smillaaraq Re: Witam:) 30.05.08, 00:23 Uświadomiona jakiś czas temu przez zaprzyjaźnioną forumkę mam już swój pierwszy właściwy stanik. Pierwszy kontakt z forum LB był dla mnie objawieniem. Pierwszy wypad do sklepu z asortymentem w odpowiedniej rozmiarówce był objawieniem 2. Bo choć wyszłam z jednym stanikiem, to przymierzyłam chyba 20. Z tego same "nieistniejące" miseczki GG, H HH i inne ;P Obecnie doświadczam kryzysu związanego z migracją. Miska rośnie, obwód spada. Wybór też trochę spada ;P Ale nic to, szukać wiedzy nadal będę, a czego się dowiem, to uszczę dalej. smil Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: Witam:) 30.05.08, 01:30 Ja już od miesiąca czytam i czytam... Rodzina myśli, że zwariowałam, bo nawijam tylko o stanikach. Rano sie budzę i pierwsze co to szukam ofert stanikowych na allegro i ebayu :)) Nawracam kogo popadnie i chwale się moim nowym rozmiarem 70H :) Odpowiedz Link
ataab Re: Witam:) 30.05.08, 15:19 czytam forum od dawna i dzieki niemu w wieku 23 lat odkrylam moj PRAWDZIWY rozmiar stanika :) z wdziecznosci od dzis sie loguje. i witam wszystkie panie. Odpowiedz Link
taaleeloo Re: Witam:) 01.06.08, 18:17 halu halu dawno mnie tu nie było powracam jako 70 g ;] Odpowiedz Link
karolabrzoza6 Re: Witam:) 04.06.08, 09:22 witam, ja posiadam skromne 75 J i mam nadzieję, że znajdę tu coś dla siebie! Odpowiedz Link
aalexanderkaa Re: Witam:) 04.06.08, 23:36 WITAM :) O LB przeczytałam w jednym z kobiecych czasopism - w niedzielę popołudniu, wieczorkiem znalazłam stronę i po prostu poczułam sie jak małe dziecko w sklepie z zabawkami, które chce mieć wszystko i nie wie od czego zacząć ;)od kilku dni skacze sobie po wszystkich wątkach i tylko się uśmiecham - bo poczułam się jak w raju ( jesteście bardzo wciągające od paru dni chodzę lekko niewyspana). Z uwagi na to,ze większość koleżanek należy do grupy MB moje problemy były im obce, a tutaj "zobaczyłam" ,że nie jestem sama, Więszkosć z nas przeżywała te same koszmary - bujne dorastanie, pierwsze staniki, złośliwe komentarze - "przyjaciółki"), wątpliwe komplementy i patrzenie w "oczy" - niedoszli adoratorzy. Przede wszytskim dziękuję za kampanię edukacyjną - czyli polskie 75F zmieniłam na 32H czyli polskie 70L - jak z szczerze popatrzyłam w lustro to faktycznie biust ma tam trochę mało miejsca. Ale już znalazłam właściwy stanik i czekam na przesyłkę - również dzięki Wam. Trochę się rozpisałam ale to z nadmiaru emocji. Jeszcze raz witam i cieszę się,że w końcu Was znalałam. Odpowiedz Link
pantagruel1 Re: Witam:) 06.06.08, 20:38 Witam i ja! Trafiłam tu dzięki Wysokim Obcasom. Od tego czasu, dzięki Wam: Wiem jaki jest mój prawdziwy rozmiar:70FF/65G brytyjskie( a nie 75D, oczywiście polskie D!) Jestem posiadaczką trzech wspaniałych staników: polyanny karmelowej i czarnej oraz gabrielle fantasie różowej. Automatycznie przestałam się tak bardzo garbić. Wreszcie nie wyglądam grubo (jestem dość niska a do tego mam krótki tułów więc piersiom do brzucha bardzo blisko i jak nie były dobrze podtrzymane to wyglądało to strasznie). Pokochałam bieliźniane zakupy. Przed uświadomieniem nosiłam od kilku lat ten sam model stanika (taki minimiser triumpha który był najznośniejszym ze wszystkich złych staników jakie mierzyłam). Kupowanie bielizny było więc dla mnie przykrym obowiązkiem. Teraz to uwielbiam! Czuję się usprawiedliwiona czytając to forum godzinami bo parę ładnych lat temat bielizny mnie nie obchodził i muszę to jakoś w końcu nadrobić:) Odpowiedz Link
thinkyb Dzień dobry! 07.06.08, 12:46 Witam wszystkie panie! Bardzo się cieszę, że tu trafiłam. Przeczytałam o Was w Olivii (nr czerwiec 2008) i jeszcze bez waszej profesjonalnej porady kupiłam nowy stanik: 80E. I już się lepiej czuję, chociaż to chyba nie jest jeszcze rozmiar idealny. W waszym kalkulatorze wyszło mi 75FF (brytyjski). Jeszcze się przyznam, że dotąd nosiłam 80B a jak przytyłam to 85B... wiem, wiem, już są w koszu! :)) Pozdrawiam serdecznie M. (thinkyb) Odpowiedz Link
agasoch Re: Witam:) 3-miasto 07.06.08, 21:46 Jestem NAWRÓCONA na właściwy rozmiar. Od ponad tygodnia kradnę każdą chwilę z czasu, jaki spędzam z moim małym synkiem i czuję,że mnie wciągnęło.Czytam codziennie i jestem oszołomiona nadmiarem informacji co gdzie jak ... Na razie przymierzam się do kupna PIERWSZEGO DOBREGO STANIKA czytając Wasze uwagi.Przymierzam się bo jeszcze karmię młodego{ zakręcamy powoli kranik i już niedługo :)) Dzięki Wam wiem, że po pierwszy zakup udam się do Gdyni, aby poddać się szaleństwu.HURRRRRA Pozdrawiam Odpowiedz Link
luincir Re: Witam:) 11.06.08, 10:04 Dzień dobry :) Przybyłam na to forum za linkiem i zostaję :) Może dzięki Wam przestanę być skazana na wstrętne, pancerne biustonosze pod samą szyję, na szelkach (bo ramiączkami bym tego nie nazwała), którymi możnaby zabić (zawsze uważałam się raczej za średniobiuściastą, a tu się okazuje, że mały obwód zawęża mój wybór do prawie-tylko-takich). Mam zamiar podrukować i popodrzucać na uczelnię piersiówki - mam nadzieję, że to dozwolone? :) Odpowiedz Link
luliluli Re: Witam:) 13.06.08, 15:10 > Mam zamiar podrukować i popodrzucać na uczelnię piersiówki - mam nadzieję, że t > o dozwolone? :) dozwolone a nawet wskazane;) Odpowiedz Link
alex_k Re: Witam:) 11.06.08, 22:31 Bardzo się cieszę, ze znalazłam to forum :-) Renata i 66/86 Odpowiedz Link
adrijah Witam 13.06.08, 14:54 Bywałam tu już jakiś czas temu, ale rzadko, bo nie miałam czasu w zagłębianie się w wiedzę tajemną, czego straszne żałuję i właśnie nadrabiam zaległości :) Dowiedziałam się, że jestem posiadaczką prawdopodobnie 36G bądź 36GG i od dzisiaj zaczynam wielkie szukanie, mierzenie i dokształcanie zarówno siebie jak i otoczenia :) pozdrawiam Odpowiedz Link
nika-a21 Re: Witam:) 13.06.08, 18:29 hej,jestem nowa na forum,znalazlam was przez gazete(oliwia)tam byl artykul o duzych biustach.jak zobaczylam jak ma wygladac dobrany stanik to az sie przerazilam bo ja mam kompletnie niedobrany,a bardzo bym chciala miec stanik ktory nie bedzie sie przesuwal,podciagal itp wiecie o co mi chodzi.teraz mam 85dd ale w obwodzie jest o wiele za duzy a miseczki za male.co mam zrobic na poczatek? Odpowiedz Link
luliluli Re: Witam:) 13.06.08, 20:14 Witaj, nika:) na początek przeczytaj pierwszy post w tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=80652840 i wpisz według instrukcji swoje wymiary:) potem dopiero dalsza droga - szukanie stanika:) ale zacznij od rozmiaru, gwarantuje Ci, ze bedziesz zdziwiona diagnozą:) i tym, ze mozna znalezc stanik idealny! Odpowiedz Link
chrenata się witam 14.06.08, 23:36 no fajnie, najpierw doczytała się o doborze rozmiaru, potem dostała odpowiedź, potem uczę sie dobierania i przymierzania i na koniec doczytuję sie, że jest miejsce na przywitanie. Ale lepiej późno niż wcale. Więc się witam. I nie mogę się nadziwić doskonałej organizacji tego forum, niemal wojskowemu drylowi, ale nie dziwota, tyle kobiet, charakterów, trudno opanowac takie tłumy. Cieszę się, że na Was trafiłam. Nie dam sie stąd wyrzucić. Odpowiedz Link
agafka88 Re: się witam 14.06.08, 23:57 mamy jeszcze listę obecności, na którą warto się wpisać :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=37598298 Wiesz, tak naprawdę najważniejsze linki są w spisie treści (są tam też linki do listy obecności i wątku powitalnego). Dlatego dla początkujących polecam najbardziej lekturę spisu treści :) Witamy i nikt nie będzie Ciebie stąd wyrzucał, witamy na forum :) Odpowiedz Link
kura17 kura17 :) 17.06.08, 15:01 witam :) nazywam sie katarzyna, nigdy nie mialam dobrego stanika (teraz to wiem), ale juz postaram sie nie grzeszyc... :D wyliczony za rada forum rozmiar: 75GG, zaczynam zakupy ;) kupilam juz (wczoraj, na ebay, wiec ciagle czekam) morelowe tango II z panache potrzebuje duzo wiecej, hehe... tutaj to jakas skarbnica wiedzy niesamowita! fajowo :) Odpowiedz Link
helll-enka Re: Witam:) 18.06.08, 10:51 Cześć Dziewczyny:) Normalnie z nieba mi spadłyście. A myślałam, że tylko ja jedna mam ten wieczny problem ze stanikami. Mama, siostry,przyjaciółki- wszystkie małobiuściaste i nie rozumiejące o co mi chodzi. Już naprawdę w pewnym momencie pomyślałam, że najprawdopodobniej staników typu 60, ba nawet 70 F,G,H, nie mówiąc o reszcie, po prostu nikt nie szyje! Boże, ja do tej pory żyłam w jakimś ciemnogrodzie świadomości stanikowej!!! Już nie mogę się doczekać mojego pierwszego nowego DOBREGO stanika:)I tych wszystkich, które przyjdą za nim:) Świetne forum, genialny pomysł,...oj szkoda, że tak późno trafiłam, bo zaoszczędziłabym kupę kasy na tych wszystkich NIEDOBRYCH stanikach, w których męczą się moje piersi i które zajmują mi pół szafy, bo się ja, albo mąż, nie mogliśmy powstrzymać, bo takie ładne...ale nic poza tym... Dzięki Dziewczyny:) Odpowiedz Link
assaya Re: Witam:) 18.06.08, 20:25 Wchodziłam na kilka stron bieliźnianych sklepów internetowych i zgodnie z ich wskazówkami mierzyłam się. Mój rozmiar według tabel intenetowych sklepów to jakieś 80 D/E, ale i tak muszę stwierdzić, że 80 jest na Mnie za duża. Jeśli chodzi o niektóre modele. Odpowiedz Link
hamiran Re: Witam:) 19.06.08, 16:50 Nosilam latami 80 lub nawet 85 D, po informacjach z forum przeskoczylam w 75G i czekam na migracje. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki :) Odpowiedz Link
toska84 Re: Witam:) 19.06.08, 17:33 To ja również się przywitam. Zawsze nosiłam 75B, a mój biust był kwalifikowany jako mały-po wizycie w krakowskim Intimo mam 65F:) Pozdrawiam Odpowiedz Link
sharivari Re: Witam:) 24.06.08, 00:34 hej hej :) przed odkryciem lobby, stanikomanii i balkonetki, nosiłam dumne 75C z H&M - po 3 miesiącach przechodzące przez głowę bez rozpinania :) w kalkulatorze wyszło 70G, spadłam z krzesła.... dziś z avocado wyszłam z 65F - pierwszy duży i pierwszy miękki... i nadal zastanawiam się czy to dobry rozmiar, zanim zacznę zamawiać przez internet... dzięki za wskazówki i podpowiedzi :) pozdrowienia, Aga Odpowiedz Link
margaread Re: Witam:) 28.06.08, 23:31 Witajcie! Chwała założycielkom forum, bojowniczkom o lepszą biuścianą rzeczywistość :-)!!! Jestem nawrócona z 75 D na 65 F (prawdopodobnie - jestem w fazie testów) :-) Wczoraj dotarł do mnie pocztą pierwszy stanik: Avocado freyopodobny - prześliczny! Ze zdumienia wyjść nie mogę, że mogę nosić staniki nieusztywniane, że mój własny biust ma kształt całkiem niezły;-) Problemem jest różnica w rozmiarach piersi: lewa większa od prawej chyba nawet o rozmiar. Trzeba bedzie chyba zakupić silikonową wkładkę, inne słabo się sprawdzają. Codziennie do Was zaglądam i na razie się uczę. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki!!! Odpowiedz Link
lostssoul Re: Witam:) 30.06.08, 09:45 Witam serdecznie Dziewczyny, Nawet nie wiem jak zacząć, bo jestem zachwycona pomysłem założenia takiego forum, to miejsce wymarzone dla mnie. Nadal cisnę się w niedopasowanym staniku, ale mam nadzieję, że dzięki Waszej pomocy uda mi się to zmienić. Widzę, że długa droga przede mną, wiele się muszę nauczyć i w końcu pokochać mój biust :) Zmiany czas zacząć! Pozdrawiam. Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: Witam:) 30.06.08, 21:40 Przywitam się i ja, dotychczasowe szorokobiustne monstrum nie mieszczące się w 75D. No bo przecież większych misek nie ma, a jak są to babcine ;) I to przerabianie, podszywanie i fiszbiny wszedzie, tylko nie od mostka do pachy. Aktualnie w fazie testów, niemniej wdzięczna ogromnie Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Witam:) 01.07.08, 14:15 Czytam Was dziewczyny już od miesiąca, więc pora się przywitać:) Jestem posiadaczką 75H, które do niedawna upychałam w 85D, wiedząc, że coś jest nie tak... Dzięki za nowy komfort życia, jesteście wielkie! Odpowiedz Link
swinki_3 Re: Witam:) 02.07.08, 11:32 Witajcie:))) Czytam was jak wariatka od jakiegoś czasu,zdążyłam przesiąść się z 70c/d na 65f - komfort skoczył. Więc wielkie jesteście! Odpowiedz Link
yolene Dzień dobry:) 02.07.08, 13:55 Czytam, kombinuję, jeszcze nie dobrałam. Ale mam nadzieję, że mi się uda, bo dyskomfort strasznie mnie męczy! Mój nowy rozmiar to chyba 75F(34E), ale muszę jeszcze Was popytać. Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link
magda_zk Hej! 06.07.08, 15:46 Ciągle tu zerkam i czytam, i chłonę, i jestem zachwycona:) Wywaliłam już połowę staników 75D (ciągle mi coś nie pasowało) bez żalu i przymierzam się do zakupów w rozmiarze 70FF. Dzięki Wam, zyskałam nowe spojrzenie na mój biust. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
inez69 Witam:) 06.07.08, 18:38 Cześć Dziewczyny:) Mimo, że jestem tu od marca, to jakoś umknął mi ten wątek, ale teraz już grzecznie się witam. Jestem Wam bardzo wdzięczna za tę skarbnicę wiedzy i pozbawicielkę biuściastego kompleksu, jaką stworzyłyście. Pozdrawiam serdecznie 65G Odpowiedz Link
ewa-r Witam:) 06.07.08, 19:23 witam, mam nadzieję ,że po przeczytaniu mądrych rad wreszcie i mi uda się dobrać i kupić wreszcie stanik , który będzie dobrze leżał ( wg tabeli rozmiarów którą przestudiowałam wychodzi 75 FF [79/104] ) Odpowiedz Link
koontza2 Re: Witam:) 07.07.08, 23:36 Czytam Was dziewczyny od 2 tygodni więc pora się przywitać:) Jestem posiadaczką 75GG (oile dobrze mierze:) ) które do niedawna upychałam w 85D, choć miałam wrażenie że to nie to ... Fajnie że tutaj trafiłam ...mam zamiar jak najszybciej korzystając z Waszych rad kupić nowy , prawdziwy stanik :o) Odpowiedz Link
iq133 Re: Witam:) 08.07.08, 00:28 Witam, dzięki temu forum rozstałam się ze sklepami stacjonarnymi raz na zawsze. Koniec z bezsensownym traceniem czasu i wyrzucaniem prawie nowych, ale rozciągniętych biustonoszy do kosza, na co niestety byłam skazana przez długie lata jako posiadaczka 30HH/32H. Kompromis możliwie najmniejszego obwodu z możliwie największą miseczką był zjawiskiem niezwykle rzadkim, a jako taki musiał kosztować. I jakoś się żyło - obwód trochę za luźny, miseczki trochę za ciasne. A teraz jest fantastycznie - nie dość, że wszystko na swoim miejscu, to jeszcze odziewane w różne fasony i kolory. Najchętniej przebierałabym się kilka razy dziennie. No i przyjemność kupowania w sklepach internetowych. Wreszcie dostaję to o co proszę bez żadnych durnych komentarzy (nie, nie mamy, no wie pani, w takim rozmiarze, niech pani spróbuje E, inne panie biorą, na pewno będzie dobry, nie pasuje ?, niestety nie mamy nic innego, może coś będzie w przyszłym tygodniu, proszę zaglądać, ale w tym rozmiarze, wątpię). Teraz dostaję, mierzę, coś zostawiam, coś odsyłam albo wymieniam, dostaję następne, znowu mierzę, znowu coś zostawiam, coś odsyłam lub wymieniam. Mąż śmieje się, że dzień bez biustonosza dniem straconym. Pewnie, że tak. Wreszcie mogę się nimi nacieszyć za całe dotychczasowe życie. Odpowiedz Link
azymut17 Witam:) 10.07.08, 20:24 Czytam forum od czasu artykułu w "Wysokich Obcasach". Najpierw jednak musiałam przebrnąć przez wszystkie rady, linki u góry strony, Stanikomanię, ofertę sklepów stacjonarnych i internetowych, większość bieżących dyskusji, najważniejsze zarchiwizowane i dopiero teraz mam odwagę pisać sama. "Zaliczam" więc punkty obowiązkowe, niedługo pobiegnę do wątku rozmiarowego :-) Pozdrawiam wszystkie uświadomione biuściaste! Odpowiedz Link
ma-gutka Re: Witam:) 11.07.08, 17:46 Dzien Dobry! Zawsze myslalam , ze jestem plaska jak deska:) samopoczucie poprawil mi lata temu artykul w WO o pani z Grochowskiej:) okazalo sie , ze moge nosic C! Po odkryciu Lobby uroslam do FF:) Super:) Fajnie , ze jestescie.Moj maz tez sie cieszy mimo, ze zawsze twierdzil, ze on nie z tych co biusty, a bardziej nogi:) Odpowiedz Link
elf_22 Re: Witam:) 12.07.08, 15:22 Witam wszystkie Kobietki, to forum znalazłam przypadkiem 3 miesiące temu i jestem zachwycona. Moje życie zaczęło się zmieniać na lepsze (gorzej z portfelem ;)). Zapoznałam się już ze wszystkimi wątkami, ale po raz pierwszy zabieram głos - chylę czoło przed wszystkimi dziewczynami, które mają na sumieniu to forum ;). Dzięki wam znam już swój rozmiar (65FF) i zakupiłam kilka ślicznych biustonoszy; mój biust na reszcie jest na swoim miejscu i NIE PODSKAKUJE!!! Dla mnie to FORUM to Eldorado. WIELKIE PODZIĘKOWANIA Odpowiedz Link