Dodaj do ulubionych

Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-)

27.04.06, 16:58
Jeszcze jakiś czas temu ich najwyższą miseczką, czasem stosowaną, było E, a
teraz widzę, że doszli do F, a E jest niemal normą.
A mają nawet takie bardziej biuściaste gorsety.
To może warto się temu przyjrzeć... ale zawsze lepiej najpierw spytać, czy
rzeczywiście warto...

O tym mnie właśnie zadziwili ;-)
www.venus1000.com/x_C_I__P_40616562.html
Obserwuj wątek
    • zazulla Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 27.04.06, 19:37
      Doszli do miseczki G w biustonoszach. Modele Jasmin, Mademoiselle, Olivia.
      • maith Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 29.04.06, 23:23
        Zazullko, a mierzyłaś może któryś? Głównie chodzi o to, czy obwody są
        przyzwoicie ciasne, czy też za szerokie i czy miseczki są normalnie głębokie, a
        nie jakieś płytsze na przykład? No i czy dobrze trzymają biust, czy raczej słabo?
        • zazulla Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 30.04.06, 10:43
          Niestety nie mierzylam, widzialam tylko na necie na ich stronie.
          • beata7841 Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 01.05.06, 21:05
            Powiem tak, jesli ktoras z Was lubi tzw "bezy" to bedzie dobrze czula sie w
            kris line. To typowy polski producent u ktorego jakosc nie jest najwazniejszym
            czynnikiem. Cena jest za to "polska" i dlatego przystepna.
            Mam kilka ich rzeczy i sama nie wiem czy moge polecic. Ten czarny gorset
            vendetta z "niby skory" dla milosniczek gorsetow jest ok. cena 250 pln
            (promocyjna) jak na gorset jest do przyjecia. Generalnie sa modele nieudane i
            kilka zadowalajacych ale bez rewelacji.
            Przeslalabym kilka fotek do galerii ale w niej nie jestem i nie wiem jak sie
            tam dostac. :-)
            • beata7841 I jeszcze UWAGA - rozmiary 01.05.06, 21:11
              Rozmiarowka kris line jest co najmniej dziwna.
              Moje 70E w triumph to u nich 70G a nawet H !!!
              Nie mam pojecia skad biora te tabelki czy jest wogole a to jakas norma EU albo
              inna? Przeciez nawet wymiona krow w EU maja swoje normy. Sorki nie chcialam
              nikogo urazic tym porownaniem ale tak jest. :-)
            • maith Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 02.05.06, 01:02
              > Przeslalabym kilka fotek do galerii ale w niej nie jestem i nie wiem jak sie
              > tam dostac. :-)
              Przesyłając mail do Ansil :-)
            • magdalaena1977 Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 06.03.07, 22:28
              beata7841 napisała:
              > To typowy polski producent u ktorego jakosc nie jest najwazniejszym
              > czynnikiem. Cena jest za to "polska" i dlatego przystepna.
              To zależy gdzie. Widywałam w realu (Galeria Centrum) ich bieliznę nawet po 30 -
              40 zł, ale to były małe rozmiary. Na ich stronie komplet Hiacynt kosztuje (bez
              przesyłki) 230 zł, co IMHO jest ceną zdecydowanie europejską
      • ika5 Tabelka sie skończyla ? 11.05.07, 18:02
        Jak probowalam wpisac na stronie tego producenta swoje rozmiary, to mi sie
        pokazuje napis "parametry nieprawidlowe" .
        I nie wiem o co im chodzi ,czy przeszkadza roznica 30 cm miedzy pod a na
        biuscie, czy moze wciecie w talii za male..albo w biodrach mniej o 10cm niz w
        biuscie... to tez niedobrze ?
        :)
    • yaga7 Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 28.04.06, 10:04
      Ja mam chrapkę od jakiegoś czasu na te ich gorsety, ale najpierw wolałabym
      zmierzyć osobiscie.

Stąd przy okazji pytanie - może ktos widział tę firmę w Krakowie?
      • zolzietta Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 11.08.06, 15:28
        Kupiłam biustonosz Krisline w Krakowie, gorsetów na razie nie widziałam. Sklep
        z bielizną pod filarkami na przeciwko poczty głównej, zaraz obok apteki. Ceny
        70-90zł. Z rozmiarówki widziałam D, E ale ma być więcej modeli i rozmiarów.

• yaga7 Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 11.08.06, 16:30
          O widzisz, w życiu nie byłam w tym sklepie :)
          Przy najbliższej okazji muszę tam zaglądnąć - dzięki za namiary :)
          • zolzietta Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 17.08.06, 23:46
            Pochwal się co kupiłaś. Zaglądnełam tam kiedyś w akcie rozpaczy i jestem stałą
            klientką :) Staniki Kris Line znalazłam też na Szpitalnej, różnica cen pomiędzy
            sklepem pod filarkami a tym na Szpitalnej wynosi około 50zł na sztuce....
    • jaworszczanka Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 28.04.06, 12:16
      o, ale fajnie, do tego piersi modelek wygladaja na niesilikonowe :-)
      • salomea_ Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 18.08.06, 12:15
        Ładne mają kostiumy kąpielowe
        www.venus1000.com/x_C_I__P_40617098.html
        • mamusia1999 Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 23.10.06, 20:39
          self ma aldne kostiumy, za to zrealizowanie zamowienia przez venus1000.com
          graniczy z cudem. niedlugo stuknie miesiac - a zamowione artykuly maja byc juz
          juz
    • anna-pia kolekcja Big 15.10.06, 14:52
      zadałam sobie trud ;p straszliwy i przejrzałam ;)
      ano, jest problem - miseczki zaczynają się na C (hmm, też mi biust ;p, sami
      kiedys taki miałam), ale kończą się na G (to ma być BIG????), czasem na F tylko;
      na szczęście się mieszczę w zakresie
      gorzej jest z majtkami do kompletu - czasem zaczynają się od XL, czyli wg ich
      rozmiarówki powinnam mieć w biodrach minimum 117, żebym mogła nabyć
      np. te - akurat najbardziej mi się spodobały...
      sklep.krisline.com.pl/product,320.html
      sklep.krisline.com.pl/product,309.html
      inne majtki od kompletu są od S, a jakże, ale tylko do XL ;p

a tu np. majtki od S do XXL, ale stanik tylko do F
      sklep.krisline.com.pl/product,186.html
      sklep.krisline.com.pl/product,189.html

a tu jest od D do G, a majtki od XL
      sklep.krisline.com.pl/product,304.html
      sklep.krisline.com.pl/product,312.html

mało konsekwentnie

a szkoda, bo bielizna ładna i ceny sensowne
      • mojakarolinka Re: kolekcja Big 15.10.06, 15:34
        Witam,
        Ja też właśnie odkryłam kolekcję BIG, zastanawiam się nad zakupem, ale waham
        się jeszcze, bo czytałam, że polscy producenci często mają mniejsze miski. I
        kiedy piszą G, nie zawsze jest to G...
        Ale kolekcja fajna :)

pozdrawiam
        k.
        • anna-pia Re: kolekcja Big 25.10.06, 13:53
          To właśnie dzięki twojemu postowi ją odkryłam :)
          O, temu:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27002630&a=50269434
    • aaneczka79 Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 09.11.06, 15:00
      polecam goraco!! jedyne co to moge powiedziec ze ciut zawyzone sa obowody pod
      biustem. Ja mam 80cm pod a kupuje 75 i jest ciut luzne. a co do miseczek to sa
      ekstra duze.
    • joannea Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 10.12.06, 12:32
      W czasie studiów mijałam ich sklep firmowy dwa razy dziennie, siłą rzeczy więc
      większość mojej bielizny pochodziła stamtąd. I mogę powiedzieć z ręką na sercu,
      że, o ile w ciągu tych ostatnich dwóch - trzech lat nie zmienili jakoś bardzo
      jakości, to nie jest to bielizna godna polecenia. Staniki wygiągały się jak nie
      wiem co w obwodach, miski traciły fason. Uszyte były zwykle z miękkiej,
      rozciągliwej i nienajlepiej wracającej na miejsce sztucznej koronki. Nie została
      mi nawet jedna sztuka - a Triumphy mam na stanie te same od lat, więc to nie
      tylko to, ze ja sama niszczę staniki :) Z wszystkich znanych mi firm, ta pod
      względem trwałości materiału wypadła najgorzej.
      Większość moich koleżanek narzekała też na ich fasony - miseczki były zwykle
      głębokie, więc do dużych piersi, małe nie za bardzo leżały. Z dużymi też nie
      było jednak najlepiej, bo materiał tarcił możliwość trzymania ich w tempie po
      prostu zabójczym. Nie wiem, jak to opisać, koronka była tak miękka i
      rozciągliwa, ze zupełnie nie wspomagała biustu, a raczej odwrotnie.
      Jakiś czas później, po zakupie kilku kompletów i wykończeniu ich w ciągu kilku
      miesięcy, poznałam osobę pracującą w tej firmie, która potwierdziła, że
      specjalizują się w designie, zdecydowanie nie w jakości.
    • maheda Dziwną mają rozmiarówkę 10.12.06, 15:06
      Próbowałam znaleźć swój rozmiar na ich firmowej stronie:
      sklep.krisline.com.pl/checksize.html
      No i słabo mi poszło. Ich 85G jest przeznaczone dla pań o obwodzie pod biustem
      83-87 cm i obwodzie w biuście 109-111 cm, więc odpowiednik w Bellissimie
      rozmiaru 85E(109 cm)-85F(111.5 cm).
      • veev Re: Dziwną mają rozmiarówkę 10.12.06, 17:42
        > Próbowałam znaleźć swój rozmiar na ich firmowej stronie:
        > sklep.krisline.com.pl/checksize.html
        > No i słabo mi poszło.

Mnie w ogole nie poszlo. Wpisalam 80 (mam jakos 82, ale pisalyscie wyzej, ze
        obwodty zawyzone) pod biustem i 110 w biuscie i sie dowiedzialam, ze to
        "niepoprawne parametry". no to niech spadaja na drzewo ;>

v.
        • kasica_k Re: Dziwną mają rozmiarówkę 11.12.06, 00:13
          veev napisała:

> Mnie w ogole nie poszlo. Wpisalam 80 (mam jakos 82, ale pisalyscie wyzej, ze
          > obwodty zawyzone) pod biustem i 110 w biuscie i sie dowiedzialam, ze to
          > "niepoprawne parametry". no to niech spadaja na drzewo ;>

A to dobre, hehehe :) My tu jestesmy same niepoprawne parametry :)
        • jaginger Re: Dziwną mają rozmiarówkę 06.03.07, 21:30
          Dzisiaj do nich zajrzałam.
          Tez mam niepoprawne parametry:))
          W tablce podają rozmiary do G, a w niektórych modelach w katalogu są rozmiary GG
          Tylko ile ichne GG ma centymetrów, nie wiadomo.
          Podobnie jak samanta.
          Nie kupię unich stanika i tyle.
          Najwyżej gatki:)
          ---------------------------------
          www.gaelonline.com/
          i reklama:
          www.sklep.devilnet.pl/
          • butters77 Re: Dziwną mają rozmiarówkę 09.03.07, 14:20
            Heh, fajnie, że ktoś odświeżył ten wątek, bo mi się przypomniały te "niepoprawne
            parametry":))
            • liliac Re: Dziwną mają rozmiarówkę 04.12.08, 16:56
              A ja teoretycznie mam nawet poprawne parametry, ale musiałabym zgłupieć, żeby
              przy tych 80 obwodu nosić rzeczywiście 80. Po wyretuszowaniu obwodu tak żeby
              wyszło mi noszone 70 już parametry mam niewłaściwe :(
      • zetka73 Re: Dziwną mają rozmiarówkę 10.07.08, 13:32
        WG kalkulatora na forum powinnam kupować 70 G ( kupiłam pierwszy nowy biustonosz
        Dalie 70E - dobra) wg tabeli kris line i kalkulatora powinnam kupić 80 B!!! ???
        • roza_am Re: Dziwną mają rozmiarówkę 10.07.08, 14:33
          Kalkulatorami na stronach firm sie nie kierujemy.
          Najlepsze zestawienie wszelkich rozmiarówek, także Krislajna, masz tutaj:
          spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=1
          • zetka73 Re: Dziwną mają rozmiarówkę 10.07.08, 14:43
            No rozumiem a le nie wiem jak szukac co to jest "zaniżony obwód pod biustem " w
            tych tabelkach ?
            • roza_am Re: Dziwną mają rozmiarówkę 10.07.08, 14:54
              Jest to obwód biustonosza, który chcesz kupić.
              Realny (ciasno zmierzony) obwód pod biustem zaokrąglasz w dół do liczby podzielnej przez 5, a potem jeszcze odejmujesz 5 cm i otrzymujesz zaniżony obwód pod biustem, czyli obwód stanika.
              Przykład: jeśli masz 73 cm pod biustem, zaokrąglasz w dół do 70 cm i dodatkowo odejmujesz 5 cm. Ostatecznie otrzymujesz 65 jako pożądaną wartość obwodu stanika.

Podlinkowana tabelka przydaje się tez do przeliczania rozmiarów w przypadku szczególnie rozciągliwych lub ściśliwych staników. Wtedy dodajesz lub odejmujesz 5 cm od podstawowego obwodu i szukasz w tabelce przeliczonego rozmiaru miseczki.
              • zetka73 Re: Dziwną mają rozmiarówkę 10.07.08, 22:59
                To teraz juz wszystko wiadomo :)
    • abrakadabra_82 Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 20.03.07, 20:49
      ja mam (mimo niepoprawnych parametrow) typ baroque (krisline.com/).
      Kupilam go kiedys troche w akcie desperacji (jedyny ktory pasowal i nie robiły
      sie buleczki, w dodatku w miare tani).W sumie jestem w miare z niego
      zadowolona..co prawda jest płytkawy ale obejmuje mimo za malego rozmiaru całe
      piersi od dołu i ładnie je zbiera i przytrzymuje...ogólnie nadaje sie przez to
      do duzych dekoltow..choc raczej na zime,gdyz struktura materiału jest grubaa..no
      i ramiaczka choc ładne grubasne:) ogolnie polecam go osobom o okragłym ksztalcie
      piersi:)
      • ansil Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 25.03.07, 00:32
        mis ie ten baroque podoba.. bede w Pl to poszukam- biusty modelek na zdjeciach w
        sklepie sa naprawde duze, wiec moze to G nie bedzie oszukane ;)
        • abrakadabra_82 Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 26.03.07, 00:34
          to fakt jest sliczny...:) choc ja nosze 75G i co do tego oszukania wydaje mi sie
          ze troche zanizona jest ta ich numeracja..na mnie lezy inaczej niz na
          modelce..duzo wiecej goych piersi mam..ale i tak go lubie (choc nie uwielbiam)
          • lukrecjabo Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 07.04.08, 10:43
            Ja noszę w ich rozmiarówce 80G i leży naprawdę świetnie. Miska jest duża i jak
            na razie nie zmienia kształtu. Jedyne, co mogę powiedzieć złego, to to, że
            rozciągają się w obwodzie i następnym razem skorzystam z przedłużki
    • lalinia a czy jedna z ich modelek nie przypomina wam kogoś 27.03.07, 18:36
      bo mi przypomina panią Izę Małysz, ale to chyba przez fryzurkę

chodzi mi o tą czarnowłosą która dominuje na tej stronie :)
      sklep.krisline.com.pl/list-0,122_127.html
      takie spostrzeżenie moje i mojego Lubego
    • yaga7 Hyacinth i jeszcze jeden (nie pamiętam) 05.05.07, 22:10
      W swoich wojażach majówkowych natrafiłam na sklep, w którym przymierzyłam dwa
      modele: Hyacinth (który strasznie mi się podobał) i jeszcze taki podobny
      niebieski/granatowy. Oba 75E - czyli teoretycznie na granicy moich rozmiarów.

- Hyacinth - masakra. Co z tego, że w miarę ładny, skoro rozciągliwy obwód i
      ramiączka (strasznie!). Do tego bardzo wycięty pod pachą, krótkie fiszbiny pod
      pachą - przez to tworzył mi się wielki wałek tłuszczowy. Kształt piersi też
      nieciekawy.
      - drugi granatowy z niebieskim haftem - też masakra. Z kolei od początku za duży
      w obwodzie, musiałabym zmierzyć 70, a do tego miska E na pewno byłaby za mała.

Jednym słowem - w chwili obecnej na pewno nic KrisLine nie kupię. Przeszła mi
      ochota nawet na gorsety...
    • la_parisiene Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 20.07.07, 09:44
      Będąc w deficycie bieliźnianym, przeglądałam dziś brastop i co zobaczyłam??
      krisline!! no szok - powiedzcie czy ja dobrze widzę?
      www.brastop.com/acatalog/Kris_Line_Porcelaine_Pink_dtoG.html
      • magdusijaa Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 20.07.07, 10:20
        dobrze widzisz. krisline to jedna z najlepiej rozwijajacych sie polskich firm
        produkujacych bielizne. sa juz chyba w calej europie, najwieksze kontrakty maja
        z niemcami. w ostatnim czasie znacznie podniesli jakosc.maja w tym sezonie
        swietne stroje kompielowe.
        modelki sa naturalne: bylam na ich pokazie.
        • kasica_k Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 20.07.07, 16:38
          Fajnie, a mial ktos te bielizne w reku i moze zaswiadczyc, ze nadaje sie np. dla
          osob noszacych miseczke H? Bo dotychczasowe recenzje raczej nie zachecaja...

Zreszta pisalam swego czasu do Kris Line, ale niestety nikomu sie nie chcialo
          odpisac. Pewnie sa za bardzo zajeci swoim rozwojem ;>
          • yaga7 Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 20.07.07, 17:06
            No ja jak pisałam wyżej, miałam w ręku (tudzież na biuście) i moim zdaniem to co
            mialam w ręku nie nadaje się nawet na moje F.
            Być może kiedyś, gdy nie znałam Panache ani Fayreforma (które są moimi
            ulubionymi), skusiłabym się na KrisLine.
            Teraz na pewno nie.
            Jedyne na co się mogę u nich być może kiedyś skusić to gorsety.
            Ale to też nie wiem...
          • kasiamat00 Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 20.07.07, 19:26
            > Fajnie, a mial ktos te bielizne w reku

Miałam w ręku i byłam zdegustowana jakością, dużo gorszą niż np. w Samancie.
            Skojarzyły mi się ze stanikami z GC za 40 zł różnych polskich firm (zabijcie
            mnie, nazw nie pamiętam).

> moze zaswiadczyc, ze nadaje sie np. dla osob noszacych miseczke H?

Nie mam zielonego pojęcia, na mnie i tak nic nie było.
      • nomina Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 05.07.08, 17:50
        La_parisiene, masz boską stopkę :)

Na jakiejś stronie wyszukałam tabelkę kris line'a i wychodzi, że moje 65 K wg
        kalkulatora to u nich 65 H, a 70 I - w krisie stanowi 70 FF.
        U Was też taki rozrzut?
        • roza_am Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 06.07.08, 00:31
          Kris Line nie szyje 65-ek. Jeśli podobają ci się ich modele, to lobbuj w tej sprawie. Im nas więcej, tym większa szansa na skuteczność :)

Co do rozmiaru. Mierzyłaś w NOT-cie 70HH. To musiał być model Queen Kris Line. Miseczkę HH ma tylko ten model. Inne z serii Big kończą się na H, przy czym to H jest chyba trudno dostępne.

Skoro masz 75 cm pod biustem ten Queen musiał być na ciebie za szeroki. Inne modele Krisa są węższe w obwodach.

Czyli, moim zdaniem celuj w 70-tki, miseczka w okolicach FF (chyba, że oceniasz to inaczej w porównaniu z tym HH, które mierzyłaś). I pamiętaj, że poszczególne modele różnią się krojem miseczek, przez co miski o tym samym rozmiarze mogą się wydawać mniej lub bardziej głębokie.
          • nomina Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 11.07.08, 21:01
            Może i nie szyje, ale w tabelce rozmiarów uwzględnia :D.

Nie wiem, czy mierzyłam Krisa Line (Kris Line'a?), ale skoro tak twierdzisz, to
            pewnie tak :). Ale ten model w ogóle mi się nie podobał, chciałam tylko
            zorientować się, jak to wygląda. Polobbuję (jeśli to coś da), tylko na razie
            robię wymianę Melissy i chcę wiedzieć, na co się zdecyduję, czyli o co mam
            lobbować w KL (a właściwie - na ile).
        • zetka73 Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 10.07.08, 13:31
          WG kalkulatora na forum powinnam kupowac 70 G ( kupilam Dalie 70E - dobra) wg
          ich tabeli i kalkulatora powinnam kupic 80 B!!! ???
    • mauzonka A jednak nie tacy źli... 24.07.07, 19:33
      Strasznie jedziecie po tym Kris Line, a ja właśnie dzisiaj dostałam przesyłkę z brastopu, z modelem Porcelaine:
      www.brastop.com/acatalog/Kris_Line_Porcelaine_Pink_dtoG.html
      Zamowilam 32GG (moje pierwsze 32 przy 82cm pod biustem) i musze powiedzieć, że wygląda naprawdę nieźle. I też rozmiar
      Tkanina na moje oko całkiem dobrej jakości, górne szwy od spodu elegancko podciągnięte cieniutkim paseczkiem silikonu żeby nie obcierało, miseczki zupełnie nierozciągliwe, ramiączka bajerancko wykończone jakimiś cekinami (chociaż mogłoby ich nie być:))) Obwód jest chyba troszkę zaniżony, chociaż trudno mi ocenić, bo to moje pierwsze 32, zawsze nosiłam 75F i trochę narzekałam że za szerokie po biustem i miseczki za małe. 32GG od KrisLine leży na pierwszą haftkę jak ulał.

Nie wiem jeszcze jak się będzie sprawdzał, ale po pierwszych 6 godzinach moja opinia jest jak najlepsza:) No i mają miseczki do H bodajże...
      • kasica_k Re: A jednak nie tacy źli... 24.07.07, 19:39
        A możesz porównać z jakąś inną marką? Swoją drogą, zwróć uwagę - wszystkie osoby
        krytykujące Kris Line znają tę markę z polskich sklepów. Być może na brytyjski
        rynek starają się bardziej. Przyznam się, że ja sama bałam się dać 19 funtow za
        nieznanego mi "niebrytyjczyka"... Zdawaj relacje w miarę noszenia :-)
      • kasica_k mauzonka, i jak sie nosi ten Kris Line? n/t 01.08.07, 21:00

• mauzonka Re: mauzonka, i jak sie nosi ten Kris Line? n/t 06.08.07, 16:56
          No, poki co fajnie:)) I moge nawet skakac i biegac i nic nie wypada! Ale jest chyba typem rozciagliwca - gdzies juz pisalam, ze przy moim 82/84 pod biustem nosze kris line 70 i jest bardzo OK. Chociaz obciskal na poczatku strasznie - ale juz przeszlo:)
        • mauzonka Zdaję sprawę:) 09.09.07, 18:39
          No i wreszcie mi się bydle rozciągnęło:(( I to na wykończeniu miseczek, od góry, widocznie kiepska koronka:/ Pomijam fakt, że się zapinam na najciaśniejszą haftkę - no ale nie podskakuje do góry, więc to aż tak nie boli. Ale rozciągnięte miseczki go dyskwalifikują - teraz miseczka mi się tak elegancko obsuwa na dół... Niby to balkonik, a czuję się momentami, jak bym miała stanik baaardzo nisko zabudowany... Poniżej linii sutków:/
          Gwoli ścisłości - bydlę mam od lipca:/
          • ganbaja Re: Zdaję sprawę:) 09.09.07, 21:28
            Mam od wczoraj ich Marakesh.
            Rozmiar 75H.
            Jeszcze nie umiem powiedzieć jak się zachowa ściśliwość tego stanika, ale
            miseczka H jest w ofercie w sklepie naziemnym.
            Przy moich wymiarach 82/107~108.
            • johana75 sunny romantic 2 10.09.07, 10:34
              kupiam go w stacjonarnym sklepie za 85 zl. Mam go przeszło pół roku
              i jakies 2 miesiące temu wyszedł mi przeodem drucik:) poza tym
              kupiłam go w złym rozmiarze czyli 85 E,miseczka jeśt ciut zamała a
              obwód za szeroki a poza tym rozciągnęła sie u gory.Widziałam na
              stronie że teraz maja te gałazki na całej miseczce a ja mam je do
              połowy.Może spróbuje jeszcze raz z prawidłową miseczką bo widziałam
              że maja do G.
              • mauzonka Re: sunny romantic 2 10.09.07, 12:01
                Zdaje się, że nie należy się sugerowac ich stroną internetową (gdzie duży znaczy 90E). Na brastopie mają w ofercie nawet do H i to przy małych obwodach. A teraz wszystko w promocji:))
    • greylin Ceny 27.10.07, 10:40
      Ile kosztuje bielizna Kris line u was? W Gdyni widziałam wczoraj model Michelle
      za 78zł. W sklepie internetowym producenta kosztuje 131zł. Przecież to prawie
      dwa razy drożej.
      • limonka_01 Re: Ceny 27.10.07, 11:06
        A w Bella Lusso trzy razy drożej czyli 55 Euro.
        • kasica_k Re: Ceny 27.10.07, 14:44
          Na szczęście na Brastopie taniej :) 55 euro, co to w ogóle za zdzierstwo jest?
          Satin Chic w normalnej cenie kosztował chyba 43.
          • lukrecjabo Re: Ceny 07.04.08, 10:50
            Ja także była zaskoczona ceną w internecie, bo staniki, które kupiłam w sklepie
            stacjonarnym za około 70 złotych, w necie kosztowały 140 złotych. Chciałam już
            zamawiać inne modele, skoro rozmiar mi się sprawdził, ale z racji cen
            zrezygnowałam...
            • wensday Re: Ceny 06.05.08, 09:25
              Te ceny w ich sklepie internetowym, czy w ogólnie w sklepach internetowych są jakieś z kosmosu. Bardzo często można trafić na modele KrisLine na wyprzedażach sklepów z realu na Allegro (czasem nawet po 30zł). Czasem tez zdarza się, że na Zalotna.pl są przeceny tak na 70-80 zł, ale to pojedyńcze modele i pojedyncze rozmiary.
    • bathilda Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 06.12.07, 10:29
      Czy rozmiarówka Kris Line jest polska czy brytyjska? Bo np. tutaj znalazłam 70H
      i tak dumam na co to sobie założę

www.dynamiczna.pl/index.php?action=szukaj_bielizna&widok=1&sort=1&rozmiar_id=&producent_id=&konstrukcja_id=&SID=ecc0531c28314d6bed948e8036377ec0

A na Brastopie jak - przeliczone na brytyjskie czy podają jak na metce?
      • kasica_k Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 06.12.07, 13:37
        To jest zagadka wszech czasów :) Te na Brastopie raczej są szyte na rynek
        brytyjski, więc rozmiarówka powinna się mniej-więcej zgadzać. Te polskie -
        powątpiewam. Pisałam do tej firmy ze 3 razy z tym pytaniem, ale zostałam
        całkowicie zignorowana :) Co zniechęciło mnie do nich dramatycznie...
    • slo.nko Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 18.12.07, 10:58
      Witam :)
      Ja używam Kris Line i musze przyznać, że bardzo dobrze mi się noszą
      te staniczki. Ja nasze miseczkę E i w Białymstoku w sklepie
      Gorseteia kupowalam. Polecam :)
    • wild_orchid Queen-do rozmiaru HH 16.02.08, 13:10
      Nabylam wczoraj Buistonosz Queen rozmiar 75H( zgodnie z sugestiami
      Mehdy)
      www.sklep.krisline.com.pl/product,346.html
      Ma dosc dziwny kroj pod pacha-fiszbina siega bardzo wysoko do dolu
      pachowego, nie zakladalam go jeszcze, ale po gimnastyce w
      przymierzalni zdolalam zauwazyc, ze bardzo dobrze zbiera biust spod
      pachy.
      Cena jest zastanawiajaca-w sklepie we Wroclawiu-87 zl, w sklepie
      internetowym 123zl.
      Zdam relacje, jak ponosze...
      • wild_orchid Re: Queen-do rozmiaru HH 18.02.08, 15:24
        Zalozylam swoj nowy nabytek dzis. Swietnie zbiera wszystko spod
        pachy do miseczki, zadnych bulek, idealna linia piersi.
        Jedno ale-stanik ma bardzo wysoko zabudowana listwe boczna z
        fiszbina, ktora siega do dolu pachowego, dosc mi to przeszkadza w
        pracy, szczegolnie, gdy musze sie pochylic, skrecic, wyciagnac rece
        ku dolowi.
        Jednym slowem-szukam stanika dalej.
      • bathilda Re: Queen-do rozmiaru HH 18.02.08, 15:44
        Ja przepraszam, ale chyba jeszcze na żadnym zdjęciu nie udało im się z tej
        biednej modelki zrobić takiego monstrum jak na tym

www.sklep.krisline.com.pl/includes/thumbnail3.php?fileName=../photos/_products/346/queen_big_black.jpg&size=259

Zamarłam z wrażenia.
        • wild_orchid Re: Queen-do rozmiaru HH 18.02.08, 16:46
          bathilda napisała:

> Ja przepraszam, ale chyba jeszcze na żadnym zdjęciu nie udało im
          się z tej
          > biednej modelki zrobić takiego monstrum jak na tym
          >
          > www.sklep.krisline.com.pl/includes/thumbnail3.php?
          fileName=../photos/_products/346/queen_big_black.jpg&size=259
          >
          >
          > Zamarłam z wrażenia.

Hmm.Ja juz nie chcialam tego komentowac. Ciekawi mnie tylko w jaki
          rozmiar ja ubrali?
          • bathilda Re: Queen-do rozmiaru HH 18.02.08, 17:24
            Ubrali ją w 75B a potem przejechali photoshopem ...
            • wild_orchid Re: Queen-do rozmiaru HH 18.02.08, 20:05
              Aaaa, dlatego tak nienaturalnie wyglada.No zwykle oszustwo...

A wracajac do stanika-po pol dniu mialam czerwone pregi wzdluz linii
              stawu barkowego. Z jednej strony biust trzymal sie swietnie, ale
              dyskomfort noszenia jest okropny.
              • lukrecjabo Dla mnie świetne 24.04.08, 07:16
                Ja muszę powiedzieć, że bardzo lubię staniki Kris line, zapewniają mi wygodę,
                czuję się w nich dobrze. Czyli, jak zwykle, to sprawa indywidualna.
                Już gdzieś to napisałam, że gdybym najpierw zobaczyła modelkę, a nie stanik, to
                pewnie bym się nie skusiła, faktyucznie krzywdzą ją na tych zdjęciach:)))
              • wild_orchid Queen-ostateczny rozrachunek 08.06.08, 22:09
                Stanik juz dawno wyladowal w smieciach-nie odwazylam sie nikomu go
                sprzedac nawet za 5 zl, by nikt sie tak znim nie meczyl jak ja:

Jak wspominalam wczesniej, fiszbiny tak wysoko siegaly dolu
                pachowego, ze blokowaly mi ruchy. Poprosilam meza, by mi je przycial
                ze 2 cm. Wyluskalam, Maz faktycznie mi skrocil fiszbiny. POdjelam
                kolejna probe. Fiszbiny przesunely sie z mostka pod pache i dalej
                kluly. Sprobowalam je wysiagnac w ogole.Stanik przestal spelanic
                swoja role. Wyladowal najpierw w koszu na bielizne a potem w koszu
                na smieci.

Podsumowujac i majac porownanie z innymi DD+ stanikami-toporny
                material, toporna koronka, rozciagliwy obwod, zbyt dlugie fiszbiny.
                Nawet 87 zl szkoda na to badziewie.
            • vesper_lynd brrr 18.02.08, 20:45
              ich modelki wyglądają jakby się urwały z obsady "Willow", tzn na każdym niemal zdjęciu wydaje mi się, że mają przyklejony biust z opcją a la Lara Croft, czyli powiększony o 150%. Strasznie nienaturalnie to wygląda, jak dzieci albo karły z przyklejonymi melonami.
              • prazanka2 Rozmiarówka 02.03.08, 13:25
                Znalazlam ja na stronie czeskiego sklepu, wynika z niej, ze to mix
                polsko/czesko - angielski. Miseczki rosna o 2 cm, ale sa, takie same
                jak w ang., podwojne literki

www.monaclassic.cz/velikosti.php
      • babazgaga Re: Queen-do rozmiaru HH 07.04.08, 17:21
        A w jakim sklepie we Wrocławiu te KrissLine? bo bym się przeszła poprzymierzać...
      • nathd Re: Queen-do rozmiaru HH 11.07.08, 07:40
        Gdzie była Queen za 87zł we Wrocławiu?
    • muka_marin Używałam 10.03.08, 00:16
      Używałam i wydaje mi się, że ich modelka nie jest po photoshopach. Ponieważ
      nigdy nie zgadzają mi się tabele rozmiarów podawane przez producentów,
      postanowiłam zamówić Krisline w takim rozmiarze, jak ostatni mój idealnie
      pasujący zakup. Tym zakupem był Severine Gai, rozmiar 70I (akurat ten rozmiar
      wydaje mi się zdecydowanie zawyżony, ale inne nie pasowały). Ponieważ Krisline
      miał największy w rozmiarze 70HH, taki zamówiłam. I tu pełne zaskoczenie. Pod
      biustem idealnie wąziutki, ale miseczki... monstrualne. Ostatecznie okazało się,
      że mój rozmiar w Krisline to 70G. Stanik ładny, dobrze wykończony, póki co się
      nie rozciaga, ale mam go krótko...
      Co do obliczania rozmiarów na ich stronie, to po prostu to coś nie działa. Coś
      mi nie grało i zaczęłam w okienka wpisywać najbardziej "typowe" rozmiary, ale
      żadnych nie jest w stanie policzyć. Tak więc z jednej strony firma rozwija
      rozmiarówkę i jakość staników, a z drugiej - olewa klientów. Rozmawiałam o tym z
      właścicielem jednego ze sklepów internetowych, który mówił, że zawsze ma z tym
      producentem problemy - jak chociażby oczekiwanie na dostawę towaru minimum (w
      porywach) 2 tygodnie.
      A szkoda, bo staniki niezłe, a ceny przystępne.
      • kasica_k Re: Używałam 10.03.08, 01:54
        Krisline produkuje także na rynek brytyjski, a rozmiarówka brytyjska jest inna.
        Brytyjskie 70HH musi być na Ciebie za duże, skoro polskie 70I jest dobre :)
        Polskiemu 70I czy 70J (niektórzy producenci pomijają literę I) odpowiada
        mniej-więcej angielskie 70G. Szkoda tylko, że sklep nie informuje jednoznacznie
        o tym, jaką rozmiarówkę stosuje, bo rozumiem, że tego nie wiedziałaś przed zakupem.
        • muka_marin Re: Używałam 16.03.08, 21:32
          A, to o to chodzi. Dobrze wiedzieć. "Po angielsku" jeszcze nie kupowałam, bo nie
          posiadam karty kredytowej. Ale jakby co, to rozmiar już znam :)
          • agafka88 Re: Używałam 16.03.08, 21:48
            nie trzeba posiadać karty kredytowej, wystarczy ekarta do zakupow internetowych z mBanku, płatna 25zl na rok :)
            • muka_marin Re: Używałam 16.03.08, 22:14
              Jak ja mało wiem :)
      • maith Ta brunetka jest szopowana i to ostro 10.03.08, 02:47
        Oni mają rozmiarówkę brytyjską, ale ta modelka ma jakieś 60Z brytyjskie, patrząc
        na szczupłość pod biustem i rozmiar misek. A takiego rozmiaru to oni akurat nie
        mają ;) Ich największa rozpiętość to bodaj 70HH. To 70HH jest na dziewczynę
        grubszą od niej wyraźnie pod biustem i z o wiele mniejszym biustem niż ona niby
        ma ;))
        • prazanka2 Rozmiarówka 16.03.08, 22:23
          Wg tabelki, która znalazlam na stronie czeskiego sklepu

www.monaclassic.cz/velikosti.php
          rozmiarówka Kris Line nie jest tak do końca brytyjska - ma podwójme
          literki, ale miseczki powiekszaja sie tylko o 2 cm, nie o 2.5 jak
          angielskie
          • magdalaena1977 Re: Rozmiarówka 17.03.08, 23:48
            Podobna tabelka jest na stronie wyprzedaży bielizny
            195.42.113.41/bannery/tab-krisline.jpg
            Ciekawe, czy klientki brastopu nie są zaskoczone jak GG jest mniejsze od
            brytyjskiego GG
          • effuniak Re: Rozmiarówka 24.04.08, 00:46
            bo prawie wszyscy nasi producenci mają przekonanie , że różnice w
            rozmiarach piersi zmieniają się o 1cm na osi x/y (no trochę to
            wyszło matematycznie :)) a jest to inna wartość i na dodatek zmienna
            co do elementów miseczki tzn nie równo dół i góra .
            ... a czy Wam też się wydaje , że piersi madelek wyglądają jakby się
            rozlewały aż na przedramiona ?
            Patrząc zdjęcia na te zdęcia z przodu odnoszę wrażenie jakby piersi
            były "rozmaślone" na klatce piersiowej
    • lukrecjabo Xara 07.04.08, 11:04
      Jeśli chodzi o ten model, jestem bardzo zadowolona. Obwód rozciągnął się, ale
      tylko nieznacznie, za to miseczka jest naprawdę duża, ładnie zbiera piersi i
      dobrze podtrzymuje. Ten model polecam. Dziwię się tylko, bo zapłaciłam za niego
      70 złotych w sklepie stacjonarnym, a tu jest znacznie droższy

www.sklep.krisline.com.pl/product,372.html
    • lukrecjabo Laura 07.04.08, 11:07
      www.sklep.krisline.com.pl/product,422.html
      Ten model kupiłam w złym rozmiarze - potrzebowałam 80G, a kupiłam 85FF. Nie wiem
      więc, czy moja chwilowa zaćma jest powodem dużego obwodu, czy też obwód dość
      szybko się rozciągnął. W pierwszych dniach noszenia leżał idealnie, a teraz już
      nie za bardzo. Poza tym tkanina nie jest zbyt dobrej jakości (model xara ma
      tkaninę świetną), bo na staniczku robią mi się "kuleczki".
      • lukrecjabo Ostrzeżenie: nie kupować!!! 30.05.08, 13:08
        Po dwóch miesiącach noszenia zrobiła z niego ścierka, którą nawet podłogi myć
        nie można:( Taki nie funkcjonalny:(
        Zakładam go tylko pod ubrania, które niszczą staniki i to bardzo rzadko (już
        sobie sama zwęziłam obwód dzięki czemu zyskałam buły stulecia).
        Jestem na etapie chudnięcia, dlatego nie inwestuję w nowe staniki (mam w czym
        chodzić, bo Polly i Tango mnie nie zawodzą), ale Kris line już raczej nie
        zagości w mojej szufladzie:)
        Wyjątkiem jest Xara, którą naprawdę lubię
    • agamara1 gorset Marakesh 07.04.08, 12:25
      zamoiwlam ten www.sklep.krisline.com.pl/product,157.html
      i sie doczekac nie moge :) upolowalam na wyprzedazy w sklepie
      internetowym za cale 35zl z przesylka wychodzi 49,99 mysle ze warto
      i mam nadzieje ze z rozmiarem nie przesadzilam :/ zamowilam 75H w
      sumie tylko taki im zostal ;D

zdam relacje jak przyjdzie :D
      • agamara1 Re: gorset Marakesh 07.04.08, 13:14
        wlasnie go dostalam, mam ochote go wywalic :/
        jest ciasny ledwo sie dopielam na pierwsza haftke i ciut przymala
        miska :( teraz sie zastanawiam czy zostawic, jestem w trakcie
        ostrego odchudzania o mozne mi sie piersi skorcza o rozmiar :/
        buuuuu
        nie kosztowal duzo bo z przesylka 50zl ale jakbym go kupila za 200zl
        to bym sie wsciekla wrrrrr
        • magdalaena1977 Re: gorset Marakesh 07.04.08, 17:31
          tutaj dziewczyna naprawdę narzeka na rozmiarówkę tego gorsetu
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77992882&a=77992882
          Musze przyznać, że też mam na niego ochotę, bo cena przystępna
          tinyurl.com/5sqj4e
          I też pasowałby mi rozmiar 75H (czemu akurat ten im został)
          I wygląda dokładnie tak jak powinien wyglądać gorset (ma miseczki i zapinki do
          pończoch)
          teoretycznie to 75H jest na 108 w biuście, ja mam jakieś 106,5, ale jestem
          gotowa spróbować ? Jak rozmiar misek ? jak obwód w talii, bo np. z kostiumu
          kąpielowego musiałam wziąć 80.
          • agamara1 Re: gorset Marakesh 07.04.08, 17:40
            obwod ciasny na moje 78 pod biustem ledwooo sie dopielam na pierwsza
            haftke :/ a miski ni w dupe ni w oko :/ ale mam plana :]
    • lirio Gorset Krisline Marakesh 07.04.08, 17:45
      Jest teraz na róźnych wyprzedażach. Kupiłam rozmiar 75H i z moich 103cm w
      biuście weszła w niego połowa. Jakieś 2-3 rozmiary mi brakuje.
    • rennya doszli już do H 07.04.08, 18:22
      ale jakaś skurczona a H literka ich - kupiłam niestety za małe dla
      mnie, ale czekam, bo widzę tendencję do kurczenia się mego biutsu...
      • agamara1 Re: doszli już do H 07.04.08, 18:28
        ja tez zostawiam tylko dlatego ze jestem na etapie odchudzania ;)
        • ciemnogrodzianka Re: doszli już do H 07.04.08, 19:42
          Maja forum. Zalozylam konto z nickiem ktory powinien cos powiedziec ich specom
          od rozmiarowki ;)
      • qqleczka78 Re: doszli już do H 07.04.08, 20:08
        Ich H oceniam na jakies F
        I biustonosz ich okazał się jakimś koszmarnym rozciągliwcem...
        Tylko nie pamiętam jak się model nazywa, bo dopadłam jakąś końcówkę
        serii.
      • gosiowo Re: doszli już do H 10.04.08, 11:09
        a oni mają polska czy brytyjską rozmiarówkę?
        ich H to jest faktycznie H ?
        • agamara1 Re: doszli już do H 10.04.08, 11:26
          ich H to nie wiadomo co, bo na pewno nie brytyjskie i napewno nie
          polskie :/
    • baryszka Michelle 07.04.08, 21:53
      Miałam w wakacje Michelle 75GG (miało być niby jak H). wtedy przerzuciłam się
      nagle z obwodu 85, bo schudłam, chciałam 80, ale okazało się że 75 jest ok. No i
      rzeczywiście, fajny był... Podnosił biust, zaokrąglał, wyglądałam prawie jak
      modelka ;) No ale widocznie biust zmigrował i stanik zrobił się za mały w
      miskach i za duży w obowodzie.
      Ale wtedy byłam bardzo zadowlona.
    • gochalodz Irmina soft 21.04.08, 08:54
      Możecie coś o tym modelu napisać?Ja się nosi,rozciąga się szybko?

Znalazłam najtaniej 66zł w sklepie internetowym,ale nie wiem czy rozmiar
      dobry-sugerują,że 70G to 98-100cm w biuście i 68-72cm pod.
      Jak jest z ich rozmiarówką?W Melissie wyszło mi 70J,tutaj 70G?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka