Dodaj do ulubionych

Gdzie są tamte maskaradki...

26.11.12, 17:25
Tak wspominkowo-sentymentalnie: wysyłałam dziś swoje za małe maskaradki do nowej właścicielki (jeśli to czyta - niech się dobrze noszą :)) i tak trochę smutno... jakie one ładne, zwłaszcza Maia i Georgiana... nowe wzory to już nie to. Akurat wraca Antośka, ale to nie jest moja faworytka ;) Czy też tęsknicie tak za jakimiś modelami?
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: Gdzie są tamte maskaradki... 26.11.12, 18:01
      Ja tęsknię za Maią, Aragonem, Pandorą, Coquette. Za Antośką też, ale gdybym miała wybrać swojego debeściaka oprócz Antośki, to byłby to chyba Aragon (Georgiana czy Rhea to już nie tej krój, nie to kształtowanie). Bardzo dobrze leżały na mnie też plandże, takie jak wyżej wspomniana Coquette, Soria czy Orion.
    • agafka88 Re: Gdzie są tamte maskaradki... 26.11.12, 18:02
      Aragon w kolorze teal :) Coquette, czyli kokietka. Polka. No i sahara... I miękka casablanca.
      • yaga7 Re: Gdzie są tamte maskaradki... 26.11.12, 18:08
        Do sztywnych maskaradek już nie tęsknię. Ale miękka Casablanca to co innego. Mam jeszcze zachomikowane 34FF, może kiedys schudnę ;)
      • kasica_k Re: Gdzie są tamte maskaradki... 26.11.12, 18:10
        Ech, to były złote czasy stanikomaniactwa, kiedy dosłownie nie wiedziałam, w co biust włożyć ;) Teraz niby wszystkiego jest dużo, ale jakby brakuje takich naprawdę zachwycających modeli.
        • arienna Re: Gdzie są tamte maskaradki... 26.11.12, 18:41
          O tak, tamte był zachwycające... moje stanikomaniactwo nie ma jakiegoś długiego stażu (czerwiec 2012), ale ilość modeli na, które chciałam polować... całe kolekcje bym przygarnęła. O! Saharę też chcę :) ale najbardziej pożądana jest Maia. Może jesienią 2013 Panache wypuści taką kolekcję the best of (rozmarzyłam się)...
          • black_halo Re: Gdzie są tamte maskaradki... 03.12.12, 12:18
            Moze trzeba uruchomic lobbowanie i pisac do nich?

Niedawno upatrzylam na ebayu, ze Hestia jest czarna i kremowa, w prawie wszystkich rozmiarach.

Osobiscie najbardziej tesknie za Aragonem, mialam trzy sztuki i nie moge ich odzalowac. Po Aragonie zostaly mi tylko stringi, niestety za male ;/
            • arienna Re: Gdzie są tamte maskaradki... 03.12.12, 15:10
              Jakby Panache eksperymentalnie wypuścił serię "the best of Masquerade"... Tylko ceny też będą te starsze ;)
              Black_halo jak to jest z tymi Hestiami? Tylko ebay czy przez sklepy też można zamawiać? (może szyją ciągle, a się nie chwalą w katalogach?) Hestii nie miałam, a wygląda świetnie (chyba, że kształt taki sobie robi i nie ma się czym ekscytować).
              • black_halo Re: Gdzie są tamte maskaradki... 07.12.12, 11:43
                Czarna i kremowa. W sklepach nie widzialam ale ja regularnie przeczesuje ebay bo moze mi sie akurat jakis Aragon trafi?

Jest tez kawowa maia Jeden maly problem widze - sprzedajacy ma stosunkowo malo komentarzy. Ale ten od Hestii maduzo wiec mysle, ze mozna spokojnie kupowac. Hestia to moj ulubiony biustonosz, sfatygowala sie jednak zanim z niej wyroslam miseczkowo. Dla mnie te kroj jest idealny ale teraz przerzucilam sie na Fauve. Jednak na Hestie sie skusilam i tak ;D
              • lavaenn Re: Gdzie są tamte maskaradki... 07.12.12, 11:54
                Hestii już nie szyją, ale chyba mają spore zapasy. W "normalnej" dystrybucji ich nie ma, czasem pojawia się oferta specjalna (na rynek polski ostatnio jakiś rok temu), na ebayu też pojawia się wysypami, nie pojedynczo. Fajny model, nie na każdy biust ale na pewno bliżej mu do starych maskaradek niż do nowych :)
                • arienna Re: Gdzie są tamte maskaradki... 07.12.12, 14:51
                  Dobrze wiedzieć :) dziękuję Wam za informację
      • dziwna_dziewczyna Re: Gdzie są tamte maskaradki... 26.11.12, 23:55
        Aragon teal i czerwony! Casablanca. Brzoskwiniowa antośka! Minuet midnight i śliwkowa Maia. Nawet z koniecznością przerabiania, niechże wrócą!

Szczęśliwe mogę wzdychać do granatowego Regency i czarnej Pandory, które udało mi się dorwać.
    • sbarazzina Re: Gdzie są tamte maskaradki... 26.11.12, 18:53
      Mnie się marzy Tiffany plunge w czerwieni, ciemnej zieleni, granacie...

---
      Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary:
      tnij.org/staniki01
      • ochanomizu Re: Gdzie są tamte maskaradki... 26.11.12, 18:56
        Tiffany w czerwieni był w limitowanej serii dla Debenhamsa - chyba 3 lata temu. Może coś jeszcze jest na e-bayu.
        • sbarazzina Re: Gdzie są tamte maskaradki... 26.11.12, 20:21
          ochanomizu napisała:

> Tiffany w czerwieni był w limitowanej serii dla Debenhamsa - chyba 3 lata temu.
          > Może coś jeszcze jest na e-bayu.

Wiem, że był:) Poluję na niego od dawna.
          A nie dla Bravissimo??

---
          tnij.org/staniki01
          • ochanomizu Re: Gdzie są tamte maskaradki... 26.11.12, 20:41
            Dla Debenhamsa i Simply Yours. Przy ostatniej wizycie w UK kupiłam na wyprzedaży w Debenhamsie Tiffanego z szortami za 9Ł ;)
          • a_gneskka Re: Gdzie są tamte maskaradki... 26.11.12, 22:22
            sbarazzina napisała:

> ochanomizu napisała:
            >
            > > Tiffany w czerwieni był w limitowanej serii dla Debenhamsa - chyba 3 lata
            > temu.
            > > Może coś jeszcze jest na e-bayu.
            >
            > Wiem, że był:) Poluję na niego od dawna.

A pasowałby Ci w 32DD? Bo mam na sprzedaż:

forum.gazeta.pl/forum/w,72041,130934117,134260571,32DD_Masquerade_Tiffany_czerwony_nowy_z_metkami.html
            • teresa104 Napisałam i czekam, czekam... 23.12.12, 12:41
              Obym się dowiedziała, co z tą Tiffany, nim całkiem piersi mi zanikną...
              • a_gneskka Re: Napisałam i czekam, czekam... 23.12.12, 21:54
                Tereso, bardzo Cię przepraszam, nie zaglądałam ostatnio na pocztę gazetową :(
                Już Ci odpisałam :)
                • teresa104 Masz wiadomość 25.12.12, 18:12
                  w skrzynce:)
            • sbarazzina Re: Gdzie są tamte maskaradki... 26.12.12, 13:11
              a_gneskka napisała:

> A pasowałby Ci w 32DD? Bo mam na sprzedaż:
              >
              > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,72041,130934117,134260571,32DD_Masquerade_Tiffany_czerwony_nowy_z_metkami.html

Tak, widziałam:) I w sumie to jest nawet mój potencjalny rozmiar, ale miałam kiedyś czarnego 32DD i był za luźny, więc wstępnie celuję w 30E.

---
              tnij.org/staniki01
    • tfu.tfu Re: Gdzie są tamte maskaradki... 27.11.12, 10:29
      aragon i casablanca... i tyle.
      co prawa będzie orla, ale błeeeee biała... tudzież biaława. nie kupuję białawych staników, bo po max. 3 praniach szarzeją lub żółkną, a ja niestety wybielaczy na skórze nosić nie mogę ;-)
      w ogóle te maskaradkowe kolory takie zachowawcze. nie powiem, że babciowe, ale nic co by na kolana rzucało. persia za to mnie roczarowała, bo z tym beżowym czymś pod spodem wygląda na moim biuście tandetnie...
    • klymenystra Re: Gdzie są tamte maskaradki... 01.12.12, 14:35
      Mam Aragona teal i czerwonego i je kocham i chcialabym miec oyster i szampanowego, ale ciezko o nie :( Na bazie Aragona mam tez cudo z pomponikami dla Debenhamsa - zdecydowanie wszystkie 3 sa moimi ulubionymi stanikami.
      • agafka88 Re: Gdzie są tamte maskaradki... 01.12.12, 22:32
        Pokażesz fotę tego z pomponikami? :)
        • klymenystra Re: Gdzie są tamte maskaradki... 07.12.12, 19:27
          https://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=8990119

Nazywalo sie to Nashira :)
    • hermenegilda_k Re: Gdzie są tamte maskaradki... 03.12.12, 13:18
      och, prawie wszystkie modele kocham:

Casablanca - mam białą i czarną, przygarnęlabym w każdym kolorze
      mam w największym rozmiarze czyli 38G i sprawdza się idealnie, nie mogę odżałować, że nie robią miekusów z normalnym elastycznym obwodem a nie na satynowych sznurkach
      Tiffany
      Pandora i jej niepozorna siostra Inca
      Maja

Tęsknię zwłaszcza za elastycznymi obwodami, w nowych maskaradkach po prostu się nie dopinam a z przedłużką chodzić w staniku za dwie stówy nie będę ;)
    • felisdomestica Re: Gdzie są tamte maskaradki... 03.12.12, 15:27
      Posiadam dwa Aragony, dwie Antośki i Maję i żadnego nie noszę :-). Może kiedyś dochudnę? A na razie oglądam sobie i się cieszę. I traktuję jako lokatę kapitału :-).
    • urkye Re: Gdzie są tamte maskaradki... 07.12.12, 21:13
      Tęsknię za Pandorką, w obu wersjach kolorystycznych. To były moje ukochane staniki, do czasu, aż z nich nie wyrosłam... Jeśli wrócą w 30GG/H, z niemordującymi fiszbinami, to biorę w ciemno :P
      W ogóle Pandory wspominam z wielkim sentymentem, bo obie po części zawdzięczam pewnej innej biuściastej, dzięki której trafiły do mnie poniekąd przez przypadek;))

Wspominam też bardzo dobrze Hestie, śliczne są :)
      • wodadobra Re: Gdzie są tamte maskaradki... 23.12.12, 22:16
        Zazdroszczę.
        Marzyłam zaraz po uświadomieniu, że sprawię sobie taką pandorkę. Kolor obojętnie jaki. Wydawały mi się takie hipisowskie - radosne i bez zobowiązań ;-) Spełniały wszystkie moje oczekiwania. Właściwie jako, że to marzenie się nie spełniło to i dziś nie pogardziłabym takim cacuchem.

• kasienka.body Pandora 29.12.12, 12:57
        Widziałam gdzieś zapowiedzi na następną jesień i ma być ponoć nowa Pandora :)
    • sbarazzina Casablanca 26.12.12, 13:03
      Apropo kultowych modeli. Próbowałam kiedyś przefarbować białą Casablance na granatowo. Poniżej efekty:)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/cj/ce/bc6e/EW2fO2d6s45dHuQdzX.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/cj/ce/bc6e/76DtbN5MwFiijiqBMX.jpg

---
      tnij.org/staniki01
      • mokta Re: Casablanca 29.12.12, 12:17
        jakby cos takiego wyprodukowali to bym kupiła :) 100% lepsza od oryginału.
        • sbarazzina Re: Casablanca 29.12.12, 14:42
          mokta napisała:

> jakby cos takiego wyprodukowali to bym kupiła :) 100% lepsza od oryginału.

Mogę Ci sprzedać ;) Chociaż nie sądzę żebyś się zmieściła, bo to 32DD.

---
          tnij.org/staniki01
          • mokta Re: Casablanca 29.12.12, 18:05
            Nie zmieszczę się :(
    • mokta Re: Gdzie są tamte maskaradki... 29.12.12, 12:16
      panache postawiło na rozwój Cleo więc Maskaradki są w odstawce, co niestety widać od kilku sezonów.
      Ja osobiście najbardziej tęksnię za Pandorą - jako że najlepiej na mnie leżala. Ale sentyment mam też do Sahary, czerwonego i różowego Aragona (mimo, że to kompletnie nie moje kroje), Regency - w każdym kolorze bo krój był świetny, Minerwą gorsetem - cudo, madison... Emerald, Nemesis, English Rose i Isis też miały swój klimat.
      Natomiast cieszę się, że nie ma Polki bo uważałam ja za najgorszą i najbrzydszą maskaradkę ever.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka