Dodaj do ulubionych

Duży biust w ciąży

12.08.05, 12:23
Witajcie.
Mam pytanie - jak było z waszymi biustami w ciąży? O ile rozmiarów większe
staniki musiałyscie kupować?
Jestem na początku ciąży (10 tydz.)i mój biust powiększył się już o 1 numer
miski (miałam 75e). I muszę przyznać, ze mnie to trochę martwi moja koleżanka
w czasie ciąży z miski D doszła do H. Starch się bać ;-)
Pozdrawiam - Qian
Obserwuj wątek
    • zanaa Re: Duży biust w ciąży 12.08.05, 12:44
      no prosze nie strasz!! ja mam d i poki co nie wiedze wiekszych zmian i mam
      nadziejej ze tak bedzie!! gdzies czytalam ze nie zawsze sie piersi powiekszaja
      i tego sie trzymam
      • qian Re: Duży biust w ciąży 12.08.05, 13:31
        Wszędzie czytałam, że się powiekszają i ich obrzmienie jest jednym z 1
        symptomów ciąży, czego doswiadczam osobiście. Ostatnio przeglądałam poradnik w
        księgarni, gdzie stało że 1 pierś powieksza się srednio 05-07 kg.
        • butters77 Re: Duży biust w ciąży 12.08.05, 14:50
          Aaaaa...
          To do jakiego rozmiaru moze urosnac od F?:)
          • zazulla Re: Duży biust w ciąży 04.01.06, 22:44
            butters77 napisała:

> Aaaaa...
            > To do jakiego rozmiaru moze urosnac od F?:)

Ja mam 75H i co mam powiedziec?
    • ann_mart Re: Duży biust w ciąży 12.08.05, 15:53
      Duży biust w ciąży robi się jeszcze większy. A po ciąży, w czasie karmienia
      jeszcze większy.
      Ja kupowałam staniki na ciążę w mothercare. Oni tam stosują ciążową
      rozmiarówkę. Tzn. jak przed ciążą miałaś E to i w ciąży masz E tylko większe :)
      (innymi słowy większa różnica między tym co w biuście a tym co pod biustem)
      Kupowałam tam z konieczności - w normalnych sklepach nie mogłam kupić nic tak
      dużego.
      Ale powiem Wam, ze prawdziwa zabawa to się zaczyna dopiero przy stanikach do
      karmienia;)
      • kasper68 Re: Duży biust w ciąży 12.08.05, 17:39
        No, ja to stanika do karmienia nie mogłam dostać wogóle - w ciąży 80E. Jak
        nawet były dobre rozmiarowo to już przy przymierzaniu było widać, że dobrze nie
        trzymią biustu tej wielkości. Na szczęście (dla mnie, bo nie dla małej) nie
        mogłam karmić ze względów medycznych, ale i tak biust został taki jak w ciąży.
        Aż strach pomyśleć co mogłoby być przy następnym dziecku jako że mnie biust się
        powiększa i taki zostaje - 2 razy sprawdziłam.
    • annkier Re: Duży biust w ciąży 12.08.05, 23:14
      u mnie było tak:
      przed ciążą 75 duże C
      w ciaży 80 D
      początek karmienia 80E
      potem ok.6 miesiaca zmniejszał się do D
      teraz po 13 miesiacach karmienia mam 75 duże D

a miałam nadzieje ze bedą mniejsze niż przed ciążą, bo takie opinie słyszałm że
      biust po skończeniu karmiena bardzo maleje i jest z reguły mniejszy niz przed
      ciążą, może powinnam sie odchudzić, zawsze ważyłam 55 do 58 kg, obecnie 60
    • kiniorella Re: Duży biust w ciąży 17.08.05, 11:49

potwierdzam ten przypadek mamami z mojej rodziny, zarówno moja mama jak i jej
      siostry zawsze miały dość duże biusty po wszystkich dzieciach i karmieniach
      nagle z D lub E zrobiły im się co najwyżej C
    • gonia28b Kontynuujemy wątek Marihuanny11 30.11.05, 20:56
      Nie szukajcie osobnego wątku, bo go nie znajdziecie. Ma być ordnung :-)))

O to moja wypowiedź:
      Witam. Aktualnie jestem w 7 m-cu ciąży. Faktycznie urosły mi z 75C do 75D.
      Obawiam się o ich jędrność. Więc, tak jak pisała Przedmówczyni (hmm, teraz
      pewnie jest gdzieś poniżej), pozostaje tylko
      o nie dbać. Równiez stosuję naprzemienny zimny i ciepły prysznic (kończę
      zimnym), po kąpieli masaż z użyciem kremu przeciw rozstępom lub balsamu
      nawilżającego.
    • marcia74 Re: Duży biust w ciąży 01.12.05, 22:11
      Hej. Jestem w 7 miesiącu i biust urósł mi o duzy rozmiar :-) tzn. z 75D zrobil
      sie 75E, boje sie myslec, co bedzie jak bede karmic. Bo na zdrowy rozsadek
      jeszcze urosnie napelniony pokarmem. Rozgladalam sie za stanikami do karmienia.
      Jak juz znajde odpowiedni rozmiar, nie bardzo mi sie podoba to jak stanik
      trzyma piersi. Biustonosze do karmienia sa bardzo miekkie, rozciagliwe i przez
      to, moim zdaniem, nie spelniaja funkcji podtrzymujacej. Dlatego kupie sobie
      moze 1 i bede uzywac tez zwyklych stanikow, tylko malo zabudowanych, zeby bylo
      wygodnie. Stosuje codziennie krem musteli albo gerbera na piersi i brzuszek,
      nie moge niestety zdobyc sie na naprzemienny prysznic (zimna ciepla zimna
      ciepla zmina brrr), nie zimą... Pozdrawiam. M.
      • gonia28b Re: Duży biust w ciąży 02.12.05, 10:02
        Z tymi stanikami do karmienia, to rzeczywiście dla nas jest makabra.

Co do prysznica zimną wodą, to ja to robię w zasadzie już po całej kąpieli,
        łazienkę mam dobrze nagrzaną. Pochylam tułów do przodu, tak żeby tą zimną wodą
        nie chlapać się gdzie indziej - tylko biust. Da się wytrzymać. Myślę, że
        spróbować warto, a jak faktycznie będzie to dla Ciebie nie do wytrzymania, no
        to - oczywiście - nie na siłę. Nikogo nie zmuszam, ale doradzam jak najbardziej.

Ja wcześniej też tak myślałam: zimna woda, brr ohyda, po co się tak męczyć. Ja
        się przeraziłam nie na żarty, kiedy weszłam w wątek o operacjach plastycznych.
        Dziewczyny wkleiły tam linki stron internetowych o operacjach plastycznych
        piersi i były tam zdjęcia przed i po operacji. I naprawdę przeraziłam się.
        Kształt biustu PO może i spoko, ale te blizny... to jest dopiero ohyda. Już
        wolę mieć takie jak mam, nawet lekko oklapnięte, no... ale sęk w tym, że nie
        bardziej. Dlatego łapię się wszystkich dostępnych środków i dbam o swój biust.

Pozdrawiam serdecznie.
    • butters77 Duży biust PO ciąży i karmieniu 02.12.05, 23:23
      Dołączam wypowiedź Marihuany11 z podobnego wątku oraz odpowiedź Joi8 (jeśli
      kogoś interesuje temat, myślę, że chętnie przeczyta archiwalia). Wybaczcie
      zamieszanie i dziękuję za porządek:)

Marihuana11 01.12.05, 10:25 napisała:

Chodzi o to jaki buist jest PO ciąży i PO karmieniu, kiedy kobieta juz dojdzie
      do siebie. Np w dwa lata po zakonczeniu karmienia, kiedy już waga powinna być
      zbita i ciało dojśc do siebie.:-)

joa8 30.11.05, 18:39 napisała:

no cóż jest większy :-( w ciąży urósł mi o jeden rozmiar, podaczas karmienia o
      drugi. Ale z tym nie da się nic zrobić, można tylko dbać o jego kondycję i
      jędrność. Ja spałam w stanikach do karmienia, bo mnie inaczej mleko zalewało i
      mam wrażenie, że to pomogło, antygrawitacyjnie ;-)
      Poza tym zimne natryski, krem Musteli. I teraz nie jest źle. Dwa tygodnie temu
      odstawiłam synka od piersi i coraz więcej luzu w stanikach :-))
    • qian Re: Duży biust w ciąży 03.01.06, 12:57
      Witajcie dziewczyny. Założyłam jakiś czas temu ten wątek, teraz szczęśliwie już
      7 m-c, więc podzielę się swoimi spostrzeżeniami.
      Biust na razie urósł o 1 rozmiar miski, ale powiększył się rozmiar w obwodzie
      (ze względu na brzuch sięgający żeber ;-) więc w sumie z rozmiaru 75F przeszłam
      na 80E. Wszystkie ciążowe staniki są moim zdaniem do kitu - za wiotke, za
      cienkie ramiączka i w ogóle nie trzymają takich dużych piersi. Ponieważ coraz
      bardziej uciska fiszbina, muszę się "przenieść" na coś bez drutów na te ostatnie
      tygodnie i zastanawiam się nad tą firmą:
      www.sekretybielizny.pl/producenci.php?prod=49
      modele 577 i 579, nie są może piękne, ale wyglądają solidnie, więc jakoś się
      trzeba przemęczyć. Czy macie jakieś doświadczenia z tymi stanikami? Warto?
      Natomiast na czas karmienia wynalazłam sobie takie cudo:
      www.sklep.babymoose.pl/product_info.php?cPath=1&products_id=28
      kosztuje trochę, ale z naszymi biustami i tak chyba jesteśmy przyzwyczajone do
      tego rzędu cen ;-)
      Pozdrawiam i dzięki za wszystkie odpowiedzi
      • marybg Re: Duży biust w ciąży 04.01.06, 00:51
        Przymierzałam stanik,który chcesz kupić Anna Cecile-jest fatalny!!!I wypada
        większy pod biustem!Szczerze mówiąc nie polecam.Ja miałam-mam podobny problem!
        Przed ciązą 70-75d/e w ciąży 75f/g!Pojechałam specjalnie do Warszawki poszukać
        stanika!I przymierzałam chyba wszystko co jest na rynku!W końcu trafiłam na
        niemiecką firmę Anita www.anita.de a w Polasce chyba www.mjakmama.pl.Staniki
        cholernie drogie!!!!prawie 200zł,ale rewelacja!Wszystkie rozmiary plus
        sprowadza na zamówienie.Ja osobiście kupiłam w Pępku Swiata w Galerii
        Molotów,ale po wczesniejszym telefonie,aby czekałay 3 wybrane modele każdy w
        dwóch rozmiarach!Jak byś chciała więcej info daj znać na priva!Staniki hit!!!!
        • joa8 Re: Duży biust w ciąży 05.01.06, 10:38
          potwierdzam, potwierdzam! Staniki Anita rewelka! i jeszcze sliczne do tego :-)
          • marcia74 Do marybg i joa8 05.01.06, 12:54
            Dziewczyny, podajcie mi prosze (jesli macie) telefon do Pepka Swiata w Galerii
            Mokotow. Moze byc na adres: marcia74@op.pl. Mieszkam na Bemowie i nie chce (w 8
            mc) jechac taki kawal w ciemno, chce zadzwonic i zapytac o staniki Anita. Na
            zdjeciu wygladaja rewelacyjnie. Z gory dziekuje serdecznie. Marta
            • joa8 Re: Do marybg i joa8 05.01.06, 14:12
              to jak mieszkasz na Bemowie, to bliżej masz do M jak Mama, na Ksparzaka, tam
              też jest Anita
              www.mjakmama.pl/index.php?m=sekcja.php&id_nadsekcja=12
              telefon do sklepu: ul.Kasprzaka 24 (w pobliżu Instytutu Matki i Dziecka), tel.:
              (22) 631-48-46
              godziny otwarcia:
              pon.-pt. od 10:00 do 19:00
              sob od 10:00 - 14:00
              • marcia74 Re: Do marybg i joa8 05.01.06, 17:46
                Dzieki dzieki dzieki!
                • marybg PĘPEK ŚWIATA ANITA 05.01.06, 18:35
                  "Pępek Świata" Galeria Mokotów tel.541-37-73. Tam z całej Warszawy był
                  największy wybór a byłam chyba w 100 sklepach.
                  Dystrybutor firma "Everco" (miła pani, bardzo dziwny pan) tel.0228639455.
                  Ja dzwoniłam do dystrybutora czy mają dany model, rozmiar a potem poprosiłam w
                  Pępku aby mi je sprowadzili (zrobili to w ciągu 2 dni).
                  Ja oglądałam te staniki na str.www.anita.de tam sa numery-modele. Jak dla mnie
                  to one wypadaja o 1 rozmiar miseczki mniejsze niz Triumph.
                  Ja kupiłam ostatecznie model 5062 (bez fiszbin,do karmienie),wahałam się między
                  F i G. Zdecydowałam się na na G bo jeszcze dojdzie wkładka lakt.(Przed ciążą
                  D/E). Fajny jest też model z fiszbinami 5041! Ale na razie nie mogłam wydać
                  tyle kasy. Cena wszystkich 190 zł.
                  Pozdrawiam serdecznie i gorąco polecam Anitę!!!
                  • marcia74 Re: PĘPEK ŚWIATA ANITA 06.01.06, 10:25
                    Dziekuje Ci serdecznie! Na pewno sie zdecyduje na przynajmniej 1 (och, gdyby
                    nie ta cena...):-) Jeszcze raz dzieki, juz tracilam nadzieje, ze kupie stanik
                    do karmienia.
                    • marcia74 Re: PĘPEK ŚWIATA ANITA 09.01.06, 21:32
                      Hej. Dzisiaj mierzylam ten:
                      img08.allegro.pl/show_item.php?item=68639321
                      ale niestety kompletne rozczarowanie!!!!!
                      Szukam dalej
      • agniesia38 Re: Duży biust w ciąży 09.01.06, 22:17
        wiesz co, quian, proponuje, zebys sama sprobowala cos dla siebie wybrac, bo z
        tego, co czytam, to co kobieta, to inne odczucia.
        Ja zaczelam jak najbardziej "z gornej polki" od stanika Anity. Kupilam sobie
        juz w ciazy, bo biust mi wazyl, ho-ho!!! i nie chcialam, zeby sie rozwlekl.
        Wydalam kupe kasy, bo wierzylam w niemiecka jakosc. Jakiez bylo moje
        zdziwienie, ze biust w tym staniku wygladal tak jak bez, czyli ladowal duzo
        nizej niz powienien. Potem urodzil sie dzidzius, wiec nie latalam po sklepach,
        ale problem dobrego stanika powracal. Przypadkiem natrafilam w internecie na
        ten szwedzki AnnaCecilia i to co mnie ujęło przede wszystkim to cena (nizsza od
        Anity!!!) i to, że pomysleli o kazdym szczegole. Wierzcie mi dziewczyny, że
        odkąd go kupilam, ten problem przestal istniec! Jest niezwykle wygodny, a
        przeciez o to chyba chodzi. Tak sie do niego przyzwyczaiłam, ze jak skoncze
        karmic poszukam podobnego. Jezeli chodzi o numeracje, to moze rozmiary sa
        troche zanizone, poza tym swietnie sie rozciaga i dopasowuje do zmian w
        wielkosciach piersi. Ja polecam wlasnie ten stanik.

apropos Pepka swiata, to chyba troche przesada z tym wyborem... zdaje sie, że
        maja tylko Anite. Za to Agnes i M jak mama - sa super!

pozdrawiam!!!

Aga

• marcia74 Re: Duży biust w ciąży 10.01.06, 18:14
          Zgadzam sie, ze dobor stanika do karmienia to sprawa baaaardzo indywidualna. Ja
          bylam bardzo pozytywnie nastawiona do stanika AnnaCecilia po obejrzeniu go w
          internecie. Ale jak go zmierzylam... zalamanie. Moim zdaniem rozmiary maja
          zawyzone. Teraz, pod koniec ciazy nosze, 75E i taki rozmiar mierzylam. Okazalo
          sie, ze po pierwsze jest za luzny pod biustem (70E nie bylo), a po drugie biust
          sterczal strasznie ma boki "wychodzac poza linie tulowia". Skreslilam od razu.
          Wniosek: trzeba jednak mierzyc, niestety. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka