Dodaj do ulubionych

Zaginione przesyłki z brastop.com

27.02.07, 17:55
Dziewczyny! Czy tylko ja nie otrzymałam przesyłki ze staniczkami z promocji walentynkowej????? Odebrałam dziś Zamówienie złożone 21 lutego, a tego z 10 lutego jeszcze nie mam... Paskudne jest to, że namówiłam moja znajomą do zakupów w tym sklepie i ona też wciąż czeka.
Która jeszcze jest w takiej sytuacji?
Napisałam maila do brastopu i p. Monika Peszek (nasz człowiek???) odpisała (po angielsku), ze mam czekac do poniedziałku i jeśli nie otrzymam przesyłki - poinformowac ich o tym, a oni wyślą ponownie. Przesyłki nie było ani w poniedziałek, ani dziś, więc poniformowałam o tym fakcie.

P.S.
Nie sądzicie, ze można byłoby spróbowac pisać po polsku???? :-)) Nazwisko osoby odpowiadającej na maile kusi mnie, by kiedyś tak zrobić...

P.S.2
Zaraz przymierzę staniczki Flirtelle - taki diablo czerwony i ten sam model czarny z różowymi kwiatkami.
Obserwuj wątek
    • aislinn Re: Zaginione przesyłki z brastop.com 27.02.07, 18:13
      Witaj

w ogóle powinnam przywitać się na forum, bo poza dwoma czy trzema postami na
      samym początku jego istnienia, nie udzielałam się :)

Ale do tego są wątki, i zaraz tam poójdę ;)

Ja też nie otrzymałam przesyłki z promocji walentynkowej.
      Zamówienie złożone 7 lutego, wysłane (podobno) 8-go.
      Na pierwszy mój mail nie odpowiedzieli. Na drugi, w którym oczywiście załączyłam
      historię, pani Monika odpowiedziała, że pierwszego maila z interwencją nie
      dostali ( hmmm), ale że zaraz wysyła ponownie zamówienie. Było to 21 lutego. Do
      tej pory żadna z przesyłek nie dotarła. Cała reszta poczty ( w tym przesyłki z
      allegro) dociera do mnie bez przeszkód. Teżsię wkurzam, bo poprzednio czekałąm
      około tygodnia, zarówno na pierwszą przesyłkę jak i na wymianę.

Co do pisania po polsku - wielce prawdopodobne że to Polka, ale
      najprawdopodobniej mają w firmie "company policy" by używać w służbowych mailach
      angielskiego. Ja tak miałam, i choć w londyńskim oddziale naszej firmy siedziała
      m.in. Polka, wolno nam było korespondować ze sobą tylko po angielsku.
    • kasica_k Re: Zaginione przesyłki z brastop.com 27.02.07, 18:13
      Moje czekoladowe Rimini, zamawiane chyba 12.02, przyszlo wczoraj. Troche to
      trwalo, ale u mnie to byla wymiana z czego innego.
      Jeszcze nigdy mi nic nie zginelo (zamawialam z brastopu chyba z 10 razy).
    • maith Re: Zaginione przesyłki z brastop.com 27.02.07, 18:43
      Mi kiedyś dawno zginęła przesyłka i to z kilkoma stanikami naraz.
      Przeraziłam się nie na żarty, ale FAKTYCZNIE UCZCIWIE WYSłALI JESZCZE RAZ.
      Nawet starałam się śledzić Allegro, czy "moje" staniczki nie wypłyną... ;-)
      • jaagna Re: Zaginione przesyłki z brastop.com 27.02.07, 18:56
        No własnie... tez pomyślałam o Allegro.
        Przed chwilą rozmawiałam z koleżanką na GG i ona też wciąż nie ma swoich zakupów; mało tego - nawet jej nie odpowiedzieli na maila (mi od razu, na drugi dzień rano miałam w skrzynce odpowiedź).
        Liczę na to, że wyślą raz jeszcze, bo wybrałam trzy naprawdę fajne staniczki...
        • aislinn Re: Zaginione przesyłki z brastop.com 27.02.07, 19:02
          Ja nawet jeden z "moich " znalazłam na allegro....ale że bez metek i sprzedawany
          jako używany, to wątpię by ktoś się pozbawiał częsci zarobku w ten sposób, w
          końcu nowy droższy, wiec to chyba jednak nie ten. ;)

A koleżanka niech napisze do brastopu ponownie, jak widać na moim przykładzie,
          niektóre maile do nich po prostu nie docierają.

Mnie tylko zastanawia jeszcze jedna rzecz - w dniu w którym pani Monika obiecała
          wysłac zamówienie ponownie, nie było (wg strony) na stanie jednego z zamówionych
          przeze mnie modeli w moim rozmiarze. ciekawe, jak to przeskoczyła, bo maila
          żadnego w tej sprawie nie dostłam...
          • maith Re: Zaginione przesyłki z brastop.com 27.02.07, 22:06
            W Brastopie ciągle zmienia się stan staników. Raz są raz nie ma. W momencie
            kiedy pakują Twoją nową przesyłkę wysyłają Ci co jest, a za to czego nie ma
            odsyłają Ci pieniądze. Ja wtedy nie dostałam Fantasie Lily i potem bardzo długo
            na nie polowałam. Zamiast niego oczywiście znalazłam pieniądze na koncie, ale to
            trzeba sprawdzać, bo oni o tym nie informują.
            • aislinn Re: Zaginione przesyłki z brastop.com 27.02.07, 23:27
              zwrotu na konto na razie nie ma.... ale przesyłki póki co też nie ;)
    • yaga7 Re: Zaginione przesyłki z brastop.com 27.02.07, 19:56
      Też mam taką sytuację - pisałam o tym w innym wątku.

Dzisiaj napisałam drugiego maila, p. Monika odpisała (w ciągu godziny czy
      dwóch), że wyślą dzisiaj i powinno szybko dojść. No zobaczymy. Adres
      potwierdziłam jeszcze dla pewności.
      Natomiast dziwi mnie to, że Jaagna otrzymała zamówienie złożone później - czyżby
      mieli aż taki bałagan?
      Jednym słowem, gdybym zamówiła kilka dni później, nie miałabym promocji
      walentynkowej, ale by były staniczki :)
      Mam nadzieję, że do końca tygodnia dojdzie, bo naprawdę nie mogę się doczekać :)
      Zamówiłam dwa kompleciki.

A to Flirtelle też mnie kusi :)
    • besame.mucho Flirtelle 27.02.07, 20:31
      Prooszę, opisz te staniczki w wątku o Flirtelle :).
    • aska01 Re: Zaginione przesyłki z brastop.com 27.02.07, 21:18
      O, proszę, widzę, że nie ja jedna mam problem z brastopem. Musieli mieć niezłą
      ilość zamówień z okazji walentynek. Ja niby odsyłałam coś na początku lutego,
      ale to jednak już 4 tygodnie prawie - a nadwyżkę mi na konto przelali, więc
      pewnie dostali moją przesyłkę.
      • veev Re: Zaginione przesyłki z brastop.com 27.02.07, 22:10
        > O, proszę, widzę, że nie ja jedna mam problem z brastopem. Musieli mieć niezłą
        > ilość zamówień z okazji walentynek. Ja niby odsyłałam coś na początku lutego,
        > ale to jednak już 4 tygodnie prawie - a nadwyżkę mi na konto przelali, więc
        > pewnie dostali moją przesyłkę.

ja tez czekam na wymiane, a zwrot nadwyzki na konto przyszedl w zeszlym
        tygodniu. ale trzymam sie mysli, ze poczta sie grzebie (nic nie przychodzi od
        paru dni, wiec moze listonosz zastrajkowal)

v.
        • veev przyszlo :) 28.02.07, 19:03
          wczoraj wieczorem wyciagnelam ze skrzynki awizo, wiec juz po spacerku na poczte,
          30 minutach w kolejce i malej wymianie zdan pt. "czemu listonosz nie wlozyl tego
          do skrzynki, przeciez by sie zmiescilo" moge sie cieszyc moim panache specjalne
          okazje (wrazenia beda w watku o bezramiaczkowcach, ale to chyba za jakis czas).

v.
          • yaga7 Re: przyszlo :) 28.02.07, 19:11
            Szczęściara :)

Oby jutro moje przyszło...
            • aislinn Re: przyszlo :) 28.02.07, 19:14
              mojej przesyłki też ciągle nie ma... :(
    • jaagna Chyba już jest... nie mam 100% pewności 28.02.07, 13:18
      Oby to było to! Dostałam wiadomość z domu, że przyszła przesyłka zaadresowana
      takim samym charakterem pisma, jak ta wczorajsza. Czyli z brastop (!!!). Jeszcze
      nie cieszę się w 100%, ale mam nadzieję, że to naprawdę TO! Ok. godz. 16 będę
      wiedziała.

A Flirtelle jest ładne... rozkosznie diabelsko-burdelowo-czerwone i przejrzyste...
      Więcej pod wieczór.
      • yaga7 Re: Chyba już jest... nie mam 100% pewności 28.02.07, 17:26
        Szczęściara :)

Do mnie jeszcze nie dotarło :(
        Ale skoro do Ciebie dotarło już, to może do mnie przed weekendem dotrze?
        Trzymajcie kciuki....
    • jaagna JEST!!! 28.02.07, 17:19
      JEST!!! Wszystko w porządku! Przesyłka z cenną zawartością jest już u mnie i za chwilę bedzie testowana.
    • veev a tak w ogole, dostajecie to poleconym? 28.02.07, 19:36
      tzn. musicie podpisac przy odbiorze? bo ja tak, a kiedys tak nie bylo, szlo
      normalnie i wsadzali normalnie do skrzynki. przy czym na kopercie jest zawsze to
      samo, "small packet", i zadnej informacji o potwierdzeniu nie ma, wiec sie
      zastanawiam, czy to jakas zmiana zasad, czy nadgorliwa inicjatywa mojej poczty...

v.
      • limonka_01 Registered International Mail 28.02.07, 19:47
        Poleconym dostajemy, ale nie z Brastopu. Lawtons wysyła wyłącznie poleconym, na
        kopercie jest specjalna naklejka z kodem kreskowym. Odbiór tylko na poczcie.
        Brastop wysyła jako First Class Royal Mail, czyli zwykłą przesyłką.
        Jednak wolałabym mimo wszystko odebrać na poczcie, niż gdyby ktoś miał mi
        wyciągnąć paczkę ze skrzynki, a o to nie trudno, przynajmniej u mnie.
        • veev Re: Registered International Mail 28.02.07, 20:00
          no wlasnie - Brastop nie wysyla poleconym, a mimo to poczta kaze cos podpisywac,
          i zastanawia mnie, dlaczego.

z C&L dostalam registered mailem i przyniosl mi to listonosz od paczek (bo u
          mnie paczki i listy nosza osobno, co w praktyce sie sprowadza do tego, ze paczki
          dostaje do domu, a po wieksze polecone musze na poczte latac).

v.
          • limonka_01 Re: Registered International Mail 28.02.07, 20:02
            Akurat pudełeczko z C&L miałam wciśnięte w skrzynkę. Trochę się
            nagimanstykowałam, aby je stamtąd wyciągnąć :-)
      • kasica_k Re: a tak w ogole, dostajecie to poleconym? 28.02.07, 21:59
        Wydaje mi sie, ze C&L ostatnio przyszlo do mnie zwyklym. Brastop
        tez zawsze zwyklym.

Co do wyciagaczy skrzynkowych - polecam, jesli ktos ma taka mozliwosc,
        zamawiac do firmy, gdzie sie pracuje i gdzie poczte przynosi listonosz.
        Nie ma zadnego wciskania do skrzynek ani latania na poczte, wsio do
        rak wlasnych :) Zwlaszcza, jesli sie jest osoba odbierajaca w firmie
        korespondencje :)
        • veev Re: a tak w ogole, dostajecie to poleconym? 28.02.07, 22:04
          > Co do wyciagaczy skrzynkowych - polecam, jesli ktos ma taka mozliwosc,
          > zamawiac do firmy, gdzie sie pracuje i gdzie poczte przynosi listonosz.
          > Nie ma zadnego wciskania do skrzynek ani latania na poczte, wsio do
          > rak wlasnych :)

ja pracuje w domu, wiec praktycznie caly czas jestem i moge odebrac paczke o
          dowolnej porze. ale listonoszowi (temu od listow, ten od paczek jest ok) sie nie
          chce nawet zadzwonic domofonem, zebym zeszla, nie ma co nawet marzyc o Wielkiej
          Wyprawie na drugie pietro. obstawiam, ze on po prostu bierze z poczty tylko
          awizo. serio, NIENAWIDZE POCZTY. a juz najbardziej mnie rozwala taki wiszacy u
          mnie na poczcie plakat, na ktorym poczta sie zali, ze ma jeszcze trzy lata na
          to, aby sie ukonkurencyjnic...

v.
          • yaga7 Re: a tak w ogole, dostajecie to poleconym? 28.02.07, 22:43
            Też pracuję w domku, więc nie mam co marzyć o zamawianiu do firmy.

Ale na szczęście na swojego listonosza nie narzekam - wie, że jestem w domu i
            zazwyczaj mi nosi. Pan paczkowy też mnie zna doskonale i czasem jak mnie nie ma,
            to nie zostawia awiza, tylko nr telefonu ;)
        • limonka_01 Re: a tak w ogole, dostajecie to poleconym? 28.02.07, 22:20
          Do firmy zamawiam "bezpieczne" przesyłki (książki, oprogramowanie), ponieważ nie
          mam gwarancji, że jakaś sekretarka po drodze nie otoworzy paczki lub co gorsze
          otworzy i położy na biurku dyrektora do zadekretowania ;-)
    • butters77 Re: Zaginione przesyłki z brastop.com 01.03.07, 13:57
      Wiecie co, mi się zdarzało czekać na przesyłkę z Brastopu ponad 3 tygodnie -
      choć oni twierdzili, że wysłali natychmiast (i rzeczywiście, na kopercie
      widniała taka data) - więc najwyraźniej przez Polskę przedzierała się tak
      długo:) Oczywiście zdarzają się zaginione/kradzione przesyłki, ale moje (już
      dość spore) doświadczenie wysyłkowe;) uczy, że najlepiej zachować spokój i na
      bieżąco informować sklep mailowo o swoich wątpliwościach. W 99.9% wszystko
      kończy się dobrze. Kiedyś np. zdarzyło mi się, że pani na poczcie położyła moją
      paczkę na złej półce - i wyszło to na jaw dopiero po dwóch tygodniach, jak
      wróciła z urlopu:)
      • aislinn Re: Zaginione przesyłki z brastop.com 01.03.07, 16:41
        Jest ! Wreszcie dotarło. To wysłane ponownie, nie to pierwotne.
        Szkoda, że oba staniki do bani rozmiarowo, i w ogóle niespecjalne, oba do
        odesłania :(
        opiszę to w odpowiednim wątku... ( Lepel)
        • yaga7 Re: Zaginione przesyłki z brastop.com 02.03.07, 06:22
          Czyli tylko ja zostałam bez paczki...
          Jak nie dojdzie do poniedziałku, znów do nich piszę.

I nie wiem, co jest grane z tą pocztą, bo wczoraj przyszła do mnie paczka z
          innego zagranicznego sklepu netowego - w terminie, bez poślizgów. Ten brastop
          jakiś pechowy dla mnie.
          • aislinn Re: Zaginione przesyłki z brastop.com 02.03.07, 11:16
            No to faktycznie współczuję.
            Mnie zastanawia jedna rzecz - na fakturze za przesyłkę nie widnieje rabat
            walentynkowy - no w sumie nie dziwne, ta nowa paczka była wysyłana już po
            zakończeniu tej promocji . Ciekawe, czy mnie "dociążą" na te kilka funtów...
            • yaga7 Re: Zaginione przesyłki z brastop.com 02.03.07, 13:10
              No to przyglądnę się fakturze, jak już będę mieć.

Jest sukces - znalazłam w skrzynce awizo, po południu idę na pocztę. Oby to był
              brastop :)
              • yaga7 :(( 06.03.07, 07:13
                A u mnie nadal nic.
                Dzisiaj piszę do nich kolejnego maila....

Już naprawdę nie wiem, co się dzieje z tymi przesyłkami.
                • yaga7 JEST!!! 06.03.07, 17:48
                  • yaga7 Re: JEST!!! 06.03.07, 17:51
                    Aaa, wysłało mi się, zanim coś napisałam.

W każdym razie moje dwa kompleciki przyszły.
                    Jeden jest dobry - mimo że zamowilam 75F, a więc miskę większą o 1 (a tak btw,
                    to na metce jest 34F/75G - jednym słowem jest to mój pierwszy stanik z
                    europejską miską G ;) ) - firma Beautifull, chyba jej jeszcze u nas na forum nie
                    było, albo nie pamiętam.

Drugi - firma Envie - w standardowym rozmiarze 75E jest za mały w misce, trochę
                    za szeroki w obwodzie więc wyląduje na allegro, a jak nikt nie kupi, to im odeślę.

Oba są czarno-różowe, ze sznurowaniami, śliczne :)
                    • kasica_k Re: JEST!!! 06.03.07, 18:02
                      Sfoć i do Galerii :)

Po ilu dniach dostalas paczke? Bo ja wlasnie pisze do Curves&Lace,
                      cos mi sie opozniaja z wymiana.
                      • yaga7 Re: JEST!!! 06.03.07, 18:20
                        To jest moja druga paczka z brastop, bo pierwsza nie doszła ;)

Miała zostać wysłana jeszcze pod koniec lutego - 27 czy 28, ale na kopercie jest
                        data 1 marca. Na moją pocztę dotarła 5 marca. Czyli tak czy siak - szybko.
                        No ale zamówienie złożyłam 9 lutego, więc trochę poczekałam ;)

A co do galerii - usiłowałam już zrobić sobie foty, żeby Wam pokazać, ale jakoś
                        srednio mi to wychodzi. Jak opanuję robienie fot tak, żeby było widać tak, jak
                        jest naprawdę, to na pewno wyślę :)
                        • limonka_01 A ja nadal czekam 06.03.07, 18:27
                          Zamówienie złożyłam 24 lutego. Do tej pory przesyłka z Brastopu przychodziła po
                          3 dniach, a tu juz tydzień minął i nic. Czyżbyśmy ich tak zarzuciły
                          zamówinieniami, że nie wyrabiają z wysyłka?
                          • kasica_k Re: A ja nadal czekam 06.03.07, 18:53
                            Tydzien to jeszcze w granicach normy, ja bym sie nie przejmowala.
                            Na moje C&L czekam za to juz od 14 lutego. To znaczy, w tym jest
                            tez czas odsylania mojej paczki, bo to wymiana. Mimo wszystko
                            wydaje mi sie przydlugo, no chyba ze procedura wymiany zajmuje
                            im ponad tydzien...
                          • aska01 Re: A ja nadal czekam 06.03.07, 20:41
                            A ja dziś dostałam maila, że nie dostali mojego zwrotu;/ I przeszukiwałam
                            panicznie pokój w poszukiwaniu kwitka nadania, na szczęście się znalazł. Mam
                            nadzieję, że to oni będą się użerać z pocztą teraz. A ja sobie poczekam:(
                            • aska01 Re: A ja nadal czekam 09.03.07, 18:07
                              Buuuuu. Właśnie dostałam maila, że dostanę zwrot pieniędzy zamiast wymiany:(
                              Moja przesyłka zaginęła chyba po drodze (poczta hiszpańska jest chyba równie
                              zawodna, co inne, w dodatku zapłaciłam prawie 10 euro za przesyłkę, żeby im w
                              gardle fiszbiny z odesłanych staników stanęły). Beznadziejnie. Moje czekoladowe
                              Panache, na które liczyłam, właśnie odpływa w siną dal. Nie wspominając już o
                              tym, że zostały mi nie pasujące do żadnego stanika szare stringi Beautifull, bo
                              stanik poszedł na wymianę. Miło ze strony Brastopu, że oddają kasę, ale ja bym
                              jednak wolała bieliznę:(
                              • limonka_01 Doczekałam się 15.03.07, 19:08
                                Dzisiaj przyszła do mnie nareszcie przesyłka z Brastopu, którą już spisałam na
                                straty. Szła od 27 lutego do 15 marca, czyli ponad 2 tygodnie (dokładnie 12 dni
                                roboczych).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka