kociatko_biusciaste Freya Active Sports Bra 31.05.08, 16:06 Znalazłam w Brastopie, nigdy go wczesniej nie widziałam. Ma rozmiarówkę... uwaga, uwaga...do H i od 28 !:):):) Ktoś nosił? Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Freya Active Sports Bra 31.05.08, 16:08 a konkretnie tutaj: www.brastop.co.uk/SetDetails.aspx?setName=Freya%20Active% 20Sports%20Bra%20Black Odpowiedz Link
rockiemar Re: Freya Active Sports Bra 31.05.08, 16:33 No wlasnie ja tez na niego patrze lakomym wzrokiem, bo jest 28GG!!! Tylko mam nadzieje, ze nie zanizone... Czytalam w ktoryms watku, ze to jest tegoroczna nowosc Freyi. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Freya Active Sports Bra 31.05.08, 17:05 No, i jest 28H :):) Eeee, literki biegną normalnie, a dlaczego ma być faktycznie zaniżona? Nie siejmy czarnowidztwa;) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Freya Active Sports Bra 31.05.08, 17:09 O jezu, jaki on brzydki!:( Tutaj to dopiero widać: www.curvylicious.co.uk/bigbra.php?braID=186 Odpowiedz Link
jaga-a Re: Freya Active Sports Bra 17.06.08, 21:40 tak, nie jest piękny. zamówiłam go jednak, bo nie mam w czym jeździć na rowerze i wyczyniać innych rzeczy na świeżym powietrzu. No i ten coolmax mnie przekonał. Zamówiłam na 71/94 30FF i tak - nie kształtuje ładnie biustu, biust jest rozstawiony na boki i strasznie szpiczasty, miseczki mi się marszczą, scisłość pod biustem - ok. Jest strasznie pancerny - niemalże jakby się miało stanik z golfem. Ale że pod koszulką rowerową nie wygląda źle, a - uwaga - jest dla mnie bardzo wygodny - nigdzie nie uciska, nie wpija się, miękko otula ciało - to zostaje :) Do czasu, aż nie znajdę dla niego następcy - a nie widzę jakiejś zabójczej konkurencji w tym sportowym asortymencie. A szkoda... Sportowe wygodne bezfiszbinowce to coś, za czym tęsknię... Odpowiedz Link
ballerinapl Re: Freya Active Sports Bra model 4001 03.10.08, 19:25 Informuję uprzejmie, że stałam się posiadaczką Freyi Active 4001, czyli nowości sportowej na Bravissimo. Poprzednia Freya Active to 4002, której nie posiadam i nie chciałam posiąść, ponieważ jestem wielką przeciwniczką jednopiersia. A 4001 wydawał się być dwupiersiowy. I rzeczywiście jest. Piersi rozstawia dość szeroko, ale też i wysoko. Dobrze trzyma (przynajmniej w tańcu). Trochę ciśnie podczas robienia brzuszków, bo ma druty chyba ze stali... Ale w innych sytuacjach tego nie czuję. Lekko farbuje wodę podczas prania (no chyba że to ja byłam taka brudna). O rozciągliwości jeszcze nic nie wiem, bo mam go za krótko - piszę raczej aby wyrazić swoją radość i podzielić się informacją z innymi przeciwniczkami jednopiersi, że w końcu wymyślono coś sportowego, co można nosić pod bluzką i nie wstydzić się że się ma poduszkę włożoną zamiast biustu. Odpowiedz Link
drzazga1 Re: Freya Active Soft Cup Sports Bra model 4001 06.10.08, 00:01 o ten: www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Freya%20Active%20Sports%20Bra%20Black%20or%20White ODRADZAM, bo: nie trzyma i paskudnie sie w nim wyglada. Mam w rozmiarze 32H (przy zwykle noszonym 32HHw np. TangoII i Tango Pure), mam do jutra, bo jutro leci z powrotem do Brastopu i chyba nasmaruje na formularzu dodatkowy komentarz pod adresem producenta:/ Juz opisywalam ten stanik w zbiorczym watku Freyi, ale wkleje i tutaj dla ostrzezenia: Stanik dosc dziwnie i nieladnie wyglada z przodu na ciele, moim zdaniem nie sprawdzono kroju poszczegolnych rozmiarow na zywej modelce i wyszedl niefunkcjonalny koszmarek. Ksztaltuje piersi w dwa dzioby zezujace (widac to na zdjeciu na modelce), z boku niby piersi podnosi - po przymierzeniu, w trakcie jakiejkolwiek aktywnosci piersi zamieniaja sie w pilki odbijane od podlogi. Ramiaczka ma co prawda przesuniete ku srodkowi, co powinno teoretycznie pomagac w unieruchamianiu, ale zle wszyte (albo gora misek jest zle skrojona) i czesc piersi wylazi kolo pachy z przodu, nowy - w obwodzie ciasny (ale nei na tyle, zeby brac obwod wiekszy niz normalnie), wielkosc misek (o ile mozna tym mianem okreslic to cos...) - standard, ale posrodku material mostka nie przylega do ciala. Bez fiszbin, jedna warstwa materialu, miski z jednym idealnie poziomym cieciem (co tlumaczy ksztalt), od spodu dziwny wynalazek w postaci dodatkowego kawalka materialu okalajacego piers od spodu i z boku, nie wiem po co, chyba po to, zeby sie marszczylo u dolu miski..., bo nic innego nie robi. Z tylu zapiecie na 4 haftki. Zabudowany baardzo wysoko z przodu, co powinno dawac gwarancje "no- bounce", ale fige daje, bo uszyto ten stanik z materialu wyjatkowo rozciagliwego w pionie - co za idiota to wymyslil??? Idiota bez wyobrazni albo fetyszysta skaczacych cyckow. W dziedzinie konstrukcji stanikow nalezy mu sie anty-Nobel. Mam w szafie obcisla (bo zbyt waska w obwodzie dla mojego biustu) koszulke bawelniana z dwoch warstw tkaniny, w ktorej piersi mi mniej podskakuja... Ogolnie ten stanik moze robic za wzorzec jako: - dziobujacy - golfiasty - z niewlasciwego materialu (a wystarczyloby dac spodnia warstwe z takiej cieniutkiej siateczki, krojona na trzy, jaka jest chocby w Tango Pure i juz byloby znacznie stabilniej i dawaloby lepszy ksztalt. Ten stanik nie nadaje sie do niczego. Juz Shock Absorber, ktory opisywalam wyzej lepiej trzyma, mimo, ze robi jednopiers, wyglada sie w nim lepiej i jest przyjemniejszy w dotyku. Jesli szuka sie stanika sportowego - szkoda pieniedzy, juz Tango Pure lepsze (TangoII jest z bardziej gryzacego materialu, a spocone cialo jest wrazliwsze na otarcia). Odpowiedz Link
ballerinapl Re: Freya Active Soft Cup Sports Bra model 4001 08.10.08, 20:41 Ciekawe, bo mnie on nie dziobuje... Rozstawia, owszem, ale nie dziobuje. I wciąż go lubię :) I nic mi w nim nie skacze!! Może to kwestia rozmiaru?? Odpowiedz Link
karolajna83g Re: Freya Active Sports Bra model 4001 34H 22.12.08, 20:05 Witam, ja również stałam się posiadaczką owej freyi.... Pod biustem87zł a w biuście mam 109cm. Wzięłam rozmiar mniejszą, niż zazwyczaj kupuję. Okazało się, że w obwodzie jest bardzo ścisły i o to chodzi, natomiast miska jest nieco za duża, chyba wymienię go na 34GG. poza tym fiszbiny z przodu odstają od mostka i są bardzo wysokie. Nie podoba mi się to,że na zdjęciu piersi modelki były takie zaokrąglone, natomiast moje wydają się być trójkątne. Przypomina mi jeden stanik z triumpha (której nazwy nie pamiętam, bo to zamierzchłe czasy). Piersi rzeczywiście rozstawione daleko od siebie, ale to nie stanowi dla mnie problemu. Ramiączka regulowane w 1/4 długości. Zdecydowałam,że jednak wymienie na 34GG. Odpowiedz Link
cavova pytanie o Freya Active 20.02.09, 16:27 czy wystarczająco podtrzymuje biust w trakcie biegania? zastanawiam się nad jego kupnem, zwłaszcza że mam szansę przymierzyć w sklepie (od niedawna noszę prawidłowo dobrany stanik i szczerze mówiąc obawiam się, że zakup wysyłkowy biustonosza sportowego skończy się odsyłaniem i wymianą na inny, potem znowu odsyłaniem etc). Odpowiedz Link
wyrodna_matka_huberta a na jogę? 31.05.08, 21:45 Drogie biuściaste, co zakładacie na jogę? Biust wtedy nie skacze, ale trzeba mocno i szeroko oddychać; w niektórych asanach stanik mi się boleśnie opina na żebrach i nie daje w pełni odetchnąć. Czyli nie może być pancerniak, ale nie może też być za duży w obwodzie, nie? Odpowiedz Link
luincir Re: a na jogę? - podpinam się pod pytanie 11.09.08, 19:24 Może jednak ktoś kiedyś odpowie? ;) Jak w poście powyżej, z tym, że mile widziane byłyby modele dostępne w obwodzie 28. Czy ta koszmarna Freya się nada? Widziałam, że cenowo nie jest źle. Odpowiedz Link
drzazga1 Re: a na jogę? 24.09.08, 23:28 Na joge to ten Shock Absorber ewentualnie moglby byc, bo obwod co prawda scisly, ale jest to taka elastyczna scislosc, wiec oddychac mozna, tyle, ze trzeba mocniej popracowac miesniami, ktore przy wdechu rozszerzaja klatke piersiowa. Odpowiedz Link
luincir Re: a na jogę? 24.12.08, 00:42 Mogę sobie sama odpowiedzieć, bo nabyłam Shock Absorbera, lvl 4 ;) Jogę można w nim ćwiczyć spokojnie, przynajmniej w rozmiarze 30F przy 63 cm pod biustem. To najściślejszy stanik, jaki miałam, ale spokojnie można w nim oddychać, nie ma fiszbin, więc nic się nie wbija. Jedynie ramiączka zdecydowanie za długie, ale w jodze to nie przeszkadza. Odpowiedz Link
sunny-girl pytanie o >>Triumph Tri-Action Extreme N<< 02.06.08, 14:04 Czy któraś z Was go używała? www.boobydoo.co.uk/products/productdetail~productid~71~bra~Shock%20Absorber.htm Standardowo nosze obwód 65E/F ale z racji tego, że sportowy, to może obwód 70 będzie "trzymający", czy nie ma co marzyć? Nie mam pojęcia o rozmiarówce sportowego Triumpha, ale jeśli wychodziłaby tak samo jak reszta niesportowych modeli to moge sie pożegnać. Odpowiedz Link
morwen08 Re: pytanie o >>Triumph Tri-Action Extrem 03.06.08, 09:18 Przed "oswieceniem" nosilam wylacznie Triumpha, zwykle w 34D ( przy 75/95 ) i sportowe staniki tej firmy to byly jedyne ktore mi w miare pasowaly ( luzne, ale nie podjezdzaly na plecach plus relatywnie duze miseczki ). Sa w miare scisle, przynajmniej na poczatku, ale niestety z tendencja do rozciagania - zalezy to od modelu ( z pracy nie moge sie niestety polaczyc z bielizniarskimi stronami internetowymi, ale jak dotre dzis do domu to podam Ci konkrety, bo mialam ich chyba piec roznych ). Mysle ze kupujac teraz wzielabym 32E. Odpowiedz Link
sunny-girl do morwen08 04.06.08, 10:19 hej morwen08, ja zwróciłam uwage na ten stanik bo po prostu podoba mi się najbardziej z wszelkich sportowych..jest śliczny!! Natomiast co do rozmiaru to chyba jednak będzie niewypał :( wygrzebałam stary zwykły TRI ACTION 70D który można dostać w sklepie i przy moich wymiarach 91/72 miska w miare ok ale właśnie nie trzyma mocno obwód a zapinam na ostatni:(, i na dole miski jakby troszke luzu, z ciekawości poszłam zmierzyć 70C ten sam model i już ściślejszy w obwodzie bo zapiełam się na środkową haftke ale miska mogłaby znów być większa ;/ NIE MAM POJECIA jak byłoby w tym modelu Extreme, miska nie jest bardzo zabudowana więc podejrzewam powinnam mieć D ale znów ten obwód :| ajjj chyba nic z tego nie będzie Odpowiedz Link
ola-34 Re: do morwen08 14.08.08, 22:43 Ten stanik triumpha triaction extreme jest super, wiem bo go nosze. Ja mam rozmiar 73 pod 93 w biuscie.Kupuje na polski 70 E , sprowadzam z zagranicy.Jest najlepszym stanikiem jaki mialam i biust wyglada w nim ladnie. Awaryjnie keidys mialam 75 D, i tez byl w miare ok ale od poczatku muslam zapinac go na ostatnie haftki! Odpowiedz Link
drzazga1 Triumph Tri-Action Workout: 24.09.08, 23:43 Uwaga: material zawiera drastyczne ujecia. Trzeba zjechac w dol strony, mniej wiecej w jej polowie jest zdjecie tego modelu na uzytkowniczce, dosc pulchnej i z duzym biustem, jak sie najedzie wskaznikiem myszki na zdjecie to widac w powiekszeniu: www.lessbounce.com/acatalog/Online_Catalogue_Triumph_and_Royce_Sports_Bras_9.html Podsumuje krotko: TRAGEDIA!!! Nie wiem, po co ta nieszczesna kobieta te szmate zalozyla, bo widac, ze nic jej nie podtrzyma nawet w calkowitym bezruchu. Zastanawiam sie, czy ktokolwiek kupi ten stanik? Tak mniej wiecej wygladala moja sp. Babcia, dawno temu w staniorach z bazarku (bylo to jeszcze w czasach na dlugo przed moim uswiadomieniem stanikowym i nie mialam pojecia, ze jest to efekt zlego stanika, a nie tego, ze Babcia nie ma figury modelki). Plus dla sklepu za uczciwosc (w sensie zamieszczenia zdjecia nie na zawodowej, podrasowanej photoshopem modelce), ale dlaczego, do wszystkich czortow, ta uczciwosc oznacza fatalne dobranie bielizny? Jakas akcja majaca na celu "uswiadomienie" wszystkim grubszym i na domiar zlego biusciastym kobietom, ze w sportowym staniku beda wygladaly jak, za przeproszeniem, stos detek i w zwiazku z tym niech sie nie waza pokazywac na sali gimnastycznej??? Odpowiedz Link
drzazga1 Edit: heheh - usuneli to zdjecie 08.10.08, 01:05 Zamiast tego jest "katalogowe" zdjecie na osobie o znacznie mniejszym i mlodszym biuscie, z wyretuszowanymi bulami podpachowymi, no, chyba, ze modelce do zdjecia wygarnieto piersi do srodka klatki, jesli tak bylo to wystarczy jeden podskok, zeby spora czesc piersi wylazla bokiem - najedzcie znacznikiem myszki na zdjecie zeby powiekszyc. Za to widac pieknie jak gorna krawedz miski stanika wrzyna sie w lewa piers i ogolnie przygniata piersi w dol. Doprawdy, stanik, ktory wyglada jak bazarkowy bezfiszbinowiec i to samo robiacy z biustem za 20 funtow? A cytowany "customer size 42B" to zdaje sie byla plywaczka trenowana w NRD, bo z natury kobiety takich rozmairow nie osiagaja. Firma Triumph moze promowac sie oryginalnym haslem reklamowym: "Rewolucyjne staniki dla mezczyzn" Odpowiedz Link
sunny-girl pyt. o Sports Sports Bra by Royce kto ma doświadcz 06.06.08, 11:35 Dziewczyny poradźcie mi, jeśli standardowo nosze 65F tzn Polly, wymiary 72/90, mam brać ten sportowy model Royce'a 65F a może zaniżyć do 65E ?:( Jeśli ktoś może wyrazic opinie jak ten stanik wychodzi, bede wdzięczna, bo nie umiem sie zdecydować 65www.bravissimo.com/products/lingerie/sports-bras/royce/sports-bras/ro03-details.aspx?colour=Black Odpowiedz Link
anka.ha Re: pyt. o Sports Sports Bra by Royce kto ma dośw 07.06.08, 17:51 Podłączam się do pytania o Royce Sports Bra. Czy jeśli nie ma tam rozmiarów podwójnych (np. FF, który noszę) to znaczy, że produkują ten stanik co dwa rozmiary, czy stosują europejskie miseczki? Moje wymiary to 73/94 (30FF) i przymierzam się do Royca o rozmiarze 30G (zakładając, że szyją miseczki co 2 rozmiary). Pytanie brzmi czy obwód nie będzie za ciasny, ponoć shock absorbery należy brać o 5 cm w obwodzie dłuższe, czy ten także? I co z tymi miseczkami? :) (Chętnie też podłączę się do czyjegoś zamówienia, najlepiej poznanianki:)) Odpowiedz Link
morwen08 LessBounce 07.06.08, 15:34 Przypadkiem ( ze strony Shock Absorber ) trafilam do tego sklepu: www.lessbounce.com/acatalog/index.html Maja niezly wybor.. Odpowiedz Link
jaga-a shock absorber 13.08.08, 22:41 Po przejściu antyrewolucji zaniżania obwodów postanowiłam zamówić sobie shocka o obwodzie 34. I teraz: czy na 94-95 w biuście dobra będzie przy tym obwodzie miseczka D czy DD? Stanik ma służyć do jogi i jazdy na rowerze, więc wystarzy mi 3 poziom podtrzymania, myślę o tych modelach: B972 albo B4491 albo B4247. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link
pitupitu10 Shock Absorber 4490 - berry - pytanie o kolor 18.08.08, 11:00 Czaję się na SA, zastanawiam się między czarnym a tym: www.tinyurl.pl/?IslZmqgg Kiedyś był na Bravissimo i nazwa koloru, z tego co pamiętam, była 'berry'. Na stronie aukcji jest określony jako 'lilac/grey'. Problem jest w tym, że wygląda na trochę... różowy :P Mam dość różowego, mam dwa różowe staniki kupione z musu (bo tanie), nigdy nie noszę różowych ubrań. Nie, nie, nie. Z tego co pamiętam, na zdjęciu Bravissimo wyglądał na ciemniejszy niż tutaj. sedno sprawy: Proszę forumki, które widziały ten stanik "na żywo" (może podczas wizyty w stacjonarnym Bravissimo?) o wypowiedzenie się w wyłuszczonej kwestii. Jaki to kolor? Różowy, liliowy, jagodowy, fioletowy, czy jeszcze jakiś inny? Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Shock Absorber 4490 - berry - pytanie o kolor 28.08.08, 23:13 to nie jest kolor "berry". berry to fuksja z fioletem. ten nowy to jasniejszy roz z grafitem, od dzis na bravissimo.na zywo jeszcze nie widzialam. Odpowiedz Link
eleo1985 Shock Absorber lub Freya Sport - jaki rozmiar 18.09.08, 15:30 Hej Dziewczyny, mam problem z dobraniem rozmiaru stanika sportowego. Wymiary: 77/105. Normalnie nosze 70G z Fantasie (ale wydaje mi sie ze jest lekko przymale w miskach ). Z gory wielkie dzieki za odpowiedz!! Odpowiedz Link
vasylkova Re: Shock Absorber lub Freya Sport - jaki rozmiar 21.09.08, 20:13 ja tez bym prosila o porade - ktory SA brac. Chodzi o ten model, ktory mozna nosic jako koszulke (4490?). Moje wymiary: 72-3/95. Tango II nosze w rozmiarze 65ff - jest idealny, ale piersi mam raczej "frejowe" - blisko siebie i do przodu. Brac 32e czy 32f? Odpowiedz Link
vasylkova Re: Shock Absorber lub Freya Sport - jaki rozmiar 21.09.08, 20:15 model BE53 - www.bravissimo.com/products/lingerie/sports-bras/shock-absorber/sports-bras/be53-details.aspx?colour=Pink%2fGrey Odpowiedz Link
mirtos Re: SPORT - gdy to nie pilka skacze najwyzej..:) 23.09.08, 13:15 Od ponad roku do celów sportowych używam GP Avocado z fiszbinami w rozmiarze 70H. Sprawuje się świetnie, obwód niewiele się rozciągnął, biust ma w nim niezły kszałt no i dobrze trzyma. Trochę jednak widać zużycie, dlatego postanowiłam rozjerzeć się za godnym następcą. Kupiłam Shock Absorber poziom 4 w swoim rozmiarze i porażka - w miseczkach luz, a właściwie w miseczce, bo stanik nie rozdziela piersi, tylko tworzy brzydki wał ze sterczącymi poziomo na boki stożkami:/ Odesłałam i zamówiłam inny model SA - taki z podwójnym zapięciem z tyłu i białymi lamówkami, w rozmiarze 30G, żeby był ciasny i dobrze trzymał. I tak: obwód piekielnie ciasny, miseczki rozmiarowo ok, ale spłaszczają brzydko, w poziomie i jakoś tak niefajnie to wygląda, choć lepiej niż wcześniejsze stożki. W dodatku niespecjalnie mocno trzyma biust:/ Chyba pozostaje mi kupić nowy GP. A szkoda, bo te SA, mimo nieciekawego efektu nabiustnego, wyglądają na bardzo porządne i staranniej uszyte niż GP. Ale gdybym oceniała samo podtrzymanie i wygląd biustu to GP wygrywa. Czy tak trudno jest wyprodukować sportowy dobrze trzymający model, który jednocześnie nie deformowałby biustu i nie robił z niego czegoś co nawet trudno nazwać?;( Tak się tylko chciałam wyżalić... Odpowiedz Link
drzazga1 Mirtos 24.09.08, 23:51 Wlasnie wyzej obsmarowalam tego niby absorbera z bialymi lamowkami i podwojnym zapieciem. Zauwazylas moze, z jak bardzo elastycznej tkaniny go uszyli? Jakim cudem takei cos ma podtrzymywac?? Co do Grand Prix, piszesz, ze masz rozmiar 70H, kurcze, zaczynam sie martwic, ze przy rozmiarach 80/110 cm to ja bym musiala chyba 70K miec:((( Odpowiedz Link
mirtos Re: Mirtos 25.09.08, 16:15 Mam 70H, ale mam wrażenie, że tam by się coś jeszcze zmieściło;) Kupiłam go na początku stanikowej drogi, teraz wzięłabym chyba mniejszą miseczkę. Jeśli masz możliwość przymierzyć GP, to spróbuj, myślę że warto. Ta wewnętrzna część wyglądająca jak biustonosz jest z siateczki, która wydaje mi się dość - może nie rozciągliwa - ale hm, obiecująca pod względem zmieszczenia większego rozmiaru niż wynika z literki. A całość trzyma chyba głównie naszyta na wierzch obszerniejsza warstwa, ale i ona powinna się dostosować, przynajmniej do pewnego stopnia. Natomiast z tym nieszczęsnym SA nadal się waham. U mnie po założeniu materiał nie wydaje się zbyt elastyczny, ale to pewnie dlatego, że mam mniejszy rozmiar niż powinnam i jest już naprężony maksymalnie:) Wczoraj znów go przymierzyłam, tym razem zapinając to wyższe zapięcie najściślej jak można i trzymał jakby lepiej. Trochę niezręcznie mi go odsyłać do sklepu, bo to już byłaby druga wymiana. I wygląd SA bardziej mi się podoba, bo GP jest taki bardziej połyskliwy i jakoś tak mniej "porządnie" wygląda jak na mój gust. Ale skoro Ty używałaś SA w celach sportowych i piszesz, że nie trzyma...:/ I też się właśnie obawiam tego, że on nie rozdziela piersi tak jak GP (mam z fiszbinami) i że one tam się będą przemieszczać mimo braku miejsca no i że to będzie dyskomfort, i że w czasie ćwiczeń będę myślała o swoim biuście;) Odpowiedz Link
drzazga1 Re: Mirtos 05.10.08, 23:29 No niestety, biust w SA robi "bounce":(. Jednopiers to swoja droga, ale rozciagliwosc materialu zalatwia ten piekny efekt:( Gdyby tak ktos tam pomyslal i chociazby podszyl go od wewnatrz taka cieniutka stabilna tkanina jaka sie podszywa normalne staniki - byloby dobrze. Odpowiedz Link
lesnyduch stenik z miejscem na pasek do pomiaru tętna 24.09.08, 21:33 czy któryś z dobrych staników (tj. np. shock absorber, bo potrzebuję do biegania) posiada miejsce na taki pasek? Odpowiedz Link
drzazga1 Re: stenik z miejscem na pasek do pomiaru tętna 24.09.08, 23:56 Zerknij tu (zjedz w dol strony az do takiego czerwonego stanika: www.lessbounce.com/acatalog/Online_Catalogue_Dans_ez_Minimal_Bounce_Bras_11.html Co do podtrzymania to nic nie moge powiedziec, obawiam sie, ze niespecjalne (bo rozmiary odziezowe, a nie stanikowe). Chyba, ze chodzi Ci o to, zeby stanik sportowy mial szeroka gume pod biustem? Zeby doszyc do niej "kieszonke" na monitorek? Odpowiedz Link
lesnyduch Re: stenik z miejscem na pasek do pomiaru tętna 25.09.08, 13:39 niestety nie da się używać tego miernika przez odzież - działa jedynie w styczności ze skórą, a noszenie go pod gumą stanika jest katuszą, a jeśli nie, bo stanik ma luźniejszy obwód, to nie trzyma. Kiedyś widziałam coś podobnego w Nike, ale stanik wyglądał jak top i był przeznaczony do małych biustów i nie do podskoków. Odpowiedz Link
apetyt_na_zycie Co polecacie? 28.09.08, 02:05 Przybieram się do kupienia stanika sportowego i rodzi się problem. Mam 68/93, czyli 28GG. Czy decydować się na taki rozmiar, czy na 30FF (zdecydowanie większy wybór). Czy jednak nawet nie myśleć o tym 30FF, bo przecież stanik sportowy naprawdę ścisły powinien być? Jakoś nie mogę się przekonać do tej nowe Freyi, chociaż ma mój rozmiar... Odpowiedz Link
myranka Re: Co polecacie? 12.10.08, 11:39 w staniku sportowym ściśliwość jest hiper wazna - wystarczy troche luzu i piersi zaczynaja podskakiwac. zdecydowane wybrałabym ciasniejszy. pozdrawiam Odpowiedz Link
fiamma75 Mój patent 06.10.08, 10:56 Tango II a na to bezszwowy top-bokserka - ścisły (wg sprzedawcy w nim samym można uprawiać sporty ruchowe, ale wg mnie za słabo unieruchamia) - podczas biegania biust jak skała - cudowne uczucie, nareszcie nic nie skacze :-) Odpowiedz Link
apetyt_na_zycie Mam pytanie 08.10.08, 09:30 Oglądam sobie to Tango II na stronie peachfield i wydaje mi się jakieś takie "płytkie". Czy ono naprawdę tak dobrze trzyma biust "w ryzach"? Potrzebuję koniecznie sprawić sobie coś dobrze trzymającego na aerobic. Odpowiedz Link
fiamma75 Re: Mam pytanie 08.10.08, 11:03 dobrze trzyma, oczywiście pod warunkiem, że jest w dobrym rozmiarze Odpowiedz Link
charm Re: Mam pytanie 08.10.08, 21:21 Ja w tangu chodzę na treningi (taniec irlandzki), i trzyma, więc polecam ;) (nie miałam możliwości przetestowania typowo sportowego, po prostu na mnie takich nie robią) Odpowiedz Link
apetyt_na_zycie Re: Mam pytanie 10.10.08, 16:11 Nie zdążyłam się zdecydować na Tango, bo znalazłam na Allegro Freyę Active w moim rozmiarze. Dziś przyszła, przymierzyłam - wygląda obrzydliwie, ale trzyma bardzo dobrze. Po pierwszym aerobiku (we wtorek) opiszę wrażenia:). Raz jeszcze dziękuję za rady. Odpowiedz Link
apetyt_na_zycie Pierwsze wrażenia z Frei Active 14.10.08, 21:15 Jestem po pierwszym aerobicu. I jestem bardzo zadowolona. Tak, jak wygląda brzydko (niestety), tak zadanie spełnia bardzo dobrze. Biust niemal bez ruchu, poza tym bardzo wygodnie mi się w niej ćwiczyło. Póki co, jest bardzo ścisła, zapięłam się na pierwszą haftkę i jest ciasno. Ale to akurat dobrze, bo na pewno potem się rozciągnie, więc mam zapas. Odpowiedz Link
coffeinka85 Avocado Grand Prix - jaki rozmiar ? 06.10.08, 14:40 Potrzebuję profesjonalnego stanika do częstego i długiego ( około 1 h dziennie ) biegania i aerobiku . Czytałam, ze wiele kobiet chwali sobie model Grand prix z firmy Avocado (www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=grandprix& ) Moje wymiary: -pod biustem mam =79 / a zmierzone najciasniej= 75- max. 76 cm -w biuscie bez stanika =97 -w biuscie z miękkim stanikiem =97 -w biuście z półusztywnianym stanikiem 75 F ( firmy Gaia) mocno ścisnietym =89-90 cm ( mam 168 cm wzrostu, 63 kg, talia 74, biodra 98) teoretycznie wg tabel pasują na mnie staniki 75 E np. z Kris Line, Triumph jaki powinnam nosic rozmair tego stanika sportowego ? dziękuję z góry za odpowiedzi :) Odpowiedz Link
myranka shock absorber B109 a Sports Sports Bra by Royce 12.10.08, 11:18 obydwa kupiłam w tym samym rozmiarze i na początku royce był ciaśniejszy, a teraz, czyli po ok. 3-4miesiącach użytkowania (bieganie), obydwa się rozciągnęły, ale royce znaaaaaacznie bardziej. do biegania polecam shock absorber i odradzam royce. Odpowiedz Link
nesene A teraz mój patent! 14.10.08, 14:13 Na treningi (aerobik, taniec irlandzki, jazzowy, wspolczesny) wbijam sie w moją kochaną freye phoebe i na to zakładam shock absorbera (STYLE B4490 D+ Max Sports Bra Top) ale koło 1,5 miseczki mniejszego niz powinnam. Cyc nie skacze razem ze mna (a taniec irlandzki jest taki, no, bausujący) jest wprawdzie splaszczony i trochę trąci czteropiersią ale za to jest wygodnie. Czy wam tez się Shock Absorber tak okrutnie rozciagnał? Kupiłam 65tkę, na początku ledwo ją dopinałam a teraz juz na ostatnią... A uzywam mało i odpiero od wakacji! Odpowiedz Link
charm Re: A teraz mój patent! 14.10.08, 21:26 > (a taniec irlandzki jest taki, no, bausujący) Oj tak.. ;) Ja na treningi tango II, sportowych nie produkuja w moim rozmiarze... Ale największy problem jest na występach, bo tam muszę mieć bezramiączkowca (z silikonowymi ramiączkami, bo bym sobie zęby wybiła...) To będzie największy sprawdzian dla bezramiączkowego effuniaka, jak zostanie uszyty ;) Odpowiedz Link
charm Re: A teraz mój patent! 14.10.08, 21:29 www.youtube.com/watch?v=FamCh_VVm1I ja to ta z najbardziej skaczącym biustem... (tj największym...) Odpowiedz Link
nesene Re: A teraz mój patent! 14.10.08, 23:06 Wystep w moje urodziny! ;> A pozatym, NIE POZNAJE PO STROJACH! Skad jestescie? Czuję się sfrustrowana swoją niewiedzą :D Odpowiedz Link
charm Re: A teraz mój patent! 15.10.08, 13:06 > Skad jestescie? Czuję się sfrustrowana swoją niewiedzą :D Bo to nie jest tradycyjny zespół tańca irlandzkiego, są też w repertuarze inne numery, trochę tańca współczesnego, i nie tylko.. (choć ja praktycznie tylko irlandzki ;P) A jesteśmy z Chorzowa ;) (trenerem były tancerz "spirit of the dance" i "fire of dance" Odpowiedz Link
nesene Re: A teraz mój patent! 15.10.08, 13:47 charm napisał: > Bo to nie jest tradycyjny zespół tańca irlandzkiego, są też w > repertuarze inne numery, trochę tańca współczesnego, i nie tylko.. > (choć ja praktycznie tylko irlandzki ;P) > A jesteśmy z Chorzowa ;) > (trenerem były tancerz "spirit of the dance" i "fire of dance" A to mozna kiedys przyjechać was zobaczyc? :) Odpowiedz Link
charm Re: A teraz mój patent! 15.10.08, 14:03 > A to mozna kiedys przyjechać was zobaczyc? :) Najbliższy występ 25X, ale bilety się skończyły.. jak będę znała termin jakiegoś następnego to dam znać ;) Odpowiedz Link
nesene Re: A teraz mój patent! 14.10.08, 23:30 charm napisał: > > (a taniec irlandzki jest taki, no, bausujący) > Ja na treningi tango II, sportowych nie produkuja w moim > rozmiarze... Jestes moją idolką... Ja bym sie w samym staniku nie odwazyła :D > Ale największy problem jest na występach, bo tam muszę mieć > bezramiączkowca (z > silikonowymi ramiączkami, bo bym sobie zęby wybiła...) > To będzie największy sprawdzian dla bezramiączkowego effuniaka, > jak zostanie uszyty ;) To brzmi naprawdę przerazająco! :D A probowalas wskoczyć w taki prawie ordopedyczny gorset? :) picasaweb.google.pl/nesene/Cycki?authkey=YwEprpFnRCk# Nie mam niestety filmiku, ale tak wygląda po rozplaszczeniu cyca na klacie (haha!) mam pomaranczową sukienkę i numer 265 (: Odpowiedz Link
charm Re: A teraz mój patent! 15.10.08, 13:11 > To brzmi naprawdę przerazająco! :D > A probowalas wskoczyć w taki prawie ordopedyczny gorset? :) Próbowałam, i nie zdawało egzaminu (a miałam gorset usztywniany, szyty na zamówienie..) - tango trzyma dużo lepiej... > picasaweb.google.pl/nesene/Cycki?authkey=YwEprpFnRCk# > Nie mam niestety filmiku, ale tak wygląda po rozplaszczeniu cyca na klacie > (haha!) > mam pomaranczową sukienkę i numer 265 (: :D No tak, trochę rozpłaszczone zdecydowanie ;) Niestety trener bardziej nastawia się na "show" a nie styl tradycyjny, żeby było ciekawe i strawne dla kogoś, kto nie jest zorientowany w temacie.... ale kocham taniec, a na coś więcej niż amatorstwo jestem za stara ;) (25 to już jednak dużo) Odpowiedz Link
nesene Re: A teraz mój patent! 15.10.08, 13:45 charm napisał: > No tak, trochę rozpłaszczone zdecydowanie ;) Ale jak wyrznę na twarz to zawsze mam miekka mrr mrr poduszeczkę (: > Niestety trener bardziej nastawia się na "show" a nie styl > tradycyjny, żeby było ciekawe i strawne dla kogoś, kto nie jest > zorientowany w temacie.... ale kocham taniec, a na coś więcej niż > amatorstwo jestem za stara ;) (25 to już jednak dużo) Bzdura z tym wiekiem! Nie jestesmy na wyspach zeby kariere konczyło się koło 20stki! Ostatnie kategorie to over28 a wiekszosc i tak konczy się na over36 i uwierz mi ze tam panie po 50tce skaczą zwawiej niz niejedna nastka ;) Zeby było zabawniej, nawet irlandia wychodzi nam na przeciw i otwierają kategorie beginner i primary dla over18 zeby tancerze z europy mogli sobie potanczyc. Wiec jesli twoim jednym oporem jest wiek to ja Cię szybko przekręce ;> :> (MISJA!) Odpowiedz Link
annm Re: SPORT - gdy to nie pilka skacze najwyzej..:) 20.10.08, 12:53 w temacie poproszę o pomoc..... potrzebuję stanika na joge... więc musi dobrze trzymac.. i nie uwierac.... niestety avocado odpada - zbyt szerokie pod biustem ja mam 30FF no i kalectwo drugie moje wychodzi - nie znam angielskiego :( co moge znaleźć na polskich stronach zakupowych.... z góy dziękuję za pomoc Odpowiedz Link
kika1983 Re:// a gdzie mogę kupić Felinę Sport 306 ? 21.10.08, 19:35 pytam bo nie wiem, chodzi mi o sklepy w Warszawie bądź ewentualnie polskie sklepy internetowe, słyszałam że jest całkiem spoko :-D interesuje mnie rozm. 75G Odpowiedz Link
kasia_s80 FREYA ACTIVE SPORTS BRA WHITE 32G z fiszbinami 13.11.08, 08:09 Czy ktoś ma może ten stanik? cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll? ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=350124196255 bardzo proszę o opinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasia_s80 Re: FREYA ACTIVE SPORTS BRA WHITE 32G z fiszbinam 03.06.09, 09:09 Zakupiłam czarny w moim standardowym 32G, jest super. Mocno zabudowany, ściśliwy, może nie wigląda rewelacyjnie ale za to świetnie spełnia swoją rolę. Miskę określam jako standard. Odpowiedz Link
aleksandralm shock Absorber 13.11.08, 23:51 Ja mam shock absorbera 32G , o takiego: www.figleaves.com/us/product.asp?product_id=BB-109&mci=&size=&colour=&image=r574155-p390320-front pod biustem mam 72, w biuscie 98. Jest ciasniutki, piersi trzyma jak nalezy. Jestem zadowolona. Wreszcie widac ze mam biust (mimo ze ksztalt jest bardziej rakietujacy) a nie rozplaskane nalesniki - to mialam we wszystkich tych Nike'owskich topikach - pod biustem trzymale, ale w bisucie splaszczalo na maksa. Odpowiedz Link
baba06 Re: shock Absorber 19.11.08, 17:35 proszę o radę jaki rozmiar wziąć www.woods-online.co.uk/cgi-bin/trolleyed_public.cgi?action=showprod_BE109&url=http://www.woods-online.co.uk/trolleyed/536/ moje wymiary 72/90, noszę 30F/Pollyanna/ Odpowiedz Link
baba06 Re: Enell najlepszy 19.11.08, 21:08 rozmiary w cm www.enell.com/Metric.html ale coś się niezgadza, bo zgodnie z rozmiarem biustu mam"0" a zgodnie z rozmiarem pod biustem mam "00" albo ja czegoś nie rozumiem:( Odpowiedz Link
turzyca Re: Enell najlepszy 19.11.08, 22:35 baba06 napisała: > ale coś się niezgadza, > bo zgodnie z rozmiarem biustu mam"0" > a zgodnie z rozmiarem pod biustem mam "00" Nie przejmuj sie. To jak z intimissimo, czlowiek nie jest przewidziany przez producenta. Mi wychodzi 00 wg pod biustem i 5 wg w biuscie. Nie mam zamiaru sie przejmowac, tylko zostane przy moim Ruby Pinku, bo nie dosc ze mam najmniej skaczace piersi w calej cwiczacej grupie (a wcale nie najmniejsze...) to jeszcze swiadomosc, ze mam na sobie sliczny stanik tez jest mila. :) Odpowiedz Link
turzyca Re: Enell najlepszy 19.11.08, 22:31 Watek zostal wyciety, bo zgodnie z regulaminem forum gazetowego nie nalezy zakladac watkow na juz istniejacy temat. Scarlet napisala Ci, gdzie jest wlasciwy watek, a ja zapowiedzialam, ze watek niezgodny z regulaminem wytne i po _odczekaniu_ pewnego czasu wycielam. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Enell najlepszy 19.11.08, 23:40 Rozumiem. Zakladajac tamten, wyciety watek nie zauwazylam tego. Dla mnie i znajomych, ktorzy kupuja Enell rozmiarowka jest dobra. Jest napisane na stronie firmy, ze jesli cos sie nie zgadza, zrobia biustonosz na zamowienie. Odpowiedz Link
turzyca Re: Enell najlepszy 20.11.08, 00:25 Bo najpierw trzeba przeczytac spis tresci. :) Dzieki za linka, choc podejrzewam, ze wiekszosc osob, majac szeroki wybor bardzo dobrych stanikow produkowanych w ich rozmiarze i kosztujacych okolo 40 dolarow, nie zdecyduje sie na zamowienie stanika, ktory bedzie kosztowal co najmniej 66+10 (10 za indywidualne zamowienie, o ile dobrze widze.) Wiesz, te dotychczas omawiane mozna przymierzyc, porownac, jak sie cos nie spodoba, bedzie niewygodne, to odeslac do sklepu bez zadnych problemow, bo to gwarantuje prawo. A zwrot towaru na zamowienie zawsze jest trudny. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Enell najlepszy 20.11.08, 03:12 Enell mozna kupic w sklepach. Nie wiem, czy mozna go dostac w Polsce, w reszcie Europy tak, a mysle, ze nie wszystkie forumowiczki tu piszace mieszkaja w Polsce, wiec sadzilam, ze ta informacja moze im sie przydac. W Stanach nie ma najmniejszego problemu z oddaniem towaru zamawianego poczta, nawet jesli byl zrobiony na zamowienie. Ja i wiele kobiet nie spotkaly poza Enell biustonosza, w ktorym nawet podczas skakania, biegania, itp. biust zupelnie sie nie rusza, a niektorym o to wlasnie chodzi. Poza tym, Enell mozesz kupic w kolorze skory, czyli nie bedzie przeswitywal przez rzadkie koszulki. Nie kazdy chce nosic biustonosz sportowy sam, a wiekszosc jest kolorowa i przeswituje przez ubrania. Jesli moglabym dostac tanszy, ktory daje takie wsparcie jak Enell, to chetnie bym kupila, ale szukalam, przymierzalam i nic. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Enell najlepszy 20.11.08, 03:13 kolorowa albo biala, a bialy tez przeswituje Odpowiedz Link
turzyca Re: Enell najlepszy 20.11.08, 18:36 Wiekszosc forumowiczek mieszka w Europie. A polskie prawo dostosowane do prawa europejskiego nie przewiduje zwrotu towarow robionych na zamowienie (dokladnie to brzmi "o właściwościach określonych przez konsumenta w złożonym przez niego zamówieniu lub ściśle zwiazanych z jego osobą"). Zrodlo: Ustawa z dn. 2 marca 2000r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. Nr 22, poz. 271 z dnia 31. marca 2000r.), rozdział 2, art. 10.1 pkt 3. podpunkt 4. Oczywiscie Enell moze sie wykazywac dobra wola. Jesli chcesz znalezc cos dajace co najmniej takie samo podtrzymanie jak Enell, ale za nizsza cene to zajrzyj tu, zastosuj sie do instrukcji z pierwszego postu i dopisz, ze szukasz stanikow sportowych. Mysle, ze jesli sprobujesz to mozesz byc przyjemnie zaskoczona efektem. :) Na listkach figowych widze jeszcze trzy staniki sportowe w kolorze skory, wiec jesli o to chodzi, Enell nie jest az tak wyjatkowy. Ja tez raczej nie nosze samego biustonosza, jakos nie uwazam tego za sensowne rozwiazanie. :) Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Enell najlepszy 20.11.08, 10:24 enelle sa na brytyjskich listkach. co nie zmienia faktu,ze strasznie to paskudztwo a jeszcze w bezu...brrr! ;) Odpowiedz Link
dziudziulek Grand Prix czy Pure Lime? jaki rozmiar? help 24.11.08, 21:24 pomóżcie dziewczyny bo avocado niezbyt spieszy się z odpowiedzią na maila. Wolałabym GP niż Pure Lime ze względu na cenę, ale rozmiarówka jakaś taka niepełna, czy to ich 70G będzie takie jak brytyjskie 32G? Koniecznie potrzebuję do biegania. Odezwijcie się posiadaczki, wspomóżcie biedną, nie da się przecież porządnie biegać przytrzymując piersi dłońmi. Nawet jeśli jest to tylko trucht na ruchomej bieżni :D, ja się czuję jakbym biegła conajmniej półmaraton Odpowiedz Link
your_shakirka Re: up up n/t 24.02.10, 21:56 Mam propsbe pomozecie mi wybrac dobry stanik? Juz czytam z 3 godziny i szukam czegos dla siebie i sie pogubilam do reszty... Mam okolo 84 pod i 99 w biuscie, generalnie jest to moja max waga i lada chwila bedzie mniejsza wiec stanik moze byc lekko mniejszy. Jaka polecacie firme i sklep?( taka zeby mozna bylo w miare latwo dostac). ( Rozmiar to juz nawrt dobiore jakos ale model czy firme dla takiej wielkosci- normalnie nosze miseczke C) Dzieki Odpowiedz Link
skiron1 UNNO SPORT 01.12.08, 11:15 Ja kupiłam na allegro biustonosz firmy unno, z przesyłką zapłaciłam około 30 zł. Ramiączka miałam troszkę za długie, po za tym stanik jest bardzo wygodny... Odpowiedz Link
awanturka Pytanie do doświadczonych... 19.12.08, 18:59 Czy staniki sportowe rzeczywiście lepiej od innych podtrzymują biust (takiej właściwości należałoby się po nich spodziewać, prawda?). Mam upatrzony model cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270267881323&ssPageName=ADME:B:WNA:PL:1123ale nie wiem czy ryzykować zakup, do tej pory do uprawiania sportu używałam zwykłych staników, ale miało to liczne wady, jak się zapewne domyślacie. Tak przy okazaji - noszę rozmiar 36-38 G-H Odpowiedz Link
nesene Re: Pytanie do doświadczonych... 20.12.08, 06:52 Nie no, na pewno _powinnaś_ zakładać sportowy stanik przy wszelkiego rodzaju aktywnosciach fizycznych jesli ci biust miły :D Nie jestem przekonana czy sportowej freyi. Wygląda imho, straszliwie - taki pancerzyk. Ale i nie miałam zadnej wiec nie jestem w stanie ci powiedziec czy dobrze trzyma. Sama kocham shock absorbery (zwlaszcza za ciasne bo lubię sie rozplaszczyć na trening :P) i przy nich mało co skacze. Odpowiedz Link
ka-yka Re: SPORT - gdy to nie pilka skacze najwyzej..:) 20.12.08, 11:29 Ja jestem bardzo zadowolona z tego www.allegro.pl/item502385418_unnosportsydney_profesjonalny_stanik_sportowy_95d.html Odpowiedz Link
awanturka Re: SPORT - gdy to nie pilka skacze najwyzej..:) 20.12.08, 16:08 rzeczywiście wygląda solidnie i chyba w ciemno zdecydowałabym się na kupno, tylko nie ma mojego rozmiaru (polskie 80K) :( :( Odpowiedz Link