Dodaj do ulubionych

Nowy (?) kalkulator

22.11.13, 18:28
Takiego kalkulatora to nie widziałam jeszcze. 6 pomiarów ;)
www.sizemapp.com/en/

A i tak mi wychodzi za ciasny obwód, ale chociaż miska (po przeliczeniu) w miarę ok.
Obserwuj wątek
    • miss-alchemist Re: Nowy (?) kalkulator 22.11.13, 19:25
      Linkowany chyba był gdzieś ten kalkulator w wątku o brytyjskiej metodzie dobierania ;) Wychodzi mi w nim 28G, przy noszonym 32D - 30DD w porywach do 30E. Rozmiar zatem wylicza zupełnie kosmiczny, zwłaszcze EU 60J jest śmieszne :D

Swoją drogą, jakieś pół roku temu napisałam kalkulator na Androida, nieco niedopracowany, miałam przerzucić na jakąś ogólnodostępną platformę, ale tak strasznie mi się nie chceeeeee.
      • yaga7 Re: Nowy (?) kalkulator 22.11.13, 19:30
        A widzisz, ja go nigdzie nie widziałam.

Ale strasznie zaniża. Ja dałam luźny obwód na wydechu 90 cm, a on mi wylicza brytyjskie 32, które z pewnością komfortowo się do tych 90 czy ponad nie rozciągnie.
        • miss-alchemist Re: Nowy (?) kalkulator 22.11.13, 19:55
          > Ale strasznie zaniża. Ja dałam luźny obwód na wydechu 90 cm, a on mi wylicza br
          > ytyjskie 32, które z pewnością komfortowo się do tych 90 czy ponad nie rozciągn
          > ie.

Wiesz, ja bym się spokojnie w tym 28G zapięła, michą bym się owinęła i voila! :P
          • yaga7 Re: Nowy (?) kalkulator 22.11.13, 19:59
            A nie, to mi miskę wylicza dobrą / za małą o jedno oczko, bo wyliczyło 32GG > 34G. Przy czym noszę 34G/GG albo 36F/FF. Aha, i polskie 70K z tego co pamiętam, i w sumie mam nawet Ewę Bień Kirke w 70K, tylko za ciasna i miska ciut za mała. Więc niby dobrze, tylko ten obwód z kosmosu.
    • mssselfdestruct Re: Nowy (?) kalkulator 22.11.13, 20:11
      Ja przy wpisaniu maksymalnie ściśniętego obwodu 67 cm, luźnego 72 cm dostaję oczywiście rozmiar 26 ;P Miska teoretycznie zgodna z tabelką (26D), chociaż noszę większą, jednak to już wiadomo, specyfika biustu, ale zaniżenie o 12 cm w tak małym rozmiarze to jest pomysł co najmniej średni.
      No ale to nic nowego. Co mnie zastanawia to pomiar biustu na leżąco – jestem ciekawa, co to obrazuje?
    • pierwszalitera Re: Nowy (?) kalkulator 22.11.13, 20:15
      yaga7 napisała:

> A i tak mi wychodzi za ciasny obwód, ale chociaż miska (po przeliczeniu) w miar
      > ę ok.

A mnie na odwrót. Obwód wylicza w miarę normalny, czyli przy preferencji luźniejszych obwodów podaje mi noszony 32. Ale micha jest od czapy. Przy brytyjskim rozmiarze wylicza mi 32FF, noszę 32DD/E. A przy europejskim mam niby 70H. Chyba ha, ha, ha, bo kupiłam ostatnio europejskie 70E i nie jest za małe. Niechby było, że u niektórych firm potrzebowałabym 70F, ale 70H?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka