Dodaj do ulubionych

75E i okolice ;-)

08.03.07, 10:51
Nie wiem, czy był już taki wątek na tym forum ale pomyślałam sobie, że może
warto by było zgrupować dziewczyny z podobnymi wymiarami w jednym miejscu,
żeby łatwiej było wymieniać się informacjami, radami i doświadczeniem w
naszym ulubionym temacie ;-) To zapraszam posiadaczki biustu w rozmiarze 75E
i "okolicach" :-)

Jeśli uważacie że wątek jest zbędnych nie będę protestować przeciw
wykasowaniu, choć może będzie ułatwieniem dla raczkujących na forum -
przynajmniej do czasu kiedy dobrze rozeznamy się who is who i jaki ma kto
rozmiar ;-)

W każdym razie donoszę żem niezmiernie szcześliwa że trafiłam na to forum
dzięki czemu w wieku 30 lat wreszcie kupiłam dobry stanik ;-) Kupiłam
pierwszy potem drugi, idąc za ciosem trzeci i tak od kilku tygodni
przynajmniej raz a częściej dwa razy w tygodniu dojeżdżają nowe
biustonosze! :-) Wprawdzie wreszcie nie muszę ukradkiem wpychać biustu w za
ciasne miski ale i tak sto razy dziennie wsadzam głowę pod bluzkę żeby
popatrzeć na dobrze dobrany biustonosz! To jak cofnąć się w czasie i być małą
dziewczynką w sklepie pełnym kolorowych cukierków :-)))

Hmmm też tak macie czy nadszedł czas na odwyk? ;-)))

Pozdrawiam wszystkie biuściaste :-)
Ania

Obserwuj wątek
    • satia2004 Re: 75E i okolice ;-) 08.03.07, 11:02
      W sumie fajny pomysł bo 75E to tutaj "dolne rejony biuściastości" ;)

Ja mam 70F czasami 75E ale zwykle jednak ma za szeroki obwód (a pod biustem mam
      76cm).

> Kupiłam
      > pierwszy potem drugi, idąc za ciosem trzeci i tak od kilku tygodni
      > przynajmniej raz a częściej dwa razy w tygodniu dojeżdżają nowe
      > biustonosze! :-)
      > Hmmm też tak macie czy nadszedł czas na odwyk? ;-)))
      Witaj w gronie stanikoholiczek! My też tak mamy :)

• obsydianowy-gargulec Re: 75E i okolice ;-) 08.03.07, 11:03
      natder, to wszystko dopiero przede mną ;-))) a już się cieszę ;-)

na razie zamówiłam 3 sztuki 75F, zobaczymy, czy się nadadzą :)
    • yaga7 Re: 75E i okolice ;-) 08.03.07, 11:05
      Moim zdaniem pomysł jest fajny.

Ja osobiście nie wiem kto jaki ma rozmiar - nie pamiętam po prostu.
      A tak, dzięki takiemu wątkowi będzie można sobie konkretnie doradzić.
      Niby są porady na temat zbyt wąskich obwodów, za małych miseczek,
      nierozciągliwych obwodów itp, itd, ale wiadomo, z rozmiarówką jest różnie. Nie
      zawsze 75E jednej firmy to to samo co drugiej firmy.
      W każdym razie ja się zgłaszam jako właścicielka 75E/F :)
      • natder Re: 75E i okolice ;-) 08.03.07, 12:15
        Ufff no to mi ulżyło :-)
        W ostatnich kilku tygodniach wzbogaciłam się o 5!!! staników :-)
        Ostatnie dwa przyszły dziś rano :-)
        Kolejnych 5 mam na oku ;-D
        Tylko mój biedny portfel piszczy bardzo cienkim głosem...

To teraz dziewczynki proszę wyciągnąć swoje biutonosze i napisać w czym
        chodzicie, które lubicie najbardziej a które mniej Wam pasują :-)

Ponieważ jestem tu nowa i dopiero w fazie poszukiwań, do tej pory
        przetestowałam jedynie firmę Bień (www.ewabien.com) bo akurat mają wyprzedaże -
        niestety z tego co widzę to rozmiarówka kończy się na E :-((( Ale akurat my się
        jeszcze załapiemy ;-)

Zakupiłam od nich push-upy:
        Aries - dość sztywny i wysoko zabudowany, ma ścisły obwód pod biustem i zapinam
        go zgodnie z zasadami na najluźniejszą haftkę, jestem z niego tak zadowolona że
        zamówiłam sobie jeszcze jeden tylko w innym kolorze - teraz mam zielony i biały
        z kolorowymi kwiatkami.

Eridan - biustonosz na miękkiej bardzo przyjemnej dla ciała gąbce, ładnie się
        układa na biuście. Polecam.

Libra - w maglinie zakupów zamówiłam go w dwóch sklepach internetowych i mam
        dwa, jeden albo odeślę albo odsprzedam jakiejś koleżance z forum ;-) Brzeg
        miseczki jest pofalowany i nie chce u mnie tak przylegać do piersi jak modelce
        za to jest naprawdę ładny :-)

Aries, Libra i Eridan są np tu (sklep przypadkowy, najtaniej u producenta)
        www.mbielizna.pl/start4.php?co=producent&id=54
        I jedyny miękki na jaki się skusiłam - Mimoza (widziałam go tylko na stronie
        producenta) - nietrafiony - powinien mieć mniejszy obwód ale znów mniejszy
        obwód z miską F był na mnie za duży - napisałam o tym w wątku o Ewie Bień bo
        zamówiłam jeszcze dwa miękkie 70F, oba wróciły do sklepu. Tu o dziwo sądzę że
        najlepszy byłby 70E. Być może należę do tych dziwnych stworzeń, które
        biustonosz miękki powinny jednak zamawiać o jeden rozmiar mniejszy?

To mnie właśnie zastanawia bo mam na oku fajne biustonosze Corin - w znacznej
        większości miękkie ale zastanawiam się po pierwsze nad rozmiarem a po drugie:
        skąd, na Boga, wziąć kasę??? ;-)))
        • kasica_k Re: 75E i okolice ;-) 08.03.07, 12:20
          natder napisała:
          > Ufff no to mi ulżyło :-)
          > W ostatnich kilku tygodniach wzbogaciłam się o 5!!! staników :-)
          > Ostatnie dwa przyszły dziś rano :-)
          > Kolejnych 5 mam na oku ;-D
          > Tylko mój biedny portfel piszczy bardzo cienkim głosem...

To zjawisko wystepuje u wszystkich rozmiarow :)
          • natder Re: 75E i okolice ;-) 08.03.07, 12:35
            Uuuu, jeśli to problem występujący ponad rozmiarowymi podziałami to może
            powinien powstać dla niego osobny wątek? Pt. "Jak zarobić na następny
            biustnosz?" ;-DDD

Ale tak serio serio - ja mam nadzieję że w którymś tam momencie nastąpi chwila
            stanikowego nasycenia? Tylko kiedy? 5, 10, 20 staników dalej??? ;-)
            Bo póki co nadal nie mam czarnego, czerwonego, miękkiego, półusztywnianego i
            takiego któryby mi pasował do letniej lnianej sukienki z oczkiem między
            piersiami ;-)))
            Jak tak dalej pójdzie - a nie wątpię że pójdzie - by uchronić nas od bankructwa
            chłop mi neta będzie musiał odłączyć! ;-))) Już słyszę jak grzmi: "Nowe
            mieszkanie albo biustonosze - wybór należy do Ciebie!" ;-)))
            • kasica_k Re: 75E i okolice ;-) 08.03.07, 13:54
              natder napisała:

> Uuuu, jeśli to problem występujący ponad rozmiarowymi podziałami to może
              > powinien powstać dla niego osobny wątek? Pt. "Jak zarobić na następny
              > biustnosz?" ;-DDD

O zarabianiu jeszcze nie bylo, ale o zakupoholizmie owszem:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=49001271
              :)
        • yaga7 Re: 75E i okolice ;-) 08.03.07, 13:07
          natder napisała:

> skąd, na Boga, wziąć kasę??? ;-)))

też to mam ;)
          Problem w tym, że ja jeszcze nałogowo wydaję na kosmetyki - a i jedno, i drugie
          hobby dość kosztowne, hehe.
          Dlatego staram się powoli ograniczać....

A co do stanikowego nasycenia, to wszystko zależy co kto potrzebuje.
          Przykładowo - ja w ogole nie potrzebuję jasnych staników, bo nie mam ich do
          czego nosić, 90% rzeczy jest w kolorze czarnym ;)
          Więc powoli stwierdzam, że kolejny czarny koronkowy stanik to już jest lekka
          przesada ;)
          Oczywiście posiadam w swojej kolekcji czarne z kolorowymi haftami, czerwone,
          bordowe... Fioletowego jeszcze nie mam - marzy mi się Panache Inferno w tym
          kolorze, ale poczekam na przeceny ;)
          • natder Re: 75E i okolice ;-) 08.03.07, 13:25
            yaga7 napisała
            A co do stanikowego nasycenia, to wszystko zależy co kto potrzebuje.
            Przykładowo - ja w ogole nie potrzebuję jasnych staników, bo nie mam ich do
            czego nosić, 90% rzeczy jest w kolorze czarnym ;)
            Więc powoli stwierdzam, że kolejny czarny koronkowy stanik to już jest lekka
            przesada ;)

O cholercia, ja znów mam prawie wszystko beżowe lub brązowe... Znakiem tego
            wystarczyłby jakiś beżowy? ;-))) O kurde, nie mam beżowego! ;-))) Jeden z tych
            które dostałam dziś miał być kremowy a jest biały :-(
            Ale skoro już kupiłam zielony to muszę wyskoczyć na miasto, może upoluję jakąś
            zieloną bluzkę ;-)Wyraźnie widzę oczami wyobraźni jak w sklepie wzdycham
            patrząc na ciucha: będzie mi pasować do tego a tego stanika ;-)))

Może ze złej strony do tematu podchodzę bo kupuję staniki które mi się podobają
            a potem się będę zastanawiać co na nie założę ;-) Ale ja właśnie odkryłam mój
            prawdziwy rozmiar i kupuję co mi się podoba i co nie kosztuje zbyt wiele - bo
            muszę mieć kilka na zmianę.
            Teraz dopiero przychodzi pora na zastanowienie się jakich mi rzeczywiście
            potrzeba?
            Chociaż i tak mam szczery zamiar mieć po jednej sztuce w podstawowych kolorach -
            tak na wszelki wypadek ;-)))
            Panache - no cóż mnie też pozostaje tylko czekanie na przeceny ;-)))
        • adrias27 pytanie do natder:) 18.03.07, 14:18
          chciałam sie spytać czym się różnią push-upy od biustonoszy soft np. ten Aries,
          który zakupiłaś?
          czy na taki biust 75F lepszy jest push-up?
          proszę o odpowiedź:) bo nigdy nie kupowałam w internecie
          • natder Re: pytanie do natder:) 18.03.07, 16:24
            Push-up jest sztywny czyli jest to biustonosz na gąbce, miękki jest zupełnie
            miękki a celem usztywnienia ma jedynie fiszbiny i podwójną warstwę materiału w
            dolnej części miski.
            Powiększ sobie zdjęcia - zobaczysz różnicę.
            Na stronie Ewy Bień biustonosz Aries miękki jest ze zdjęciem push-upa, więc
            naprawdę wygląda inaczej.
            Ja jednak lepiej wyglądam w push-upie ale ja mam jamniki zamiast piersi :-(((
            • limonka_01 Re: pytanie do natder:) 18.03.07, 16:40
              natder napisała:

> Ja jednak lepiej wyglądam w push-upie ale ja mam jamniki zamiast piersi :-(((

Moje jamniki :) znakomicie wyglądają w miękkich stanikach na fiszbinach. Krój
              balkonikowy nadaje im lepszy kształt niż krój full-cup. Push-upów jeszcze nie
              próbowałam, mam złe wspmnienia z zamierzchłej przeszłości, gdy nosiłam
              paskudztwa będące kombinacją podłej koronki z gąbką.
              • natder Re: pytanie do natder:) 18.03.07, 16:47
                Limonko jedynym miękkim biustonoszem w którym wyglądałam względnie był stanik w
                rozm. 80D niestety fiszbiny uwierały mnie niemiłosiernie, co nie dziwi ;-)

A jakie masz te miękkie, pochwal się, może to kwestia szwów na miskach? Ja
                raczkuję przecież dopiero... ;-)
                • natder Re: pytanie do natder:) 18.03.07, 16:48
                  Aha i zamówiłam tydzień temu miękki biustonosz Corin ale jeszcze czekam na
                  paczkę :-)
                • limonka_01 Stanik dobrze zbierający biust 18.03.07, 16:59
                  Wszystkie mam miękkie z fiszbinami. Jeśli chodzi o dobre modelowanie biustu to
                  najbardziej zadowolona jestem ze staników Fantasie typu balkonik, które kupuję
                  głównie na wyprzedażach w sklepach internetowych ew. Allegro. Freya też jest
                  niezła w dobrym zbieraniu biustu i ma balkoniki do rozmiaru J. Z dostępnych w
                  polskich sklepach miałam rewelacyją choć drogą Felinę Conturelle, ale niestety
                  teraz największe miski Feliny już są na mnie za małe :(
                  • kasica_k Re: Stanik dobrze zbierający biust 18.03.07, 17:37
                    Ja jeszcze dodalabym Freya Retro Plunge. Jest to stanik z pogranicza
                    push-upowatosci, bo jest usztywniony, ale bardzo delikatnie, i
                    robi dokladnie to co push-up - podnosi i zbiera do dekoltu.
                    Push-upy najczesciej kojarzone sa ze sztywna gabka i wkladkami -
                    tutaj oczywiscie niczego takiego nie ma.

Ale tak jak napisala limonka_01, do ladnego ksztaltowania
                    biustu zupelnie wystarczy zwykly stanik na fiszbinach,
                    najlepiej balkonik. Byle we wlasciwym rozmiarze i dobrze
                    uszyty (polecam Fantasie, Panache i Freye).
                    • limonka_01 Re: Stanik dobrze zbierający biust 19.03.07, 18:59
                      Własnie mierzę tą Freyę Retro Plunge. Pewniej czuję się w balkonikach zwiewnych jak mgiełka, ale mocniej zabudowanych. Retro Plunge jest dobry, aby koronki i tiule nie wyzierały przez dekold. Te gąbki przypominają mi czasy PRL-u :(
                      • natder Re: Stanik dobrze zbierający biust 19.03.07, 19:15
                        Limonko a możesz podrzucić linka do tego biustonosza?
                        • limonka_01 Re: Stanik dobrze zbierający biust 19.03.07, 19:28
                          Tak wygląda
                          www.brastop.com/acatalog/Freya_Retro_Basic_Plunge_Soft_Mint_atod.html
                          A tak jest oceniany
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=38510602&a=54790276
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=38510602&a=58983544
                          Dziewczyny sa z niego bardzo zadowolone, może i ja się oswoję.
                          • natder Re: Stanik dobrze zbierający biust 19.03.07, 19:43
                            Dziewczyny podpowiedzcie jeszcze, skoro kupuję 75 E polskich producentów to w
                            jaki rozmiar celować w firmach brytyjskich?

Limonko, przyjemnego noszenia, daj znać za jakiś czas jak się w nim czujesz :-)
                      • kasica_k Re: Stanik dobrze zbierający biust 19.03.07, 20:24
                        limonka_01 napisała:
                        > Własnie mierzę tą Freyę Retro Plunge. Pewniej czuję się w balkonikach zwiewnych
                        > jak mgiełka, ale mocniej zabudowanych. Retro Plunge jest dobry, aby koronki i
                        > tiule nie wyzierały przez dekold. Te gąbki przypominają mi czasy PRL-u :(

Yyy? A to ciekawostka :) Ja z czasow PRLu nie pamietam zadnych gabek,
                        tylko siermiezne cieliste chomata mojej mamy i babci. Czy w ogole
                        istnialy wtedy usztywniane staniki? To mnie zaskoczylas, nie powiem :)
                        Ja bylam zdumiona, ze jest taki cieniutki, zupelnie nie jak
                        usztywniany stanik...
                        • limonka_01 Staniki PRL-u 19.03.07, 20:39
                          No, ładny jest ten Retro Plunge, pewnie do lata zdąże go polubić :)

A z zamierzchłych czasów przypomina mi sie takie coś, co w dolnej części miski miało gąbkę, a w górnej koronkę i bylo w kolorze białym, przynajmniej na początku. Szybko szarzało, koronka darła się, a obwód rozciągał. Dobrze tego czegoś (przez szacunek dla naszych cudeniek nie nazywam tego stanikiem) nie pamiętam, ponieważ nie przywiązywałam wówczas dużej wagi do tej części garderoby.
            • adrias27 Re: pytanie do natder:) 20.03.07, 15:07
              Witam ponownie:)
              mam jeszcze jedno pytanko, a nawet dwa...
              co to są te ,,balkoniki,,?
              i czy zamawiając coś np. w Brastopie muszę pewnie płacić kartą i to pewnie
              funtami tak?
              dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
              • maat7 Re: pytanie do natder:) 20.03.07, 18:05
                adrias27 napisała:

> co to są te ,,balkoniki,,?

Wklejam Tobie super stronkę, niezgłębione źródło informacji i inspiracji
                stworzone przez Kasicę: stanikomania.blox.pl/html
                Tam masz dosłownie wszystko łącznie z opisanymi modelami w tym i subtelnie
                sexownym balkonikiem :) Jeżeli jeszcze na ten blox nie zbłądziłaś to czas
                najwyższy :D
                A co do Brastopu to na pewno płaci się kartą kredytową, z której bank po
                przeliczeniu funtów na złotówki ściąga należność. Być może można przelewem na
                konto - ale tutaj trzeba zapytać się zaprawione w boju zakupowym Kobiety.
                Zresztą tu na forum był wątek o zakupach zagranicznych ze szczerą radą aby nie
                bać się zagranicy i zakupów internetowych, warto go odświeżyć.
                • maat7 Re: balkoniki 20.03.07, 18:21
                  Pobuszowałam dla Ciebie po Stanikomanii (nie powiem że bez przyjemności :) i
                  wklejam link do archiwum z lutego 2007 gdzie balkoniki opisane są bosko
                  dokładnie :) Mam nadzieję, że nie naruszam niniejszym praw autorskich, a jeśli
                  tak to całkowicie nieświadomie :D
                  stanikomania.blox.pl/html/1310721,262146,14,15.html?1,2007
                  • limonka_01 Re: balkoniki 20.03.07, 18:43
                    Mam nadzieję, że nie będziesz miała mi za złe, że trochę poprawię Twojego linka :)
                    stanikomania.blox.pl/2007/02/Balkoniki.html#ListaKomentarzy
                    Na Brastopie zakupy do Polski raczej z kartą.
                    A odnośnie możliwości zakupów za granicą bez karty warto założyć nowy wątek lub dopisać co nieco do już istniejących. Jak to zrobię to tutaj podlinkuję.
    • martasap83 Re: 75E i okolice ;-) 08.03.07, 12:30
      witam ja mam 75F na razie bo jeszcze karmię piersią i nie wiem czy i o ile
      zmaleje biust w ostateczności
      ale już przebieram nogami żeby zaszaleć w tych sklepach z cudownymi kolorowymi
      staniczkami
      powiem szczerze że jak sobie pomyśle że mój biust będzie w takim cudzie to aż
      nie chce tego pod bluzke chować ;)
      • natder Re: 75E i okolice ;-) 08.03.07, 12:45
        Ależ chować czy nie chować - to nie jest problem!
        Jak już kupisz i założysz to zobaczysz co się będzie działo!
        Najpierw się chyba chowa - przymierzanie na maxa, wyciąganie wszelkich bluzek,
        kiecek i marynarek ;-) A potem przeglądanie biustu w szybach wystaw :-)
        Można i nie chować - prezentacja przed mężem wskazana ;-)

P.S. Nawet jeśli jeszcze karmisz nie widzę powodu by nie "zaszaleć w tych
        sklepach z cudownymi kolorowymi staniczkami" :-) W końcu dziś Twoje święto jest!
        Nie zapomnij się pochwalić łupami :-)
        • maat7 Re: 75E i okolice ;-) 08.03.07, 14:44
          No to i ja się przywitam :)
          Mój teoretyczny rozmiar to 70FF, a teoretyczny tylko dlatego, że jak na razie
          upolowałam 1 stanik na allegro (Panache Tropical) i jest super (choć ostatnio
          zastanawiam się czy nie powinnam ściaśnić sobie obwód przechodząc do środkowych
          haftek - a to po wypraniu staniczka mam wrażenie, że luzik się zrobił). Mam też
          3 zamówione w Bellissimie i ... czekam i doczekać się nie mogę, ale dzień sądny
          zbliża się bo właśnie minęło 14 dni więc jest bliżej niż dalej :)
          A w moim poprzednim wcieleniu upychałam się z satysfakcją w miseczkę D i obwód
          80 - ostatnio wskoczyłam w mój stary staniczek i świat już nie ten sam :O Biust
          zwisł sobie smutno bo nic go nie trzymało, nad miseczkami śliczne bułeczki i
          już sie nie czuję.
          Natomiast szaleństwo stanikowe jest faktycznie wszechogarniające - każdą wolną
          chwilę spędzam w internecie obiecując sobie zakupy coraz to śliczniejszych i,
          co w moim przypadku bardzo ważne bo nowe, coraz kolorowszych staniczków. Tylko
          zdrowy rozsądek mnie ogranicza - wpierw muszę się poprzymierzać do zamówionej
          już porcji, potem to ... strach pomyśleć :) Zamierzam mieć przynajmniej 6
          różnobarwnych superstaników, potem upoluję sobie może koszulki z wbudowanymi
          stanikami, w międzyczasie choinka może trafię na jakiś fajny kostium kąpielowy
          1 częściowy na przecenie (mam nadzieję, że w czerwcu będą już przeceniać bo ja
          w sierpniu planuję się negliżować w tropikach nad morzem ;D
          Poza tym chyba mi wkrótce nerwy puszczą i zakupię miotana licznymi
          wątpliwościami stanik z odpinanymi ramiączkami na lato do topików (silikony
          mnie mocno irytują, a chciałoby się sięgnąć i po tą wolność dobrze odzianego
          biustu !!!
          Martwi mnie tylko jedno - na lato myślałam o zrzuceniu kilogramów (tak do 5 :)
          i martwię się czy mi biust na tym nie ucierpi, bo w końcu zamierzam w niego
          zainwestować, ale karmię się natychmiast obietnicami, że te kilka kilo nie ma
          znaczenia!!!
          • natder Re: 75E i okolice ;-) 08.03.07, 15:02
            Maat witaj :-)
            Wydaje mi się, że większą szkodę robi piersiom źle dobrany stanik niż
            odchudzanie, karmienie czy inne tego typu wyczyny. Ale jak już się będziesz
            odchudzać to wcieraj jakieś pojędrniacze, masażyk też jest wskazany :-)
            Ja długo karmiłam a do tego nosiłam fatalne staniki :-(
            Jaki jest tego efekt lepiej nie opowiadać publicznie :-(((

Co do koszulek - och też jestem chętna tylko kaski brak i jeszcze jakiś ładny
            gorsecik mi się marzy :-) Rozglądam się za jakąś seksowną koszulką do spania -
            ale wszystko w rozmiarze S,M,L i przypuszczam że z takiej odzieży mój biust
            będzie "wypływał" na wszytskie strony :-(

Kostium - wybywam w tropiki 30 czerwca więc już lada moment też się będę
            musiała za czymś takim rozglądać. W Bellissimie są całkiem do rzeczy, tylko te
            ceny... Jak już coś przeceniają to zazwyczaj nie w moim rozmiarze :-(

Też chwal się trofeami jak coś się uda upolować :-)
            • yaga7 Re: 75E i okolice ;-) 08.03.07, 15:39
              Co do seksownych koszulek, kupiłam sobie na allegro koszulkę, która u góry nie
              ma normalnego wykończenia, tylko taki niby zawiązywany na sznureczki dekolt. W
              związku z czym sznureczki mam na maksa rozciągnięte ;) Jakoś specjalnie nic nie
              wypływa, a wygląda całkiem całkiem ;)
              Więc polecam takie ze sznureczkami.
        • martasap83 Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 10:24
          ja widzę powód nie kupowania staników póki karmię
          biust od dwóch miesięcy mi systematycznie maleje i mierzony dziś już nie bedzie
          F ani nawet E zmiejszył sie do D tzn tak mi się wydaje bo moje wymiary to 78/98
          a może bardziej doświadczona biuściasta podpowie mi jaki rozmiar powinnam nosić?
          pozdrawiam Marta
          • natder Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 11:05
            Zajrzyj sobie pod ten link, dziewczyny z tego forum korzystają z tego sklepu i
            tej tabelki:

www.bellissima.com.pl/strona.php?site=przymierzalnia&PHPSESSID=62f6fd306c045ba02a2136fd32dbe3fc

Jak widzisz przy obwodzie 75 wg nich dla Ciebie dobra będzie miska DD lub E a
            przy obwodzie 70 wypada F lub FF. Ale tak naprawdę nie będziesz wiedzieć póki
            nie przymierzysz :-(

Ja również mam 78 pod biustem - więc na razie celuję w obwód 75, ale wcale nie
            wykluczam, że 70 byłby lepszy - tu zależy dużo do producenta biustonosza.
            U mnie z obwodem w biuście jest bardzo dziwna sytuacja - mierzony centymetrem
            to jakieś 92-93 cm z czego wynika, że powinnam nosić miskę C lub D - przy czym
            miskę C mogę sobie co najwyzej na czubek nosa założyć ;-) W miskach D mam bułki
            nad, pod i z boków miski ;-) Na razie kupując waham się między 75E a 70F
            właśnie. Z tego wniosek taki że tabelki sobie a biust sobie...
            • maat7 Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 11:25
              Martasap - nie należę do doświadczonych, na tym forum to właściwie w żłobku lub
              1 grupie przedszkola jestem, ale masz dokładnie takie same wymiary jak ja kiedy
              trafiłam na to forum (i nosiłam wówczas 80D).
              Dziewczyny poradziły mi 70 - 75 FF/G. W sklepach poprzymierzałam sobie
              staniczki ze złymi miseczkami, ale chodziło mi o ucelowanie w obwód i wyszło,
              że 70 to mój żywioł :) Potem kupiłam na próbę 70FF na allegro i ... gdybym
              mogła to bym w tym staniku chodziła 24h na dobę :) Żałuję tylko, że nie mieli
              obwodów 65 bo też bym przymierzyła a jak.
              Czekam też na mój "eksperyment" z Bellissimy - zamówiłam każdego producenta po
              1 staniczku (razem 3) i każdy w rozmiarze 70FF, żeby mieć punkt odniesienia.
              Oczywiście zrelacjonuję wszystko na forum tylko niech te staniczki już do mnie
              trafią :O
              • natder Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 13:42
                Maat, to teraz nie mniej niecierpliwie czekamy na Twoją relację :-)
                Btw, teraz i ja zaczynam polowanie na jakąś fajną promocję w Bellissimie na
                cokolwiek w rozm 70 F :-)
                Kurczę, a może warto byłoby zaryzykować i strzelić sobie biustonosz rozmiar
                65G? ;-)))
                • maat7 Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 14:09
                  Sugerowałabym jednak wpierw wypad do sklepu z bielizną i sprawdzenie 70 - jeśli
                  będą luziki to można ryzykować węższe obwody.
                  Albo w ogóle wziąć sobie 2 staniki jeden 70F drugi 65G i zostawić sobie ten
                  bardziej dopasowany.
                  Muszę przestawić się na taki tok myślenia, że przecież to co z internetu nie
                  oznacza od razu, że nic się nie da już zrobić jak nie będzie pasowało.
                  Wystarczy nie wyrzucać opakowania, nie zrywać metek i znaleźć 30 minut wolnego
                  czasu, aby dokonać zwrotu przesyłki na poczcie :)
                  Więc do dzieła wpadajmy w szał zakupów, bądźmy bezlitosne dla swych portfeli
                  (ewentualnie korzystajmy z zasobów naszych mężczyzn - przecież teoretycznie to
                  wszystko dla nich co nie :D
              • martasap83 Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 14:08
                maat czekam równie niecierpliwie w takim razie jak ty na przesyłki :)
          • yaga7 Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 11:19
            Eee, na pewno nie masz D.
            Ja mam 82 pod biustem (średnio), w biuście 98-100 i noszę 75E/F.
            Niektóre staniki mam 80DD - wtedy zapinam na środkową bądź najciaśniejszą haftkę
            i jest ok.
          • parole_parole Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 14:54
            Hej Marta! Ja przed ciaza zawsze mialam 75E - i narzekalam, ze zadnej sukienki
            kupic nie moge (bo na dole bylam rozmiar 36). Koncze wlasnie karmic (maly ma 14
            miesiecy) i z tych obfitosci zostalo mi smetne nic! :-((( W starych stanikach
            wrecz plywam. Zdaje sie, ze juz mam C :-((( Buuuu!
          • anna-pia Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 22:49
            martasap83 napisała:

> ja widzę powód nie kupowania staników póki karmię
            > biust od dwóch miesięcy mi systematycznie maleje i mierzony dziś już nie bedzie
            >
            > F ani nawet E zmiejszył sie do D tzn tak mi się wydaje bo moje wymiary to 78/98
            > a może bardziej doświadczona biuściasta podpowie mi jaki rozmiar powinnam nosić
            > ?
            > pozdrawiam Marta

ja mam 77/98, mam Melissy 75F i Panache 34F (czyli 75F), Dalię 75F

ale to tylko wskazówka, tobie może pasować 75E albo 70 FF - mierzyć, mierzyć,
            mierzyć...
    • five_o_clock Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 14:47
      Cześć, dziewczyny. Jak dobrze, że trafiłam na to forum.
      parę godzin czytania, grzebania w internecie i... rewolucja.
      Zawsze nosiłam staniki typu 80C, 75C, z których wyłaził mi biust. Myślałam, że
      tak ma być (to znaczy wiedziałam, że coś jest nie tak, ale spychałam problem i
      ni wgłębiałam się - "może źle zakładam?", "może jestem jakaś niewymiarowa?"
      itd.) - dopiero Wy otworzyłyście mi oczy.. :) Wpisuję się tutaj, bo chyba pasuję
      tu rozmiarowo.
      Ok. 77 pod biustem, ok. 98-99 w biuście.
      Zamówiłam 2 biustonosze firmy Comexim, w rozmiarze 75F (taki mi wynikał z
      różnych tabelek - myślicie, że dobrze wybrałam?):
      Chloe comexim.pl/s.php?id=31
      Susana comexim.pl/s.php?id=44
      Pani mi w e-mailu napisała, że wyślą mi je w poniedziałek albo we wtorek... nie
      mogę się doczekać!
      • yaga7 Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 14:50
        Moim zdaniem z 77 pod biustem mogłabyś celować w obwód 70 :)
        • five_o_clock Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 15:01
          Oj już przestańcie :)))
        • five_o_clock Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 15:02
          Ojej, Ty pierwsza to napisałaś :)

To w takim razie przepraszam :)))
          • yaga7 Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 15:26
            five_o_clock napisała:

> Ojej, Ty pierwsza to napisałaś :)
            >
            > To w takim razie przepraszam :)))

Spoko, przecież się nie gniewam ;)
      • kasica_k Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 14:54
        five_o_clock napisała:

> Cześć, dziewczyny. Jak dobrze, że trafiłam na to forum.

Witamy i zapraszamy na liste obecnosci (dla wszystkich rozmiarow :))
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=37598298
        > Ok. 77 pod biustem, ok. 98-99 w biuście.
        > Zamówiłam 2 biustonosze firmy Comexim, w rozmiarze 75F (taki mi wynikał z
        > różnych tabelek - myślicie, że dobrze wybrałam?)

Ja bym na Twoim miejscu brala jednak 70 (i odpowiednio wieksza miske, czyli
        FF albo nawet G). Tak naprawde, rozmiar stanika moze miec niewiele
        wspolnego z tym, ile faktycznie ma sie pod biustem - zwykle
        najlepiej jest go solidnie zaniżyć. Ale to tez zalezy od
        konkretnego modelu. Poza tym: czy zmierzylas sie naprawde ciasno
        pod biustem? Bo jesli nie, to moze sie okazac, ze powinnas
        kupowac obwod 65 :) Tak czy owak zycze, zeby zakupy okazaly
        sie dobrze dopasowane. W razie czego - zawsze mozna wymienic.
        • five_o_clock Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 14:59
          Dziękuję za odpowiedź!

Tak, zmierzyłam się dość ciasno. Wzięłam sobie do serca porady z forum :)
          Najciaśniej, do czego jestem w stanie dojść, to 75, ale to już na kompletnym
          wydechu. Jeśli chodzi o miseczkę, to teraz noszę C i i tak wizja powiększenia
          jej o 3 rozmiary jest dla mnie abstrakcją. Mam nadzieję, że będzie ok, a poza
          tym tak jak piszesz - zawsze można wymienić.

Pozdrawiam,
          Five
      • natder Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 14:58
        Witaj wśród nawróconych ;-)))

Nie wiem jak wygląda sytuacja z obwodami w tej firmie ale na pewno jest tu
        wątek na jej temat :-) Sprawdź co piszą dziewczyny :-)
        Wydaje mi się, że mogłabyś też pokusić się o zamówienie jednego biustonosza z
        węższym obwodem i większą miską czyli 70G - ta Susana występuje również w tym
        rozmiarze :-) Ja chyba zamówiłabym dwie Susany - 75F i 70G dla porównania który
        z rozmiarów byłby lepszy a potem ten mniej pasujący odesłałabym z powrotem z
        prośbą o wymianę na inny model :-)
        Czekamy i niecierpliwimy razem z Tobą! :-)))
        • five_o_clock Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 15:01
          Natder, witaj :))

Czytałam cały wątek o Comeximie i wynika z niego, że obwody są raczej ciasne niż
          luźne w tej firmie, stąd utwierdziłam się w przekonaniu, że 75 będzie ok. No
          zobaczymy.

Pozdrawiam,
          five
      • anna-pia Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 22:57
        five_o_clock napisała:

> Cześć, dziewczyny. Jak dobrze, że trafiłam na to forum.
        > parę godzin czytania, grzebania w internecie i... rewolucja.
        > Zawsze nosiłam staniki typu 80C, 75C, z których wyłaził mi biust. Myślałam, że
        > tak ma być (to znaczy wiedziałam, że coś jest nie tak, ale spychałam problem i
        > ni wgłębiałam się - "może źle zakładam?", "może jestem jakaś niewymiarowa?"
        > itd.) - dopiero Wy otworzyłyście mi oczy.. :) Wpisuję się tutaj, bo chyba pasuj
        > ę
        > tu rozmiarowo.
        > Ok. 77 pod biustem, ok. 98-99 w biuście.
        > Zamówiłam 2 biustonosze firmy Comexim, w rozmiarze 75F (taki mi wynikał z
        > różnych tabelek - myślicie, że dobrze wybrałam?):

IMO dobrze, mam tyle samo, noszę 75F (melissa, panache, dalia)
        staniki cudne :)

yaga7 napisała:

> Moim zdaniem z 77 pod biustem mogłabyś celować w obwód 70 :)

nie, ja mam 77 i noszę 75 - mało tłuszczu do ściskania, five_o_clock może mieć
        tak samo
        • five_o_clock Re: 75E i okolice ;-) 10.03.07, 00:10
          No właśnie, tak jak Anna-pia pisze, nie mam pod biustem tłuszczu do ściskania
          prawie :)
          Ale żeby nie było - trochę nadmiarowego siedzi w inszych okolicach :)
    • cytrynka123 Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 18:27
      Hej wszystkim
      Tez jestem w klubie 75E. Biust mi jakos sie powiekszyl po odstawieni tabletek.
      Odkad zmierzylam miske e, wiem, co to komfort i zero wylazacych boczkow. Firmy,
      gdzie mozna znalezc te wielkosc to triumpf (cenowo okolo 100-150 zł i
      niekoniecznie tylko te babcine), chantelle (zaplacilam 180 zł ale pieknie unosi
      i czuje sie taka niaammmmm i to bez splaszczania i wstretnej powiekszajacej
      gabki, bo co tu jeszcze powiekszac). Mierzylam cuda feliny, tez ladne, ale ceny
      juz powyzej 200, wiec na razie nie planuje zakupow. Dokupie sobie jakies
      babcine codzienniki z triumpfa za kilka dych.
      POzdrawiam wszystkie cycatki :) jak milo nie byc samej.
      • natder Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 18:37
        Cześć cytrynko :-)
        Mam nadzieję że coś fajnego uda Ci się zakupić i że podzielisz się sukcesem z
        nami :-)
        A mnie korci żeby znowu cos nabyć ale to co mi się podoba, to za drogie a to co
        ma względną cenę to jakoś nieprzekonująco wygląda ;-)

• cytrynka123 Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 23:02
          Witam. Taka nasza dola... Albo ladne i male, albo duze i brzydkie. Na razie
          jeszcze mam sporo stanikow rozmiar d, niektore jakies z tych wiekszych. Ceny
          przerazaja. Choc slyszalam wiele pochlebnych slow na temat polskich firm, sama
          jestem wierna shiesserowi i triumphowi. Choc powoli oszczedzam na chantelle. I
          ladne i duze :)))
          Wesolego weekendu zycze Ci Natder i wszystkim Paniom.
          • kasica_k Re: 75E i okolice ;-) 09.03.07, 23:09
            cytrynka123 napisała:
            > jestem wierna shiesserowi i triumphowi. Choc powoli oszczedzam na chantelle.

No wlasnie, dziewczyny, nie macie na co narzekac - i na Chantelle sie
            zalapiecie, i na Simone Perele, i na Lejaby - obejrzyjcie sobie chocby
            na figleaves, co omija jeszcze wieksze biusty :)

> Wesolego weekendu zycze Ci Natder i wszystkim Paniom.

Wzajemnie :)
            • kasiamat00 Re: 75E i okolice ;-) 10.03.07, 00:32
              Z mojej perspektywy 75E to idealny rozmiar do kupowania bielizny - łapiecie się
              zarówno na wszelkie Triumphy/Samanty/Chantelle i wszystko, co produkuje do E/F
              (producentów staników do rozmiaru D ignorujemy) i od obwodu 70/75 (grrrr....),
              jak i na Panache, Freyę czy Fantasie, które dla przeciwwagi zazwyczaj szyją od
              D/DD i do obwodu 85/90.

Chociaż z drugiej strony - ja na upartego jestem w stanie kupić sobie wszystkie
              modele biustonoszy w moim rozmiarze, które mi się bardzo podobają (bo jest ich
              pewnie z 10, uwzględniając wersje kolorystyczne) i są aktualnie dostępne. W
              75E/F byłoby ich zdecydowanie za dużo ;)
          • five_o_clock Re: 75E i okolice ;-) 10.03.07, 00:15
            Cytrynko, jak tak pooglądałam biustonosze na angielskich, polecanych tu
            stronach, to przekonałam się, że te większe rozmiary są piękne, po prostu piękne!
            Wiem, że ceny wysokie. Ale z drugiej strony, przecież wystarczy parę sztuk,
            można kupować co jakiś czas.

Tak jak zawsze traktowałam bieliznę po macoszemu (bo i tak jej nie widać), tak
            teraz, pod wpływem Lobbystek ;-), stała się dla mnie ważniejsza od ciuchów :)

• limonka_01 Re: 75E i okolice ;-) 10.03.07, 00:19
              five_o_clock napisała:

> Ale z drugiej strony, przecież wystarczy parę sztuk,
              > można kupować co jakiś czas.

Obawiam się, że tu się mylisz :-)
              • five_o_clock Re: 75E i okolice ;-) 10.03.07, 00:24
                Oj wiem, wiem, że serce by chciało... :)

Co najmniej kilkanaście sztuk bym łyknęła na dzień dobry. W tym większość z
                radosnych propozycji Kalyani, które Kasica pokazała tutaj:
                stanikomania.blox.pl/2007/03/Szczesliwe-biusty.html
                Taki stanikowy zwiastun wiosny :)
                • natder Re: 75E i okolice ;-) 10.03.07, 09:08
                  Macie rację - mamy w miarę przyzwoity wybór wśród staników. Z rodzimych
                  producentów załapiemy się na Kostara - właśnie widziałam nowe, wiosenne modele
                  na www. garderoba.pl, trafiają się całkiem przyzwoite wyprzedaże Samanty i
                  Corina, Ewy Bień (www.intymna.pl, www.samata.pl, www.lulu.pl), jest jeszcze
                  ComExim i Mellissa. Przy czym nawet w promocji biustonosz tych firm to wydatek
                  ok 60-80 pln.

I oczywiście spory wybór w sklepach zagranicznych w których ja nic nie kupię,
                  bo nie mam karty, buuuuuu :-((( Wolę tam nawet nie zaglądać, bo wiem, że będę
                  chora...

Trochę pluję sobie w brodę bo jeszcze parę dni temu w Bellssimie było parę
                  biustonoszy w naszym rozmiarze w dziale promocje ale już zniknęły ;-) Cóż, kto
                  pierwszy ten lepszy ;-)

Chantelle piękne ale ceny :-(((

• natder No i nie wytrzymałam! 10.03.07, 14:07
                    i zamówiłam komplet Corin Mirella :-)))
                    Z wielką przyjemnością dołączam do oczekujących ;-)
                    Słonecznego weekendu!!!
    • kalina.tt hehe :) 10.03.07, 19:49
      A ta pani chce na siłę załapać się w Wasze okolice :)))
      www.allegro.pl/item172317433_czarny_staniczek_z_pieknym_hafcikiem_75e.html
      ciekawa jestem, która z Was się w toto wciśnie :)
      • martvica Re: hehe :) 20.03.07, 13:42
        Aaaale okropne zdjęcie :/
    • martvica Szukam podobnych :) 20.03.07, 12:58
      Hejka, w 'głównym wątku dobieralniczym' dziewczyny skierowały mnie tu :)
      Obwód pod biustem 77, w biuście normalnie 91-92, w pozycji równoległej do
      podłogi, coby nie napisać 'w zwisie' - do 93.
      Przestałam się mieścić w 75C, bo wylewam się górą, aktualnie noszę 75D. Mam
      jednak dziki mętlik w głowie po przeczytaniu tego forum i już nie wiem czy
      dobrze dobrałam :)
      Może ktoś ma podobne wymiary?
      A ja pójdę sprawdzić czego mogę się pozbyć z domu w celu sprzedaży na allegro i
      zarobienia jakichkolwiek pieniędzy :]
      pozdrówki
      Martva
      • natder Re: Szukam podobnych :) 20.03.07, 13:53
        Martvica, masz identyczne wymiary jak ja :-) Ale ja z 75D "wylewam się" na
        wszystkie strony i teraz noszę 75E :-) I całkiem poważnie myślę czy 75F nie
        byłoby lepsze?

Hmmm... w zwisie się nie mierzyłam, raz chciałam sobie umyć głowę nie mając
        stanika na sobie i jak się schyliłam... natychmiast pobiegłam po biustonosz bo
        widok był z tych powodujących traumę ;-) W każdym razie nie mam odwagi tego
        powtórzyć a już mierzyć się w takiej pozycji tym bardziej ;-)))

Daj znać na jaki rozmiar się zdecydowałaś :-)
        • kasica_k Mierzenie w zwisie? 20.03.07, 14:08
          natder napisała:

> Hmmm... w zwisie się nie mierzyłam, raz chciałam sobie umyć głowę nie mając
          > stanika na sobie i jak się schyliłam... natychmiast pobiegłam po biustonosz bo
          > widok był z tych powodujących traumę ;-) W każdym razie nie mam odwagi tego
          > powtórzyć a już mierzyć się w takiej pozycji tym bardziej ;-)))

Dziewczyny, nie ma sensu mierzyc sie w zwisie, chyba ze dla
          zaspokojenia wlasnej ciekawosci. W zwisie, a raczej w sklonie, to sie
          stanik _zaklada_, a nie mierzy obwod w biuscie :)
          • natder Re: Mierzenie w zwisie? 20.03.07, 14:16
            Kasiu, pewnie masz rację :-) Ten pomysł mierzenia się w skłonie chyba bierze
            się z rozbieżności między wynikiem pomaiaru centymetrem obwodu biustu a
            faktycznym rozmiarem biustonosza jaki na nas pasuje. Tak jak pisała Martvica z
            takimi wymiarami powinnyśmy nosić 75C a tu nic z tego ;-)))
        • maat7 Re: Szukam podobnych :) 20.03.07, 14:18
          natder napisała:
          Hmmm... w zwisie się nie mierzyłam, raz chciałam sobie umyć głowę nie mając
          stanika na sobie i jak się schyliłam... natychmiast pobiegłam po biustonosz bo
          widok był z tych powodujących traumę ;-) W każdym razie nie mam odwagi tego
          powtórzyć a już mierzyć się w takiej pozycji tym bardziej ;-)))

Cóż co do zwisu i mycia głowy :) doskonale Cię rozumiem.
          Ja myję głowę rano przed pracą i zawsze w staniku, gdyż raz zaspana total
          poczłapałam do łazienki, schyliłam się nad wanną i prawie że przymarzły mi
          piersi do zimnej krawędzi. Więcej czasu zajęło mi ich rozgrzewanie niż ułożenie
          misternego fryza :D
          A poza tym one tak smętnie dyndają sobie w powietrzu :(
          • natder Re: Szukam podobnych :) 20.03.07, 14:26
            Eeee tam dyndają, moje już nie dyndają tylko leżą płasko i smętnie na klatce
            piersiowej ;-) Ale tak to jest po 5 latach karmienia piersią...

Poza tym poważnie zastanawiam się nad zakupieniem jakiegoś specjalnego czegoś
            do spania ;-) Jak się budzę rano na lewym boku to prawą pierś mam w miejscu
            lewej a lewą... lepiej nie mówić ;-) Przydałaby się np taka piżamka odcięta pod
            biustem, niewykluczone że usztywniona albo i nawet z fiszbiną żeby trzymała to
            coś co mam zamiast piersi. Bo widzę, że odkąd chodzę w dobrze dobranym
            biustonoszu to jak go wieczorem zdejmuję biust opada wolniej niż kiedyś ;-)
            Plus masaże i kremy? Może jest nadzieja inna niż skalpel chirurga? ;-)
            • martvica Re: Szukam podobnych :) 20.03.07, 20:05
              Hmmm, moje są jędrne i okrągłe, póki co... To jak następnym razem będę łazić, to
              poprzymierzam 70-coś i zobaczę co mi wyjdzie (albo nie wyjdzie:P)
      • maat7 Re: Szukam podobnych :) 20.03.07, 14:12
        Martvica - ja przed przystąpieniem do tego Klubu nosiłam stanik 80D przy
        obwodzie pod biustem 78 i w biuście "puszczonym luzem" 96. Poradziwszy się na
        forum zakupiłam staniczek 70FF - rewelacja. Obwód doskonały, teraz zapinam na
        ostatnią haftkę, ale będę mogła sobie zwężać obwód jeszcze 2 rzędami
        haftkowymi :) Miseczki są bardzo dobre (jak na moje niewprawne oko) i mieszczą
        cały biust bez wypychania górą czy bokiem.
        Wiem że dziewczyny radzą próbować zawsze 75 - 70, ale ja sugerowałabym Tobie
        bazując na własnej drodze do stanika idealnego (cały czas tą ścieżką jeszcze
        kroczę) pójście do sklepu i wzięcie stanika 70 i 75 (pal licho miseczkę) - tak
        aby się przekonać który obwód jest Tobie dobry i daje dobre i ścisłe
        przyleganie bez odcinania dopływu krwi do głowy ;)
        A miseczka - tutaj moja wiedza kuleje, ale doradzałabym wypróbowanie E-F w
        zależności od dobranego obwodu.
        Najwygodniej byłoby Tobie ustalić obwód a potem zajrzeć w tabele wybranego
        sklepu szukając proponowanej wielkości miseczki do WYBRANEGO a nie
        centymetrowego obwodu.
        A tak w ogóle to musisz podjąć ryzyko i zamówić sobie staniczki w 2 rozmiarach,
        no chyba że trafisz na sklep który będzie miał do zaoferowania coś powyżej
        75D :)
        • natder Re: Szukam podobnych :) 20.03.07, 14:19
          Maat co z Twoimi nowymi nabytkami z Bellissimy? :-)
          • maat7 Re: Szukam podobnych :) 20.03.07, 14:43
            natder napisała:

> Maat co z Twoimi nowymi nabytkami z Bellissimy? :-)

Ano czekam z zapartym tchem. Wczoraj wysyłałam pieniądze (nieufna jestem, poza
            tym nie chciałam blokować sobie środków na te 21 dni :) Dziś powinny im wpłynąć
            na konto, czyli że do końca tygodnia zorientują się w księgowości, że mają
            środki, potem zapewne będą pakować przez następny tydzień, aby następnie
            przesyłka zaginęła w drodze do mnie :O
            Ktoś mi kiedyś wmawiał, że jestem pesymistką, ale ja będę się broniła do krwi
            ostatniej, że jestem bardzo optymistyczną pesymistką, bo wyobrażam sobie
            wszystko co najgorsze, cały czas ufam ludziom i wierzę, że mnie mile zaskoczą.
            Więc ufam w skrytości serca, że staniczki są już w drodze do mnie i będę mogła
            się nimi cieszyć nie tylko wirtualnie (dotychczas wzdychałam do zdjęć
            modelek :) A w tzw. miedzyczasie poluję na allegro :) I w drodze do mnie czarna
            Freya Phoebe :)) Naturalnie będę zdawała raport (z obrazeczkami w Galerii) jak
            się sprawdzi mój staniczek. Po drodze "nacięłam" się na Charnos Bioform -
            stanik śliczny choć mocno usztywniany (zapewne można się do tej wkładki szybko
            przyzwyczaić), ale miseczki za duże pomimo że FF :((za mało jędrnego biustu za
            dużo materiału, tak więc piersiątka zawisły sobie w tym staniku dołem, a górą
            pięknie przymarszczona koroneczka. Kurka wodna szkoda wielka, bo stanik uroczy
            mimo że sztywny. No ale nic, jak już wspominałam pełna ufności czekam na nowe
            wydarzenia stanikowe w mym życiu - oby nadeszły szybko !!!
            • natder Re: Szukam podobnych :) 20.03.07, 14:56
              Nie no się zgadzam - jesteś wielką optymistką ;-)))
              Póki co nie mam dostępu do galeri i nawet prosić nie śmiem ale mogę fotki na
              priva przyjąć ;-)))
              No to czekamy...
              A ja spadam z dzieckiem do laryngloga :-(
              • adrias27 Re: Szukam podobnych :) 20.03.07, 15:19
                Czy na stronce Ewy Bień jest jakaś ich rozmiarówka bo ja nie mogę znaleźć?
      • aicha_fr Re: Szukam podobnych :) 14.04.07, 10:32
        ja się zgłaszam jako "podobna". Ostatnio cokolwiek schudłam w biuście, i teraz
        świeżo mierzona mam 76 pod i 92 w.
        Wcześniej nosiłam 75C, w niektórych ezgemplarzach wylewając się cokolwiek górą,
        w innych nie. Nawet niedawno kupiłam kolejny 75C Samanty i ten - o dziwo - leży
        fantastycznie.
        Teraz dzięki forum chcę spróbować z 70E. Na razie zamówiłam z intymnej takowy
        rozmiar: obwód super, wielkość miseczki też tylko że nie układają się dobrze,
        bo biust mi wyszedł taki szpiczasty jakiego nie cierpię! Szkoda, bo śliczny
        jest i cena do przyjęcia (jak dla mnie).
        www.intymna.pl/katalog/complets.php?ctk=show_prod&page_id=search&cat_id=0&mid=0&id=6847&page=0&sizeslt=0&sess_id=5c6
        bf83a39f8f8c82434c0458f823605

Jeżeli nie znajdę w ciągu kilku dni kogoś chętnego to odeślę.
        I dalej mam zamiar eksperymentować z 70tkami. Mam ochotę spróbować coś z Damy
        Kier albo Wiesmanna, zobaczcie:
        www.olive.pl/Biustonosz+Rachell_p769.html
        lub ten
        www.olive.pl/Biustonosz+Amina+B70_p1313.html
        Pozdrowienia
        A.
        • limonka_01 Zdjęcie Aminy 14.04.07, 11:12
          aicha_fr napisała:

> lub ten
          > www.olive.pl/Biustonosz+Amina+B70_p1313.html
          > Pozdrowienia

Znów biedną modelkę wcisnęli w stanik z miską B, a modelka zasługuje na coś
          lepszego, przynajmniej na F lub G. I jak tu klientki mają kupować dobre rozmiary
          jeżeli na zdjęciu widzą coś takiego.
    • metalowiec77 w Warszawie możliwość naziemnego 20.03.07, 17:44
      sprawdzenia rozmiaru, oczywiscie. Dziś opisałam swoja wizytę w sklepie na pl.
      Konstytucji w Warszawie. 70 F dostałam 10, 75 f było dużo więcej, tak samo 75
      e. Warto pójść chociażby właśnie po to, żeby poprzymierzać różne rozmiary.
    • aska01 Re: 75E i okolice ;-) 22.03.07, 20:35
      Okazja dla 70-75 E polskich i brytyjskich, <a
      href="http://www.brastop.com/acatalog/Wonderbra_Lace_to_Lace_Fuchsia_atod.html">Wonderbra
      Lace</a> w Brastop jakies 8 funtow (z promocja na romiary A-D, nie wiem czemu,
      ale DD i E pod to tez podchodza). Wlasnie zamowilam 32E w kolorze fuchsia :)
      • aska01 Re: 75E i okolice ;-) 22.03.07, 20:38
        Glupi link mi nie wszedl.
        <a
        href="http://www.brastop.com/acatalog/Wonderbra_Lace_to_Lace_Fuchsia_atod.html">Teraz</a>
        moze?
        • aska01 Re: 75E i okolice ;-) 22.03.07, 20:39
          Zepsulam sie w tym:( Brastop-> A-D -> Wonderbra lace to lace.
      • satia2004 Uwaga do Wonderbra! 22.03.07, 20:40
        Wonderbra ma strrrasznie małe obwody. Przy moim "polskim" 70F miałam kiedyś
        miękki koronkowy Wonderbra 32E ale był tak ciasny, że musiałam kupić
        poszerzacz. Niedawno kupiłam na angielskim eBayu fioletowy "Budoir Fantasy" -
        nauczona doswiadczeniem 34DD i ... też jest za ciasny (no i niestety miska z
        gąbką jest "na styk").
        • aska01 Re: Uwaga do Wonderbra! 22.03.07, 20:50
          A to mnie nieco zaniepokoiłaś:/ Cóż, najwyżej będę odsyłać. Rzuciłam się na
          niego, bo jest plunge i ma fajny kolor. A ile masz pod biustem? Bo ja jakieś 73
          cm, ale nieściśliwe raczej.
          • satia2004 Re: Uwaga do Wonderbra! 22.03.07, 20:56
            76-77cm.

Nie wiem czy wszystkie modele tak wypadają. Napisz jak dostaniesz :)
            • aska01 Re: Uwaga do Wonderbra! 22.03.07, 20:59
              Pewnie, im więcej wypróbowanych modeli, tym większa wspólna wiedza:)
              Pozdrawiam.
              • natder Corin :-( 23.03.07, 10:04
                Przyszła wczoraj paczka z kompletem bielizny 75E/M. Dzisiaj odjeżdża z powrotem
                a to dlatego, że: biustonosz w moim rozmiarze czyli 75E normalnie na mnie
                wisi :-( Obwód jeszcze do przyjęcia, ale następnym razem wezmę 70 a nie 75.
                Jednak biustonosz miękki muszę zamawiać conajmniej o jeden rozmiar miseczki
                mniejszy od push-upów. Do tego gatki w rozmiarze M - czyli jak dla mnie w
                rozmiarze 38 wg Corina to 40/42 - nawet nie przymierzałam bo już na pierwszy
                rzut oka widziałam, że gacie będę mieć po pachy :-((( No nie udały mi się te
                zakupy...
                • maat7 Re: Dostałam zamówionko z Bellissimy 27.03.07, 10:57
                  Paczuszka dotarła, ale niestety staniczki chyba rozmiarowo nie do końca
                  perfekcyjne. Zamówiłam sobie Rio (Freya) i Belle (Fantasie) - wszystko 70FF i
                  kurczę koronka w okolicach górnych miseczki niedaleko naramek marszczy się
                  nieładnie. Przymierzałam pod bluzkę - widać było (pytanie czy to ze mnie taka
                  estetka, czy sama świadomość, że tam są luzy zadziałała na mój sposób
                  patrzenia). No ale skoro się marszczą to znaczy że coś nie tak. Zresztą
                  wystawiłam się na pokaz w Galerii - dziewczyny przy Belle pisały, że miseczka
                  powinna się ułożyć na biuście, ale ja w gorącej wodzie kąpana odesłałam już na
                  podmianę. Sprawę konsultowałam z obsługą Bellissimy i doszlyśmy do wniosku, że
                  powinnam spróbować miseczkę ciut mniejszą czyli F bez zmiany obwodu (jest to
                  jedyny pewnik w całym tym stanikowym chaosie :) Teraz "pękam" bo jak F będzie
                  zamałe i zbułeczkuje mi piersi to się wkurzę nie na żarty. I następna zamiana =
                  następne 21 dni :(( Generalnie można rzec, że cały czas jestem poszukująca
                  swojego miseczkowego ideału. Ale próbując znaleźć pozytyw sytuacji -
                  przynajmniej będę wiedziała jak mi się biust układa w miseczce F :) Staniczki
                  powinnam dostać pod koniec tygodnia, najpóźniej w przyszłym, więc zrelacjonuję
                  czy był to strzał w 10-tkę czy też kula w płot.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka