Dodaj do ulubionych

Staniki o małym odstępie między miseczkami

16.01.08, 00:21
Starałam się przeszukać forum, ale nie wiele na ten temat znalazłam. Może nie znam odpowiedniego słowa klucza do wpisania do wyszukiwarki.

Mój problem polega na tym, że w zasadzie wszystkie staniki zostawiają mi na piersiach od wewnątrz ślady końcówek fiszbin. Tak jakby moje piersi były bliżej siebie niż ustawa przewiduje. Po prostu dwie fiszbiny są o wiele za szerokie aby zmieścić się między piersiami.

Nie wiem czy należy moje piersi opisać jako bardzo blisko osadzone/ustawione. Z tym, że one są tak blisko tylko u podstawy w kształcie, bo ja wiem jak to opisać, piramidki?

Problem występuje zarówno gdy noszę arabelkę i tango flora plunge.

Jakiego stanika powinnam szukać- to kwestia modelu?
Obserwuj wątek
    • restless Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 16.01.08, 00:57
      mam podobny problem-odstęp między piersiami ok 0,5 cm -z tym ze raczej pośrodu
      niz u podstawy(tam trochę szerzej ok,1,5 cm)
      szukam staników z baardzo niskimi fiszbinami pośrodu lub bardoz wąskimi,ale
      jakos nie potrafię
      jak narazie pasowało mi tylko Inferno Panache(wogóle to narazie jedyny
      stanik,który mi pasuje),wszystko inne mierzone rozsuwało mi biust na boku i
      wrzynało się okrutnie
      • kociatko_biusciaste Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 16.01.08, 15:49
        Ja tez tak mam, między piersiami nie mam żadnego odstępu (zawsze kreska;) ), nie
        mogę mieć fiszbin za szeroko od siebie (jak w Naturanie - koszmar), bo mnie
        ciśnie. Myślę, że trzeba zwracać uwagę na fason, miski powinny być bardzo blisko
        siebie, a najlepiej (w moim przypadku) żeby fiszbiny były krótkie (niskie).
        Dlatego chciałam kupić sobie Gossarda satin superboost i Panache Inferno, ale,
        oczywiście, nie ma mojego rozmiaru. Wrr!
    • maith Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 16.01.08, 01:36
      Ja mam to samo, ale... w Tango II kładę fiszbiny bokiem na jednej piersi,
      Fantasie Lilly jakoś tak rozzezowuje mi piersi, a nie wpycha się w środek.
      Podobnie Kalyani Natural Charm (uwaga, oba to rozciągliwce).
      Bo to jest tak - stanik może zbliżać biust i wciskać fiszbiny w tkankę, tak
      jak... bok widelca, albo może je delikatnie rozsunąć i tak wszystko ustawić, że
      nie ma problemu. No to właśnie w Kalyani Natural Charm i Fantasie, szczególnie
      Lilly tak jest :) Bardzo wygodne staniki :) Zadowolona jestem też z
      Rigby&Peller, więc można przypuszczać, że podobnie reaguje Fauve :)
      • maith Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 16.01.08, 01:38
        I to Kalyani to nawet nie leży całkiem na mostku, tylko tak prawie. To plus
        odpowiednie ułożenie biustu wystarczy. I piersi wyglądają w tych stanikach
        fajnie. My po prostu nie potrzebujemy zbliżania na siłę :)
      • piskonia Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 16.01.08, 10:25
        No cóż mierzyłam inferno i na mnie wyglądało tak, że od razu je zdjęłam- nie
        zażyłam zauważyć czy się wżyna.
        Maith dziękuje bardzo za polecone modele postaram się z nimi zapoznać, ale
        przyznam, że tego opisu nie rozumiem ani trochę- jak to bokiem- możesz jeszcze
        raz wytłumaczyć pokazując więcej obrazków.
        w Tango II kładę fiszbiny bokiem na jednej piersi,
        • maith Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 16.01.08, 13:03
          Z obrazkami byłoby gorzej, ale spróbuję wyjaśnić.
          Normalnie fiszbiny leżą na mostku, między piersiami, a ja je ustawiam tam "na
          sztorc" żeby się nie rozpychały na boki. W praktyce leżą na 1 piersi. Ale myślę,
          że problem do końca rozwiążą dopiero podane przeze mnie staniki, w których
          "takie hopki" nie są konieczne :)
          • mahda_88 Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 21.03.08, 19:20
            też tak mam. W eleonorze i polyannie (w niej może trochę mniej)tak naprawdę
            jedna fiszbina (ta na większej piersi) jest ułożona bokiem i leży w sumie trochę
            na piersi a trochę na drugiej fiszbinie. I samo się tak zrobiło, nie odginałam
            nic, nie układałam, po prostu fiszbina mi tak przepełzła i nic z tym nie mogę
            zrobić.
            • restless Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 21.03.08, 19:37
              W brastopie na 28GG wybór jest marny,jak w większosci sklepów.
              Niestety spadł mi obwód 5 cm w 4 miesiące i większość 30 mogę zapinac na
              ostatnie haftki.
              Melisa mi pasuje,kształt misek jest z moim biustem kompatybilny,pod pachą
              fiszbiny konczą sie w dobrym miejscu,problem jest z nimi tylko pośrodku
              zastanwawiałam się nad tym :
              melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/modelp.php?menu=Melissa0143.JPG
              w wersji czarno-złotej oczywiście :)
            • plecionka Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 16.11.08, 13:19
              Tez tak mam, fiszbina w Phoebe samoistnie kladzie sie na lewej, wiekszej piersi. Zadnego dyskonfortu fizycznego w zwiazku z tym nie odczuwam, jedynie dziala mi to na nerwy. bo chcialabym, zeby obie lezaly plasko. W Lousie Fantasie jest podobnie. Ci ciekawe, poczatkowo jak ja kupilam nic takiego sie nie dzialo, dopiero pozniej mi sie tak zrobilo. Widocznie takie wlasnie sa u mnie objawy migracji... A pomyslec, ze do tej pory bylam przekonana, ze mam piersi polozone daleko od siebie:)
              Bardzo sie ciesze, ze znalazlam ten watek:)
              • smallfemme Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 22.12.08, 17:29
                Też tak mam w Antośce Freyowej. Przez to kupiłam za dużą michę.. Skoro HH odgina mi sie od biustu, znaczy się za małe. J w sklepie leżało ładnie, ale po kilku godzinach noszenia zrobiło sie to samo i tak już zostało.
    • angella456 Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 16.01.08, 09:00
      Mam ten sam problem i chwilowo ograniczam się do naprawdę głębokich plunge
      (takich jak Flirtelle Minx, Freya Retro Plunge). Mam nadzieję, że znajdę
      wreszcie miękki stanik, który mi się nie będzie wbijał. W tej chwili mam Curvy
      Kate Portia - fiszbiny są bardzo blisko siebie, po odgięciu - brutalnym zresztą
      - mniej się wbijają, ale zobaczymy jak z nimi będzie dalej.
    • angella456 PS. link 16.01.08, 09:04
      Jakiś czas temu zadałam identyczne pytanie, może odpowiedzi dziewczyn Ci pomogą forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=69002151&a=71554969
      • piskonia Odstęm 16.01.08, 13:44

Wydaje mi się, ze wżynającą się tak jak u mnie fiszbinę widać na tym zdjęciu.
        www.gaia.com.pl/model/1134699267.jpg
        Z tego wątku i tego poleconego przez angella456 wypisałam sobie następujące
        modele do zbadania:
        Fantasie Lilly,
        Kalyani Natural Charm,
        Gossard Superboost,
        Freya Retro,
        Inferno,
        Elbrina Polka,
        Tango Avocado,
        Flirtelle Minx.
        Cieszę się, że nie jestem sama z mim problemem a szlaki są już nieco przetarte.
        To znaczy oczywiście nie cieszy mnie czyjś ból tylko to że nie jestem jedyna
        niczym jakiś alien.
        Czy krótaś z was próbowała odgiąć końcówki fiszbin od ciała aby się nie
        wbijały-zastanawiam się czy taka akcja ma szanse powodzenia?

Angella456 czy tak właśnie potraktowałaś Curvy Kate Portia ?
        • angella456 Re: Odstęm 16.01.08, 14:42
          Ja mam za mały biust, żeby mi się tak jak na zdjęciu wżynało;), bo ledwie 70F/FF. Ale na mostku odległość między piersiami to tak z pół centymetra. A Portia ma tam 2 cm - zmierzyłam.
          Tango się u mnie nie sprawdziło, za daleko od siebie te fiszbiny. Portia ma tuż obok siebie, a i tak odginałam - jest lepiej, ale nie idealnie. Na razie twardo ją "rozchadzam", bo postanowiłam, że póki z nią sobie nie poradzę nie będę kupować miękkich staników, skoro mam 99% szans, ze ich nie będę mogła nosić (a na Arabellkę to jestem chora... nic, pochoruję dalej).
          W Minxach mi się dobrze chodzi, chociaż nie da się ukryć, że one pancerne takie trochę. Przy kolejnych zakupach będę celowała w plunge z najniżej kończącymi się fiszbinami, pewnie kupię Freyę Retro.
          • piskonia Re: Odstęm 16.01.08, 17:21
            To chyba nie jest kwesta wielkości biustu a różnicy między
            wielkością odstepu miedzy piersiamia a szerokością stanika po
            środku. Podejrzewam, że w tym zdjęciu nie mało wypełnienia piersi
            dodał fotoshop.
          • angella456 Re: Odstęm 18.01.08, 20:44
            Dałam Portii ostatnią szansę i wzięłam się za testowanie przedłużki. Obwód już
            nie jest tak ciasny (mam obawy, że nawet lekko za luźny), i chociaż fiszbiny
            dalej zostawiają ślady - ale tego chyba nie da się uniknąć - to nie uciskają.
            Zobaczę co dalej, na razie z najluźniejszej haftki przedłużki przeszłam na
            środkową, zamierzam w ten sposób przechodzić weekend i sprawdzić co będzie dalej
            (docelowo - stanik się trochę rozciągnie i przestanie)tak strasznie uciskać.
            Jesli eksperyment sie uda, to znaczy, że nie jestem skazana na usztywniane
            staniki.
            • angella456 przedłużka działa:D 19.01.08, 12:25
              I to działa bardzo dobrze, jak na razie - odpukać;). Przy czym zaznaczam, że
              stanik ma i tak trochę przeze mnie odgięte fiszbiny. Noszony z przedłużką dalej
              jest ciasny, obwód nie wędruje, tylko siedzi na ciele, ślady po fiszbinach
              zostają, ale nie takie głębokie i w ogóle nie bolesne. Jak na razie to prawie
              nie czuję, że mam na sobie stanik. Jeśli tak będzie przez cały weekend, to chyba
              zacznę skakać ze szczęścia, bo Arabelka i Rio będą w moim zasięgu:D
        • maith Re: Odstęm 16.01.08, 14:51
          Tak, a jakby jeszcze ten stanik leżał fiszbinami na mostku, to łatwo sobie
          wyobrazić, jak obrzydliwie wciskałby się jej w piersi.
          Po prostu musimy unikać staników ściskających biust do środka, celujących w
          klientki z biustem szeroko rozstawionym :)
          Z podanych przez Ciebie mam jeszcze:
          -Inferno (ok)
          -Gossard Superboost (też ok)
          Mam też jedno Avocado, ale tam problem rozwiązuje bardziej fakt, że fiszbiny po
          prostu są daleko od mostka. Za ddaleko.
          -co do Fantasie, to ponieważ Lilly już jest nie do kupienia (jeśli się mylę, to
          proszę o info zwrotne!) dlatego warto przyjrzeć się też innym stanikom tej
          marki. Ja mam też Rimini (powyżej G jest babcinym koszmarkiem, ale problemu
          fiszbin też w nim nie widzę). To sugeruje, że inne Fantasie też mają szansę pasować.

Niczego nigdy nie odginałam.
          • maith I zwróćcie uwagę, że 16.01.08, 14:56
            I zwróćcie uwagę, że ta Gaia nie ma wcale baardzo szerokich fiszbin. One się
            wrzynają, bo stanik ściska biust do środka.
            Zatem warto patrzeć nie tylko na rozstaw fiszbin (szeroko rozstawione na środku
            oczywiście odrzucamy od razu) ale także na to, czy stanik nie jest jednym z tych
            zbliżających piersi do siebie, żeby się każdemu rowkowały (oczywiście tu nie
            martwimy się zbliżaniem, jeżeli stanik nie wjeżdża fiszbinami za wysoko i zbliża
            powyżej jej linii - to dlatego bezpieczne są np. takie staniki jak Inferno czy
            Gossard Superboost).
          • anna-pia Rimini - mała uwaga 19.01.08, 23:31
            maith napisała:

> Ja mam też Rimini (powyżej G jest babcinym koszmarkiem, ale problemu
            > fiszbin też w nim nie widzę). To sugeruje, że inne Fantasie też
            > mają szansę pasować.

Pozwolę sobie na małą uwagę - nabyłam ostatnio w/w Rimini - fakt, ramiączka ma
            szerokie jak Melissy, ale zabudowane w 32GG jest mniej więcej tak, jak Tango II
            w 65H. Do Doreen mu daleko :) Może teraz jest koszmarkiem powyżej GG? ;)
            • maith Re: Rimini - mała uwaga 20.01.08, 00:05
              A zerknij może w galerii na zdjęcie Malmy (na 3 stronie Fantasie) i porównaj je
              z innymi normalnymi Riminiami. Ona akurat niepotrzebnie wzięła full-cup mimo
              odpowiedniego rozmiaru...

Swoją drogą naprawdę ciekawi mnie, jak w nim wyglądasz i czy to na pewno jest ta
              łagodniejsza część Rimini. Bo jeśli tak, to sama byłabym zainteresowana...
              • anna-pia Maith :( 06.02.08, 00:22
                Aj, dopiero teraz przeczytałam - już poleciał na Allegro (kupiony na ebayu).
                To nie był ten krój, co u Malmy, tylko ten, który pokazuje piętro niżej Limonka.
                Kroił mi biust - to zdecydowanie model dla młódek przeddzieciowych :)
          • tfu.tfu Re: Odstęm 11.02.09, 14:45
            allure (full cup)rozstawia na boki :) właśnie mam na sobie, poza tym, że
            rozstawia robi mi śliczne melonki ;]
        • sharteel ja odginałam końcówki fiszbin... 22.12.08, 13:52
          ... i to nie dało dobrych rezultatów. Fiszbiny wtedy układają się zupełnie inaczej, miejscem zgięcia mocno uwierają - co z tego, że gdzie indziej, skoro uwierają.
          Jeśli myślisz o przerabianiu, lepiej byłoby przeszyć mostek tak, żeby zbliżyć do siebie fiszbiny. Widziałam na stronce amerykańskiej gorseciarki fajny patent na tego typu "poprawkę".
          Oto link: bra-makers.blogspot.com/search?q=keyhole
    • maith I do sprawdzonych modeli dorzucę jeszcze 16.01.08, 20:33
      I do sprawdzonych modeli dorzucę jeszcze 2 propozycje z Rigby&Peller. Jeszcze
      czasem do zdobycia
      -Isabellę
      -i Opulence
      Właśnie mam na sobie Isabellę. Jest wąska, a i tak nie dochodzi do samego końca,
      tylko tak prawie, żeby było ok. A jeżeli ścisnę biust do środka, to fiszbiny na
      środku się uginają. Tak że 1 kładzie się na 1 piersi a druga na drugiej :)
      • piskonia Re: I do sprawdzonych modeli dorzucę jeszcze 25.06.08, 22:55
        Rigby&Peller :
        > -Isabellę
        > -i Opulence
        Maith, która Opulence?
        Ta wygląda podejrzanie przestronnie wokolicach mostka
        www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=RAP-RP1212&mci=&size=&colour=&image=pm_rap-rp1212
        Z tą lepiej
        www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=RAP-RP1230&mci=&size=&colour=&image=r3026-p137651-front
        A może jeszcze inny fason?
    • apetyt_na_zycie Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 18.01.08, 22:18
      Mam ten sam problem. Moje piersi są bardzo wąsko rozstawione, a mnie się to
      akurat bardzo podoba. Nie lubię, jak mi je stanik od siebie odsuwa na boki, bo
      wygląda to w moim przypadku zupełnie nienaturalnie. Póki co mam pierwszy dobrze
      dobrany stanik (chociaż zaczyna "bułkować") i jest to Avocado Royal Velvet 65H.
      Fiszbiny są cienkie i umiejscowione bardzo blisko siebie. Ale od kiedy zaczął
      bułkować, fiszbiny nie leżą bezpośrednio na klatce piersiowej, tylko lekko nad
      (za mała miska?..) Ale ponieważ doczytałam się w którymś wątku na forum, że
      Avocado jest "wąskofiszbinowcem", wypróbuję może jakiś inny model (i inny
      rozmiar) przy najbliższej okazji (która będzie za tydzień i już się nie mogę
      doczekać - to jest jak uzależnienie;) A przy okazji przymierzę tez Arabelkę, bo
      tam mają.
      • restless Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 19.01.08, 16:03
        ja się wczoraj załamałam
        wylicytowałam za dobrą ceną Panache Venus,wczoraj mierzyłam i jak zwykle,po
        kilku godzinach mam czerwone,nieomal do krwi,ślady od fiszbin pomiędzy piersiami :/
        a leży super,pięknie uszyty,pierwszy stanik ktory mi się nigdzie nie marszczy
        ani nie bułkuje
        spróbuję cos pokombinowac,poodginać trochę,ale czuję ze skończy się na odsprzedaży
        • bajgla Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 19.01.08, 23:41
          Ja swoje Panache zwęziłam między miseczkami. Nie wiem, z jakiego materiału jest Venus i czy się da, ale może spróbuj?
      • maith Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 19.01.08, 16:40
        A to Royal Velvet kiedykolwiek leżało Ci bezpośrednio na klatce?
        U mnie nawet nie próbuje. Zresztą nie miałoby szans się tam dostać.
        • apetyt_na_zycie Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 19.01.08, 23:59
          Szczerze mówiąc - nie pamiętam... Wydaje mi się, że przy pierwszym mierzeniu
          tak. Ale może mi się tylko wydaje..
          Generalnie bardzo trudno jest znaleźć stanik, którego dwie fiszbiny mogą się
          zmieścić między moje piersi. Muszą być cienkie fiszbiny i praktycznie jedna
          bezpośrednio przy drugiej wszyte.
          • piskonia Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 08.02.08, 17:35
            Właśnie kupiłam sobie coś takiego:
            www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_10001_10001_19047_329657_-1
            Nic mnie nie kłuje między piersiami jestem szczęśliwa. Trochę to pancerne ale do
            inferno mu daleko i ładnie na mnie leży.
            • restless Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 21.03.08, 18:54
              a czy którys ze staników Melissy nadawałby się do takiego biustu z małym odstępem?
              Chodzi o to ,by miał wąskie pośrodku lub nisko kończące się fiszbiny.
              Plunge'a tam nie uświadczę niestety,a na większy wydatek narazie mnie nie stać,na allegro posucha :/

mam ten:
              melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/model.php?menu=Melissa0231
              Był bardzo wygodny i "jabłkujący" :),niestety fiszbiny pośrodku są ustawione za szeroko ,nie mieściły się obydwie pomiędzy kiedy przylegały do mostka - musiałam je nagiąc i ustawic na jednej piersi w sposób opisany powyzej
              ale na szczęscie z niego wyrosłam i planuje nabyc jakieś nowe 60K
              • kocio-kocio Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 21.03.08, 18:57
                Poszukaj może lepiej tu: brastop.com/Default.aspx
                Albo w innych sklepach?
                Funt jest teraz bardzo tani (4,5 zł), więc jest spora szansa, że znajdziesz coś
                tańszego niż mellisa.
                A na pewno lepszego.
                Mam, a właściwie miałam, bo wyrosłam, kilka ich staników i w żadnym fiszbiny nie
                są takie jak powinny.
                Pamiętaj tylko o przeliczeniu miski.
              • agastrusia Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 21.03.08, 19:03
                Melisowy plunge to ten będzie
                melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/zdjecia/Melissa0135.jpg
                • agastrusia Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 21.03.08, 19:04
                  Po za tym, przynajmniej jak dla mnie, większość staników jest wąska z przodu -
                  wyjątek stanowi panachowe harmony
                  • piskonia Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 26.06.08, 17:49
                    Ostatnio z desperacji, w ramach robótek ręcznych z tango plunge wyciałam
                    mostek i zszyłam tuneliki
                    fiszbin na zakładkę.
                    Kociatko_biusciaste pisała, że sprawdzała Panache Porcelain plunge, które
                    ma krótkie fiszbiny na mostku, ale jej nie pasowało na mnie, bo te
                    fiszbiny na mostku od razu szeroko sie rozchodziły. Ale może jest to model wart
                    poprzymierzania przez inne dziewczyny z małym rozstawem. Ja ostatnio kupiłam
                    Shape Me Soft Kalyani:
                    www.bravissimo.com/products/lingerie/soft-cup-bras/kalyani/soft-cup-bras/ka17-details.aspx?colour=White
                    Ma fiszbiny tylko z boku, to obejście problemu ale działa. Troszkę jest szpiczasty,
                    ale nosi się dobrze i pod bluzką wygląda ok.

Zamówiłam w Brastopie Rigby Peller Grace Gold fullcup- jak przyjdzie napiszę jak u
                    niego z rozstawem.
                    • piskonia Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 08.07.08, 15:42
                      Nie lubię Brastopu dziś dostałam paczkę a w niej miała być zamówiona GRACE FULL
                      CUP. W środku znalazłam Opulence i na dodatek zupełnie inne majtki.
                      Niech mnie ktoś przytuli.
                      Obmierzam stanik dla potomności bo rozstaw ma szeroki.
                      Niniejszym pragnę zaproponować metodę mierzenia rozstawu. Stanik rozłożyć płasko
                      na stole i przysunąć dolnym brzegiem fiszbin do krawędzi. Zmierzyć wysokość
                      mostka od krawędzi stołu- to nam pokarze jak wysoko sięgają fiszbiny, zmierzyć
                      szerokość obu fiszbin u góry mostka.
                      Co wy na takie pomiary- pomogą ustalić czy model jest zdatny dla osób o małym
                      rozstawie?
                      Opulence to 9/26.

Marka – Rigby & Peller
                      Model – Opulence – na etykiecie z brastopu, który wszystko pomieszał w
                      zamówieniu napisane plunge, ale nie jest bardzo wycięty, numery z wszywki
                      RP1212PL i 31661, dokładnie ten
                      www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Rigby%20Peller%20Opulence%20Pearl
                      Kolor - Pearl
                      Rozmiar (EUR) - 65
                      Rozmiar (UK) - 30
                      Miska (UK) - F
                      Obwód bez rozciągania (min.) [cm] - 61
                      Obwód po rozciągnięciu (max.) [cm] - 76
                      Okres noszenia biustonosza - nowy
                      Obwód pod biustem właścicielki - 74
                      Obwód w biuście właścicielki - 94
                      UWAGI:
                      przyjemny ścisły obwód wygląda na stabilny
                      ramiączka szerokie 2 cm z przody gdzie naszyto haft wyglądają ładnie, z tyłu
                      niepotrzebnie pancerne
                      mostek wysoki na 9 cm, u góry ma 2,6 cm- czyli dla mnie o wiele za dużo, po
                      półgodzinie mierzenie zostawił mi mocne ślady
                      szerokość fiszbiny u góry 26,8.
                      Teraz idę do wątku tłumaczeniowego by znaleźć inspirację do odpisania Brastopowi.
    • asiabbasia Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 08.07.08, 21:47
      Ja mam podobny problem... Freya Millie, która jest polecana
      początkującym, prawie mnie zmasakrowała ;-( Wtedy dotarłam do postów
      na temat wąsko- i szerokofiszbinowców... ;-) Ale chyba problem
      małego odstępu między piersiami to trochę inna bajka (jeśli się mylę
      to niech mnie bardziej doświadczone forumki poprawią...)

W mojej szufladzie jak na razie najlepsze pod tym względem są:
      - Avocado (modelu nie pamiętam - czarny, z różowym kwiatowym haftem
      u góry miseczki) - na samym środku odstęp między miseczkami
      (włączając w to fiszbiny) to około 1,5cm (może ciut więcej)
      - Masquerade Casablanca - lekko poniżej 2cm

Millie ma około 3cm... dla mnie stanowczo za dużo ;-(

• piskonia Do Asiabbasia 09.07.08, 09:28
        Asiabbasia masz racje mały rozstaw to coś innego niż wąskofiszbinowość
        Czy możesz podać rozmiar biustonoszy i wysokość mostka zmierzoną tak jak
        napisałam w poście wyżej - to ułatwi zainteresowanym porównanie z tym co już mają.
        Może uda Ci się zerknąć na stronę Avocado i ustalić jaki to model.
        Pozdrawiam i mam nadzieje że razem namierzymy staniki o małym rozstawie.
        • nicandra Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 09.07.08, 16:23
          Mi się tak okropnie wbijał Michelle - Kris line. Teraz mam fantasie. Ślady
          zastawia, i koniec fiszbiny celuje za pachę. Ale nie uwiera mnie i jak na razie
          jest wygodna (3 dni noszenia).
          • lafere Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 10.07.08, 23:35
            Mam chyba podobny problem z tymi fiszbinami pomiędzy piersiami, chociaż zawsze wydawało mi się, że piersi mam szeroko rozstawione.Mam 2 staniczki panache - tango II i carousel. Jak noszę stanik, to wydaje się, że wszystko jest ok, dopiero jak go zdejmę i spojrzę na odciśnięte ślady to widzę, że fiszbiny włażą ciutkę na piersi:(
            • lafere Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 10.07.08, 23:38
              A ta pani z podanego wyżej linku
              www.gaia.com.pl/model/1134699267.jpg ma chyba po prostu za małe miski:)
              • h4szi Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 11.07.08, 08:32
                Ehh u mnie to samo.
                Moje piersi działają na siebie jak magnesy.
                Jeśli próbuje je rozdzielić to stawiają na sztorc fiszbiny,
                a przy szerszym mostku robią mi się takie "buły do środka"
                tzn tam gdzie jest stanik to piersi sie rozchodzą a tam gdzie go nie ma
                natychmiast wracają do siebie ^^
                Nie mówiąc już o siniakach i obtarciach.
                Za chiny nic nie mogę dobrać.
        • asiabbasia Wymiary :-) 13.07.08, 21:21
          Witam - podaję wymiary moich staników:

Może na początek Freya Millie, ta co mi tak nie podpasowała, a
          podaję w celach porównawczych:
          rozmiar stanika - 32FF
          wysokość mostka - 9cm
          szerokość mostka na górze - 3cm
          Uwaga! - do tego 3 cm. należy się komentarz. Same fiszbiny są nieco
          węziej rozstawione, ale zauważyłam, że lekko "zawijają się" w stronę
          piersi (tak samo jak od strony zewnętrznej miseczki;-( ). No i jakoś
          tak ten tunelik jest zakończony, że końcówka szwu zachodzi jeszcze
          dalej w stronę piersi. I to ta część najbardziej mi się wbija...

Avocado Malena (sprawdziłam model):
          rozmiar 70G (rozmiarówka polska - chyba)
          wysokość mostka 9cm
          szerokość u góry 1,7 cm (żeby być sprawiedliwym wobec Millie -
          podaję łącznie z tunelikiem, chociaż ten jest dużo delikatniej
          wykończony niż we Freya)

Masquerade Casablanca:
          rozmiar 32FF
          wysokość mostka - 9,5cm
          szerokość u góry - 1,8cm

Jak jeszcze coś upatrzę, to na pewno dopiszę. Na razie reszty
          obmiarów (tak jak Ty w Opulence) nie wpisuję, bo muszę doczytać jak
          dobrze zmierzyć, żeby nikogo nie wprowadzić w błąd ;-)

Marzy mi się szuflada pełna "nierozstawnych" staników, więc też mam
          nadzieję, że coś jeszcze uda nam się znaleźć!
          • ucayali Re: Wymiary :-) 13.07.08, 22:44
            Ja też taki sam problem zgłaszam :) Brak miejsca na mostku na fiszbiny w
            standardowych, polecanych modelach.

Moje pomiary:
            Freya Rio - rozmiar 60G, mostek nie wiem jak mierzyć, ale z kanalikami wychodzi
            ok. 8 cm. Szerokość fiszbin 2,5 w najwyższym miejscu, kanaliki wyższe od fiszbin
            i odchylają się w kierunku piersi podobnie jak we wspomnianej Millie. Mimo
            odgięcia fiszbin od mostka, odciska się na piersiach, powoduje dyskomfort i mam
            wrażenie, że mnie deformuje.

Też mam Malenę Avocado (65G), z której wyrosłam, więc biustonosz nie przylega do
            mostka, ale kiedy był dobry, nie sprawiał mi specjalnie problemów. Być może
            dlatego, że fiszbiny wyraźnie cieńsze i plastyczniejsze niż w Rio, na dodatek te
            przeszycia tunelików też nie są tak solidne i nie powodują dyskomfortu.

Tak sobie myślę, że odległość misek od siebie jest też istotna przy plandżach,
            niektóre mają miseczki zaraz obok siebie jak Inferno, a niektóre mają dodatkowe
            łączenie misek jak Tango Plunge albo Gossardy, co mi mniej odpowiada. Zamierzam
            teraz testować Tango Plunge, zobaczę, może nie będzie tak źle.
            • drzazga1 Re: Wymiary :-) 15.07.08, 02:12
              Ksztalt piersi taki jak Piskonia w pierwszym poscie napisala, dzis
              kupilam Rio i tak mi sie wydawalo, ze przy dluzszym noszeniu bedzie
              uwieral miedzy piersiami, ale wzielam z zamiarem szybkiego znoszenia.

Jak do tej pory najwygodniej lezal Anity Rosa Faia Izabella, jak
              teraz porownuje to miejsce zetkniecia fiszbin jest o wiele wezsze
              niz w Rio, ale niestety wyroslam z niego, a rozmiaru 70H nie robia:(
              • piskonia Maskaradki 16.07.08, 20:30
                Dziś doszły do mnie zakupy z LaBonity.
                Aragorn 30 E oyster
                mostek wysokoś 7cm szerokość 2 cm
                Obwód 64 max 80.
                Szerokość mostka niby nie mała, ale jest dobrze!!! Najpierw dość długo mierzyłam,
                a potem zdecydowałam, że zostaje. Przechodziłam dziś w mim cały dzień i się nie
                wbija. Chyba dlatego, że fason jest nastawiony na robienie jabłuszek i zbliżanie
                więc producent pomyślał o delikatniejszym wykończeniu, fiszbiny ustawiają się
                pod skosem i jakoś się mieszczą ściskając różyczkę wszytą między nimi.

Antoinette 30E fioletowa
                9 cm na 2,8
                długość 61
                po rozciągnięciu max 85
                wyniki testu później.

Zaczynam wierzyć, że maskaradki są dla nas.
                • asiabbasia Re: Maskaradki 16.07.08, 21:25
                  Ale spróbuj te Maskaradki zdobyć...:-(((

Casablancę zamówiłam prawie przypadkiem (wtedy jeszcze nie byłam za
                  bardzo zorientowana w temacie;-)

A teraz próbuję upolować kilka innych modeli. I co? I nico! Regency
                  30G (migracja to nie ściema!) szukałam już chyba we wszystkich
                  sklepach internetowych w GB... Z innych modeli też strasznie trudno
                  coś upolować.

Ale najważniejsze, że mają wąski mostek i tak ładnie się
                  prezentują :-)
                • piskonia Re: Maskaradki 17.07.08, 21:26
                  Antośka też zostaje. Nosułam ją przez cały dzień i nie zrobiła mi krzywdy- mimo,
                  ż emostek teoretycznie szeroki. Widać maskaradki mają jakieś przyjaźniejsze
                  fiszbiny.
                  polecam innym dziewczynom o małym rozstawie.
                  • piskonia Re: Maskaradki 11.02.09, 14:23
                    Nieststu muszę cofnąć swoje polecenie dla Antośki. Nie byłam w
                    stanie jej nosić i mimo, że jest śliczna odradzam ja dziewczynom
                    męczącym sie z tym problemem- nie dla nas to kusidełko.
                    Natomiast podtrzymuję swoja opinie o Aragonie- przytyłam przezuciłam
                    się na 30F i ciągle jestem zadowolona.
    • esmaya Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 16.11.08, 14:02
      mam chyba tak samo:) do tej pory nosiłam arabelkę brązową 70f i mitzy zieloną
      70ff, w obu miałam ten sam problem, w mitzy bardziej. dodatkowo czasem fiszbiny
      wbijały mi się po bokach pod pachami, nadal mam ślady. obecnie prawie nie
      zdejmuję;) portii kremowej 65gg. na początku bardzo ciasny obwód, ale fiszbiny
      nie wbijały się nigdzie.
      dla mnie super wygodny, chociaż obawiałam się,że mostek będzie wysoki i szeroki.
      nie wiem, może to kwestia mniejszego obwodu?
    • fiu_bziu Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 17.11.08, 13:43
      Osobiście nie mam tego problemu, ale moja mama i babcia owszem. Piersi b.blisko osadzone z naturalną kreseczką, nawet bez stanika. Przez to ciężko było je ostanikować ;) U babci sprawdził się Natural Charm Kalyani, natomiast mamie najwygodniej jest we wszelkich niskich plunge'ach.
      • piskonia Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 21.11.08, 14:21
        Jakoś ostatnio nic nie znalazłam. Z tego co mam najlepiej nosi mi
        się Aragon. za to zastanawiam się jak w kwestii rozstawu wyglądają
        Effuniaki. Czy któraś z nas o małym rozstawie miała okazję już jakiś
        przymierzać. ciekawe czy Effuniak i nasz problem wzięła pod uwagę w
        swoich badaniach.
    • luincir Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 21.12.08, 15:37
      Mam ten sam problem... tylko dodatkowo, absolutnie nie mogę nosić niskich plunge'ów. Najwygodniejsza jest Fantasie Gabrielle, która na mostku sięga naprawdę wysoko i zostawia ślady po zdjęciu na obu piersiach, ale nie wbija się boleśnie podczas noszenia. Z kolei we Frei Darcey nie wytrzymuję dłużej, niż pół godziny - czy to dlatego, że mam 63 cm pod biustem i 28 idzie na ostatnią haftkę, a to sprężynujący rozciągliwiec? Efekt jest taki, że mam wrażenie, jakby te krótkie, plunge'owe fiszbiny chciały się odgiąć do środka i przebić mostek :( Kiedy fiszbiny kończą się wysoko, mostek stanika nie odgina się do środka i nic nie boli, pozostaje tylko sam fakt sztucznego rozpychania moich blisko osadzonych piersi na boki.
      Tylko jak teraz znaleźć stanik, który będzie b. ściśliwy, b. wąskofiszbinowy (nawet Freye są dla mnie za szerokie i za płytkie, noszę 28G, choć z tabelki wychodzi 28F, a fiszbiny są i tak daleko za pachą), będzie miał odpowiednio blisko osadzone miski i jeszcze będzie dobrze leżał? Już nawet nie zależy mi, żeby był ładny ._.
    • sharteel mam tak samo 22.12.08, 13:41
      Fiszbiny na mostku często "włażą" mi na piersi, więc nie każdy stanik mi pasuje.

Najwygodniej mi w:

1. Panache Inferno - czyli plunge. Podejrzewam, że inne plunge też byłyby dobre w takiej sytuacji, ja wybieram Inferno ze względu na cenę.

2. Curvy Kate Princess - fiszbiny na mostku praktycznie zetknięte. Bardzo wygodna balkonetka, tylko uwaga: mały zakres regulacji ramiączek. Mierzyłam też Curvy Kate Emily, ale w niej fiszbiny są już bardziej oddalone. Princess wygrała.
    • temina Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 05.03.09, 10:04
      Ja też mam ten problem:)odstęp między piersiami na środku to ok.
      0,5cm.Chciałabym kupić Arizę, ale na dopasowanej jest napisane, że ma wysoki
      mostek, czy któraś z dziewczyn o wąskim odstępie między piersiami ma Arizę w
      obwodzie 60?Jak jest z mostkiem w tym modelu, mocno "wchodzi" na piersi??
    • ucayali Re: Staniki o małym odstępie między miseczkami 05.03.09, 22:34
      Jakiś czas temu upolowałam Brooke marki Frillys Intimates. Może nie jest
      szczytem marzeń jeśli chodzi o estetykę, natomiast ma niski mostek i mniej
      pancerne miski niż Inferno, jest mi w nim bardzo wygodnie. Jeszcze niedawno
      można było upolować w bardzo okazyjnej cenie na ebayu.
      • beba2 DALIA KASZMIR semi soft 06.03.09, 11:04
        Co prawda wysoki na mostku, ale fiszbiny dość cienkie i bliziutko
        siebie. Bardzo dobrze przylegają do mostka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka