Dodaj do ulubionych

[OT zupełne] zmiana wyglądu forum....

06.08.07, 17:18
Przepraszam za offtop, ale nie mogę się powstrzymać. Właśnie zaatakował mnie
nowy layout forum... Czy ktoś już wie, jak wrócić do tego kochanego, starego,
siermiężnego interfejsu?! Bez kolorów, z menu po lewej, a nie po prawej itd.?
Obserwuj wątek
    • kinita Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 17:27
      No wlasnie, ja chce starego!! Zupelnie sie nie moge w tym polapac, beznadziejne...
    • e.m.i1 Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 17:28
      W ustawieniach (na gorze po lewej) mozna jedynie zmieniac kolory..
      Chyba:)
    • ewosko Re: ale niespodzianka... 06.08.07, 17:36
      właśnie skończyłam czytać wątek o akcji uświadamiającej, a tu taka
      niespodzianka!ja tez chcę to stare!!!
    • lucy_7 Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 17:40
      ja też się podpinam
      jak wrócić do wcześniejszego wyglądu?

poza tym jakoś mi się teraz wszystko dłużej ładuje (chyba że to tylko komp ma
      humory)
      • kasiamat00 Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 17:46
        Nie zdziwiłabym się, gdyby to była prawda... Ilość obrazków do ściągnięcia w
        czasie ładowania strony chyba się jednak ciut zwiększyła.
    • kofi06 Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 17:44
      Ja się pytam: Jakim prawem bez pytania, bez mojej wiedzy robią mi coś takiego?
      Połapać się nie mogę :-(

Ja się nie zgadzam by ktoś decydował za mnie co jest dla mnie dobre albo lepsze.
      Nie zapominajmy, że lepsze jest wrogiem dobrego.
      No.
    • kasiamat00 Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 17:57
      A tak w ogóle, to najfajniejsze jest to, że przełączyli je tuż po 17, czyli
      wtedy, kiedy normalni ludzie wychodzą z pracy... Albo ktoś się totalnie nie
      przejmuje tym, co się stanie, jak się wszystko sypnie, albo plotki o tym, że w
      gazecie siedzi się po godzinach są prawdziwe...
      • nauczycielka_przedszkola Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 18:18
        Jeju jaka kaszanaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
    • pitupitu10 Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 18:24
      A mi się reklamiska nie włączają na górze strony :) Też tak macie?
      • kasiamat00 Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 18:36
        Zapomnieli włączyć? :) Nie uwierzę, że gazeta przestała atakować reklamami...
        Chociaż fakt, AdBlock twierdzi, że teraz zablokował tylko dwa elementy na tej
        stronie, zwykle było koło dziesięciu. Zmiana polityki? Ale tak nagle, bez
        ostrzeżenia? Dziwne...
    • salsa.loca wszystkie fora 06.08.07, 19:16
      na wszystkich obserwowanych rpzez mnie forum pojawił sie watke z płaczliwym
      proszeniem o stara szate graficzna

i ja sie płaczliwe dołacze do tych prosb gdyz koszmarne jest to nowe ustrojstwo
    • maith Zaatakował to dobre słowo - co za horror, ratunku! 06.08.07, 19:30
      Nie ma może jakiegoś ogólnego forum, gdzie można te narzekania przedstawić. Ja
      tego nie chcę, czuję się, jakby się wszystko popsuło... buuuu...
      • salsa.loca słowo wyjasnienia od administracji: 06.08.07, 19:34
        do kontemplacji:)

forum.blox.pl/html
        • salsa.loca a tu sie mozna zalic 06.08.07, 19:35
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299
      • salsa.loca Re: Zaatakował to dobre słowo - co za horror, rat 06.08.07, 19:43
        maith napisała:

> Nie ma może jakiegoś ogólnego forum, gdzie można te narzekania przedstawić. Ja
        > tego nie chcę, czuję się, jakby się wszystko popsuło... buuuu...

zmien sobie w ustawieniach na klasyczne, wyglada prawie jak forum:)
        • maith Nie wygląda :( 06.08.07, 20:18
          Mi najbardziej przeszkadza ten wyboldowany dodatek po prawej zajmujący za dużo
          miejsca. Przy tym treść forum ginie i czuję się, jakbym się przebijała przez
          reklamy, a to tylko irytujący układ strony... :(
    • bea41 Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 20:35
      Mi się nowy look forum nie podoba:/ Brzydkie i nieczytelne jakieś
      takie jest.
      • pitupitu10 Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 20:57
        Mi się wszystko nie mieści na ekranie, a jak przesuwam suwak w prawo, to mam
        wszystko ucięte... No zaje...
        • salsa.loca Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 21:01
          pitupitu10 napisała:

> Mi się wszystko nie mieści na ekranie, a jak przesuwam suwak w prawo, to mam
          > wszystko ucięte... No zaje...

wobec tego ten link jest dla Ciebie:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=67090019&a=67090019
          • martvica Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 21:29
            Pal sześć wszystko, ale ukradło mi ulubione :(
            • jaginger Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 22:35
              I jak ktoś zauważył na innym forum.
              Gdzie jest wyszukiwarka???
              ---------------------------------
    • kasica_k Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 23:26
      Wrocic do starego sie nie da, bo nie. Nowe jest fajne, bo jest trendy i offowe,
      i bo tak powiedzial pan administrator (polecam poczytac forum o forum).

"Admini" gazetowi maja userow w swoich pryszczatych noskach. Prawde mowiac
      dochodze do wniosku, ze byc moze jednak warto pomyslec o wyprowadzce Lobby. Nie
      mowie, zeby zaraz, ale... No, w kazdym razie coraz mniej fajnie sie dzieje na
      gazeta.pl :(
      • kasiamat00 Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 23:37
        Kasica, a znasz jakieś miejsce z fajnym interfejsem forum? Bo prawdę
        powiedziawszy z wszystkich, które widziałam do tej pory, stare gazetowe było
        zdecydowanie najlepsze :( No chyba, że spróbujemy się przenieść na niusy - ale
        to też może być ryzykowne...

Do tego - dopóki forum gazetowe nie zacznie samoistnie obumierać lub nie
        zostanie zaatakowane przez idiotów gnieżdżących się chwilowo na Onecie itp., to
        chyba nie warto się wyprowadzać choćby ze względu na popularność gazety....
        • kasica_k Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 23:44
          Nie znam, oczywiscie. Kiedys dywagowalo sie o postawieniu wlasnego forum,
          opartego na jakims phpBB czy czyms w tym rodzaju. To tez ma istotne wady, nawet
          bardzo istotne, ale przynajmniej nie pokazywalby sie po prawej jakis kretynski
          panel z kretynskimi nazwami forow, na ktore w zyciu nie zajrze (bez obrazy dla
          tych forow, moze sa fajne, ale mam je w nosie!)

Czy Was tez to tak denerwuje, jak mnie? ;)

Oczywiscie przez Ciebie przemawia rozsadek, a przeze mnie, poki co, totalny...
          wkurz.
          • kasiamat00 Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 23:49
            Mi już zaczyna przechodzić... Powyżywałam się trochę na forum o forum,
            pomarudziłam znajomemu, lepiej mi się zrobiło... Ale i tak pewni przeżyłaś
            mniejszy szok niż ja - przyszłam z pracy, włączyłam forum, połaziłam chwilę (w
            pracy jakoś mi głupio je czytać, mimo, że i tak łażę po forach gazetowych :) i
            nagle - wszystko zmieniło wygląd! Niespodziewanie, ni z gruszki, ni z pietruszki
            pojawiły się jakieś bzdurne kolorki, linki po prawej itd. Zatkało mnie normalnie.
          • kasiamat00 Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 23:53
            A widziałaś to?
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=67092752
            • kasica_k Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 07.08.07, 00:02
              "lajcikowy czytnik news"??? Wymiekam, gosc chyba w zyciu czytnika news nie widzial.
              • kasiamat00 Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 07.08.07, 00:08
                Albo uważa niusy.onet.pl lub groups.google.com za czytnik niusów :)
                Do tego rzeczywiście się zbliżamy - ale moim zdaniem akurat google jest
                makabrycznie niewygodny.
                • kasica_k Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 07.08.07, 00:41
                  Przychylam sie do Twojej opinii o góglu. Czytanie tym grup to masochizm jest.
                  Ech, kiedys to ja mialam tina, slrna, obslugiwalo sie trzema klawiszami na
                  krzyz, zadnego zbednego badziewia na ekranie i bylo miodzio. To se ne wrati :)
                  • kofi06 Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 07.08.07, 15:15
                    A czemu na góglu jest źle?
                    Grupę założoną na góglu można odbierać za pomocą programu pocztowego, wątkować
                    itd. Sama przyjemność. ja wole program pocztowy od przeglądarki.
                    • kasica_k Nie chodzilo o grupy zalozone na góglu 07.08.07, 15:53
                      tylko o grupy Usenetowe :)
                      • kofi06 Re: Nie chodzilo o grupy zalozone na góglu 07.08.07, 16:06
                        Tak to jest jak się czyta po łebkach :-) Gorąco dziś :-)
          • limonka_01 Re: [OT zupełne] zmiana wyglądu forum.... 06.08.07, 23:54
            Bardziej irytuje mnie blada i drobna czcionka z treścia postów. Mam nadzieję, że
            nie skończy się to u mnie trwałym wytrzeszczem oczu. Chyba czas zamówić sobie
            jakieś okulary. Ale ten panel z linkami do innych forów też jest wku.jący. Na
            razie zmniejszyłam sobie okno przeglądarki, tak aby go nie było widać i usiłuję
            się przywyczaić.
            • kasica_k Zmniejszanie 07.08.07, 00:07
              limonka_01 napisała:
              > Ale ten panel z linkami do innych forów też jest wku.jący. Na
              > razie zmniejszyłam sobie okno przeglądarki, tak aby go nie było
              > widać i usiłuję się przywyczaić.

U mnie, kiedy wylacze tryb pelnego ekranu, zmniejsza sie tez lewy margines
              prawie do zera. Zeby zniknac ten nieszczesny panel z prawej, musze zrobic bardzo
              waskie okno. A ja nie umiem czytac tekstu bez lewego marginesu, nie mowiac juz o
              tym, ze nie zycze sobie miec takiego zalosnie waskiego okienka :(
              • limonka_01 Re: Zmniejszanie 07.08.07, 00:16
                Firefox pod Linuksem przy zmniejszeniu okna powoduje, że ten kretyński panel
                znajduje się w ukrytej części. Jutro przetestuję windowsową Operę.
                • kasica_k Re: Zmniejszanie 07.08.07, 00:42
                  Ja jestem windowsiana. Moj zjada po lewej, jak wylacze pelen ekran :(
          • yaga7 phpBB 07.08.07, 07:53
            Czemu phpBB ma wady?
            Jak dla mnie (ale jako użytkownika, nie admina czy moderatora) własnie fora
            oparte na tym czymś sa najlepsze. Ale być może też dlatego, że własnie do takich
            jestem przyzwyczajona.
            W każdym razie dla mnie osobiście nie ma lepszego formatu dla forum niż własnie
            phpBB.
            Ja lubię, jak można sobie dać awatar, gdy od razu widać, ile kto postów napisał itp.
            w każdym razie ja osobiście byłabym bardzo ucieszona, gdybyśmy wywędrowały
            gdzieś na inne forum...
            A forum mozna np postawić tu:
            fora.pl/
            • kasica_k Re: phpBB 07.08.07, 15:56
              Rzecz gustu. Osobiscie nie cierpie awatarow, mrugajacych obrazkow i tego
              wszystkiego, co odwraca uwage od tekstu ;) Ale faktem jest, ze te fora maja
              swoje zalety, a fajerwerki graficzne mozna minimalizowac.

Swoje zalety ma tez bycie na gazecie.pl, nie da sie ukryc, nawet mimo tej calej
              kaszany, ktora nas teraz poczestowali.
              • yaga7 Re: phpBB 07.08.07, 16:17
                aha, no to faktycznie rzecz gustu ;))

Ale tamte fora mają jak dla mnie jeszcze jedną bardzo istotną zaletę - możliwość
                pokazania wszystkich nowych postów od czasu ostatniej wizyty.
                Tutaj tego nie ma - dlatego np nie czytam wszystkich wątków, jakis wątek mi
                umknie itp.
            • yaal Re: phpBB 08.08.07, 19:47
              phpBB to jest przykład, jak nie należy pisać w PHP...

Silników do wyboru jest sporo, możliwości mają przeróżne, można dobrać tak, żeby
              było podobnie do phpBB.
      • kasiamat00 BTW - Kasica, dostałaś maila? 06.08.07, 23:43
        Czy znowu leży u jakiegoś pseudoadmina na skrzynce?!
        • kasica_k BTW dostalam :) 06.08.07, 23:45
          i jak sie przestane denerwowac, to sie nim zajme :)
    • maheda Stare... 07.08.07, 00:56
      forum.gazeta.pl/forum/0,59000.html
      • ananke666 Re: Stare... 07.08.07, 02:15
        kawałek starego. Na stare Lobby nie da się już wleźć. Ujrzałam toto znienacka i zgorzałam. Wygląda jak dupa zza krzaka, za przeproszeniem. Ten panel z prawej to jakieś szaleństwo, Chryste Panie, co mnie obchodzi jakaś 46-letnia baba albo czyjś brak seksu małżeńskiego?!
        • kasica_k Re: Stare... 07.08.07, 02:32
          O to samo pytam adminow na "forum o forum". Trudno powiedziec, czy cos z tego
          wyniknie. Zeby chociaz dalo sie jakos zwinac te liste, albo chodzic po niej, jak
          po drzewku katalogowym, tak zeby to mialo chocby cien przydatnosci.
    • maith Stała reklama NIEpasujących for- przykłady 07.08.07, 09:42
      Napisałam o tym na ogólnym forum, to i tu wrzucam. Prosiłam, żeby nie skazywali
      nas na stałą, irytującą reklamę nieinteresujących nas
      for. Na zbyt szerokim panelu, boldem, utrudniającą nam czytanie tego, co nas
      interesuje.

PRZYKŁADY:
      Wejdźmy w "Migrena". Co proponuje się użytkownikom?
      Codzienną, stałą reklamę:
      -Ortodoncji
      -Łysienia plackowatego
      -Nowotworów
      -Boreliozy
      -Choroby dwubiegunowej
      To oni teraz to dopiero dostaną migreny.

"Ornitologia" - co utrudni czytanie forum ornitologom?
      -Cocker spaniel
      -Golden retriever
      -koty
      -labrador
      -psy rasowe
      Po co? Przecież to nie ma być jakiś rodzaj dręczenia...

"Japonia"
      Reklamę czego mają odtąd już codziennie czytać japoniści?
      -forum Polonii Kanadyjskiej
      -kraje arabskie
      -Czechy
      -Polska-Ukraina
      I to będzie odtąd biło po oczach boldem, utrudniając czytanie forum.

"Lobby biuściastych", dyskutujące o doborze staników ma być odtąd dręczone:
      -brakiem seksu w małżeństwie [za co?]
      -40-latkami
      -kobietą 46-letnią
      [Po co? Biusty przecież nie wyrastają po czterdziestce]
      Bo niby to wszystko jest w worku "Kobieta" - i co z tego, skoro nie na temat,
      a przeszkadza w czytaniu forum.

Podobne zamieszanie robi się w polityce.
      Kiedy zwolenników jednej partii ma odtąd kłuć po oczach forum zwolenników innej.

Podobnie jest w forach lokalnych.
      Przecież jak ktoś już gdzieś mieszka i pisze o swojej miejscowości (bo się z
      nią identyfikuje),
      to nie interesują go problemy innych miejscowości. Tam NIE mieszka.
      Ale odtąd będzie miał te inne miejscowości wyboldowane, a SWOJE forum mniej
      czytelne.

Widzicie związek? Ja nie.
      Niestety te informacje bez związku kłując w oczy boldem i zajmując zbyt dużą
      część strony i utrudniając przeczytanie tego, co na danym forum ważne, będą
      odtąd stałym elementem, przez który będziemy sie musieli codziennie przedzierać.

Jak dręcząca reklama nieinteresującego nas produktu, która nigdy nie zniknie.
    • butters77 Eeeech, tez mi się nie podoba:( 07.08.07, 09:56
      Czuję się tu zupełnie nieswojo... Wiadomo, że to kwestia przyzwyczajenia, ale
      dla mnie i tak tamto było czytelniejsze. Póki co - przetestujmy, sprawdźmy, a
      jeśli nie przestanie wkurzać - pomyślimy o przeprowadzce:)
    • limonka_01 nowa szata forum a Opera 08.08.07, 22:23
      Przy Operze najpierw to nowe superlajtowe forum wywalało mi na błędy ilekroć usiłowałam coś napisać. Teraz jest OK.
      Ale najlepsze jest to, że jak kliknę w Operze "dopasuj do szerokości" to wszystkie te idiotyczne linki zjeżdzaja mi na dół poniżej listy wątków :)
      • kasiamat00 Re: nowa szata forum a FF :) 08.08.07, 22:29
        Ja się wkurzyłam i postąpiłam zgodnie z poradą znalezioną na FoF - zablokowanie
        oficjalnego CSS + Stylish + własny styl. I nawet da się żyć... Ale, do jasnej
        cholery, to oni powinni to zrobić albo chociaż napisać jak to się robi, a nie
        użytkownicy. To im za to płacą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka