Dodaj do ulubionych

wąskoramiączkowce vs. buły podpachowe

05.02.08, 03:34
Zacznę od tego, że moje wymiary to 86/105 (a więc idealne 85D ;-0 ). Ze względu na sporą ilość tłuszczyku jestem bardzo ściśliwa i większość 80 jest dla mnie za duża (moje 80F Panache Tango II jest trochę za luźne, Arabelka 75FF jest w zasadzie dobra) . Generalnie 75 powinny być na mnie dobre.
Na undercoverexperience zamówiłam kilka staników i niestety wszystkie wracają do sklepu. Wraca miedzy innymi Panache Lara 34G, nad którą długo się biedziłam, bo nie wiedziałam co mi nie pasuje. Ale po kilku mierzeniach (zaleta kupowania przez internet) doszłam do tego, że ramiączka nie są ustawione pionowo tak jak u modelki Panache (tinyurl.com/yrm6g3), tylko w piramidkę węższą u góry niż u dołu. Nie znalazłam zdjęcia z tym problemem, ale efekt jest podobny do tego kostiumu zapinanego na karku: tinyurl.com/ywowyh.
Niestety zwykły stanik nie jest przeznaczony do skośnego położenia ramiączek. Środkowa część miseczki marszczy się, a pod pachą materiał wrzyna się w ciało tworząc nieestetyczną bułkę. Te problemy znikały, jeśli przesunęłam ramiączko do nienaturalnej pozycji na środku ramienia. Trochę jak biedna modelka na tym zdjęciu: tinyurl.com/2g3paj.
Pooglądałam zdjęcia w galerii i zauważyłam, że problem z piramidkowymi ramiączkami ma zazulla, także z tych mocno zaniżających obwód. Jest to chyba nieunikniony efekt uboczny zaniżenia obwodu, bo ramiona wypadają nie tam, gdzie producent to przewidział.

Wyszło mi, że powinnam nosić staniki, które mają ramiączko umocowane na środku miseczki (tak jak Doreen Triumpha tinyurl.com/yuzxrv), a nie na zewnętrznych krawędziach (jak Freya Millie tinyurl.com/26nont ).
Pod tym kątem przejrzałam kolekcje Panache i Freyi. I niestety nie znalazłam nic, co miałoby ramiączka umocowane na środku miseczki, które nie będą wcinać mi się w ramiona. W tym fasonie występują tylko antygwałty typu Doreen, ewentualnie karmniki lepszych firm (też raczej macierzyńskie niż seksowne) np. Freya Rosalie tinyurl.com/25cwdb.
Czy jakoś rozwiązałyście ten problem ?
Obserwuj wątek
    • maheda Re: wąskoramiączkowce vs. buły podpachowe 05.02.08, 03:49
      Wiesz co, ja na początku właśnie tak przesuwałam ramiączka - na środek ramienia.
      Teraz modele noszę właściwie te same, ale ramiączka już układają mi się pionowo,
      prawie spadając mi z ramion ;) Nie wiem, od kiedy :-)
    • marisella Re: wąskoramiączkowce vs. buły podpachowe 05.02.08, 08:09
      Madziu, ja mając 92 pod nosiłam Arabellę 75, bo jest rozciągliwa. Teraz, po
      miesiącu mniej więcej, z obwodu pod ubyło mi 6 cm i mam dokładnie tak jak Ty, 86
      cm. Polyannę, którą mialam na 80 zwężałam, i tę Arabellę na 75 też, bo mi
      podjeżdżała, więc może spróbujesz jeszcze nieco ciaśniej? Ja teraz mam odczucia
      takie jak Ty - kupować będę 34, ale w Arabellę na 32, bo zwężany stanik niby
      jest ok, ale trochę bułkuje (miseczka się spłaszczyła?).

Ale ja nie o tym w zasadzie :-) Chciałam potwierdzić spostrzeżenia mahedy.
      Na początku też miałam problem z ramiączkami, były jak dla mnie za szeroko i
      bardzo mnie obcierały (nie oddałam staników z desperacji - miałam tylko 95E,
      więc wolałam wbijanie się ramiączek), ale po kilku dniach ból przeszedł, a teraz
      jak patrzę to rzeczywiście nie układają się już tak bardzo po skosie. Myślę, że
      może to spowodowane zmianą jeśli o sylwetkę idzie. Podejrzewam, że w starym,
      drastycznie za małym staniku garbiłam się i ramiona były bliżej siebie. Dobry
      stanik pozwolił się wyprostować i może stąd te ramiączka już nie obcierają.

Buziaki
      mari.
    • narcyza5 Re: fantasie 05.02.08, 09:45
      w full cup'ach ma takie modele, ale co do urody...
      Na pewno belle, cally i allure są niczego sobie:-)
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=EV-6000&mci=&size=&colour=&image=pm_ev-6000
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-7901&mci=&size=&colour=&image=r2969-p156089-front
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-7100&mci=&size=&colour=&image=r388441-p438698-front
      gabrielle:
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-6330&mci=&size=&colour=&image=r438927-p486423-front
      helena też chyba by Ci pasowała:
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-7700&mci=&size=&colour=&image=r520148-p520215-front
      i jeszcze smoothing i seamless też mają ramiączka pośrodku (urodę
      pomińmy, skupmy się na wygodzie: są bardzo wygodne)
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=EV-4500&mci=&size=&colour=&image=r1383-p520132-style
    • szarsz Re: wąskoramiączkowce vs. buły podpachowe 05.02.08, 10:26
      magdalaena1977 napisała:
      > Te problemy znikały, jeśli przesunęłam ramiączko do nienaturalnej
      > pozycji na środku ramienia. Trochę jak biedna modelka na tym
      > zdjęciu: tinyurl.com/2g3paj

A czemu mówisz, że ona biedna? Ja tak zawzse noszę, bo mi tak
      najwygodniej... No chyba, że czegoś nie widzę?

• diuszesa Re: wąskoramiączkowce vs. buły podpachowe 05.02.08, 10:42
      A ja też mam takie bułki, ale to chyba nie z piersi tylko ze skóry,
      bo pierś jest niżej przecież...
      Mam tak jak te modelki
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=EV-
      4500&mci=&size=&colour=&image=r1383-p520132-style
      CZy to przy lekkim tłuszczyku tak juz po prostu musi być? Bo mi się
      to nie podoba ;-(( no bo chyba nie za mała miseczka? A może efekt
      noszenia przez jakiś okres czasu za małego stanika? I może się
      kiedyś "rozprostuje"? Może właśnie efekt zaniżonego obwodu?
      Oświećcie, forumki, i poradźcie, pliiisss!
    • diuszesa Re: wąskoramiączkowce vs. buły podpachowe 05.02.08, 10:45
      Ojej, przepraszam, nie umiem wklejać zdjęć.... Muszę się
      dokształcić ;-)
      Ale chodzi mi o te same zdjęcia, które wkleiła narcyza5...
    • panistrusia Re: wąskoramiączkowce vs. buły podpachowe 05.02.08, 11:39
      Są takie sprzączki do zainstalowania na plecach.
      Ktoś używał? Pomogłoby w tym przypadku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka