Dodaj do ulubionych

Ostateczna załamka:/

13.12.07, 20:31
Stwierdzam, że muszę opuścić to forum.

Bo źle na mnie wpływa:(

Dzisiaj autentycznie się popłakałam, kiedy odebrałam przesyłkę z ebaya a tam
piękny, mięciutki, kolorowy stanik Freyi, w ogóle nie ma porównania do tego,
który mam teraz, a który jest już za luźny w obwodzie i kiepsko dopasowany do
mojego "biustu". Tyle, że rozmiar 60DD, mimo wszystkich tabel jest na mnie tak
drastycznie za duży, że mogłabym tam upchnąć 4 moje "biusty".

Stwierdzam, że nie istnieją staniki dla mnie. Dlatego postanowiłam pozbyć się
tego wielkiego, żeby mnie nie straszył, pozbyć się tego przymałego i
rozciągniętego, chodzić bez stanika i nie zaglądać więcej na żadne strony z
bielizną.

I w ogóle jestem zła, że nie wiem, po co kupiłam ten stanik:/
Obserwuj wątek
    • charm Re: Ostateczna załamka:/ 13.12.07, 20:34
      Głowa do góry (biust też!).
      Skoro 60DD jest za duży, to przymierz 60D/60C.
      Napisz, skąd jesteś, ale w niektórych sklepach naziemnych są takie rozmiary do
      przymierzenia.
      Wiem, że poszukiwanie rozmiaru bywa denerwujące, frustrujące, itp, ale nie
      poddawaj się! Jesteśmy z Tobą!
      • elmilinden Re: Ostateczna załamka:/ 13.12.07, 20:42
        Tak, jestem z Warszawy, ale w Avocado wszystkie stanik są na mnie za duże.

Teraz mam jakiś stary model Flamenco Panache, ale moim zdaniem fiszbiny są na
        mnie za szerokie, spłaszcza mi "biust", bo w staniku mam ok. 80cm, a bez niego
        83-84cm w obwodzie. Ale tak naprawdę mam płaską klatę. Ten Flamenco ma jednak
        dziwny fason i wbija się krawędzią miski w górę piersi, no po prostu źle na mnie
        leży, albo jest za mały trochę. A to też 60D.

Ale 60DD Freyi jest tak wielkie, że chyba musiałabym kupić 60A/B, a takich nie
        produkują:/

• charm Re: Ostateczna załamka:/ 13.12.07, 20:47
          Panache ma szerokaśne fiszbiny, też to przerabiałam.... ;(
          Spokojnie, głowa do góry. W W-wie jest kilka innych sklepów, gdzie swobodnie
          przymierzysz np 60C ;)
          Będzie lepiej, zobaczysz!
          • kasiamat00 Re: Ostateczna załamka:/ 13.12.07, 21:15
            Spokojnie niestety raczej nie, bo już kiedyś ustaliłyśmy na forum, że akurat
            60-65 B-C to najbardziej dyskryminowane rozmiary. Na Figleaves i
            Undercoverexperience nie mają ani jednego (sic!) stanika w rozmiarze 60B lub
            60C, pozostałe znane mi sklepy w ogóle zaczynają rozmiarówkę od D :(
            • charm Re: Ostateczna załamka:/ 13.12.07, 21:22
              allegro.pl/item284116062_biustonosz_z_cieniutkiej_koroneczki_delikatny_.html
              Może niewiele, ale na początek...
              • elmilinden Re: Ostateczna załamka:/ 13.12.07, 21:31
                Wiesz, ja kiedyś mierzyłam biustonosze M&S np. 65C, 60D i one się dla mnie nie
                nadają...
                PO prostu są jakoś dziwnie uszyte, nie dla mnie.
    • maheda Wiesz co, rozumiem Cię. 13.12.07, 20:38
      Nie stać mnie na kupno od razu "fafnastu" staników i jak coś do mnie przychodzi,
      to jest zawsze to powiązane z olbrzymią nadzieją, że to będzie to.
      I wiesz, przez ostatnie pół roku przymierzyłam tych staników od groma i cziut, a
      pasujących na mnie właściwie nie było...
      Też się raz poryczałam.

Będzie lepiej, zobaczysz.
      • elmilinden Re: Wiesz co, rozumiem Cię. 13.12.07, 20:51
        No mnie też nie stać, problem w tym, że np. pisałyście, że ten stanik (Tutti
        Friuty Freya) jest bardzo ciasny itd. a na mnie jest właśnie idealny, luźniejsze
        60tki są za duże. Założyłam go raz, do przymierzenia i mogę się zapiąć spokojnie
        na środkową haftkę...
        To Flamenco po 3 miesiącach też już jest za luźne, a niby to ciasny model:(
        Dodatkowo nikt nie robi tak małych staników o małych obwodach, więc w ogóle nie
        mam po co się wysilać i czegokolwiek mierzyć.

I w ogóle myślałam, że nie będę musiała zawsze chodzić w luźnych koszulach i
        wstydzić się chodzić na wf czy do lekarza, bo będę tam świecić moją gołą i
        płaską klatą. Ale po prostu nie ma dla mnie staników, nawet takich, co mnie
        zakrywają. Bo 70tki z H&Mu, które i tak są dość małe, podjeżdżają mi pod szyję,
        jak tylko podniosę ręce do góry. I naprawdę, wiele razy nie mogę sobie nawet
        kupić jakigoś innego ubrania, bo jak trzeba je mierzyć na bieliznę, to ja nie
        mogę. Bo jak tylko podnoszę ręce, żeby zdjąć bluzkę, to stanik spada mi z
        cycków, co oczywiście odnotowują kamery w sklepach a panowie na monitoringu na
        pewno mają ubaw:/
        • maheda No ale jednak chyba 13.12.07, 21:06
          lepiej nosić te leciutko luzujące 60tki, niż 70tki, które w ogóle możesz sobie
          darować, nie?

Nigdzie nie idź, nikt Cię tak, jak my, nie zrozumie.
          Może zaczęłabyś lobbować na rzecz mniejszych obwodów i mniejszych biustów?
          Jak producenci mają się dowiedzieć, że istnieje potrzeba mniejszych
          obwodów/miseczek, skoro nikt im tego nie mówi?
          Rozmawiałaś z Avocado o ewentualnym uszyciu Ci stanika?
          • elmilinden Re: No ale jednak chyba 13.12.07, 21:30
            Nie rozmawiałam. Ale to bez sensu. Ja mam naprawdę mały i taki przylegający do
            ciała biust, nie wiem, co by mi mieli uszyć...

Rozumiem, ze mogą zrobić mniejszy obwód, ale miski oni mają dość duże, przeciez
            nie będa specjalnie szyli stanika dla jednej osoby.
            • mauzonka Czemu by nie mieli? 13.12.07, 21:48
              Zapytaj, czemu by nie mieli uszyć stanika dla jednej osoby? A na 100% taką usługę ma Melissa, chyba Zazu z tego korzystała.
              • maheda Avocado też szyje, w niewielkich odchyłkach 13.12.07, 22:02
                od swojej rozmiarówki.
                Ja bym spytała zarówno Melissy, jak i Avocado.
                Prędzej może Avocado, ze względu na to, że szyją 60tki - zwężenie o 5 cm a
                zwężenie o 10 (Melissa) to jednak dwie różne rzeczy.
                • kruszyzna o obwodach Melissowych 14.12.07, 11:49
                  tylko że te obwody w Melissie bywają różne, niektóre modele mają zadziwiająco ściśliwe. Mam jeden, w którym zapinam się na najluźniejszą haftkę (i jest bardzo wygodny) i drugi, którego bez przedłużki nie zapnę, bo wydech wezmę, ale wdechu już nie. I niby maja pod biustem tyle samo.
                  Proponuję napisać do Melissy, a jeszcze lepiej zadzwonić, z pytaniem o uszycie stanika i porozmawiać właśnie na temat ściśliwości niektórych modeli. Sami na pewno się orientują w swoim asortymencie :) Mogliby zaproponować jakiś szczególnie mało rozciągliwy model. Wtedy nawet 65 nie byłoby takie bezzasadne.
          • maith Re: No ale jednak chyba 14.12.07, 08:44
            maheda napisała:

> Nigdzie nie idź, nikt Cię tak, jak my, nie zrozumie.

Nie no, tą sytuację to akurat jeszcze lepiej zrozumieją dziewczyny na
            wiekszepiersi.phorum.pl/
    • madzi1 Re: Ostateczna załamka:/ 13.12.07, 22:07
      Kurde, to jest dla mnie naprawde dziwne. Jak wiesz mam takie same
      wymiary jak ty i flamenco 60DD jest na mnie na ścisk w tej chwili.
      Wiem, że możemy mieć różną budowę, ale żeby aż tak?? Może masz
      ochotę się umówić gdzieś na mieście, mogłabym ci dać do
      przymierzenia moje tigerlilly 60DD, może on by ci pasował? Jeśli
      chcesz się pozbyć tego tutti fruti za rozsądną cenę to ja mogę być
      chętna.
      Tak wogóle to może zajrzyj do LaSenza? Ja tam kupowałam staniki
      70B/C przed przejściem na DD, oni mają naprawdę cisne obowody. Już
      pisałam na forum, że 70 LaSenza miała bez rozciągania 60cm i miski
      też mają niewielkie.
    • elmilinden Hej, nie krzyczcie na mnie, ale... 13.12.07, 22:29
      Założyłam ten stanik porządnie no i nie wiem, może on jest i dobry. Tylko, że
      ten model ma takie tasiemki u góry i one się strasznie wbijają i ta koronka się
      marszczy, może spróbuję zrobić jakieś zdjęcie... Ale np. fiszbiny są dużo lepsze
      niż w Panache, bo teraz nic mnie nie boli, a jak pierwszy raz założyłam stanik
      panache, to po prostu straszliwie cisnął mnie w żebra, tak ze jak go zdjęłam i
      poszłam spać, następnego dnia jeszcze jak oddychałam, koszmarnie bolały mnie żebra:/

Wydaje mi się, ze coś z tym stanikiem jest nie tak, ale nie wiem, co:/
      • kasiamat00 Re: Hej, nie krzyczcie na mnie, ale... 13.12.07, 22:50
        Zrób zdjęcia i wyślij do galerii, to dobry pomysł. Osoby, które mogą wstawiać
        zdjęcia, to anna-pia, kasica_k i yaga7.
        • elmilinden Re: Hej, nie krzyczcie na mnie, ale... 13.12.07, 22:59
          Ale to mam tym osobom te zdjęcia wysłać? Bo ja nie jestem użytkowniczką galerii
          i tez nie wiem, gdzie ona jest i nigdy nic tam nie oglądałam:)

Może wkleję zdjęcia tutaj, będzie szybciej, nic tam takiego nie ma strasznego...

Cały stanik jest wygodny, tylko ta górna częśc się wbija, no i te długie wbijają
          się w mostek. Siedzę w staniku 20 minut a już mam tam odciśniete druty i
          czerwoną skórę.

• madzi1 Re: Hej, nie krzyczcie na mnie, ale... 13.12.07, 23:03
            Mnie na początku też cisnęło, ale teraz uwielbiam chodzić w tej frei
            którą mam, mogłaby być tylko węższa. Wyślij foty do którejś z tych
            dziewczyn które wymieniła kasiamat, one wrzucą do galerii, a my
            obejrzymy.
          • kasiamat00 Re: Hej, nie krzyczcie na mnie, ale... 13.12.07, 23:06
            Tak, należy je wysłać do jednej z nich, wszystko jest opisane w wątku galeryjnym
            (przyszpilony na górze). Możliwości są dwie - albo dostaniesz przy okazji dostęp
            do Galerii (o to należy pisać na biusciaste@gmail.com), albo będziemy komentować
            tutaj. Tzn. ja pewnie nie będę, bo wybywam na weekend i będę się oduzależniać od
            netu ;)
            • elmilinden Re: Hej, nie krzyczcie na mnie, ale... 13.12.07, 23:19
              Wysłałam już. Pewnie za kilka dni dopiero się tam pokażą, o ile będą się
              nadawać. Jedno jest robione bez lampy błyskowej, z bliska, widać, gdzie się
              stanik wbija.

Nie wiem, jak wygląda ta galeria, ale wolałabym, żeby komentarze były tutaj, bo
              inaczej ich nie będę mogła przeczytać.

Może po prostu ten model nie jest dla mnie? Wydaje mi się, ze powinnam nosić
              jakiś z niższymi fiszbinami od strony mostka, no i taki, który nie obejmuje
              całych piersi, tylko jakby obejmuje je od dołu. Bo moje są u góry okrągłe,
              wszystkie "balkoniki" się wbijają w pierś w góry:/

• maith Komentarze będą tutaj :) 14.12.07, 09:14
                Takie są zasady :)
          • maith Nie wklejaj niczego tutaj 14.12.07, 08:32
            Nie wklejaj niczego tutaj, bo tu może je zobaczyć każdy.
            A jak wyślesz do jednej z administratorek galerii (masz podane 3, możesz sobie
            wybrać ;) to ona wstawi te zdjęcia do zamkniętej galerii, z informacją, gdzie
            mają trafić komentarze. I Ty przeczytasz komentarze dla Ciebie, a zdjęcia
            zobaczy tylko bardzo ograniczona ilość osób.
    • elmilinden Tak sobie myślę, że problem tkwi w tym, że stanik 13.12.07, 23:57
      jest na mnie za duży. Bo fiszbiny, niby tak wąskie we Freyi, sięgają mi jakoś
      podejrzanie daleko:/ I te miseczki sie chyba marszczą, bo jakby poluzowac
      ramiączka, to z tego stanika robi się wielki namiooooooot i wtedy gdyby jakiś
      biust go wypełniał od dołu, to te tasiemki u góry by się nie wbijały pod takim
      kątem...
    • maith Re: Ostateczna załamka:/ 14.12.07, 08:25
      Ale to "pozbyć" to rozumiem "wystawić na Allegro"? Gdzie powinien pójść bez
      żadnych problemów, zwracając Ci koszty? :)

Co do rozmiarów, moment - w Avocado były na Ciebie za duże 60DD?
      Czy 60D?
      Freye ponoć mają duże miski. Jeżeli za duże jest na Ciebie 60DD, to masz jeszcze
      60D, to jest rozmiar mniejsze.
      I dopiero jeżeli okazałoby się, że 60D jest za małe, to byłoby się czym martwić,
      bo nigdzie nie widziałyśmy 60C.
    • suziliu Re: Ostateczna załamka:/ 14.12.07, 09:03
      Niestety 28 B, C nie mozna znaleźć. Jedyne co znalazłam to 30 B, C
      np.
      www.thelingeriestore.co.uk/product_info.php/cPath/1_64/products_id/1030

ale to już przecież można pewnie powszechnie dostać..

Miss Lepel to marka posiadajaca małe rozmiary, no i niestety problem
      taki że mają 28 a , nawet AA, ale np. B pojawia sie do 30...

www.brabras.uk.com/brands/main.aspx?B=Miss_Lepel-2
    • elmilinden Re: Ostateczna załamka:/ 14.12.07, 15:51
      Wysłałam jeszcze do niejakiej kasicy_k zdjęcia w staniku Panache Flamenco 60D.
      Nie wiem, czy one w ogóle zostaną opublikowane, te, które wczoraj wysłałam też
      może nie, bo są dość straszne:/ I na pewno nie nadają się do galerii staników na
      duży biust;)

W każdym razie, nie wiem, co mam zrobić, bo każdy ten stanik jakoś wbija się u
      góry, co chyba widać na zdjęciach. Oprócz tego mam takie zastrzeżenia, ze
      Panache jest już za szerokie, kiepsko trzyma biust, ma chyba za szerokie
      fiszbiny, bo cycki rozjeżdżają się na bok, do tego obwód robi się mniejszy o
      3cm, co wydaje się niemożliwe przy moim rozmiarze:/ no i jakoś w ogóle ten
      stanik nie zbiera i nie podnosi piersi ani troszeczkę, ot, wisi sobie. Nawet
      przez to wbijanie i takie niskie osadzenie jakoś spłaszcza mi "biust" moim
      zdaniem. A jak się coś do niego zgarnie spod pach, to zaraz to i tak wyłazi.
      Co do Freyi- moim zdaniem za duża, dlatego się wbija. Bo gdyby tak włożyć w nią
      coś od dołu, ta tasiemka poszłaby wyżej i nie wbijałaby się w ciało pod takim
      kątem...:/ Jak zdejmę ramiączka, to sam stanik odstaje mi od klatki piersiowej
      na jakiś 4-5cm, więc myślę, z eten rozmiar jest po prostu o wiele za duży.Ma
      bardzo dobry obwód i szeroki, więc wygodny. Fiszbiny są chyba za szerokie, co
      pewnie jest związane z wielkością miski, a do tego te od strony mostka
      koszmarnie cisną mnie w gnaty.

Z tego wynika, ze potrzebuję stanika małego, z wąskimi fiszbinami, z bardzo
      ciasnym obwodem, z niskimi fiszbinami od strony wewnętrznej, który jeszcze
      przytrzymuje biust po bokach. A takie rzeczy to niestety tylko w Erze...

Właśnie też sobie uświadomiłam, że już na pewno nic z ebaya do mnie nie dotrze
      przed świętami a na sylwestra miałam się wybrać na dość elegancką imprezę i
      kupiłam sobie specjalnie na te okazję satynową, jasną koszulę i do tego żakiet.
      Oczywiście mam tylko jeden, czarny stanik, więc i tak nie będę się mogła w to
      ubrać:/ Porażka.

• madzi1 Re: Ostateczna załamka:/ 14.12.07, 17:04
        >Wysłałam jeszcze do niejakiej kasicy_k zdjęcia w staniku Panache
        Flamenco 60D.
        Nie wiem, czy one w ogóle zostaną opublikowane, te, które wczoraj
        wysłałam też
        może nie, bo są dość straszne:/ I na pewno nie nadają się do galerii
        staników na
        duży biust;)<

Galeria nie jest do tego, żeby się chwalić kto jaki ma biust tylko
        do oceny staników, pomocy itp, będą w galerii napewno.
        • maith Re: Ostateczna załamka:/ 14.12.07, 17:29
          Dokładnie - ona jest od oceniania staników. Bo to nie biust ma pasować do
          stanika, tylko stanik do biustu :) To jest galeria wyłącznie
          ratowniczo-edukacyjna - służy do tego, żeby bardziej doświadczone forumki mogły
          zobaczyć stanik na konkretnym biuście i doradzić, co warto zmienić :)
      • kruszyzna faktycznie ostateczna załamka 14.12.07, 18:08
        elmilinden napisała:

> Wysłałam jeszcze do niejakiej kasicy_k zdjęcia w staniku Panache Flamenco 60D.
        > Nie wiem, czy one w ogóle zostaną opublikowane, te, które wczoraj wysłałam też
        > może nie, bo są dość straszne:/ I na pewno nie nadają się do galerii staników n
        > a
        > duży biust;)

[jęk, rwanie włosów z głowy i opad szczęki na klawiaturę]

Miałam napisać cos więcej, ale zrezygnowałam. Zmęczyło mnie samo czytanie :)
        • elmilinden Re: faktycznie ostateczna załamka 14.12.07, 21:10
          Hej, no bo te zdjęcia nie są zbyt urodziwe, ani nawet nie ma tam czego oglądać;)
          Poza tym nie wiem, jak wygląda galeria. Jak prezentuje się tam jakieś ładne
          zdjęcia dobranych biustonoszy, to moje tam nie pasują po prostu.

• sylwiastka mam takie same problemy 14.12.07, 21:18
            Nie jesteś osamotniona. Ja tez jestem malobiusciastą warszawinką, na
            ktorą 60D z avocado jest za duże i wtmiary mamy takie same. Ale mam
            zmierzoną całą masę stanikow i jeżeli chcesz mały stnik to zamów
            Freya jeanie 60D (na mnie przymały, ale 60DD za duży), lub freya
            retro plunge (też ma małe miski). Poszukaj też staników 65C z frei i
            mniejsz obwód (na mnie ten rozmiar jest idealny). oczywiście jeśli
            chcesz mogę takie staniki udostepnić do przymiarki. Nie załamuj się
            tylko!
            • elmilinden Re: mam takie same problemy 14.12.07, 21:57
              Hej, no właśnie czytałam o Tobie;) Też się zastanawiałam, że masz podobne wymiary.

65 z miejsca odpada, bo to nieszczęsne Flamenco 60D jest już na mnie za luźne:/
              A model Tutti Friuty, który forumki uważają za bardzo ciasny jest dobry, nawet z
              czasem byłby pewnie za luźny... Mam tak ok. 66-67cm pod biustem.

I też pomyślałam, że może nie powinnam kupowac balkoników, bo one trzymają biust
              od dołu, a mój jest taki raczej przywierający na całej powierzchni tak samo,
              tzn. nie ma czego podtrzymywać od dołu, raczej tak ukośnie. No i skoro długie
              fiszbiny mnie cisną w mostek, to może modele plunge byłyby lepsze. Tyle, ze one
              podobno wszystkie są bardzo rozciągliwe. Skoro mam ok. 66cm pod biustem, a
              kupują i noszą je osoby mające ponad 70, to wątpię, czy to będzie dobre
              rozwiązanie:/

Nie wiem, czy i kiedy moje zdjęcia pokażą się w galerii, chyba muszę po prostu
              poczekać aż ktoś coś skomentuję, bo nie wiem, co jest w galerii. Myślę, że na
              nich wdać, że obecne modele nie są na mnie zbyt dopasowane:/

Ewentualnie może takie modele jak Mitzy (wersja brązowo-zielona), Jeanie, Sassy
              byłyby lepsze. Tylko martwi mnie ten rozciągliwy obwód:/ Jeżeli naprawdę się
              rozciąga, to będzie na pewno za duży.
              • sylwiastka Re: mam takie same problemy 14.12.07, 22:21
                Obwód mozna zmniejszyć... niestety czasem tylko to pozostaje, jakies
                5 cm raczej nie zaszkodzi stanikowi. Jeżeli o mnie chodzi, to lubię
                balkoniki, mam Freya Tia 60D i jest dobre (ciasne i sie nie
                rozciaga, kupiłam na ebay w sklepie naturalfigures). Ostatnio byłam
                w krakowie i przymierzałam dużo, ale nic nie lezalo jak pownno,
                jestem zawieszona między 60D a 60DD, a sama wiesz, że przy małych
                piersiach 2 cm różnicy w rozmiarze miseczek to ogrom. Ale całkiem
                niezle leżała na mnie ferya Eva 65D (miseczkowo całkiem ok ale obwód
                do zmiejszenia). Teraz rzymierzam się do jej kupna znalazlam za
                niecałe 7 funtów w sklepie Up Lifted, oczywiście można zwrócic!!!
                może i Ty spróbujesz jest 60D i 65D i eva nie jest balkonikiem...
                • elmilinden Re: mam takie same problemy 14.12.07, 22:34
                  Hmmm... Dużo osób krytykuje ten stanik na tym forum. Nie wiem, czego mam
                  spróbować, dlatego liczyłam, że ktoś spojrzy na te zdjęcia, ale raczej kiepsko
                  to widzę:( W sumie mogłam je wkleić tutaj, zamiast do jakiejś galerii,
                  przynajmniej ktoś by je widział.
                  I już na pewno nie uda mi się kupić żadnego odpowiedniego i jasnego stanika
                  przed sylwestrem, więc że tak powiem, przez brak stanika moje plany legły w
                  gruzach:/ To głupie, ale nie mam innego eleganckiego i dopasowanego stroju,
                  oprócz tego, który specjalnie kupiłam, a który wymaga jasnego i niewidocznego
                  stanika, a impreza, na którą miałam się wybrać, niestety eleganckiego stroju wymaga.
                  • maith Re: mam takie same problemy 14.12.07, 23:27
                    Wszystkie się nie udały, tylko akurat te, co wklejają do galerii.
                    Dobra, zawsze możesz wrzucić tu, z prośbą, żeby jak jakaś administracja się
                    pojawi,to była uprzejma przerzucić to do galerii, wykasowując stąd.
                    A do tej pory jakieś uwagi powinnaś pozbierać, z czego najcenniejsze będą uwagi
                    dziewczyn, które cały czas z Tobą rozmawiają, bo one mają podobne rozmiary, więc
                    od razu porównają to do siebie i będą wiedziały, w czym rzecz :)
                    Przepraszam za może nadmierną ostrożność ze zdjęciami (zawsze to lepiej, żeby
                    ktoś ich sobie nie zabrał, ale skoro adminki chwilowo biegają za prezentami, to
                    można liczyć, że trolle też ;)
                    • maith Nie zmieniłam tytułu - chodzi o zdjęcia n/t 14.12.07, 23:27

• elmilinden Re: mam takie same problemy 14.12.07, 22:40
                  No i ta Eva niebieska jest nawet całkiem fajna, w dodatku kosztuje grosze, ale
                  ja niestety nie mogę tam robić zakupów:/ Więc ta możliwość odpada.
                  • sylwiastka Re: mam takie same problemy 14.12.07, 22:45
                    kurcze to nie wiem co Tobie poradzić... o jasne staniki to trochę
                    trudno.. naprawde nie wiem. Ale prosze nie rezygnuj z poszukiwan
                    odpowiedniego rozmiaru.
                    • elmilinden Re: mam takie same problemy 14.12.07, 22:56
                      No właśnie. A czasami jakiś jasny stanik się przydaje, byle nie biały. Ale
                      ciemne też, nawet bardziej. W ogóle jakiś się przydaje;)

Ogólnie, żałuję, że nie wkleiłam tych zdjęć tutaj, zanim jeszcze wszystkie
                      forumowiczki udały się na weekend do domu:/ W sumie nie wiem, czy mam już
                      wystawiać ten zakupiony stanik na allegro, czy lepiej zamawiać w ciemno coś, co
                      znowu nie będzie pasować, czy co robić...
                      • madzi1 Re: mam takie same problemy 14.12.07, 22:59
                        A i jak już mówiłam, chętnie bym go od ciebie odkupiła.
                        Poczekaj jednak z wystawianiem go gdziekolwiek, aż pojawi się w
                        galerii i dostaniesz diagnozę.
                      • maheda jeden czy dwa dni Cię nie zbawią 14.12.07, 23:27
                        poczekaj, aż będzie w galerii.
                    • madzi1 Re: mam takie same problemy 14.12.07, 22:56
                      Elmilinden jeśli na gwałt potrzebujesz stanika, to jak już mówiłam
                      spróbuj w la senza, tam są naprawdę wąskie 70, wiadomo, że to 70 a
                      nie 60. Jednak jeden ze staników z la senza który mam ma bez
                      rozciągania 61 cm, to jest jakieś wyjście jeśli naprawdę nie masz co
                      założyć, ceny mają w granicach 50 zł.
                      • sylwiastka Re: mam takie same problemy 14.12.07, 23:01
                        o zgadza się, tuz przed odkryciem tego forum też mierzyłam tam
                        taniki, i znajdzisz tam coś dla siebie, jest dużo cielistych, a te
                        niegdy sie nie przebijaja pod jasnym ubraniem... Sprawdz en sklep,
                        ale poźniej wróc do 60tek. Rozumiem sylwestrową goraczkę.
                        • madzi1 Re: mam takie same problemy 14.12.07, 23:08
                          Ja też tam przed zmianą rozmiaru kupowałam staniki, bo tylko tam
                          mieli najściślejsze 70 jakie mogłam dostać.
                          • elmilinden Re: mam takie same problemy 14.12.07, 23:17
                            :)

Ja używałam zawsze staników z H&Mu, bo one są niewymiarowe i kazdy jest inny;)
                            Czasami się zdarzają ciasne, mam np. dwa o obwodzie 60 bez rozciągania. Ale się
                            rozciągają bardzo, do tego są pełne gąbki i w ogóle nie trzymają biustu. Więc
                            porażka.

W sumie to nawet szkoda tej Evy, bo ciemnoniebieska jest naprawdę ładna. Ale
                            nawet nie wiem, jaki model pasowałby na taki biust jak mój...

madzi1, jak już wypowiedzą się eksperci, to pewnie i tak będę musiała ten stanik
                            sprzedać:( Szkoda, bo jest bardzo ładny i w dodatku kosztował 13,99 funtów, więc
                            w sumie niedrogo:) Az teraz jestem ciekawa, jak wyglądają inne, bo ten na pewno
                            lepiej niż na zdjęciach. No, tylko nie na moim biuście;)
                            • madzi1 Re: mam takie same problemy 14.12.07, 23:23
                              Też kupowałam w h&m ale nie dość, że badziewne to jeszcze
                              pancerniaki nieprzeciętne.
                              La senza ma ściśłe, ale nie są powypychane, mają tylko usztywnione
                              miski.
                              • elmilinden Re: mam takie same problemy 14.12.07, 23:29
                                No to może się przejdę, jak zdążę. Bo na razie jestem chora:(

Ale naprawdę zafrapowała mnie ta Eva, po podobno ma małe miski:) Może 60D byłoby
                                dobre... No nie;(
                                • madzi1 Re: mam takie same problemy 14.12.07, 23:31
                                  Ale eva to rozciągliwiec podobno...
                                  • madzi1 Re: mam takie same problemy 14.12.07, 23:36
                                    Ściśliwcem jest np Tia, ja się na nią czaję, ale nie wiem jaki
                                    rozmiar wziąć.
                                    Zobacz co znalazłam na ebayu, dwa staniki, jeden czarny i jeden
                                    biały i jaka cena! Zazdroszczę ci bo w moim rozmiarze nie ma takiej
                                    oferty :/
                                    tiny.pl/phsx

• sylwiastka Re: mam takie same problemy 14.12.07, 23:41
                                      Mam tię własnie z ebaya (od innego sprzedawcy) jest cudna, ścisła (2
                                      miesiące i jeszcze nie przepinam się z najluzniejszej haftki) super
                                      zbiera mniejszy biust z boków, rozmiar wez raczej standardowy, iski
                                      ciut większe, ale niewiele (jak na mój gust). Gorąco polecam ten
                                      model.
                                    • elmilinden Re: mam takie same problemy 14.12.07, 23:43
                                      No wiem, ale to jest ten sam krój, co to Tutti Friuty i ja jestem zdania, że nie
                                      mam co włożyc do takich misek;) Już pisałam, że jak się założy ten stanik bez
                                      ramiączek, to odstaje mi do przodu na jakieś 4-5cm! A jak załóże w całości, to
                                      wtedy te koronki wbijają mi się w klatę:) Więc cos jest nie tak. Chciałam się
                                      dowiedzieć, co, więc czekam na te galerie i az ktoś będzie pałał chęcią
                                      komentowania;) Ale przed świętami wszyscy są zajęci.

A tę aukcję widziałam, ale jeszcze nie jest zakończona, więc to nie jest
                                      ostateczna cena...
                                      • sylwiastka Elmilinden sprawdz gazetowego maila. n/t 15.12.07, 00:06
                                        • elmilinden Sprawdziłam, nawet skomentowałam:) 15.12.07, 00:24
                                  • sylwiastka Re: mam takie same problemy 14.12.07, 23:38
                                    ja zamówiłam tę evę... podziele się wrażeniami jak dostanę
                                    staniki... za dwa z przesyłką zapłacilam 16,50 (3 funty za
                                    przesyłkę). Mam nadzieję, że będzie dobra 60D lub 65D najwyżej
                                    zwęże. A o stanikach z H&M tez mam marne zdanie, ja za to długo
                                    nosiłam bieliznę z kappah nie były wypchane gabką.
                                    • elmilinden Re: mam takie same problemy 14.12.07, 23:48
                                      No to ciekawe, jaka będzie:) ale ja się nie napalam, bo mogę kupować tylko na
                                      ebayu na razie.

A co do Tii, to wiem, że podobno jest właśnie dość ścisłym modelem, ale jeżeli
                                      jest taka sama jak TF, to nie wiem, czy jest dla mnie... Nie umiem tego ocenić:/

A nie masz wrażenia, ze te miski sa bardzo duże, wystające do przedu? Bo ja mam
                                      taki biust w kształcie jakby przeciętej pomarańczy- tzn. niewiele odstaje,
                                      najbardziej na środku, ale u góry też, jest bardziej okrągły, niż taki
                                      łezkowaty. I Flamenco i TF wbijają mi się krawędzią miski. A Flamenco cudnie
                                      spłaszcza mój brak biustu w dodatku. Ale nie wiem, dlaczego.
                                      • sylwiastka Re: mam takie same problemy 15.12.07, 00:00
                                        dla mnie tia jest dobra ale 60D (60DD a Ty masz w tym rozmiarze
                                        Tutti jest zawsze na mnie za duże) koronka sie nie wbija, stanik nie
                                        spłaszcza) natomiast ostatnio zamówiłam Panache ale inny model
                                        (fiesta) i 60D okazało sie zupełnie nie dla mnie, tam jest poziomy
                                        szew na miseczkach i odstawał mi w środkowej części piersi ale
                                        wbijał się na górze misek. Z tią nie mam tego problemu, szew jest
                                        ukosny, nic nie odstaje w okolicach brodawek a wielkośc miceczki
                                        możesz regulować przez odciąganie ramiączek.
                                        • madzi1 Re: mam takie same problemy 15.12.07, 09:06
                                          A to dlatego, że był za mały. Ja kiedyś zamówiłam 60D fieste,
                                          marszczyła się na środku i wbijała na górze, dziewczyny zgodnie
                                          orzekły, że jest sporo za mały.
    • kasica_k fotki elmilinden w galerii n/t 15.12.07, 00:09

• turzyca w koncu! ;) m/t 15.12.07, 00:10
        • kasica_k Re: w koncu! ;) m/t 15.12.07, 00:15
          No sorry, fotki dostałam dziś rano, a dopiero teraz jestem w domu. Nie będę
          kolegom w biurze Waszych piersi pokazywać, no chyba, że chcecie :)
          • elmilinden Re: w koncu! ;) m/t 15.12.07, 00:17
            Nie chcemy:) Dzięki.

• mauzonka Myślę, że... 15.12.07, 00:21
          Myślę, że TF jest za mała w miskach. Wpija się w tkankę pierśną tą swoją gumką. Nie wiem, czy to kwestia rozmiaru - sądzę, że raczej kwestia fasonu. U mnie też modele z gumką u górnego wykończenia miseczki wpijają się w pierś i robią bułkę, a inne, w tym samym rozmiarze, są OK. Problem z tymi wpijającymi się gumkami mają prawie wszystkie modele avocado. Podobnież osławiona Freya Arabella. Panache Fiesta i Tango nie mają takiej gumki, więc rokują większe nadzieje.

Flamenci leży w miarę OK - w miarę, bo robi lekką bułkę i wydaje mi się, że powinien u góry kończyć się ciut wyżej. Z drugiej strony, większa miska wiązałaby się z szerzym fiszbinem, więc nie wiem, czy zwiększenie rozmiaru miseczki zrobiłoby Ci dobrze (kazus drutów na plecach).
          • elmilinden Re: Myślę, że... 15.12.07, 00:35
            Ale problem w tym, że w tym 60DD fiszbiny są za szerokie jak na mój gust, kończą
            się sporo dalej niż moja pierś, a jak zdejmę ramiączka, to ten stanik staje się
            okrągły i pusty w środku. Zobaczcie, jak ten stanik leży u modelki, która go
            reklamuje. Te części koronkowe nie są tak ukośne, tylko leżą bardziej poziomo.
            Bo jej pierś wypełnia ten stanik w niższych częściach, i dopiero wtedy on jest
            balkonikiem, bo podnosi pierś od dołu. A u mnie nie ma czego podnosić, dlatego
            ukośnie wbija się w klatę...

Poza tym fiszbiny moim zdaniem są za długie, bo strasznie mnie cisną. Wczoraj
            założyłam ten stanik tylko do zdjęć, może miałam go 15 minut. I miałam
            wyżłobione takie wielkie ślady. Dzisiaj, jak zakładałam to nieszczęsne Panache,
            w którym mój biust jest jeszcze mniejszy niż w rzeczywistości, mimo że ono tak
            wysoko nie sięga, bolał mnie cały mostek. A to chyba oznacza, ze te fiszbiny są
            za długie...

Moim zdaniem ten stanik jest stanowczo za duży. Same pisałyście, że przy dobrze
            dobranym obwodzie ramiączka sa zbędne. A jak je zdejmę, to spada mi stanik, bo
            nie ma się na czym trzymać.
            • maheda Fiszbiny cisną 15.12.07, 00:41
              bo są za małe miseczki.
              Pierś kończy się pod pachą prawie - to, że tam jest płasko i Ci się wydaje, że
              jest inaczej, to już inna bajka (mowa o Tutti Frutti).
              Flamenco nie dla Ciebie, za szerokie fiszbiny.
              Jak miseczka za mała, to nie mają jak się te miseczki same trzymać.
              A jak nie przestaniesz marudzić i nie przymierzysz tego Tutti Frutti w rozmiarze
              65DD, to osobiście Ci tyłek spiorę!
              Ostatecznie sama stwierdziłaś, że czekasz na opinię ekspertek, a teraz mówisz,
              że się nie znamy?!?!
              ;-)P
              • elmilinden Re: Fiszbiny cisną 15.12.07, 00:46
                Ale dlaczego 65DD???? Ja mam 66-max. 67cm pod biustem:/

No nie wiem, jak Was przekonać, popatrzcie na to, że ten model zupełnie inaczej
                leży na tej pani:

www.comparestoreprices.co.uk/plus-size-lingerie/freya-tutti-fruiti-bra.asp

Fiszbiny od strony zewnętrznej, pod pachą, kończą się dalej niż moja pierś, tzn,
                jak zdejmę stanik, to ślad po tym drucie jest jakiś 1-1,5 cm za piersią. A od
                strony mostka cinsną tylko u góry w kości mostka.
                Panache ma niższe i nie cisną. Ale moim zdaniem ogólnie Freya jest lepsza,
                lepiej trzyma biust i nie robi z niego naleśnika.
      • elmilinden Re: fotki elmilinden w galerii n/t 15.12.07, 00:16
        Aaaaaaaaa, już się boję...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka