Dodaj do ulubionych

DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrzeżenia

28.01.08, 23:15
Do założenia wątku zainspirowało mnie samo forum.
Istnieją tematy "firmowe", omawiające konkretne modele, ale niestety 90% z
nich omawia dane modele w większych rozmiarach niż skromne 65C/28DD itp.
A wiadomo że stanik zupełnie inaczej leży na mniejszym biuście.
Bo tutaj nie chodzi przede wszystkim o nadanie większemu biustowi kształtu,
tylko o uniesienie, zebranie, wyeksponowanie.

Czytam i nurkuję w różnych wątkach, i jeszcze większy mam mętlik.
Bo o ile dany model na biuściastej wygląda super, natomiast malo biuściasta
owszem nie ma bułek i cały biust modelowany stanikiem..ale wygląda to
niczymm..dwie rozynki z dziura pomiędzy;D
A bardzo rzadko na lobby o modelach wypowiadają się mniej biuściaste.
To samo z wielkościami miseczek (np miska jest większa niż przeciętnie od G+,
a o skromnym D nic nie wiadomo)

Nie znalazłam takiego wątku, i bardzo bym chciała żeby mój nie został skasowany.
Proszę piszcie jakie modele, firmy, typy staników nadają się dla małobiuściastych.
Doświadczenia, wnioski, nowości dostępne dla nas w sklepach.

1) Jaki model najodpowiedniejszy?
2) Masz sprawdzony stanik? Podziel się info.
3) Przybyło obwodów i małomiseczkowców w sklepach?
4) Wnioski?
5) Jakie modele zupełnie nie dla nas?? (ostrzeżenia)
Obserwuj wątek
    • panistrusia Re: DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrze 28.01.08, 23:29
      Obawiam się, że to niestety nie na to forum wątek.
      • green-avocado Re: DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrze 28.01.08, 23:42
        Na upartego może być i na to, z tym że ostatnio wątki dla małobiuściastych
        wyrastają jak grzyby po deszczu - w ramach równouprawnienia chyba ;P Niedługo
        będzie ich więcej niż tych dla Biuściastych ;-)
        A wystarczy poszukać...
        • madlenna19 Re: DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrze 28.01.08, 23:44
          Gdzie są te grzyby w takim razie?

Jest jeden wątek ktory zbiera linki z wątkami, ale tam jest na prawdę bardzo
          mało linków w stosunku do calego forum i nie ma nic o modelach na "+" dla
          małobiuściastych
        • turzyca Re: DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrze 28.01.08, 23:47
          65E czy 60H to z punktu widzenia maksymalnych osiagow forum faktycznie maly
          biust. Ale z cala pewnoscia jest to biust, ktorego w normalnym sklepie ubrac nie
          mozna i ktorego wlascicielka zna biusciaste marki rownie dobrze jak posiadaczka
          80FF.
          Tyle ze przy takim biuscie potrzebne sa zazwyczaj nieco inne staniki, np. wysoko
          zabudowane boczki beda pewnie zbyt wysoko zabudowane i wrzynajace sie w pachy.
          Szerokie ramiaczka bedace w stanie podtrzymac skutecznie 90H przy 60H sa
          zbytkiem laski.

Mysle, ze ten pododdzial forum jest "malobiusciasty" tylko z naszego punktu
          widzenia, bo w kazdym innym miejscu dziewczyna noszaca 60H bedzie uznana za
          "tyczke z melonami". Moim zdaniem pasuje do nas. :)
          • panistrusia Re: DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrze 29.01.08, 00:12
            60H to jednak co innego niż 65C.
            Jest forum poświęcone małym biustom i ich ubieraniu.
            Chodzi o to, żeby w ferworze doradzania rozmiarów i dyskusji o sklepach i
            markach nie zagubiły się intencje założycielek forum(sam początek opisu forum).
            Nikt stąd nikogo pewnie nie przegoni;), ale też nie ma sensu wyważania drzwi
            otwartych na forum obok.
            • mefistofelia Re: DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrze 29.01.08, 00:27
              a moze jest opcja zrobienia podforum? albo zeby chociaz utworzyc nowe oddzielne
              forum stricte malobiusciaste na gazeta.pl i zamiescic linka do niego w stopce lb?
              przydaloby sie forum stanikowe dla "lobbowo uswiadomionych" przedstawicielek
              drugiego kranca tabelki.

• limonka_01 Re: DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrze 29.01.08, 00:19
            Pasuje, nie pasuje, to kwestia mniej istotna.

Faktem jest, że trafia tu po poradę rozmiarową trochę dziewczyn z tego zakresu. A jak juz wiedzą jaki rozmiar, to pytają jaki stanik.
            Sądzę, że warto zrobić tutaj wykaz tych modeli, które sprawdziły się w okolicach 60/65/D/DD, a wątek przy okazji zalinkować do bliższego rozmiarowo forum. O ile takowe jest.
            • limonka_01 Re: DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrze 29.01.08, 00:24
              Albo wykaz tam, ale tutaj mocno podlinkowany.
              • atagha Re: DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrze 29.01.08, 00:37
                Zgadzam się, że lobbowo oświecone (lub na drodze do oświecenia) małobiuściaste
                nie mają swojego miejsca. Równoległe forum skupia się na cudownych miksturach
                ziołowych na powiększenie piersi, więc trudno je czytać. Już wolę się
                przekopywać przez Wasze biuściaste posty w poszukiwaniu skromnych uwag o
                modelach -65DD.
                Po za tym tu jest większa szansa spotkania naprawdę mądrych i znających się na
                rzeczy dziewczyn :-)
            • panistrusia Re: DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrze 29.01.08, 00:54
              Po prostu przeraża mnie ilość powstających ostatnio wątków z wycapsowanymi
              tematami w sytuacji, gdy spokojnie wystarczy wyszukiwarka.
              Nie przeszkadza mi czytanie o 65C w wątku o Panache, ale wizja kolonizowania
              forum przez wątki "Panache od A do D", wydłużanie spisu sklepów o takie
              sprzedające 70C trochę mnie przeraża.
              • madzi1 Re: DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrze 29.01.08, 08:59
                Fakt jes taki, że jak się chce to się znajdzie, ja jakoś sobie do
                tej pory radziłam w tym ogromie informacji :) wystarczy np, wpisać w
                wyszukiwarkę swój rozmiar.
                Co do forum dla małobiustych, jest na gazecie takie "mały biust",
                ale ogranicza się do narzekań na małe cycki, pocieszania się kosztem
                dużych i żadnych konkretnych informacji tam nie ma i tak jest chyba
                na większości tak for.
                Lobby jest dlatego fajne, że jest głównie informacyjne.
                • kasica_k Re: DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrze 29.01.08, 13:53
                  madzi1 napisała:
                  > Lobby jest dlatego fajne, że jest głównie informacyjne.

Ta "informacyjność" trzyma się m.in. dzięki panującemu tu porządkowi - w związku
                  z tym mam prośbę do wszystkich użytkowniczek, żeby miały to na uwadze :)
                  Oczywiście wszystkie biusty są mile widziane i cieszymy się, że możemy pomóc.

Wątek o modelach dobrze się sprawdzających na mniejszym biuście jest IMHO
                  potrzebny. Gdyby jednak miał przerodzić się w dyskusje o 75A Triumpha vs 80A
                  Samanty, to sugerowałabym jednak przeniesienie się na Mały Biust i ożywienie
                  tamtego forum. Lobby jest jednak sieciową przystanią dla tak zwanej "mniejszości
                  bieliźnianej" :)
    • joankb Re: DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrze 29.01.08, 09:52
      W tej chwili to głównie robimy dziewczynom bałagan.
      Za chwilę jak tu wejdzie biuściasta to zwątpi - i wyjdzie.
      Mam propozycję żebyśmy skupiły sie na KILKU "naszych" wątkach - najwyżej będą
      długaśne i będą się archiwizować. Są już takie i żadne nieszczęście się nie dzieje.
      Trochę dyscypliny. Nie zadawajcie wszystkich pytań w nowych wątkach na "głównej
      tablicy". Nam to też pomoże.
      Madlenna - czy wyobrażasz sobie, że przy najdłuższym doświadczeniu będziesz
      mogła doradzić coś dziewczynie, która waha sie pomiędzy 32H, a HH??? To samo
      działa w odwrotną stronę :)).
      • edytaf5 Re: DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrze 29.01.08, 14:13
        Oj zgadzam sie :) Ja bym mogla co najwyzej doradzic, jakbym zobaczyla mega
        bulki, a inaczej to po prostu nie moglabym sobie wyobrazic problemu ;)
        • madlenna19 Re: DLA MALOBIUSCIASTYCH: Modele/fasony, spostrze 29.01.08, 14:43
          Mnie właśnie chodziło o to, żeby ten wątek został na forum i był kompedium
          wiedzy dla tych mniej hojnie obdarzonych przez naturę. Tak jak są wątki firmowe,
          które są istnymi tasiemcami tak właśnie chcialabym, żeby wyglądał ten wątek.
          Niech ma te 300 postów, ale przynajmniej będzie dotyczył jednej konkretnej
          kwestii :" malego biustu.
          Ppo to by mniej biuściasta która tu zajrzy nie uciekła, tylko weszła w ten
          konkretny wątek. I, żeby nie zakladać następnych.

Wiem, że jesteśmy tu mniejszością, ale jeden długaśny wątek dla nas chyba nie
          zrobi aż takiego strasznego bałaganu, więc nie kasujcie proszęęę:)

• ansil a jednak.. 29.01.08, 15:38
      LOBBY__BIUŚCIASTYCH:)(51529)
      założyciel: butters77
      duży biust - dużego biustu - dużym biustem - biuściaste (podpowiedzi
      dla wyszukiwarek;)

dziewczyny- jest forum maly biust:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16552) , prawie niezywe i
      porzucone przez wlascicielke- w gazecie mozna przejac forum, ktorym
      wlascicie sie nie interesuje..

Jestem pewna, ze Butters bedzie bardzo chetna, zeby Wasze forum
      podlinkowac dla potrzebujacych malobiusciatych, jesli uda Wam sie
      wszystko zalatwic, na pewno mozecie liczyc na nasze wsparcie i
      wiedze zawarta w tutejszych watkach, ale prosze- nie zmieniajcie nam
      profilu forum..

to jest forum o duzych biustach, ze sklepami oferujacymi modele, w
      ktorych nawet nie produkuje sie miseczek A,B,C..
      A ostatnio istota forum zaczyna zanikac na rzecz jednego wielkiego
      rozgardiaszu.. Nie mowie, ze caly rozgardiasz jest spowodowany
      watkami malobiusciastymi, bo sporo nowych nie czyta nawet wstepu
      tylko od razu wali posta typu "R A T U N K U", niemniej faktem
      jest, ze dyskusje na temat malego biustu sa nie na temat forum..
      • maith Martwe forum to kiepski pomysł. Znam lepszy! 29.01.08, 16:15
        ansil napisała:
        > dziewczyny- jest forum maly biust:
        > porzucone przez wlascicielke- w gazecie mozna przejac forum, ktorym
        > wlascicie sie nie interesuje..

Pisanie na martwym forum, którego nie da się przejąć i w każdej chwili ktoś może
        je popsuć, albo do czegoś wykorzystać, to kiepski pomysł.

Znam lepszy. Nie bez powodu dziewczyny z Małego biustu przeniosły się na Większe
        piersi. Większe piersi to przyzwoite, moderowane forum.
        Jest tam cały osobny duży dział (już 2000 postów)
        "Jak się mierzyć, ciuchy i bielizna"
        wiekszepiersi.phorum.pl/viewforum.php?f=15
        Tam na pewno warto pisać i co ważne, jest tam też co czytać.
        • zarin Re: Martwe forum to kiepski pomysł. Znam lepszy! 29.01.08, 17:22
          Rzecz w tym, że właściwie nie ma takiego miejsca dla kobiet z mniejszym biustem.
          Jeżeli już istnieją jakieś fora, na których panuje jako taka świadomość
          rozmiarowa, to podstawą ich istnienia są kompleksy i wzajemne utwierdzanie się w
          tychże. To nie jest miejsce dla osoby, która wcale nie chce biustu powiększać, a
          jedynie dobrze ostanikować.
          Ja też jestem bardziej ze środka, a od forum pokroju Większe Piersi mnie odpycha.
          • scarlet_agta Re: Martwe forum to kiepski pomysł. Znam lepszy! 29.01.08, 17:28
            zarin napisała:

> Rzecz w tym, że właściwie nie ma takiego miejsca dla kobiet z mniejszym biustem .
            > Jeżeli już istnieją jakieś fora, na których panuje jako taka świadomość
            > rozmiarowa, to podstawą ich istnienia są kompleksy i wzajemne utwierdzanie się w
            > tychże. To nie jest miejsce dla osoby, która wcale nie chce biustu powiększać,
            > a jedynie dobrze ostanikować.
            > Ja też jestem bardziej ze środka, a od forum pokroju Większe Piersi mnie odpycha.

Podpisuję się pod każdym słowem, no prawie, bo miseczka DD/E to raczej początek
            tabeli.
          • kasica_k Re: Martwe forum to kiepski pomysł. Znam lepszy! 29.01.08, 17:42
            zarin napisała:

> Rzecz w tym, że właściwie nie ma takiego miejsca dla kobiet z mniejszym biustem.

To może powinno powstać?
          • maith Tak czy inaczej "Mały biust" nie wygląda dobrze 29.01.08, 17:50
            Tak czy inaczej "Mały biust" nie wygląda dobrze. Na tym forum pojawiła się jakiś
            czas temu babka z nickiem założycielki i reklamowała jakieś niebezpieczne środki
            na porost biustu...
            Gdyby dało się to forum oficjalnie przejąć to ok, ale cokolwiek, co należy do
            nie wiadomo kogo, to głupi pomysł.

Jeśli chciałybyście mieć rzeczywiście osobne miejsce, to już lepiej założyć
            podforum. Czyli w praktyce osobne forum zaprzyjaźnione z Lobby, ale nastawione
            na potrzeby osób z mniejszym biustem.
            Oczywiście bez żadnych kompleksów! :)
            W odróżnieniu od "Małego biustu" nad własnym forum miałybyście pełną kontrolę,
            mogłybyście wyrzucać trolli, usuwać idiotyczne wpisy (np. reklamy
            niebezpiecznych środków na porost biustu) itd.
            To zawsze będzie lepsze niż próba przejęcia nie wiadomo czyjego i w praktyce
            martwego "Małego biustu", którego o ile dobrze kojarzę faktycznie przejąć się
            nie da.
            • scarlet_agta Re: Tak czy inaczej "Mały biust" nie wygląda dobr 29.01.08, 17:59
              Pomysł wydaje mi się dobry :)
              • scarlet_agta Re: Tak czy inaczej "Mały biust" nie wygląda dobr 29.01.08, 18:12
                Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale założyłam takie forum:
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580
                • maith Nowe forum 29.01.08, 18:18
                  To teraz je opisz na górze, rozpocznij jakieś tematy. W części możesz od razu
                  odnieść się do wątków, które już są tutaj w spisie wątków dla małobiuściastych,
                  podlinkuj je w swoich wątkach, tak jak my linkujemy do wątków archiwalnych.
                  • limonka_01 Re: Nowe forum 29.01.08, 18:51
                    I koniecznie załóż wątek o modelach stanikow, które się sprawdziły w Waszch zakresach rozmiarowych. Sama jestem ciekawa, bo czasami trudno jakiś model w galerii doradzić, one inaczej leżą na dużych, a inaczej na mniejszych biustach.
                    • limonka_01 i zalinkuj bloga katinkovej!!! - n/t 29.01.08, 19:02
                      • scarlet_agta Re: i zalinkuj bloga katinkovej!!! - n/t 29.01.08, 19:06
                        zalinkowany
    • maith Osobne wątki są wydzielone tam: 29.01.08, 15:48
      Madlenno, osobne wątki są wydzielone tam:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74858924
      Zebrałyśmy je właśnie po to, żeby każda małobiuściasta mogła od razu dostać link
      do spisu tego, co ją najbardziej interesuje :)
    • maith Jest już taki wątek 29.01.08, 16:09
      Jest już taki wątek. I wszystkie zainteresowane zachęcam do przejrzenia go i
      dopisania tam też własnych uwag. Wątek nazywa się "Fajne biustonosze na małe
      piersi" i istnieje na zaprzyjaźnionym małobiuściastym forum Większe piersi.
      Tu link bezpośredni:
      wiekszepiersi.phorum.pl/viewtopic.php?t=61
      Pierwsze posty dotyczyły jeszcze pomysłów na "miseczkę A", ale potem dziewczyny
      coraz bardziej przechodzą na biustonosze dobrze dobrane rozmiarowo - 60D, 65C
      itp. :)
    • maith Madlenna przekopiuj to na lobby małobiuściastych:) 29.01.08, 18:54
      Madlenna przekopiuj ten temat na lobby małobiuściastych :)
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka