Dodaj do ulubionych

Biała sukienka z bravissimo

18.01.08, 08:50
Cały czas zastanawiam się nad zakupem tej sukienki:
www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bx02-details.aspx?colour=White
Chciałabym włożyć ją do ślubu (cywilnego), ale zastanawiam się, czy w realu ta sukienka równie dobrze wygląda. Czy ktoś może już ma tą sukienkę? Byłabym wdzieczna za odpowiedź;).
Obserwuj wątek
    • chrumpsowa Re: Biała sukienka z bravissimo 18.01.08, 11:05
      Najlepiej zamow i zmierz. Najwyzej odeslesz i zwroca Ci kase. Co do sukienki na
      slub to ta jest przecudna:
      www.snobka.pl/artykul/2551/suknia_calvin_klein
      No i teoretycznie probiusciasta sie wydaje.
      • kruszynka301 Re: Biała sukienka z bravissimo 18.01.08, 11:11
        Faktycznie jest przepiękna.;)
        Ponieważ to będzie mój kolejny ślub, i ma być jedynie formalnością (dzieci już mamy duże;), szukam czegoś małego i skromnego, więc ta sukienka z bravissimo jak najbardziej mi odpowiada. Mój "mąż" nie słyszeć o garniturze, więc muszę jego też wziąć pod uwagę;)).
        Faktycznie, chyba zamówię, i będę miała później na lato.
      • szarsz Re: Biała sukienka z bravissimo 18.01.08, 11:32
        Śliczna jest.
    • ekler.ka Re: Biała sukienka z bravissimo 18.01.08, 11:17
      zamow,zamow.sukienka jest swietna,przynajmniej na zdjeciach.najwyzej odeslesz :)
    • animko Re: Biała sukienka z bravissimo 18.01.08, 12:18
      Właśnie dziś rano do mnie dotarła :). Jest bardzo ładna, chociaż na zdjęciu
      materiał wydaje się być lepszej jakości. Spódnica pod spodem ma dwie halki.
      Zamówiłam ją w swoim bravissimowym rozmiarze i leży ładnie, mnie się bardzo
      podoba, chłopak zachwycony. Jest elegancka, ale będzie pasować nie tylko na
      uroczyste okazje. Sama jeszcze nie wiem, kiedy ją założę, ale już się cieszę z
      samego posiadania :). Na razie tyle, bo piszę z pracy, ale gdybyś miała jakieś
      pytania, to wieczorem postaram się odpowiedzieć.
      • bathilda Re: Biała sukienka z bravissimo 18.01.08, 12:44
        Animko, a byłabyś taka cudowna i pstryknęła sobie fotkę i wysłała dziewczynom
        opiekującym się Galerią? Bo ja taka spragniona ładnej sukienki jestem...
        • animko Re: Biała sukienka z bravissimo 18.01.08, 15:02
          Byłabym :). Postaram się dziś lub jutro zrobić i wysłać fotkę. A do kogo konkretnie?
          • bathilda Re: Biała sukienka z bravissimo 18.01.08, 15:25
            anna-pia@gazeta.pl albo kasica_k@gazeta.pl, bo Yaga7 chyba na urlopie.

Wielkie dzięki :))
            • kasiamat00 Re: Biała sukienka z bravissimo 18.01.08, 15:39
              Do Kasicy chyba lepiej tu: kasica.kk@gmail.com
              • animko Re: Biała sukienka z bravissimo - zdjęcia wysłane 18.01.08, 21:27
                Dziękuję za adresy, wysłałam zdjęcia i do kasicy i do anna-pia. Mam nadzieję, że pomogą w decyzji. Ja mam 162 cm wzrostu, a sukienkę zamawiałam w moim rozmiarze 10RC. Ten materiał wierzchni (pod spodem są dwie halki) nie jest zbyt elegancki, to taka cieniutka bawełna ala etamina (?), ale poza tym wydaje mi się bardzo ładna. Pasek z kwiatkiem jest zapinany na dwa guziczki i można go wymienić na coś innego. Tył wygląda podobnie jak przód, też jest kopertowy, z tym czarnym wykończeniem.
                Przy okazji wysłałam też jeszcze jedno zdjęcie innej sukienki z Bravissimo :) tej www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bh22-details.aspx?colour=Orange+Border - może komuś się przyda.
                • kruszynka301 Re: Biała sukienka z bravissimo - zdjęcia wysłane 18.01.08, 21:54
                  Zaraz ją też zamówię, jednak waham się pomiędzy rozmiarem 8SC a 10RC - jestem dokładnie pomiędzy tymi dwoma rozmiarami - możesz mi napisać, czy ta sukienka jest luźna, czy bardziej opinająca? Bluzeczki, które zamówiłam wcześniej w 10 RC, są na mnie luźne, jednak dobrze się w nich czuję. Sukienka jednak powinna być bardziej dopasowana.
                  • animko Re: Biała sukienka z bravissimo - zdjęcia wysłane 18.01.08, 22:12
                    Ja jestem w tych górnych granicach 10RC i sukienka jest dopasowana (chociaż w
                    biuście mogłaby jeszcze 1 lub 2 cm przyjąć), z tym, że ma taką wysoką talię i
                    się dość wcześnie rozszerza. Jeżeli wahasz się z powodu cm w talii to chyba
                    możesz zaryzykować. Ja mam 72 cm i na tyle pasuje. Chociaż ten pasek z kwiatkiem
                    powoduje, że sukienka sie delikatnie marszczy - jest po prostu trochę za krótki.
                    • anna-pia zdjęcia wstawione n/t 18.01.08, 22:51

• charissa Re: Biała sukienka z bravissimo 26.03.08, 22:09
      bardzo mi się podoba ta sukienka, zakochałam sie :)

nie wiem tylko jak to wszystko ma się do moich rozmiarów :/
      wchodzę na tabelki i co - w pasie mam 75 cm a w biuście 102 cm
      na przecięciu tych dwóch cyferek nie ma żadnego rozmiaru :D

ale tak de facto wchodze w rzeczy 38 czy tez 10 po jUKejowsku

wydaje mi sie ze powinnam zamawiać 10 sc czy tak ??

kolejne dylematy mam z OV, ale to już muszę wyczaić w innym wątku.
      • kruszynka301 Re: Biała sukienka z bravissimo 27.03.08, 09:09
        u mnie przy wymiarach 72/96 8SC leży idealnie, więc na Ciebie 10SC powinien pasować (zresztą, tylko taki rozmiar został)
    • missmurder Re: Biała sukienka z bravissimo 27.03.08, 17:17
      Od dłuższego czasu zastanawiałam się nad tą sukienką.
      No i kilka minut temu trafiłam na ten temat, zobaczyłam do tego, że mało już
      rozmiarów, ale mój jeszcze (chwilowo ;)) jest, więc... zamówienie złożone :D
      Mój pierwszy zakup z bravissimo :D
      Już nie mogę się doczekać przesyłki!! :D
      • charissa Re: Biała sukienka z bravissimo 29.03.08, 17:48
        też ją zamawiam :)
        trochę się boję, bo w innym wątku przeczytałam, że 10 to trochę więcej niż nasze
        38. Ale podczas ostatniego pobytu w UK kupiłam rzeczy w rozmiarze 10 - żakiet i
        bluzeczkę i są OK (w ramionach, o dziwo w biuście się też nie rozjeżdza) -
        wszystko w NEXT (spodnie 10 są obecnie za duże, muszę zmniejszać :/)
    • m_ana 10 Really Curvy 04.07.08, 15:24
      właśnie przyszła w paczce (wciąż dostępne 8SC i 10SC), więc dorzucam kilka uwag na temat
      - ogólnie sprawia dobre wrażenie, na moje 1.60 sięga trochę dalej, za kolano;
      - rozmiar dobrze pasuje (na 74/97), w biuście jest jeszcze nieco luzu, w talii dopasowana ale bez ścisku, tak szyta na dole, że chyba rozmiar bioder nie ma większego znaczenia;
      - dekolt z przodu w kształcie litery V, natomiast z tyłu kopertowy, również z czarną obwódką;
      - zapięcie na zamek z boku, tak wszyte że w ogóle go nie widać;
      - wewnętrzna halka na dole obszyta jest dość sztywną nylonową siateczką, zewnętrzna część sukienki to zszyte dwie warstwy materiału;
      - skład: 65% bawełna, a 35% jedwab - to właśnie z niego wykonana jest najbardziej zewnętrzna warstwa, co sprawia że sukienka jest przyjemna w dotyku i nie przypomina prześcieradła (wybaczcie skojarzenie);
      - podsumowując jestem zadowolona, szkoda że na cudzy ślub nie wypada założyć :P
      • zazulla Re: 10 Really Curvy 04.07.08, 15:47
        A jakie rozmiary ubran Bravissimo normalnie bierzesz?
        • m_ana Re: 10 Really Curvy 04.07.08, 15:50
          to mój pierwszy zakup ciuchowy z bravissimo, a rozmiar stanika 30G, jeśli coś to
          pomoże
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka