31.05.06, 14:08
firma.solo.com.pl/viki_collections.htm
wg mnie babciowy pancerz, chyba ze jakis korekcyjny???
ma ktos takie cudo ;-)))
Obserwuj wątek
    • subara Re: viki ?? 31.05.06, 14:20
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=37302078
      Tutaj już krótko było o Viki.
    • margaretka02 Re: viki ?? 31.05.06, 15:05
      Ja miałam z Viki wszystkie 3 rodzaje: te 577 i 579 nie są dobre: mnie się w
      nich źle biust układał, bo te biustonosze są bardzo miękkie: materiał jest
      taki "szmatowaty" - mam nadzieję, że wiecie mniej więcej o co mi chodzi.

Za to ten najnowszy, 578, bardzo sobie chwalę: świetnie mi trzyma biust, a to
      nie jest łatwe, bo mam duzy i miękki (za jakiś czas będę miała duży, miękki i
      do pasa :D). Ten 578 jest mocno zabudowany, ale za to bardzo ładnie wygląda na
      piersiach, u mnie ładnie się układa.
    • tuniaa Re: viki ?? 31.05.06, 17:07
      czy moze "Danutę" ktoś testował? jak wyglądaja w noszeniu miseczki podzielone
      na trzy?

• margaretka02 Re: viki ?? 31.05.06, 19:00
        Danuta to ten 578, opisałam wyżej, jak mi się go nosi: na duży miękki biust był
        bardzo dobry. Chwalę go też dlatego, bo rozmiar był dla mnie idealny, to rzadko
        mi coś tak dobrze leży.
        • tuniaa Re: viki ?? 01.06.06, 13:37
          mam ochotę go kupić...tylko jaki rozmiar? z triumpha z takiego modelu Vivian W
          02 www.nastazja.pl/go/_info/?id=621 mam 80 F i jast takie akurat, i nie
          wiem czy wziaść G czy I?
          • tuniaa Re: viki ?? 01.06.06, 17:35
            oczywiscie G czy H
            • butters77 Re: viki ?? 01.06.06, 21:15
              Ja wprawdzie stanik Viki tylko kiedyś przymierzałam, ale pamiętam, że wypadał
              mniejszy niż inne moje biustonosze. Więc chyba H...
              • tuniaa Re: viki ?? 06.06.06, 10:56
                doszedł 80 H i obwód dobry, ale miska mała...
                i co teraz...brać większą miskę, czy większy obwód i większą miskę i zmniejszać
                obwód???ale czy wtedy rozstaw będzie dobry?...cieżkie życie...;)
                • staro Re: viki ?? 08.06.06, 10:32
                  Tuniaa - zdaje się, że mam właśnie Viki i przy innych stanikach F ten akurat
                  jest I!!! Myślę, że mają nawet mocno zaniżoną numerację... :(
                  • tuniaa Re: viki ?? 08.06.06, 12:27
                    zamówiłam w końcu 80 I mam nadzieję, ze bedzie dobry, niezły przeskok z F do
                    I...
                    ale jak ten stanik zmniejsza...:)
                    • margaretka02 Re: viki ?? 09.06.06, 10:08
                      Ja musiałam kupowac od nich stanik z nieco większym obwodem: bo miseczki wcale
                      nie rosną tak mocno, wraz ze rosnącą numeracją G, H, I. Dopiero jak wybrałam
                      taką z większym obwodem, to trafiłam idealnie w rozmiar. Potem czekało mnie
                      tylko zwężenie obwodu własnoręcznie... czego wręcz nienawidze robić :(
                  • sa-re Re: viki ?? 16.06.06, 15:29
                    Tak - numeracja mocno zaniżona. Zaczęłam od F a skończyłam na I i dalej małe.
    • kohol Re: viki ?? 31.08.06, 08:00
      Ech.
      Chciałam mieć stanik na ciążę i karmienie, zamówiłam 75I model Danuta.
      Przyszedł, w porządku, koperta bąbelkowa - i niespodzianka - to mięciutkie I to
      chyba jakieś F jest!
      Zatrzymam ten biustonosz, bo potrzebuję czegoś miękkiego bez fiszbinów, ale
      bardzo Was uczulam - uważajcie!
      www.bieliznapolska.pl/x_C_I__P_40617027.html
      Napisałam w tej sprawie list do producenta - coś takiego nie może się zdarzać,
      gdy ktoś prowadzi sprzedaż przez internet.
      Niestety nie jestem zadowolona :(
      • joa8 Re: viki ?? 31.08.06, 09:03
        Kohol,
        ojej, jak fajnie, że będziesz mamą :-)) Gratuluję!!
        • kohol Re: viki ?? 31.08.06, 09:24
          :)
          Dzięki :)
          15 tydzień zaczynam :)
          • joa8 Re: viki ?? 31.08.06, 09:38
            to się fajny czas ciążowy zaczyna :-)
          • zazulla Re: viki ?? 31.08.06, 09:53
            kohol napisała:

> :)
            > Dzięki :)
            > 15 tydzień zaczynam :)

Gratulacje :)
      • procesor Re: viki ?? 31.08.06, 11:29
        jak już wyżej pisano - Viki ma baaardzo mocno zaniżoną numerację

kupiłam 85I - i za mały
        a nosze 85G..
    • maheda VIKI to pomyłka :( 08.11.06, 10:31
      Wyciągam ten wątek, bo kupiłam właśnie na Allegro.pl Viki (model Dorota, 758),
      rozmiar 85I, skusiła mnie cena.
      Okazuje się, że:
      1) zapinam się na ostatnią haftkę (przy obwodzie pod biustem 88 cm!!!), ciaśniej
      się już nie da (więc mogę zapomnieć o dopasowanym biustonoszu, gdy mi się
      rozciągnie)
      2) materiał jest faktycznie mało ciekawy
      3) miseczki są duuuuużo (na oko ze dwa rozmiary, albo i trzy) mniejsze, niż
      wskazywałby na to rozmiar - biust wychodzi mi tak górą, jak pod pachami
      4) kształt biustu w tym czymś - masakra :( Gdybym miała kamerkę, to bym Wam
      pokazała; uwierzcie na słowo - biust widziany z góry jest prawie całkowicie
      płaski, równoległy do brzucha, czubki piersi niewiele tylko wystają przed mostek
      - dosłownie na jakieś 4, może 5 cm. Oczywiście gdzieś te piersi musiały się
      zmieścić, więc się mi przemieściły w nim prawie pod pachy, moja sylwetka
      widziana tak z przodu, jak z tyłu, przypomina bałwanka - szerokie biodra, wąski
      pas, szeroki biust (tak, tak, widać go po bokach klatki piersiowej również, jak
      patrzy się na mnie z tyłu, obejrzał mnie mój M. i powiedział, żebym się nie
      martwiła, zawsze mogę go wkładać pod duże i nieforemne koszule męskie), wąskie
      ramiona.

Chyba w następnym miesiącu szarpnę się na wychwalane przez Was Tango...
      • metalowiec77 Re: VIKI to pomyłka :( 08.11.06, 17:30
        jezeli w ogóle myślałabym o zakupie staników tej firmy, Twój opis skutecznie by
        mnie odstraszył:) i dobrze

brrrrr,z opisu wynika, że masz teraz w domu koszmarek, współczuję;)
        • maheda Re: VIKI to pomyłka :( 08.11.06, 19:39
          Ano koszmarek.
          Dzisiaj nosiłam go właśnie pod wielką, męską koszulą, i jedyne, co mu mogę oddać
          (ciekawe, do którego prania ;) ), to to, że biust trzyma wysoko, i że w tej
          szerokiej koszuli, w której zwyczajnie nie widać, że coś jest "rozplaskane" na
          boki, biust wydaje się sporo mniejszy (jasna sprawa), no i bardzo dobrze jest
          trzymany przez ten pancerz ;) W szerokiej więc koszuli moje proporcje się mocno
          poprawiły i wysmukliły - paradoksalnie.
          Ale nie kupiłabym go ponownie, gdybym wiedziała, jaki jest, co tu kryć :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka