Dodaj do ulubionych

WĄTEK RATUNKOWY

• ajaniechcekonta pierwszy dobry stanik 17.05.08, 10:59
      witam
      kilka dni temu odkryłam to forum, i juz mniej wiecej wiem o co chodzi. mam wymiary 74/94. do tej pory przez co najmniej 7 lat nosilam 75C, ale niedawno przestaly mnie satysfakcjonowac. jakis miesiac temu kupilam 75D w H&M, na moje oko half-cup, ktory lezy calkiem przyzwoicie, nie robi bulek pod pachami ale mikroskopijna bulka gora wychodzi. wiec zaczelam sie przymiarzac do wlasciwego rozmiaru. postanowilam ze sprobuje najpierw na zywca, ustale chociaz wlasciwy rozmiar. Mieszkam w Lodzi, wiec za rada w innych watkach wybralam sie do Brigitte w Manufakturze, ktory oferuje glownie Feline. tam przymierzylam po piec stanikow 75E i 70E oraz jedyny dostepny 70F. Wreszcie moglam porownac 75 i 70 i ciasniejszy obwod duzo bardziej mi pasuje. niestety 70E wszystkie bulkuja, niektore mniej inne bardziej (o ile pamietam wszystkie modele byly zabudowane, przymierzalam miedzy innymi ten www.flickr.com/photos/26650665@N07/2499042508/) bo prostu gorny brzeg stanika wyciska zaglebienie w piersi. 70 F z kolei marszczyl sie w gornej polowie miseczki. A do tego cena troche zabija, ponizej 200 zl nie ma nic.
      wiec teraz sie zastanawiam. sprobowac dalej polowac w Lodzi? czytalam ze jedna z dziewczyn umowila sie telefonicznie na przymierzanie w Coeximie (podoba mi sie ten model www.comexim.pl//s.php?id=48#gn) jesli tak, to jaki rozmiar prosic?
      a moze jednak internet? wiem ze panache Tango jest szczegolnie polecany dla poczatkujacych. podoba mi sie wizualnie, ale nie wiem jaki rozmiar wziac.
      • limonka_01 Re: pierwszy dobry stanik 17.05.08, 13:59
        ajaniechcekonta napisała:

> a moze jednak internet? wiem ze panache Tango jest szczegolnie polecany dla poc
        > zatkujacych. podoba mi sie wizualnie, ale nie wiem jaki rozmiar wziac.

Na początek zapraszam do wątku rozmiarowego. W pierwszym jego wpisie jest
        dokładnie napisane co i jak należy pomierzyć
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79602582
    • truscaveczka Fiszbin dziubiący w ramię :/ 25.07.08, 09:05
      Czy jeśli fiszbin dziubie mnie w ramię (ale tylko po prawej stronie, ta pierś
      jest nieco bardziej opadająca - wynik asymetrycznego karmienia) to miska za
      mała? Czy coś się da ułożyć lepiej? Juz mnie cholerrra bierze :/ Rozmiar po
      lewej dobrze dobrany, wszystko układa się perfekcyjnie (80F przy 88/110) - zero
      bułek, falowania, obwód ladnie trzyma...
    • ksiezniczka256 Jaki rozmiar Rio 08.08.08, 13:57
      Pomóżcie, jaki mam rozmiar Rio (fuchsia) zamówic dla teściowej?

Ma wymiary 70/95, tango II 30G jest na nią dobre (w kierunku bułkowania),
      arabella miska od 30g jest minimalnie za duża.

30FF czy jednak G?
      • ksiezniczka256 Re: Jaki rozmiar Rio 12.08.08, 16:19
        up
    • fiu_bziu Dwa staniki "prawie" dobre. Dobrych: zero :( 13.08.08, 16:08
      Już sama nie wiem, czy to się nie nadaje bardziej do wątku rozpaczliwego :(

Mój pierwszy stanik kupiony po uświadomieniu (niedawno) - niskozabudowana Katinka z Avocado, rozmiar 65G. Nie wiem jak to się stało, że ją jednak kupiłam, chyba byłam już zmęczona i załamana. W każdym razie po dniu noszenia doszłam do wniosku, że jest za duża, co skutecznie zostało zamaskowane przez podciągnięcie ramiączek. W przymierzalni nie zauważyłam, ale po paru godzinach w tym staniku miałam paskudne wżery pod pachami. Po poluzowaniu ramiączek - miska się marszczy i jakby brakuje wypełnienia w górnej ich części. Czyli stanik jest "prawie" dobry, ale jak wiadomo - "prawie" robi różnicę ;)

Dzisiaj przyszła do mnie Panache Frillys Brooke mint 30F - sama nie wiem! Długo się wahałam czy powinno być F czy FF, chyba jednak to drugie (ciężko mi się było odnieść do Avocado, bo z niektórych modeli dopiero w miskę H przy obwodzie 65 się wbijałam, a to G z Katinki jednak za duże ciut). Mam wrażenie, że bułkuje subtelnie pod pachami, a "plandż" wygląda nieciekawie (buły jednym słowem, nie "plandż"). U dołu miska się marszczy, ale chyba dlatego, że obwód nie jest ciasno pod biustem (w sumie usiłowałam się zmierzyć wczoraj "tak, że miarka trzeszczy" - wyszło 71 cm; może potrzeba 60 w obwodzie?)... W bluzce piersi mają nieciekawy kształt, genrealnie coś jest nie tak :( Może to przez to, że miska usztywniana?

Wieczorem postaram się wrzucić do galerii - może Szanowne Biuściaste Koleżanki z większym doświadczeniem pomogą ocenić czy to się nadaje do zwrotu, czy jednak zostawić...?

Naprawdę zaczynam myśleć, że mój biust jest jakiś nieforemny i dziwny :/ Czekam jeszcze na Fiestę aqua 30FF z Allegro - zobaczymy.

--
      73/93

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka