parapluie Re: SPORT - gdy to nie pilka skacze najwyzej..:) 13.06.11, 13:32 Przyszedł dziś kupiony za śmieszne pieniądze na Allegro biały Shock Absorber B4490. Pierwsze wrażenie- cholernie ciasny z przodu, tył jest elastyczny i da się przeżyć. Oczywiście, ćwiczyć zaczynam OD JUTRA, więc dam znać jak się sprawuje! Odpowiedz Link
czekajka GLAMORISE Sport Bra 24.06.11, 06:07 Witam Chciałabym pomóc wszystkim , które szukają odpowiedniego stanika do uprawiania sportu - i to nawet tego wyczynowego. Przez kilkanaście lat treningów miałam przyjemność z wieloma stanikami, ale bezapelacyjnie najlepszy był glamorise sport bra - bez fiszbin, typowy pancernik, ale trzymał wszystko jak miał trzymać. Jeśli chodzi o dostępnośc to ja kupiłam go na ebayu, a wcześniej w niemieckim otto. Gorąco go polecam! Odpowiedz Link
kryklu Shock Absorber N109 i B109 - analiza porównawcza 24.06.11, 10:29 Ciekawa notka na blogu Renulca "stanikowe biz-perypetie": www.tinyurl.pl?VtEjJT4a Odpowiedz Link
kryklu Re: Shock Absorber N109 i B109 - analiza porównaw 24.06.11, 10:31 Mnie się ten link nie otwiera, więs wstawię jeszcze w wersji nieskróconej: noszebiustonosze.blox.pl/2011/06/Shock-Absorber-N109-i-B109-analiza-porownawcza.html#ListaKomentarzy Odpowiedz Link
yaga7 Freya Active + Elomi Energise 24.06.11, 11:11 Pierwszy sportowy stanik, który nie robi dziobów, podnosi biust i faktycznie go utrzymuje. W porównaniu z SA rewelka. Jeszcze w nim nie ćwiczyłam, ale wygląda na wygodny. Bardzo zabudowany, ale nie piłuje pach jak SA. Mam go w rozmiarze 36FF, być może w 36F bym się wcisnęła, być może w 34G też bym się wcisnęła, bo zapinam na 2 rząd haftek, a są 4 rzędy. Z balkonetkowych Freyi noszę 32GG, z halfów 34G. Mierzyłam też Elomi Energise w 36F, ale był za luźny, musiałabym mieć na pewno 34. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Freya Active + Elomi Energise 24.06.11, 11:38 Skoro nie robi dziobów, to domyślam się, że opisujesz model 4002, a nie 4001? Czyli ten z fiszbinami? Mnie w nim było wygodniej niż w SA, bo rozdziela piersi, a SA robi mi "krechę". Przy wysiłku fizycznym ważniejsze niż wygląd jest dla mnie odprowadzanie potu. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Freya Active + Elomi Energise 24.06.11, 11:51 O widzisz, dobrze, że zwróciłaś uwagę. Tak, to model z fiszbinami :) Odpowiedz Link
j0an0 rozmiar stanika sportowego 10.07.11, 03:07 planuję zakup Shock Absorbera, tylko nie jestem pewna co do rozmiaru. moje wymiary to: 74/105. mogłaby któraś z Was mi pomóc? ew. doradzić może jeszcze jakiś inny model. dodam, że trenuję dosyć często i intensywnie. z góry wielkie dzięki :) Odpowiedz Link
j0an0 Re: rozmiar stanika sportowego 13.07.11, 13:54 zastanawiam się nad modelem B4490, rozmiar 34GG. będzie ok? Odpowiedz Link
ania.biulandia Re: rozmiar stanika sportowego 13.07.11, 21:42 A dlaczego aż 34GG? Ja widziałabym tu 34G lub nawet 34FF. W sportowcu lepiej mieć minimalnie mniejsze miski niż za duże, bo w za dużych piersi będą latać i nie będą miały odpowiedniego podtrzymania, a tym samym biustonosz nie spełni swojego zadania. A jaki nosisz rozmiar zwykłych biustonoszy? Może tolerujesz dobrze wąskie obwody i lepiej byłoby Tobie w 32GG? Odpowiedz Link
j0an0 Re: rozmiar stanika sportowego 14.07.11, 09:33 z reguły to nawet 30HH, ale po opiniach sądziłam, że lepiej nie zaniżać obwodu i 34 będzie ok, tylko wtedy właśnie nie jestem pewna miseczek. Odpowiedz Link
ania.biulandia Re: rozmiar stanika sportowego 14.07.11, 10:45 Myślę, że możesz spróbować z jednym oczkiem obwodu w górę od noszonego, czyli 32. I wg mnie raczej 32GG niż 32H, bo w większym możesz mieć za dużo luzu. Ale gwarancji nie daję ;) co biust to gust :) Mogę ci pomierzyć 32GG w obwodzie jak chcesz, bo mam takowy w sklepie. Mówimy o czarnym/białym czy innej wersji kolorystycznej? Odpowiedz Link
j0an0 Re: rozmiar stanika sportowego 14.07.11, 22:00 bardzo chętnie, najlepiej, żeby był biały. akurat na ebayu są jakieś aukcje z 32GG/H i 34GG, stąd moje rozterki. inaczej pewnie bym brała to, co jest i potem się bawiła w sprzedaże [; Odpowiedz Link
myff Re: rozmiar stanika sportowego 14.07.11, 12:19 Podłączę się pod pytanie o rozmiar stanika sportowego. Raz jeden taki kupiłam. Ale było to w zamierzchłych czasach i raczej wyszedł z tego kusy top z nieco(podkreślam nieco) pojemniejszą częścią na biust, którego nie był w stanie pomieścić. Chcę skakać na skakance i trochę truchtać i chadzam od czasu do czasu na pilates- trudno mi powiedzieć czy to już intensywny trening- nawet ścisłe balkonetki nie są w stanie tego wytrzymać, spadają mi ramiączka, biust niemiłosiernie skacze. Daje mi to tak psychiczny jak i fizyczny dyskomfort i boję się, że na dłuższą metę zacznie mi się rozciągać skóra, cycki wiotczeć.. Jak widać jestem w temacie zielona:) Obecnie noszę staniki w rozmiarze 70G- dobrze znoszę ścisk mam dwie 65tki (TangoII i Cleo Bobby) zwłaszcza, że nie ma to być stanik do noszenia od zmierzchu do świtu tylko na godzinne treningi często w domowym zaciszu kilka razy w tygodniu:) Ale nie wiem od jakiego wyjść rozmiaru miski i obwodu, żeby nie przegiąć w żadną stronę. Nie wiem jaki level brać. Ani nawet gdzie można kupić- najchętniej stacjonarnie- dobry sportowy stanik. Odpowiedz Link
zanzila Re: rozmiar stanika sportowego 30.08.11, 12:16 Jeśli chcesz skakać na skakance i biegać, to zdecydowanie powinnaś kupić stanik sportowy - podskoki to jest to, czego tygryski nie lubią. Ja mogę Ci doradzić tylko, jeśli chodzi o Shocki. Na stronie Shock Absorber jest taki program pomagający dobrać odpowiedni level i rozmiar: www.shockabsorber.co.uk/bounceometer/shock.html. Podpowiem Ci, że przy Twoim rozmiarze i dla sportów, jakie uprawiasz, na pewno potrzebujesz poziomu 4. Dobierając rozmiar, nie należy zaniżać obwodu, tak jak w przypadku standardowych staników, więc wybierasz ten, który jest najbliżej Twojego realnego obwodu i odpowiednio przeliczasz miseczkę - to tak ogólnie, bo te staniki jednak różnią się między modelami rozciągliwością itp., więc najlepiej będzie, jeśli wybierzesz sobie odpowiedni model i poszukasz na forum albo na balkonetce informacji konkretnie o nim (czy ściśliwy, jak wypadają miseczki itd.). Ja mam model Ball Bra w rozmiarze 32F, normalnie noszę 28G, używam go do jazdy konnej (tam przeciążenia dla biustu są ogromne) i sprawdza się rewelacyjnie: nic mi nie skacze, jest bardzo wygodny (spokojnie oddycham), nie robi rakietek tylko ładnie zaokrągla, chociaż pod bluzką niestety wygląda jak jednopierś, no i ciut niewygodnie się go zakłada i ściąga. Ale to jego jedyne minusy, wcale nie takie duże i poza tym jest naprawdę doskonały, polecam. Nie wiem, z jakiego jesteś miasta, w Krakowie na pewno można pomierzyć Shocki w intimo4you na Dietla. Odpowiedz Link
ankh_morkpork Elomi Energise? Sportowiec z fiszbinami chcę... 31.08.11, 18:49 Jak się sprawuje? Jak wypada rozmiarowo? Mam ochotę na stanik sportowy z fiszbinami :-) Odpowiedz Link
urkye Panache sport, 32GG 04.01.14, 08:43 Melduję, że Panache sport świetnie sobie radzi z podtrzymaniem karmiącego biustu na bieżni:) Pierwszy raz po porodzie poszłam biegać w mamy Royce impact free i to była totalna porażka-biust latał i strasznie bolał. Zeszłam więc z bieżni i z pokorą udałam się do sklepu po porządnego sportowca:) Kupiłam Panache, bo to był mój ulubiony sportowiec z czasów przed ciążą (recenzja na Stanikomanii). Biust jest świetnie podtrzymany, nic nie boli, bajka:) Gorąco polecam wszystkim szukającym dobrego sportowca:) - Odpowiedz Link