ariadna007 Witam:) 26.03.08, 20:41 trafiłam tu i na stanikomanię dzięki WO i muszę powiedzieć, że oczęta zrobiły mi się taaaaaaakie wielke z wrażenia jak nie przymierzając mój własny biust ;) normalnie dałam się robić w jajo (albo raczej w za mały stanik) i już się więcej nie dam!! :) pozdrawiam wszystkie oświecone :) Odpowiedz Link
asiabbasia Re: Witam:) 29.03.08, 12:16 Witam serdecznie! Na forum trafiłam - podobnie jak pewnie wielu z ostatnich gości na tych stronach - dzięki artykułowi w "Wysokich Obcasach". I niebiosom dzięjuję za to, że w trakcie świątecznej wizyty u rodziny wpadł mi w ręce akurat ten numer!!! No i wsiąkłam w Wasze forum na dobre - dwa wieczory spędzone na czytaniu, czytaniu i oglądaniu, jak powinien wyglądać dobrze dobrany biustonosz... Powoli zaczęłam tracić nadzieję, że w naszych sklepach znajdę coś odpowieniego na swój biust - "skromne" 70FF (mierzone zgodnie z Waszymi wskazówkami i tabelami rozmiarów brytyjskich). Już widzę minę ekspedientki w typowym sklepie z bielizną, gdy usłyszy pytanie o taki rozmiar!!! Ładne modele są co najwyżej w D, a E to już naprawdę rzadkość, i tylko w większych obwodach ;-((( Dlatego nawet nie zamierzam pytać (choć znalazłam już na forum listę kilku sklepów w Warszawie, gdzie można dostać dobrze dobraną bieliznę) - i zaczęłam od razu od zakupów w internecie. Być może okaże się, że moje pierwsze mierzenie nie było doskonałe, ale od czego możliwość zwrotu albo wymiany? ;-))) Teraz czekam z niecierpliwością na przesyłkę i coś mi się zdaje, że na forum będę częstym gościem, bo moja obecna stanikowa garderoba jest w całości do wymiany... A tak swoją drogą - przeżyłam szok, że w rozmiarze 70FF mogę znaleźć w jednym sklepie ponad 200 modeli pięknie uszytej bielizny, nie wyglądającej jak bezkształtny worek albo pancerna zbroja ;-))) Jeśli stracę teraz fortunę na nową bieliznę, to tylko przez Was!!! (a właściwie powinnam napisać: dzięki Wam;-) Odpowiedz Link
clarisima Re: Witam:) 29.03.08, 16:34 Ja także witam! Jestem tu zupełnie nowa i jeszcze nawet nie wiem, jaki mam rozmiar (73/93), ale już wiem, że mały nie będzie :-). Przyznam, że ciąża i 7-mio miesięczne karmienie sprawiły, że mój biust jest... inny. I teraz tym bardziej chcę o niego (i siebie) zadbać dobierając odpowiednią i łądną bieliznę. Z góry dziękuję za pomoc :-) Odpowiedz Link
ewawuem Re: Witam:) 31.03.08, 09:23 hej forum znalazłam jakieś 4 dni temu i jestem nim zachwycona! jestem w trakcie poszukiwania tego jedynego! a jak już znajde ten jedyny to zacznę pewnie szaleć ;P Do tej pory nosiłam 70E/F, zapinając się na ostatnią haftke, bo w momencie kupna było mi za luźno! teraz producenci spełnili moje marzenia! mam celować w 30ff/g lub 65H z melissy. Odpowiedz Link
l-u-l-u Re: Witam:) 31.03.08, 20:52 Witam! Jak na razie raczej mocno podczytuje, studiuję was i uczę się. Fajnie, że jesteście. Odpowiedz Link
janeausten Dzień dobry 02.04.08, 08:47 Zaczęło się od tego, że po ciąży i porodzie mój biust zmienił wymiary i postanowiłam kupić nowe staniki. W "moim" sklepie z bielizną poprosiłam na początek 75C, który okazał się za mały, ale pani zamiast dać mi 75D wręczała mi kolejne 80C. Wówczas, nieświadoma istnienia LB, nie nalegałam na wieksza miskę i pani niemalże udało się przekonać mnie, że moim rozmiarem jest 80C. Na szczęście nic nie kupiłam :). I przez przypadek odkryłam Was i doszłam do wniosku, że całe życie nosiłam źle dobrane staniki i najwyższy czas to zmienić. Tak więc janeausten 82/94 kupiła na początek 75D. I na pewno to nie koniec. Pozdrawiam serdecznie :). Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: Witam:) 04.04.08, 09:37 Pora na mnie. Nieco niekulturalnie, bo najpierw wpadłam do wątku "rozmiarowego", a dopiero teraz do powitalnego, ale mam nadzieję, że wybaczycie mi to niedopatrzenie. Na forum trafiłam przez przypadek - i chyba powinnam przypadkowi dziękować z jednej strony - bo dziewczyny zaraz mnie naprostowały w sprawie rozmiaru, a z drugiej strony przeklinać ;), bo TŻ jęczy, że godzinami siedzę na forum i czytam o biustonoszach (niby gada: "ileż można o biuście?!" a co chwilę pyta czy znalazłam coś ładnego). Oprócz poznania pi razy drzwi prawidłowego rozmiaru (bo mierzenie biustonoszy jeszcze przede mną - czekam na przesyłkę i wtedy się sprawa wyklaruje (albo nie - ale wiem, że znajdę tu pomoc)) cieszy mnie to, że edukuję się w nowej dziedzinie. Pozostając w szoku (jak ja jednak mało wiem) pozdrawiam znad wielkiej wody (tzn. z Gdańska :D). Odpowiedz Link
enja11 Re: Witam i ja 05.04.08, 22:14 Czytam Was od niedawna (trafiłam tu po reportażyku w "Dzien dobry TVN - szczęśliwie zachorowałam i byłam w domu rano:-))))))) i jeszcze nie wyszłam z fazy niedowierzania, choć nie przeszkodziło mi to juz parę osób uświadomić (a przynajmniej próbowałam:-)))). Serce jednak podpowiada, że cos jest na rzeczy w tym temacie, więc czytam i oglądam wciąż i przymierzam sie do pierwszych zakupów (via net). Pozdrawiam serdecznie, Enja. Odpowiedz Link
smakjablka Re: Witam:) 06.04.08, 09:05 Witam i ja :) trafiłam tu dzięki mezowi, który podesłał mi mailem "piersiówkę" :) Odpowiedz Link
hazel_dobkins Re: Witam:) 06.04.08, 12:50 Witam Was Lobbystki :) Trafiłam na forum, przez polecenie magdaleany1977, martvicy i karo881, za co sedecznie im dziękuję. W jednym z wątków na FM, znalazłam kalkulator, wbiłam swoje rozmiary i zamiast 70B, które nosiłam do tej pory, okazało się, że powinnam nosić pl65F, uk65 DD. Dziewczyny skierowały mnie tutaj na prawidłowe ostanikowanie :) Odpowiedz Link
monakatia Re: Witam:) 06.04.08, 13:38 Jakze sie ciesze, ze istnieje to Forum i Stanikomania, i ze rzesza "oswieconych" rosnie, a ja jestem wsrod nich!! Czytam was od ~4 tygodni, a wczoraj nabylam swoj pierwszy wlasciwy stanik (fantasie brigitte)...i, o dziwo, nic mnie nie gniecie i moge oddychac ;-) Jest Cudowny!! Pozdrawiam Wszystkie Forumowiczki Odpowiedz Link
cuba_libre77 Re: Witam:) 06.04.08, 14:15 jak dobrze wiedziec ze nie jestem sama na tym swiecie:) witam serdecznie wszystkie forumowiczki! juz wiem ze bede tu zagladac czesciej. postaram sie dolozyc swoje 3 grosze, acz na razie jestem zielona wiec raczej bede korzystac z rad niz sama ich udzielac;-) mam nadzieje ze to sie kiedys zmieni.. pozdrawiam wszystkie biusciaste! Odpowiedz Link
fiamma75 Re: Witam:) 06.04.08, 14:45 Cieszę się, że tu trafiłam. nawet nie rpzypuszczałam, że moje piersi nie są wcale takie średnie :-) Dużo się musze nauczyć, na pewno bedę korzystać z Waszych rad. Odpowiedz Link
aglow33 Witam, witam:-) 06.04.08, 20:18 Muszę przyznać, jak wiele z nas, że też żyłam w stanikowym ciemnogrodzie i wierzyłam paniom w sklepach z bielizną, że znają się na rzeczy. Od dziś to zmieniam. Wyrzucam wszystkie swoje staniki i wyruszam w poszukiwaniu ODPOWIEDNICH. Jak na razie, z tabeli wychodzi 65F. Jak poprzymierzam, poprzymierzam i jeszcze trochę poprzymierzam to zobaczymy co z tego wyjdzie. Cieszę się, że nie jestem osamotniona w problemie doboru fajnego stanika:-P No i fajnie, że Was znalazłam, kochane Biuściaste! Więc..... WITAM :-) Odpowiedz Link
schaetzchen Re: Witam, witam:-) 06.04.08, 20:39 Noooo taaaaak, ja się już witałam w 2005 roku ;) ale od tego czasu moja biustoświadomość się zwiększyła. Już nie kupuję tego, co uda mi się upolować, tylko to, co na mnie pasuje, czyli nie 75D, a 65H. Dzięki Forumie! Odpowiedz Link
filemonka_82 Re: Witam:) 07.04.08, 20:25 witam witam... trafiłam tu dzięki mahedzie... czytałam Was od jakiegoś czasu z małą świadomością szczerze mówiąc... wiedziałam że mam duży biust(bo taki dla mnie był rozmiar 75F-polskie) więc myślałam że uświadomiona właściwie jestem... maheda mnie uświadomiła że mam raczej 75FF/G i to brytyjskie raczej... własnie dostałam info z bellissima że wysłali już do mnie mój pierwszy prawidłowy miętowy stanik :) więc czekam na przesyłke (mam głęboką nadzieję że będzie dobry)... jako że niekulturalnie tak tylko podczytywać i zawracać mahedzie głowe na privie ;) więc zaczne się udzielać... dzieki maheda za uświadamianie!! i dzięki Wam kobiety że jesteście... przy Was pewne kompleksy poprostu giną... Odpowiedz Link
m.arta.m Re: Witam:) 07.04.08, 23:16 Witam i ja, podobno 75eFka :) Czytuję Was od czasu do czasu od dłuuugiego czasu. Dzisiaj, już w dużym stopniu uświadomiona, postanowiłam do Was dołączyć :) Odpowiedz Link
gaissa Re: Witam:) 09.04.08, 00:02 No tak, tu sie jeszcze nie wpisałam (karygodne przeoczenie). Witam Was serdecznie :) Bardzo się cieszę, że jest takie miejsce w sieci (+ stanikomania i kilka innych blogów), gdzie można dać upust nowonarodzonemu stanikoholizmowi:) Zmieniłam rozmiar z 85C (fuj) na 75FF i nie dość, że mam wreszcie świetnie dopasowany stanik (koniec ze spadającymi ramiączkami, podjeżdżającym obwodem i wstrętnymi bułami, witajcie WYGODNE staniki z fiszbinami), to jeszcze nigdy nie miałam tak pięknych staników :D Odpowiedz Link
pimienta Witam serdecznie 09.04.08, 19:24 Od słynnego artykułu w "Wysokich obcasach" odwiedzam regularnie biuściaste forum i po nocach śnią mi się piękne staniki:)) Dziękuję za rady i przyjazną atmosferę. Nie miałam pojęcia, że istnieją takie piękne staniki w tak atrakcyjnych cenach. A myślałam,ze jestem uświadomiona biuściasto (słynna Pani Hania z Grochowskiej). Odpowiedz Link
nancy_callahan Re: Witam:) 10.04.08, 10:47 Witam wszystkie Szanowne Biuściaste i już dziękuję za otworzenie przez wiele lat zamkniętycyh oczu na kwestię prawidłowego ostanikowania naszych biustów i biuścików:) Odpowiedz Link
heidowata Re: Witam:) 11.04.08, 20:57 Skromne 65F się wita. A dowiedziałam się o właściwym rozmiarze dzięki Wam dopiero dzisiaj. I już mam dość kupowania czegoś, co nie jest 75B (spędziłam godzinę w sklepie i wyszłam z 75B, oczywiście, bo bez kupienia bym chyba NIGDY nie wyszła :/). Odpowiedz Link
marzek2 Re: Witam:) 12.04.08, 10:50 WItam, zamierzam Was podczytywać jako forum eksperckie :) Po 3 ciążach noszę rozmiar 80 E/F w zależności od modelu stanika :) Odpowiedz Link
butters77 Witamy serdecznie wszystkie kwietniowe forumki:) 12.04.08, 12:01 Cieszę się, że zbliżacie się już do odkrycia swojego idealnego rozmiaru! I mam nadzieję, ze znajdziecie na forum wiele modeli, dzięki którym poczujecie się pięknie i kobieco!:) Odpowiedz Link
pssw Re: Witamy serdecznie wszystkie kwietniowe forumk 15.04.08, 16:11 Witam wszystkie biuściaste! Bardzo się cieszę że odnalazłam to forum, jest super!! A czy jest tu jakieś podforum dla początkujących kupujących. Chodzi mi o to jaki stanik jest najlepszy jako pierwszy? Pozdrawiam.Patrycja Odpowiedz Link
stupid_girl888 Re: Witam:) 14.04.08, 12:01 Witam serdecznie wszystkie Biuściaste i cieszę się niezmiernie że mogę dołączyć do Waszego grona :) Na forum trafiłam przypadkiem i tak od posta do posta zaczęłam się wciągać i muszę przyznać że jestem pod wielkim wrażeniem zawartości! Mam nadzieję że wreszcie uda mi się odnaleźć właściwy rozmiar stanika i podratować biust, który mimo moich 20 lat jest w stanie opłakanym ;( Odpowiedz Link
to_me Re: Witam:) 16.04.08, 18:48 Dzień Dobry! :) A więc i ja dotarałam tutaj. Moja przygoda z poszukiwaniami stanika idelanego trwa już kilka lat. Pewnie już dawno osiągnęłabym ideał, gdyby nie ograniczony budżet i fakt, ze nie wyobrażam sobie kupna przez internet. Ale może znajdę tu jakąś inspirację? A narazie pozdrawiam wszystkie panie, a juz szczególnie te, taki mi bliskie, obwiedzione obwodem 65 ;) Odpowiedz Link
anyankaaa Re: Witam:) 17.04.08, 12:06 Byłam tutaj już miesiąc temu, niestety poczta gazetowa jest tak tragiczna, że zmusiła mnie do założenia konta po raz drugi... Witajcie raz jeszcze :) Odpowiedz Link
teagreyh Witam:) 17.04.08, 17:46 Cześć dziewczyny! Czytam Was już bardzo długo mimo że się nie odzywałam. Ale panuje tu tak fajna atmosfera, że chyba czas wyjść z cienia ;) Do zobaczenia w wątku rozmiarowym i w galerii :) Odpowiedz Link
nikon-ka Witam:) 20.04.08, 19:11 Zaczęło się od tego, że w lutym przypadkiem kliknęłam w linka do stanikomanii, którego podała jedna z was w komentarzach do pewnego durnego artykułu na temat biustów (dzięki!!!). Olśniło mnie wtedy. Od dawna podejrzewałam, że ze stanikami dostępnymi w sklepach jest coś nie tak, mimo że starałam się wybierać te w miarę wygodne, to daleko było im do ideału. Po dwóch dniach dokształcania się na forum przyszedł czas na pierwszy zakup. Trafiłam do Feliny w Landzie. Pierwszy raz w życiu każdy przymierzony stanik leżał na mnie tak doskonale! Potem były trzy eksperymenty rozmiarowe na Allegro, z czego jeden udany - zdobyłam Inferno 32E, w którym dopiero od niedawna mój biust wygląda tak jak powinien (migracja). W tej chwili czekam na przesyłkę z Bravissimo, zamówiłam Porcelain Strapless i cieszę się jak dziecko, że wreszcie będę miała wygodny stanik bez ramiączek. :-) Na forum zaglądam codziennie, baaaardzo dużo czytam, nic nie piszę, pora to zmienić. Pozdrawiam wszystkie Biuściaste :-) Odpowiedz Link
gorzkie_migdaly Re: Witam:) 22.04.08, 12:06 Witam wszystkich gorąco i cieszę się, że jesteście. Tutaj następuje biustu historia krótka: Od 14 roku życia kupowanie staników było koszmarem. Nosiłam zwykle 85C i przez 10 lat wyrobiłam sobie odruch bezwarunkowy dyskretnego wpychania wylewającego się biustu w za małe miseczki, które opadały do kolan, podczas gdy zapięcie ochoczo wędrowało na kark. Po 10 latach odkryłam staniki 75D/E (opisywane jako duże D :) Hmm... odruch upychania i poprawiania zaczął nieco zanikać, ale dalej się trochę skarbów wylewało, a zapięcie nieco mniej ochoczo, ale nadal podążało w stronę karku. Umęczona stanikowym horrorem trafiłam tutaj i dowiedziałam się, że jestem właścicielką biustu 65G, jak to pięknie brzmi:) Ot można by rzec wcale nie taki duży biuścik, a jednak, w połączeniu z kobietą 154cm 53kg robi wrażenie i potrafi dać się we znaki. (Czasem myślę, że wyglądam szczupło, bo te 3kg to mój biust:)) Za prawdę powiadam wam, ciężkie jest życie kobiety miniaturki z dużym biustem... jednak jego jakość znacznie się poprawia za sprawą LB :) Gratuluję autorkom forum genialnego pomysłu i bardzo dziękuję za wprowadzenie go w życie:) Odpowiedz Link
monikas27 Re: Witam:) 22.04.08, 13:51 Witam i ja. Czytam Was od jakiegoś czasu i dziś znalazłam chwilę żeby się przywitać. Zawsze miałam duuuuuuży (to opinia innych ) biust i masę kompleksów z nim związanych. Teraz mam podwójnie podzieciowy biust :) o wym. 79/96 i i kompleksy gdzieś :) Dzięki Wam odwiedziłam Peachfield i Eden i mam 3 ślicznotki w szufladzie, nowy kostium i nowego świra - bo tylko kombinuję co by tu kupić przy następnym przypływie gotówki :) Odpowiedz Link
hipciorra Bry :-) 23.04.08, 18:11 Dygając wdzięcznie, niniejszym się przedstawiam. Hipciorra, kobieta obdarowana biustem, który po latach dręczenia stanikami 75D okazał się być biustem w rozmiarze 75F, a po dwóch miesiącach noszenia dobrego stanika - 75G. Wszystko to dzięki koleżance, która wpadła w szał nawracania znajomych biustów na właściwe rozmiary - cześć jej za to i chwała. Pozdrawiam serdecznie szanowne biuściaste :-) Odpowiedz Link