charissa Re: WĄTEK RATUNKOWY 11.04.08, 19:02 Chyba muszę się podpiąć. Dziś to już jest w sumie rozpacz. Pisałam kilka uwag w wątku Panache i w fiszbinowym, ale to było zaraz po zakupie. Kupiłam Tango II za radą forum. Przyszło, ciasne jak jasna cholera, ale udało się zapiąć. Pochodziłam po domu, wcale ten obwód mnie nie cisnął w sumie. Poskakałam, zrobiłam parę skłonów - biust siedział gdzie miał siedzieć. Więc odprułam metkę. Na drugi dzień poszłam do pracy - coś mnie trochę smyrało między piersiami, ale przeszło (nie czułam dyskomfortu, ale jednak mam mocno odgniecione fiszbiny na żebrach pod biustem). Dziś miałam urlop - sprzątanie, skakanie po drabinie, okna i na końcu ogródek. Fiszbiny są za szerokie i za wysokie i jestem w zw. z tym poharatana nieźle (Pod pachami i ciut za, bo fiszbina kończy się na pachą). Wcześniej nosiłam 75 E (powinno być F, bo jedna pierś bułkuje na górze) (wszystkie staniki, które zakładałam na siebie w ostatnich czasach były z avocado), teraz kupiłam 65H. I tak mi stanik podchodził do góry i go ściągałam :0, ale węższego na 100% nie zapnę już (ten jest na najluźniejszej haftce). Zrobiłam sobie zdjęcia w starych stanikach i tym nowym. I chociaż stare robią mi bułki na górze to z kolei w tym nowym wyglądam jakbym miała wielkie cyce, które się na wszystkie strony rozpanoszyły w wielkiej misce mojego nowego stanika. o ile przedwczoraj byłam tylko rozczarowana to dziś (po zdjęciach i po pracy) jestem zrozpaczona. Odprułam metkę, więc stanik mogę sprzedać tylko na naszym "bazarku" forumowym (choć rozmiar niezbyt popularny). Powinnam próbować dalej, ale nie wiem w którym kierunku iść. Myślę, żeby się wybrać do Krakowa do Intimo, ale nie wiem czy mi sie uda i kiedy. Czy mogę wysłać zdjęcia i liczyć na Wasze porady? Zakupy bielizny dla mojego rozmiaru niestety są dość kosztowne, chciałabym wiedzieć w jakich chociaż iść kierunku. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: WĄTEK RATUNKOWY - charissa 13.04.08, 18:13 Nie pytaj, tylkowysyłaj. W wątku galeriowym są podane szczegóły. Odpowiedz Link
agastrusia Re: WĄTEK RATUNKOWY 15.04.08, 09:11 Tango sprawia wrażenie jakby wogule nie podnosił biustu a tylko go zakrywał :/ Pozostałe dwa stanowczo za małe. Odpowiedz Link
rockiemar Chyba mi biust rosnie... i co z rozmiarem? Help :) 13.04.08, 19:39 Nie wiem, czy to kwestia bycia przed okresem, ale wlasnie Rio 28FF, ktore mialam nadzieje, ze posluzy mi dlugo, robi lekka buleczke na wiekszej piersi. Albo cholerne tabletki postanowily uprzyjemnic mi zycie i po chwilowej przerwie znowu mi zaczal biust rosnac. Chociaz z drugiej strony juz wczesniej Polyanna 30F byla za mala i czekam na 30FF. A teraz zwiazane z tym problemy: 1. Musze kupic kostium kapielowy - czy brac w Panachowych Grace albo Kaleidoscope 30F czy 30FF? 2. Musze tez kupic czarny stanik. Myslalam o Tango II. Tylko czy 30F a)nie bedzie mialo za malej miseczki? b)nie bedzie za luzne pod biustem przy moich 68cm? Odpowiedz Link
rockiemar i jeszcze... 13.04.08, 19:44 myslalam nad Daisy Panachowa, bo czytalam ze jest scisla. Tylko ten sam problem - nie mam pojecia, czy brac F (ktore ma szanse bulkowac), czy FF (ktore ma szanse byc za duze)? Odpowiedz Link
turzyca Re: i jeszcze... 14.04.08, 14:53 Moze poczekaj az ta Polyanna w nowym rozmiarze dojdzie. Ale tak po tabelkach sadzac to szczegolnie w Panache'ach raczej powinnas siegac po 30FF niz 30F. Tyle ze Rio chyba jest dosc scisle wiec jesli jest w porzadku to raczej dalej bralabym 60 a nie 65. Czyli 28GG. Odpowiedz Link
marzek2 Re: WĄTEK RATUNKOWY 13.04.08, 22:52 Hmmm ponieważ jestem początkująca w doborze staników (kupiłam dopiero pierwszy w miarę dobrze dobrany) to mam dużo do nadrobienia. Stąd też moje pytania: Kupiłam stanik, mocno zabudowany Triumph. Piersi w miarę ok, ale mam kilka problemów i pytań "dlaczego?" 1) stanik mi podjeżdża nieco do góry - muszę czasem "ściągać" go na dół - o czym to może świadczyć 2) mam wrażenie, że piersi mi się za bardzo "zbliżyły" do siebie w tym nowym staniku, bo się pocę w tym miejscu i pod wieczór nieco mnie tam swędziało - co jest nie tak? 3) pod koniec dnia "czuję" na żebrach fiszbiny, nie ma odgnieceń, ale gdy naciskam miejsca, gdzie były fiszbiny stanika, trochę mnie boli - czy jednak nie mam zbyt ciasnego obwodu? Odpowiedz Link
turzyca Re: WĄTEK RATUNKOWY 13.04.08, 22:58 Podsumowujac - masz wszelkie objawy odrobine za duzego obwodu. Podjezdzajacy stanik to klasyka. Ale fiszbiny wbijajace sie dolna czescia w cialo to drugi dowod - po prostu stanik nie jest na tyle ciasny, zeby trzymac fiszbine we wlasciwej pozycji i pod wplywem biustu przechyla sie ona koncami do przodu. Z drugiej strony stanik jest na tyle ciasny, ze to zle ulozenie fiszbiny, ktore wczesniej tez pewnie wystepowalo, teraz jest odczuwalne w postaci takich jakby odgniecen. A co do punktu 2 - a fiszbiny opieraja Ci sie na mostku? Powinny opierac sie na mostku i rozdzielac piersi. Czy nie kupilas przypadkiem polskiego rozmiaru zamiast brytyjskiego? Odpowiedz Link
marzek2 Re: WĄTEK RATUNKOWY 14.04.08, 09:17 Hmmm jakoś sobie nie wyobrażam jeszcze ciaśniejszego obwodu, ale z tymi fiszbinami opierającymi się na mostku to mnie zażyłaś :( Bo moje fiszbiny stanikowe obejmują pięknie piersi, ale w środkowej części - tam między piersiami niestety odstają od ciała nieco :( Faktycznie jak je sobie przyciskam do piersi, wtedy je pięknie rozdzielają, a gdy zostawiam, piersi prawie stykają się ze sobą w środku i to pewnie powoduje to podrażnienie:( Czy to po prostu źle dobrany model, czy rozmiar? No cóż, pierwsze koty za płoty, następnym razem zwrócę uwagę i na to jak się fiszbiny układają w środku... Odpowiedz Link
turzyca Re: WĄTEK RATUNKOWY 14.04.08, 14:13 No to klasyka ciun za duzego obwodu i ciun za malej miski - dlatego ogolnie jest Ci w staniku ciasno, bo piersi nie maja dosc miejsca i ciagna stanik do przodu, wiec on sie wcina obwodem w cialo. Nie pamietam jaki rozmiar nosisz, ale dorzuc sobie do rozmiaru co najmniej jedna miseczke, a potem zmniejsz obwod i przelicz odpowiednio miseczke (czyli np 75E->75F->70G). Tu troche dodatkowych podpowiedzi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=30489571&v=2&s=0 Odpowiedz Link
velika Re: WĄTEK RATUNKOWY 14.04.08, 17:03 Doszedł do mnie Aragon w rozmiarze 65 G. Za duże miski, o jakieś 2:( Chciałabym wymienić tylko nie wiem kompletnie czy na 65 F czy FF. Jestem początkująca i dorobiłam się na razie 4 staników:panache anastasia 65FF (zaczyna bułkować), gossarda 65G (za mały zdecydowanie, straszne buły),clarissy frilly intimates (65 G, taki akurat) i starego avocado, nie wiem jaki to model, odziedziczony po siostrze, do noszenia po domu, też 65 G i lekko bułkuje;) Moje wymiary- 72/95. Odpowiedz Link
anatema1 Re: WĄTEK RATUNKOWY 14.04.08, 21:28 za rada bathildy wrzucam tutaj swoje spostrzezenia. dziś przyszły do mnie oczekiwane angliki:) pierwszy to Arabella 65GG, a drugi to Panache Inferno Midnight 70FF. No i przymierzyłam. pierwsze wrażenie super - wygodne bardzo, o wiele bardziej niż polskie. tylko mam pewne wątpliwości... postaram się też wysłać zdjęcia do galerii. może coś doradzicie. moje wymiary to 78/99. otóż Arabelka przede wszystkim ma jednak trochę za dużą miskę. góra się marszczy. oczywiście coś tam na pewno by wymigrowało mi do niej, ale jednak chyba nie aż tyle? dlatego myślę o miseczce numer, a nawet 2 mniejszej. tylko z kolei obwód też wydaje mi się jakiś taki... za luźny, mimo że 65 przymierzałam wcześniej w sklepie i wydawał się dobry. to znaczy: teraz jest taki w sam raz, czyli ani luźny, ani ciasny, no ale on się przecież rozciągnie... tak więc spróbowałabym jednak 60tkę. ale nie mam pojęcia, jaka miseczka do tego. G czy GG? co do PAnache Inferno Midnight 70FF: wlasnie przed chwila przeczytalam, ze lubia sie marszczyc w dolnej czesci miseczki. mi sie troche marszczy. poza tym lezy super. no i pieknie wyglada z dekoltem, to fakt:)tak wiec zdecydowalam, ze ze mna zostanie. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: WĄTEK RATUNKOWY - anatema1 14.04.08, 22:14 A może jesteś niekompatybilna z Arabelką? Mam podobne wymiary (77/100) i Arabelka 65GG paskudnie marszczy mi się na górnej części misek. Natomiast Freya Yasmin w tym samym rozmiarze jest już na granicy bułkowania, ale leży znakomicie, choć nie zbiera biustu do środka jak Arabelka. Ale wyślij zdjęcia, będzie łatwiej ocenić. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: WĄTEK RATUNKOWY - anatema1 14.04.08, 22:25 Doczytałam, że wzięłaś Arabelkę, bo była chwalona. To rzeczywiście jest fajny stanik. Obawiam się jednak, że tylko do G. Od GG miski są nieco inaczej szyte i częściej się zdarza, że gorzej się układają. Odpowiedz Link
anatema1 Re: WĄTEK RATUNKOWY - anatema1 14.04.08, 23:01 mysle, ze to nie jest problem niekompatybilnosci, gdyz w sklepie (stacjonarnym, o dziwo, i byly nawet pojedyncze sztuki - lobby zrobilo swoje;) o tym sklepie zreszta pisalam w jednym watku) przymierzalam arabellę 65F. no i wlasnie miski byly za male, a tak poza tym to bylam nim zachwycona, bo przede wszystkim byl bardzo wygodny. tak wiec napalilam sie na niego i stwierdzilam, ze zamowie przez net. teraz mam tylko dylemat, czy wymienic na miseczke jeden, czy dwa numery mniejsza. hmmm, no i ten obwod - ten jest po prostu w sam raz - ni to luzny, ni to ciasny. moze 60G? a co do miseczek do G - nie ukrywam, ze przezroczystosci podobaja mi sie o wieeele bardziej...;) Odpowiedz Link
kryklu Re: WĄTEK RATUNKOWY 15.04.08, 10:27 W Arabelce celuj lepiej w 65G . Ja mam teraz w biuście 98 i sorbetowa 30G na większej piersi jest odrobinkę ciasnawa (akceptowalnie) , a na większej akurat . Hm , ale pod biustem mam 69 , więc może to się inaczej rozkłada ? Odpowiedz Link
ciri1971 Re: WĄTEK RATUNKOWY 15.04.08, 14:23 Mam identyczne wymiary i Arabella 65G jest idealna. Odpowiedz Link
anatema1 Re: WĄTEK RATUNKOWY 15.04.08, 16:54 dzięki, dziewczyny. i też właśnie tak zrobiłam:) dziś zmieniłam zamówienie. teraz tylko poczekam, aż przyjdzie przesyłka z dobrym rozmiarem:) bo tez wydaje mi się, że G będzie w sam raz. pozdrawiam! Odpowiedz Link
ona_007 Ogólnie o fiszbinach, panache i wysokim biuście 15.04.08, 21:53 Wymiary 85/109. Kupiłam sobie panache flamenco w rozmiarze 80F. oprócz tego co już wiem ze obwód z duży i na najciaśnijszej haftce podjeżdża do góry to stanik byłby idealny. Prawie . BO fiszbiny mnie zabiją. Nie wiemczy ja mam biust za wysoko czy co ... Generalnie chodzi o to że fiszbiny wbijają mi sie w pachę tak że można umrzeć. Nie pod pachą, nie pod biustem ale szpicą równo w pachę. Może ja powinnam szukać stanika z innej firmy tylko że nie wiem jki by spełniał moje kryteria- żeby fiszbina ne była taka długa pod pachą, żeby ładnie zbierał i żebym mogła założyć bluzkę w szpic - bo mam takich sporo i wszystkie staniki mi wyglądają z dekoldu. Jak to jest z tymi fiszbinami - czy wszystkie panache mają fiszbiny podobne do tego nieszczęsnego flameno? Podpowiedzcie w jakimodel powinnam celować. proszę. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link
k_linka czarna Pollyanna 16.04.08, 18:09 Zakupilam dzis w intimo 65FF wymiary po zrewidowaniu 71/92 ( teraz w Pllyannie 94) Wszystko byloby super gdyby nie uwieranie fiszbinow w mostek. Nasila sie przy schyleniu. Czy musze chodzic prosta jak kolek? Pytanie drugie - wszystkie inne staniki byly zle. Niezaleznie od wielkosci misek nie trzymaly buulek. Czy to sie zmieni kiedys czy jestem skazana na staniki mocno zabudowane pod pacha??? Odpowiedz Link
anhes Re: czarna Pollyanna 17.04.08, 16:52 wiesz co są na forum na 100% rady w jaki sposób rozgiąć fiszbiny, nie umiem ci napisać bo instrukcja byłą dla mnie dość skomplikowana :-) co do drugiego pytania to go nie rozumiem... sory Odpowiedz Link
the_mariska Re: czarna Pollyanna 17.04.08, 17:02 Na fiszbiny uwierające w mostek jest bardzo prosty algortym (sama stosuję, bo mnie w ogóle wszystko mnie uwiera): 1. Kładziemy biustonosz na stole, zewnętrzem do góry, tak aby końce fiszbin, które leżą na mostku wystawały nieco poza krawędź stołu. 2. Wyprostowaną lewą ręką przyciskamy środkową część fiszbin do stołu. 3. Ręką prawą łapiemy wystające końce fiszbin i odginamy je mocno do góry, trzymając tak przez około pół minuty. W razie potrzeby powtarzamy zabawę. Odnośnie bułek - to nie jest tak, że po założeniu dobrego stanika od razu znikają. Potrzeba czasem sporo czasu, żeby powróciły na swoje miejsce, często też trzeba im w tym pomóc masażami. Dobrze jest też, jeżeli stanik który nosisz ma odrobinę luzu u góry, dzięki temu mają gdzie spłynąć. Nie łam się i głowa do góry ;) Odpowiedz Link
k_linka Re: czarna Pollyanna 17.04.08, 17:08 Dzieki stokrotne za sugestywny opis. zanim rok temu przerzucilam sie z 75 B na 75 C muslalam ze mam niezwykle szeroko rozstawione cycki (bo mi sie fiszbiny wbijaly od bokow). Teraz drugiego dnia w Pollyannie mam since miedzy piersiami i wnioskuje ze jednak mam blisko odadzony biust... W drugim pytaniu chcialam wyrazic niepokoj czy faldy podpachowe pojawiajace sie w innych stanikach kiedys znikna i bede mogla zakupic cos mniej zabudowanego pod pacha. Odpowiedz Link
friday133 Re: czarna Pollyanna 17.04.08, 17:28 Myslę, że jak przestaniesz nosić te inne staniki, które robią ci buły podpachowe, to w końcu znikną :) Ja noszę dobre dopiero kilka miesięcy, znikają powoli, ale prawie ich już nie ma. Odpowiedz Link
literatka1 Re: czarna Pollyanna 25.04.08, 23:56 ;D a może chciałabys sprzedać mi Polly? dzis odebrałam taka samą 30F, ale za małą, a rozmiar Twojej wydaje mi sie bardziej odpowiedni dla mnie. literatka@gazeta.pl Odpowiedz Link
lirio Pollyanna 18.04.08, 07:14 Prezchodzę do wątku ratunkowego z tym: Freya Pollyanna po założeniu dziwnie mi kształtuje piersi. Tzn tam tam gdzie z góry miski wychodzą ramiączka mam niewypełnioną ciałem "dziurę" pod stanikiem. Miski są Ok, nic się nie marszczy, biust duży 32H podzieciowy i dość wysoko podciągnięte ramiączka. Czy to znaczy, że mam za duże lub za małe miski?? Jak założyłam bluzkę biust wyglada super, tylko po zdjęciu widać te zapadliska. Biust odbija mi w tej dziurze pod ostrym kątem od ciała. W Frei Zeta też tak było, ale był ewidentnie za mały. Sprawdziłam wczoraj wszystkie staniki i w bardzo za małych miskach dziura jest większa - im mniejszy tym większa dziura, ale w tamtych modelach wywala mi buły. Nie wiem czy on jest za mały czy za duży. Jakie miski ma pollyanna w porównaiu z panache tango plunge - oba mam 32H i tango jest dobre, a w tej polly takie dziwne coś. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Pollyanna 19.04.08, 16:24 Nie mam Pollyanny, ale czytałam na LB, że miski ma regularne z tendencją do małości:) Ja też mam puste miejsca w stanikach u góry misek, tam, gdzie zaczynają się ramiączka. One są chyba za bardzo zabudowane do góry dla mnie, bo mam tak w każdym. Może wyslij zdjęcia do galerii? Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Pollyanna 19.04.08, 16:26 Nie mam Pollyanny, ale czytałam na LB, że miski ma regularne z tendencją do małości:) Ja też mam puste miejsca w stanikach u góry misek, tam, gdzie zaczynają się ramiączka. One są chyba za bardzo zabudowane do góry dla mnie, bo mam tak w każdym. Może wyślij zdjęcia do galerii? Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Panache Lilly - za mała, a Tango plunge? 19.04.08, 16:20 Przyszła Lilly, jest śliczna, faktycznie ma węższe fiszbiny niż stare Panache. Jest na mnie za mała. Słyszałam opinie (ale nie jednogłośne), że Lilly i w ogóle nowe Panache mają mniejsze miski. Więc pytam - czy jeśli Lilly 28H jest za mała, to Tango plunge 28H będzie dobre, czy też raczej nie? Ta Lilly gdy stoję lekko zgarbiona to jest OK, ale bułkuje, gdy się wyprostuję, a po wygarnięciu spod pach to już w ogóle. A teraz mam fazę małych piersi. Dziwne jest to, że Lilly 30GG jest jeszcze bardziej za mała, a powinna być większa, prawda? Odpowiedz Link
secka Re: Panache Lilly - za mała, a Tango plunge? 20.04.08, 23:46 Mam też Lilly 28H (na mnie miski dobre) i mierzyłam tango plunge (floral) tez 28H i mial chyba troche wieksze miski, ale moglo mi sie tak wydawac, bo mial KOSZMARNIE szerokie fiszbiny i okropnie lezal ;) Z kolei np. zwykle tango plunge (nie floral), jak jeszcze nosiłam 30ff wydawal mi sie strasznie maly w porownaniu do innych panache w tym samym rozmiarze. -- sometimes rocks have urges, too Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Panache Lilly - za mała, a Tango plunge? 21.04.08, 19:00 Dzięki:) To by sie zgadzało z tym, co napisała pani z Bravissimo - że plunge są ciut mniejsze od innych. Zajebiście, nie dość, że robią do H (co w porówaniu do innych firm i tak jest sukcesem, właściwie), to jeszcze małe. Zastanawiam sie, czy nie wziąć Tango plunge jednak, 28H, czyli za mały, i zwęzic fiszbiny moim sposobem, wtedy miska sie powiększy. Ale nie wiem, czy wystarczająco. Wrrrr... Odpowiedz Link
ja_joanna Eleanor (Freya) 20.04.08, 22:17 Witajcie, dokonałam pierwszego zakupu przez Internet i niestety stanik nie pasuje. Kupiłam Eleanor z Frei: tnij.org/eleanor w Bravissimo. Podczas zamawiania miałam wymiary 75/95, teraz mniej więcej też (75 jest na totalnym wydechu i tak, że zgniatam trochę skóry :-) jak nie ma być ekstremalnie to 76; 95 jest w tej chwili naprawdę luźno i na wdechu - tzn. płuca pełne powietrza, myślę, że 95 z tendencją do 94) Zamówiłam rozmiar 30FF, bo słyszałam, że ten model należy do rozciągliwców, no i tak mi wyszło z kalkulatora. I teraz tak: - miseczka jest moim zdaniem u góry za duża - marszczy się od sutka wzwyż, nie ma jej czym wypełnić - ale fiszbina pod spodem jest moim zdaniem za wąska - pod pachami tak jakby mi się wbijała w ciało (ten kawałek "tunelu" fiszbiny, gdzie nie ma już druta, odstaje od ciała - może kwestia za ciasnego obwodu?) - zapinam się na naluźniejszą haftkę i wtedy jest ciasno i stanik się trzyma, ale ciało mi wychodzi dołem i górą - tak ma być? nie jestem gruba, raczej szczupła (poza brzuchem i udami), w każdym razie na wysokości biustu nie mam za dużo tłuszczu, moim zdaniem ten tak ciasny obwód wygląda po prostu nieapetycznie, no ale stanik się trzyma, na upartego bym się zapięła i na najciaśniejszą haftkę, ale czy wytrzymałabym tak dłużej niż minutę - nie wiem - na dole biust w fiszbinie układa się ładnie, na środku wbija mi się fiszbina w mostek (jest dość wysoko) i to jest nieprzyjemne, a pod pachami mam wrażenie, jakby była za blisko piersi - tak jakby się niecała pierś mieściła - dziwne, bo naprawdę u góry stanika wygląda na puste (moim zdaniem nie pomarańcza w szklance tylko za duży stanik). Mam wrażenie, że byłoby lepiej zamówić jednak stanik 32 pod spodem, chyba bym się czuła swobodniej trochę (choć ten jest poza fiszbinami na mostku jednak dość wygodny. Aha, crash-test na razie stanik totalnie oblewa - biust może sobie latać na boki W staniku. Z góry na dół lepiej, ale to nie to. Jak trzeba będzie to mogę zrobić zdjęcia, aczkolwiek tylko komórką. Nie bardzo się jeszcze orientuję w sprawach galeryjnych, ale jak trzeba to się doczytam. Stanik jest naprawdę przepiękny i bardzo bardzo bym chciała mieć ten model, ale tylko jeśli będzie wygodny - za dużo kosztuje, żeby nosić go tylko od święta :-) I jeszcze małe pytanko (choć wiem, że to nie wątek na to): czy wiecie, jak wygląda procedura odsylania? W formularzu jest napisane, żeby zadzwonić i zarezerwować sobie konkretny model, czy można też to zrobić mailem? Pozdrowienia i dzięki za góry za pomoc, Joanna Odpowiedz Link
turzyca Re: Eleanor (Freya) ja_joanna 20.04.08, 22:27 Na moje skromne wyczucie masz objawy niekompatybilnosci fiszbinowej. Zalecenie: wyprobuj panache. Albo jakiegos innego szerkofiszbinowca. Odpowiedz Link
ja_joanna Re: Eleanor (Freya) ja_joanna 20.04.08, 22:43 :-( a to taki piękny stanik... no to może poszukam, tylko - jaki rozmiar mam brać w takim razie? W wątku rozmiarowym już raz byłam (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=32203&w=77117973&a=77123714), ale jakoś mi się zmieniły ciut wymiary oba od tamtej pory (wtedy 77/97, teraz 75/95) 32F? Odpowiedz Link
turzyca Re: Eleanor (Freya) ja_joanna 20.04.08, 23:49 Taki juz nasz los, ja patrze ze wzdechem na niektore panache z harmony na czele, bo wiem, ze nic z tego, w lopatki mnie kluja i wygladam jakbym sobie biust na plasko obandazowala. 32F powinno byc dobre, tylko sprawdzaj czy nie bierzesz rozciagliwca. :) Odpowiedz Link
dinnah Re: WĄTEK RATUNKOWY i znowu fiszbiny! 20.04.08, 23:34 Jestem w temacie dość początkująca i chciałabym się poradzić,bo głupieję.A mianowicie: W wątku nt.rozmiarów poradzono mi staniki ok 70E (moje wymiary to 74/92).Kupiłam Panache Inferno w tym rozmiarze,i jak go założę,to przez chwilę jest fajnie,ale póżniej całość zjeżdza w dół,a fiszbiny mało że celują w środek pachy - one się tam wbijają!Wiem,że to dziwne,ale jakoś tak się układa.Poza tym wydaje mi się,że miski są trochę za duże(ale i tak lepiej niż jak się wcześniej w C upychałam...).A może to specyfika firmy (trafiłam tu na podobny problem z Panache)? Odpowiedz Link
besame.mucho Re: WĄTEK RATUNKOWY i znowu fiszbiny! 20.04.08, 23:46 Panache ma dosyć szerokie fiszbiny, ale to co faktycznie jest problemem, to sam stanik, a nie firma. Inferno nie nadaje się na pierwszy stanik i ustalanie rozmiaru. Dziwnie się uklada, ciężko ocenić czy rozmiar jest dobry, a w dodatku przypłaszcza biust wypychając go do środka, dlatego nie powinno się nosić go zbyt często. Spróbuj sobie sprawić jakiś miękki stanik na fiszbinach, a w staniki do specjalnych zadań, jak Inferno, celować kiedy już będziesz pewna swojego rozmiaru :) Odpowiedz Link
dinnah Re: WĄTEK RATUNKOWY i znowu fiszbiny! 21.04.08, 00:07 Dzięki!W tym tygodniu powinien się pojawić mój Panache Daisy(chyba tak się nazywa,taki miękki nie przezroczysty z haftowanymi kwiatuszkami ;),a staniki tej firmy bardzo mi się podobają) 65DD (70 mogę spokojnie zapiąć na środkową haftkę i jest OK) i zobaczymy.A Inferno kupiłam,bo okazyjnie się trafił a tak mi się podoba! Odpowiedz Link
magdoska1 Re: WĄTEK RATUNKOWY i znowu fiszbiny! 21.04.08, 09:05 dinnah - ja mam podobne wymiary i kupiłam niedawno Rio freya 65e (czyli 30e) bo to wielko miseczkowiec i leży cudownie - mam też amelię panache 32e i też ładnie leży Odpowiedz Link
schaetzchen freya antoinette odsteje na mostku 21.04.08, 19:33 Kupiłam Freyę antoinette, to jest ten model: www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/freya/balconette-bras/fyf1-details.aspx?colour=Fondant wzięłam rozmiar 30GG, noszę 30GG lub 30H. Ten model niby jest OK, ale fiszbina nie przylega na mostku. Czy to oznaka zbyt małej miski? Mam też wrażenie, że biust jest od przodu spłaszczony. Chcę wymienić na 30H, dobrze kombinuję? :) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: freya antoinette odsteje na mostku 21.04.08, 21:35 Mi odstaja na mostku wszystkie staniki o zbyt szerokich obwodach, ale za mala miska tez nie jest wykluczona. Odpowiedz Link
schaetzchen Re: freya antoinette odsteje na mostku 21.04.08, 21:57 No właśnie - kiedy nosilam za duże obwody/za małe miski to mi wszystko odstawało, dlatego nie wiem, który wymiar mam zły :) Ale wydaje mi się, że miska: obwód "czuję" jako dobry (jestem początkująca, ale trochę stanikow już zmierzyłam). Ponadto jestem w stanie tak ten stanik "umościć", żeby mostek nie odstawał - wtedy góra mi bułkuje, a obwód jest OK. Tylko że jak się trochę poruszam, to piersi się znowu inaczej ustawiają i mostek odstaje. Ponadto to spłaszczenie z przodu... A, wymienię na 30H, najwyżej potem jeszcze raz odeślę :) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: freya antoinette odsteje na mostku 21.04.08, 22:07 Acha, podaj jeszcze swoje wymiary zanim odeślesz Odpowiedz Link
schaetzchen Re: freya antoinette odsteje na mostku 22.04.08, 08:35 Dziękuję Limonko, wymieniam :) Odpowiedz Link
dinnah Re: WĄTEK RATUNKOWY i znowu fiszbiny! 22.04.08, 00:19 No i jest - Panache Daisy 65 DD. O ile przy Panache Inferno 70 miałam wątpliwości czy obwód jest dobrze dopasowany,to tu nie - jest w sam raz! Ale za to miska trochę mała...E byłoby pewnie napewno lepsze...A na Rio Freya też mam straszną ochotę,jest bardzo ładna Odpowiedz Link
magdoska1 Re: WĄTEK RATUNKOWY i znowu fiszbiny! 22.04.08, 07:36 przy 92 w biuście DD to na pewno za małe - może ktoś odkupi celuj raczej w F a rio E bo wielkomiseczkowiec. Ja też mam 92. Odpowiedz Link
dinnah Re: WĄTEK RATUNKOWY ARABELLA i parę innych 22.04.08, 22:41 Taa,siostra się ucieszyła,bo na nią idealny.Zeby nie robić za dużych głupot,zapytam : -Freya Arabella - słyszałam że miseczki ma z założenia duże,więc przy wymiarach 74/92 lepsze będzie 30 DD czy 30F? -Gossard 65 E czy F? -Panache 65 E może być (mam Inferno 70E i jest ogólnie za duże i Daisy 65 DD i miska ciut za mała)? Z góry dzięki za pomoc! Bez was dalej męczyłabym się w 80C ;) Odpowiedz Link
tomama Re: WĄTEK RATUNKOWY ARABELLA i parę innych 22.04.08, 23:06 dinnah napisała: > Taa,siostra się ucieszyła,bo na nią idealny.Zeby nie robić za dużych > głupot,zapytam : > -Freya Arabella - słyszałam że miseczki ma z założenia duże,więc > przy wymiarach 74/92 lepsze będzie 30 DD czy 30F? > -Gossard 65 E czy F? > -Panache 65 E może być (mam Inferno 70E i jest ogólnie za duże i > Daisy 65 DD i miska ciut za mała)? > Z góry dzięki za pomoc! Bez was dalej męczyłabym się w 80C ;) Mam identyczne wymiary, mierzyłam dzisiaj kilka rozmiarów Arabelli - myślę, że nawet 28 E / F mogłaby być dobra, ona się dość mocno rozciąga. Odpowiedz Link
magdoska1 Re: WĄTEK RATUNKOWY ARABELLA i parę innych 23.04.08, 08:10 aa,siostra się ucieszyła,bo na nią idealny.Zeby nie robić za dużych głupot,zapytam : -Freya Arabella - słyszałam że miseczki ma z założenia duże,więc przy wymiarach 74/92 lepsze będzie 30 DD czy 30F? - myślę że arabella 28FF/28F - ja mam takie same i polecam na początek rio 65e bo to dużomiseczkowiec ale wspaniale leży ale arabelkę na później. Chyba że ten wymiar w obwodzie u niej to 92-93 bo u mnie raczej 91,5-92 Odpowiedz Link
asiula.pl Re: WĄTEK RATUNKOWY 22.04.08, 09:21 Dziewczyny pomóżcie! Mój "pierwszy" stanik przy wymiarach 72/93 to arabelka 30FF. Na dole przy fiszbinie miski są trochę pomarszczone. Po środku miseczka jest szczelnie wypełniona. Widać jak skóra na biuście trochę się marszczy a sutki są jakieś spłaszczone. Góra miseczek, ok. 3-4 cm pod miejscem gdzie miseczka łączy się z ramiączkiem jest pusta, piersi nie wypełniają miski, a materiał nie przylega dokładnie do skóry. Przez lata noszenia źle dobranych staników wychodowałam sobie pokaźne bułeczki (nie bezpośrednio pod pachą, bardziej z przodu nad piersią) i to puste miejsce na górze miski to właśnie granica (taka dolina) między piersią a bułką. Gdy wygarnę sumiennie wszystko do miseczki (nawet z pleców) puste miejsce zapełnia się jednak w środku miseczki piersi położone są w nienaturalnej pozycji (sutki przesuwają się ku sobie, nie są po środku, ale jakoś tak za blisko siebie, są wyraźnie ściśnięte), nad miseczką pojawia się nieznaczna fałdka (być może to efekt zdobienia stanika przy brzegu miseczek, które nijak nie jest elastyczne), skóra na piersiach jest wyraźnie pomarszczona. Poza tym fiszbiny pod pachami wydają mi się ok. 2cm za krótkie, bo bułki potrafią niezancznie wysunąć się z miseczki na swoje stare miejsce. Czy dobrze podejrzewam, że miseczka może być za mała? Fiszbina niby celuje w środek pachy, jednak środek miseczki mógłby być głębszy. Jaki rozmiar kupić jeżeli arabelka ma duże miseczki, a 65FF okaże się wg waszej opinii małe? Czy może arabelka jest nie dla mnie? Poradźcie jakiś inny model, zwracając uwagę na dłuższe fiszbiny pod pachami, aby buły z pleców nie wymykały się. Odpowiedz Link
caitlin82 Strapless z wąskimi fiszbinami? 22.04.08, 17:40 W odruchu rozpaczy wpisałam się w wątku rozpaczliwym: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=75492798&a=78670083, ale czas zacząć myśleć konstruktywnie. Szukam bezramiączkowca, moje wymiary w tej chwili to 67/95 (albo nawet 94, zalezy jak mierze i na razie nie przyjmuje tego do wiadomosci ;). W 30G (tak, wiem, ze za duze) Special Occasions, Smoothing i Porcelain fiszbiny mam na plecach i zmiana na 30FF chyba nie pomoże. Inne bezramiączkowce w Bravissimo też są z Panache, więc spodziewam się, że będzie podobny problem z fiszbinami. Zastanawiam się, czy nie spróbować z gorsetem Ballet: www.bravissimo.com/products/lingerie/dressing-up-solutions/ballet/basques/ba73-details.aspx ale zupełnie nie wiem, jaki rozmiar wziąć, żeby mi się brzuch zmieścił. Mimo 67 cm pod brzuch mam dosyć duży. Poradzicie coś? Wymieniać te straplessy na coś zupełnie innego czy próbować z mniejszym rozmiarem? Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Strapless z wąskimi fiszbinami? 22.04.08, 18:10 Wypróbuj straplessy Fantasie, sa tez w Bravissimo. Curvy Kate tez ma szerokie fiszbiny (tak na wszelki wypadek piszę). Odpowiedz Link
caitlin82 Re: Strapless z wąskimi fiszbinami? 23.04.08, 00:26 kociatko_biusciaste napisała: > Wypróbuj straplessy Fantasie, sa tez w Bravissimo. > Curvy Kate tez ma szerokie fiszbiny (tak na wszelki wypadek piszę). Mierzyłam Strapless Fantasie Smoothing, fiszbiny ma takie samo szerokie jak Panache. Dziękuję za informację o Curvy Kate, z tego co wyczytałam na forum Flirtelle też ma szerokie fiszbiny. Przejdę się jeszcze do Avocado. Na ich stronie nie widzę nic ciekawego, ale może na miejscu coś się znajdzie. Odpowiedz Link
friday133 Samokrytyka 22.04.08, 23:42 Założyłam dziś Polyannę po praniu. Chodziłam cały dzien i zastanawiałam sie, co ja w tym staniku w ogóle widziałam. W końcu doszłam do wniosku, że to schudnięcie i dlatego ta Polyanna tak zwisa, zamiast trzymać. I ten... tego... W końcu podciągnęłam ramiączka... Odpowiedz Link
zuzia_8 Co dalej ? 24.04.08, 11:45 Biust mi się zmienia (w sensie migruje) i sama nie wiem co dalej: Kupiłam Dalię 70G, ale zapinam się już na najciaśniejszą haftkę, a i miska wydaje mi się za mała. I raczej na pewno jest. Mam Avocado Creole 75F, ale albo go podszyję albo muszę oddać bo się wstręciuch rozciągnął. Miseczka ok. Zaryzykowałam ebay - kupiłam Young Attitudes 32G i... za duża miska za mały obwód. A ostatnio w Avocado mierzyłam 65J i był w obwodzie ok. za mały w misce. Co dalej???? Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: Co dalej ? 24.04.08, 11:47 zapomniałam z tego wszystkiego napisac wymiary: 82/101(102) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Co dalej ? 25.04.08, 08:03 Young Attitudes znana jest z bardzo dużych misek. Obwdów nie pamiętam, ale jak poszukasz w wątku producenta, to może tam być informacja czy rozciągliwe czy ścisliwe. Przypuszczam, że ten model YA, który kupilaś byłby dobry w 75E. Dalia ma europejską rozmiarowkę. Gdyby ja przelozyc na brytyjską, to z ichniego 70G zrobiłoby się 70F. Jeżeli więc celujesz w brytyjczyka, to 70FF przy dużomiseczkowcach (Freya Rio, Freya Ines), ale raczej 70G przy pozostałych. Może spróbowałabyś jakiegoś brytyjskiego rozciągliwca 70G? Ewntualnie ze ściśliwców 75F. Oczywiście 70G czy 75F nie wielkomiseczkowe. W Avocado ci nie podpowiem, bo nie mam doświadczenia z ich rozmiarówką. Odpowiedz Link
kotwtrampkach ja znowu tu :-( 24.04.08, 23:15 już trzeci zakup nietrafiony.. Chociaz teraz juz zupełnie nie wiem co jest nie tak... kupowałam fiestę 34g - za szeroki obwód potem Kalyani turkusową 32h - za luźne +małe miski teraz mam czerwone RIO 32H no i... miseczka chyba dobra, moze nawet odrobine za duża.. Lekko się marszcy, ale jak wygarniam wszystko jest ok obwód wbija misię w ciało bardzo, fiszbiny trochę obcierają ale dałabym radę chodzić. (nawet nie wiedziałam, że mam tyle sadła na plecach :-( ) MOgłabym się zapiąć na środkowe haftki, chociaż mam wrażenie, ze moze jest za ciasny? (chyba powinien byc ciut wyżej moich zeber..) no i ale... - fiszbiny troche za bardzo piją żeby to było wygodne - na mostku nie badzo przylega - chociaz nie jest tak szeroko jak w panache, to pomiędzy piersiami jedna włazi na drugą, jakby się nie mieściły.. - no i obwód niby bardzo ciasny, sadełko mi wyłazi na wszystkie strony , szelki podciągnięte max (wyzej nie mogę, bo pod pachą nie puści) - A STANIK NIE TRZYMA!!! :-( Piersi mi skaczą jak chcą razem ze skóra po żebrach... MOżna nie być panachowcem ani frejowcem? To kim się wtedy jest...? :-( najlepiej mi się chodziło w push-upie z gai jak był jeszcze dobry.. teraz mam cycki pod pachami.. Odpowiedz Link
kotwtrampkach p.s. 24.04.08, 23:16 a może jednak kupię przedłużkę - ja mam 83/106 :-| baaaardzo ciasne 83.. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: ja znowu tu :-( 25.04.08, 08:08 kotwtrampkach napisała: > MOżna nie być panachowcem ani frejowcem? To kim się wtedy jest...? Kotem w Trampkach ;-) Możesz wrzucić forki do galerii? Bo mi Twój przypadek nie podpada pod wykaz najczęście popełnianych błedów. A ramiaczka rozumiem, że podciagnięte? Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: ja znowu tu :-( 25.04.08, 09:40 ramiączka podciągnięte, do galerii właśnie wycięłam i wysyłam.. Siedzę dziś w tej mojej frei z metkami ciągle i nie wiem.. Piją fiszbiny po bokach, ale mogłabym to wytrzymać. kształt mi sie podoba nawet.. ale skaczą :-( tak sobie myślę, może ta miska jest za duża.. Gdyby była bardziej zebrana (po skosie od dołu z boku)moje piersi miałyby się lepiej..? Ale jak pozbieram wszystko spod pach to mi się nie marszczy (do następnego ruchu) i nie odstaje.. ech.. może to jednak ze mną coś jest nie tak.. Odpowiedz Link
kotwtrampkach poradzicie coś...? 26.04.08, 11:27 już wiem, że nie jest to RIO na mnie dobre, ale nie wiem jakie jest.. POmyślałam, ze twardym trzeba być, że na początku może być ciężko, ale się przyzwyczaję.. Nie da rady.. Obciera mnie okrutnie - po godzinie chodzenia fiszbiny i obwód zrobiły mi chyba dziury (gdyby nie latał po mnie, chyba byłoby lepiej). Podobnie ramiączka (może po to są szerokie :-|) obtarł mnie jeszcze z przodu na zgięciu ramię - klatka (nie pod pachą, tylko prawie z boku piersi)Zapnę na najciaśniejszą haftkę - ale mam wrażenie, że nie o to chodzi już.. pomocy, chlip, chlip.. Odpowiedz Link
ganbaja Re: poradzicie coś...? 29.04.08, 19:17 Obtarcie przy ramieniu też miałam i wyprułam te metalowe cosie na łaczeniu ramiaczek i miseczek. Poza tym mam 82/108 i nosze 32GG i jest ok. A uciskające fiszbiny odgięłam w rękach ;-) Mam łapy kowala chyba :-) Odpowiedz Link
joana.mz Re: WĄTEK RATUNKOWY 25.04.08, 10:11 Nie wiem co jest nie tak - mam stanik w rozmiarze 70F. wcześniejszy 70G był zdecydowanie za duży w misce. 70F firmy gossard w obwodzie jest ok (mam wymiary 75/97) nawet dość ciasny, zapinam na najluźniejszą haftkę. głównym problemem jest to, że z przodu, pod obwodem (na żebrach) tworzą się takie dwie "poduszki" - nie podoba mi się to zdecydowanie i nie wiem co z tym zrobić, może jednak powinnam mieć większą miseczkę. Czytałam o "bułach" wychodzących górą i pod pachami ale dołem?? Czy to też "buły"? Czy powinnam je "upychać" w miskę - próbowałam oczywiście ale bezskutecznie, wychodzą zaraz spowrotem na dół. Dodam, że jak wygarniam piersi spod pach to miski są dobrze wypełnione, nic nie odstaje. Drugim problemem jest odciskanie się stanika na skórze zwłaszcza z tyłu w miejscu zapięcia oraz w zewnętrznych zakończeniach fiszbin. Szukać innego modelu w tym samym rozmiarze czy jednak z większą miską? Odpowiedz Link
joana.mz Re: WĄTEK RATUNKOWY 25.04.08, 10:36 jeszcze jeden problem - zjeżdżają mi ramiączka na boki i muszę je co chwila poprawiać :/ Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: WĄTEK RATUNKOWY 25.04.08, 10:46 ramiączka podciągnąć. jak zjeżdżają - to chyba są za luźne :) Odpowiedz Link
carmelli Re: WĄTEK RATUNKOWY 29.04.08, 21:40 Gossard jest trudny, a nawet bardzo trudny. Jesli masz taka mozliwosc to moze sprobuj wyslac zdjecia do dziewczyn z Galerii a one przyjrza sie problemowi. Mimo wszystko jednak sprobowalabym rozejrzec sie za innym modelem, bo ten "dla zaawansowanych" i nie wszystkim sluzy. Co do spadajacych ramiaczek: moim zdaniem albo sa zbyt luzne, albo ewentualnie zbyt szeroko rozstawione (szczegolnie jesli jestes drobna). Mi rowniez spadaly dawno temu kiedy mialam za luzny obwod i caly stanik tanczyl:(( Odpowiedz Link
tomama Re: marszczone Tanga 25.04.08, 12:56 Kupiłam biale Tango II 65E - zapinam na najciaśniejszą haftkę, miseczki zmarszczone - za mała miska? Za duży obwód? Odesłać? Tango II plunge Apricot 65F - zapianam na najciaśniejszą haftkę, fiszbiny cisną w mostek, na żebrach odstają, miseczka marszczy się na jednej piersi, na drugiej, mniejszej, odstaje. Za duża miska? Odesłać? :( Odpowiedz Link
carmelli Re: marszczone Tanga 29.04.08, 21:44 Po piewsze jesli zapinasz na najciasniejsza haftke, to zdecydowanie obwod jest zbyt luzny. Jesli obwod jest zly to ciezko stwierdzic czy miseczki sa dobre:( Jesli masz mozliwosc stacjonarnego mierzenia to sprobuj 60-tek. Miseczke dobieraj do wiekszej piersi, jesli sie marszczy... nie wiem, zalezy gdzie sie marszczy. Jesli fiszbiny cisna na mostku to czesto jest to efekt zbyt luznego obwodu. Sprobuj ciasniejszy i jesli dalej bedzie cisnelo poprobuj z odginaniem lub innym modelem. Moim zdaniem odeslac i wymienic na ciasniejsze plus przeliczone miseczki. Odpowiedz Link
marcelowypotwor masquerade aragon 26.04.08, 14:54 nie wiem nawet do konca na czym polega problem z moim nowym aragonem, to moj pierwszy balkonik i tak: mam 72/88 i zamowilam 65F. w obwodzie troche za luzny, a miski..hm...niby sa wypelnione ale nie mam fajnego jabluszkowego dekoltu. moze to wina za duzego obwodu, czyli ze mniejszy by je scisnal i wypchnal? a juz najgorsze jest to ze pod bluzka bardzo odznacza sie miejsce gdzie koronka przechodzi we 'wlasciwa miske', widac taka dosc gruba kreske - moze wiec i miski sa za duze? czyli ze gdyby to polaczenie wypadalo nizej to by bylo ok. i moje pytanie: dac do skrocenia czy odsylac? moze ma ktos aragona i wie jak to wyglada gdy jest dobry? bo ja nie mam pojecia a poza tym witam wszystkie forumki bo to moj pierwszy post, wczesniej tylko lurkowalam;) Odpowiedz Link
carmelli Re: masquerade aragon 29.04.08, 21:47 jesli aragon wystepuje w 60G to bym radzila ten rozmiar. Co do ksztaltu... ja w aragonie jabluszek nie mam i sie z tym pogodzilam, jakos ladniejszy mam ksztalt w miekkich miseczkach niz usztywnianych i jesli dopiero zaczynach przygode z dobrym rozmiarem to zacznij ja od miekkich miseczek - biust czesto musi sie na nowo "uksztaltowac", wywedrowac z plecow:)) i wtedy mozemy szukac modelu bardziej szalowych;) Odpowiedz Link
ava.adore Fiszbiny w Polly mi się wbijają w mostek :( 28.04.08, 08:43 Wczoraj zdjęłam stanik a tam bardzo ładne początki otarcia. Polly noszę tydzień, nadal na najluźniejszych haftkach jest przyjemnie ścisła, trochę tylko nadal obcierają mnie ramiączka przy łączeniach z miseczkami, ale też już coraz mniej. Poza tym - stanik idealny, w ogóle go nie czuję na ciele. Tyle że codziennie jak zdejmę biustonosz, między cyckami mam zaczerwienioną, wybitą przez fiszbiny dziurę - z każdym dniem coraz większą. Wiem, że chwilowo mogę sobie podłożyć wacik, ale to jednak rozwiązanie tymczasowe. Co robić, dziewczyny? Piersi mam bardzo blisko siebie, w zasadzie to jedna płynnie przechodzi w drugą i trochę się boję, że ciągłe rozpychanie ich fiszbinami w ten sposób odsunie je od siebie do wysokości fiszbiny - a nie jest to efekt, których chciałabym osiągnąć. Mam jeszcze jeden problem - tym razem migracyjny ;) Otóż, moje wielkie, ujawnione przez Creole buły podpachowe, Polly zagania powoli na klatkę piersiową, tylko, że się tak wyrażę, stadami. Znaczy, nie że coś tam się dzieje niewidocznie i po pewnym czasie buła jest mniejsza a stanik ciaśniejszy, tylko te wały tłuszczu spod pach konsekwentnie przesuwane są w kierunku klatki piersiowej. W całości. Efekt jest taki, że po pachami mam już takiego wału niecałe pół, a drugie pół tworzy mi nad piersiami właściwymi drugą parę cycków. Nie w staniku, tylko jak się rozbiorę. Mam się martwić? Wygląda to szczerze mówiąc kuriozalnie i bardzo chcę wierzyć, że mi się to wszystko ujednolici, skonsoliduje i stworzy normalny biust. Naprawdę bardzo, powiedziałabym nawet, że ta wiara jest mi konieczna do zachowania zdrowia psychicznego ;))) Odpowiedz Link
carmelli Re: Fiszbiny w Polly mi się wbijają w mostek :( 29.04.08, 21:50 Skoro stanik nadal jest scisly to moze po prostu sprobuj lekko wygiac fiszbiny do przodu? Skoro zaczynasz "migrowac" to pewnie i tak juz niedlugo bedzie za maly. A skoro buly uciekaja spod pach to tylko pogratulowac, staraj sie regularnie masowac te miejsca i ze spora doza pewnosci powiem, ze wkrotce sie slicznie uloza rowniez bez stanika. Aha... chyba powoli zacznij sie rozgladac za wieksza miseczka:) Odpowiedz Link
salezjaninka pierwszy "dobry" stanik - klapa :( 29.04.08, 14:27 Witam! :) Jak wszyskie tutaj, mam problem. Otóż: mój pierwszy dobry stanik jest - zły :( właśnie przyszedł pocztą. Od razu, wielce ucieszona i uradowan, przymierzylam go. I... załamałam się! Obwód idealny (!), co mnie zdziwiło bardzo. Ale miseczka - tragedia.. Na moje oko jest za duża, i to nieźle. Włożyłam takie wkładki z gąbeczki, które dodają do push-up tych byle-jakich. Nadal za duża. U góry miseczka bardzo się marszczy - tragedia :( Piersi nie wypełniają jej ładnie (ani wogóle w całości!), tylko tak smętnie i byle jak.. Nie mam aparatu, bo przesłałabym fotki. I teraz moje pytanie: liczyć na cud (migracja i te sprawy), że piersi po jakimś czasie się ułożą i wypełnią ładnie miseczkę od góry; czy się go pozbyć i kupić inny, mniejszy? Bo z tego co mi się wydaje ("na oko"), to dla mnie odpowiedni by był GG zamiast HH. Nie wiem co robić :( proszę o pomoc! P.S. Rozmiar i model nowego stanika - Freya Lucille Grape, 36HH Odpowiedz Link
limonka_01 Re: pierwszy "dobry" stanik - salezjaninka 29.04.08, 17:20 Najpierw ułóż bardzo starannie piersi w staniku. Najlepiej zrobić to będąc pochylonym do przodu, jedną ręką przytrzymać za dół fiszbiny, a drugą za góna krawędź miseczki. Potrząsnąć energicznie kilka razy, aż cała pierś ułoży się w środku. Wcześniej skrócić ramiączka. Jeżeli nadal miska odstaje, to pozostaje wymienić na mniejszą. Odpowiedz Link
melmire chce wstapic do baletu! 29.04.08, 16:32 Dostalam wlasnie paczke z zamowionymi kostiumami, i o ile w Grace Panache sie mieszcze (dam zdjecia do galerii, bo jednak mam watpliwosci) to do Rio Balletu za nic sie nie mieszcze. Doslownie. Moge wejsc do niego gdzies po kolana, dalej nic. Podejrzewam ze albo jestem monstrum, albo jest jakas technika wchodzenia ktorej nie snam. Obejrzalam go w poszukowaniu jakiegos suwaka albo cus - nic. Wiec sie tak sobie zale :) Odpowiedz Link
carmelli Re: chce wstapic do baletu! 29.04.08, 21:55 :))) Tytul posta mnie rozczulil. Pocieszam, ze ja nie wskocze w kostium jednoczesciowy 32G, podczas gdy staniki zdarza mi sie juz kupowac 30H i HH i sa dobre. Ja sie przyznaje do tluszczyku na brzuchu i nie mam gdzie go schowac w takim waskim kostiumie i tyle:) sprobuj dwuczesciowych, moze z tankini? Odpowiedz Link
melmire Re: chce wstapic do baletu! 30.04.08, 00:12 No dobra, ja tez mam brzuch, ale zeby mi sie w okolicy kolan zaczynal??? Tankini nie wezme na razie, bo boje sie ze mnie w nim na basen nie wypuszcza, musze przedtem zrobic wywiad, bo tutaj zasady sa dosc scisle. Odpowiedz Link
marzek2 Re: WĄTEK RATUNKOWY 29.04.08, 17:58 Ok moich perypetii ze stanikami ciąg dalszy. Zakupiłam na Allegro stanik Melissy rozmiar 80J. Dziś w końcu dotarł - obwód super, jest ciasno, ale nie za ciasno. Natomiast miseczka... tutaj mam wątpliwości... model taki jak w linku poniżej - melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/model.php?menu=Melissa0231 Piersi w dolnej części pięknie wypełniają miseczkę, natomiast górna część mi się nie podoba... mam wrażenie, że piersi mają za dużo luzu, krawędzi miseczki lekko odstają od piersi, co przy poruszaniu nimi powoduje lekki ich "falowanie". Czy to znaczy, że miseczka jest za duża? Mogę sobie spokojnie wsunąć dłoń w górną krawędź miseczki. Chyba że to normalne przy takich modelach - czy nie jest to wynik tego, że ramiączka w tym modelu są przyszyte jak najbliżej ramion, a bliżej środka linii ramiona-szyja? I w takich stanikach piersi dobrze podtrzymane, tylko nieco "luźniejsze"? Odpowiedz Link
claudia_c Freya, Panache, Flirtelle, Dalia 30.04.08, 00:14 Już nie wiem ile ja kasy wydałam w ciągu miesiąca aby dopieścić mój biust :( moje wymiary to 95/117 Mam dużo ciałka i tabela bra-fitter nie sprawdza mi się wcale zaczełam od Dalii Coletta Soft 85F i na pierwszy rzut oka był ok ale po kilku godz. noszenia miseczki się rozciągają i dostaje na górze a w obwodzie też już luzy widać Dalia Ines Semi Soft 85E ten jest supcio nie rozciąga się biust leży jak powinien mimo iż fiszbiny nie celują w środek pachy i piersi nie są "okrągłe" - hym... Freya Eva 38DD obwód super miska mała z dwa rozmiary (a tak mi się podoba) Freya Retro 38E to również na mnie pasuje choć mogło by być ciut większe w miseczce ale nie bułkuje i to na co czekam Flirtelle Delight 36FF ciekawa jestem wyniku choć się teraz naczytałam że ta firma ma bardzo duże miseczki i jeszcze zastanawiam się nad Panache ale już nie wiem jaki model i rozmiar mam wybrać bo mam dużo bluzek z głębokimi dekoldami choć podoba mi się również Freya Arabella ;) Odpowiedz Link
charissa 2 staniki i prośba o ocenę 02.05.08, 13:01 img177.imageshack.us/img177/7772/68081920qf1.jpg img391.imageshack.us/img391/5033/74777652lk4.jpg W tym pierwszym czuję się lepiej, ale opinii na forum dobrych on nie ma. Z perspektywy moich oczy (patrząc na biust z góry) lepiej jest w tym pierwszym. Na zdjęciach żaden nie wygląda dobrze (pierwszy robi chyba kacze dzioby, drugi rozlazly opad). Czy mam rację ? W którym kierunku iść??? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: 2 staniki i prośba o ocenę 02.05.08, 13:16 Ten pierwszy rzeczywiście lepiej podtrzymuje piersi, ale rozstawia je na boku, co nie każdemu się podoba. Kacze dzieby jezeli są to zniwelowane przez bluzkę. Niech zgadnę. To jakiś fullcup Fantasie? Natomiast Panache Tango (plunge?) ma raczej za duży obwód i prawie nie podtrzymuje biustu. Skaracanie ramiaczek nic nie da, bo obwód podjedzie do góry na łopopatki. Napisz coś więcej o swoich wymiarach i co to za staniki (rozmiar+model). Zgodzę się z Tobą, że pierszy lest lepszy, ale czy wart zostawienia, to nie wiem. Mam za malo danych. Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: 2 staniki i prośba o ocenę 02.05.08, 13:23 Ja mam jeszcze wrażenie, że ten drugi jest po prostu za mały. U mnie tak wyglądają za małe Fantasie. Odpowiedz Link
charissa Re: 2 staniki i prośba o ocenę 02.05.08, 14:10 Tak ten pierwszy to Fantasie rimini. czuję się w nim rewelacyjnie ... w porównaniu do tego drugiego, a jest to Tango Plunge. Rimini przyszedł dziś, a Tango noszę już od prawie miesiąca mi wyjątkowo mi nie pasi. Tango jest 30H, Rimini jest 30G. Nie są za małe, w tangu u góry mam nawet luzy jakieś. Wh wszelkich znaków na ziemi i niebie mam rozmiar 30H, nawet GG mogłabym ryzykować, bo to tak na pograniczu (73/99-102 w zależności od dnia). Tango Plunge idzie w odstawkę (już skracałam ramiączka, zszywałam srodek = fiszbiny mnie kują między piersiami). Teraz bede nosiła Rimini. I zakupię hurtem coś z Bravissimi by potem odesłać to co mi nie pasuje. Widzę, że inaczej się nie da. Potrzebuję czegoś gładkiego czarnego, mam sporo bluzeczek bawełnianych czarnych na lato. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: 2 staniki i prośba o ocenę 02.05.08, 14:27 Masz podobnie jak ja, 30G w duzomiseczkowcach na granicy bułkowania, a 30H w standardowych za duże. Tylko ja łapię się czasami na 32. To Rimini nie jest przypadkiem przymałe w miskach. Rimini to dużomiseczkowiec i chyba dlatego jeszcze jest OK. Inne staniki to chyba raczej 30GG. Odpowiedz Link
charissa Re: 2 staniki i prośba o ocenę 02.05.08, 16:08 Przepraszam, uciekło mi jedno G Rimini jest w rozmiarze 30GG, jest dobre. Zapięłam się na środkową haftkę, jest miło ściśliwie. Zostaje. Małż twierdzi, że lepszy w ubraniu niż tamten (czyli T.Plunge). Chyba go sprzedam na bazarku. Odpowiedz Link
limonka_01 WĄTEK ZAMKNIĘTY 02.05.08, 13:21 tu jest nowy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79053510 Odpowiedz Link
m.arta.m układanie się miseczek/i\fiszbin-proszę o pomoc 14.05.08, 23:14 Jak to już zresztą zauważono na moim zdjęciu w galerii- fiszbiny nie leżą u mnie bezpośrednio tam gdzie piersi się u dołu zaczynają, ale trochę niżej, przez co między dołem piersi a fiszbiną tworzy się tunelik. Teraz, gdy mój obwód się zmniejszył, a obwód stanika zwiększył- jest to bardziej odczuwalne. Gdy podciągnę fiszbiny wyżej- jest mi niewygodnie, czuję to tak, jakby fiszbina leżała już na piersi. Przed zmianą rozmiaru wszystkie moje staniki były zagięte na dole- fiszbina była niżej, a pierś pchała miseczkę na dół (zawsze byłam przekonana, że to dlatego, że "mam obwisłe i beznadziejne cycki"). Z racji zniszczenia biustu złym stanikiem, a początkowo jego brakiem- piersi nie są zadowolone, gdy je unoszę tak, żeby szły od dołu równym łukiem- na dole mam więcej tej piersi niż u góry. z kolei u góry mam za dużo skóry, żeby takie uniesione wyglądały dobrze. Przepraszam za ten długi wywód, ale chciałam opisać wszystkie szczegóły, które wydają mi się jakkolwiek znaczące. Konkretne pytanie brzmi- czego to może być wina? za mała miseczka? niekompatybilność? niekompatybilność fiszbin? Wdzięczna będę. Odpowiedz Link