                      Mnie na przykłada okolice 38H/HH i 40G/GG bardzo interesują, bo mam w rodzinie kogoś około tego rozmiaru, kogo usiłuję zdalnie ostanikować za pomocą niedrogich staników (a Kaśki w porówaniu z taką Elomi są niedrogie).
                      • clarisse a poza tym... 21.03.12, 15:04
                        ... co Ty widzisz wstydliwego w rozmiarze 40G, że piszesz "wyszło szydło z worka"? :)
                        To jest normalny rozmiar, jak każdy inny :)
                        Co więcej, ponieważ na forum stosunkowo rzadko wypowiadają się osoby z tej kategorii rozmiarowej, informacje od Ciebie mogą być bezcenne :)

P.S. Na wszelki wypadek wyjaśniam, że sformułowanie "Jazda do wątku..." miało mieć formę żartobliwą, nie chodziło mi o wydawanie Ci poleceń. :) Po prostu uważam, że na Twoich postach w tym wątku wiele osób może skorzystać. Więc po co się krygować, że nie umiesz - po prostu spróbuj.
                        • beinea Re: a poza tym... 21.03.12, 15:18
                          "Jazda do watku"

Odpowiem jak na kazdy tryb nakazujacy: *sklada uszy po sobie* dobrze mamo, moje 100 pod biustem 136 w biuscie w zwisie i 131 w staniku zaraz sie tam znajdzie...

Tylko zakoncze batalie z PayPalem i przeanalizuje czy aby na pewno to 38GG lub 38H bedzie dobrym pomyslem, w koncu mi nawet przedluzka nie przeszkadza (w effuniakach sie przyzwyczailam, kazdy jeden w przymierzalni dobry - do pierwszego prania).

A wstydliwego widze - bo schudlam 20kg a moj rozmiar biustonosza ani drgnal :(
                          • ania.biulandia Beineo 21.03.12, 15:31
                            z doświadczenia z Klientkami w podobnym rozmiarze (a mam ich sporo 38H/40G/GG) mogę Ci powiedzieć, że z Panache fajnie leży na pewno Andorra. No i takie klasyki jak Melody Full Cup i Tango balkonetka.
                            A samo 38H - Cleo Chloe, Lizzie George i tym podobne. Cleo ma obwody tylko do 38 niestety :(
                            A że biust nie drgnął to się ciesz dziewczyno ponieważ -20kg spowodowałoby dużą utratę jędrności.
                            • beinea Re: Beineo 21.03.12, 15:44
                              Aniu-imienniczko z biulandii ;)
                              Mam do wyboru arize 38GG albo arize 38H
                              Jest jeszcze freya jolie 38GG i polyanna 38H
                              Niestety andorry melody i tango brak...

• clarisse Re: Zamowienia zbiorowe? 21.03.12, 14:55
              > Ja bym z wielka checia podniosla swoja renome, jednak ciagle sie krepuje przy 1
              > 00 pod biustem pokazac swoje zdjecia...

Beinea, ale o czym Ty mówisz??? Dlaczego pokazanie zdjęc miałoby podnieść renomę? Chyba coś pomięszałaś :) Chodzi o to, że warunkiem uzyskania dostępu do zamkniętej galerii jest napisanie 20 merytorycznych postów - a nie ODWROTNIE :)

> merytorycznych postow tez nie umiem napisac, bo zapewne napisala
              > bym to co juz zostalo napisane, wiec za merytoryczne ich uznac nie bedzie mozna

Muszę zakwestionować Twoją logikę ^^
              Merytoryczny post na temat biustonosza zawierać powinien moim zdaniem:
              - markę, model, rozmiar oraz wymiary noszącej osoby pod biustem i w biuście
              - opis ciekawszych cech biustonosza, które zwróciły Twoją uwagę, a które nie wynikają ze zdjęć producenckich (np.: czy ramiączka są regulowane na całej długości czy nie, jaki jest w dotyku materiał, miły czy nie; jak bardzo rozciągliwy jest obwód)
              - opis Twoich wrażeń z noszenia/przymiarki (np. "za ciasny" albo "wygodny" albo "ciaśniejszy niż inne, które mierzyłam w tym rozmiarze" albo "nadaje moim piersiom .... taki a taki kształt, co mi się podoba / nie podoba" "zastanawiam się nad (wzięciem większej/mniejszej miski, wzięciem innego obwodu)" "mostek mnie uwiera / mostek mnie nie uwiera" "fiszbina kłuje mnie w pachę / nie kłuje mnie w pachę" "mostek widać spod większości dekoltów"...
              - porównanie jak te wrażenia mają się do innych noszonych modeli

Jak w tym układzie możesz napisać coś, co zostało napisane, hę? Przecież żadna z nas nie ma pojęcia JAK TOBIE PASUJE TEN KONKRETNY BIUSTONOSZ.

Skoro jesteś kompatybilna tylko z jedną marką - tym lepiej, możesz porównywać różne modele tej marki między sobą, bo przecież nie są identyczne.(Różnice zdarzają się nawet w jednym modelu pomiędzy jego wersjami kolorystycznymi! - możesz to sprawdzić i napisać, czy są, czy nie ma). Możesz też zestawić to inną marką i sprobować określić CO w tej innej marce powoduje, że dla TWOJEGO biustu ona się nie nadaje. (oczywiście jeśli mierzyłaś tę inną markę).

Wszystko co napiszesz konkretnego o staniku (szczególnie jeśli to będzie zestawione z informacją o Twoim biuście i preferencjach) - może pomóc innej osobie. Jeśli napiszesz: "ten biustonosz kształtuje mi piersi w stożki" - to to będzie informacja ZARÓWNO dla tych, które stożki lubią, jak i dla tych, które lubią kule. Merytoryczna informacja, że przy takim a takim rozmiarze można tego a tego się spodziewać.

Merytoryczne mogą być sprawozdania z wizyt w sklepach, z informacją: gdzie sklep, jaki ma mniej więcej zakres rozmiarowy (jeśli nie cały, to przynajmniej w Twoich okolicach tabelki), jakie staniki Ci zaoferowano, jak oceniasz postawę osoby, która Cię obsługiwała i jej umiejętności brafitterskie, ja oceniasz przygotowanie sklepu (kolejka do przymierzalni? a może stoliczek z ciasteczkami, kawką i herbatką?) itp.

Wiadomo, że wszelkie opisy są subiektywne. Na to bierzemy poprawkę. To co dla jednego jest ciasne, dla drugiego o tych samych wymiarach będzie luźne. Ale to my wiemy. Chodzi o to, że im więcej szczegółowych opinii, tym lepiej zainteresowana osoba może zbadać temat :)

Więc proszę bez takich tu! ;) "Nie umiem merytorycznie", też cóś ;)
              • maith Re: Zamowienia zbiorowe? 21.03.12, 16:59
                Dokładnie. Jak jakaś grupa będzie siedzieć każda osobno, jak mysz pod miotłą, to nigdy się nie dowie, jaka jest duża.
                Zobacz, do czego takie myślenie doprowadziło - co ktoś lekko ruszał temat, to się archiwizował (a zaznaczam, że to wątki z czasów, kiedy staniki były o wiele bardziej rozciągliwe, więc pewnie wtedy byłabyś między 80 a 85):
                forum.gazeta.pl/forum/w,32203,84844072,,Czy_sa_tu_dziewczyny_z_obwodem_85_i_wiecej_.html?s=0
                forum.gazeta.pl/forum/w,32203,64155347,64155347,Duze_obwody_teraz_nasza_kolej_na_aktywacje_.html
                forum.gazeta.pl/forum/w,32203,58831395,58831395,Obwody_85_i_wieksze.html
                • milstar Re: Zamowienia zbiorowe? 21.03.12, 17:06
                  Popieram przedmówczynie. Znam kogoś w Twoich okolicach rozmiarowych, komu próbuję doradzać netowo, a dzięki Tobie przynajmniej będę coś niecoś wiedziała jak się obwody zachowują.
                  • beinea Re: Zamowienia zbiorowe? 21.03.12, 18:27
                    Dobrze, ja z radoscia zrecenzuje to co mam w szufladzie (moze w ogole przydalby sie watek z recenzjami 85+?):) Ale dalej nie wiem ktore z wymienionych beda blizsze 40G (chodzi glownie o miseczke, obwod zawsze moge uzyc przedluzki do ktorej przyzwyczaily mnie posiadane dotychczas staniki effuniaka gdzie nie wiem czemu zawsze najlepiej i najpewniej sie czulam pomiedzy obwodami)
                    Mam godzine zeby wybrac dwa z wymienionych... dalybyscie rade cos doradzic?
                    • maith Re: Zamowienia zbiorowe? 21.03.12, 19:11
                      Gdzie wymienionych?
                      Jak masz mało czasu, to wrzucasz link :)
                      • beinea Re: Zamowienia zbiorowe? 21.03.12, 19:22
                        brastop.com/SetDetails.aspx?setId=2861 38GG
                        brastop.com/SetDetails.aspx?setId=3255 38H
                        brastop.com/SetDetails.aspx?setId=3370 38GG
                        brastop.com/SetDetails.aspx?setId=3273 38GG
                        brastop.com/SetDetails.aspx?setId=3269 38H

Z dostepnych 40G wybralam to co mi pasowalo.
                        Z dostepnych i na pewno na mnie dobrych 38G (bo duzomiseczkowych) wybralam pasujace.
                        Pozostaly sie wyzej wymienione 5 modeli, do ew. noszenia z przedluzka jak scisle, ale za cholerke nie wiem jaka miseczke powinnam wybrac (czy GG czy H? ktore blizsze misce przy 40G?). Mam wybrac dwa z 5...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka