Dodaj do ulubionych

Zapraszamy na Lolabay.com

25.03.13, 16:12
Nowy sklep z bielizną (również duże rozmiary) i kosmetyki bio. Wszystko w jednym miejscu :)
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: Zapraszamy na Lolabay.com 25.03.13, 16:23
      A ja zapraszam do podania większej ilości informacji na temat oferty sklepu - jakie marki bielizny prowadzicie? Jakie zakresy rozmiarów? Nie mamy tu tablicy ogłoszeniowej :) tylko forum konsumenckie, na którym zbieramy informacje o interesujących sklepach.
      • kis-moho Re: Zapraszamy na Lolabay.com 25.03.13, 16:31
        No właśnie, trochę trudno się zorientować w sklepie - nie ma wyszukiwania ani po rozmiarach, ani po firmach, można szukać tylko po typach (usztywniany, miękki, push-up), a to trochę mało. Więcej opcji wyszukiwania bardzo ułatwiłoby orientację w sklepie.
        Ale nie mogę się powstrzymać i nie zalinkować pięknego zdjęcia by Kostar :D
      • lolabay Re: Zapraszamy na Lolabay.com 27.03.13, 17:56
        Chętnie odpowiemy na pytania :) Marek jest naprawdę sporo - stawiamy głównie na polskie, sprawdzone wzory, które są połowę tańsze od tych zagranicznych, a są równie śliczne. A więc mamy: Kostar, Kingę, Avę, Gorsenię, Nessę, Nipplex, Gorteks i wiele wiele innych :)
        Ależ można wyszukiwać po producencie, jak najbardziej. Na przykład przy każdym produkcie jest producent i można w niego kliknąć i wtedy pojawiają się wszystkie produkty danej marki - o tak. Poza tym na stronie głównej też są niektóre klikalne loga producentów.
        Na razie wyszukiwanie po rozmiarach rzeczywiście jest utrudnione, ale pracujemy nad tym ;)
    • heliamphora Re: Zapraszamy na Lolabay.com 29.03.13, 00:08
      Niestety, odstraszają zdjęcia modelek w źle dobranych stanikach. Są tak usztucznione i przerobione w programie graficznym, że nie wiadomo, czego się po staniku spodziewać w rzeczywistości.

Jest tabela rozmiarów biustonoszy Kinga (choć nieźle ukryta), a co z innymi markami? Dobrze byłoby chociaż napisać, że jest to rozmiarówka kontynentalna... A największym minusem jest brak wyszukiwania po rozmiarze.
      • lolabay Re: Zapraszamy na Lolabay.com 29.03.13, 15:27
        Co do wyglądu modelek to niestety niewiele możemy zrobić - skargę trzeba składać na ręce producentów. To są polskie firmy, więc myślę, że łatwo można dotrzeć do osób odpowiedzialnych za sesje. Zdjęcia są jakie są, ale my mimo wszystko chcemy promować polskie marki, bo uważamy, że warto :)
        Rozmiarówki niektórych producentów na stronie są i będą też innych. Pracujemy nad tym. Jak wspominałam sklep jest nowy i będzie się rozwijał! Będzie nie tylko bielizna, więc zapraszamy do śledzenia nowinek, na przykład na naszym fanpageu na Facebooku.
        O wyszukiwarce po rozmiarach było wspominane w poprzednim wpisie. Wiemy o tym i pracujemy, żeby coś z tym zrobić :) Dziękujemy za cenne uwagi - postaramy się, aby było jeszcze lepiej :)
        • magdalaena1977 Re: Zapraszamy na Lolabay.com 29.03.13, 17:34
          lolabay napisała:

> O wyszukiwarce po rozmiarach było wspominane w poprzednim wpisie. Wiemy o tym i
          > pracujemy, żeby coś z tym zrobić :)

IMHO brak wyszukiwarki po rozmiarach w internetowym sklepie z bielizną, to coś takiego jak brak wieszaków w sklepie stacjonarnym z ubraniami. Niby można zaczynać mając ciuchy upchane w workach i pudłach, ale trzeba się liczyć z tym, że mało komu będzie się chciało grzebać i że klientów będzie mniej, a niektórzy zniechęcą się na dobre.

Czy Wy same wcześniej nie kupowałyście staników przez internet?
          Jeśli tak, to jak znajdowałyście swój rozmiar?
          Jeśli nie, może trzeba było spróbować zanim otworzy się własny sklep?
          • lolabay Re: Zapraszamy na Lolabay.com 29.03.13, 18:36
            Temat wyszukiwarki był poruszany i jak pisałam, pracujemy nad tym. Staniki kupujemy, ale informatyczkami nie jesteśmy ;) Poza tym oprócz staników oferujemy też kosmetyki, więc nie jest to kolejne miejsce tylko ze stanikami... Nikt nie jest idealny, mamy problem z wyszukiwarką, ale nadrabiamy innymi rzeczami m.in. szeroką ofertą, przyjaznymi cenami, przejrzystym designem i... miłą obsługą ;) Zapraszamy!
            • babciun Re: Zapraszamy na Lolabay.com 31.03.13, 18:10
              Nadrabiacie szeroką ofertą? Chyba, że nie umiem się po stronie poruszać, ale nie widzę propozycji stanika dla rozmiarów (brytyjskie) I, II, J, JJ, K... a ja, posiadaczka biustu powyżej H, ciągle z nadzieją otwieram linki do nowych sklepów...
              • lolabay Re: Zapraszamy na Lolabay.com 31.03.13, 20:05
                Panie o większym biuście zapraszamy do zakładki - DUŻE ROZMIARY - STANIKI, MAJTECZKI, HALKI.
                Możemy polecić na przykład:
                BIUSTONOSZ MIĘKKI PINACOLADA
                BIUSTONOSZ MIĘKKI VALENTINA
                BIUSTONOSZ MIĘKKI CAPRI
                BIUSTONOSZ MIĘKKI CHIE
                BIUSTONOSZ PÓŁUSZTYWNIANY DELFINA

Można też wyszukać przez zakładkę BIUSTONOSZE i tam wybrać np. miękkie lub półusztywniane.
                • kk345 Re: Zapraszamy na Lolabay.com 31.03.13, 22:25
                  Dlaczego po rozwinieciu listy dostepnych rozmiarów są one tak wymieszane? Nie da się ich posegregować,tak by nie wswietlały się 90M-75E-65H-70D, tylko narastajaco?
                  • lolabay Re: Zapraszamy na Lolabay.com 01.04.13, 12:26
                    Na razie niestety wyświetla się w ten sposób... Tak zostało to zrobione przez informatyka - facet, wiadomo ;) Stopniowo będziemy to udoskonalać. Prosimy o cierpliwość :)
                    • roza_am Re: Zapraszamy na Lolabay.com 01.04.13, 13:02
                      > Tak zostało to zrobione przez informatyka - facet, wiadomo ;)

Tylko bez obrażania facetów proszę ;)

1. Sortowanie to jedna z podstawowych umiejętności programisty.
                      2. Facet może i nie kupuje staników, ale kupuje mnóstwo innych rzeczy oznaczanych numerami czy symbolami (buty, dżinsy, narzędzia etc.). Sensowność ułożenia ich wg logicznej kolejności nie powinna być mu więc obca.
                      3. Ktoś mu zlecił wykonanie usługi i ktoś jego pracę odbierał. Ktoś też zdecydował o otwarciu sklepu pomimo niedoróbek.
                      • magdalaena1977 Re: Zapraszamy na Lolabay.com 01.04.13, 13:09
                        roza_am napisała:

> Tylko bez obrażania facetów proszę ;)
                        >
                        > 1. Sortowanie to jedna z podstawowych umiejętności programisty.
                        > 2. Facet może i nie kupuje staników, ale kupuje mnóstwo innych rzeczy oznaczany
                        > ch numerami czy symbolami (buty, dżinsy, narzędzia etc.). Sensowność ułożenia i
                        > ch wg logicznej kolejności nie powinna być mu więc obca.
                        > 3. Ktoś mu zlecił wykonanie usługi i ktoś jego pracę odbierał. Ktoś też zdecydo
                        > wał o otwarciu sklepu pomimo niedoróbek.
                        >

Właśnie chciałam napisać to samo. Zwłaszcza pkt 3.
                      • lolabay Re: Zapraszamy na Lolabay.com 01.04.13, 16:36
                        Dziękujemy za cenne uwagi, wszystkie zostaną zebrane i przekazane "wyżej" ;) Pozdrawiamy i życzymy udanej końcówki świąt (mimo zimowej aury za oknem)! Załoga Lolabay.
                • heliamphora Re: Zapraszamy na Lolabay.com 03.04.13, 12:39
                  Rzeczywiście widać tu staniki podpisane rozmiarami np. 80J. Ale skąd mam wiedzieć, co to znaczy 80J? Na ile w biuście, czy wg jakiej rozmiarówki? Bez takiej wiedzy nawet nie będe się przymierzac do kupna. Jeśli są to rozmiary kontynentalne, to wypadałoby umieścić o tym informację gdzieś na stronie czy przy danej marce.
                  • martvica Re: Zapraszamy na Lolabay.com 03.04.13, 13:26
                    Jak wchodzisz w biustonosze, to jest informacja że to polscy producenci, więc można się spodziewać kontynentalnej rozmiarówki - brytyjczyków nie mają.
    • martvica Re: Zapraszamy na Lolabay.com 02.04.13, 21:40
      Jeśli chodzi o wyszukiwarkę rozmiarów - w takim kontri na przykład jest ogólne 'szukaj' i jak się tam wpisze jakiś rozmiar, to go znajduje. Może to łatwiejsze rozwiązanie niż wyszukiwarka stricte rozmiarowa? Nie znam się na tym i nie mam pojęcia, ale może zapytajcie tych swoich techników sklepowych.
    • peggy_su Re: Zapraszamy na Lolabay.com 26.04.13, 00:44
      Niestety nie ma możliwości szukania po rozmiarach. Przejrzałam kilka modeli, mojego rozmiaru nie było, darowałam sobie przeglądanie modeli na kilkunastu stronach.
      Zdjęcia modelek - tak wiem że zależą od producenta - ale są koszmarne i nie zachęcają do oglądania.
      • nomina Re: Zapraszamy na Lolabay.com 26.04.13, 20:23
        Niektóre modele, nie powiem - ładne.

Ale jeśli widzę w sklepie tak "dobrany" modelce stanik:

lolabay.com/bielizna-damska/biustonosze-staniki/Biustonosz-mama
        lolabay.com/bielizna-damska/bielizna-duze-rozmiary/Biustonosz-chie
        lolabay.com/bielizna-damska/bielizna-duze-rozmiary/Biustonosz-tessie
        lolabay.com/bielizna-damska/biustonosze-staniki/Biustonosz-mm27
        to nie sądzę, żeby to był sklep "probiuściasty". Zwłaszcza że nie ma żadnego komentarza sklepu odnośnie tych rozmiarowych koszmarków.

I z ciekawości, to do dziewczyn karmiących, nie do sklepu - ten ostatni stanik jest zabawny. Ale czy nie przekombinowany z punktu widzenia mamy karmiącej piersią? Co o tym sądzicie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka