california_rose Melissa 29.03.08, 18:24 dzis przyszła przesyłka z melissa.. 0335. to moj pierwszy niby dobry stanik. KOSZMAR - okropny brzydal..jak dla babci, nigdy w zyciu nie pokaze sie z nim przed moim TŻ. :( a miski zabudowane jak jakis pancernik..naprwde tak ma byc? z wyliczen i waszych rad wtyszedl mi rozmiar 60H(67-8/90) ale jak załozyłam to u gory miski puste :( wiekszosc piersi pod pacha nadal:( fiszbiny koncza sie nie na srodku pachy tylko jakby PRAWIE na koncu. Jak jestem maksymalnie wyprostowana to niby sie nie marszczy ale moja natura garbiaca sie sprawia ze wszystko kiepsko wyglada. Jak zaloze bluzke to piersi lepiej wygladaja niz w starym staniku (70D)ale teraz to juz w ogole czuje sie jak jakis plaskacz i powinnam pisac na forum malobisciastych. Pomozcie mi co zrobic,oddac? zostawic? tak ma byc? nie wiem jak powinny wygldac piersi "mojego pokroju" w dobrym staniku ;/ czytalam , ogladalam na tutaj rozpowszechnionym blogu i widze roznice ale prawda jest taka ze jak zdejme bluzke to plakac sie chce. Zaczne nosic tylko golfy o zgrozo:( pomożcie... Odpowiedz Link
california_rose Re: Melissa 29.03.08, 18:35 moze jakis half cup z innej firmy i mniejszy rozmiar? chce cos ładnego,co zbierze piersi do srodka choc troche i zaokrogli, tak zeby nie bylo wstyd zalozyc czegos z dekoltem :( Odpowiedz Link
wild_orchid Re: Melissa 29.03.08, 20:27 Melissa ma swoja wlasna rozmiarowke, chyba wzielas niewlasciwy rozmiar :( Zerknij na oferte Bravissimo: www.bravissimo.com/products/lingerie?back=28&cup=h-moze z tych stanikow cos ci przypadnie do gustu? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Melissa - california_rose 29.03.08, 20:35 Właśnie chodzi o to, że wzięła zgodny z rozmiarówką. Może to być przypadek, że biust jest nie tabelkowy. Bo tabelki tabelkami, a biust sobie. Wygląda na to, że miska za duża. Zakłądam, że ramiączka zostały skrócone. California_rose masz możliwośc podesłac fotki do galerii? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=75488880&a=75488992 Odpowiedz Link
wild_orchid Re: Melissa 29.03.08, 20:30 california_rose napisała: z wyliczen i waszych rad wtyszedl mi > rozmiar 60H(67-8/90) Hmm.Mi wyszlo 60FF? Pytalas w watku rozmiarowym? Odpowiedz Link
california_rose Re: Melissa 29.03.08, 20:45 tak, pytalam w watku rozmiarowym i w melissie ...i kilka osob radziło ze najlepszy bedzie 60H. a co do galerii to z checia moge zrobic jakies fotki ale watpie zebym mogla dostac sie tam, za krotko siedze na forum i glownie jako obserwator ;/ Odpowiedz Link
monikate Słoniocy, bułki! 29.03.08, 21:23 Trzeci dzień noszę stanik 70G, Alles, model Havana M. Mój biust wygląda w nim o niebo lepiej, niż w noszonych wcześniej stanikach 75C. Kiedy go wkładam, wszystko wędruje posłusznie do środka. Jednak, jednak... po pewnym czasie wychodzą mi z boku pach bułki. Małe, bo małe, ale wychodzą. Moja przyjaciółka orzekła, że nic mi się nie wydaje, bułki są! Dzisiaj zapięłam się na ten ostatni, najciaśniejszy rząd haftek. Cycki wio do środka, siedzom w miskach, a po pewnym czasie bułeczki wychodzą. Czy jest możliwe, że biust się jescze po prostu nie ułożył do nowego stanika? Jest szansa, że będzie siedział przez cały czas w miseczkach?? Fiszbina z jednej strony celuje owszem, w środek pachy, ale nie wiem, co to znaczy, że ma się opierać na mostku? Bo coś jakby z lekka unosiła się nad górą piersi. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Melissa 29.03.08, 21:27 Nie pisałam do dostępie do galerii, ale o wysłaniu fotek. Uwagi doświadczonych forumek dotyczące stanika umieszczane są tutaj. Odpowiedz Link
monikate Nadal to samo :( 31.03.08, 18:22 Wszystko się mieści w staniku, ale b. szybko nad górą pach wyłażą bułki. Czyżby to wina zbyt rozciagliwego stanika? Bo tak se dedukuję... jestem na dobrym tropie, ale ten stanik to jeszcze nie to. Odpowiedz Link
slonko771 bułki podpachowe nie znikaja tak szybko 01.04.08, 15:00 trzeba dac im troche czasu i kierowac do misek Odpowiedz Link
esi1 na co to wymienić??!! 31.03.08, 19:31 Umieściłam ten wątek osobno, a potem zauważyłam, że istnieje coś takiego jak wątek ratunkowy, więc sorry, że powtórzę się jescze raz. Kupiłam w Brastop dwa biustonosze o rozmiarze 32GG (moje wymiary, to 77/103): 1. Panache-Tango II Plunge Bra 2. Curvy Kate-Portia Ribbon Bra Właśnie jestem po przymierzaniu i raczej coś jest nie tak. Fiszbiny są chyba ok - pod pachą celują w jej środek, a po środku płasko leżą na mostku. Gorzej jest z miseczkami, w obu biustonoszach odstają i marszczą się na górnym brzegu biustonosza. Podciągnęłam ramiączka i "powygarniałam" biust z boków. Trochę się poprawiło, zwłaszcza w Panache, ale Curvy Kate dalej za mocno odstaje. Nie wiem co myśleć o Panache, bo niby lepiej, ale wydaje mi się, że ramiączka mam za mocno ściągnięte. Poza tym nie wiem co z obwodem. Jest bardzo ciasny, ale kiedy zrobiłam parę gwałtownych ćwiczeń, to wydaje mi się, że trochę się rusza (tak naprawdę minimalnie, może tak być?). Poradźcie dziewczyny, na jaki rozmiar powinnam wymienić!! Odpowiedz Link
esi1 Re: na co to wymienić??!! 31.03.08, 22:08 Po dłuższej chwili lekko zmieniam zdanie ;) Panache sobie zostawię w tym rozmiarze. Kiedy dłużej w nim posiedziałam, poprzesuwałam biust i pokonbinowałam z ramiączkami - jest ok. Właśnie sobie w nim siedzę - nic mnie nie gniecie, a mój biust wygląda pięknie! Gorzej trochę z tym Curvy Kate... Też popróbowałam różnych opcji, wygląda trochę lepiej, ale nie czuję się w nim komfortowo. Mam wrażenie, że za bardzo mi podchodzi pod pachami. I teraz nie wiem, czy oddać, czy spróbować innego rozmiaru? Odpowiedz Link
esi1 Re: na co to wymienić??!! 02.04.08, 20:42 Jak prawdziwa kobieta, znów zmienię zdanie - Panache też powinnam wymienić (niestety oderwałam już metki), bo w obwodzie 32 spokojnie zapinam się na najciaśniejszą haftkę, więc pewnie lepsze byłoby 30. Spróbuję za to wymienić Curvy Kate na 30HH (też mogę się ciaśniej zapiąć w 32). Jak myślicie, jeśli w 32GG fiszbiny celują za bardzo w plecy, to lepsze będzie 30HH, a może 30H? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: na co to wymienić??!! 02.04.08, 21:30 Widzę, że zdecydowałaś się już na 30-ki. Pisałas wcześniej, że miseczki w Curvy Kate są za duże. Pasowałoby w takim razie nie wymieniać jej na 30HH, a na 30H. Za długie fiszbiny to może być za duża miska, albo niekompatybilny krój (Curvy Kate to chyba szerokofiszbinowiec). Pamiętaj, że przy miskach GG i więcej większośc staników ma zapięcie na 3 haftki i wyższy obwód. Nie dotyczy to Panache Tango plunge. Jeżeli chodzi o Panache, to przechodząc z 32GG na 30-kę teoretycznie miskę przeliczasz na 30HH. Jeżeli Tango ma mniejsze miski od Portii, to 30H może być za małe. Odpowiedz Link
esi1 Re: na co to wymienić??!! 03.04.08, 10:29 Dzięki za rady. Zdecydowałam, że Curvy Kate wymienię na 30H (tym bardziej, że tego modelu w 30HH nie mają) Odpowiedz Link
marcin-ola Re: WĄTEK RATUNKOWY 01.04.08, 00:06 Witam! i o radę się zwracam do doświadczonych biusciastych.Mam problem z doborem dobrego stanika.Mierzyłam już 8 biustonoszy i żaden nie leży jak trzeba.Zacznę od Fantasie Gabrielle(38H i 38HH) fiszbiny nie przylegają do mostka ,miski za duże, obwód mógłby być, ale ten biustonosz nie zbiera piersi tylko je rozstawia na boki ,wychodzą za obrys , są rozklapane.Freya Millie(38HH)fiszbiny nie leżą na mostku tylko zachodzą na siebie i się stawiają, miski trochę za duże, choć na mniejszą pierś dużo za duże jakiś 1 rozmiar, wrzynają się w ręce.Panache Harmony(38H) fiszbiny za szerokie, wychodzą na plecy, na mostku leżą najlepiej ze wszystkich mierzonych staników, ale źle leży na piersiach, bułkuje na większej piersi, ogólnie jest źle.I nie wiem już w jaki rozmiar celować. Mierzyłam się nad piersiami od pachy do pachy i wyszło 38cm może stąd moje kłopoty z szerokością u góry biustonoszy.Koleżanka w tym samym miejscu ma 45cm i na niej moje biustonosze leżą o wiele lepiej (fiszbiny przepisowo na mostku).Jutro poślę zdjęcia do Galerii i poproszę o komentarz i poradę , może potrzebuję rozmiar 36? Odpowiedz Link
marcin-ola Re: WĄTEK RATUNKOWY 01.04.08, 00:09 Zapomniałam wpisać swoje wymiary oto one 93/126, w styczniu było 97/126 zmiana po noszeniu lepiej dobranego biustonosza. Odpowiedz Link
friday133 Odechciało mi się zakupów w necie :( 01.04.08, 20:17 Czy skoro Tango 34 E ma lekko za dużą miskę to 32 F też będzie miało za dużą? I wziąć 32 E? I czego to jest objaw (w sztywnych gossardach i w inferno), że fiszbiny mam na żebrach 1-1,5 cm poniżej biustu, dalej stanik przylega do klatki piersiowej, a dalej leży już dobrze na biuście? Po podciągnięciu fiszbin pod samą pierś jest a) niewygodnie b) nietrwale, bo się zsuwa. Odpowiedz Link
esi1 Re: Odechciało mi się zakupów w necie :( 02.04.08, 07:52 Mam podobnie z fiszbinami - też mi leżą jakby trochę niżej linii biustu. myślałam, że może powinnam kupić węższy, ale już teraz odciska mi się na ciele, co będzie z węższym? :( Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Odechciało mi się ... - friday133 02.04.08, 21:37 32E przeliczas na 30FF. Wynika z tego, że jeżeli chcesz mieć trochę mniejsza miskę i węższy obwód to 30F będzie najbardziej zbliżone. Chyba że miska jest sporo za duża. Jeżeli chodzi o fiszbiny, to u mnie wszystkie są nieco poniżej piersi, właściwie otaczają pierś wokół jej podstawy. Jednak nie mam usztywnianych staników, a Inferno nie leży na mnie dobrze. Odpowiedz Link
boziaj PODSUMOWANIE pierwszych zakupów, proszę o rady 01.04.08, 20:59 moje wymiary 74/92 lub 93 (różnie wychodzi), biust podzieciowy (mówiąc wprost oklapły) dzisiaj dotarły do mnie: 1)Freya Ines berry 30F widok z profilu zaparł mi dech w piersi i to bynajmniej nie z powodu zbyt ciasnego obwodu :) wręcz przeciwnie, bez trudu zapięłam się na najciasniejszą haftkę fiszbiny przylegaja do mostka i celują w srodek pachy, niestety od przodu wygląda to gorzej: miseczka wydaje się nieco za duża, górna część miseczki nie wypełnia się Zatrzymać? Na tak: staniczek jest cudny, no i ten profil...moze przy migracji miseczki się wypełnią?? Na nie: miski nie leżą jak powinny, zapinam sie już na 3 haftkę 2)Pananche Heaven Sparkle czarny 32E obwód nieco luźny, patrząc z boku piersi sa nieco spłaszczone, fiszbina do mostka dolega ładnie, ale celuje do tyłu za srodek pachy, od góry wyłażą bułeczki i tu jestem zdezorientowana bo to teoretycznie większa miska niz ines, to jak mozliwe ze ines jest przyduża, a heaven bułkuje??? ten chyba do odsprzedania...? 3)Pananche Inferno biały allegrowy 32E zapinam się na srodkową haftkę, z przodu cudna kreseczka :) niestety minimalne bułki górą (a teoretycznie wiekszy od ines?...)za to jakby dół miseczki jest pusty profil też nie jest taki piekny jak w Ines zostawic? problem wspólny: piersi wyłążą pod pachy, oczywiscie wygarniam, ale za 3 min znów tam są ...WRRR czy na początku tak musi być? czekam na konstruktywne wnioski wdzięczna będę też za wskazanie kierunku dalszych poszukiwań modelowo i rozmiarowo myślę wąskofiszbinowcach, z których na razie słyszałam tylko o Frei :) a co z tym rozmiarem ??? Odpowiedz Link
marla30 Re: PODSUMOWANIE pierwszych zakupów, proszę o ra 02.04.08, 00:23 Takie moje wnioski na szybko (najlepiej byłoby, gdybyś wrzuciła zdjęcia do galerii, pewnie nie masz dostępu, ale jeśli nie chcesz, zeby odpowiedzi się pojawiały na forum, można wysłać na maila:)). - U mnie jest tak, że bułki górą, pusto dołem (jak u Ciebie w inferno)zwykle oznaczają zbyt wąski obwód (allegrowe Inferno, w przeciwieństwie do nowego, jest ciasne jak diabli). Ale ostatnio Ganbaja wspomninała o zbyt małej misce przy dobrym obwodzie, może to to? - Ines jest najbardziej mi znanym wąskofiszbinowcem Freyi. Jeśli bułki wyłażą, ale profil cudny - zatrzymaj i wygarniaj, u mnie wyłaziły długo, dalej wyłażą trochę. Jak to nic nie da, odsprzedasz. - Panache zbyt szerokofiszbinowe na Ciebie - jeśli kończy się daleko za krawędzią piersi, daruj sobie. Tak mi się wydaje, ale bardzo możliwe, że się mylę. Odpowiedz Link
magdoska1 Re: PODSUMOWANIE pierwszych zakupów, proszę o ra 02.04.08, 07:51 mam podobne wymiary i mam amelię 32e i leży świetnie po m-cu noszenia ale zapinam się już na ostatnią haftkę. teraz na sobie mam taki kalyani ze ściętą górą (chyba balkonik ale nie jestem pewna tego określenia) 30F i leży świetnie Odpowiedz Link
limonka_01 Re: PODSUMOWANIE... - boziaj 02.04.08, 21:55 1)Freya Ines berry 30F Rozmiar chyba najbliższy celu. Ines ma rozciągliwy obwód i bardzo dużą miskę. Oznacza to, że stanik o bardzo ściśliwym obwodzie i standardowych miskach w 30F będzie na Tobie lepiej leżał. Rozciągliwca z obwodem 65 jakim jest Ines nie zostawiaj, żeby nie wiem jak był piękny. Będzie Cię zaraz irytował obwód podjeżdzający na plecach i gniotące fiszbiny. Wydaje mi się, że w rozciągliwcach obwód 60 (28) będzie lepszy. Pozostaje przeliczyć miseczkę. I byłoby to 28G. W stanikach nie rozciągających się tak mocno jak Ines 30F może być dobre. Chyba, że stanik znany jest z dużych misek jak np. Rio. Wówczas celuj w 30E. Kończę, bo mnie rodzina od kompa odgania... :( Odpowiedz Link
limonka_01 Re: PODSUMOWANIE... - boziaj 02.04.08, 22:57 Kontynując... 2)Pananche Heaven Sparkle czarny 32E 3)Pananche Inferno biały allegrowy 32E Oba są usztywniane, trudno więc w nich dopasować rozmiar. Nie mam pojęcia, dlaczego robią bułki. Teoretycznie powinny być za duże. I w misce i w obwodzie. Jedyne co mi przychodzi do głowy to nie wyregulowane ramiączka lub za nisko połozony obwód. Ewentualnie możesz wysłać fotki do galerii. Odpowiedz Link
boziaj dzięki 03.04.08, 08:13 dziekuję za odpowiedzi, może rzeczywiscie podesle zdjęcia do galerii, ale musze męża poprosic, bo mi robione 1 ręką do lustra nie wychodzą ;) Odpowiedz Link
schnee_wittchen pierwszy dopasowany stanik, proszę o szybką pomoc 03.04.08, 12:25 Witam, Jakieś pół godziny temu dotarł do mnie komplet Aragon ze strony peachfield. Rozmiar, który mi poleciłyście to 65FF, moje wymiary: 72-73 cm pod i jakieś 94 (nie totalnie luźno) w biuście. Dlatego zastanawiałam się nawet, czy nie będzie ciut za mały. Otwieram paczkę i pierwsze co widzę to przeogromne michy. Myślę ok, to ponoć ma tak być, całą pierś obejmie. Zakładam i szok: 1. Obwód, chociaż dość ciasny, bez problemu moge zapiac na najciasniejsza haftke. Po 10 minutach zdjelam go, bo odciskał się na mostku i pod pachą, i przestawilam na najluzniejsza. I tak dobrze trzyma i czuje jak dociska mostek. 2. Miseczki wydają mi sie o wiele za duze. zwlaszcza w prawej piersi (nigdy nie myslalam ze mam asymetryczne) jest to widoczne - koronka sie gniecie, wyraźnie odstaje). Poza tym całe miseczki, wykonane z tej błyszczącej satyny, gniota sie troche. Założyłam stanik (ometkowany) i noszę teraz sobie. Postanowiłam dać mu trochę czasu, bo z paczki wyszedł mocno pognieciony. Miseczki jakby trochę bardziej sie wypełniły, ale i tak sa ciut duze. Co robic? Zalezy mi na dobrym staniku, w miare mozliwosci sprobuje wymienic na cos innego z tej strony w odpowiednim rozmiarze. W co powinnam celowac? Nosic teraz dalej ten stanik, z nadzieja ze cos sie poprawi? Jutro wczesnym rankiem wyjezdzam, nie bedzie mnie do poniedzialku, boje sie ze jak wyślę paczkę to ona dotrze już po terminie zwrotu :( Odpowiedz Link
szarsz Re: pierwszy dopasowany stanik, proszę o szybką p 03.04.08, 13:39 Jeśli poza trochę za dużą miską jest ok, to ja bym go zostawiła. Wypełni się, no chyba, że jest dużo za duża. Bardziej martwi mnie obwód... Nie wiem, jak po Aragony zachowują się po kilku tygodniach - miesiącach noszenia, spróbuj gdzieś doczytać. Bo może się okazać za luźny. A może nie :) Odpowiedz Link
schnee_wittchen Re: pierwszy dopasowany stanik (aragon 30FF) 03.04.08, 14:00 jak się wyprostuję to tak dużo za duża nie jest. z profilu troszkę odstaje ta koronka. i mam wrażenie, że biust jest za nisko w miseczce - dotychczasowe balkoniki (ze zlym rozmiarem) ktore nosilam, wypychaly go ku gorze, tak ze krawędz delikatnie opinała biust - a tutaj biust mam schowany w środku. problemy robią się, gdy podnosze rece albo wyciagam je przed siebie - miski zginają sie jakby w polowie, do przodu, tworzac takie puste 'dzioby'. Jakby byly za glebokie na mnie. Co do migracji biustu, nie jestem przekonana, biust mam nie duzy, jestem bardzo młoda, i poki co piersi same trzymają kształt - moze to nieskromne troche, ale nie wiem w sumie co miałoby 'wracac na swoje miejsce'. Ale chodzę dzielnie w tym staniku, czekam az sie wypelnia miseczki :) Jeszcze jedna rzecz mi przeszkadza -stanik konczy sie dosc wysoko i kłuje mnie lekko w pache, przez co robi sie taka mała bułka w tym miejscu. fiszbiny chyba obejmuja piers dobrze, ale ja sie na tym nie znam Odpowiedz Link
maith Re: pierwszy dopasowany stanik, proszę o szybką p 04.04.08, 01:00 Nie bierze się na początku sztywnego stanika, bo w nim najtrudniej ustalić, co konkretnie nie pasuje. Sztywne staniki mogą być na dziesiątki sposobów niekompatybilne z Twoim biustem. No i w ten sposób nie zobaczysz efektów zmiany tak jak powinnaś. Może wymień go na miękki? Odpowiedz Link
the-only.agata pomocy:) 65G ( 30 G) Panache i mi miseczka u góry 03.04.08, 23:03 plz:) pomóżcie, od niedawna jestem uświadomiona i szukam rozmiaru, WYDAJE mi się że mam 65G ale.. zamówiłam PANACHE typ balconette.. i mi miseczka odstaje, czy to wina fasonu, bo reszta, fiszbiny obwód utrzymanie jest IDEALNE, próbować FF czy nie kupować balconette, WDZIĘCZNA będę za KAŻDĄ poradę:) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: pomocy:) 65G ( 30 G) Panache i mi miseczka u 04.04.08, 00:25 Troszkę się pospieszyłaś z zakupami. Najpierw zapraszam do wątku rozmiarowego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77512101 celem odszukania rozmiaru :) Przeczytaj dokładnie pierwszy wpis, pomierz się zgodnie z opisamymi wskazówkami i wpisz tam wyniki pomarów. Odpowiedz Link
the-only.agata Re: pomocy:) 65G ( 30 G) Panache i mi miseczka u 04.04.08, 21:19 dzięki:) zrobię tak, chociaż już sie mierzyłam i mi wyszło pomiędzy FF a G.. no i zaryzykowałam G.., no nic pewnie trzeba popróbować róznych modeli i różnych firm.. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: pomocy:) 65G ( 30 G) Panache i mi miseczka u 04.04.08, 22:25 Upewnij się, że ramiączka są skrócone, a sylwetka wyprostowana, łopatki na plecach ściągnięte. Czy nadal odstaje? Odpowiedz Link
the-only.agata Re: pomocy:) 65G ( 30 G) Panache i mi miseczka u 05.04.08, 14:02 po tych zabiegach rzeczywiście jakby mniej odstaje, ale nadal koronka, którą są wykończone miseczki odstaje, poza tym zaobserwowałam że piersi się mocno ROZCHODZĄ na boki, czy to jest wina dość szeroko rozstawionych fiszbin? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: pomocy:) 65G ( 30 G) Panache i mi miseczka u 05.04.08, 16:42 Niektóre Panache tak mają, że nie zbierają piersi do środka. Proponuję przerzucić się na balkoniki Freyi, ale balkoniki nie full-cupy. Jeżeli chodzi o wielkość miski, to można zejść o jeden rozmiar z miseczką w dół do FF, szczególnie jeżeli będzie to Freya Rio znana z misek większych niż standardowe. Z czasem prawdopodobnie i tak piersi zażyczą sobie po migracji większej miseczki, ale nie wiesz czy obwód pozostanie ten sam. Odpowiedz Link
the-only.agata Re: pomocy:) 65G ( 30 G) Panache i mi miseczka u 06.04.08, 20:17 dzięki:) muszę odesłać ten panache i chcę coś jutro zamówić, bo mam na razie jakiś jeden nieszczęsny, dobrany w sklepie w Wawie 70E: (Feliny i szukam jeszcze czegoś, przymierzałam się właśnie do freyi , wezmę FF i będę próbować:) Odpowiedz Link
monika3411 Re: WĄTEK RATUNKOWY 04.04.08, 09:05 Dziewczyny, pomóżcie.... Znalazłam na Allegro stanik, który bardzo mi się podoba, ale mam problem z rozszyfrowaniem jego rozmiaru... Otóż jego rozmiar jest opisany następująco : 75H (UK: 34FF; EUR: 75H, F: 90H, USA: 34FF). Nie mam bladego pojęcia czy jest to miseczka H, czy też FF. Help.... Odpowiedz Link
yaga7 Re: WĄTEK RATUNKOWY 04.04.08, 09:12 Ale wszystko jest napisane :) Jest to miseczka FF brytyjska i H polska. Odpowiedz Link
monika3411 Re: WĄTEK RATUNKOWY 04.04.08, 09:17 To ja idę powtórzyć lekcję o miseczkach, bo cuś nie załapałam chyba :-/ Czyli jak mi wychodzi 75H z pomiarów (80/112) to powinno być w porządku ? Bo chyba zgłupiałam :-( Odpowiedz Link
magdoska1 Re: WĄTEK RATUNKOWY 04.04.08, 09:52 80/112 to brytyjskie 34H a polskie nie wiem - posiłkowałam się tabelką z powszechnie tu omawianą z bellisimy Odpowiedz Link
yaga7 Re: WĄTEK RATUNKOWY 04.04.08, 10:01 Nie, nie będzie w porządku, bo Tobie wychodzi H ale brytyjskie. A ten stanik jest na FF brytyjskie czyli ok 104 w biuscie. Odpowiedz Link
monika3411 Re: WĄTEK RATUNKOWY 04.04.08, 10:05 No właśnie przez chwilę też mi się tak wydawało, ale już chorera ofertę rzuciłam :-( Idę sprawdzić czy da się to odkręcić. Dzięki dziewczyny za oświecenie :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: WĄTEK RATUNKOWY 06.04.08, 13:21 ;-) jeszcze ze dwa tyg temu miałam taki sam mętlik :-D ale teraz już się nieźle orientuję w tych wymiarach, nawet stanikowo-markowych zaczynam(!), czego i Tobie życzę :-) (chociaż wydawało mi się to nie do opanowania!!) Odpowiedz Link
aadrianka Po skróceniu ramiączek 04.04.08, 12:55 Wpadłam w lekką obsesję ramiączkowo-obwodową. Obcięłam kawałek ramiączek w Ionie, zgodnie z sugestiami podszyłam pod klamerką do regulacji i generalnie pięknie jest, efekt zamierzony osiągnięty. Tylko że teraz te ramiączka są naprawdę krótkie i zapięcie z tyłu nie układa się poziomo, tylko pod małym kątem. Poza tym ułożeniem jest stabilne, nie przesuwa się i trzyma porządnie. Spod koszulki nie wystaje. Mam paranoję i po skróceniu ramiączek jest to normalne i dopuszczalne? Odpowiedz Link
alkyone Tango Plunge 04.04.08, 16:00 Zakupilam Tango Plunge 75F (rozmiary 77/99), 70G potwornie cislo, niestety po kilku minutach noszenia mam odznaczony obwod, ramiaczka i czerwone slady po fiszbinach pod piersia, pacha i na mostku (zaczyna bolec...). Czy to normalny objaw czy lepiej szukac innego stanika? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Tango Plunge - alkyone 04.04.08, 22:06 > niestety po kilku minutach noszenia mam odznaczony obwod, ramiaczka > i czerwone slady po fiszbinach pod piersia, pacha i na mostku To są objawy za szerokiego obwodu. Możesz przepiąć się na najciaśniejszą haftkę? Odpowiedz Link
alkyone Re: Tango Plunge - alkyone 04.04.08, 22:57 Moge zapiac, ale wtedy jeszcze bardziej sie wbijaja te fiszbyny w mostek. A w 70G bylo jeszcze gorzej. Odpowiedz Link
alkyone Re: Tango Plunge - alkyone 04.04.08, 23:01 Ach i od noszenia kilka minut zaczal mnie bolec kregoslup kilka centymetrow powyzej zapiecia... Odpowiedz Link
molowiak Re: Tango Plunge - alkyone 05.04.08, 00:01 mi tez tango plunge wbijał się w mostek odginałam fiszbiny aż przestało, a z bólem kręgosłupa IMO trzeba do lekarza - dobrałyśmy tu stanik setkom kobiet i jeszcze żadna nie skarżyła się na takie bóle - może masz jakieś zwyrodnienie Odpowiedz Link
maheda Re: Tango Plunge - alkyone 05.04.08, 08:54 Jestem tego samego zdania - koniecznie przejdź się do lekarza, bo to nie jest normalne, żeby kręgosłup bolał w miejscu zapięcia stanika, nawet najciaśniejszego. Odpowiedz Link
alkyone Re: Tango Plunge - alkyone 05.04.08, 09:12 Po pierwsze boli nad zapieciem, a nie pod. PO drugie nic mnie nie bolalo w starym, a przeciez dobry stanik powinien odciazyc kregoslup...? Odpowiedz Link
alkyone Re: Tango Plunge 05.04.08, 10:48 Mam jeszcze pytanie. Wczesniej nosilam tylko miekkie staniki bez fiszbin. Czy z fiszbinami jest tak, ze jak sie schylam to one wchodza w zebra, a jak przechylam na boki to wchodza w pache? Bo jak sobie siedze normalnie to tylko troche uwiera, ale przy takich wiekszych ruchach czuje, ze one tam sa i to mi bardzo przeszkadza. Odpowiedz Link
kryklu Re: Tango Plunge 05.04.08, 12:51 To jest doskonały powód , żeby przestać się garbić , nie sądzisz ? Odpowiedz Link
alkyone Re: Tango Plunge 05.04.08, 12:56 Świetny, ale raczej na boki sie nie garbie, ale jednak czasami po cos siegam albo sie schylam, wiec jesli mam za kazdym razem czuc ten drut w sobie, bo nie siedze idealnie prosto i sie nie ruszam, to ja dziekuje... Odpowiedz Link
alkyone Re: Tango Plunge 05.04.08, 14:34 Chyba postanowione, zwracam to Tango, mimo ze ladne i zal mi troche, ale postaram sie znalezc cos bez fiszbin. Nie chce zastanawiac sie przy kazdym ruchu, ze mi sie cos wbija. :-( Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Tango Plunge 05.04.08, 15:36 Może zanim całkiem się poddasz, daj fotki do galerii Odpowiedz Link
alkyone Re: Tango Plunge 05.04.08, 15:40 Ale stanik swietnie lezy, dobieralam zreszta w Peachfield, fiszbiny leza tam gdzie trzeba, trafiaja w co trzeba, miska wypelniona, ramiaczka podciagniete tak jak trzeba. Po prostu nie lubie fiszbin, nigdy ich nie nosilam, chyba latwo sie do nich nie przyzwyczaje. I nie mam jak zrobic zdjec... :-( Odpowiedz Link
kryklu Re: Tango Plunge 05.04.08, 15:58 Nie spiesz się z tym oddawaniem , jeśli stanik dobrze leży . Przyzwyczajaj się stopniowo 1-2-3 godziny dziennie . Zakładaj na "większe wyjścia" , kiedy szczególnie zależy Ci na dobrym wyglądzie . Jeśli do tej pory nie nosiłaś fiszbinowców , rzeczywiście może być Ci niewygodnie . Nie poddawaj się ! Bez fiszbin nie ma mowy o sensownym podtrzymaniu i kształtowaniu biustu ! Im jest większy i/lub mniej jędrny tym bardziej potrzebuje DOBREGO biustonosza (= z fiszbinami) . Powodzenia :) Odpowiedz Link
kryklu Re: Tango Plunge 05.04.08, 16:09 PS. O Tangu niewiele mogę powiedzieć bo Panache to nie moja firma . A może spróbuj coś z Fantasie lub Freyi ? Moim zdaniem mają delikatniejsze fiszbiny , są z delikatniejszych materiałów , mniej zabudowane . Np. Pollianna Freyi jest b. wygodna , milusia , śliczna i seksowna . Moim najwygodniejszym stanikiem jest freyowska Zeta (poprzedniczka Arabelli) - jej fiszbiny nie drażnią mnie w żadnej pozycji , a wrażliwiec ze mnie straszny . Odpowiedz Link
alkyone Re: Tango Plunge 05.04.08, 16:29 No troche probowalam w nim posiedziec, ale po kwadransie dwoch robi sie nie do wytrzymania, pomijajac na poczatku kiedy musze ciagle poprawic po kazdym ruchu by cos nie wchodzilo mi gdzies. Biust nie jest zbyt duzy, wiec moze sie uda... Poza tym wybralam ten model, bo jest do duzych dekoltow, wiec nie jest zbyt zabudowany i fiszbiny sa krotsze na mostku, modele z dluzszymi fiszbinami od razu czulam. I ten material jest troche drapiacy... Zreszta mierzylam Polyanne DG i byla nawet niezla, tylko jakies drapiace koroneczki wokol mnie draznily... Odpowiedz Link
elayne_trakand Re: Tango Plunge 05.04.08, 16:43 Jeśli stanik przy ruchu się przesuwa i musisz poprawiać, to jest to efekt zbyt szerokiego obwodu Odpowiedz Link
alkyone Re: Tango Plunge 05.04.08, 16:54 Tak, tylko w 70tce jest za ciasno. Wiem, moze sie rozciagnie, moze przedluzke. Ale to tylko efekty uboczne glownie przeszkadzaja mi te fiszbiny. Odpowiedz Link
alkyone Re: Tango Plunge 05.04.08, 17:03 Wiec sprawa chyba przesadzona, zwroce poki moge. A potem bede nadal szukac swojego wlasciwego biustonosza. Dzieki za rady. :-) Odpowiedz Link
anna-pia Re: Tango Plunge 05.04.08, 21:57 Oddaj koniecznie. Tango plunge nie jest najlepszym modelem do dobierania, 75 przy obwodzie pod 77 jest za szerokie. IMO tutaj nałożyły się dwie rzeczy: - za szeroki obwód (dlatego fiszbiny drapią i przeszkadzają - miałam tak sama w za szerokim Panache) - niekompatybilność z Panache - celuj zdecydowanie we Freyę, wypróbuj Avocado, ich fiszbiny nie dość że są węższe, to w dodatku są krótsze. Odpowiedz Link
villanden 71/94- 30FF za male, dwa rozne modele 04.04.08, 19:36 Wczoraj odebralam moje pierwsze zamowienie. Kupilam Fantasie "Smoothing underwired balconette bra" i bikini Panache "Grace piping detail underwired bikini top". Dwie rozne firmy, dwa rozne modele - nowy obwod, 65 cm - super uczucie. Natomiast miseczki, w obu bustonoszach ewidentnie za male, biust mi sie gora nawet nie bulkuje, tylko po prostu wylewa. Jesli chodzi o bikini, to zamowie 30G, chociaz musze wziac troche inny model (plunge) bo mojego pierwotnego nie ma w tym rozmiarze. Za to jesli chodzi o ten "zwykly" stanik, to Fantasie troche mnie rozczarowala wygladem i wolalabym chyba wymienic na cos calkiem innego i mam ochote zamowic Pollyanne. I w zwiazku z tym pytanie: -Czy powinnam tez zamowic 30G, czy jednak, zgodnie z tabelka 30FF? Polyanna to trzecia firma i kto wie, jak ich miseczka na mnie wypadnie... Moj problem polega na tym, ze mieszkajac w Norwegii przy kazdej przesylce musze placic clo i vat (a potem ewentualnie udawac sie osobiscie do urzedu celnego po zwrot tych oplat jesli odsylam przesylke), wiec zalezy mi, zeby jednak z tym zakupem trafic. Chociaz wiem, ze nikt tutaj mi tej gwarancji nie da :-) Poradzicie cos? Odpowiedz Link
villanden O matko, ja sie mierzylam w minimizerach 04.04.08, 21:54 Tak czytam to forum i czytam i cos mnie tknelo, zeby sie moze zmierzyc jeszcze raz... tym razem BEZ stanika (nieodlacznego triumphowskiego minimizera)- i zamiast 94cm zrobilo mi sie 96. To by moze wyjasnialo dlaczego FF jest mi za male... O rany. Odpowiedz Link
kryklu Re: O matko, ja sie mierzylam w minimizerach 05.04.08, 13:05 Uważaj , na mnie karmelowa Polianna (30G , 69/96-98) jest ciasnawa w miseczkach , a jestem już po migracji ("urośnięciu" piersi w wyniku noszenia dobrego rozmiaru) , a Ty przed . Może celuj lepiej w 30G ale dużomiseczkowe (Freya : Rio , Millie , Arabella , Zeta lub np. Rimini - Fantasie - model 1010). Unikniesz sytuacji , że po 2 dniach noszenia zacznie bułkować... Odpowiedz Link
villanden Re: O matko, ja sie mierzylam w minimizerach 05.04.08, 13:17 Dziekuje za rade kryklu, chyba faktycznie tak zrobie... Jestem ciekawa jak to jest z ta migracja, ja pare miesiecy temu, po przeczytaniu Stanikomanii, zmienilam 75D na 70F (triumph) i mam wrazenie ze to juz troche na moj biust wplynelo... ale z drugiej strony, nosilam tylko minimizery (nawet nie bylam tego do konca swiadoma, dopiero niedawno wszystkie metki przejrzalam). Musze sie chyba psychicznie przygotowac na jeszcze wieksza literke 8- / Odpowiedz Link
kryklu Re: O matko, ja sie mierzylam w minimizerach 05.04.08, 16:35 Rozumiem opory przed większą literką , sama takie miałam . Przez to mam teraz worek ślicznych , ale za małych staników , z którymi żal mi się rozstać , bo może kiedyś schudnę ... A nigdy nie nosiłam za ciasnych miseczkowo staników , żadnych minimizerów . Twoje piersi mogą urosnąć jeszcze bardziej ! Moim skromnym zdaniem lepiej mieć ciut za duże miseczki niż za małe - pod ubraniem tych luzów i tak nie widać , a w celach erotycznych można okazjonalnie zakładać "seksowne bułkowniki" ;) Podświadomie jesteśmy pod medialną presją ciasno opiętej bielizny . A lepiej przyjrzeć się z bliska zdjęciom z dobrych sklepów , na przykład : www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-CAL7910&mci=&size=&colour=&image=r2969-p485396-front Odpowiedz Link
villanden Re: O matko, ja sie mierzylam w minimizerach 08.04.08, 20:11 Zaryzykowalam jednak i zamowilam Pollyanne - przewazyla chec poznania mojego "standardowego" rozmiaru. Jesli bedzie przymala, bede mogla twierdzic, ze 30G nie wystarczy. Po Rio, ktore odbieram jako nietypowe rozmiarowo, siegne w drugiej kolejnosci (bardzo mi sie podoba) jak juz bede wiedziala w ktora strone zmniejszac/zwiekszac literki :-) Nooo niech juz to nowe zamowienie przyjdzieeee Odpowiedz Link
limonka_01 Re: 71/94- 30FF za male, dwa rozne - villanden 04.04.08, 22:18 No to już wiesz na jaki rozmiar masz wymienić :) Pollyanna jest w miarę zgodna z rozmiarówką. Podobno beżowa jest najbardziej ścisła. W wątku Freyi możesz poczytać ten temat. Freya i Fantasie są rozmiarowo zbliżone. Odpowiedz Link
ellabillie 70 DD, 70E, 65 FF, 75 D? 04.04.08, 23:03 Takie rozmiary rozpatruję po nawróceniu. Wymiary 77/94, pod- baaardzo ciasno mierzone. W 70 DD kupiłam Tango II, po początkowej panice, że miseczki za duże teraz myślę, że raczej za małe trochę - może to skutek systematycznego wygarniania. Więc 70 E - Panache Anastasia. Niby wszystko ok, ale nie podoba mi się kształt piersi - za bardzo na boki , trochę chyba kaczy dziób, jeśli dobrze rozumiem nazewnictwo tutejsze :) Ktoś już o tym kiedyś tu pisał - może przy niewielkich biustach, kiedy nie trzeba nic specjalnie podtrzymywać, te bardzo ciasne obwody nie są konieczne? Mam wrażenie, że te duże miseczki są jakby ciągnięte trochę do tyłu przez obwód i dają efekt spłaszczenia? To takie moje amatorskie odczucia. Więc może 75 D? - tak wychodzi z kalkulatora. Ale ostatnio zdążyłam się przyzwyczaić do tych ciasnych obwodów i do tego, że nie muszę w dzień poprawiać ramiączek itp. Więc proszę o radę - jaki model 75 D wypróbować? Powinien być maksymalnie ciasny. Ewentualnie też 65 FF, z kolei bardzo rozciągliwy. pozdrawiam Odpowiedz Link
kryklu Re: 70 DD, 70E, 65 FF, 75 D? 05.04.08, 13:19 ZAPOMNIJ O "75" !!!! Raczej celuj w 70E-dużomiseczkowe lub F- małomiseczkowe . Spróbuj Freyę jej staniki mają fiszbiny i węższym U , bardziej zbierają biust do środka i eksponują do przodu , nie spłaszczają jak Panache . Odpowiedz Link
ellabillie Re: 70 DD, 70E, 65 FF, 75 D? 05.04.08, 17:17 Dzięki za odzew. Im dłużej tu siedzę, tym głupsza jestem chyba, choć trochę już chyba weszłam w terminologię :) Proszę jeszcze o podpowiedź, które modele Freya ew. mogłabym spróbować - chodzi mi o to właśnie, żeby biust w staniku nie wyglądał gorzej niż bez - tzn. żeby nie był spłaszczony i bardzo rozstawiony na boki. Może ktoś w podobnym do mojego rozmiarze coś wypróbował już i się podzieli wrażeniami. Super byłoby, gdyby był też z takich mniej pancernych. Odpowiedz Link
ellabillie Re: 70 DD, 70E, 65 FF, 75 D? 05.04.08, 17:19 > Super byłoby, gdyby był też z takich mniej pancernych. Stanik ,rzecz jasna, nie użytkownik/użytkowniczka raczej :) Odpowiedz Link
kryklu Re: 70 DD, 70E, 65 FF, 75 D? 05.04.08, 18:27 Mam podobne parametry : 69/96-98 ( zaczynałam przed rokiem od 70F , stare dzieje , teraz 65 "duże"G ). Nie uważam się za wielkobiuściastą , szukam raczej staników eksponujących biust . Z moich osobistych doświadczeń poleciłabym Ci : FREYA Millie , Pollianna (i wcześniejsza Harriet) , Arabella (i wcześniejsza Zeta) , cała linia Margo-Lucille-Phoebe-Tia-Tutti Frutti . FANTASIE Conspiracy , Lilly , Rimini (tylko model 1010 !) oraz Bridgette , Cally , Belle , Gabrielle - balkoniki oczywiście . Spróbuj upolować Opulence nieistniejącej firmy Rigby&Peller ... Generalnie do naszych celów najbardziej nadają się balkoniki . Uważaj na nieusztywniane plunge - mają tendencje do rozsuwania piersi na boki i spłaszczania . Full cupy jeszcze bardziej . Odpowiedz Link
wojkam5 i co dalej??? 04.04.08, 22:51 własnie odebrałam kolejna przesyłke z Brastopu - jest lepiej ale to jeszcze nie to moje wymiary to 80/105 przetestowałam: Tango II apricot -34G - obwód OK na środkowej nie ruchomy, miska bułkuje, lekko rozstawia na boki ale fiszbiny przylegaja i celują jak trzeba Young attitude sleek and smooth 34G leży najlepiej z wszystkich ale obwód chyba mógłby byc cisniejszy, fiszbiny nie przylegają do mostka, biust rozstawiony na boki chociaż kształt ładny, troszkę wysoki pod pachą ale ujdzie. Nie doczytałam że jest "padded" co go trochę dyskwalifikuje. Curvy Kate Emily 32H obwód OK miseczki super zbierają ale fiszbina z tyłu zamiast pod pachą opiera się na łopatce a z przodu sie krzyżują i nie zupełnie przylegają. Miseczka na przedniej krawędzi od góry ma dużo luzu a jednocześnie niżej powstaje mini bułeczka (widoczna patrząc z boku)w bluzce biust przyklapnięty i jakby opadający - poprawianie ramiączek nie poprawia efektu. Ramiączka jakby za bardzo rozstawione bo wypadają na krawędzi ramion. Curvy kate portia 32 HH - jw ale miseczki łopoczą na całej przedniej krawędzi choć efekt ogólny pod bluzka lepszy ale za duże ewidentnie. No i na co jeszcze to można wymienić? dodam że wszystkie pochodzą z brastopu, więc jeśli nie znajda chetnej w ciągu tygodnia to odeślę tylko na co wymienić bo na chwwile obecną nie mam w czym chodzić :-((( sorki za przydługi post ale nie wiem co dalej... Odpowiedz Link
wojkam5 Re: i co dalej - jeszcze raz proszę o pomoc. 07.04.08, 08:28 Kobietki pomóżcie proszę. czytam i czytam Wasze rady i obserwacje ale im dalej w las tym więcej drzew, niby teoretycznie wiem coraz więcej... Curvy Kate jeszcze nie odesłałam, ale przeczytałam rady dla osoby o podobnych do moich wymiarach która ma miseczki 32G i GG i wychodzi że GG jest za duże...a u mnie chyba to H jest za małe. Wiem że biust biustowi nie równy ale żeby aż tak? Czy mimo tego że nie mam dostępu do Galerii mogłabym podesłać fotki komuś kto na to rzuci fachowym okiem? W desperacji zamówiłam znowu Tango tym razem GG i Ruby Pink 34GG ale sądząc po wpisie ww osoby (przepraszam ale nie pamiętam nicka) pewnie będzie za duże ... Dlaczego w brastopie tak mało Frei ;-((( Odpowiedz Link
smakjablka Re: WĄTEK RATUNKOWY 06.04.08, 08:50 Witam! Przez 17 lat nosiłam źle dobrany stanik :( Teraz mam przed sobą moje pierwsze 4 staniki po oświeceniu (zamówiłam z Brastopu w kilku rozmiarach żeby porównać) i potrzebuję pomocy. moje wymiary: 83/106 Wyszło, że standardowo powinnam zamówiać rozmiar 34G Mam piersi raczej szeroko rozstawione i chyba gruszki. Zamówiłam tak: 1) RUBY PINK IMOGEN BRA 32G www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=RubyPink%20Imogen%20Floral Od tego odcięłam metke i noszę go od trzech dni. Gdy założyłam go pierwszy raz (na najluźniejsza haftkę) myślałam, że jest za ciasny, że nie będę mogła w nim oddychać, ale chociaz nadal jest bardzo ciasny i wieczorem mam ochotę go już zdjać, myślę, że jest ok. Fiszbiny kończą się pod pachą. Piersi ładnie się w nim układają. Teraz, po trzech dniach (trochę szybko) mam wrażenie, ze miseczki robią się za ciasne bo zaczyna się robić nad miseczkami bułka, malutka, ale coś kiełkuje. Trochę pije mnie też w miejscu gdzie ramiączko łączy się z miseczką (to chyba znaczy, że jest bardzo zabudowany pod pachami, tak?) 2)FLIRTELLE DAISY BRA 34G www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Flirtelle%20Daisy%20Nude Tragedia. Mogłabym się zapiąć i najciaśniejszą haftkę. Fiszbina nie dochodzi do pachy, wbija się w pierś. W miseczce są luzy nad piersiami i od mostka. 3)CURVY KATE EMILY BRA 32G www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Curvy%20Kate%20Emily%20Black/Pink Obwód bardzo ciasny, nie wiem czy nie za ciasny. Fiszbina celuje w środek pachy. Górna krawędż miseczki odstaje. Poza tym pierś nie wypełnia całej miseczki, tzn. nad sama fiszbiną przez około centymetr nie ma piersi, zaczyna się dopiero dalej. 4) CURVY KATE EMILY BRA 32GG www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Curvy%20Kate%20Emily%20Chocolate jest lepiej niż w 32G, ale nadal górna krawędź się marszczy i odstaje nawet bardziej. Czy to oznacza, że te miski są za duże? boję się że w mniejszych fiszbina kończyłaby mi się na piersi. Znowu w większych miałabym więcej luzu. Więc moze większy obwód. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link
m_antoinette fiszbiny!!!!!!!! 06.04.08, 13:37 Kupiłam rozmiar 75 D na wielkość jest dobry,ale okazało sie że przy dłużyszm noszeniu fiszbiny mocno cisną i nie można sie nawet schylić.... Odpowiedz Link
liluslilus gossard 06.04.08, 13:42 Nie wiem kompletnie gdzie szukac pomocy wiec wkleje to też tu...Zakochałam sie w Gossard Russett Cream i pewna forumka ma do sprzedania 34G i zastanawiam sie czy jest sens zwężania go i czy bedzie pasował wtedy na moje 75/104... nie sądzicie, że to by sie mogło udac? czy któras z was może mi coś doradzić, albo ewentualnie odradzić... bo jestem gotowa zaryzykowac, ale może to zupełnie nie ma sensu?? w każdym razie pomocy... Odpowiedz Link
ganbaja Re: WĄTEK RATUNKOWY 06.04.08, 13:48 > 1) RUBY PINK IMOGEN BRA 32G > www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=RubyPink%20Imogen%20Floral > Od tego odcięłam metke i noszę go od trzech dni. Gdy założyłam go pierwszy raz > (na najluźniejsza haftkę) myślałam, że jest za ciasny, że nie będę mogła w nim > oddychać, ale chociaz nadal jest bardzo ciasny i wieczorem mam ochotę go już > zdjać, myślę, że jest ok. Fiszbiny kończą się pod pachą. Piersi ładnie się w ni > m > układają. Teraz, po trzech dniach (trochę szybko) mam wrażenie, ze miseczki > robią się za ciasne bo zaczyna się robić nad miseczkami bułka, malutka, ale coś > kiełkuje. Trochę pije mnie też w miejscu gdzie ramiączko łączy się z miseczką > (to chyba znaczy, że jest bardzo zabudowany pod pachami, tak?) Nie, to raczej znaczy, ze pierś migruje i stanik stał się za mały. > 2)FLIRTELLE DAISY BRA 34G > www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Flirtelle%20Daisy%20Nude > Tragedia. Mogłabym się zapiąć i najciaśniejszą haftkę. Fiszbina nie dochodzi do > pachy, wbija się w pierś. W miseczce są luzy nad piersiami i od mostka. > Ten zdecydowanie do zwrotu, gdyż ma za luźny obwód. > 3)CURVY KATE EMILY BRA 32G > www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Curvy%20Kate%20Emily%20Black/Pink > Obwód bardzo ciasny, nie wiem czy nie za ciasny. Fiszbina celuje w środek pachy > . > Górna krawędż miseczki odstaje. Poza tym pierś nie wypełnia całej miseczki, tzn > . > nad sama fiszbiną przez około centymetr nie ma piersi, zaczyna się dopiero dale > j. Ten bym zostawiła bo to stanik który prawdopodobnie będzie dobry za kilka tygodni. Pierś się przesunie spod pach i obwodu w kierunku miseczek i po pierwsze nie będą już za duże a po drugie będzie luźniejszy pod biustem. Póki co można nosić z przedłużką. > 4) CURVY KATE EMILY BRA 32GG > www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Curvy%20Kate%20Emily%20Chocolate > jest lepiej niż w 32G, ale nadal górna krawędź się marszczy i odstaje nawet > bardziej. Czy to oznacza, że te miski są za duże? > boję się że w mniejszych fiszbina kończyłaby mi się na piersi. Znowu w większyc > h > miałabym więcej luzu. Więc moze większy obwód. Ten zdecydowanie za duży. Może na później,a le póki co nie dobry. Odpowiedz Link
magdoska1 rimini 07.04.08, 07:47 Skoro amelia 32e jest mi dobra to kupiłam czekoladowe fantasie romini 30F i miska za duża - teraz poczytałam że to dużo miseczkowiec - co dalej???????? Odpowiedz Link
monika3411 Re: WĄTEK RATUNKOWY 07.04.08, 08:30 Moje Drogie :-))) Kupiłam swój pierwszy w życiu stanik w rozmiarze 75H przy wymiarach 80/112. Jest to Panache Harmony blue. Dziś mam go na sobie drugi raz. No i sama nie wiem co jest nie tak. Obwód jest super, przyjemnie czuję go we właściwym miejscu. Właśnie też odkryłam, że nie bolą mnie ramiona, nic się w nie nie wrzyna i nie mam czerwonych kresek. Tylko te fiszbiny... Mam wrażenie, że zachodzą mi na plecy. Może to kwestia przyzwyczajenia, wszak zawsze kończyły się na piersiach... Wydaje mi się też, że mam ten stanik pod samą pachą. Czy tak powinno być? Może to właściwe ułożenie stanika, ale to mój pierwszy PRAWDZIWY stanik i nie do końca wiem czy dobrze wybrałam. Pani Maria z Peachfield mówiła, że nie ma do niego zastrzeżeń (po obejrzeniu mnie w nim w sensie). Ale u pani Marii miałam go na sobie przez kilka minut... Niedługo mam imieniny, więc będzie świetny pretekst, żeby nabyć następny i chciałabym dokładnie wiedzieć na co zwracać uwagę, a czego nie przeskoczę... Pomożecie....? :-) Odpowiedz Link
ganbaja Re: WĄTEK RATUNKOWY 07.04.08, 13:25 .Tylko te fiszbiny... Mam wrażenie, że zachodzą mi na > plecy. Może to kwestia przyzwyczajenia, wszak zawsze kończyły się na > piersiach... Może też oznaczać, że lepiej Ci będzie we Freyach. Odpowiedz Link
monika3411 Re: WĄTEK RATUNKOWY 07.04.08, 15:46 No właśnie podobają mi się te Freye bardzo :-) Jak wrócę z pracy, to poproszę Was o radę co do konkretnych modeli, ale to dopiero wieczorem, bo teraz powoli się ewakuuję do domku :-))) Odpowiedz Link
liluslilus Re: WĄTEK RATUNKOWY 07.04.08, 12:25 Doszła do mnie Arabellka 30HH... i znowu cos nie tak. Zapinam sie na najciaśniejszą haftke(czyli mniejszy obwód)ale co do miseczek nie jestem pewna, fiszbiny nie dotykają mostka... a raczej jedna nie dotyka mostka, czy tu wyszła własnie moja asymetria? i kształt jest jakis nie okrągły, czy w arabelce jest to cecha czy kwestia zlego rozmiaru? Kiedy dociskam fiszbiny do mostka kształt robi sie ładniejszy. No i jeszcze miseczka na tej mniejszej piersi na górze sie marszczy. a co do fiszbny to ładnie celuje w środek pachy(czy to już oznacza ze jestem wąskofiszbinowcem, czy to raczej okresla sie na podstawie wygody w chodzeniu, a nie na pierwzy cel fiszbiny?) A moze ten model jest nie dla mnie...? Mam pare dni na zastanowienie... powinnam wysłać zdjęcia do galerii czy mój opis wystarczy(macie chyba tam niezły sajgon z wstawianiem zdjec.. hehe)? uff dużo mi tego jakoś wyszło...heh Odpowiedz Link
ganbaja Re: WĄTEK RATUNKOWY 07.04.08, 13:28 > Doszła do mnie Arabellka 30HH... i znowu cos nie tak. Zapinam sie na > najciaśniejszą haftke(czyli mniejszy obwód)ale co do miseczek nie > jestem pewna, fiszbiny nie dotykają mostka... a raczej jedna nie > dotyka mostka, czy tu wyszła własnie moja asymetria? i kształt jest > jakis nie okrągły, czy w arabelce jest to cecha czy kwestia zlego > rozmiaru? Arabelka jest stanikiem w którym nie każdemu dobrze, tzn, nie na każdym biuście dobrze się układa. Ot, niekompatybilność. Z reguły jednak, gdy fiszbiny nie dotykają mostka ( w stanikach brytyjskich raczej się to nie zdarza przy właściwym rozmiarze) to prawdopodobnie masz za małą miseczkę. Czy jeśli ręką przyciśniesz fiszbiny do mostka to nie robi.ą się buły na miseczkami? a co do fiszbny to ładnie celuje w środek pachy(czy to > już oznacza ze jestem wąskofiszbinowcem, czy to raczej okresla sie > na podstawie wygody w chodzeniu, a nie na pierwzy cel fiszbiny?) A > moze ten model jest nie dla mnie... Raczej jesteś wąskofiszbinowcem, a model i tak może być nie dla Ciebie :-( Odpowiedz Link
liluslilus Re: WĄTEK RATUNKOWY 07.04.08, 14:19 ganbajo dziekuje bardzo:) zgadza sie jak przycisna to robi sie bułeczka prawie niewidoczna w mniejszej piersi, i porzadna buła w tej większej.. wiec powinnam albo zamienic na mniejszy obwód czyli 28 a na miseczke I(czy II? J?bony sa taki? hehe), albo na inny frejowy model, a czy arabelka ma typowe miseczki freyowe? czy to jakis duzo czy małomiseczkowiec? ... tak tk zraz sama poszukam na watkach...:) jeszce raz wielkie dzieki:) Odpowiedz Link
monia76 Re: WĄTEK RATUNKOWY 07.04.08, 13:18 kupilam moja pierwsza freye Rio, zgodnie z Wasza rada, rozmiar 65E. nie wiem czy wybralam zly model czy nie umiem zalozyc stanika, bo jest BARDZO niewygodny. mialam go na sobie kilka razy i zdzieralam z siebie ostro obolala. najbardziej boli przy bulkach, przez co najpierw myslalam, ze za mocno naciagnelam ramiaczka. stopniowo je popuszczalam i nadal boli jak cholera. czy to kwestia twardego materialu? zlego ulozenia? wpycham bulki raz na jakis czas do miski, ale ruszam sie, chodze i one wylaza! druga sprawa jest straszliwe wpijanie sie stanika w mostek. mysle, ze to sie akurat ulozy jak stanik sie rozciagnie, ale nie jestem pewna. co mam teraz zrobic? wyprac go w pralce, zeby sie 'wyrobil'? wymoczyc w plynie do plukania? rozciagnac boki przy bulkach na sile? poradzcie, bo nie jestem w stanie w nim chodzic :-( Odpowiedz Link
ganbaja Re: WĄTEK RATUNKOWY 07.04.08, 13:31 monia76 napisała: > kupilam moja pierwsza freye Rio, zgodnie z Wasza rada, rozmiar 65E. > nie wiem czy wybralam zly model czy nie umiem zalozyc stanika, bo > jest BARDZO niewygodny. mialam go na sobie kilka razy i zdzieralam z > siebie ostro obolala. najbardziej boli przy bulkach, przez co > najpierw myslalam, ze za mocno naciagnelam ramiaczka. stopniowo je > popuszczalam i nadal boli jak cholera. czy to kwestia twardego > materialu? zlego ulozenia? wpycham bulki raz na jakis czas do miski, > ale ruszam sie, chodze i one wylaza! Jeśli to pierwszy stanik po uświadomieniu, to niestety wiele modeli będzie gryzło w bułki. Bułki trzeba przekonać wmasowywaniem, do powrotu w miseczki spod pach. Nie zmienia to faktu, że jeśli za bardzo uwiera i po kilku dniach nadal, to być może model ten nie pasuje to Twojej budowy ciała. > druga sprawa jest straszliwe wpijanie sie stanika w mostek. mysle, > ze to sie akurat ulozy jak stanik sie rozciagnie, ale nie jestem > pewna. Rio tak ma. Jesli nie da się tego wytrzymać to są dwa wyjścia, albo odgiąć, albo stanik sprzedać. > co mam teraz zrobic? wyprac go w pralce, zeby sie 'wyrobil'? > wymoczyc w plynie do plukania? rozciagnac boki przy bulkach na sile? > poradzcie, bo nie jestem w stanie w nim chodzic :-( Jeśli i tak nie ma metek to upierz. Zobaczysz czy sie coś zmieniło. Jak się nie zmieni wystaw go na forumowej giełdzie lub na allegro. Odpowiedz Link
monia76 Re: WĄTEK RATUNKOWY 07.04.08, 13:55 Ganbajo, dziękuję za odpowiedź. Nie wiem czy to jest mój pierwszy stanik po uświadomieniu. Nosiłam wcześniej staniki od rudej Hani i wmasowywałam bułki już jakiś czas, więc to nie tylko wina bułek. Jeśli, tak jak mówisz i Rio nie pasuje do mojej budowy, poradź czego powinnam szukać. Lubię plunge i mam chrapkę na Tango Plunge, ale boję się tego samego. Czy plunge są niższe po bokach, przy bułkach i są szanse na mniejsze obcieranie? Nie wiem jak powinien leżeć stanik idealny, więc trochę błądzę. Na modelkach na zdjęciach z figleaves Rio leży inaczej, nie dotyka nawet bułek, ale u mnie się tak nie da. A może to kwestia złego rozmiaru? Nic już nie wiem... Odpowiedz Link
milstar wpijające się ramiączka z boku 11.04.08, 14:31 Witam, po prawie 2 tygodniach w dobranym staniku... mam problem. Niby wszystko OK, tylko mam wrażenie, że ramiączka są zbyt blisko pach i drażnią skórę na ramionach w okolicy pach. Czym to może być spowodowane? Bułek raczej nie mam, mam lekką nadwagę, rozmiar stanika 75G/80F przy wymiarach 85/110 (miseczki nie są za małe) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: wpijające się ramiączka z boku - milstar 11.04.08, 14:48 Jaki to stanik i jaki rozmiar 75G czy 80F Odpowiedz Link
milstar Re: wpijające się ramiączka z boku - milstar 11.04.08, 15:04 Mirabella Kris Line 75G i Triumph Romantic Emotion W 80F Odpowiedz Link
yaga7 Fayreform - buuu 07.04.08, 15:18 Buuu. Kupiłam: fayreform.gu.ma/ Stwierdziłam, że na lato super pod bluzki z wycięciami typu racerback, bo ma takie cuś na metalowych częściach i można zaczepić. Własnie przyszedł i co? I się okazało, że ma dłuuuuuuugie ramiączka i nie można go nosić normalnie, bo na najkrótszych ramiączkach nie podtrzymuje dobrze. A z kolei ja sama tego zapięcia na plecach sobie nie zapnę, muszę poczekać aż Luby wróci i mi to zapnie. Ale wtedy i tak podejrzewam, że one nadal będą za długie. A miało być tak fajnie... Odpowiedz Link
liluslilus Re: Fayreform - buuu 07.04.08, 15:46 yaga, ale czy takie ramiączka jest trudno po prostu skrócić? czy wtedy to zapiecie metalowe bedzie nie w tym miejscu? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Fayreform - buuu 07.04.08, 15:58 Po pierwsze nie mam maszyny. Po drugie mam dwie lewe ręce. Po trzecie - grrr, nie po to daję tyle kasy za stanik, żeby go przeszywać. ;) Myślę, że jedynym rozwiązaniem byłoby skrócenie z przodu, ale nie wiem, czy takie kombinacje nie zniszczą tego stanika. Jeszcze wieczorem go dokładnie pooglądam i może coś wymyślę.. Odpowiedz Link
liluslilus Re: Fayreform - buuu 07.04.08, 16:31 no wiem, wiem za tyle kasy powinien być idealny... ehh wiesz mój stanik tez ma chyba podobne łączenie z przodu i na moje oko(lubimy sie z maszyną, igła i nitka) nie powinno byc problemu Pewnie sama bedziesz to rozważać, że jak zdecydujesz sie na srócenie z przodu to łączenie na plecach moze tez pójsć ci wyżej, wiec moze i powinnaś rozważyc czy z tyłu też troszke nie poprawić... ale to juz troche brzmi jak profanacja... powodzenia w każdym razie:) Odpowiedz Link
slonko771 WĄTEK RATUNKOWY nietypowy 07.04.08, 21:03 u poczatkow zaznajamiania sie z biusciastymi zobaczyłam gdzies biustonosz na lobby ? stanikomani? ktory nie daje mi spokoju ! a nie moge znonw na niego trafic ! pozmozcie ustalic co tomogło byc??? piekny niebieski, gładki połyskliwy ramiaczka kojarza mi sie z jakimis wiazaniami plis po nocach mi sie sni! Odpowiedz Link
molowiak Re: WĄTEK RATUNKOWY nietypowy 07.04.08, 22:39 Masquerade - Satin Chic stanikomania.blox.pl/2007/10/Kusidelko-Wszech-Czasow-wyniki-wyborow.html miejsce 5 :) Zgadłam? Niestety to dosyć stary model, więc trudny do zdobycia. Odpowiedz Link
slonko771 Dzieki jak mogłam zapomniec ze to kusidełko !!! 07.04.08, 22:42 zmartwiłas mnie ja taki chceeeeeeeeeeeeee sni mi sie po nocach niech ktos wyrosnie wyrzuci sprzeda !!!:(:(:( Odpowiedz Link
molowiak Re: Dzieki jak mogłam zapomniec ze to kusidełko ! 07.04.08, 23:04 Mocno przebrane rozmiary, ale może akurat. www.bellalusso.com/shop/index.php?searchstring=satin%20chic&offset=0 Tylko do noszenia to on się słabo nadaje (wiem, bo mam). Raczej taki sypialniany :) Odpowiedz Link
slonko771 tam juz chyba nie ma nic:( mogli by wyczyscic 08.04.08, 11:02 strone i ludziom nadziei nie robic Odpowiedz Link
gwiazdka-na-niebie Panache - porażka 07.04.08, 22:30 Kopiuję moje żale tutaj, bo chyba wcześniej napisałam nie w tym wątku co trzeba. Doradźcie mi, proszę, jakie wybrać staniki na początek. Moje wymiary 83/111. Do tej pory próbowałam następujących staników : Panache Daisy White 34H - tragedia! Fiszbiny miałam prawie na plecach. Moje piersi zaczynają się bardziej z przodu, a nie pod pachami. To samo było z Panache Tango II 32J. Rozmiary były OK ale te fiszbiny!!! Odesłałam je z powrotem. Następnie zakupiłam Panache Fiesta 34H - też odesłałam. Już po 5 minutach fiszbiny pod pachami otarły mnie prawie do krwi. Co jest u licha z tymi fiszbinami? Te staniki nie są ani ładne, ani wygodne. Zabudowane po prostu pod szyję! Jeszcze mi nic nie obwisa, żebym musiała nosić tak pancerne konstrukcje. Mówcie co chcecie, ale Triumph był duzo delikatniejszy i mniej zabudowany. Obecnie nie posiadam żadnego dobrego stanika. Jestem trochę rozeźlona bo od trzech tygodni poluję na staniki, po czym nieustannie je odsyłam. Teraz czekam na Freya Arabella 32J i Freya Maisie 34H. Może jednak powinnam wybierać firmę Freya? Jedyny stanik, który ostatnio noszę to Freya Retro 36FF - za luźny w obwodzie i o za małych miskach, niezbyt nadający się na co dzień (upolowany na Allegro), ale fajny, bo niezabudowany. A ja zdecydowanie lubię duże dekolty. Jak tak dalej pójdzie, to nie dobiorę stanika do Bożego Narodzenia. Jestem po prostu załamana... Lubię, kiedy biust zachowuje swój naturalny, okrągły kształt. Odpowiedz Link
molowiak Re: Panache - porażka 07.04.08, 22:44 Zdaje się, ze jesteś wąskofiszbinowcem, więc celuj we Freyę, ale nie 36, chyba, że faktycznie chcesz żeby niedługo ci "obwisało". Odpowiedz Link
monia76 Re: Panache - porażka 08.04.08, 16:06 Gwiazdko, mam to samo z tym, ze mnie wlasnie Freya gigantycznie obtarla w efekcie czego W ZADNYM staniku nie czuje sie juz komfortowo. nie wiem juz jakiego modelu mam szukac, bo skad mam wiedziec, ze kazdy kolejny mnie znow nie obetrze? Odpowiedz Link
secka Aragon - damnit! 08.04.08, 15:58 Kurcze, a taka miałam nadzieję na ten stanik. Przyszedł właśnie i mierzyłam - 30G - na pierwszy rzut oka wydawało mi się, że ma za duże miski, baardzo odstaje góra miseczki i nici wychodzą z tych mitycznych jabłuszek. Wydało mi się podejrzane, bo mam Freye Antoinette i Polyanne w 30G i już zaczynają lekko bułkować. Obwód dramatycznie za szeroki niestety i ramiączka za długie - czy to rzeczywiście może się objawiać mocnym odstawaniem brzegu miski? Nie wiem co robić, pewnie gdybym podszyła obwód i skróciła ramiączka, to byłby dobry (chociaż może się mylę?). Jest boski, wersja champagne, i nie chciałabym się go pozbywać... Pomocy ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Aragon - damnit! 08.04.08, 16:22 Pamiętaj, że nie u każdej z nas robią się takie cudowne jabłuszka. U mnie się nie robią. Natomiast problem faktycznie jest, jeżeli dużo odstaje u gory. Może zrób foty? Odpowiedz Link
bruxelka11 nic dla mnie nie szyją? :( 08.04.08, 19:27 Umre! Wymiary 70/92-93,5. 1. Mierze Antoinette frejową 65FF. Obwód milusi. Z miskami robią się cuda: na mniejszej piersi na całej długości bocznego, górnego szwu marszczy się tworząc 2 zakładki. Na obu piersiach od strony mostka marszczy się i odstaje koronka (puste miejsce). Co to znaczy? Mniejsza miseczkaraczej byłaby zamała. Poza tym w modelach: Arabella (to samo co z Antośką - 2 zakładki na mniejszej piersi w górnej części stanika), Maisie, Myrtle 60FF tworzy wielkie buły, 60 G "łopoce" w miskach. Co jest nie tak? Nie mam się w co ubrać!!! :( PS. W 65 FF ramiączka odstają mi od ramion na kilometr. Odpowiedz Link
secka Re: Aragon - damnit! 08.04.08, 22:15 Zaryzykowałam - skróciłam ramiączka i podszyłam obwód :D Teraz leży świetnie, jabłuszka są, choć koronka nadal lekko odstaje, ale podejrzewam, że z czasem to się ułoży :D Ależ zadowolona jestem, ide jutro polować na jakieś majtki do kompletu :D Do galerii chyba też wyśle, bo tego koloru nie było jeszcze chyba. :) Odpowiedz Link
turzyca Fantasie a Panache - szerokosc fiszbin 09.04.08, 00:27 Ktora z tych firm ma szersze fiszbiny? Forumka, ktora zaczela ten watek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=78061945 jest ewidentnie waskofiszbinowcem, niestety w tych okolicach rozmiarowych produkuje prawie wylacznie Panache. Znalazlam jedna Fantasie, ktora ewentualnie moglaby pasowac: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-7901&mci=&size=38jj&colour=&image=pm_fe-7901 ale nie wiem, jak ona sie ma do Panache, jesli chodzi o szerokosc fiszbin. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Fantasie a Panache - szerokosc fiszbin 09.04.08, 00:45 Dodaj, że chodzi Fantasie o miskach powyżej G. Zazulla takie miała. Bo w Fantasiach do G, to różnie bywa, ale generalnie małe Fantasie z szerokością swoich fiszbin plasują sie pomiędzy Freyą a Panache, bliżej Freyi. Gabrielle ma szerokie fiszbiny. A w Broskwinkach nie poprzymierza nic? Odpowiedz Link
turzyca Re: Fantasie a Panache - szerokosc fiszbin (pow.G) 09.04.08, 01:01 Popatrz, nie wiedzialam, ze to wazne. Bede pamietac. W brzoskwinkach jest jeden model, ale tylko w zapowiedziach www.peachfield.pl/model/27 Ale i tak najlepiej zeby sie przeszla do Marysi, ona widziala sporo biustow i troche rzeczy ma na skladzie. Moze przy tej szerokosci plecow i z dobra fiszbina wystarczyloby juz tylko J? A wtedy caly wybor Freyi... ale tego bez mierzenia nie da sie ocenic. Na pewno dobry brafitting nie bedzie od rzeczy. Odpowiedz Link
m.arta.m Re: WĄTEK RATUNKOWY 10.04.08, 00:08 stworzyłam osobny wątek i poradzono mi przyjśc tutaj. nie wpadłam na to, że to może być wołanie o ratunek :) no więc: Słuchajcie, siedzę od 2-3 godzin w pierwszym niby dobrym staniku. Podczas mierzenia ponad setki (od wczoraj) wyszło mi, że powinnam mieć 70. Na sobie mam 75 i już nie mogę. Czuję go cały czas, do tego na prawej piersi robi mi się momentami maluteńka bułeczka, ale to może kwestia dlugości ramiączka. Czy Wy w dobrych stanikach czujecie cały czas go na sobie? Zakładam,że ten, który mam: -jest z małorozciągliwego materiału na obwodzie i dlatego 75 jest tak ciasne -jeszcze się rozciągnie -nie jestem przyzwyczajona do takich obwodów Potrzeba mi ratunku? Szukać jeszcze intensywniej (nie ma już chyba więcej sklepów w tym miescie, a po przymiarkach na żywo widzę, że na razie nie ma co przez internet zamawiać chyba) i ten odsprzedać, czy wierzyć, że się rozciągnie? A może to wina tego, że siedzę w małoidealnej pozycji i jutro, jak w nim wyjdę to już będzie lepiej i się nie wścieknę..? Odpowiedz Link
m.arta.m Re: WĄTEK RATUNKOWY 10.04.08, 00:11 zdjęłam- pod biustem silna pręga (ale siedziałam poskładana i nie miało szansy się nie wbijać), na piersiach gdzieniegdzie odbita idealna koronka:) Za mały jednak? Odpowiedz Link
bravvurka Re: WĄTEK RATUNKOWY 10.04.08, 17:15 Dziewczyny, kupiłam stanik do ślubu. To ten- www.undercoverexperience.co.uk/product_info.php?cPath=157_16&products_id=97 I teraz mam dylemat, bo część miseczki pod piersią opiera mi się na żebrach, załączam link do zdjecia :) czy to oznaka za dużej miseczki?? fotoo.pl/hosting-zdjec/links/0408200351/ Odpowiedz Link
limonka_01 Re: WĄTEK RATUNKOWY - bravvurka 14.04.08, 22:19 Bravvurko, nie wygląda mi to na za dużą miskę. Wyślij fotki do Galerii, ale zrobione zgodnie z opisem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=75488880&a=75488992 I opisz dokładnie na czym polega problem ze stanikiem, podając swoje wymiary i rozmiar stanika. Odpowiedz Link
fioolkaa Re: Problem z moim namiocikiem w brudnym beżu 11.04.08, 13:52 czyli Pheobe 60G. Moje wymiary 67/90-91. Obwód jest dobry, miski na początku za duże, ale w ciągu dnia się dopasowują. Problem mam z fiszbinami- od początku wbijają mi się w boki i w mostek, mam obtarcia. Gdy kupowałam go w intimo, pani ekspedientka stwierdziła że model jest po prostu nie kompatybilny z moim biustem, ale ja się uparłam że się przyzwyczaję. No i się nie przyzwyczaiłam, noszę go już blisko od miesiąca, prany chyba 5 razy. Będę wymieniać fiszbiny, ale czy na przyszłość powinnam brać po prostu mniej twarde czy o jakimś innym kształcie? nie podoba mi się też rozdzielenie biustu, zastanawiam sie czy dałoby się kupić krótsze fiszbiny, a mostek jakoś zeszyć? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Problem z moim namiocikiem - fioolkaa 14.04.08, 14:41 Dziewczyny wymieniały fiszbiny forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76158462&a=76700018 Odnośnie zszywania mostka, to nie słyszałam. Może Cię ten szew uwierać, ale aby mniej uwierał pomyślałam, że możesz go podszyć tak, jak podszywane były rozciągliwe obwody. Gdybyś zdecydowała się na przeróbki, koniecznie opisz swoje doświadczenia w zalinkowanym przeze mnie wątku. A może rozgięcie fiszbin coś pomoże? Odpowiedz Link
m.arta.m Re: WĄTEK RATUNKOWY 11.04.08, 14:03 czy jeśli na ciele mam dośc mocno odbite fiszbiny- na mostku i po bokach ciała, to znaczy, że jest źle dopasowany, czy to jeszcze kwestia tego, że biust mam dookoła ciała i mam czekać aż zbierze się na przód? czy wbijanie się na mostku to za długie fiszbiny? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: WĄTEK RATUNKOWY - m.arta.m 13.04.08, 19:01 Ach, to ta Ewa Bień zakupiona w oczekiwaniu na dostawę 70G? Uciskające fiszbiny różne rzeczy mogą oznaczać. Mnie ciśnie pod pachą w zbyt małej misce. Pamiętaj, że 75F Ewy Bień, to taka sama wielkość jak w rozciągliwej Freyi czy Panache 75E. O uciskaniu na mostku był tu gdzieś wątek. Chyba ten forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77308613&a=77308613 Odpowiedz Link
m.arta.m Re: WĄTEK RATUNKOWY - m.arta.m 13.04.08, 20:08 nie, nie, to była Ewa Bień odpowiedzialnie zakupiona jako pierwszy może dobry stanik. melduję, że po kilku dniach już się nie wbija i chyba jutro zapinam ją ciaśniej. Odpowiedz Link
kyouya Ratunku! Melissa 0125 11.04.08, 18:00 Zamówiłam Melisse0125 80L. Nie wiem co mi strzeliło do głowy użyć kalkulatora rozmiaru do którego link znalazłam na Stanikomanii, niemniej jednak przy wymiarach 88/114 zamówiłam po prostu stanik o miseczkach dużo za dużych na mnie (mogłabym chyba zmieścić 2 piersi w jednej!); dla porządku dodam że obwód wydaje się w porządku i materiał milusi.Do tej pory zamawiałam Freye i Pnache w rozmiarze 36GG i było ok. A teraz mój dylemat. Patrząc na ich tabelę wychodzi mi 80 J, ale jest tak jakby na granicy, więc nie wiem co mam tak naprawdę zamówić, a ponieważ na dostawę czekałam od 25 marca, boje się kolejnych gaf i czekania na Godota! Błagam, pomóżcie i doradźcie rozmiar! Odpowiedz Link