Dodaj do ulubionych

No dobra...pomozcie...

21.02.07, 01:42
Zmierzylam sie,tak jak proponowalyscie.
W biuscie mam 103cm
Pod biustem mam 80cm
Nosze staniki 80/85C lub D.
Powiedzcie,czy to sa dobrze dobrane rozmiary stanika.Thanks! ,-)))
Obserwuj wątek
    • maith Re: No dobra...pomozcie... 21.02.07, 02:44
      Hmm, ponieważ obwody staników się rozciągają, a Twoja miarka nie, to dziwne, że
      mierząc 80 cm nosisz 85. Coś takiego nie ma prawa Ci niczego utrzymać. 80 też ma
      małe szanse, bo po uwzględnieniu ciężaru biustu przestaje być 80...

Wiesz co? Podejdź sobie do najbliższego sklepiku z pełną ofertą Triumpha (tych
      jest najwięcej) albo Feliny (zdarzają się), albo Samanty (też czasem) i poproś o
      75F. Z Feliny to raczej 75F-G, bo ma małe miski. Przymierz, zobacz. Jak Ci
      przypasuje, to sobie noś :-)
      • gacusia1 Re: No dobra...pomozcie... 21.02.07, 03:18
        Wiesz...powiem CI,ze ostatnio schudlam i dlatego mam 80cm pod biustem.Wczesniej
        mialam 83-85.Lubie Triumph bo ich staniki najladniej leza.Niestety w Kanadzie(w
        moim miescie) bardzo trudno dostac Triumph,a jesli juz,to takie babcine fasony.
        • maith Re: No dobra...pomozcie... 21.02.07, 11:05
          Nie wiem, co w Kanadzie jest tak powszechne, jak u nas Triumph, ale chyba sobie
          to znajdziesz. Pewnie macie tam sporo amerykańskich propozycji, niedostępnych u
          nas ze względu na cło. Wejdź zatem do pierwszego z brzegu sklepu z bielizną i
          zapytaj o rozmiar będący odpowiednikiem naszego 75F, 34F.
    • besame.mucho Re: No dobra...pomozcie... 21.02.07, 08:28
      85 rzuć w diabły koniecznie :).
      Ja bym spróbowała 75FF, a jak stanik będzie taki, że w takim rozmiarze zapięcie będzie się przesuwać w
      górę zamiast leżeć równo na plecach to 70GG.
      No proszę, a Ty się żaliłaś w innym wątku, że masz mały biust ;-).
    • ekler.ka Re: No dobra...pomozcie... 21.02.07, 09:10
      mam prawie identyczne wymiary i nosze 75ff z brytyjskich firm (procz kalyani i
      fantasie-tam 70g).
    • popea1 Re: No dobra...pomozcie... 21.02.07, 13:11
      80 na pewno nie, 85 tym bardziej, obwód warto zaokrąglić "w dół", a więc do 75.
      Miseczkę obstawiam FF.
    • kasica_k Rozmiarowka 21.02.07, 14:05
      Do rad dziewczyn dolacze jeszcze jedna - uwazaj na rozmiarowke. Nie mam pojecia,
      jaka jest najczesciej stosowana w Kanadzie: brytyjska, amerykanska, a moze
      francuska? Na tym forum chyba przewaza brytyjska, w ktorej miseczki
      ida z reguly tak: D, DD, E, F, FF, G, GG, H, HH, J, JJ, K...
      Na pewno nie bierz 80 przy obwodzie 80 pod biustem.
    • gacusia1 Re: No dobra...pomozcie... 21.02.07, 16:17
      Dzieki,Dziewczyny! Pojde do sklepu i poszukam...ale szczerze mowiac nie
      wierze,ze sie dopne w 75...no,ale moze jesli miseczki sa FF to sie dopne?
      Zobaczymy.Jak sprawdze,to dam zanc! .-)))
      • ananke666 Re: No dobra...pomozcie... 21.02.07, 16:36
        Dopniesz się spokojnie. Weź którykolwiek ze swoich staników do rąk, złap za zapięcia i rozciągnij go. Przecież materiał jest elastyczny. Z płótna się tego nie szyje :) Miseczka tu nie ma nic do rzeczy, dopięłabyś nawet, gdyby stanik miał o wiele za małą miskę. Przecież obwód stanika leży POD piersiami, a nie na ich poziomie.
        • gacusia1 Re: No dobra...pomozcie... 22.02.07, 02:14
          Tu bym polemizowala co do miseczek.jesli miseczka C rozmiaru 75 jest rowna
          miseczce C rozmiaru 85,to cos nie gra.Przeciez-obrazowo-cycki D duzej kobiety
          nie sa takie same,jak cycki D malenkiej,drobniutkiej.Ta pierwsza ma po prostu
          SZERSZE cycki,niz ta mniejsza.Nawet biorac do reki moje dwa staniki-jeden 85C i
          drugi 80C -widze,ze miseczki nie sa takie same.Glebokosc miseczek jest taka
          sama,ale szerokosc 85 jest wieksza,niz 80.Moze wlasnie dlatego Laski zeszly z
          80D na 75FF?
          • maith Re: No dobra...pomozcie... 22.02.07, 03:04
            Gacusiu, Ananke nigdzie Ci nie napisała, że miseczki są równe, bo nie są.
            Ona Ci napisała, że zapinasz się POD BIUSTEM.
            Że nie nakładasz sobie obwodu na biust, tylko POD.

Pewnie zapinasz się wykręcając sobie ręce do tyłu. Część osób zapina się z
            przodu, a potem przekręca obwód i dopiero na końcu wkłada do środka jakiś biust ;-)
            Te osoby nie mają wątpliwości, że obwód to obwód a miseczki to miseczki.
            Spora część reszty zresztą też zauważyła tę zadziwiającą rozbieżność ;-)
      • maheda Jeśli ja z 87 pod biustem 21.02.07, 16:57
        chodzę w 80tce, a i niektóre 75tki mi pod biustem latają, to Ty się spokojnie
        dopniesz w 75G (np. Triumpha). :)
        • ananke666 Re: Jeśli ja z 87 pod biustem 21.02.07, 17:44
          Miałam taką 70, która chyba na 90 by się dopięła... :p
          • ananke666 Re: Jeśli ja z 87 pod biustem 21.02.07, 17:48
            Tfu, stopkę zrąbałam. Sorry za śmiecenie. W razie czego - wyciąć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka