Dodaj do ulubionych

Pomocy: pranie:(((

03.04.06, 10:01
Witam serdecznie wszystkie Panie i Panienki;)
Podglądam Was o dawna:)
...ale do rzeczy!!! Piorę swoje "skarby" (przy takich cenach to rzeczywiście
skarby!)w automacie delikatnymi programami. Ostatnio prałam białą bieliznę:
koronki i takie tam inne...Chyba się z wściekłości zapłaczę!!!!skarpetka
bawełniana, CZARNA! mi się do bębna przykleiła:(((( Moja biała bielizna ma
obecnie kolor myszowaty...Ratunku! Jak to g. wybielić? Wiem, że był tu taki
wątek, ale z wściekłości chyba odgrzebać go nie mogę. Pomóżcie kobitki.

Serenissima1 (70,75E)
Obserwuj wątek
    • madzia1708 ;O( 03.04.06, 15:32
      o ludzie, niedobrze....moze spróbuj dużo proszku do białych rzeczy i mało
      wody...kiedys tak odplamiłam bluzkę, śladu nie było....

trzymam kciuki :O)
      Pozdrawiam
      • sigrun Re: ;O( 03.04.06, 16:15
        Nie załamuj się, Serenissimo, nadciąga odsiecz ;-) Jestem ostrożniejsza i
        bieliznę piorę jedynie ręcznie. Jednak kilka miesięcy temu wykazałam się
        wyjątkowym intelektem i wyprałam swoje bieluteńkie biustonosze z brązowymi
        rajstopami. Efekt - bielizna w kolorze ecru ;-) ACE nie polecam, bo koronki i
        gumki moga się rozejść, a nawet nic się nie wybieli. Kupiłam jednak nowy
        wynalazek Vanisha. Nazywa się chyba Duo Action, Duo Power - w każdym razie jakoś
        tak pseudonaukowo i pompatycznie. Jest to dwukomorowa butelka z białym i różowym
        płynem, które trzeba wlewając pomieszać. Kosztuje to cudo coś ok. 25 złotych,
        ale jest dość wydajne i co najważniejsze - działa :-)
        Wlałam bezpośrednio na zmoczone wodą staniki, bez rozcieńczania. Po ok.
        dwudziestu minutach przepłukałam i uprałam jak zwykle. Znów są bielutkie, bez
        śladów mojej głupoty ;-) Polecam :-)
        • sigrun Re: ;O( 03.04.06, 16:21
          A na przyszłość, przeciągaj zawsze dłonią po bębnie zanim wstawisz nowe pranie
          ;-) Zawsze tak robię odkąd zawieruszyła się w pralce czarna skarpetka Męża, a ja
          wygotowałam potem trzydzieści pieluch Córci ;-)
    • serenissima1 Re: Pomocy: pranie:((( 03.04.06, 23:48
      Podziękowania i ukłony... Ukłony i podziękowania...
      Lecę jutro do sklepu. Relację z pola walki zdam niebawem;)
      • karhunvatukka Re: Pomocy: pranie:((( 06.04.06, 13:46
        sigrun, jestes wielka :D Ja ostatnio wypralam jakims cudem jedna biala skarpetke z czerwonymi ubraniami i ma teraz niby taki brudny jasny roz :P A druga biala. Wywalilabym je, ale sa dlugie, wygodne i cieple :P
        • sigrun Re: Pomocy: pranie:((( 06.04.06, 20:01
          Cieszę się, że mogę pomóc ;-) Klasyczny Vanish też jest dobry, jednak trzeba
          dłużej potrzymać - nawet dwie godziny, ignorując zalecenia producenta. Następny
          przykład: wsadziłam cały bęben niemowlęcych ciuszków w pastelowych barwach,
          niektóre egzemparze z delikatnych i elastycznych tkanin. Nieopatrznie wrzuciłam
          też jeden ręczniczek, który zafarbował te słodziutkie róże na turkusowo :-(
          Nawet się rozpłakałam ze złości ;-) Potem wsadziłam wszystko do letniej wody z
          Vanishem i odrobiną proszku na dwie godzinki. Póżniej wyprałam jak zwykle i
          wszystko powróciło do dawnych barw. Nawet róż nie zblaknął :-) Renckitt
          Benckiser powinna mi być wdzięczna dożywotnio za taką reklamę i wierność klienta
          ;-))))
          • sigrun Re: Pomocy: pranie:((( 11.04.06, 10:48
            I jak tam, dzielne szopy z tym praniem? Dajcie znać bom ciekawa :-)))
    • serenissima1 Re: Pomocy: pranie:((( 11.04.06, 14:00
      Skarby Uratowane:)))
      Z braku tego turbocośtam Vanisha, kupiłam zwykły i zapowiada się, że to będzie
      piękna, długoletnia przyjaźń:)
      Dziękuję jeszcze raz za pomoc:)
      • sigrun Re: Pomocy: pranie:((( 11.04.06, 14:10
        To się bardzo cieszę :-))))))
        • sigrun Re: Pomocy: pranie:((( 11.04.06, 14:12
          Ach, to chyba Action Power się nazywa ;-) Jednak ostatnio nie widziałam go w
          sklepie, a mi się skończył i chciałam uzupełnić zapasy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka